Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell snorklerezni (1 db)

Hogyan kell helyesen snorklerezni azaz légzőcsővel, pipával helyesen búvárkodni?

Még sosem próbáltam.Szeretnék hasznos tanácsokat kérni.

Legjobb válasz: Nincs tanács:(

A kérdező hozzászólása: Nincs tanács:(
Nem túl nagy nehézség a használata: ha nyugodt vizen vagy vele, márpedig szabadtüdõzni nem szokás viharban, akkor semmi extra nincs benne. Jól be kell állítani, hogy kényelmesen álljon a szádban és lehet merülni. Mikor feljössz a felszínre egy erõs fújással ki kell üríteni belõle a vizet és lehet levegõt venni. Javasolt a fejed vízszintesen tartani, úgy kevesebb eséllyel megy a csõbe víz. Persze kifújás után is mindíg marad a csõben víz, azt le lehet nyelni, vagy otthagyni ha nem zavar. Van szelepes meg minden extrával ellátott változat is, az ebbõl a szempontból elõnyösebb, csak drágább mint az alap. Ha esetleg nincs elég levegõd mikor feljössz, akkor ki kell dugni a fejed, és hátrahajtani, hogy kifolyjon a csõbõl a víz, bár a pipa célja pont az volna, hogy ezt az idõt megspórold. Javasolt lassan és mélyeket lélegezni, így jobb a légcsere, és ha vizet szippantanál a csõbe az se kapásból tüdözöd le. Ha víz alatt vagy és köhögni prüszkölni stb kell azt is lehet a csõbe, nem kell kivenni. És a végére egy általános, ám annál fontosabb szabály, fõleg ha mélyebbre merülsz: merülés elõtt soha nem szabad hiperventillálni, azaz gyorsan, egymás után sokszor ki-be lélegezni, mert akár halálos is lehet. Csak simán úgy a hogy vagy egy nagy levegõ és lehet lemenni. Meg persze semmi alkohol, drog gyógyszer stb... Ennyi, de már ez is túl sok infó. Csináld érzés alapján, és menni fog.
CSAK LÉGZÕCSÕ, búvároknak HIVATALOSAN. NEM PIPA, SZEMÜVEG, BÉKALÁB! Köszi:) ha kell help búvárkodásan küldj emailt.
A kérdező hozzászólása: Ok.Köszi:) , sajnos idén nem megyek tengerre.:(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok ajánlani házilag könnyen megcsinálható háztartásban megtalálható alapanyagokból etetőanyagot horgászathoz? (Békéshalra állóvízre)

5

Mekkora volt a legnagyobb pergetve fogott halad?

2

Szerintetek ezzel az új vizilabda válogatóttal megnyerjük majd olimpiát?

2

Hol lenne jobb ilyenkor horgászni egy skélyebb vizben egy nádfalnál, vagy inkább egy szabadabb mélyebb vizes részen?

feederezni és metch botozni szeretnék!

4

Milyen módszerek vannak a csali megemelésére harcsázáskor?

Folyóvízre kellene fenekezéshez.

5

Kukorica darából tojásból arumából bojli lehet? Jó tanácsokat

Hello kukoricadarából és tojásból meg aromából lehet jó bojlit csinálni vagy kell még valami bele ? jó tanácsokat szeretnék hogy esetleg mi lenne jó bele és hogy MIÉRT :) előre is köszi

4

Ejtegetésre jó ez a módszer? 3, 90 Match bot, 18-as damil, a végén egy horog és azon a csali (légy, bogár, csonti, szöcske). Ezt úsztatnám a felszínen. (Domolykó horgászata)

Principális-csatornán próbálnám ki domira.

8

Nem tudom pontosan mi a külömbség a kenu és a kajak között, :O mármint melyikbe hány ember ülhet maximum és minumum és mit kell csinálni? :O

7

Pergetö bottal békéshalakra?

a botom energofish gold star tgv spin 2.10 5-20g ezzel szeretnék halastavon fenekezni ahol 13kg ponty is van

5

Milyen hosszú egy 1, 2, 4 személyes kajak és kenu (túra és verseny)?

Találtam olyan infót, h ~5m,~6,5m,~9-11m, de nekem ezek soknak tűnnek.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!