Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell snorklerezni (1 db)

Hogyan kell helyesen snorklerezni azaz légzőcsővel, pipával helyesen búvárkodni?

Még sosem próbáltam.Szeretnék hasznos tanácsokat kérni.

Legjobb válasz: Nincs tanács:(

A kérdező hozzászólása: Nincs tanács:(
Nem túl nagy nehézség a használata: ha nyugodt vizen vagy vele, márpedig szabadtüdõzni nem szokás viharban, akkor semmi extra nincs benne. Jól be kell állítani, hogy kényelmesen álljon a szádban és lehet merülni. Mikor feljössz a felszínre egy erõs fújással ki kell üríteni belõle a vizet és lehet levegõt venni. Javasolt a fejed vízszintesen tartani, úgy kevesebb eséllyel megy a csõbe víz. Persze kifújás után is mindíg marad a csõben víz, azt le lehet nyelni, vagy otthagyni ha nem zavar. Van szelepes meg minden extrával ellátott változat is, az ebbõl a szempontból elõnyösebb, csak drágább mint az alap. Ha esetleg nincs elég levegõd mikor feljössz, akkor ki kell dugni a fejed, és hátrahajtani, hogy kifolyjon a csõbõl a víz, bár a pipa célja pont az volna, hogy ezt az idõt megspórold. Javasolt lassan és mélyeket lélegezni, így jobb a légcsere, és ha vizet szippantanál a csõbe az se kapásból tüdözöd le. Ha víz alatt vagy és köhögni prüszkölni stb kell azt is lehet a csõbe, nem kell kivenni. És a végére egy általános, ám annál fontosabb szabály, fõleg ha mélyebbre merülsz: merülés elõtt soha nem szabad hiperventillálni, azaz gyorsan, egymás után sokszor ki-be lélegezni, mert akár halálos is lehet. Csak simán úgy a hogy vagy egy nagy levegõ és lehet lemenni. Meg persze semmi alkohol, drog gyógyszer stb... Ennyi, de már ez is túl sok infó. Csináld érzés alapján, és menni fog.
CSAK LÉGZÕCSÕ, búvároknak HIVATALOSAN. NEM PIPA, SZEMÜVEG, BÉKALÁB! Köszi:) ha kell help búvárkodásan küldj emailt.
A kérdező hozzászólása: Ok.Köszi:) , sajnos idén nem megyek tengerre.:(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a finomszerelékes horgászat?

3

Igaz, hogy magán tavon nincs szükség Jet-Ski jogosítványra?

pl:dunaharaszti jet tó, vagy esetleg más tó.

2

Ugye sárkányhajóval nem lehet beborulni?

Az van, hogy ma megyek sárkányhajózni, és attól félek, hogy beborul a hajó. Pontosabban nagyon félek. Nem sokára indulnék és nagyon be vagyok rezelve :(

3

Körforgó/támolygó?

2

Hogyan fűzzem fel helyesen a pelletet?

Vettem egy haldorádó pelletet amiben van kicsi, közepes és nagy pellet is. Ehhez vettem szilikon gyűrűket is, de amikor a bojli fűzővel át akarom szúrni kettéreped a pellet. Miért?

3

Használ valaki decathlonos vízálló mp3 lejátszót? Mik a tapasztalatai?

Arra lennék kívácsi, hogy mennyit bír az akksija, hogy szól, mennyire kényelmes stb... Én most egy grundigot használok, de kezdi megadni magát (elvégre beépített akksis) és a decathlon is árul, de nem ismerem a márkát. Fülbe dugni a boltban meg nem lehet.

0

Miért van az hogy az úszóversenyeken a versenyzők közül sokan zenét hallgatva, fej/fülhallgatóval vonulnak be, miközben szólítják őket?

Nem számít ez bunkóságnak mikor rád figyelnek?
Vagy ez valami kihívás előtti felpörgetés?

4

Neoprén alá mit vegyek fel?

2

Fenekezővel tudok pontyot is fogni?

Békés halakra horgászom, vagyis szeretnék. Van egy olyan variáció hogy úszóval és alatta az etetőkosár plusz 2 horog, vagy úszó nélkül az etetőkosár és a két horog. Melyik a jobb? A békés halak kapnak az etetőkosaras szerelékre? Köszönöm

4

Füldugót lehet használni búvárkodáshoz?

Páromnak sokszor begyullad a külső hallójárata a víztől, és fül-orr-gégész ajánlott neki személyre szabott uszodai fülillesztéket. Vajon ha ezt búvárkodáshoz használja, akkor majd merüléskor tud egyenlíteni?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!