Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell sóskafőzeléket (2 db)

Hogyan kell finom sóskafőzeléket készíteni?

Legjobb válasz: Én így szokta: Leveles sóskának kitördelem a szárait,és amennyire tudom kihúzom az erét is.(Nem szeretem a bolti sóskát,annak nem olyan az íze.)Aztán bele egy edénybe,és megpárolom.Gyakran kell kevergetni,mert hajlamos leégni.Amikor összeesett,beleöntök egy kis tejszínt liszttel,meg egy kicsi cukrot.(Én savanyúan szeretem,de ha te édesen akkor több cukrot bele.)Mikor besûrûsödött,akkor leveszem és megeszem:) Másik módszer,amit szintén alkalmaztam: Az öszessõs részig ugyan az,mint az elõbb,csak ezt felöntöd egy kis tejjel,majd habarással sûríted.Cukor itt is van. A két módszer ízvilága között nincs nagy eltérés,és azt fõzöm,amelyikhez éppen itthon van minden.

Én így szokta: Leveles sóskának kitördelem a szárait, és amennyire tudom kihúzom az erét is.(Nem szeretem a bolti sóskát, annak nem olyan az íze.)Aztán bele egy edénybe, és megpárolom.Gyakran kell kevergetni, mert hajlamos leégni.Amikor összeesett, beleöntök egy kis tejszínt liszttel, meg egy kicsi cukrot.(Én savanyúan szeretem, de ha te édesen akkor több cukrot bele.)Mikor besûrûsödött, akkor leveszem és megeszem:) Másik módszer, amit szintén alkalmaztam: Az öszessõs részig ugyan az, mint az elõbb, csak ezt felöntöd egy kis tejjel, majd habarással sûríted.Cukor itt is van. A két módszer ízvilága között nincs nagy eltérés, és azt fõzöm, amelyikhez éppen itthon van minden.
Én így szoktam (tudom, nem ez az eredti módszer, de nagyon finom!): megdinsztelek egy kis fej hagymát, ráteszem a mirelt sóskát (vagy spenótot, de akkor fokhagymát is dinsztelek a hagymával). Megvárom, amíg kiolvad, párolom egy picit a levében. Teszek hozzá sót és cukrot (spenótnál cukor helyett szerecsendiót). Amikor már nagyjából elfõtte a levét, nem teljesen, akkor elzárom, és belekeverek egy 2 dl-s tejfölt vagy tejszínt, meg 3-4 evõkanál búzakorpát. Még úgy 15 percig állni hagyni, hogy a korpa megpuhuljon, így a végén egyáltalán nem érezni, hogy van benne, de nagyon szépe lesz az állaga, és finom, és még egészséges is. Remélem tudtam segíteni!

Hogyan kell fagyasztott sóskából fincsi sóskafőzeléket csinálni?

Van fagyasztott sóskám, és valószín?leg krém állagú, de lehet, hogy a zöldség levelek, nem tudom!

Legjobb válasz: Kevés olajon zsemleszinûre pirítod a lisztet,felöntöd tejjel,beleteszed a sóskát,és lassan felfõzöd.Tejben áztatott zsemlét vagy kenyeret is szoktam beletenni,/jól szétpacsmagolva/így nincs az a "vad" íze.Ezzel sûríted is.A tejet felezheted vízzel,vagy akár tejszínnel is.Én csak sózni szoktam,a végén még 2-3 nyers tojást keverek bele.Ekkor már nem szabad forrni,mert a tojás összeugrik.Néhány percig még fõzöm,és kavarom.

Kevés olajon zsemleszinûre pirítod a lisztet, felöntöd tejjel, beleteszed a sóskát, és lassan felfõzöd.Tejben áztatott zsemlét vagy kenyeret is szoktam beletenni, /jól szétpacsmagolva/így nincs az a "vad" íze.Ezzel sûríted is.A tejet felezheted vízzel, vagy akár tejszínnel is.Én csak sózni szoktam, a végén még 2-3 nyers tojást keverek bele.Ekkor már nem szabad forrni, mert a tojás összeugrik.Néhány percig még fõzöm, és kavarom.
Én másképp készítem. Felengedem a sóskát, felteszem edényben a tûzhelyre melegedni, szórok rá lisztet (adagonként kb. egy csapott evõkanállal), jól elkeverem, utána öntök hozzá tejet, teszek hozzá egy kis sót, és elég sok cukrot. Jól elkeverem, kóstolgatom, felforralom (keverés közben, mert különben odaég), és kész.
Nah akkor jöjjön a harmadik verzió: Felteszem a sóskát olvadni a gázra.Bele a tejszín egy kis liszttel.Esetleg habarás és tej.Mikor mi van itthon.Egy kevés cukor, mert én savanyúan szeretem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!