Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell sóskából (2 db)

Fagyasztott sóskából, spenótból hogy kell fözit csinálni?

Azt nem tudom,hogy ha kicsit kiolvad,akkor vizbe tegyen fel fözni,vagy enged annyi levet,amennyi elég? Mennyi ideig fözzem? Külön fözök mellé krumplit,majd azzal higitom.

Legjobb válasz: Én úgy csinálom, hogy spenót golyókat veszek. Felrakok kis vizben krumplit és pár golyót fõzni, ha kész, beleengedek 2 tojássárgáját, és azt is szétkeverem, hogy megfõljön. A végén pedig turmix. Egy kis gerezd fokhagymát is rakok már bele kb 10 hónapos kora óta. Pici só. Nagyon finom, nekem jobban izlik, mint a felnõtt spenót. Sóska ugyanez, csak még mireliten levágok belõle csontvágó késsel egy szeletet, mert egy teljes adag elég a családnak. A másik megoldás, hogy megfõzöd az egész sóskát (elõször engedd ki meleg vizben/mikróban nagyjából) krumplival, szerintem nem kell külön, és picit beránthatod, ha akarod, már akár 5 hónapos korától is. És aznap ez a családi menü. Tojást csak 7 hónapostól tettem bele.

Én úgy csinálom, hogy spenót golyókat veszek. Felrakok kis vizben krumplit és pár golyót fõzni, ha kész, beleengedek 2 tojássárgáját, és azt is szétkeverem, hogy megfõljön. A végén pedig turmix. Egy kis gerezd fokhagymát is rakok már bele kb 10 hónapos kora óta. Pici só. Nagyon finom, nekem jobban izlik, mint a felnõtt spenót. Sóska ugyanez, csak még mireliten levágok belõle csontvágó késsel egy szeletet, mert egy teljes adag elég a családnak. A másik megoldás, hogy megfõzöd az egész sóskát (elõször engedd ki meleg vizben/mikróban nagyjából) krumplival, szerintem nem kell külön, és picit beránthatod, ha akarod, már akár 5 hónapos korától is. És aznap ez a családi menü. Tojást csak 7 hónapostól tettem bele.
Én ugyanúgy csinálom mint a nem fagyasztottból.Tuti receptek.hu

Hogyan kell fagyasztott sóskából fincsi sóskafőzeléket csinálni?

Van fagyasztott sóskám, és valószín?leg krém állagú, de lehet, hogy a zöldség levelek, nem tudom!

Legjobb válasz: Kevés olajon zsemleszinûre pirítod a lisztet,felöntöd tejjel,beleteszed a sóskát,és lassan felfõzöd.Tejben áztatott zsemlét vagy kenyeret is szoktam beletenni,/jól szétpacsmagolva/így nincs az a "vad" íze.Ezzel sûríted is.A tejet felezheted vízzel,vagy akár tejszínnel is.Én csak sózni szoktam,a végén még 2-3 nyers tojást keverek bele.Ekkor már nem szabad forrni,mert a tojás összeugrik.Néhány percig még fõzöm,és kavarom.

Kevés olajon zsemleszinûre pirítod a lisztet, felöntöd tejjel, beleteszed a sóskát, és lassan felfõzöd.Tejben áztatott zsemlét vagy kenyeret is szoktam beletenni, /jól szétpacsmagolva/így nincs az a "vad" íze.Ezzel sûríted is.A tejet felezheted vízzel, vagy akár tejszínnel is.Én csak sózni szoktam, a végén még 2-3 nyers tojást keverek bele.Ekkor már nem szabad forrni, mert a tojás összeugrik.Néhány percig még fõzöm, és kavarom.
Én másképp készítem. Felengedem a sóskát, felteszem edényben a tûzhelyre melegedni, szórok rá lisztet (adagonként kb. egy csapott evõkanállal), jól elkeverem, utána öntök hozzá tejet, teszek hozzá egy kis sót, és elég sok cukrot. Jól elkeverem, kóstolgatom, felforralom (keverés közben, mert különben odaég), és kész.
Nah akkor jöjjön a harmadik verzió: Felteszem a sóskát olvadni a gázra.Bele a tejszín egy kis liszttel.Esetleg habarás és tej.Mikor mi van itthon.Egy kevés cukor, mert én savanyúan szeretem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!