Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell paprikás (10 db)

Hogyan kell paprikás snecit sütni?

Legjobb válasz: Ha még a pikkelyt is levakarod róla, még jobb az eredmény.))

Ha még a pikkelyt is levakarod róla, még jobb az eredmény.))
Mi azt is beirdaltuk, mielõtt besóztuk. Közvetlenül sütés elõtt forgattam a paprikás-lisztbe. Amikor megsült, utána egy girizd fokhagymával bedörzsöltem, még most is érzem az ízét-illatát! Rácson sütöttem, amin az olaj alig-alig ért fenntebb, és több sorral is alaposan átforgatva, lassú tûzön sütöttem szép ropogósra. Ez esetben szinte az egész halacskát apróra tudtad rágni, és valójában csak a hátgerincét és az ahhoz kapcsolódó vastagabb szálkákat dobtuk el, a többi fincsi ropogós, ehetõ volt.
http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Sneci Amit ott a képen, tenyérben látsz, az bizony van kb. 8-10 cm hosszú is. Kismilliót megpucoltam belõle, (mint ott olvashatod is) 19 fajta van köztük, és bizony nagyon-nagyon fincsi volt, persze ha tudod, hogyan kell jól elkészíteni!
Egyébként is, amint látod, elég sokan hozzászóltunk a feltett kérdéshez, elég sokan mondtuk-írtuk a kérdezõnek, hogy mit, hogyan csináljon, vagy csináljuk ahhoz, hogy fincsi legyen. Tehát többet vagyunk, akik igenis vesszük a fáradságot és megpucoljuk és megsütjük a snecit is, és egyáltalán nem biztos, hogy ettõl még mi vagyunk a hülyék. Talán neked hiányosak ezen a téren az ismereteid!
Fogod a snecit, levágod a fejét, kihúzod a belét, megmosod, megforgatod paprikás lisztben, olajban kisütöd.
Egy kicsit megkapargatod éles késsel, hogy az apró pikkelyek lejöjjenek róla, de ha nem vagy annyira finnyás akkor ezt a mûveletet nem kell elvégezni! Só, bors, paprikás lisztes panírban meghempergeted, majd bõ forró olajban, jó ropogósra kisütöd. Nagyon finom, én nagyon szeretem! :)
Ez jó! Én sosem számoltam, hogy abban az esetenként 3-5 kg-ban hány darab volt. Én pucoltam, férjem irdalta, majd besóztuk, és másnap estére jöttek a pecás haverok, sörrel-borral el is tûnt a sneci!
Hát bizony én is sütöttem sneciket, amikor még a fiaim a Dunából kifogták, volt hogy 100 db-ot pucoltam, és sütöttem meg, és mindannyian jóízûen belakmároztuk, még a szomszéd tyúkja is falta. :-)))))
Hogy te milyen okos vagy!!! Valóban cukkinivel rácpontyot igen, de darálthúsból, azt még nem ajálgattam senkinek! De honnét a fenébõl tudod, hogy én vagyok a jószomszéd, aki a toplistán bõven ott vagyok az elsõ ötben, tehát ezek szerint eléggé jó válaszokat szoktam adni. Elárulnád, hogy a fenébe jöttél rá, ki is vagyok, amikor nincs kiírva a nevem?
Ja te beszélsz, aki a minap darálthúsból ajánlott rácpontyot, tegnap meg ugyancsak rácpontyot cukkinivel... Jószomszéd a halszakértõ!!! Sõt õ mindenhez jobban ért mindenkinél!!
Mégis hogyan kellene megmutatnom, hogy a sneci nemcsak 3-5 cm nagyságú lehet, ha nem a net-rõl leszedett kép segítségével? Te állandóan kötözködõ és lepontozgató nagyokos! Egyébként nálunk is "szeméthalnak" nevezik, és amikor a "nemes" halakra tilalom van (ívás idején), olyankor bizony örültünk ennek is, és boldogan pucoltuk, sütöttük ezt is. Persze, akinek ez már derogál, az nem csinálja!
Láttam eleget, elhiheted... és nem a Wikipédiáról tanulmányozom...Mifelénk szeméthalnak tartják és nem sütik meg.Pont.
A sneci csalihal, másnéven küsz. kevés embertõl hallottam, hogy képes lenne megpucolni és megenni... olyan kicsi, hogy mire lefejezed, semmi sem marad belõle. a pucolása pedig... ember legyen a talpán, aki nekiáll 3-4-5 centis halaknak.nemhogy még beirdalni. nincs is oldalszálkája szegénykének, olyan puha, semmi hal. Viszont házi ruszlinak horgász barátaink szerint kiváló.
Lefejezed, kibelezed, meszeded a pikkelyt, megmosod, besózod, majd kikeversz lisztet pirospaprikával és õrölt borssal, ezután bõ olajban kisütöd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azoknak akik a kérdésemre válaszoltak és leszarom azokat akik nem arra.

Hogyan kell hideg paprikást készíteni?

Elsõsorban dél-alföldiek válaszát szeretném, akik rendszeresen vágnak otthon disznót.

Legjobb válasz: Dél-Alföldi vagyok, de soha nem hallottam, hogy bárki is hidegen enné a paprikást. Minden paprikás megfagy, ha hidegre teszed.

Dél-Alföldi vagyok, de soha nem hallottam, hogy bárki is hidegen enné a paprikást. Minden paprikás megfagy, ha hidegre teszed.
Lehet, , hogy a paprikás szalonnára gondol? Toka- hasalja stb. fõtt fej.
A kérdező hozzászólása: A hideg paprikás olyan, mint a kocsonya, de piros. És amit gyerekként ettem, abba rengeteg színhús volt. Amikor felvágták, akkor olyan mozaikos.
Anyámék a kocsonyába nem csak a csülköt, farkat, bõrkét és fület tettek. Hanem a mennyiségtõl függõen egy fél vagy egész disznófejet is. Fûszerként csak kevés sót, borsot, fokhagymát és mára fõzéskor is elég sok pirospaprikát tettek. A tálakba a fejhús is belekerült. Több volt benne a húsféle, mint a lé.
Rakott fejhúst szoktam én is készíteni régebben (szegény anyósom kedvéért), de mi is szerettük. Amikor kaptam a hentesnél felezett disznófejet, akkor vettem, a férjem tökéletesre letisztította., fokhagymával, hagymával, mint a kocsonyát megfõztem Utána kicsontoztam, feldaraboltam. nagyon sok finom húsos rész is volt benne. a levet megpaprikáztam. egy nagyobb szögletes edénybe kezdtem rétegezni, mindig lével felöntve, míg el nem lepte. jól kifagyott a hûtõben, és utána tálra borítva lehetett szeletelni.Õzgerincbe téve is lehet fagyasztani.(persze nem fagyasztóban ) Tényleg ez egy ízletes téli csemege, aki szereti a disznóságokat :) ma már nem látok disznófejet a henteseknél, de ezután jobban körülnézek, mert finomabb sokkal, mint egy bolti felvágott.
Mi is szoktunk hasonlóan, mint kedves Utolsó disznósajtot csinálni. Fej, plusz fül, bõrke stb. jól megfõzve. Vettünk sertés gyomrot a hentesnél, és ebbe töltjük bele. Téglával préseljük, és kész a finom tartósitó szer mentes, laktózmentes minden mentes disznósajt. Egyszer kiszámitottam, hogy 600 forintra jön ki kilója. Mit kapsz ennyiért? És ennél legalább tudom mit eszek.

Paprikás sült halat hogy kell csinálni, és milyen halból?

Melyik halban nincs szálka?

Legjobb válasz: Mi kárászbol ,keszeg , törpeharcsábol ebböl szoktunk paprikás lisztes halat sütni : Ezek szálkásak : A halakt bepácolom oljban kevés házi vegetát zuzott fokhagymát keverek el : a halakat kivül belül bedörzsöl az irdalásokba is jusson bõven a pácbol . A papriká lisztbe bors, kiskanál füstölt paprkika ,egy félevõ kanál csemege paprika ,és alisz ,felesbe kukorica darával . ezt összekeverem ebbe forgatom a halakat : A tengeri halak szerintem nem alkalmasak a paprikás lisztes sütésre kivéve a hekk : Vegyél hekk filét :

Mi kárászbol , keszeg , törpeharcsábol ebböl szoktunk paprikás lisztes halat sütni : Ezek szálkásak : A halakt bepácolom oljban kevés házi vegetát zuzott fokhagymát keverek el : a halakat kivül belül bedörzsöl az irdalásokba is jusson bõven a pácbol . A papriká lisztbe bors, kiskanál füstölt paprkika , egy félevõ kanál csemege paprika , és alisz , felesbe kukorica darával . ezt összekeverem ebbe forgatom a halakat : A tengeri halak szerintem nem alkalmasak a paprikás lisztes sütésre kivéve a hekk : Vegyél hekk filét :
Hecket szoktam venni, annak csak a közepében van szálka. Félig kiolvasztod, lepucolod a pikkelyeket, lemosod, majd körben jól besózod, kb fél óráig állni hagyod. Egymaroknyi lisztbe elkeversz 2-3 ek õrölt pirospaprikát és mokkáskanálnyi õröltborsot, jólelkevered és átforgatod a halakat, majd bõ olajban lassú tûzön sütöd, hogy jól átsüljön.
Piacon tudsz venni Hecket, bár néha némelyik nagyobb bevásárlóban is van. Túl forró olajban ne süsd, mert külseje megég, belseje pedig nyers marad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Még egy kérdés, bár sütés közben valószinû majd érzem, látom: kb mennyi ideig kell sülnie az olajban, honnan látom hogy már jó? (vagy ez is jön érzésre mint bármilyen húsnál?)
Valahogy úgy, érzésre. :-)) Lényeg, hogy elég sokáig kell sütni, fõleg ha nagyobb és vastagabb a hal.
Éppen ezért, ha hagyobb, vastagabb, testesebb a halacska, olyan esetben szoktuk kb. 3-4 cm széles darabokra is felszelni, és úgy fogunk hozzá a paprikás-lisztbe forgatáshoz és a sütéshez. Akkor hamarabb kisül belõle a felesleges víztartalom, és egy kicsivel roppanósabb lesz, miközben eszitek. Ha nem darabolod fel, hanem így egészben sütöd, akkor viszont vigyázz arra, hogy a lángot vedd vissza közepesre, mert ha nagy hõfokon sütöd, a külseje megég, míg a belseje gyakorlatilag sületlen, és vízzel-teli marad! Fincsi lesz az, jó étvágyat hozzá!!!!


Hogyan kell a mirelit halat sütni? Ki kell először olvasztani, vagy fagyottan kell a forró olajba tenni? Hány percig kell sütni? Mibe panirozzam? Csak paprikás lisztbe?

Egyszer próbáltam, de annyira összement, hogy csak sült panír volt,a hal húst nem is éreztem.

Legjobb válasz: én is horgász vagyok és tengeri halakat (tõkehalak, kb 5 fajtát lehet itt fogni) is szoktam paprikás lisztbe forgatni, nagyon kiválóak. kecseget meg ilyeneket nem is tudnék megenni

én is horgász vagyok és tengeri halakat (tõkehalak, kb 5 fajtát lehet itt fogni) is szoktam paprikás lisztbe forgatni, nagyon kiválóak. kecseget meg ilyeneket nem is tudnék megenni
ez azért van (h összemegy) mert a halat kezelik vmi xarral, h beszívja a vizet és nagyobb legyen a tömege... próbálj vmi normális helyrõl (nem tudom hol, nem Mo-n élek) nem fagyasztott halat venni. régen a Fõvám téri vásárcsarnok aljában volt egy ok halbolt, nem tudom ott van-e még.
Én úgy szoktam, h kiolvasztom (hekkrõl van szó), kicsit megvakargatom, pikkelyeket leszedem, paprikás lisztbe, és kisütöm.
Van olyan tengeri, itthon is kapható fajta, amit ha teljesen felolvasztasz, egyszerûen szétmállik. Normális esetben fel kell olvasztani. Ezeket a halakat általában rendesen panírozzák /sózás után sima liszt, tojás, majd zsemlemorzsa/. Paprikás lisztben a keszeget és kárászt szokták beleforgatni. Ezt egy horgász mondja neked.
keszeget, bocsi :)

Hogyan kell megcsinálni paprikáson a hust?

egy normális házias receptre lenne szukségem. surgosen.. koszonom. :)

Legjobb válasz: Mi az hogy paprikásan a húst? Pörkölt? Vagy lecsósan?

Mi az hogy paprikásan a húst? Pörkölt? Vagy lecsósan?
A hagymát vágd apróra, egy kis olajon dinszteld meg, szórj rá egy kis sót, pirospaprikát, gyorsan öntsd fel kevés vízzel, a darabokra vágott húst tedd rá, majdnem lepje el a víz, fedõt rá, csak enyhén forrjon, néha kevergesd, a hús típusától függõen 40-100perc alatt lesz kész, fûszerezd borssal, fokhagymával, pirosarannyal! Jó étvágyat!
Ja, és tejföllel tálald! (ez a különbség a paprikás és a pörkölt között)

Gyorsan kellene a válasz hogy a paprikás krumplihoz körülbelül mennyi pénz kell ha az egész családnak akarunk főzni olyan 6 személyre nem tudom körülbelül mennyi pénz kell hozzá? Olaj van itthon és kolbász is

Olaj van itthon és kolbász is

Legjobb válasz: Krumpli (felénk) 145 ft/kg Ebbõl 6 fõre kell vagy 4-5 kg. Hagyma 2-3 nagy fej, ez sztem nem több 100-200 forintnál. Ha galuskát is akarsz bele tenni (ami nélkül semmi baja nincs), akkor kell tojás. Ezt ha jól kifogod 300 ft-ból megveszed ha nem akkor 500 egy doboz.

Krumpli (felénk) 145 ft/kg Ebbõl 6 fõre kell vagy 4-5 kg. Hagyma 2-3 nagy fej, ez sztem nem több 100-200 forintnál. Ha galuskát is akarsz bele tenni (ami nélkül semmi baja nincs), akkor kell tojás. Ezt ha jól kifogod 300 ft-ból megveszed ha nem akkor 500 egy doboz.
2 kisebb fej, vagy egy nagyobb fej vöröshagyma is kell, ha nincs otthon, akkor bocsi, annak az árát nem tudom. Krumpliból a 2, 5 kg, akkor ott már elvileg vagy marad belõle, vagy biztonsággal lehet akár 2-3 fõnek is repetázni. Nálunk, a mi kisvárosunkban most vettem a zöldségesnél krumplit, kilóját adta 180-ért. A 2, 5 kg cca 500 Ft. Hozzá a vöröshagyma, de én szoktam 1-2 zöldpaprikát is belekarikázni, szóval a krumpli ára 500.- hagyma + zöldpaprika cca 300.- = kb. 800.- Ft, ha a kolbi már otthon van. Ez így bõven futja a 6 fõre, biztosan elég!
2-es vagyok! Persze én fejenként cca 30 dkg/fõs adaggal számoltam a krumplit, így a 6 fõ x 30 dkg = 1, 8-2, 0 kg, a 2, 5 kg akkor bõven elég. Nálunk akárhogyan is számolom, 1 kg krumpli 3 fõnek, vagy 1 fõnek, 3 evésre elég szokott lenni. Persze, ha nagyevõk, és az elsõ válaszoló szerint fejenként a közel 1 egész kiló krumplit megeszik, akkor valóban kell a 4-5 kg krumpli.

Hogyan kell a fagyasztott hekket paprikás liszttel elkészíteni?

Igazán arra vagyok kíváncsi,hogy hogyan kell a paprikás lisztben megforgatni majd kisütni,hogy a prézli ne essen le róla?Van valakinek valami ötlete?

Legjobb válasz: Ha a vastagjánál be tudod vagdosni, akkor már jó!

Ha a vastagjánál be tudod vagdosni, akkor már jó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
Semmi trükkje nincs! Megsózod a halat, beleforgatod az összekevert lisztbe, és rögtön mehet a forró olajba!
A kérdező hozzászólása: És a fagyasztottat mikor szoktad kivenni a hûtõbõl?Elõzõ este vagy sütés elõtt pár órával?Tanuló szakács vagyok.Azt mondják a lényeg, hogy ne legyen vizes.Honnan tudom, hogy már nem enged több vizet?
Mielõtt megsózod a halat, hegyes késsel szúrkáld meg, hogy a belsejébe is belemenjen a só, egy nagyobb tálba tedd bele, és súlyozd le, egy fél napig, utána forgasd bele jó minõségû pirospaprikával összekevert RÉTES LISZT-be!!!! És forró olajba süsd ki.
Az elõzõ vagyok. A P RÉ Z L I T FELEJTSD EL!!!!
Nem kell sokáig olvasztgatni, a sózástól úgyis felenged kissé! A bevagdosás is jó tesz neki, amit fentebb irtak. A nedvesség annyiban érdekes csak, hogy a forró olaj felhabzik tõle, esetleg kifut, de a paprikás liszt jobban tapad a nedves felületre, és fel is szívja a vizet. A hal minél egyszerûben van elkészítve, annál jobb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat.Még egy számomra fontos kérdés.Honnan tudom mikor olvadt ki eléggé és így mikor kezdhetem a mûveleteket?
Összekevered a paprikát és a lisztet, beleforgatod a halat, majd megsütöd.Semmi bonyolult nincs rajta.

Hogyan kell levesbe rántást késziteni? Pontos leirást kérek, és paprikásat. Kezdö

Legjobb válasz: Én olajba rakom a finomlisztet és bakapcsolom alatta a gázt. Amikor elérte a kívánt színt (valamihez kevésbe pirítom meg a lisztet) levezem a tûzrõl és hozzá adom a piros paprikát. Kevés ideig, kicsi lángon a paprikával együtt is pirítom kicsit. Így adom a leveshez vagy öntöm fel a levessel. Milyen levest csinálsz?

Én olajba rakom a finomlisztet és bakapcsolom alatta a gázt. Amikor elérte a kívánt színt (valamihez kevésbe pirítom meg a lisztet) levezem a tûzrõl és hozzá adom a piros paprikát. Kevés ideig, kicsi lángon a paprikával együtt is pirítom kicsit. Így adom a leveshez vagy öntöm fel a levessel. Milyen levest csinálsz?
Én így csinálom: 1 ek olajba teszek 2 ek lisztet (nem szeretem, ha nagyon olajos az étel). Ezt egy kicsi teflonos edényben megpirítom. Közben folyamatosan kevergetni kell. Nekem nem teflonos edényben mindig odaég, szóval ha olyanod van, akkor legalább egy lángelosztót tegyél alá. Ha kész van, megpirult, akkor leveszed a tûzhelyrõl és belekevered a paprikát. Én azt nem szoktam már egyáltalán megpirítani, mert könnyen megkeseredik. A levesben meg ugyanolyan az íze. Ja és ez az 1 kanál olaj kb 3-4 liter leveshez jó.
Én mindig zsírral fõzök, mert az egészségesebb az olajnál. A felhevített zsírba teszem a lisztet, és állandóan kevergetem, amig kissé színt kap. Ha jó, leveszem a lángot, akkor beleteszem a pirospaprikát, majd hideg vizet öntök rá, és elkeverem csomómentesre. Utána öntöm bele az ételbe, állandóan kevergetve. Ha melegvizzel öntöd fel, akkor csomós lesz a rántás. A fûszerezés pedig függ attól, hogy milyen levest fõzöl. A bablevesb nem kell ecet, de aki így szereti, az tálaláskor tehet bele.
A kérdező hozzászólása: bablevest, és milyen füszert tegyek bele?köszi az eddigi válaszokat
A bablevesbe kell babérlevél, fokhagyma, a végén só és ízlés szerint bors és ahogy elõttem is leírták tehetsz a rántásba paprikát. Van olyan változat is amit ecettel lehet ízesíteni, de van a fehér bableves abba nem kell ecet.
A kérdező hozzászólása: és menyit kel a babot fözni?mert már több mint két orája fözöm és még mindig kemény, pedig este beáztata.
Addig fõzd míg puha nem lesz. Valószínû nagyon öreg volt a bab. Jó ötlet a bableves rántásába, tegyél foghagymát azzal piruljon. Mielõtt kész a rántás tegyél bele egy kiskanál ételizesitõt azzal is piritsd egy kicsit. Különleges finomzamatú levest kapsz. Vigyázz az ételízesítõ is sós!
Hát itt aztán voltak válaszok, 1-2 téves, szerintem. Elõször is az olaj egészségesebb, mint a zsír, mert az olaj növényi eredetû, és az köztudott, hogy egészségesebb, mint az állati eredetû. Aztán a rántás soha nem is ég oda, és nem is változik a színe, nem tudom miért mondják az emberek. Ugyanolyan színe marad, mint amikor csomómentesre kikeverem. A paprikát a tûzrõl levett kész rántásba keverem, na akkor lesz színe.
A bab, hogy elõbb megpuhuljon, ne félnapig fõzd, tegyél bele kevés szódabikarbónát. Csodákra képes. Egy kávéskanálnyi elég, semmi gondot nem okoz. Több ételhez is használok, pl: stokeráj, pörkölt, babos kaják ...
Balaton szelet, alföldi csirkepaprikás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
bécsi szelet gyulai paprikás kolbász
A kérdező hozzászólása: Tényleg! Köszönöm!
halpaprikás, sport szelet


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!