Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell nevemet válás (5 db)

Hogyan kell férjezett nevemet (válás nélkül) ismét a leánykorira változtatni?

Legjobb válasz: Be kell menni az önkormányzati hivatalba ott az anyakönyvi részre és idõpontot kérni ez miatt- névváltoztatás okként mondhatod, hogy zaklatnak és kész . adni fognak egy csekket, ha befizeted mehetsz vissza és kész . vinni kell a házassági anyakönyvi kivonatot, mert újat adnak. A férjed szempontjából pedig nem tudom hogy oldod meg, de miért nem jó már az õ neve..ezt beszéljétek meg nehogy válóok legyen.

Be kell menni az önkormányzati hivatalba ott az anyakönyvi részre és idõpontot kérni ez miatt- névváltoztatás okként mondhatod, hogy zaklatnak és kész . adni fognak egy csekket, ha befizeted mehetsz vissza és kész . vinni kell a házassági anyakönyvi kivonatot, mert újat adnak. A férjed szempontjából pedig nem tudom hogy oldod meg, de miért nem jó már az õ neve..ezt beszéljétek meg nehogy válóok legyen.
mikor a házasághoz bejeltnkeztünk akkor ott filoztam vagy fél órát mi legyen a nevem, de azt mondta az anyakönyvezetö akár minden nap megváltoztathatom majd a nevem csak fizetni kell érte. na aztán a lánykori nevem mellett maradtam. még jó mert egy évre rá elválatunk.

Nem telt le a válás és a gyerekem születése 300 nap, így a gyerek az exem nevére lett anyakönyvezve. Mi a módja annak, hogyan kell nekifogni egyáltalán, hogy a gyerek a biológiai apja nevén legyen?

Írtam az exemnek hivatalos kérvényt is,hogy mondjon le róla,de semmi válasz.Nem hajlandó kommunikálni se velem.

Legjobb válasz: Tudsz lépni exed nélkül is.Bementek a biológiai apukával a gyámhivatalba,és elindítattok a gyermek nevében egy apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Nem kerül pénzbe.Menjetek be ,ott mindent elmagyaráznak.

Tudsz lépni exed nélkül is.Bementek a biológiai apukával a gyámhivatalba, és elindítattok a gyermek nevében egy apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Nem kerül pénzbe.Menjetek be , ott mindent elmagyaráznak.
írd meg, hogy akkor fizethet gyerektartást a "gyereke" után. Szerintem akkor megjön a hajlandósága...
Nyilván nem fog fizetni a gyereked után, ha nem a sajátja, gondolom, nem fogod elfogadni tõle, ha utalja! Attól, hogy egyszer kerested, és nem válaszolt nincs semmi, hát keresd õt még egyszer és még egyszer, egyszer majd csak belemegy, hogy nyilatkozzon hivatalosan is, hogy nem az õ gyereke.
Nem csoda, hogy elvált tõled, gerinctelenség lenyúlni a más pénzét, bár mindenki ezt csinálja, jah.....
A kérdező hozzászólása: Bírom az ilyen tudálékos hozzászólásokat olyanoktól, akik tudják a tutit...
tenyek : meg nincs 300 napja hogy elvaltal es mar jon az uj baratodtol a gyerek aki meg mint ferjes asszony ismert meg. Haat csodalod hogy huhognak rad? Hivatalossan meg ferjnel vagy igy hivatalossan a ferjed csalod es meg gyerek is jon.
A kérdező hozzászólása: Hát igen... Szinte menekülnöm kellet a kislányommal a férjemtõl és utána kellett annyira a pénz, hogy jusson a válás költségeire.Az, hogy KÖZBEN megismerkedtem valakivel és terhes lettem tõle...hmmm..hát igen.Bizonyára el kellett volna vetessem.
ugye nem vagy 16 eves ? Mert van egy ugynevezett fogamzasgatlas tobb modszerrel is!! csak mert egy uj kapcsolatnak a legnagyobb ellensege egy gyerek. De te tudod sok boldogsagot remelem nem gyarapitod az ahany elettars annyi gyerek taborat ebben a tempoban.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy ennyi hozzáértõ embertársam van ezen az oldalon. nem is fogok tán semmihez hozzá, mielõtt ne kérdezném ki itt a jófejek véleményét. Örülök, kedves 16:30-as válaszoló , hogy neked is mindig minden tökéletesen sikerül.Methátugye te is mindenhez értesz és mindenrõl pontosan tudsz mindent.
Ha ügyvédre válásra nincs pénzed, akkor hogyan lesz gyerekre? Az többe kerül mint egy válás! Felháborító, hogy mennyire felelõtlenek tudnak lenni egyesek, és hogy úgy vállalnak gyereket, hogy nincs mibõl eltartani. De nyugi, mi majd fizetjük, hiszen a mi adónkból kapsz majd családi pótlékot és segélyt bõven, így bár nem szívesen de adok neked rávalót. Csak amikor felveszed, gondolj arra, hogy mit gondolok rólad ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: ja. igazad van. az, hogy már van 13 ledolgozott évem, egy 12 éves gyerekem, az egyáltalán nem számít én ugyebár nem fizettem adót. ezért nem jár is nekem semmi. fõleg azok után, hogy menekülnöm kellett egy terrorizáló ember elõl. és igen. valószínû, hogy több és jobb ember lennék, ha az dódó jogi nehézségek elkerülése végett inkább elvetetem azt a gyereket, aki most itt mászkál mellettem és csupa mosoly az egész arca.
Talán nem kellett volna félrekefélni a házasság alatt és akkor az exed is másként állna a dolgokhoz. Megérdemled ha szivat.
Valas, uj gyerek... Ez aztan a tempo :) de am gyamugyonre kell be menned.. Ferjem is igy jart... Kapott egy gyereket igy :) de hamar megoldodott :) majd ok kotelezik... Ez igy van rendjen..
Ahogy írták már mások is: gyámhivatal, apaság vélelmének megdöntése iránti per! Ott majd elmondhatja a volt férjed, hogy nem az övé a kicsi, az igazi apa pedig lenyilatkozza, hogy az övé. Ennyi! Átkerül utána az apja nevére! Ez kb. fél év!!!
Nem véletlen, hogy a jogosság és az erkölcsösség az két teljesen külön fogalom.
A kérdéseddel fordulj a gyámhivatalhoz, vagy egy családjogi ügyvédhez! Amit te szeretnél, az szerintem az örökbeadás, ahhoz biztos kell az õ közremûködése is, és nem lehet kikényszeríteni. De megtámadhatod az apaságát, vagy az igazi apa megtámadhatja, jöhetnek a vizsgálatok, fizetitek, beidézik õt, kiderül az igazság, és minden szuper. De nem tudom, ezért nyúlj szakmai segítséghez, ahelyett, hogy azon durcáskodsz, hogy nem méltóztatik válaszolni.
Ha az apa hülye én is elfogadnám, hiszen kimondott kérésed, hogy mondjon le, amikor is fizetni sem kell neki. 7-es nem lenyúlja, hanem a gyereknek fogadja el, amíg nem mond le róla jogilag az övé a gyerek, ha már nem engedi, hogy a saját apja nevén legyen, akkor addig fizessen, egye meg amit fõz, ha kultúrált módon megoldaná, akkor magának könnyítené meg a dolgokat Viszont a gyerek nevében el lehet indítani a vizsgálatot a gyámhivatalnál, amit a kérdezõ is megtehet
7: Nem tudhatjuk az elõzményeket és hogy mi volt a háttérben.
4: Pontosan így van még most is. Kérdezõ, szerintem is addig fogadd csak el a gyerektartást, amíg a volt férjeddel nem jutsz dûlõre.
A kérdező hozzászólása: De!Elfogadom.Miért ne?Csinált õ velem, meg a gyerekkel is olyan dogokat, hogy ez a legkevesebb. Arról nem is beszélve, hogy nem csak egyszer kerestem meg õt azzal, hogy mondjon le a gyerekrõl. Még õ állt neki fenyegetõzni, hogy az én kötelességem, nekem kell elintéznem.Hiába magyaráztam neki, hogy addig nem tudok lépni semmit, míg õ meg nem tagadja az apaságot. De itt most a kérdés azon van, hogyha méltóztatik lépni valamit, akkor pontosan mit kell tenni?
A kérdező hozzászólása: Már meg van a bírósági határozat. Mivel van egy közös gyerekünk is, akivel egyáltalán nem foglalkozik, kértem tartásdíjat. + megítélték neki, hogy míg a kicsi is az õ nevén van, rá is kell fizetni.
Erdekes oldal itt mindenki kivalloan ert a fogamzas gatlashoz es megis 100% nem mukodik senkinel.elgondolkodtato...nem GYIK hanem veletlen terhes maradtam nem mukodotta fog gatlo...oldala

Válás után tényleg várni kell hogy az uj párom nevét kapja a baba?

sziasztok..valaki azt mondta hogy mivel most mondták ki a válást márc elején ,és a babámat az uj párommal decemberre várjuk.nem biztos hogy a párom a nevére tudja venni hanem az ex férjem nevére kerül..tényleg van ilyen?vagy mennyi idönek kell eltelnie?én nem értem..és a párom is aggodik..hisz a nevem már a leánykori..

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy ha a baba még a válás kimondása elött fogant meg akkor a volt férj nevét kaphatja. és majd utánna kell az új párodnak elvenni téged és a volt férjnek lemondani a gyerekröl az újnak meg a nevére venni. ha már meg volt a válás és a baba csak utána fogant akkor is automatikusan a volt féjed nevét kapja (azt hiszem nincs idö korlát), de ilyenkor van lehetöség az új párodnak apai nyilatkozatot tenni, és a baba már újapuci nevével születik, ha ezt a nyilatkozatot nem teszitek meg kapja a régi férj nevét.

én úgy tudom, hogy ha a baba még a válás kimondása elött fogant meg akkor a volt férj nevét kaphatja. és majd utánna kell az új párodnak elvenni téged és a volt férjnek lemondani a gyerekröl az újnak meg a nevére venni. ha már meg volt a válás és a baba csak utána fogant akkor is automatikusan a volt féjed nevét kapja (azt hiszem nincs idö korlát), de ilyenkor van lehetöség az új párodnak apai nyilatkozatot tenni, és a baba már újapuci nevével születik, ha ezt a nyilatkozatot nem teszitek meg kapja a régi férj nevét.
Igen, sajna így van, a válástól számított x napon belül születik a baba (nem tudom pontosan, de én 300 körülire emlékszem), akkor a volt férj nevét kapja. Ez ellen a legbiztosabb és leggyorsabb megoldás, ha addig amíg megszületik a baba, a párod elvesz feleségül. :) Ugyanígy jártunk, 2 hete volt az esküvõnk, a baba június elején érkezik. :) Sok sikert.
Ismerõssel történt: szétköltözés, új kapcsolat, terhesség, és csak ezután a válás. A baba megszületett, alapból a volt férj nevét kapta. Ezután tárgyalás, amin tanúkkal kellett igazolni, hogy a fogamzás vélt idõpontjakor már rég nem a volt férjjel éltek együtt, hanem az új kapcsolattal. Ezt a volt férjnek is meg kellett erõsíteni. Ezután vehette a valódi apuka a nevére a babát. Sztem kérdezd meg a gyámügyön a dolgok pontos, hivatalos menetét, ott tudják.


Ha nem rendeződik a válásom addig amíg megszülök, mit kell intéznem ahhoz, hogy a mostani párom nevét kapja a babám?

Én Németországban élek, és nem tudom, hogy ezt otthon kell-e elintéznem a papír dogokat vagy itt kint.A mostani párom is szintén Magyar.Júniusba megyek haza és szeptemberben szülök.Köszi ha tudtok segíteni.

Legjobb válasz: Sajnos itt Mo-on van egy olyan törvény, ha a válás és a szülés között nem telik el 300 nap, akkor a volt férj nevére anyakönyvezik a babát mindenképpen. Hát én is így fogok járni sajnos. 26 hetes kismama

Sajnos itt Mo-on van egy olyan törvény, ha a válás és a szülés között nem telik el 300 nap, akkor a volt férj nevére anyakönyvezik a babát mindenképpen. Hát én is így fogok járni sajnos. 26 hetes kismama
Kedves elsõ a jogerõs válási papírral tessék elsétálni az anyakönyvvezetõhöz õ elmondja mit hogy mert illeték köteles a kérvény a jegyzõnek majd séta a jegyzõhöz miután onnan megkaptátok a papírt vissza az anyakönyvvezetõhöz és lehet az esküvõ.Így ha pl hétfõn kezedbe van a jogerõs papír kedden elintéztek mindent és a jegyzõ is gyors lesz akkor akár már azon a héten össze is házasodhattok és a tényleges apa nevén lesz a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors és kielégítõ válaszokat.Sejtettem , hogy ez lesz, de reméltem hogy van valami kiút.Egyébként nem tartom valami jónak ezt a törvényt, de gondolom ez senkit nem érdekel odafent.További szõp napot nektek!
Ha még házasságban élsz akkor a volt férjed nevére kerül, és úgy tudom akkor is ha kevesebb mint 9 hónapja váltok el.Szóval ha vele még házasságban élsz amikor a gyerek fogan akkor is az õ nevét fogja kapni.Majd csak ezután lehet intézni, hogy az édesapa nevét kapja.Barátnõmnél így volt.
Kedves 11.49-es! Köszönöm a jótanácsot, csak sajnos ez nálam nem járható út. A baba a válásom után fogant ugyan, de az apának nem kell, így egyenlõre még apasági nyilatkozatot sem hajlandó tenni, nem hogy elvegyen feleségül. Konkrétan 3 és fél év után, (miután miatta váltam el) ki is dobott, mert nem vetettem el a babát. Így jártam, majdcsak lesz valahogy. Van még két gyerekem akik nagyon várják a kistesót. 26 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szia! Utolsónak írom, hogy az ilyen pasit ne sajnáld lehet jobban is jártál, hogy elment.Nagyon tisztelem benned, hogy vállaltad minden ellenére a babádat és még a két gyermekedet is neveled.Sok anyukának mutathatnál példát. Gratulálok.Nagyon jó babavárást kívánok nektek.
Utolsó vagyok. Köszönöm szépen, remélem nálatok is minden úgy alakul ahogy szeretnétek.
Bocs az off-ért! Azt nem értem, ha házas valaki, szül, minek kell ahhoz a házassági anyakönyvi kivonat, hogy a baba a férj nevére kerülhessen. Egyik üti a másikat.Mert mikor szültem 2008-ban, azt mondták, ha nincs házassági akkivonat akkor az én nevemet kapja a pici! ???

A párom válás után mindenét otthagyta, plusz még gyerektartást is kell fizetnie. A volt felesége kitalálta, hogy mondjon le a gyerekről, saját nevére venné. Ha nem az ő nevén vagy a gyerek továbbra is kell fizetni gyerektartást?

Legjobb válasz: Ha lemond a gyerekrõl, nem kell tartásdíjat fizetnie. Lehet, hogy aljasnak tartjátok a kérdésem, de lehet, hogy nem is a párod az apja? Különben miért kérné, fõleg, hogy a saját nevére akarja venni. Olyanról már hallottam, hogy az új férj miatt kérik a lemondást, de ilyenrõl még nem.

Ha lemond a gyerekrõl, nem kell tartásdíjat fizetnie. Lehet, hogy aljasnak tartjátok a kérdésem, de lehet, hogy nem is a párod az apja? Különben miért kérné, fõleg, hogy a saját nevére akarja venni. Olyanról már hallottam, hogy az új férj miatt kérik a lemondást, de ilyenrõl még nem.
Ha lemond a gyerekrõl írásban , -egyes vélemények ellenére is-, NEM kell tovább gyerektartást fizetnie, hiszen gyakorlatilag lemondott a szülõi (apai) jogairól (és kötelezettségeirõl). A névváltoztatás már más dolog. Azt lehet "engedélyeznie" úgy az apának, hogy közben szülõ marad.(tehát nem mondd le az apai jogairól )
Azért mert mindenét otthagyta a volt felségénél attól még miért nem kéne neki gyerektartást fizetnie? Nem is értem, hogy ez miért zavar, mert egyértelmûen úgy fogalmaztad a kérdést. És a kérdésedre válaszolva. ha lemond apai jogairól nem kell többé gyerektartást fizetnie, és majd a gyerekek anyja egyszer elmondja nekik, hogy "jóapátok" lemondott rólatok. Szép kis csávó, ha ebbe belemegy.
Utolsó! Egyik mondatoddal ütöd a másikat. "lemondott a szülõi (apai) jogairól (és kötelezettségeirõl)" "(tehát nem mondd le az apai jogairól )" Nem vagyok jogász, de mivel az anyakönyvi kivonatában szerepel a párod neve mint apa, így azzal, hogy lemond a gyermekrõl, csak a láthatásról, és az egyéb jogairól mond le. Kötelezettségei megmaradnak, kivétel ha lepapírozzák a pároddal, hogy konkrétan semmit sem akar már a gyermektõl. Egyébként a gyerektartás a gyereknek jár, nem az anyának, ezt néha maguk az anyák is elfelejtik.
Ha õ a gyerek édespja és lemondd a gyerekrõlAkkor az nemnormális.Én sose mondanék le roluk pedig az eggyik sulyos beteg.Mi va fontosabb z életbe a gyereknél SEMMI Még az állatok is okosabbak néha az embereknél.
15-36;15-43 vagyok Itt az erre vonatkozó Családjogi törvény. Ebben nem esik szó arról, hogy a névváltozással lemondana akármirõl is a párod, illetve, hogy ne lenne köteles gyermektartást fizetni. Csjt. 72/B. § (1) A különélõ szülõk a gyermek sorsát érintõ lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követõen - közös szülõi felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélõ szülõ felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette. (2) A gyermek sorsát érintõ lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása.
16:35 16:38 teljes mértékben igazad van. A dolog így egyértelmû, ahogy írtad. Más, ha lemond a gyerekrõl, és más, ha beleegyezik a gyerek nevének megváltoztatásába. Viszont a kérdezõ szerint a volt nej azt kéri, mondjon le a gyerekrõl. Ez alatt én azt értem, hogy azt kéri, hogy az apai jogairól mondjon le. Akkor viszont nincs láthatás, de gyerektartás sem. Mindenesetre érdekes.
és a lemondás mindent érint. Nem csak jogokat , hanem kötelezettségeket is.
15:43as! Ugyanazt írtam le, amit most te. De ha nem érthetõ: Kétfelé lehet bontani a dolgot. A névváltoztatás nem jelent automatice lemondást az apai jogokról. Úgy is megváltoztathatják a gyerek nevét, ha az apa belegyezik. De ettõl még az apja marad. Ha lemond róla, akkor már nem lesz az apja, és nem kell gyerektartást sem fizetnie.
15-36-os vagyok. Ami még eszembe jutott: Azzal, hogy a gyermek nevét megváltoztatja az anya, szerintem (de lehet hogy csak szerintem) nem kötelezõ lemondani a párodnak a gyermekrõl. Elég ha beleegyezik a névváltoztatásba (mert ugye például válás után még iskolát is úgy változtathat az anya, ha egyeztet a férjjel). De ismétlem ez csak az én privát gondolatmenetem :)
Kérdezõ! A jelenleg hatályos jogszabályok szerint nem lehet lemondani a gyerekrõl, egyetlen esetet kivéve, amikor másvalaki elismeri apjának és nyomban örökbe is fogadja. Ez a javaslat tehát kamu. egy ügyvéd


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!