Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell naptár módszert (4 db)

Hogyan kell kiszámítani a naptár módszert?

május 17. én jött meg és 24.én múlt el a menstruációm. (elötte való hónapban 15. én jött meg és 23.án múlt el)május 25.én feküdtem le a barátommal, a naptár módszer szerint terhes lehetek?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy valamit is lehessen számolni, legalább egy év adatai szükségesek: mennyi idöközönként jön meg a menzeszed, mennyi ideig tart. A naptármódzser szerint, ha valakinek pár nap eltéréssel azonos hosszúságúak a ciklusai, akkor ennek a közepén van a legnagyobb esély terhességre. Ehhez a naphoz elötte is meg utána is hozzá kell számolni 3-4 napot, amikor nagy a valószinüsége a teherbeesésnek. De azt tudni kell, hogy ez a módszer magyon bizonytalan, mert elöfordulhat, hogy a következö ciklus rövidebb vagy hosszabb lenne, ezért éppen akkor termékeny valaki, amikor nem lenne az a megszokorr rendszer szerint. Ezen kivül létezik spontán peteérés is, ami bármikor bekövetkezhet, ezért olyan nap nincs, amikor egy nö nem lehet terhes. A menzesz elött vagy után közvetlenül, söt akár alatta is lehet valaki terhes. Amit irtál, annak alapján nem túl nagy a valósinüsége, hogy terhes vagy, de csak a naptár-módszer alapján. Ettöl függetlenül könnyen lehet, hogy mégis teherbe estél. Két hét múlva mindenképpen csinálj tesztet, és reménykedj, hogy megativ lesz. Ha meg nem akarsz gyereket, akkor válassz valami megbizható módszert: tabletta vagy óvszer. Ami NEM módszer, az a megszakitás, és ami alig, az a naptármódszer, hömérözés, stb.

Ahhoz, hogy valamit is lehessen számolni, legalább egy év adatai szükségesek: mennyi idöközönként jön meg a menzeszed, mennyi ideig tart. A naptármódzser szerint, ha valakinek pár nap eltéréssel azonos hosszúságúak a ciklusai, akkor ennek a közepén van a legnagyobb esély terhességre. Ehhez a naphoz elötte is meg utána is hozzá kell számolni 3-4 napot, amikor nagy a valószinüsége a teherbeesésnek. De azt tudni kell, hogy ez a módszer magyon bizonytalan, mert elöfordulhat, hogy a következö ciklus rövidebb vagy hosszabb lenne, ezért éppen akkor termékeny valaki, amikor nem lenne az a megszokorr rendszer szerint. Ezen kivül létezik spontán peteérés is, ami bármikor bekövetkezhet, ezért olyan nap nincs, amikor egy nö nem lehet terhes. A menzesz elött vagy után közvetlenül, söt akár alatta is lehet valaki terhes. Amit irtál, annak alapján nem túl nagy a valósinüsége, hogy terhes vagy, de csak a naptár-módszer alapján. Ettöl függetlenül könnyen lehet, hogy mégis teherbe estél. Két hét múlva mindenképpen csinálj tesztet, és reménykedj, hogy megativ lesz. Ha meg nem akarsz gyereket, akkor válassz valami megbizható módszert: tabletta vagy óvszer. Ami NEM módszer, az a megszakitás, és ami alig, az a naptármódszer, hömérözés, stb.
A naptár módszerrel a teherbe esés valószínûségét lehet növelni, de a terhesség kizárására alkalmatlan. Bármikor teherbe eshetsz, kisebb-nagyobb valószínûséggel.
A naptár módszer pont nem a terhesség elkerülésére való, hanem a megtermékenyülés valószínûségének növelésére...
Régebben a naptármódszert föként fogamzásgátlásra használták, de éppen a megbizhatatlansága miatt "ment ki a divatból". Viszont abban segithet, ha valaki teherbe akar esni.

Hogyan kell a naptár módszert alkalmazni?

Honnan tudom, hogy melyek a terméketlen napjaim?

Legjobb válasz: "Hogyan kell a naptár módszert alkalmazni?" Gumival vagy tablettával kombinálva. "Honnan tudom, hogy melyek a terméketlen napjaim?" Sehonnan. Nem viccelek. A naptármódszert csak azok tartják védekezési módnak, akik vagy még nem próbálták ki, vagy akiknek alapból sem lehetne gyerekük. A terméketlen napjaidon is teherbe eshetsz, például ha az orgazmusod spontán tüszõrepedést okoz.

"Hogyan kell a naptár módszert alkalmazni?" Gumival vagy tablettával kombinálva. "Honnan tudom, hogy melyek a terméketlen napjaim?" Sehonnan. Nem viccelek. A naptármódszert csak azok tartják védekezési módnak, akik vagy még nem próbálták ki, vagy akiknek alapból sem lehetne gyerekük. A terméketlen napjaidon is teherbe eshetsz, például ha az orgazmusod spontán tüszõrepedést okoz.
A ciklus hossza alapján kell kiszámítani a megtermékenyítésre alkalmas napokat, melyeken tilos a szexuális élet. A számításhoz szükséges a ciklusok hosszát figyelembe venni. Például: Az elsõ megtermékenyítésre alkalmas nap kiszámításához a legrövidebb menstruációs ciklusból 18 napot kell levonni. Az utolsó megtermékenyítésre alkalmas nap kiszámításához a leghosszabb menstruációs ciklusból 11 napot kell levonni. Így ha egy nõnek pl. 26-30 napos ciklusai vannak, a 8. (26-ból 18-at vontunk ki) és a 19. (30-ból 11 napot vontunk ki) ciklusnapok között tilos a szexuális élet. A módszer hibarátája meglehetõsen nagy, mivel a petesejt az ember esetében a ciklus bármely napján kiszabadulhat.
Szia! Én nem tudom, hogy hogyan alkalmazható (nagyon régen mesélte valaki, de elfelejtettem), de azt tudom, hogy ez az egyik leghülyébb módszer a védekezésre. Ennél még az is jobb védekezés, hogyha hagyod, hogy a fiú elmenjen benned aztán fél óráig imádkozol, hogy ne legyél terhes :D Semmiképp se használd ha nem akarsz gyereket!
Én azt mondom a naptármódszeres védekezés egy hatalmas nagy baromság! Még a fogamzásgátló tabletta meg a gumi sem ad 100%os védelmet nemhogy a naptármódszer.Ez beteges védekezés és értelmetlen.Annyi mód közül lehet választani ami ennél azért több biztonságod nyújt/nyújthat, de ugye azt tudjuk semmi sem 100%os!Ezt felejtsd el de rohadt gyorsan!
NE ALKALMAZD!!!AZ A LEGROSSZAB.HÜLYE VAGY HA AZT HASZNÁLOD, MERT NAGYON NAGY AZ ESÉLYE A TERHESSÉGNEK
/ /▌ / \
LOL az elsõ szexuàlis kèrdès az oldalon grat;)
ooo bakker bocs mègse

Hogy kell kiszámolni? Hogyan kell "használni"? Naptári módszer.

arra lennék kíváncsi h hogy kell kiszámolni naptári módszerrel, h mikor van peteérésem... meg mikor nincs. védekezés szempontjából szeretném, persze nem csak ezzel, de ezzel is csökkenteni a nem várt babát...

Legjobb válasz: a mai npot, elosztod kettõvel, hozzáadod a következõ hónap utolsó napjának a számát, ezt megszorzod a mostani évvel, gyököt vonsz, és elosztod a PI-vel! és kész

a mai npot, elosztod kettõvel, hozzáadod a következõ hónap utolsó napjának a számát, ezt megszorzod a mostani évvel, gyököt vonsz, és elosztod a PI-vel! és kész
Szerintem regisztrálj a http://www.ciklus.hu/ oldalon és akkor beírhatod a saját ciklusaidat, ott pedig egy táblázat majd megmutatja neked, amire kíváncsi vagy.
Ez azért nehéz, mert nem gépek vagyunk, tehát nem minden nõnek ugyanakkor van peteérése. Az átlagnak, akinek 28 napos ciklusai vannak, annak a 14. nap körül szokott. De pl.nekem 30-32 napos ciklusaim vannak és 17-18.napon van peteérésem! De volt egy olyan hõnap, amikor uh-al figyelték és a 14. napon volt! Szóval ez elég gyatra védekezés, mindenképpen kell más is mellé. Nem beszélve arról, hogy lehet rendkívüli peteérés!
A naptár módszer sajnos nagyon nem megíbzható. Ha szabályos 28 napos ciklusod van, akkor is a peteérésed lehet a 12., de lehet a 16 napon is. Plusz ugye bármikor lehet extra PÉ-d. Ha ennyire figyelni akarod magadat, használd a hõmérõzést! Abból nagyjából látod, hogy volt-e és ha igen, mikor volt PÉ-d.
Én használom. Legalább 3 havi ciklus figyelés kell, hogy nagy valószínûséggel tudj következtetni az ovulációra. Megnézed a ciklusod hosszát, azt elosztod kettõvel és elméletileg akkor van. DE: az elõtte lévõ napok (2-3) a hüvelybe jutott sperma szépen elédegél ált. 2 napig a hüvelybe, ezért az elõtte lévõ idõszak is veszélyes! Plusz ha neked nem úgy jön meg, ahogy a nagykönyvben mag van írva, akkor nem biztos a módszer. Ezért még kombinálni kell valami más módszerrel is. Pl. hüveszváladék vizsgálattal. Csak úgy ne kezd bele. Menj biztosra.
A kérdező hozzászólása: akkor szóval félidõ + - kb 3 nap a vészes, és a többi elméletileg nem annyira... v ilyesmi, és az a hõmérõzés az hogy van pontosan, mert errõl sem nagyon tudok semmit se... eddig nem foglalkoztam ilyen védekezéssel , és nem is figyeltem így magam, csak most vhogy rámjött ez a dili, h mikor van mim... és mindenképp használunk még + vmit mert ez sztem s e100% igaz nincs is 100%os védekezés... :S
Az egyik barátnõmnek így született az elsõ kisfia, naptármódszeres védekezés eredménye lett... Szerencsére õ már elmúlt ekkor 20, a pasival összeházasodott, segített szülõ, nagyszülõ, a barátnõm befejezte az egyetemet... Te is ilyen jó háttérrel rendelkezel, hogy belemersz ebbe vágni?
A kérdező hozzászólása: férjem, fiam... van, de nem csak a naptárral védekeznénk, hanem azzal is, plussz még mellett más amíg a spirált nem teszik fel, mert nemtom mikor lehetség :( mûtétre várok, így elõtte nem rakják fel, és ez nemtom meddig húzódik.
Ha mással is védekeztek, akkor teljesen felesleges így is, hiszen két módszer ötvözése, ami közül az egyik teljesen megbízhatatlan, sem nem árt, sem nem használ... Remélem, a másik módszer komolyabb.

Naptár módszer, hogy kell számolni vagy hogy is van pontosan?

Legjobb válasz: ne hasznald, alig 30%os a vedelme talan meg annyi sem. amugy neten ha utananezel minden pontosan le van irva, az elso mondatom is.:)

ne hasznald, alig 30%os a vedelme talan meg annyi sem. amugy neten ha utananezel minden pontosan le van irva, az elso mondatom is.:)
A kérdező hozzászólása: A neten nem találok semmit róla
Akkor még ne szexelj, ha a google-t sem tudod használni.
inkabb hasznalj ovszert, nem eri meg megbizhatatlan dolgoknak adnod magad.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!