Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell naptár (35 db)

Hogyan kell vezetni a fogamzásgátló szedési naptárt, illetve a menstruációs naptárt?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tabletta szedésén mégis mit kell vezetni? 21 napig szeded, aztán 7 nap szünet. Felírod a naptárban mikor kell elkezdeni és kb ennyi. A menzesz naptárat meg úgy célszerû, hogy feljegyzed melyik nap milyen erõs a vérzés.

A fogamzásgátló tabletta szedésén mégis mit kell vezetni? 21 napig szeded, aztán 7 nap szünet. Felírod a naptárban mikor kell elkezdeni és kb ennyi. A menzesz naptárat meg úgy célszerû, hogy feljegyzed melyik nap milyen erõs a vérzés.

Hogyan kell kiszámítani a naptár módszert?

május 17. én jött meg és 24.én múlt el a menstruációm. (elötte való hónapban 15. én jött meg és 23.án múlt el)május 25.én feküdtem le a barátommal, a naptár módszer szerint terhes lehetek?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy valamit is lehessen számolni, legalább egy év adatai szükségesek: mennyi idöközönként jön meg a menzeszed, mennyi ideig tart. A naptármódzser szerint, ha valakinek pár nap eltéréssel azonos hosszúságúak a ciklusai, akkor ennek a közepén van a legnagyobb esély terhességre. Ehhez a naphoz elötte is meg utána is hozzá kell számolni 3-4 napot, amikor nagy a valószinüsége a teherbeesésnek. De azt tudni kell, hogy ez a módszer magyon bizonytalan, mert elöfordulhat, hogy a következö ciklus rövidebb vagy hosszabb lenne, ezért éppen akkor termékeny valaki, amikor nem lenne az a megszokorr rendszer szerint. Ezen kivül létezik spontán peteérés is, ami bármikor bekövetkezhet, ezért olyan nap nincs, amikor egy nö nem lehet terhes. A menzesz elött vagy után közvetlenül, söt akár alatta is lehet valaki terhes. Amit irtál, annak alapján nem túl nagy a valósinüsége, hogy terhes vagy, de csak a naptár-módszer alapján. Ettöl függetlenül könnyen lehet, hogy mégis teherbe estél. Két hét múlva mindenképpen csinálj tesztet, és reménykedj, hogy megativ lesz. Ha meg nem akarsz gyereket, akkor válassz valami megbizható módszert: tabletta vagy óvszer. Ami NEM módszer, az a megszakitás, és ami alig, az a naptármódszer, hömérözés, stb.

Ahhoz, hogy valamit is lehessen számolni, legalább egy év adatai szükségesek: mennyi idöközönként jön meg a menzeszed, mennyi ideig tart. A naptármódzser szerint, ha valakinek pár nap eltéréssel azonos hosszúságúak a ciklusai, akkor ennek a közepén van a legnagyobb esély terhességre. Ehhez a naphoz elötte is meg utána is hozzá kell számolni 3-4 napot, amikor nagy a valószinüsége a teherbeesésnek. De azt tudni kell, hogy ez a módszer magyon bizonytalan, mert elöfordulhat, hogy a következö ciklus rövidebb vagy hosszabb lenne, ezért éppen akkor termékeny valaki, amikor nem lenne az a megszokorr rendszer szerint. Ezen kivül létezik spontán peteérés is, ami bármikor bekövetkezhet, ezért olyan nap nincs, amikor egy nö nem lehet terhes. A menzesz elött vagy után közvetlenül, söt akár alatta is lehet valaki terhes. Amit irtál, annak alapján nem túl nagy a valósinüsége, hogy terhes vagy, de csak a naptár-módszer alapján. Ettöl függetlenül könnyen lehet, hogy mégis teherbe estél. Két hét múlva mindenképpen csinálj tesztet, és reménykedj, hogy megativ lesz. Ha meg nem akarsz gyereket, akkor válassz valami megbizható módszert: tabletta vagy óvszer. Ami NEM módszer, az a megszakitás, és ami alig, az a naptármódszer, hömérözés, stb.
A naptár módszerrel a teherbe esés valószínûségét lehet növelni, de a terhesség kizárására alkalmatlan. Bármikor teherbe eshetsz, kisebb-nagyobb valószínûséggel.
A naptár módszer pont nem a terhesség elkerülésére való, hanem a megtermékenyülés valószínûségének növelésére...
Régebben a naptármódszert föként fogamzásgátlásra használták, de éppen a megbizhatatlansága miatt "ment ki a divatból". Viszont abban segithet, ha valaki teherbe akar esni.

Hogyan kell a naptár módszert alkalmazni?

Honnan tudom, hogy melyek a terméketlen napjaim?

Legjobb válasz: "Hogyan kell a naptár módszert alkalmazni?" Gumival vagy tablettával kombinálva. "Honnan tudom, hogy melyek a terméketlen napjaim?" Sehonnan. Nem viccelek. A naptármódszert csak azok tartják védekezési módnak, akik vagy még nem próbálták ki, vagy akiknek alapból sem lehetne gyerekük. A terméketlen napjaidon is teherbe eshetsz, például ha az orgazmusod spontán tüszõrepedést okoz.

"Hogyan kell a naptár módszert alkalmazni?" Gumival vagy tablettával kombinálva. "Honnan tudom, hogy melyek a terméketlen napjaim?" Sehonnan. Nem viccelek. A naptármódszert csak azok tartják védekezési módnak, akik vagy még nem próbálták ki, vagy akiknek alapból sem lehetne gyerekük. A terméketlen napjaidon is teherbe eshetsz, például ha az orgazmusod spontán tüszõrepedést okoz.
A ciklus hossza alapján kell kiszámítani a megtermékenyítésre alkalmas napokat, melyeken tilos a szexuális élet. A számításhoz szükséges a ciklusok hosszát figyelembe venni. Például: Az elsõ megtermékenyítésre alkalmas nap kiszámításához a legrövidebb menstruációs ciklusból 18 napot kell levonni. Az utolsó megtermékenyítésre alkalmas nap kiszámításához a leghosszabb menstruációs ciklusból 11 napot kell levonni. Így ha egy nõnek pl. 26-30 napos ciklusai vannak, a 8. (26-ból 18-at vontunk ki) és a 19. (30-ból 11 napot vontunk ki) ciklusnapok között tilos a szexuális élet. A módszer hibarátája meglehetõsen nagy, mivel a petesejt az ember esetében a ciklus bármely napján kiszabadulhat.
Szia! Én nem tudom, hogy hogyan alkalmazható (nagyon régen mesélte valaki, de elfelejtettem), de azt tudom, hogy ez az egyik leghülyébb módszer a védekezésre. Ennél még az is jobb védekezés, hogyha hagyod, hogy a fiú elmenjen benned aztán fél óráig imádkozol, hogy ne legyél terhes :D Semmiképp se használd ha nem akarsz gyereket!
Én azt mondom a naptármódszeres védekezés egy hatalmas nagy baromság! Még a fogamzásgátló tabletta meg a gumi sem ad 100%os védelmet nemhogy a naptármódszer.Ez beteges védekezés és értelmetlen.Annyi mód közül lehet választani ami ennél azért több biztonságod nyújt/nyújthat, de ugye azt tudjuk semmi sem 100%os!Ezt felejtsd el de rohadt gyorsan!
NE ALKALMAZD!!!AZ A LEGROSSZAB.HÜLYE VAGY HA AZT HASZNÁLOD, MERT NAGYON NAGY AZ ESÉLYE A TERHESSÉGNEK
/ /▌ / \
LOL az elsõ szexuàlis kèrdès az oldalon grat;)
ooo bakker bocs mègse

Hogy kell a jónás naptárt használni?

Már rákattintottam csak nem találom hogy hol lehet beírni a dátumot meg mindent valaki segítene ?

Legjobb válasz: hol kattintottál rá? én az astro.com-on néztem, ott elõször meg kell adnod az adataidat, utána pedig a special chart-ok között találod meg a naptárat...

hol kattintottál rá? én az astro.com-on néztem, ott elõször meg kell adnod az adataidat, utána pedig a special chart-ok között találod meg a naptárat...

Hogy kell kiszámolni a Jónás naptárt szerint a teherbeesést?

1990.02.18án születtem 18:08perckor! nekem nem sikerült kiszámolni...1,5ével ezel?tt volt egy elhalt terhességem és azóta probálkozunk a babával de nem jön össze!

Legjobb válasz: Hol születtél? Ha megírod, átküldöm a naptárt:)

Hol születtél? Ha megírod, átküldöm a naptárt:)
Ajánlom figyelmedbe a http://www.teherbeeses.hu oldalt!Itt azt is megtudhatod!
Mindegy megcsináltam neked Budapestre, de meg tudod változtatni, csak már nincs idõm megvárni, hogy válaszolj:D http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=juqfilew5PCd8-u126513.. Úgy tudod megváltoztatni, hogy felül edit data for "kg" azon belül meg other town - beírod a születési helyet, és rákattintasz, hogy continue.
A kérdező hozzászólása: Kecskeméten születtem.. Nem tudom megváltoztatni a születési helyet.. :(
A kérdező hozzászólása: Ezt adta ki : http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=juqfilew5PCd8-u126513.. melyik mit jelent????

Hogy kell használni a Jónás naptárat az astro.com-on?

Elég gyenge vagyok angolból, és nam nagyon tudom, mit hova kell, írni, meg egyáltalán hol kell keresni a kalkulátort.

Legjobb válasz: én jó vagyok angolból, de én sem találtam meg:( viszont én régebben megcsináltam, és szerintem pontatlan. sem az unokatesóm, sem a kisfiam nem lennének, ha ez a naptár-dolog mûködne...

én jó vagyok angolból, de én sem találtam meg:( viszont én régebben megcsináltam, és szerintem pontatlan. sem az unokatesóm, sem a kisfiam nem lennének, ha ez a naptár-dolog mûködne...

Hogyan kell egy menstruációs naptárt használni?

Legjobb válasz: Azokon a napokon, amikor menstrualsz, teszel egy X-et azokhoz a napokhoz a naptaradba minden honapban. Vagy pl. itt vezeted: www.ciklus.hu

Azokon a napokon, amikor menstrualsz, teszel egy X-et azokhoz a napokhoz a naptaradba minden honapban. Vagy pl. itt vezeted: http://www.ciklus.hu

Hogy kell kiszámolni? Hogyan kell "használni"? Naptári módszer.

arra lennék kíváncsi h hogy kell kiszámolni naptári módszerrel, h mikor van peteérésem... meg mikor nincs. védekezés szempontjából szeretném, persze nem csak ezzel, de ezzel is csökkenteni a nem várt babát...

Legjobb válasz: a mai npot, elosztod kettõvel, hozzáadod a következõ hónap utolsó napjának a számát, ezt megszorzod a mostani évvel, gyököt vonsz, és elosztod a PI-vel! és kész

a mai npot, elosztod kettõvel, hozzáadod a következõ hónap utolsó napjának a számát, ezt megszorzod a mostani évvel, gyököt vonsz, és elosztod a PI-vel! és kész
Szerintem regisztrálj a http://www.ciklus.hu/ oldalon és akkor beírhatod a saját ciklusaidat, ott pedig egy táblázat majd megmutatja neked, amire kíváncsi vagy.
Ez azért nehéz, mert nem gépek vagyunk, tehát nem minden nõnek ugyanakkor van peteérése. Az átlagnak, akinek 28 napos ciklusai vannak, annak a 14. nap körül szokott. De pl.nekem 30-32 napos ciklusaim vannak és 17-18.napon van peteérésem! De volt egy olyan hõnap, amikor uh-al figyelték és a 14. napon volt! Szóval ez elég gyatra védekezés, mindenképpen kell más is mellé. Nem beszélve arról, hogy lehet rendkívüli peteérés!
A naptár módszer sajnos nagyon nem megíbzható. Ha szabályos 28 napos ciklusod van, akkor is a peteérésed lehet a 12., de lehet a 16 napon is. Plusz ugye bármikor lehet extra PÉ-d. Ha ennyire figyelni akarod magadat, használd a hõmérõzést! Abból nagyjából látod, hogy volt-e és ha igen, mikor volt PÉ-d.
Én használom. Legalább 3 havi ciklus figyelés kell, hogy nagy valószínûséggel tudj következtetni az ovulációra. Megnézed a ciklusod hosszát, azt elosztod kettõvel és elméletileg akkor van. DE: az elõtte lévõ napok (2-3) a hüvelybe jutott sperma szépen elédegél ált. 2 napig a hüvelybe, ezért az elõtte lévõ idõszak is veszélyes! Plusz ha neked nem úgy jön meg, ahogy a nagykönyvben mag van írva, akkor nem biztos a módszer. Ezért még kombinálni kell valami más módszerrel is. Pl. hüveszváladék vizsgálattal. Csak úgy ne kezd bele. Menj biztosra.
A kérdező hozzászólása: akkor szóval félidõ + - kb 3 nap a vészes, és a többi elméletileg nem annyira... v ilyesmi, és az a hõmérõzés az hogy van pontosan, mert errõl sem nagyon tudok semmit se... eddig nem foglalkoztam ilyen védekezéssel , és nem is figyeltem így magam, csak most vhogy rámjött ez a dili, h mikor van mim... és mindenképp használunk még + vmit mert ez sztem s e100% igaz nincs is 100%os védekezés... :S
Az egyik barátnõmnek így született az elsõ kisfia, naptármódszeres védekezés eredménye lett... Szerencsére õ már elmúlt ekkor 20, a pasival összeházasodott, segített szülõ, nagyszülõ, a barátnõm befejezte az egyetemet... Te is ilyen jó háttérrel rendelkezel, hogy belemersz ebbe vágni?
A kérdező hozzászólása: férjem, fiam... van, de nem csak a naptárral védekeznénk, hanem azzal is, plussz még mellett más amíg a spirált nem teszik fel, mert nemtom mikor lehetség :( mûtétre várok, így elõtte nem rakják fel, és ez nemtom meddig húzódik.
Ha mással is védekeztek, akkor teljesen felesleges így is, hiszen két módszer ötvözése, ami közül az egyik teljesen megbízhatatlan, sem nem árt, sem nem használ... Remélem, a másik módszer komolyabb.

Hogyan kell csinálni menstruációs naptárt? És ezt kiszámolnátok nekem? Lent.

Ezt számoljátok ki: Hétf?n jött meg.

Legjobb válasz: http://www.ciklus.hu Onlone vezetheted, nem kell papírozgatnod, és nagyon sok mindent megtudhatsz magadról. Ingyenes.

http://www.ciklus.hu Onlone vezetheted, nem kell papírozgatnod, és nagyon sok mindent megtudhatsz magadról. Ingyenes.
Igen, ahogy az elõttem válaszoló is mondta, ciklus.hu-n regisztrálj. Beírod, hogy mikor jött meg és nagyon sok mindent kiszámol rólad, pl hogy mikor fog megjönni következõre. De amúgy nagyon fontos, hogy tudd, hogy mennyire rendszeres a ciklusod és hogy mikor jött emg utoljára. Ha elmész vmi oknál fogva nõgyógyászhoz, ez lesz az elsõ kérdése! Anyukád ezt nem mondta neked? Ja amúgy netrõl is lehet letölteni menses naptárakat, amiket ha kinyomtatsz, kézzel is feljegyezheted, hogy mikor jött meg. itt van egy: http://bobe.ghost.hu/zene/kepek/Naptar_1.jpg Általában 28 naposak a ciklusok, az elsõ nap a menses elsõ napja. De ne aggódj, ha nem pontos, gondolom fiatal vagy, ekkor még nem rendszeres. Majd egy-két vagy pár év múlva beáll rendesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindekinek.nagyon sokat segítettek!
Huszon nyolc napra. 4 hét múlva hétfõn, ha pontos. Nekem péntek négy hetente, de nem mindenkinek ennyire pontos a mensije.
Na figyi nem neghez. bejelolod a menstruacios elso napjat a naptarba es akar 5 vagy 6 napot is tart, a masodik naptol kezdve szamolj ki 28 napot. Pl. ha 1-en jon meg akkor (2-ika az 1 es igy tovabb) 29-iken jon meg megint max 1 vagy ket napot tevedhet a szamolas mert van akinek 27, vagy 28, vagy 29 naponkent jon meg. ezt idovel kitapasztalod. de igyis be tudod az elejen tajolni kb. melyik napokba kell megjojjon.
es ha kesik egy ket napot az lehet felfazas miatt vagy ilyesmi de csak par nap. amugy ilyenkor nyugodtan igyal cickafarok teat. az jo a gyomorra es a noi bajokra. 1 vagy 2 csupor.
Én benéztem a ciklus.hu-ra, nagyon jó. Köszi, hogy ajánlottad.

Mi ez a jónás naptár és hogy kell használni?

Legjobb válasz: http://babaproject.freeblog.hu/ Itt nézd meg a Jónás-napok illetve a Jónás-módszer címszó alatt.(jobb oldalon keresd) Itt mindent megtalálsz még ki is tudod számolni magadnak mert pontról pontra le van írva mit kell csinálni.Sok sikert!

http://babaproject.freeblog.hu/ Itt nézd meg a Jónás-napok illetve a Jónás-módszer címszó alatt.(jobb oldalon keresd) Itt mindent megtalálsz még ki is tudod számolni magadnak mert pontról pontra le van írva mit kell csinálni.Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!