Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell mosást (24 db)

Ruhákat hogy kell mosással kicsinyíteni?

Van két pólóm ami jó lenne ha kisebbek lennének. Nagyon forró, vagy nagyon hideg vízben kell mosni? 100% cotton (pamut)-ból készült,de van rajta minta ami nem tudom tönkre menne-e.

Legjobb válasz: Nekem voltak ruháim, amiket anyu kimosott és összementek, legfõképpen pólók, de azok nem pamutok voltak, valami gyenge minõségû. De ha össze is megy, aránytalanul megy össze. Úgy értem lehet csak az ujjai mennek össze, vagy összevissza, és elég fura kinézete lesz. Szerintem ne kísérletezz vele.

Nekem voltak ruháim, amiket anyu kimosott és összementek, legfõképpen pólók, de azok nem pamutok voltak, valami gyenge minõségû. De ha össze is megy, aránytalanul megy össze. Úgy értem lehet csak az ujjai mennek össze, vagy összevissza, és elég fura kinézete lesz. Szerintem ne kísérletezz vele.

Hogy is van ez? Irjátok már le nekem léci aki használ mosószodát és ecetet a mosáshoz hogyan kell? melyik az öblitészhez, foltisztitáshoz és milyen arányokban?

Köszi:)

Legjobb válasz: mosószer: fele-fele arányban keverem a mosószódát mosóporral (DM-es sensitive mosóport használok), egy nagy mûanyag fedeles dobozban tartom, uannyit használok belõle egy mosáshoz, mint normál mosószerrel tenném öblítés: 20%os ecetet felére higítom, és ebbõl töltök az öblítõ helyére uakkora mennyiséget, mint amennyit öblítõbõl töltenék Arra érdemes figyelni, h a színeket hosszútávon kissé fakítja, de nem veszélyes.

mosószer: fele-fele arányban keverem a mosószódát mosóporral (DM-es sensitive mosóport használok), egy nagy mûanyag fedeles dobozban tartom, uannyit használok belõle egy mosáshoz, mint normál mosószerrel tenném öblítés: 20%os ecetet felére higítom, és ebbõl töltök az öblítõ helyére uakkora mennyiséget, mint amennyit öblítõbõl töltenék Arra érdemes figyelni, h a színeket hosszútávon kissé fakítja, de nem veszélyes.
A kérdező hozzászólása: Köszi.De Puha és tiszta lesz töle?
Igen, puha és tiszta lesz. Ha nagyon kemény a vizetek, a mosáshoz is tehetesz ecetet (én a dobra szoktam önteni) Az ecet vízkõoldó, vízlágyító hatású, ezért puhábbak tõle a ruhák. Ha ragaszkodsz az öblítõd illatához, akkor az öblítõ tartályba ecetet is és öblítõt is önthetsz. A fehér ruhák mosásához használj a mosószóda mellé szódabikarbónát (a háztartási olcsóbb, mint az étkezési), az fehérít. A fekete ruhákhoz nem szoktam mosószódát rakni, csak a mosószer és az ecet (fixálja a színeket), öblítõbe ecet és kevés öblítõ (az illat miatt)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Bocsi, de hol szoktad venni a szódabikarbónát?
A mosószódát és a szódabikarbónát is itt veszem: http://www.zoldbolt.hu/termekek/egyeb-tisztitok

Hogy kell elindítani egy mosást? Ne hurrogjatok le légyszi.

Sose mostam még életemben, de most muszáj lesz.

Legjobb válasz: Kérj bocsánatot édesanyádtól,biztos nem ok nélkül nem akarja kimosni a ruháid, meg fõzni rád... Addig pedig, max. 3-5 kiló ruhát tegyél a gépbe. Mosógépben ahová a mosóport kell önteni, van egy jelzés odáig töltsd meg. Öblítõnél szintén.

Kérj bocsánatot édesanyádtól, biztos nem ok nélkül nem akarja kimosni a ruháid, meg fõzni rád... Addig pedig, max. 3-5 kiló ruhát tegyél a gépbe. Mosógépben ahová a mosóport kell önteni, van egy jelzés odáig töltsd meg. Öblítõnél szintén.
Egyszerû. :) Különválogatod a fehér, színes és sötét ruhákat, 1 kupacot beleraksz a gépbe, nem kell nagyon megtömködni, kis hely maradjon, elolvasod a mosószer oldalán az adagolást, 1 teli mosógép kb. 5 kg ruha, 1 kupak öblítõ, becsukod, ha kényes a ruha, 40 fokot állítasz be, ha nem, mondjuk farmer meg ilyesmi, 60 fok is jó. Ha van a kupacban új ruha, összefoghatja a többit, színfogó kendõt kell a ruhák közé tenni vagy külön mosod, de az nem gazdaságos. Remélem, segítettem :)
miért vesztél össze anyukáddal?
Milyen mosógépetek van? Válogasd külön a ruhákat, színeseket fehéreket. gondolom benne van a ruhák címkéjében, hogy hány fokon mossad. (mi általában 40 fokon szoktunk.Biztos van egy olyan program a gépeteken, ami mutatja, pl 90 fok, 60, fok, 40, 30...)A mosópor és öblítõ a megfelelõ helyre kerüljön. Elöltöltõs, vagy felül?
Amennyi belefér a dobba, annyi ruhát max. Ahova a mosóport és öblítõt tenni kell, van egy jelölés, mit hova, és max mennyit, én mindig kb csak a felét rakom, hacsak nem nagyon koszos ruháról van szó. És ne keverd, fehéret és világosat együtt, sötéteket csak sötéttel. Válaszd ki a programot (azt én is csak leírásból tudom, napi mosást szoktam választani), ha lehet, hõfokot beállítani, mx 40 fok. És a centrifuga fordulatnál én 600-at használok. De ez minden mosógépnél más, hogy mit hogy és hol lehet beállítani.
Összevesztetek? Milyen gyerekes az anyukád :D. Milyen típusú a mosógépetek?
Hany eves vagy es miert nem beszel veled az anyukad? Amugy az, hogy hogyan kell egy mosast elinditani, mosogepfuggo, annyiban tudok segiteni, hogy szinek szerint "szortirozd" a ruhaid, hogy egyik ne fogja masik szinet. Az hogy mennyi mosopor kell fugg attol mennyi ruhat akarsz mosni. Keresd elo a mosogep hasznalati utasitasat, az segit eligazodni abban, hogyan kell elinditani. Remelem segitettem.
Milyen mosógépetek van? Annyi ruhát tehetsz bele, amennyi fér (általában 5 kg).
Ez mosógép függõ eléggé. Öblitõ az könnyû, addig kell a rekeszt tölteni, amíg eléri a kis rácsot-eddig csak ilyen mosógépeket láttam. van két másik rekesz, ebbõl az egyik a mosóporé, mosószeré - ez is mosógép függõ, melyik ezé, melyik az elõmosásos rekesz...általában a mosószeren rajta van mennyit kell egy mosáskor használni. aztán meg kell keresned a jó programot, ez általában 60 fok, és vmi jel kell, a mi mosógépünkön egy poló van, de van olyan is, amelyiken csak számok vannak, és külön állítod be a fokot...hát ez így tudom, nem volt nagy segítségét, de talán írd le milyen a mosógép, és akinek olyan van, tudja majd a választ. vagy keresd meg a használati utasítást.
A kérdező hozzászólása: Köszi, a mosógép "kézikönyve" eszembe se jutott. :) Az a baja, hogy már nem vagyok kitûnõ tanuló, még mindig azt hiszi, hogy általánosba járok.
A kérdező hozzászólása: Amúgy köszi a tippeket, most már tudom meddig kell tölteni, stb, az indítógombokat meg ilyeneket majd elolvasom a használatiban.
a ruhákat 40 fokon mosd, de van amit csak 30-on lehet. Amúgy az tök fura, hogy apukád felnõtt létére nem képes mosni...
Pff...koleszon még nem gondolkodtál? Némelyikben van mosókonyha, de ha nincs is, anyukád legalább idejében észbekap, hogy nem vagy otthon..
Én apukám sem tudna egyedül mosni...Barátom is telefonos segítséget kért, mikor elõször kellett egyedül mosnia:-) azóta belejött:-)


Ecettel, hogy kell öblíteni? Illetve mennyit kell belőle egy mosáshoz használni?

Legjobb válasz: Félig töltöd az öblítõs rekeszt (ca. 50 ml) és ha akarsz tehetsz hozzá pár csepp illóolajat, ami természetes 100%, pl. jázmin, levendula.

Félig töltöd az öblítõs rekeszt (ca. 50 ml) és ha akarsz tehetsz hozzá pár csepp illóolajat, ami természetes 100%, pl. jázmin, levendula.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, ki fogom próbálni!

Hogyan kell hüvely mosást csinálni?

Legjobb válasz: kell venned egy ilyen hüvelymosót és hozzá löty´t, vagy tablettát. na most a legolcsobb is 4000 Ft. nekem a dokim javasolta és elmentem a patikában és ott kértem. 4000 Ft-nál kezdödött.

kell venned egy ilyen hüvelymosót és hozzá löty´t, vagy tablettát. na most a legolcsobb is 4000 Ft. nekem a dokim javasolta és elmentem a patikában és ott kértem. 4000 Ft-nál kezdödött.
szia! Patikában lehet vásárolni Colpo Clener intim zuhanyt és kérsz hozzá pezsgõtablettát. Van hozzá utmutató.
Mondjuk nekem még megvan a hüvelymosó, de tabim már nincs hozzá. Én fertõtleníteni szoktam az irrigátoromat és langyos vizzel szoktam kimosni a hüvelyemet. De a patikában kérdezdd meg.
van a colpo cleaner-nek jódos pezsgõtablettája, az pl nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Kútfúrásnál milyen mélységig kell lefúrni ahhoz, hogy tiszta, mosásra, zuhanyzásra, medencéhez való vizet találjunk?

Legjobb válasz: Szerintem a kútfúró cég tudni fogja, egyébként sokban függ hogy alattad milyen a talaj

Szerintem a kútfúró cég tudni fogja, egyébként sokban függ hogy alattad milyen a talaj
A kérdező hozzászólása: Igen, csak mi magunknak szeretnénk fúrni, persze azzal nincs is gond, mert le tudunk fúrni jó mélyre is, csak arra vagyok kiváncsi hogy kb milyen mélyen található olyan minöségü víz ami ezekhez jó volna
Kb. 30-40 méterre kell lefúrnotok. 10 méter felett csak talajvíz van ami csak locsolni jó. Attól függ persze a kívánt mélység, víz elérése, hogy hegyekben, dombságon, vagy pl. az Alföldön laktok e és milyen a talaj alattatok.
A kérdező hozzászólása: Igen Alföldön lakunk, Debrecen mellett, és elég agyagos a talaj!
Alföldön kb 20-30 méteren kell lennie víznek, az agyagréteg alatt, kristálytiszta víz van. A béléscsövet ne irdaljátok be, nem szabad, mert a koszos talajvíz elfertõzi az alsó vízadó réteget. Ha minden rendben, ívóvíz minõségû vizet találtok, napi kb 1, 5 2 köbméteres napi vizhozammal. Szerintem próbáljátok meg, megéri.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Sikerült megcsinálni, és tényleg nagyon tiszta vizet kaptunk! Egyébként 27m-es a kút, és semmi értelme ennél mélyebbre menni, ugyanis vagy 20m-ig ugyan ez a vizadó réteg van, ugyan ezzel a vizzel, tehát értelme nincs 30m-nél mélyebb kutat fúrni/fúrattatni...

Mosáshoz hogyan kell/használjam a trisót?

Mennyi kell egy mosáshoz? Mire jó a trisó? Nem károsítja-e a ruháknak a szálait? Színes ruhákhoz lehet-e használni? Fehér ruhákra jó? Mosásnál vízlágyításhoz lehet-e használni, más szavakkal lágyítja-e a vizet? Jó calgon helyett? Jó zsíroldó? Egyéb ötlet/tanács/tipp még? Minden segítséget előre kösznönök!

Legjobb válasz: Mosogatógépbe hogyan lehet/mire jó használni?

A kérdező hozzászólása: Mosogatógépbe hogyan lehet/mire jó használni?
A trisó víz lágyító és zsír oldó is . Annyit biztosan ér , mint a calgon .Finom ruhák mosására azért nem ajánlanám .Farmer , nagyon szennyezett munkás ruhák mosásakor egy evõkanálnyi hasznos a gépben, . Ilyenkor úgy is szinte forró vizben van mosva, és ekkor fejti ki a hatását is .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Még szívesen várok további segítségeket, ötleteket, tapasztalatokat, tanácsokat, válaszokat.

Hogyan kell mosni? Kézzel mosás.

Kézzel mosásra gondolok.

Legjobb válasz: Folyékony mosószeres meleg vízben nyomkodó mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a merevítõ. Ha a szivacs kivehetõ, akkor vedd ki, mert úgy könnyebb mosni is és szárítani is. A merevítõ részt mi kefével (erre a célra befogtunk egy fogkefét) át szoktuk dörgölni. Ezután kicentrized, vagy kézzel kinyomkodod és mehet az öblítõs vízbe (jól öblítsd ki), majd megint vagy centrized, vagy kicsavarod óvatosan, nehogy megségüljön a merevítõ.

Folyékony mosószeres meleg vízben nyomkodó mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a merevítõ. Ha a szivacs kivehetõ, akkor vedd ki, mert úgy könnyebb mosni is és szárítani is. A merevítõ részt mi kefével (erre a célra befogtunk egy fogkefét) át szoktuk dörgölni. Ezután kicentrized, vagy kézzel kinyomkodod és mehet az öblítõs vízbe (jól öblítsd ki), majd megint vagy centrized, vagy kicsavarod óvatosan, nehogy megségüljön a merevítõ.
Én minden melltartómat gépben mosom, még soha nem lett bajuk, a szivacsosoknak sem. Mosózsákba beteszem, és megy a többi ruha közé.
"anya meg nem képes nekem kézzel kimosni..." mért is mosná neked ki külön kézzel? 15 évesen úgy gondolom te se pusztulsz bele, bár a házimunkát ezek szerint eddig nagy ívben elkerülted ha ennyire nincs fingod a kézzel mosásról. amugy öblítõt és mosószert IS használj, öblítõvel csak beillatosítod, de tisztítani nem tisztítasz rajta semmit.
A kezelési könyv szerint beállítva sem mûködik ?

Van olyan festék vagy haj színező ami pár mosás után ki kopik? Ombre hajat hogy kell csinálni? Milyen teremék vált már be nektek?

Ombre hajat szeretnék csinálni, még nem csináltam és fogalmam sincs hogy kezdjek bele! Mi előtt bárki elkezdené én szeretném megcsinálni! Hosszú sötét barna hajam van, esetleg van olyan termék ami be vált nektek? Köszönöm előre a válaszokat!

Legjobb válasz: DM-ben lehet kapni Préférence wild ombre hajfestéket. Nem olcsó kategória 2390.- ft. Én pár napja csináltam meg a sötétbarna-világosbarna kombót és nagyon tetszik :) http://vitrinblog.hu/ombre-hajfestes-hazilag-igen/

DM-ben lehet kapni Préférence wild ombre hajfestéket. Nem olcsó kategória 2390.- ft. Én pár napja csináltam meg a sötétbarna-világosbarna kombót és nagyon tetszik :) http://vitrinblog.hu/ombre-hajfestes-hazilag-igen/
A kérdező hozzászólása: Köszi :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!