Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell mondani a következő szavakat: (2 db)

Hogyan kell angolul mondani a következő szavakat: rögzíthető (fizikai helyre), (fel)tölthető (anyaggal), körhinta?

Szótárban nem találom...

Legjobb válasz: 1.it can be fixed/fixated/stabilized 2.it can be filled with.. 3.carousel/whirligig/roundabout az elsõ kettõ ugyan nem egy szó de így is visszaadja a kívánt jelentést-remélem ez segít valamennyit,hátha még másnak is lesz ötlete:-)

1.it can be fixed/fixated/stabilized 2.it can be filled with.. 3.carousel/whirligig/roundabout az elsõ kettõ ugyan nem egy szó de így is visszaadja a kívánt jelentést-remélem ez segít valamennyit, hátha még másnak is lesz ötlete:-)

Valaki meg tudja nekem mondani hogy kell szóelemekre bontani a következõ szavakat: tojássárgáját tojásfehérjébõl hozzáadásával bélelt megtöltjük?

Legjobb válasz: tojássárgáját: összetett szó, elõtag: tojás utótag: sárgáját, ennek a szótöve sárga, -ja: birtokos személyjel,-t: tárgyrag tojásfehérjébõl: összetett szó, lásd fönt. -bõl: határozórag hozzáadásával: hozzá: igekötõ, ad: szótõ, -ás: fõnévképzõ, -a: birtokos személyjel, - val: határozórag bélelt: szótõ: bélel, de ez is tovább bontható arra, hogy bél+ -l igeképzõ, -t: befejezett melléknévi igenév képzõje megtöltjük: meg igekötõ, tölt: szótõ, -jük: igei személyrag, többes szám elsõ személy, tárgyas ragozás

tojássárgáját: összetett szó, elõtag: tojás utótag: sárgáját, ennek a szótöve sárga, -ja: birtokos személyjel, -t: tárgyrag tojásfehérjébõl: összetett szó, lásd fönt. -bõl: határozórag hozzáadásával: hozzá: igekötõ, ad: szótõ, -ás: fõnévképzõ, -a: birtokos személyjel, - val: határozórag bélelt: szótõ: bélel, de ez is tovább bontható arra, hogy bél+ -l igeképzõ, -t: befejezett melléknévi igenév képzõje megtöltjük: meg igekötõ, tölt: szótõ, -jük: igei személyrag, többes szám elsõ személy, tárgyas ragozás
Úgy tûnik, elfelejtetted megköszönni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!