Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell megmosni a (12 db)

Hogyan kell megmosni a baba fogát?

Legjobb válasz: lehet hogy mindneki lepontoz de én csak 10 honapos korátol kezdtem el mosni a fogait gyerek fogkefével

lehet hogy mindneki lepontoz de én csak 10 honapos korátol kezdtem el mosni a fogait gyerek fogkefével
amióta kibújtak az elsõ fogacskák, azóta az esti fürdés után már rutinná vált, hogy rágcsálja a tanulófogkeféjét. fogkrémet még nem használunk. most 10, 5 hónapos, 6 foga van.
Nekem is 10 honapos es most akarom elkezdeni. A vedono tanacsara vettem fluormentes fogremet es babafogkefet. Felemelem ot a mosdotukor ele, hogy lassa o is, mit csinalunk, es hajra. A pofi es kezmosast is mar megszokta igy.
Amióta kibújt az elsõ foga, ujjra húzható babafogkefével és Nenedent fogkrémmel mosom a fogát minden este, fürdés közben.

A csírákat, amiket árulnak a bioboltokban hogyan lehet megenni, hogy finomak és hogy kell megmosni őket?

Legjobb válasz: Én megmosni nem szoktam õket, igaz én magamnak csinálom :)De ha meg akarod mosni szerintem tedd egy szûrõbe és tartsd folyóvíz alá! Nagyon finomak. Eheted vajas kenyérre szórva, dúsíthatod vele a salátáidat. Igazából a fantáziádra van bízva, hogy hogyan eszed meg. Persze mindenképpen nyersen érdemes, olyanról még nem hallottam, hogy fõzve, vagy sütve fogyasztotta volna valaki. Jó étvágyat hozzá!

Én megmosni nem szoktam õket, igaz én magamnak csinálom :) De ha meg akarod mosni szerintem tedd egy szûrõbe és tartsd folyóvíz alá! Nagyon finomak. Eheted vajas kenyérre szórva, dúsíthatod vele a salátáidat. Igazából a fantáziádra van bízva, hogy hogyan eszed meg. Persze mindenképpen nyersen érdemes, olyanról még nem hallottam, hogy fõzve, vagy sütve fogyasztotta volna valaki. Jó étvágyat hozzá!
Amiket a boltban veszel, nem kell megmosni. Én például vajas kenyérrel szoktam fogyasztani, de nagyon jól megy bio gabonakolbásszal is.
én magában eszem úgyis finom, és semmit nem szoktam megmosni :D
Kefírrel vagy natúr (nem tejporos) joghurttal szoktam enni
Azt, hogy aki ezt kitalálta, baromira ráért...

A fáról leszedett csonthájas diót szeretném letárolni, de előtte, hogy kell megmosni, mert csupa kosz, sár?

Ha beáztatnám a mosogatóba egy kicsit, akkor nem megy bele a víz és le jön róla a sár? Vagy egyenként körömkefével? Az szép munka lesz. :) Vagy ti, hogy csináljátok?

Legjobb válasz: Sehogy, hagyd megszáradni a sarat, aztán verd le róla.

Sehogy, hagyd megszáradni a sarat, aztán verd le róla.
Rázogasd, ahogy szárítod, majd lehullik róla a megszáradt sár. mosni nem kell. rácsos rekeszben egy sorban elterítve szárítjuk szellõs, (ha van napos )helyen.
A kérdező hozzászólása: csonthájas=csonthéjas :D Eredetileg ezt volt a terv, de ahonnan szedtem, ott állítólag vannak patkányok és félek, hogy valamit elkapok. Vagy feleslegesen aggódok?
Teljesen feleslegesen aggódsz!
Tény, hogy a patkány nem a higiénia mintaképe, de ennyire azért nem kell óvakodni tõle.
A kérdező hozzászólása: Rendben! :)

Az állatoknak hogy hogy nem kell megmosni a micsodájukat (pl. egy fiú kutyának)?

az evolúció alakította így?, totál nemértem hogy az embernek akinek van két keze ,összefüggés van a nemi szerveik mosási szokásával kapcsolatbanXD

Legjobb válasz: Az állatok is mossák a micsodájukat. A nyelvükkel. Nekünk egy fiú macskánk van és rendszeresen nyalja magát, többek között a micsodáját is.

Az állatok is mossák a micsodájukat. A nyelvükkel. Nekünk egy fiú macskánk van és rendszeresen nyalja magát, többek között a micsodáját is.
Az allatoknak is megvan a maga sajat modszere, csak Mi nem ismerjuk, mivel nem figyeljuk meg elegge. Itt az elottem szolo pl. megjegyezte, hogy az embernek... a szokasa, a cica tul tesz az emberen, mivel allandoan tisztalkodik! A majmoknak pl. egy kedvenc idotoltesuk, hogy egymast tisztitgatjak!
A másik meg az, hogy neked se kell többször mosni, mint egy állatnak. Az csak az ember egyéni mániája, hogy nagyon gyakran tisztálkodik, de pl a haj 2 hónap után már bállna öntisztítóra, ha nem birizgálnád.
A kérdező hozzászólása: pazar:D
A nyuszim is állandóan nyalja magát, az állatok is rendszeresen tisztálkodnak.
sok ezer éves írásban rögzített parancsolat/zsidó/ szerint:"Köszöntsd a napot és a szerelmet mosakodással és ugyanúgy búcsúzz tõle!"Gondolkodjatok el ezen.Érdemes.

Hogy kell a fütyit megmosni?

Legjobb válasz: szigorúan addig húzod, ameddig engedi, aztán kicsit megdörzsölöd (inkább simogatod), h kijöjjön az alatta levõ csúnyaság...:)

szigorúan addig húzod, ameddig engedi, aztán kicsit megdörzsölöd (inkább simogatod), h kijöjjön az alatta levõ csúnyaság...:)
Szia! Az 1 évesemnek teljesen fel jön a bõr, amit fürcsinél felhúzok és puha szivaccsal 2-3X áttörlök!
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos a fiam. elég "koszos" a fütyije pár napja. nem tudom meddig merjem húni :S ha egészen hátra húzom akkor nem történhet baj? mármint csak addig amíg engedi, ddig még csak ici picit húztam hátra de így képtelenség rendesen megmostni :(
Addig húzd a bõrt, amíg lazán engedi fürdés közben! Ne erõltesd! Babától függ, Nálunk 3 hónapos volt a kisfiam, amikor felhúztam és teljesen feljött a bõr, azóta minden nap így tisztítom! De sok ellenpélda is van, hogy nem lehet felhúzni!
Én is aggódok ettõl a dologtól. Nekem 3 hónapos a kisfiam, és egyáltalán nem lehet neki felhúzni. Nem akarom erõltetni, de félek, nehogy utána meg nagyobb gondja legyen. Sajnos sem a védõnõm sem a gyerekorvom nem segít semmiben, úgyhogy váltok gyerekorvost is, nem lehet tõlük semmit kérdezni.
UGY KELL HOGY FEL KELL RAJTA HOZNI A BÖRT ÉS SZAPPANNAL MEG KELL MOSNI

Meggyből hogyan kell készíteni ételt egy 8 hónapos babának? Recepteket írjatok már! A héját leszeditek vagy elég megmosni, kimagozni?

Legjobb válasz: 8 hónaposan már ugyanúgy, mint magunknak. Meggy, cukor, csipet fahéj. Ha puha a meggy, behabarom.

8 hónaposan már ugyanúgy, mint magunknak. Meggy, cukor, csipet fahéj. Ha puha a meggy, behabarom.
Szia! Én ma így turmixoltam össze neki (héjával): 1 krumpli, 15 szem meggy, és reszeltem bele egy kis gesztenyepürét! Nagyon fincsi lett! :)
alma+meggy+gabonapép gesztenye+meggy+gabonapép héj marad nálunk
botmixer, meggy mag nélkül és héjjal, joghurt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Végülis ma evett elõször a picim. Megfõztem neki a meggyet, még elsõ alkalommal lepaszíroztam neki, de valószínûleg nem fogom már késõbb. Külön fõztem rizst. Összeturmixoltam õket, kapott egy pici tápszert is bele, és kész is volt a tízórai.

Hogy kell a rizst megmosni?

http://www.nosalty.hu/recept/legegyszerubb-tejberizs Ezt a receptet szeretném elkészíteni, de még nem vagyok profi az ilyenekben ezért nem tudom, hogy kell megmosni a rizst. Legyetek szívesek érthet?en leírni és nézzétek el nekem, hogy még ezt sem tudom, de még nem vagyok feln?tt, és még egyszer sem f?ztem tejberizst! :) Köszönöm a válaszokat! :D Vagy aki szeretne, az segíthet is, hogy pontosan, hogy csináljam! :)

Legjobb válasz: Nem a 09:57-as válaszadó vagyok, csak ugyanaz a százalékunk. Én is 3-4 alkalommal átmosom a kezemmel átkavarva egy tálban a rizst. Látni fogod, hogy "elkoszolja" a vizet, és én jobb szeretem többször átmosni, mint egyszer, mert másodikra is látszik, hogy még nem igazán tiszta, vagy hogy mondjam.

Nem a 09:57-as válaszadó vagyok, csak ugyanaz a százalékunk. Én is 3-4 alkalommal átmosom a kezemmel átkavarva egy tálban a rizst. Látni fogod, hogy "elkoszolja" a vizet, és én jobb szeretem többször átmosni, mint egyszer, mert másodikra is látszik, hogy még nem igazán tiszta, vagy hogy mondjam.
Elõveszel egy kisfazekat, beleöntöd azt a rizst, amit elõtte kimértél a bögréddel, hogy meg akarod fõzni. Engedj rá hideg vizet, kanállal (vagy a kis kezeddel) alaposan kavard át, majd óvatosan öntsd le róla a vizet. Én a mosást összesen 3 lébõl szoktam (majd írják itt többen, hogy feleslegesen), ez ízlés dolga. Ha az biztonságot ad, akkor a vizet úgy is le tudod róla önteni, hogy a rizst a vízzel együtt beleöntöd a tésztaszûrõbe. A víz átfolyik rajta, a rizs benne marad. Ettõl kezdve csinálhatod a leírás szerint a fõzést. Menni fog az, ne félj tõle!
Csatlakozom a rízsmosók táborához, annyi módosítással, hogy sûrû szövésû szûrõkanálban szoktam folyóvízzel mosni, amikor már nem lisztes /fehér/ a lefolyó víz, akkor jó. Anyósom a tálas megoldás híve volt, nekem ez vélt be /ízlések és pofonok/, de mindenképpen mosni kell a rízs.
Kedves 10, 21-es! Te vagy az elsõ, aki itt ezen az oldalon, (rajtam kívül) azt írja, hogy megmossa a rizst, mert az koszos. Köszi! Gondolom te is olvastad már korábban, hogy milyen leszólással vannak ezzel kapcsolatban mások. Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezen a téren.
Akkor téged is szeretettel köszöntünk. :D Egyébként, édesanyámtól is azt tanultam, hogy meg kell mosni, ugyanúgy mint a babot, borsót, hasonlókat. Amikor pedig a TV-ben láttam, hogy Indiában a learatott rizs ki volt terítve a csupasz földre, ott az emberek a saját lábukkal taposták belõle ki a héját, az egy dolog. De amikor azon a rizskupacon még a "szent tehén" is keresztül-gyalogolt, miközben éppen "könnyített" magán, no hát ha valaki ezek után azt mondja, hogy nem kell a rizst megmosni, hát egye csak úgy! :) )))
jah, tejberizst kérdezte még a kérdezõ:) azt is ugynígy készítem, csak akkor vaniliás cukorral és egy csipetnyi sóval elkevert tejjel öntöm fel az aprószemû, errevaló rizst - persze több tejjel, és tovább párolom, hogy jól szétessenek a szemek... ami hatalmas elõnye a párolós rizskészítésnek, hogy tapad, nem ragad, nem kozmál le a cukros tej az edény alján, és az eredmény ugyancsak tökéletes, ajánlom kipróbálásra! :)
egy "nem" kimaradt az elõzõ hsz-bõl: "nem tapad" - így akartam (jav.)
Engem egyenesen felkoncoltak, összefogva meglincseltek, amiért le mertem írni, hogy a rizst megfõzöm és utána leszûröm. Azóta is rizzsel kapcsolatos kérdéseknél még "mindig egyirányba szaladok" ahogy mondani szokták. Annyira érzõdött, hogy összefogtak arra, hogy kicsinálnak, vagy legalábbis hülyét csinálnak belõlem, és nagyon fájt, hogy akkor senki "nem volt velem". De mindegy, túléltem, itt vagyok!
ma 10:37 Engem azért szoktam megszólni, mert nem párolva készítem, tehát ha forr a víz, belerakom a megmosott rizst (bõ vízbe), majd amikor megfõtt, leöntöm róla a felesleges vizet, és egy pirinyót átmosom fogyasztás elõtt. Ezért is olyan leszólásokat és lepontozásokat kaptam.
ismerek olyat én is, aki nem mossa meg a rizst, de azt vettem észre, hogy akkor sokkal ragacsosabb lesz a végeredmény, gondolom, a magasabb keményítõtartalom miatt... én mindig megmosom, de elsõsorban higiénés okok miatt, és sima, mûanyag szita-szûrõben szoktam, amit nem is használok másra (párszáz forintos tétel) folyó vízben, vagyis a csap alatt... elvileg - úgy tudom - addig kell öblíteni, amíg viszonylag tiszta víz folyik ki alóla, lehet hogy ez túlzás, de én így szoktam, biztos ami biztos;) azután a pároló rizses táljába teszem, megszórom friss zöldfûszerrel, és 16 perc alatt készre párolom - valami isteni, pergõs, cseppet nem ragadós rizs lesz az eredmény! próbáltam már rengeteg módszert, de ezzel a legtutibb, garantálom:)
én nem szoktam megmosni.
A recept jó, végre egy olyan, amiben, nem a megfõtt rizst teszik tejbe, esetleg gyümölcsökkel -ananász, barack, banán, stb. /akár konzervvel is és a levét víz és cukor helyett belefõzheted.
*rízst
Vízel, hol. élsz te a sivatagban?
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor most el is kezdem! :D Ja! És ha lenne valami tipp még... A tejberizzsel kapcsolatban, akkor kérlek írjátok le :) Köszönöm! :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
én úgy szoktam csinálni, hogy elõször pirítok hagymát olajon és ebben megpirítom a rizstet még tejfehér nem lesz. ezt felöntöm a rizs mennyiségének 2xesével delikátozo, sózom, lefedem, letekerem a hõfokot a legkisebbre és amikor megpuhul leveszem, addigra már 1 csepp víz sincs benne. szóval én a pirítás miatt nem mosom meg.

Hogy lehet normálisan megmosni a péniszt mert ha a makkomhoz érek az érzékeny és nem jó érzés. Szóval hogy kell?

Legjobb válasz: hmmm,dörzsölöd?o.O nekem annyiból áll a megmosása,hogy rálötykölöm a vizet, attól leszokott menni a sperma is.

hmmm, dörzsölöd?o.O nekem annyiból áll a megmosása, hogy rálötykölöm a vizet, attól leszokott menni a sperma is.
csak eleinte fáj!! vagyis érzékeny!! de 1 idõ után megszokod és már nem fog!! amugy én ugyszoktam hogy bevizezem, aztán beszappanazom és mint ha verném de lasan igy mosom ! próbáld ki :)
vizben ülve kezd el simogatni, en csak mosni
"csak eleinte fáj!! vagyis érzékeny!! de 1 idõ után megszokod és már nem fog!! amugy én ugyszoktam hogy bevizezem, aztán beszappanazom és mint ha verném de lasan igy mosom ! próbáld ki :) " mérthazudsz?:) habeszapanozzza, ugyfog, fájni, neki, hogy, behugyozik.Ezért, utálom, az, embereket, hazug, férgek.
A szappantól és egyéb mosószerektõl nem fáj! Csak akkor fájhat ha sebes vagy húgycsõbe megy a szer.

Hogyan kell jól megmosni a fejes salátát?

Legjobb válasz: Én folyó víz alatt mosom levelenként. Tudom nem a leggazdaságosabb, de a redõk között elbújhatnak állatkák, és nem szeressem, ha pont az én salátámban lábfürdõzne...

Én folyó víz alatt mosom levelenként. Tudom nem a leggazdaságosabb, de a redõk között elbújhatnak állatkák, és nem szeressem, ha pont az én salátámban lábfürdõzne...
Szia! Elõször ki kell vágni a torzsáját. Ettõl majd leveleire esik. Ezután tele kell engedned a mosogatót, vagy egy nagy tálat vízzel (a mosogatót elõbb jól ki kell mosni, mert a homokszemcsék a zsírtól a levelekre tapadhatnak). Ekkor tedd a leveleket bele, és jól mozgatsd át a salit. Aztán hagyd állni egy-két percet, amíg a homok leszáll az aljára. Ha nagyon sok a homok, ismételd meg friss vízzel a mosást!
Szerintem nem kell kivágni a torzsáját, az a legfinomabb része. Egyszerûen szedd szét levelekre, tedd egy szûrõbe, folyasd a vizet, és közben minden egyes levelet dörzsölj át az ujjaid között. Én addig szoktam így mosogatni a leveleket, amíg a csúszós tapintása el nem múlik. Olyan, mintha kezdetben valami nyálka lenne a salátán, amit le lehetne dörzsölni róla. Van aki simán csak áztatja, de megpróbáltam, és utána ugyan olyan csúszós érzés megfogni a vizes levelet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!