Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell megírni (152 db)

Miből áll a püspöki engedély (házassághoz), hogyan kell megírni?

Szeptemberben lesz az esküvőnk a vőlegényemmel. Egyházi szertartást is szeretnénk, mivel én vallásos vagyok, római katolikus (keresztelés, elsőáldozás, bérmálkozás megvolt) Õ nincs megkeresztelve, ezért püspöki engedélyt kell kérnünk.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy nem neked kell megírni, van erre egy sémaszöveg kinyomtatva és a leendõ férjnek azt kell aláírnia és kész.

Én úgy tudom, hogy nem neked kell megírni, van erre egy sémaszöveg kinyomtatva és a leendõ férjnek azt kell aláírnia és kész.
#1, #3 - a vallás / meggyõzõdés nem alsógatya, hogy cserélgessük... az ateista se. Kérdezõ: http://www.jegyes.hu/jog/vegyes.html http://www.jegyes.hu/eskuvo/Erdo_2000.pdf
Miért nem kérdezed meg a papot? Vagy írsz a püspöki hivatalnak?
Nem egyszerübb lenne megkeresztelkednie? Ha már bele megy, hogy egyházi esküvö legyen, akkor a keresztelkedés már nem nagy dolog.
Betér a hitbe, oszt jónapot! A körzeti pap megmondja. Pénzt vigyél.
Nálunk is ez volt a helyzet. Nekem fontos volt, mert én hiszek, párom meg ezt tiszteletben tartja. A plébánián kellett aláírnunk egy sablon szöveget. Nem emlékszem a szövegre. De a völegényem neve után az állt, hogy kereszteletlen. Nekem pedig meg kellett igérnem, hogy a gyerekeink majd katolikusok lesznek. Még várjuk az értesítést, hogy mikor kell majd jegyesoktatásra mennünk. (augusztusban lesz az esküvõ) Valamint felajánlották, hogy szeptemberben indul hittan, 10 hónap és utánna lehet keresztelkedni. Ezt kihagyjuk. Ez egy megyeszékhely, lehet máshol gyorsabban is meg lehet oldani. Szerintem jó dolog ez az engedély. Nem kell megtérnie, és nekem sem kell lemondanom a házasság szentségérõl.
"a vallás / meggyõzõdés nem alsógatya, hogy cserélgessük" :D Én olyat hallottam, hogy a vallás nem egy horgászklub: belépsz, elvagy, megunod, akkor kilépsz.. De ez is tetszik! :) )
Nálunk mindent intézett a pap, csak aláírtunk egy-két papírt és kész, ez csak formalitás igazából, nem kell neked írni a püspöknek.
Szia! Nálunk ez a helyzet nem állt fenn, de akikkel jártunk jegyesoktatásra(város) szintén a pap intézte és most az utolsó alkalommal mondta is hogy megjöttek az engedélyek, nem is egy ilyen volt közöttünk. Szóval szerintem a jegyesoktatást elkezdését sem kell megvárni az engedéllyel, de ez mindenhol más gondolom. Szerintem a legtisztább ha megkérdezed az esketõ papotokat mit kér.

Hogy kell megírni a ps2 játékot? Hányszoros sebességgel kell megírni?

Legjobb válasz: 2xesen asszem :D lehetõ leglassabban ;)

2xesen asszem :D lehetõ leglassabban ;)

Hogyan kell megírni egy romantikus szöveget?

Dolgozatra ez az egy feladat kiadva, hogy írjunk egy romantikus stílusú szöveget. Az a kérdésem, hogy mi jellemző egy ilyen romantikus szövegre, illetve fogalmazás szintjén milyen elemeket lehet a jellemzőkből belevinni?

Legjobb válasz: hát én úgy oldottam meg a helyzetet hogy rengeteg zenét hallgattam interneten verseket néztem stb szerintem így könnyû megírni

hát én úgy oldottam meg a helyzetet hogy rengeteg zenét hallgattam interneten verseket néztem stb szerintem így könnyû megírni


Szociális segélyhez hogy kell megírni a különélési nyilatkozatot? Mit tartalmazzon és kell e hozzá tanú?

Munkanélküli lettem az év elején és 37 nap munkanélküli segély után egy fillér jövedelmem sincs se munkám. Szociális segélyt a feleségem kapja, én mint házastárs ezért nem kaphatom a törvény szerint. Devizás vagyok, a feleségem a felét kifizeti, de én mib?l.Hallottam róla, hogy ez a különélési nyilatkozat megoldás lenne, hogy kapjak segélyt. Igaz ez? Van formanyomtatvány vagy csak írjak valamit? Tanácsot kérek, köszönettel: 51 éves férfi.

Legjobb válasz: Hogy a különélési nyilatkozat megoldás-e, azt nem tudom, nem ismerem a feltételeket. Nincs hozzá formanyomtatvány, ezt egy kockás papíron is megírhatod oda, ahova kell. A feleségeddel együtt nyilatkoztok (személyes adatokat megadva), hogy X. Y. naptól különéltek, attól a naptól kezdve a közös háztartás nem áll fenn köztetek. Dátum, és aláírás a részetekrõl. Ennyi az egész. Pár sor.

Hogy a különélési nyilatkozat megoldás-e, azt nem tudom, nem ismerem a feltételeket. Nincs hozzá formanyomtatvány, ezt egy kockás papíron is megírhatod oda, ahova kell. A feleségeddel együtt nyilatkoztok (személyes adatokat megadva), hogy X. Y. naptól különéltek, attól a naptól kezdve a közös háztartás nem áll fenn köztetek. Dátum, és aláírás a részetekrõl. Ennyi az egész. Pár sor.
nem egészen pontos, amit az elsõ írt be kell menni a lakcím szerint illetékes önkormányzathoz mindkettõtöknek, plusz két tanunak, mindenki vigye a személyijét, lakcímkártyáját és ott az ügyintézõ elõtt kell büntetõjogi felelõsségetek tudatában nyilatkoznotok, hogy külön éltek. Pontos dátum kell, a két tanunak pedig le kell igazolnia szintén az ügyintézõ elõtt. Ezek után 30 napja van az ügyintézõnek, hogy ezt határozatba foglalja, majd ezt vagy kipostázza vagy be lehet érte menni, ez már a Ti döntésetek.
A különélést hivatalos határozattal, vagy mindkét szülõ által tett nyilatkozattal kell igazolni!

TELC-nél hogy kell megírni a rövid levelet? (angol). Nem igazán értem hogy szituáció nélkül hogy kell. valaki elmagyarázná?

pl:

Legjobb válasz: http://www.telc.hu/data/upload/file/Angol/B2_Kozep/Eng(B2)HU.. Van szituáció. Nézzd meg a mintafeladatsort. Vagy információt kérsz, és akkor ott a szitu, hogy a nyelviskoláról, vagy panaszkodsz, és akkor meg a következõ szitut kell nézni, a videosat, vagy mit...Legalábbis én így értelmezem.

http://www.telc.hu/data/upload/file/Angol/B2_Kozep/Eng(B2)HU.. Van szituáció. Nézzd meg a mintafeladatsort. Vagy információt kérsz, és akkor ott a szitu, hogy a nyelviskoláról, vagy panaszkodsz, és akkor meg a következõ szitut kell nézni, a videosat, vagy mit...Legalábbis én így értelmezem.
A kérdező hozzászólása: igen ?:O akkor nemis 2 levelet kell irni csak egyet? egy hosszut? mert én ugy értelmeztem h kell egy ilyen rövid és az a szituációs meg a hosszu...akkor ezt benéztem :/
A kérdező hozzászólása: ez biztos ? h akkor csak egy levél van ?
1 levelet kell írni a vizsgán 2 téma közül választhatsz, és mindig van hozzá szituáció márc.5.-én megyek, pár levelet már megírtam csak tudom :D
A kérdező hozzászólása: oké én elhiszem :D... igy csak jobb :D én majd áprilisban megyek =) szurkolok neked teis szurkolj majd :)

Hogyan kell megírni egy cd-t mp3 zenékkel?

Tudom, hogy hüje kérdés, de már próbáltam néróval és más programokkal is, de csak nem sikerült. Kérlek mondjatok egy egyszerű és használható programot vagy írjátok le a lépéseket, ami alapján megtudom írni a cd-t. Előre is köszönöm, hálám üldözni fogja azt aki segít.

Legjobb válasz: Minden progival ugyan úgy kell. AUDIO CD-t kell írni, a konvertálást elvégzi az íróprogram írás elõtt...

Minden progival ugyan úgy kell. AUDIO CD-t kell írni, a konvertálást elvégzi az íróprogram írás elõtt...
berakod a CD -t az íróba. össze állítod a lemzre kívánt irni audiót. majd kiíród. Ha mp3 -ba jó, akkor sima adat CD, Ha csak régi audió formátumot tud, akkor sokkal több CD kel, és Audió formátumba írod ki.
van a gépeden CD író, WinMédiaPlayer a neve , ez alapból simán megírja neked a cd-det, http://www.kepfeltoltes.hu/130709/wmp_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hogyan kell megirni egy kervenyt? Hogyan kell kinezzen ez?

Legjobb válasz: általában nem nagy dolog milyen kérvény lenne? kb úgy, hogy Kérvény Én, XY, kérvényezem, hogy ez meg ez a szabály/törvény/orvosi vélemény alapján az meg az történjen. dátum aláírás de ha konkretizálsz, akkor én is:D

általában nem nagy dolog milyen kérvény lenne? kb úgy, hogy Kérvény Én, XY, kérvényezem, hogy ez meg ez a szabály/törvény/orvosi vélemény alapján az meg az történjen. dátum aláírás de ha konkretizálsz, akkor én is:D

Hogyan kell megírni egy ilyen kérvényt?

Arról kellene, hogy a lányom 2012/13-as tanévben könnyített testnevelésben részesüljön gerincferdülése miatt. hogyan kell megírni egy ilyet? írnátok egy mintát? A!-es lapra kell? és kézzel írott vagy nyomtatott legyen?

Legjobb válasz: Szerintem legyen inkább géppel írott. Nem kell annyira hivatalosnak lennie, de ha jól tudom orvosi igazolás is kell hozzá.

Szerintem legyen inkább géppel írott. Nem kell annyira hivatalosnak lennie, de ha jól tudom orvosi igazolás is kell hozzá.

Aki tud programozni az eltudná mondani hogy ezt a programot hogy kell megírni c++ban?

Az a feladat, hogy egy kockajátékot játszunk, két kocka van mindkettővel 1-6ig dobhatunk ki számokat. Van 5 játékos és min az öten 100 zsetonnal kezdenek. Megteszik a téteket majd jön a dobás. Ha a két dobott szám összege páratlan szám akkor a tétje 3szorosát kapja meg. Ha nem akkor elveszíti. Akinek 0 lesz az összege az kiesik a játékból.

Legjobb válasz: Valós játékosokkal kell ?

Valós játékosokkal kell ?
A kérdező hozzászólása: igen :)
valahogy így: pastebin dot com/Tc2kc1g5
A kérdező hozzászólása: köszi
A kérdező hozzászólása: lécci annyival ki tudnád egészíteni, hogy kiírja azt hogy melyek a dobott számok, mennyit kaptak/veszítettek a játékosok és hogy a végén ki esett ki. valamint úgy kellene mennie a játéknak hogy ha valaki kieset akkor megy tovább a játék a többi emberrel. ezt lécci meg tudnád csinálni?
pastebin dot com/Ccw2tiku
Audio-cd-ként kell kiírni. Milyen író prg-d van?
A kérdező hozzászólása: Nero
Ott megtalálod>>> audio cd írása...betallózod az mp3-at, persze így csak kb 70 perc fér el...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!