Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell marhahúst (3 db)

Hogyan kell a marhahúst elkészíteni hagymásrostélyosnak vagy pirított gombásan?

Volt 2 nagy szelet olyan 3/4 cm vastag husom. Bekentem f?szerrel, megsütöttem serpeny?ben és jól kidobtam mert akár az elején akár 20 perc sütés után néztem, k?kemény volt és rágós. Már többször volt ilyen, valószín?leg én csinálok valamit rosszul. Amit lehet kapni éttermekben olyan fínom szaftos, vékony húst hogyan kell elkészíteni?

Legjobb válasz: Húúú erre nem válaszolt eddig senki?:( Na szóval a hátszin és bélszin husok pácolást igényelnek. Létezik nedves pác és száraz pác.(én az elõbbit ajánlom) Nedves: Egy lábosba étolajat kell önteni, az olajaba tehetünk kevés sót, borsot, hagymát, majd a hússzeleteket mustárral kell bekenni(ha van esetleg húspuhító por otthon az sem árt). A szeleteket ezután a fûszeres pácban kell hagyni legalább 3-4 napig, de minél tovább hagyjuk annál puhább lesz. száraz: ha egész bélszinünk vagy hátszinünk van, ez a megoldás csak akkor jó. A húst kenjük be sóval borssal, mustárral, majd egy nagy zsírpapírba tekerjük be és hûtõben hagyjuk érlelõdni.

Húúú erre nem válaszolt eddig senki?:( Na szóval a hátszin és bélszin husok pácolást igényelnek. Létezik nedves pác és száraz pác.(én az elõbbit ajánlom) Nedves: Egy lábosba étolajat kell önteni, az olajaba tehetünk kevés sót, borsot, hagymát, majd a hússzeleteket mustárral kell bekenni(ha van esetleg húspuhító por otthon az sem árt). A szeleteket ezután a fûszeres pácban kell hagyni legalább 3-4 napig, de minél tovább hagyjuk annál puhább lesz. száraz: ha egész bélszinünk vagy hátszinünk van, ez a megoldás csak akkor jó. A húst kenjük be sóval borssal, mustárral, majd egy nagy zsírpapírba tekerjük be és hûtõben hagyjuk érlelõdni.

3 embernek kb. mennyi marhahúst kell venni hogy leves is legyen és vadas is?

és milyen fajta húst ami viszonylag a marhánál olcsónak számit

Legjobb válasz: Marhaszegy vagy comb jó hozzá. Ha a levesbe is akarsz húst feladni, akkor 4-5 szeletet vegyél (kb 2-3 cm vastagot), ha csak vadasnak, akkor elég 2-3 szelet is, attól függöen, mekkora az étvágyatok van. A levesbe jobb tálalás elött kisebb darabokra vágni a húst, úgy kiadósabb, jobban lehet adagolni. A vadashoz is el szoktam egy szeletet 2-3 darabba vágni, akkor kiadósabb, föként, mert a ma´rtás meg a körítés is laktató.

Marhaszegy vagy comb jó hozzá. Ha a levesbe is akarsz húst feladni, akkor 4-5 szeletet vegyél (kb 2-3 cm vastagot), ha csak vadasnak, akkor elég 2-3 szelet is, attól függöen, mekkora az étvágyatok van. A levesbe jobb tálalás elött kisebb darabokra vágni a húst, úgy kiadósabb, jobban lehet adagolni. A vadashoz is el szoktam egy szeletet 2-3 darabba vágni, akkor kiadósabb, föként, mert a ma´rtás meg a körítés is laktató.
Javasolnám a csontos hátszínt, ami a marha "rövid karaja". Emberi áron megvehetõ, kicsontozva a színhús majdnem(!) bélszín értékû, a csontból kiváló leves fõzhetõ. Nálunk ma este ebbõl készül tatár bifsztek, a csont a hét végéig a fagyasztóban figyel.
Ja a kérdésre: ebbõl olyan két kilót vegyél.

Egy évesen még mindíg be kell tartani, hogy sertés- ill. marhahúst, tojást, spenótot és májat csak heti egyszer kaphat a baba?

Legjobb válasz: végülis logikus, én sem adom egyszerre a kettõt. Vagy tojást kap, vagy húst, vagy sajtot.

bocs, hogy félreérthetõen írtam :D
A kérdező hozzászólása: végülis logikus, én sem adom egyszerre a kettõt. Vagy tojást kap, vagy húst, vagy sajtot.
Ja, en azt gondoltam, hogy felnottekre is vonatkozik eza tojas-hus dolog. A vedonom nekem is mondta, hogy a fozihez vagy hus, vagy tojas. Akkor mar ertem. Szoval en nyugodtan ehetem a kettot egyutt. :-D
én írtam a tojás-húst. hát lehet a mi védõnõnk hülye... :) nekem külön felhívta a figyelmemet, hogy egy tojás fedezi a napi hús adagot, így vagy ezt, vagy azt adjam neki, az igaz, hogy tojás sárgája már 8 hótól mehet, de egész tojás 1 éves kortól.
Hat, en is most dobbentem a tojas-hus parositas dolgon. Soha nem hallottam.
A kérdező hozzászólása: ja, és házi májast adnék neki, nem bolti [email protected]
A kérdező hozzászólása: ja, elolvastam a tojás-hús párosítást, amit az egyik kommentelõ írt. t. sárgáját 8 hónapos kortól kap
A kérdező hozzászólása: Jézusom! Senki nem mondta, hogy a tojás nem megy a hússal! Honnan vettétek ezt? Egyébként a táblázat, amibõl hozzátáplálok, 8-9 hótól írja a marhát és a sertést.
Tojas sargajat lehet mr 8 honapos kortol. Azt meg nem is tudtam, hogy tojas es hus egyutt nem mehet. Mondjuk nem adtam meg egyutt. A maj es a bolti majas majtartalma nem ugyanaz. Sajna a bolti tele van minden massal is. Szerintem vekonyan kenyerre kenve ehet 1X meg uzsonnara, ha mar 1X a heten ebedre is kapott. A kisfiam most lesz 1 eves, de en meg nem mertem neki bolti majast adni... Lehet, hogy tulreagalom, de annyi vacaksag van benne pluszban, nem?
elõzõ vagyok. már csak azért sem értem a kérdésedet mert tojást, marha és sertéshúst egy éves kortól lehet csak adni
májat és spenótot felnõtt korban is csak heti egyszer szabad(na) enni. a tojást és a husokat nem értem... tojást és húst nem lehet egyszerre adni, de nem heti 1x
A kérdező hozzászólása: jó, de akkor ugyanazon a héten nem adhatok neki májat fõétkezésre és májkrémet uzsonnára, ill. nem kaphat tojást spenóttal, ha már kapott bundáskenyeret. És fõtt sertéshusit a húslevesbõl nem adhatok neki, ha eszik darálthúst bármilyen formában.
Ezt még szerintem felnõtt korban is érdemes lenne betartani, a fenti élelmiszerek nehezen emészthetõsége, illetve gazdag ásványi anyag tartalma miatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!