Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell méhszájat vizsgálni (3 db)

Hogyan kell vizsgálni a méhszájat?

Legjobb válasz: A "kacsát" nem teszik fel méhszáj vizsgálatkor, fõleg terheseknek. Max a rákszüréskor az eljén. Terhesség alatt nagyon ritkán alkalmazzák a kacsát pl ha fertõzést kapsz és kenetet vesz, akkor inkább igyekszik a doki minél "finomabban" vizsgálni, és a méhszájat is úgy tudja könnyebben megvizsgálni, hisz a kacsába nem fér bele a keze, és az ujjaival tapintja ki a méhszájat azok segítségével "számolja" ki mekkora, nyitva van-e, ha igen mennyire, és megnézi milyen a hossza stb... De összességében igen, a doki tudja szakszerüen megnézni, ha magadnak vagy is olyan ügyes, hogy eléred nem tudod pontosan meghatározni a paramétereit, max, ha rendszeresen csinálod idõvel talán észre veheted, ha valami változik. De jobb dokira bízni...

A "kacsát" nem teszik fel méhszáj vizsgálatkor, fõleg terheseknek. Max a rákszüréskor az eljén. Terhesség alatt nagyon ritkán alkalmazzák a kacsát pl ha fertõzést kapsz és kenetet vesz, akkor inkább igyekszik a doki minél "finomabban" vizsgálni, és a méhszájat is úgy tudja könnyebben megvizsgálni, hisz a kacsába nem fér bele a keze, és az ujjaival tapintja ki a méhszájat azok segítségével "számolja" ki mekkora, nyitva van-e, ha igen mennyire, és megnézi milyen a hossza stb... De összességében igen, a doki tudja szakszerüen megnézni, ha magadnak vagy is olyan ügyes, hogy eléred nem tudod pontosan meghatározni a paramétereit, max, ha rendszeresen csinálod idõvel talán észre veheted, ha valami változik. De jobb dokira bízni...
A mens után a méhszáj könnyen elérhetõ, kemény és zárt.A peteéréshez közeledve egyre nehezebben elérhetõ, megpuhul és nyitott.Érezni fogod a különbséget.Peteéréskor a legnyitottabb, ha ehhez tojásfehérjeszerû(esetlegkrémes) nyák tartozik, akkor az a legjobb idõ a huncutkodáshoz.A ciklus második felében a méh kezd lejjebb szálni, zárt és újra kemény lesz.Elõfordulhat h a cikl végén újra, krémes, hígabb a nyák(esetleg tojásfehérjeszerû).Ha vízesnek érzed az várhatóan mens-t jelent, mert a méh nyálkahártyájából elõször a víz távozik.Ha sikerült terherbe esni a méhszáj feljebb marad, esetleg befeléfordult, zárt és kemény. Remélem kielégítõ a válasz és segít Neked! :)
Álltalában amikor bevilágítanak és kacsát használnak, az a rákszûrés, meg a kenet vétel, esetleg a terhesség elsõ észlelésekor "körülnéz", hogy minden oké-e, nem hagyott egy esetleges elõzõ szülés valami olyan nyomot ami késõbb bajt okozhat a jelen terhességre vagy szülésre. Sima terhes vizsgálatnál már csak óvatosan betapintanak, a lehetõ leg kevesebb behatással... S a legtöbb doki igyekszik minnél kevesebbszer a terhesség alatt. A negyedik babámat várom a saját tapasztalataimat írtam le.
Ha otthon akarsz vizsgálódni, elõször is moss kezet, aztán guggolásban a legkönnyebb elérni a méhet. Ha nehezen tapintható akkor terhességet jelenthet, ha könnyen elérhetõ akkor peteérés környékén vagy, ill. mensit jelez. A nõgyógy. vizsgálatot már leirták elõttem.
Szia! Magadat akarod megvizsgálni vagy megvizsgáltatni akarod magad? Szerintem a nõgyógyász sokkal jobban ért hozzá mint mi. Különben felfektetnek a vizsgálóra, szétterpesztesz, belédnyomnak egy tágitó mûszert és bevilágitanak a puncidba. Kellemetlen érzés, de kibirható!!

Hogyan kell a méhszájat vizsgálni?

Mit kell tudni err?l? Hogy kell vizsgálni? Mit kell érezni? Tapasztalatok, mikor valaki teherbe esett? Milyen volt? És mikor vizsgálta meg?

Legjobb válasz: Az orvos benyúl 2 újjal, és a másik kezét a hasadra rakva kitapintja. Nem fáj, semmi extra.Nekem az elsõ 7 hónapban összesen 3szor nézte meg, az utolsó másfélhónapban kicsit gyakrabban. Minden jót!!

Az orvos benyúl 2 újjal, és a másik kezét a hasadra rakva kitapintja. Nem fáj, semmi extra.Nekem az elsõ 7 hónapban összesen 3szor nézte meg, az utolsó másfélhónapban kicsit gyakrabban. Minden jót!!
nekem havonta nézi, és úgy ahogy az elõzõ válaszoló írta. az elsõ ilyen vizsgálatom a 10.héten volt, és akkor én is kitapinthattam a hasamon keresztül a méhemet.furi volt :)

Olvastam, hogy sajat magunknak termeszetesen tiszta kezzel, megtudjuk vizsgalni hogy van-e termekeny nap. Gugolva a kozepso ujjal kell felnyulni, es ha elerjuk a mehszajat es orrpuhasaghoz hasonlit, akkor nincs termekeny nap. Igaz ez?

Legjobb válasz: Igen ez igaz! Bõvebben olvashatsz errõl a www.babatervezok.otthona.net oldalon! Leírja hogyan változik a méhszájad helyzete, nyitottsága, keménysége a ciklusod során!

Igen ez igaz! Bõvebben olvashatsz errõl a http://www.babatervezok.otthona.net oldalon! Leírja hogyan változik a méhszájad helyzete, nyitottsága, keménysége a ciklusod során!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!