Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell kiszámítani a (128 db)

Hogyan kell kiszámítani a kifizetők által levont adó összegét magánszemélyként a 1153-as nyomtatvány B lapján az 55. sor B oszlopában?

Legjobb válasz: Azt nem Neked kell kiszámolnod, hanem a munkáltatókról/kifizetõktõl kapott adóigazolások alapján összeadogatod, hogy õk mennyi adóelõleget vontak le év közben az általuk kifizetett jövedelem után. Ezt az összeget kell beírni az 55. sorba. Ez vonódik le az adókötelezettség összegébõl (51. sor), és úgy derül ki, hogy még fizetnivaló lesz, vagy visszaigényelni való, vagy egyik sem.

Azt nem Neked kell kiszámolnod, hanem a munkáltatókról/kifizetõktõl kapott adóigazolások alapján összeadogatod, hogy õk mennyi adóelõleget vontak le év közben az általuk kifizetett jövedelem után. Ezt az összeget kell beírni az 55. sorba. Ez vonódik le az adókötelezettség összegébõl (51. sor), és úgy derül ki, hogy még fizetnivaló lesz, vagy visszaigényelni való, vagy egyik sem.

Hogyan kell kiszámítani a helyi időt és a zóna időt? EGYSZERŰEN! NAGYON FONTOS!

Légyszíves valaki magyarázza el nagyon egyszerűen és érthetően! Nagyon bele tudok kavarodni! Ezen áll vagy bukik minden!! Kérlek!!!

Legjobb válasz: terhességi teszt kell hozzá

terhességi teszt kell hozzá
Na az a 20 lesz 24 is. Tehát a 24-re fogadj.
Azzal tisztában vagy, hogy a Föld forog? Mégpedig 20 óra alatt éppen egyet. Azzal tisztában vagy, hogy a Föld gömb alakú? És ha az egyenlítõt veszed, ami egy kör, akkor a központi szöge 360°? Azt tudod? hogy a Földet felosztják szélességi és hosszúsági körökre? Nevezetesen a hosszúságiakat éppen 360°-ra? Ennyi ismeret birtokában, ha hajlandó vagy gondolkodni (eddig ettõl megkímélted magad), akkor már magad is rájöhetsz. Ess neki.
A kérdező hozzászólása: Földrajz igen! De röpdoga lesz szóval nem tudok majd ilyen GTket nézni de nagyon fontos mert az elõzõ dogám 1es lett! :/
ez hogy jön a szexhez?
Üdvözöllek a szerelem/szex témakörben !
GMT elnézést
Torghelle Sándor. Ami mindenre válasz.
GTM idõzónák internet
Földrajz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! 2-es lett! :)

Hogy kell kiszámítani a nettó profitot és az árbevételt inflálva?

Megvan az eredménykimutatásban a nettó profitom és az árbevételem, valamint megvan az infláció értéke százalékban kifejezve.


Hogyan kell kiszámítani a magnézium egyenértéktömegét?

Ismert tömegû magnézium szalagot reagáltatunk sósavoldattal, tudjuk a keletkezõ H2 gáz térfogatát, és tudjuk az adott hómérsékletet és légnyomást is. Hogyan kell ezekbõl az adatokból egyenértéktömeget számítani?
p=Rho*g*h
Keresd ki a függvénytáblából!

Hogy kell kiszámítani a félgömb felszínét és térfogatát?

Legjobb válasz: Hm.. Kiszámolod az egészét és osztod 2-vel..

Hm.. Kiszámolod az egészét és osztod 2-vel..
Veszed a gömb felszínét és térfogatát és mind2-t osztod 2-vel. :) Ha a képlet nem használható és a feladat az, h le kell vezetni, akkor pedig felületi, illetve térbeli integrállal lehet kiszámítani. http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6mb
Elsõ vagyok.. A félgömb felszínéhez azért még hozzá kell adni az átmérõjébõl adódó kör felszínét. Térfogattal nincs ilyen tennivaló.
Igaz! Amennyiben a gömb tömör volt. Ha pedig nem tömör és NINCS vastagsága, akkor a két felszín megegyezik. Már mint a teljes gömb és a félgömb héj felszíne uakkora! :D
A kérdező hozzászólása: dejóó *.* köszönöm a válaszokat ;)
paraméterezel, és integrálsz. a félgömböt az integrációs határoknál veszed figyelembe

Gimnáziumi felvételinél hogy kell kiszámítani a pontok számát?

Legjobb válasz: Az iskola honlapján le van írva. Minden gimnázium máshogy számolja.

Az iskola honlapján le van írva. Minden gimnázium máshogy számolja.

Hogyan kell kiszámítani 'A' fogyasztását? (lent)

Adott két fogyasztásmér? óra, A és B. Az A óra mindkét lakás fogyasztását méri egyszerre, a B óra csak B lakás fogyasztását méri. 1. leolvasáskor A óra állása: 100. 1. leolvasáskor B óra állása: 60. 2. leolvasáskor A óra állása: 340. 2. leolvasáskor B óra állása: 200 Hogyan kell kiszámolni, hogy mennyit fogyasztott az A óra tulajdonosa a két leolvasás között? Köszi!

Legjobb válasz: Szerintem ki kell vonni, ergo ha az A-ból a B-t kivonod akkor 40et kapsz, a 2.-nál meg 140et. A két leolvasás között meg....Tehát már tudjuk, hogy adva van az A lakás fogyasztása,40 és 140 az órán. Tehát ki kell vonni a 140-bõl a 40-et, és 100 marad., ergo a 3 leolvasás aközött 100-at fogyasztott CSAK az A lakás - de mást is megkérnék, hogy igazoljon, vagy cáfoljon engem :)

Szerintem ki kell vonni, ergo ha az A-ból a B-t kivonod akkor 40et kapsz, a 2.-nál meg 140et. A két leolvasás között meg....Tehát már tudjuk, hogy adva van az A lakás fogyasztása, 40 és 140 az órán. Tehát ki kell vonni a 140-bõl a 40-et, és 100 marad., ergo a 3 leolvasás aközött 100-at fogyasztott CSAK az A lakás - de mást is megkérnék, hogy igazoljon, vagy cáfoljon engem :)
A két leolvasás között A óra mért: 240-et B óra mért: 140-et A óra mindkettõt méri, ezért az A lakás mérése 240-140=100. (Teljesbõl kivonom B óra mérését.)
Tegyük fel, hogy van egy C óra is, ami csak az A lakás fogyasztását méri: Az 1.leolvasáskor a C óra 40-nél (A-B=100-60=40) áll. A 2.leolvasáskor a C óra pedig 140-nél (A-B=340-200=140) áll. És ugye így már egyértelmû a dolog, csak ki kell vonni a 140-bõl (2.leolvasás) a 40-et (1.leolvasás). Ez 100. Én vizuális típus vagyok, szeretek mindent magam elõtt látni, leírva... tehát megoldhatod ezt másképp, nem muszáj ugyanúgy mint én, de nekem ez a logikus és átlátható :)
A kérdés mögött más van... Nem akarom mondani melyiket, de az egyik mérõt cserélni kellene, mert valószínû, hogy elromlott...höhö...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Az utolsót nemigen értem... :)

Számmisztikában hogyan kell kiszámítani a születési dátumból a kulcsszámot? Kisebbnek kell lennie 10nél vagy 21nél?

Legjobb válasz: Hát ez elég érdekes számolási mód, hol tanultad: "Ilyen béna nem lehetsz! Mivan? fogod, oszt összeadod. Pl. születtél: 1999. 10. 01. 1+9+9+5+1+0+0+6=10" Nekem 31 jött ki tehát a végreedmény: 3+1=4! Ilyen béna te sem lehetsz...

Hát ez elég érdekes számolási mód, hol tanultad: "Ilyen béna nem lehetsz! Mivan? fogod, oszt összeadod. Pl. születtél: 1999. 10. 01. 1+9+9+5+1+0+0+6=10" Nekem 31 jött ki tehát a végreedmény: 3+1=4! Ilyen béna te sem lehetsz...
Veronika: Hogy te milyen vicces vagy! Most komolyan, ezt mind te találtad ki? Fogadjunk jó pár órát törted a fejed ezen a hihetetlen poénon. Bár én is ilyen vicces lehetnék... Jaa, nem is, mert akkor vissza kellene fejlõdnöm egy tyúk szintjére, azt meg nem akarom. Tyúkeszû.
Ilyen béna nem lehetsz! Mivan? fogod, oszt összeadod. Pl. születtél: 1999. 10. 01. 1+9+9+5+1+0+0+6=10=1+0=1 Mindegy, he itt egy link: http://www.erzsebetrosta.hu/Fejezetek-a-numerologiabol/a-kul.. 11-et és 22-t nem kell csak tovább összeadni...
A kérdező hozzászólása: na ja vannak olyan emberek akik mindent komolyan vesznek õk az okoskodók, hát ennyi
Kedves kérdezõ, szerintem van olyan amit te nem tudsz, én pedig tudok és ez a helyesírás.
A kérdező hozzászólása: Kedves Zsizsik! sztem van olyan amit te nem tucc és én tudok és mégsem bénázlak miatta
ma 06:10: Na mi a helyzet Gézukám, csak nem idegbeteg vagy?:)
Összeadod, utána elosztod pível, megszorzod a kör négyzetével, összeveted az árfolyammal és már kész is.
Úgy hogy veszed a születési éved, hozzáadod a hónapot, elosztod a nappal, majd szorzol a holddal.
Dehogynem bénáznak le! Simán. Az oldalt kellett volna nézni, de gondoltam, nézzed a példát is, hátha jó...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!