Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell kiállítani (9 db)

Hogyan kell kiállítani egy stornó számlát?

Legjobb válasz: Ugyanúgy, ahogy a normális számlát. Azzal a különbséggel, hogy a darab (és nem az egységár!) minuszos, ebbõl eredendõen a számla végösszege is minuszos lesz. Emellett rá kell vezetni, hogy melyik számlát stornóztad vele.

Ugyanúgy, ahogy a normális számlát. Azzal a különbséggel, hogy a darab (és nem az egységár!) minuszos, ebbõl eredendõen a számla végösszege is minuszos lesz. Emellett rá kell vezetni, hogy melyik számlát stornóztad vele.

Hogyn kell kiállítani az útlevél "elvesztés tényéről szóló igazolást"? Elveszett és ilyet kérnek, különben nem csinálnak újat! K. Ö. S. Z. I

Legjobb válasz: a rendõrség állítja ki, nem Te elmész, megmondod, hogy elhagytad, errõl kapsz egy igazolást, ezzel pedig elmész az okmányirodába, ott leadod ezt a papírt és leadják gyártásba az új útlevelet

a rendõrség állítja ki, nem Te elmész, megmondod, hogy elhagytad, errõl kapsz egy igazolást, ezzel pedig elmész az okmányirodába, ott leadod ezt a papírt és leadják gyártásba az új útlevelet
A kérdező hozzászólása: Köszöntem!


Hogyan kell előlegszámlát kiállítani?

Legjobb válasz: 17. § (1) Ha a termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás teljesítését megelõzõen az ellenértékbe beszámítható pénzösszeget fizetnek (a továbbiakban: elõleg), a pénzösszeg átvételének (jóváírásának) napja teljesítési idõpontnak tekintendõ. (2) Az (1) bekezdés szerint átvett (jóváírt) pénzösszeget úgy kell tekinteni, mint amely az adó összegét is tartalmazza. Erre a napra kiállítani egy normál számlát, melyen a gazdasági esemény leírása tisztázza, hogy elõlegrõl van szó!

17. § (1) Ha a termékértékesítés és szolgáltatásnyújtás teljesítését megelõzõen az ellenértékbe beszámítható pénzösszeget fizetnek (a továbbiakban: elõleg), a pénzösszeg átvételének (jóváírásának) napja teljesítési idõpontnak tekintendõ. (2) Az (1) bekezdés szerint átvett (jóváírt) pénzösszeget úgy kell tekinteni, mint amely az adó összegét is tartalmazza. Erre a napra kiállítani egy normál számlát, melyen a gazdasági esemény leírása tisztázza, hogy elõlegrõl van szó!
az elõlegszámlán szerepelnie kell minden tételnek, ami a végszámlán szerepleni fog, és a végszámlán is fell kell tüntetni minden tételt emellett pedig - összeggel az elõlegeket. de ha számlázóprogramot használsz, akkor például az AXELnél lehet külön elõleg számlát kiállítani, majd a végén az összesbõl egy db végszámlát és ezt kezeli a progi, itt meg is tudod nézni: http://www.axel-szamlazo-program.hu

Kiadtam egy ingatlant, és az APEH-nél megkértem az adószámot is. Azt azonban elfelejtettem megkérdezni, hogy akkor most milyen számlát kell kiállítanom a bérbevevőnek?

Megköszönném, ha valaki tudna segíteni...

Legjobb válasz: Bemész egy papírboltba, vagy nyomtatvány boltba és kérsz készpénzfizetési számlatömböt, szerintem a 2 példányos elég, emrt egyet adsz az albérlõnek egyet meg meghegysz a tömbben. Értelem szerûen kell kitölteni, ráírod, hogy bérleti díj esetleg hogy 2009. március havi, de azt sem muszály meg az összeget, meg persze a te adataidat az adószámod nagyon fontos meg a bérlõ adatait.

Bemész egy papírboltba, vagy nyomtatvány boltba és kérsz készpénzfizetési számlatömböt, szerintem a 2 példányos elég, emrt egyet adsz az albérlõnek egyet meg meghegysz a tömbben. Értelem szerûen kell kitölteni, ráírod, hogy bérleti díj esetleg hogy 2009. március havi, de azt sem muszály meg az összeget, meg persze a te adataidat az adószámod nagyon fontos meg a bérlõ adatait.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Nem értem, hogy miért nem kell EU-n belül Áfás számlát kiállítani. Nem lenne logikusabb, ha itt Áfás számlát kapna, ott meg igénylőként visszaigényelné?

Így most ha a EU tagállamban lévő vállalkozásnak adok el árut,de nem tudom bizonyítani, hogy kivitték az árut és ott be is vallották,akkor én leszek a hibás..

Legjobb válasz: Javítom kérdésem.. Nem értem, hogy miért nem kell EU-n belül Áfás számlát kiállítani. Nem lenne logikusabb, ha itt Áfás számlát kapna, ott meg igénylõként visszaigényelné a vevõ?

A kérdező hozzászólása: Javítom kérdésem.. Nem értem, hogy miért nem kell EU-n belül Áfás számlát kiállítani. Nem lenne logikusabb, ha itt Áfás számlát kapna, ott meg igénylõként visszaigényelné a vevõ?
és ott hogy igényelné vissza az áfát, amit te ott nem fizettél be?
A kérdező hozzászólása: Erre lehetne megoldás. A lényege az, hogy az áfa az õ számláján lenne zárolva az eladó cége akkor jut hozzá, ha õ x napon belül nem viszi be. Azt hiszem van erre megoldás. Vagy bevallásában szerepeltetné és kész.. az ottani hivatallal rendezné le. Amúgy nem fura, hogy ha belföldrõl szerzem be az árut, akkor elõre ki kell fizetnem az áfát, amúgy meg nem? Pedig Pest és Gyõr is EU-n belül van. Szóva, ha pesti cég vesz gyõritõl, akkor EU-n belül történt:) A jó megoldás szerintem az lenne, ha lenne egy bankkártyához hasonló dolog, ami igazolná a vevõt. Vásárláskor lehúznánk a kártyát, beütnénk a számla összegét. Ezzel rögzülne az ügylet egy nemzetközi rendszerben. Gyakorlatilag ez lenne az EU bevallás.

Iponról pc konfig rendelés esetén számlát hogy adják, előre kell jelezni, hogy szükség lenne rá, vagy a futár fogja kiállítani házhoz szállításnál?

ipon.hu

Legjobb válasz: Regisztrációnál megadod a számlázási adatokat és a futár már úgy hozza ki, hogy benne van a csomagban a számla is, külön a garancia mellett.

Regisztrációnál megadod a számlázási adatokat és a futár már úgy hozza ki, hogy benne van a csomagban a számla is, külön a garancia mellett.

Hogyan is kell ilyen papírt kiállítani?

Ha például valaki megcsinál nekem valamit (pl lefesti a házam vagy akármi.. ez csak egy egyszerűbb példa) és én írásban is szeretném, ha beleegyezne abba, hogy nem én vagyok a felelős, ha pl leesik a létráról, a festék kimarja a szemét stb. Szóval hogyan kell olyan papírt kiállítani, amit később bizonyítékként felmutathatok, ha az illető perelni készülne.

Legjobb válasz: A lényeg az, ha balhé (baleset) lesz, a felelõsséget komplex módon vizsgálják, ugyanis létezik többes felelõsség is: a te mulasztásod vagy tetted is közrehathat abban, hogy a baleset megtörténjék, attól függetlenül, hogy az azt elszenvedõ is sáros. (Pl. részeg olyan körülmények között, amikor tilos lenne, nem használ védõfelszerelést stb.)

A lényeg az, ha balhé (baleset) lesz, a felelõsséget komplex módon vizsgálják, ugyanis létezik többes felelõsség is: a te mulasztásod vagy tetted is közrehathat abban, hogy a baleset megtörténjék, attól függetlenül, hogy az azt elszenvedõ is sáros. (Pl. részeg olyan körülmények között, amikor tilos lenne, nem használ védõfelszerelést stb.)
Attól félek, hogy nem ezen fog múlni, de ha megnyugtat, csinálhatsz egy felelõsséget kizáró vagy korlátozó nyilatkozatot, amit a vállalkozói vagy megbízói szerzõdés részeként foglaltok írásba. Tulajdonképpen az a lényeg, hogy a megrendelõ nem vállal felelõsséget azért, amit a vállalkozó a munkája szakmai szabályai megsértésével okoz, így különösen a balesetekért.
A kérdező hozzászólása: 22:41 Hogy érted, hogy nem ezen fog múlni? Ha aláírja a papírt, akkor én már nem lehetek felelõsségre vonva nem? (amúgy nincs semmilyen ügy vagy vállalkozás, csak érdekel a téma)
Kicsit kisarkazva, hogyha én aláírok neked egy papírt, hogy megölhetsz és ezt én kérem, te ezt jogkövetkezmény nélkül teheted meg? Nem így mûködik... Szerzõdéssel nem írhatsz át felsõbb jogszabályt, így a munkavédelmi szabályozásokat nem tudod kikerülni ezzel. Ha a vállalkozói szerzõdés teljesítése során a te hibád igazolódik be (te voltál pl. gondatlan), akkor hiába lebegtetsz ilyen papírt, senkit nem fog érdekelni.
Elvileg sehogy. A törvényeket nem írhatod felül szerzõdéssel, hanem a szerzõdések vannak a törvény alá rendelve. Az már más kérdés, hogy Magyarországon érvényes törvények nincsenek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!