Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell kenyeret sütni (10 db)

Hogy kell kenyeret sütni?

Házilag szeretnék fehérkenyeret sütni,(elektromos süt?ben)ha van valakinek ilyen receptje és azt megosztaná velem, nagyon megköszönném.

Legjobb válasz: A kenyér sütése egyszerübb mint egy palacsinta megsütése. 1 kiló lisztet kiöntesz egy nagy tálba. 3 deci meleg cukros vizben felfuttatsz egy fél élesztöt, és hozzá öntöd a liszthez. még 3 deci langyos vizet kéznél tartasz és elkezded gyúrni, nekem kb még 2 deci megy még bele. vagy is összesen 5 deci víz. ezt mikor nagyon jól eldolgoztam hagyom egy órát langyos helyen (pl radiátor) lefedve kellni. Egy óra után átgyúrom és kicsi cipókat szoktam csinálni belöle, amit a sütölapra teszek és egy órát megint kellni hagyom melegen, és az egy óra után be teszem az elömelegített sütöbe. lehet a liszthez külömbözö magvakat vagy külömbözö lisztböl csinálni.

A kenyér sütése egyszerübb mint egy palacsinta megsütése. 1 kiló lisztet kiöntesz egy nagy tálba. 3 deci meleg cukros vizben felfuttatsz egy fél élesztöt, és hozzá öntöd a liszthez. még 3 deci langyos vizet kéznél tartasz és elkezded gyúrni, nekem kb még 2 deci megy még bele. vagy is összesen 5 deci víz. ezt mikor nagyon jól eldolgoztam hagyom egy órát langyos helyen (pl radiátor) lefedve kellni. Egy óra után átgyúrom és kicsi cipókat szoktam csinálni belöle, amit a sütölapra teszek és egy órát megint kellni hagyom melegen, és az egy óra után be teszem az elömelegített sütöbe. lehet a liszthez külömbözö magvakat vagy külömbözö lisztböl csinálni.
Ja sót kifelejtettem, hogy ize legyen sót rakjál bele egy nagy kanállal. elsö vagyok.
szerintetek gáztûzhely gázsütõjében is el lehet késziteni?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget mindnyájotoknak.Igyekszem a recepteket mihamarabb kipróbálni. Üdv. Barakonyi UI : "rendes" elektromos sütõre gondoltam
Harmadik vagyok: én ott csinálom mindig, tökéletes eredménnyel. (na jó, az elsõ pár kenyerem nem lett klassz, mert a tésztadagasztást félig el-elsinkófáltam):)

Kovászos kenyeret hogy kell gépben sütni?

Az igazi érlelős kovászra gondolok. Egy 900g-os receptet ha tudtok küldjetek légyszi. Köszönöm!

Legjobb válasz: ha gépben akarod sütni akkor is sokáig kell keleszteni, tehát a gépi program nem jó rá. Viszont ha már megszakítod a gépi programot akkor annyi erõvel sütõben is megsütheted. Szóval semmi értelme kovászos kenyeret gépben sütni.

ha gépben akarod sütni akkor is sokáig kell keleszteni, tehát a gépi program nem jó rá. Viszont ha már megszakítod a gépi programot akkor annyi erõvel sütõben is megsütheted. Szóval semmi értelme kovászos kenyeret gépben sütni.

Hogyan kell igazi, finom kenyeret sütni kenyérsütőgéppel?

A receptek amik a gép füzetében vannak szörny?ek, megköszönném ha írnátok pár bevált receptet.

Legjobb válasz: Szia! Itt az enyém. Nagyon sokáig keresgéltem, meg sok sok szörnyûséget kreáltam mire megtaláltam ezt a receptet. Illetve kettõt. Szóval: 75 dekás kenyér: 1 mérõedény langyos víz 2 kismérõ só 1 kismérõ cukor 0,5 kg liszt- ebbõl 2-3 ek tönköly, vagy rozs vagy akármi más, többi fehér sima liszt. Nem kell semmi faxni, a teszkós liszt is jó, 1 és negyed kismérõ szárított élesztõ és ami a legfontosabb: 2 nagymérõ búzasikér. A búzasikért nagyobb boltokban lehet megvenni, ott keresd, ahol a liszt, zabpehely, puffasztott rizs, lenmag ilyesmik vannak. Én ilyenkor szoktam belerakni a magokat is. Én lenmagot, tökmagot rakok bele, de ezt nem muszály. A gépbe alulra kell tenni a folyékony dolgot, jelen esetben a vizet, tetejére a többit, legtetejére az élesztõ. Fehér kenyér progin sütöm. Tapasztalatom, hogy ha teljes örlésû vagy akármilyen más liszt több mint tíz deka, akkor nem süti meg a gép normálisan. Akármit csinálsz is. Ilyenkor azt kell csinálni, hogy csak dagasztasz, és sütõzacsiban megsütöd a kenyeret a sütõben. Másik finom receptem: Tejes -vajas kenyér 3 dl tej 2 teáskanál só 1 teáskanál cukor 5 dkg vaj 50 dkg liszt 1 csomag szárított éleszt 2nagymérõ sikér Ezt ebben a sorrendben kell a gépbe tenni. Én ezt a kenyeret is csak dagaszttatom a géppel, mert szerintem gépben tök kicsi lesz a kenyér és nekem sûrû is, na meg utálom, hogy az a marha nagy lyuk ott marad a kenyér alján a lapáttól. De persze megsütheted gépben is, akkor isfehér kenyér progit kell használni. Én dagasztás után kiveszem a gépbõl, formálra igazítom, vízzel lekenem a tetejét, késsel bevagdalom, sütõzacskóba teszem, zacskót bezárom, 4-5 helyen kiszurkálom. Elõmelegített sütõbe teszem, 190 fokon kb 45 perc kell neki. Tûpróbázok, ha már nem ragad hozzá a tészta akkor oké. Én már semmilyen más receptet nem próbálok ki, örültem mint majom a farkának, hogy megtaláltam ezt :) Jóétvágyaaaaaat:) Amúgy ezek alapreceptek, és ebbõl szoktam ügyeskedni, másféle liszt, másféle fûszerek, sajt pl vagy zeller, vagy petrezselyem kapor stb...

Szia, elõttem szóló! Sajnos ezt nem tudom, mert nincsen ráírva, hogy mennyi, és most hirtelen nem tudom min lemérni. A nagy mérõke az kb egy evõkanál lehet, a kicsi az pedig kicsit több mint egy mokkáskanál. Így saccolom.
Szia! Itt az enyém. Nagyon sokáig keresgéltem, meg sok sok szörnyûséget kreáltam mire megtaláltam ezt a receptet. Illetve kettõt. Szóval: 75 dekás kenyér: 1 mérõedény langyos víz 2 kismérõ só 1 kismérõ cukor 0, 5 kg liszt- ebbõl 2-3 ek tönköly, vagy rozs vagy akármi más, többi fehér sima liszt. Nem kell semmi faxni, a teszkós liszt is jó, 1 és negyed kismérõ szárított élesztõ és ami a legfontosabb: 2 nagymérõ búzasikér. A búzasikért nagyobb boltokban lehet megvenni, ott keresd, ahol a liszt, zabpehely, puffasztott rizs, lenmag ilyesmik vannak. Én ilyenkor szoktam belerakni a magokat is. Én lenmagot, tökmagot rakok bele, de ezt nem muszály. A gépbe alulra kell tenni a folyékony dolgot, jelen esetben a vizet, tetejére a többit, legtetejére az élesztõ. Fehér kenyér progin sütöm. Tapasztalatom, hogy ha teljes örlésû vagy akármilyen más liszt több mint tíz deka, akkor nem süti meg a gép normálisan. Akármit csinálsz is. Ilyenkor azt kell csinálni, hogy csak dagasztasz, és sütõzacsiban megsütöd a kenyeret a sütõben. Másik finom receptem: Tejes -vajas kenyér 3 dl tej 2 teáskanál só 1 teáskanál cukor 5 dkg vaj 50 dkg liszt 1 csomag szárított éleszt 2nagymérõ sikér Ezt ebben a sorrendben kell a gépbe tenni. Én ezt a kenyeret is csak dagaszttatom a géppel, mert szerintem gépben tök kicsi lesz a kenyér és nekem sûrû is, na meg utálom, hogy az a marha nagy lyuk ott marad a kenyér alján a lapáttól. De persze megsütheted gépben is, akkor isfehér kenyér progit kell használni. Én dagasztás után kiveszem a gépbõl, formálra igazítom, vízzel lekenem a tetejét, késsel bevagdalom, sütõzacskóba teszem, zacskót bezárom, 4-5 helyen kiszurkálom. Elõmelegített sütõbe teszem, 190 fokon kb 45 perc kell neki. Tûpróbázok, ha már nem ragad hozzá a tészta akkor oké. Én már semmilyen más receptet nem próbálok ki, örültem mint majom a farkának, hogy megtaláltam ezt :) Jóétvágyaaaaaat:) Amúgy ezek alapreceptek, és ebbõl szoktam ügyeskedni, másféle liszt, másféle fûszerek, sajt pl vagy zeller, vagy petrezselyem kapor stb...
A kenyérsütõgéphez kaptál ilyen mérõkanalat. Ilyen mûanyag izé, aminek mind a két végén kanál van, egyik kisebb másik nagyobb. Azok a mérõk:D
Szia! Na ez jó kérdés- elõttem szóló. Akitõl hallottam ezt a tippet, azt mondta, hogy nem szárad ki és nem reped szét. Igazából nem próbáltam zacsi nélkül, úgyhogy nem tudom milyen lenne anélkül.
A mérõedényed hány ml-es? Mit jelent az egy mérõedény? Hány ml-t?
erre én is kíváncsi lennék
Bocs hogy beleírok , de lenne egy kérdésem . Miért teszed sütõzacskóba?
Szia Én a mérõadényre gondoltam, amit a géphez kaptunk, az enyém 300ml-es. Én úgy értelmeztem hogy akkor vízbõl egy teli mérõedény, azaz 300ml kell eelõször a gépbe önteni. Vagy lehet, hogy félreértettelek?
köszönöm, hogy válaszoltál nekem a kérdezõtõl függetelenül.
Ja, igen bocsánat lehet én értettelek félre. Én a kis mérõkanalkra gondoltam. Az én mérõedény is 300 ml. Bocsi.
A kérdező hozzászólása: Oké, így már tudom. Mégegyszer köszönöm a receptet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a recepteket! Viszont lenne egy kérdésem: a kismérõ, nagymérõ mit jelent?
*javítás: muszájt akartam írni nem muszályt :D
Már több helyen is kerestem búzasikért, de általában meg sem tudták mondeani hogy mi az. Aztán egy nagyon Coop boltban találtam rá, a többi ilyen zacskós növényi cuccok között /lenmag, hántolt árpa.../ a BÚZASIKÉRT. 265Ft/200g Igy néz ki: http://kepfeltoltes.hu/090327/DSCN5882_www.kepfeltoltes.hu_...


Hogyan kell barna kenyeret sütni? Van kenyérsütő és olyan kenyeret szeretnék, ami teljes kiörlésű vagy rozsos vagyis olyan amilyet cukorbetegeknek ajánlanak.

Legjobb válasz: Tulajdonképpen ugyanúgy ,mint a fehérkenyeret, de mindenképpen tegyél bele egy-két evõkanál sikért, különben nem kel meg!

Tulajdonképpen ugyanúgy , mint a fehérkenyeret, de mindenképpen tegyél bele egy-két evõkanál sikért, különben nem kel meg!
A kenyérsütõkhöz szoktak adni receptkönyvet, abban találhatsz teljes õrlésû receptet is. De ha mégis kell, írd meg, és majd bemásolhatom az enyémbõl a receptet. Egyébként bár azon kívül, hogy összeöntünk pár dolgot, más dolgunk nincs, nem olyan egyszerû ez a gépi kenyérsütés sem. Apró, és alig befolyásolható dolgoktól (pl. hõmérséklet, pontos mennyiségek stb.) nagyban függ a végeredmény. Én még sose sütöttem kétszer azonos minõségû kenyeret, bár azért mindig ehetõ lett.
Én is szeretnék ilyen kenyeret sütni, de hiába van receptesfüzet a masinához, ha azok valahogy nem sikerülnek:S
Szia!Lehet kapni keveréklisztet, nagyobb üzletekben lehet kapni, van belõle rozsos, teljes kiõrlésü meg csomó féle.Ezekben benne van minden, csak a víz és élesztõ kell hozzá.Kifejezetten kenyérsütõ gépekhez való.100-200ft körül mozog az ára 1kg.Nagyon finomak. Maszatka, a pék

Hogy kell kovászos kenyeret sütni házilag? A kovászom kész van, de akárhány receptet kipróbáltam soha nem kelt meg a tésztám!

(Éleszt?t nem akarok használni!)

Legjobb válasz: hol vettél (hogy csináltál) kovászt, ha soha nem kelt meg a tésztád? Régen a gazdasszonyok kenyérsütésnél a kovászt eltették az elõzõ sütésbõl, a nyers megkelt tésztából.

hol vettél (hogy csináltál) kovászt, ha soha nem kelt meg a tésztád? Régen a gazdasszonyok kenyérsütésnél a kovászt eltették az elõzõ sütésbõl, a nyers megkelt tésztából.
A kérdező hozzászólása: Hát úgy csináltam, ahogy a neten olvastam, de nem sikerült! :( Liszt víz, majd 2-3napig állt, majd mindennap + víz liszt! talán túl sok lisztet rakok hozzá és nem hagyok neki idõt? Kicsiny buborékokat látok rajta, de úgy ahogy írják, hogy még az edénybõl is kifuthat, hát ilyen nem fordúlt elõ még, szinte alig jött fel, csak látom a masszán a buborékokat és a "kellemes" illatot érzem! :) És ezt raktam a leendõ kenyérhez ami szintén nem jött fel, 2órán át volt kelesztve kenyérsütõben, de kenyér sütõ gép nélkül is próbáltam! Az eredmény: egy tégla! :) Kérlek segíts! :) )
Szerintem úgy kell ahogy az már nagyanyáinknál és az õ nagyanyáiknál bevált. Az az élesztõ baktérium meg ugyan az amit a muslica hozz isten tudja honnan. Nem terem az a semmibõl.
A kérdező hozzászólása: A kovásszal lehet a gond! Ez biztos, a kenyér recept jó, mert a kenyérsütõhöz írt receptet használom!
Az élesztõ bacilus elengedhetetlen. Ha nem akarod élesztõbõl, akkor várhatod míg a muslincák (Drsophyla) "beoltják", vagy nem, a kovásznak valódat. Mert amíg nem indul be az erjedés, addig az nem kovász. Vagyis az elsõ kovászhoz ajánlom az élesztõt, így biztos. Azután már csak el kell tenni a nyers megkelt tésztából egy keveset, régebben szárították, manapság hûtõbe teszik a tetejét megsózva egy tálkába (margarinos dobozba) lefedve. A k♫8vetkezõ kenyér sütésekor már elég ezt használni élesztõ nélkül. Este kell elõvenni és kevés langyos vízben feloldani, másnap lehet vele dagasztani. savanykás szagú. Ha penészes a széle nem szabad használni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! Ha rakok hozzá az elején élesztõt akkor mindig élesztõs lesz nem? Mivel az is szaporodik ugyanúgy! Vagy rosszul gondolom? Úgy lehet, hogy ha ez kész van, akkor soha nem rakom hûtõbe, hanem mindig elveszem a felét, majd hozzá rakom lisztben amit elvettem és így tovább és így használom minden nap?
Egyébbként mi a baj az élesztõvel? Egy erjesztõ gomba faj. Vagyis van több fajta, de mindig baktérium. Nem vegyszer. Minden erjedés bakteriális. Akár tejes erjedés, akár ectes erjedés vagy más. Holt erjedés nincs, az erjedés ellenpólusa a rothadás, de azt is baktériumok csinálják, csak másfélék. Azok a bomlasztók, nem a "szaporítók". Az erjedés akkor ál le, ha a baktériumok elpusztulnak, vagy külsõ hatásra (hõ) vagy belsõre - pH érték változás.

Sütõben szoktam kenyeret sütni. Magokat teszek bele. Mit kell tenni, hogy kivülre is rászórjak egy adaggal? Próbáltam, de nem sül rá.

Esetleg kicsit olajozzam meg a tésztát, mielõtt sütöm és úgy szórjam rá a magokat?

Legjobb válasz: tojással kend le a tetejét ,szórd meg . kicsit nyomkod bele.

tojással kend le a tetejét , szórd meg . kicsit nyomkod bele.
A kérdező hozzászólása: Egész tojással, vagy csak a sárgájával?
Ha allergiás vagy, mûködik az tojássárgájával is, de általában egész tojással szoktam és hígítom egy pici tejjel/vízzel.
Egész tojást szoktam felverni és megszórom a kenyeret, péksütit a magokkal, utána még egy kis ideig kelni hagyom és sütöm, nem fog leesni a mag.
Én már lassan 10 éve sütöm a kenyeret, igaz kenyérsütõgéppel, nem sütõben, de ilyet még nem hallottam, hogy a kenyeret tojással nem megkenni! A kelt tésztákat igen, de kenyeret nem. A pékek vizzel kenik le a tésztát és ugy teszik a sütõbe.
"fuckmy ass kérdése:" Szép neved van. :D
Én itt kezdtem anno, a receptek tényleg jók, de nagyon pontos mérleg kell hozzá: http://emargit.gportal.hu/gindex.php?pg=5415270&nid=1050758
Nekem 1 kg-os kenyérhez ez a recept vált be: 1 evõkanál olaj 4, 5 dcl víz, 60 dk félfogós búzaliszt 1 evõkanál burgonyapehely kiskanál só kiskanál cukor pici aszkorbinsav l tasak porélesztõ Ha nem sikerül a kenyered olyanra, amilyent szeretnél, akkor nézd meg a használtai utasítást, hogy mi az, amin változtatnod kellene. Vagy a belinkelt oldalon is találsz ráválaszt. Idõ kell, mire kitapasztalod, hogy mi a legjobb összetétel.
Az én bevált receptem: 3dl víz 2 kis mérõ só 1 kis mérõ cukor 50 dkg BL 55/BL 80 liszt 1/3 élesztõ (az elõre csomagolt 5 dekásból) ha van itthon, 1 ek. adalékanyag élesztõs lazítású tésztákhoz
A kérdező hozzászólása: köce

Hogyan kell jól kenyeret sütni? Milyen jó kenyérreceptek vannak?

Legjobb válasz: Hello! Leírom azt ami nekem bevált 3,5 ml langyos víz, két kávéskanál só, egy kávéskanál cukor,kis darab vaj, fél kiló liszt, ebbõl négy evõkanál teljes kiõrlésû, kettõ evõkanál búzasikér, egy tasak szárított élesztõ. Ebben a sorrendben rakom bele a kenyérsütõbe, de amíg nem volt kenyérsütõm addig is így csináltam, és beleraktam egy tortaformába és ott sütöttem meg. Tettem bele vagy lenmagot, vagy tökmagot, napraforgómag stb.. amit szeretsz. jó kisérletezést

Hello! Leírom azt ami nekem bevált 3, 5 ml langyos víz, két kávéskanál só, egy kávéskanál cukor, kis darab vaj, fél kiló liszt, ebbõl négy evõkanál teljes kiõrlésû, kettõ evõkanál búzasikér, egy tasak szárított élesztõ. Ebben a sorrendben rakom bele a kenyérsütõbe, de amíg nem volt kenyérsütõm addig is így csináltam, és beleraktam egy tortaformába és ott sütöttem meg. Tettem bele vagy lenmagot, vagy tökmagot, napraforgómag stb.. amit szeretsz. jó kisérletezést
350 ml akartam írni az elsõ válaszban
http://www.hazikenyer.hu Ezen az oldalon -a jo Isten aldja meg a nevtelen keszitojet- mindent megtalalsz. Csak egy olyan gep kell, ami megdagasztja neked a tesztat ha nem birod kezzel...
A kérdező hozzászólása: Nincs kenyérsütõgépem, úgyhogy a sütõben szeretnék kenyeret sütni.
BURGONYÁS KENYÉR Hozzávalók: 1 kg finomliszt 30-40 dkg fõtt, áttört burgonya 3 dkg só 4 dkg élesztõ 5-6 dl víz 5 dkg olvasztott zsír 1 evõkanál cukor 1 evõkanál tejpor Elkészítés: A burgonyát kis kefével alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára fõzzük. (Sóra azért van szükség, hogy a burgonya héja fõzéskor ne repedjen szét.) A puhára fõzött burgonyát meghámozzuk és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihûlni; és utána a langyos átszitált liszttel egy nagyobb méretû tálban összedolgozzuk. Az élesztõt 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztõvel. Vízben feloldjuk a sót, fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olvasztott zsírt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkrõl és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény. A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük és 60 percig kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, elõzõleg bezsírozott tepsibe helyezzük, majd 20 percig pihentetjük. Ez után vizes ecsettel lekenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk (9. ábra) és közepes erõsségû tûzön 50-60 percig lassan sütjük. Maszatka

Búza intoleranciám van. Emiatt kerülnöm kell a normál lisztet. Hogyan lehet kukoricalisztből sütit sütni? Teljesen úgy viselkedik, mint a másik liszt? Esetleg van tapasztalata valakinek búza allergiáról? Mivel helyettesíthetem pl. a kenyeret?

Legjobb válasz: Szia, egy barátnõmnél ugyan ez a helyzet. Õ azt mondta, hogy mikor diagnosztizálták nála a betegséget, az orvos összeállított neki egy komplett étrendet, persze csak is kizárólag glutánmentes ételekbõl. Gluténmentes kajákat, meg tudsz vásárolni nagyáruházakban is szerintem. De azért kérdezzél rá az orvosnál arra, hogy mit szabad enned és mit nem, nehogy aztán baj legyen belõle.

Szia, egy barátnõmnél ugyan ez a helyzet. Õ azt mondta, hogy mikor diagnosztizálták nála a betegséget, az orvos összeállított neki egy komplett étrendet, persze csak is kizárólag glutánmentes ételekbõl. Gluténmentes kajákat, meg tudsz vásárolni nagyáruházakban is szerintem. De azért kérdezzél rá az orvosnál arra, hogy mit szabad enned és mit nem, nehogy aztán baj legyen belõle.
Keress rá a net-en, rengeteg tájékoztató anyagot találsz a glutén-mentes táplálkozásról. Aki paleo-táplálkozási módot követ, alapjaiban õk is elhagyják a búzaliszt-alapú kajákat, vannak a búzalisztet pótló lisztek, de azokkal is vigyázni kell, mert egyáltalán nem biztos, hogy glutén-mentesek is. Attól, hogy a neten tájékozódsz, és utána olvasol, azért egy képzett dietetikust (vagy minek hívják) is keress meg!
Kukorica liszt olyan mint a rétesliszt, rizsliszt hasonlít leginkább a búzaliszthez.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!