Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell kenyeret (62 db)

Hogy kell kenyeret sütni?

Házilag szeretnék fehérkenyeret sütni,(elektromos süt?ben)ha van valakinek ilyen receptje és azt megosztaná velem, nagyon megköszönném.

Legjobb válasz: A kenyér sütése egyszerübb mint egy palacsinta megsütése. 1 kiló lisztet kiöntesz egy nagy tálba. 3 deci meleg cukros vizben felfuttatsz egy fél élesztöt, és hozzá öntöd a liszthez. még 3 deci langyos vizet kéznél tartasz és elkezded gyúrni, nekem kb még 2 deci megy még bele. vagy is összesen 5 deci víz. ezt mikor nagyon jól eldolgoztam hagyom egy órát langyos helyen (pl radiátor) lefedve kellni. Egy óra után átgyúrom és kicsi cipókat szoktam csinálni belöle, amit a sütölapra teszek és egy órát megint kellni hagyom melegen, és az egy óra után be teszem az elömelegített sütöbe. lehet a liszthez külömbözö magvakat vagy külömbözö lisztböl csinálni.

A kenyér sütése egyszerübb mint egy palacsinta megsütése. 1 kiló lisztet kiöntesz egy nagy tálba. 3 deci meleg cukros vizben felfuttatsz egy fél élesztöt, és hozzá öntöd a liszthez. még 3 deci langyos vizet kéznél tartasz és elkezded gyúrni, nekem kb még 2 deci megy még bele. vagy is összesen 5 deci víz. ezt mikor nagyon jól eldolgoztam hagyom egy órát langyos helyen (pl radiátor) lefedve kellni. Egy óra után átgyúrom és kicsi cipókat szoktam csinálni belöle, amit a sütölapra teszek és egy órát megint kellni hagyom melegen, és az egy óra után be teszem az elömelegített sütöbe. lehet a liszthez külömbözö magvakat vagy külömbözö lisztböl csinálni.
Ja sót kifelejtettem, hogy ize legyen sót rakjál bele egy nagy kanállal. elsö vagyok.
szerintetek gáztûzhely gázsütõjében is el lehet késziteni?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget mindnyájotoknak.Igyekszem a recepteket mihamarabb kipróbálni. Üdv. Barakonyi UI : "rendes" elektromos sütõre gondoltam
Harmadik vagyok: én ott csinálom mindig, tökéletes eredménnyel. (na jó, az elsõ pár kenyerem nem lett klassz, mert a tésztadagasztást félig el-elsinkófáltam):)

Hogyan kell igazi, finom kenyeret sütni kenyérsütőgéppel?

A receptek amik a gép füzetében vannak szörny?ek, megköszönném ha írnátok pár bevált receptet.

Legjobb válasz: Szia! Itt az enyém. Nagyon sokáig keresgéltem, meg sok sok szörnyûséget kreáltam mire megtaláltam ezt a receptet. Illetve kettõt. Szóval: 75 dekás kenyér: 1 mérõedény langyos víz 2 kismérõ só 1 kismérõ cukor 0,5 kg liszt- ebbõl 2-3 ek tönköly, vagy rozs vagy akármi más, többi fehér sima liszt. Nem kell semmi faxni, a teszkós liszt is jó, 1 és negyed kismérõ szárított élesztõ és ami a legfontosabb: 2 nagymérõ búzasikér. A búzasikért nagyobb boltokban lehet megvenni, ott keresd, ahol a liszt, zabpehely, puffasztott rizs, lenmag ilyesmik vannak. Én ilyenkor szoktam belerakni a magokat is. Én lenmagot, tökmagot rakok bele, de ezt nem muszály. A gépbe alulra kell tenni a folyékony dolgot, jelen esetben a vizet, tetejére a többit, legtetejére az élesztõ. Fehér kenyér progin sütöm. Tapasztalatom, hogy ha teljes örlésû vagy akármilyen más liszt több mint tíz deka, akkor nem süti meg a gép normálisan. Akármit csinálsz is. Ilyenkor azt kell csinálni, hogy csak dagasztasz, és sütõzacsiban megsütöd a kenyeret a sütõben. Másik finom receptem: Tejes -vajas kenyér 3 dl tej 2 teáskanál só 1 teáskanál cukor 5 dkg vaj 50 dkg liszt 1 csomag szárított éleszt 2nagymérõ sikér Ezt ebben a sorrendben kell a gépbe tenni. Én ezt a kenyeret is csak dagaszttatom a géppel, mert szerintem gépben tök kicsi lesz a kenyér és nekem sûrû is, na meg utálom, hogy az a marha nagy lyuk ott marad a kenyér alján a lapáttól. De persze megsütheted gépben is, akkor isfehér kenyér progit kell használni. Én dagasztás után kiveszem a gépbõl, formálra igazítom, vízzel lekenem a tetejét, késsel bevagdalom, sütõzacskóba teszem, zacskót bezárom, 4-5 helyen kiszurkálom. Elõmelegített sütõbe teszem, 190 fokon kb 45 perc kell neki. Tûpróbázok, ha már nem ragad hozzá a tészta akkor oké. Én már semmilyen más receptet nem próbálok ki, örültem mint majom a farkának, hogy megtaláltam ezt :) Jóétvágyaaaaaat:) Amúgy ezek alapreceptek, és ebbõl szoktam ügyeskedni, másféle liszt, másféle fûszerek, sajt pl vagy zeller, vagy petrezselyem kapor stb...

Szia, elõttem szóló! Sajnos ezt nem tudom, mert nincsen ráírva, hogy mennyi, és most hirtelen nem tudom min lemérni. A nagy mérõke az kb egy evõkanál lehet, a kicsi az pedig kicsit több mint egy mokkáskanál. Így saccolom.
Szia! Itt az enyém. Nagyon sokáig keresgéltem, meg sok sok szörnyûséget kreáltam mire megtaláltam ezt a receptet. Illetve kettõt. Szóval: 75 dekás kenyér: 1 mérõedény langyos víz 2 kismérõ só 1 kismérõ cukor 0, 5 kg liszt- ebbõl 2-3 ek tönköly, vagy rozs vagy akármi más, többi fehér sima liszt. Nem kell semmi faxni, a teszkós liszt is jó, 1 és negyed kismérõ szárított élesztõ és ami a legfontosabb: 2 nagymérõ búzasikér. A búzasikért nagyobb boltokban lehet megvenni, ott keresd, ahol a liszt, zabpehely, puffasztott rizs, lenmag ilyesmik vannak. Én ilyenkor szoktam belerakni a magokat is. Én lenmagot, tökmagot rakok bele, de ezt nem muszály. A gépbe alulra kell tenni a folyékony dolgot, jelen esetben a vizet, tetejére a többit, legtetejére az élesztõ. Fehér kenyér progin sütöm. Tapasztalatom, hogy ha teljes örlésû vagy akármilyen más liszt több mint tíz deka, akkor nem süti meg a gép normálisan. Akármit csinálsz is. Ilyenkor azt kell csinálni, hogy csak dagasztasz, és sütõzacsiban megsütöd a kenyeret a sütõben. Másik finom receptem: Tejes -vajas kenyér 3 dl tej 2 teáskanál só 1 teáskanál cukor 5 dkg vaj 50 dkg liszt 1 csomag szárított éleszt 2nagymérõ sikér Ezt ebben a sorrendben kell a gépbe tenni. Én ezt a kenyeret is csak dagaszttatom a géppel, mert szerintem gépben tök kicsi lesz a kenyér és nekem sûrû is, na meg utálom, hogy az a marha nagy lyuk ott marad a kenyér alján a lapáttól. De persze megsütheted gépben is, akkor isfehér kenyér progit kell használni. Én dagasztás után kiveszem a gépbõl, formálra igazítom, vízzel lekenem a tetejét, késsel bevagdalom, sütõzacskóba teszem, zacskót bezárom, 4-5 helyen kiszurkálom. Elõmelegített sütõbe teszem, 190 fokon kb 45 perc kell neki. Tûpróbázok, ha már nem ragad hozzá a tészta akkor oké. Én már semmilyen más receptet nem próbálok ki, örültem mint majom a farkának, hogy megtaláltam ezt :) Jóétvágyaaaaaat:) Amúgy ezek alapreceptek, és ebbõl szoktam ügyeskedni, másféle liszt, másféle fûszerek, sajt pl vagy zeller, vagy petrezselyem kapor stb...
A kenyérsütõgéphez kaptál ilyen mérõkanalat. Ilyen mûanyag izé, aminek mind a két végén kanál van, egyik kisebb másik nagyobb. Azok a mérõk:D
Szia! Na ez jó kérdés- elõttem szóló. Akitõl hallottam ezt a tippet, azt mondta, hogy nem szárad ki és nem reped szét. Igazából nem próbáltam zacsi nélkül, úgyhogy nem tudom milyen lenne anélkül.
A mérõedényed hány ml-es? Mit jelent az egy mérõedény? Hány ml-t?
erre én is kíváncsi lennék
Bocs hogy beleírok , de lenne egy kérdésem . Miért teszed sütõzacskóba?
Szia Én a mérõadényre gondoltam, amit a géphez kaptunk, az enyém 300ml-es. Én úgy értelmeztem hogy akkor vízbõl egy teli mérõedény, azaz 300ml kell eelõször a gépbe önteni. Vagy lehet, hogy félreértettelek?
köszönöm, hogy válaszoltál nekem a kérdezõtõl függetelenül.
Ja, igen bocsánat lehet én értettelek félre. Én a kis mérõkanalkra gondoltam. Az én mérõedény is 300 ml. Bocsi.
A kérdező hozzászólása: Oké, így már tudom. Mégegyszer köszönöm a receptet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a recepteket! Viszont lenne egy kérdésem: a kismérõ, nagymérõ mit jelent?
*javítás: muszájt akartam írni nem muszályt :D
Már több helyen is kerestem búzasikért, de általában meg sem tudták mondeani hogy mi az. Aztán egy nagyon Coop boltban találtam rá, a többi ilyen zacskós növényi cuccok között /lenmag, hántolt árpa.../ a BÚZASIKÉRT. 265Ft/200g Igy néz ki: http://kepfeltoltes.hu/090327/DSCN5882_www.kepfeltoltes.hu_...

Hogy kell házi kenyeret készíteni?

Barna kenyeret, vagy rozskenyeret. Mi kell hozzá? Konyhai tudásom 0, 19F vagyok.

Legjobb válasz: Viszont azt azért jó ha tudod, hogy a barna kenyér nem azért barna kenyér mert kakaóporral színezed, hanem azért mert teljes kiörlésû barna lisztbõl készül. A lényege pedig az, hogy egészséges. Csak ez sokkal töményebb, már fogásra is keményebb sokkal mint a rendes kenyér. Errõl is lehet felismerni, hogy a boltban valódi barna kenyérrel van dolgod, vagy csak színezett fehérrel. Mert néhány pékségben valóban kakaóporral színezik a fehér kenyeret, és barna kenyérként adják el.

Viszont azt azért jó ha tudod, hogy a barna kenyér nem azért barna kenyér mert kakaóporral színezed, hanem azért mert teljes kiörlésû barna lisztbõl készül. A lényege pedig az, hogy egészséges. Csak ez sokkal töményebb, már fogásra is keményebb sokkal mint a rendes kenyér. Errõl is lehet felismerni, hogy a boltban valódi barna kenyérrel van dolgod, vagy csak színezett fehérrel. Mert néhány pékségben valóban kakaóporral színezik a fehér kenyeret, és barna kenyérként adják el.
A kenyérbe nem kell kakaó! A barna kenyér, barna lisztbõl van. Ha teljes kiörlésû lisztet veszel, abban benne van korpa is, attól barna liszt.
legeslegelsõ:D kenyérsütõgép. ha nincs tudásod nem ajánlom hogy kezd el 'manuálisan' sütögetni meg gyúrni a tésztát:D a gép még akkor is pittyeg amikor bele kell tenni a magokat amikor rozskenyeret csinálsz. barna kenyeret meg úgy, hogy belepakolod a hozzávalókat és teszel bele natúr kakaóport ha jól tudom.
A kérdező hozzászólása: Jó, inkább hagyjuk. Én nem fogom csinálni. Mennyi egy ilyen sütõgép kb? Egy normális?
Kezdésnek ez elmegy... http://limarapeksege.blogspot.com/ itt egyébként mindent megtalálsz:)
Bármelyik gép jó, a legolcsóbb is ugyanúgy, mint a drágább. Amúgy nélküle is lehet, keresel egy receptet, megdagasztod (ha kézzel csinálod, akkor mehet minden egyszerre bele, a gépbe azért kell a magokat késõbb, mert a lapát összetöri), aztán megformázod kb. kenyér alakúra, beleteszed a tepsibe és meleg helyen, konyharuhával letakarva keleszted egy órát. Utána bevagdalod a tetjét (tudod, mint a bolti kenyéren, mert jól néz ki :) ) és beteszed a sütõbe, kb. 4-5ös fokozatra. Az 200 fok körül van. Egy fél óráig nem nyitod ki a sütõ ajtaját, aztán igen, és megkened a tetejét vízzel. Kenõtollal csináld, mert forró. A kenést még 1-2 alkalommal megismételheted, ettõl lesz olyan jó ropogós héja. Amikor már látod, hogy megsült (eddig látott kenyerekkel hasonlítsd össze), akkor kiveszed, és nem szabad felvágni, amíg ki nem hûlt, mert akkor morzsálódik. Nem bonyolult, csak azzal számolj, hogy rendes izommunka a dagasztása - de gondolom, ez nem fog gondot okozni :)
teljesen jó az a sütõgép, nekem is hasonló van.


Hogyan kell helyesen vajazni a kenyeret?

Úgy értem... hogyan kell tartani a kenyeret, meg a kést vajazás közben? A késnek csak az egyik felét használjam, vagy mind kett?t? Azt mondták, hogy furán vajazom a kenyeret, és nem értem, hogy ez egyáltalán hogyan lehetséges...

Legjobb válasz: Fogsz egy szelet kenyeret a bal kezedben. A bal kezed hüvelykujja a kenyér bal oldalán, a másik négy ujjad a kenyér jobb oldalán. Aztán a kés a jobb kezedben. A jobb kezed hüvelykujja felõled legyen, a másik négy ujjad a kés túloldalán. Aztán belemártod a vajba, és a kenyér tõled távolabbi részére teszed, onnan kezded el húzni magad felé. Ennyi :D

Fogsz egy szelet kenyeret a bal kezedben. A bal kezed hüvelykujja a kenyér bal oldalán, a másik négy ujjad a kenyér jobb oldalán. Aztán a kés a jobb kezedben. A jobb kezed hüvelykujja felõled legyen, a másik négy ujjad a kés túloldalán. Aztán belemártod a vajba, és a kenyér tõled távolabbi részére teszed, onnan kezded el húzni magad felé. Ennyi :D
Megfogod a Coop-os zacskós szeletelt kenyeret az egyik kezedben. Kiülsz egy padra valahol a városban, lehetõség szerint buszmegállóban, vagy buszpályaudvaron. Kiveszel egy szelet kenyeret, majd lerakod a térdedre. A vajat felpattintod, aztán a mutatóujjaddal belemártasz, és egy jó adagot kiveszel vele. Ezt aztán a kenyéren szétkened anélkül hogy bármire ügyelnél. Ezután a kezed lenyalod, és a kenyeret begyûröd az arcodba. Nem vitatkozni, egy gyöngyösi kisebbségi kenyérvajazó-mesterasszonytól lestem el ezt a technikát. Szóval ezt így kell, és kész.
Tök mindegy vajazd meg azt kész....
Szõrmóksegg rulez:)
Valóban nagyon hülye a kérdés, egyetértek! De akkor már én is csatlakozom, ugyanis rohággyák meg, de én sem tudok normálisan megkenni vajjal egy szerencsétlen szelet kenyeret. Elõbb lesz vajas a fülem meg bármi más, mint a kenyér. Qrva bosszantó tud lenni.
Pacsi, én se tudok rendesen kenyeret vajazni! xD
Miért nem kérted azt, hogy mutassák meg szerintük hogyan kell kenyeret vajazni.
Kösd egy macska hátára a kenyeret, azután vajazd meg.Így, még ha furán is vajazod, de legalább nem a vajas oldalával fog a földre esni.
Ne foglalkozz velük! Türelmetlenek, nincs meg bennük az ételhez való tisztelet. Õk csak "zabálnak" nem is tudják mit esznek! Darált kutyahús /hamburger/ , MECIS kaja, mind egy nagy kalap sz..! Kérdésedre térve a kenyeret tisztelni kell! Tehát mikor leszeled, akkor a karélyt hosszában magad felé fordítod és egy hullámos élû késsel a vajat felkened a kenyérre. Akár cirádázhatód is, vis a kést még kenés közben hullámoztathatod így sokkal látványosabb és gusztább lesz az elemózsiád. Ha még erre kensz vmi finom barack, meggy, gyümölcslekvárt az lesz majd az igazi csemege! Jó étvágyat!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Szõrmóksegg :'D
Szõrmóksegg, te beteg f*** x'DD
Köszönöm elismerõ szavaitokat :) Neked meg utolsó külön, hogy nem személyesen hanem itt fejtetted ki véleményedet :D :D

Hogyan kell a házi készítésű kenyér szénhidráttartalmát kiszámítani?

Ha megnézek egy ételkalkulátort, ott meg van adva, hogy pl. a tk liszt 73 g Ch, a tk kenyér pedig 41. Az hogy lett kiszámolva?

Legjobb válasz: Megnézed mennyi anyagot teszel bele.. és ennyi. A kész kenyér tele van levegõvel, más összetevõkkel pl. vízzel. De aki odafigyel a szénhidrát bevitelére, az nem nagyon eszik kenyeret, tömény keményítõt elvileg...

Megnézed mennyi anyagot teszel bele.. és ennyi. A kész kenyér tele van levegõvel, más összetevõkkel pl. vízzel. De aki odafigyel a szénhidrát bevitelére, az nem nagyon eszik kenyeret, tömény keményítõt elvileg...
írd le mibõl mennyit tettél bele. A maglisztekben egyébként lehet viszonylag sok ch, csak esetleg több a rost. De a magliszt kenyerek sem a fogyás igazi titkai, hogy úgy mondjam.
A kérdező hozzászólása: Hát nekem így nem igazán jött ki valós adat. Leginkább maglisztekbõl áll a kenyerem (ami elvileg nem sok szénhidrát), mégis a végeredmény azt mutatja, hogy kb annyi benne a CH mint a tk kenyérben. Pedig minden összetevõt beleszámoltam.
Lisztmennyiséget lemérni és számolni. Vagy, ha jól tudom úgyis lehet számítani, hogy pl. leszelsz egy szelet kenyeret, azt megméred és annak a fele lesz a ch mennyiség.Én így csinálom.

Vett kenyerben nem, otthon sütöttben a magok masnap mar peneszesednek, miert? Hogyan kell csinalni, hogy ne peneszesedjen meg?

Pl. tökmag, napraforgoma...stb

Legjobb válasz: Én sokszor sütök magos péksütit, kenyeret itthon, 3-4 napig esszük és még soha nem volt penészes. Ha a belsejében levõt találod penészesnek, akkor pirítsd át a magokat mielõtt bedagasztod a kenyérbe, én mindig megpirítom, mert úgy finomabb az íze, a tetejét tojássall kenem le és megszórom a maggal, ez is szépen megpirul rajta és nem penészesedik. Ha kihûlt mindig egy konyharuhába csavarom és szellõs helyen tárolom, nem a hûtõben.

Én sokszor sütök magos péksütit, kenyeret itthon, 3-4 napig esszük és még soha nem volt penészes. Ha a belsejében levõt találod penészesnek, akkor pirítsd át a magokat mielõtt bedagasztod a kenyérbe, én mindig megpirítom, mert úgy finomabb az íze, a tetejét tojássall kenem le és megszórom a maggal, ez is szépen megpirul rajta és nem penészesedik. Ha kihûlt mindig egy konyharuhába csavarom és szellõs helyen tárolom, nem a hûtõben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, piritott magokkal meg nem probaltam! felmerült bennem, nem kene lisztbe forgatni a magokat, mielött a masszahoz adom? Igen, a belsejeben levö magok kezdenek peneszesedni. Nalunk amugy eleg magas (=normalis) a paratartalom, tehat nem tul szaraz a levegö, ez is hozzajarulhat. Eleg regen csinaltam mar, es annyi idöt nem tudtam akkoriban sem raszanni, igy alt. amikor megsült, mar aludni keszültem, igy forron becsavartam egy konyharuhaba, de kihüles utan (alt. reggel) neylonzacskoba tettem, ahogy a vett kenyeret/pekarut is. Igy a vett tovabb elall, es nem a mag kezd el peneszesedni, mig a sajat keszitesünel, ahogy irtam, hamarosan utana a magok elkezdenek peneszesedni.
Pirítsd kicsit meg egy lábosban a magokat, ha kihûlt, akkor add a dagasztáskor a tésztához, ha a kenyér megsült, akkor legalább 1 órán át hûlni kell hagyni egy rácson, hogy alul a gõz távozni tudjon. Nylonba ne tedd, mert abban megpenészedik, én kihûlés után mindig konyharuhába csavarom és úgy teszem a konyhaszekrénybe, nálunk is nagy a pára, de 3-4 napot simán kibír így a kenyér.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor azt hiszem, jobb, ha mostanaban nem csinalok magam kenyeret. :) Erre az 1 ora kihüli hagyasra nincs garancia, nem ez a legfontosabb most. Majd egyszer. :)
Évekig sütöttem magos kenyeret, soha nem penészesedett a mag. Igaz, soha nem is tettem nylonba.

Hogyan kell bundás kenyeret készíteni? Lehet rozskenyérből is?

+1 sok kalória van benne?

Legjobb válasz: bármilyen kenyérböl lehet,de a kenyér alapbol maga kalóriatartalmu... tojása beforgatod jol a kenyeret és forró olajban megsütöd...

bármilyen kenyérböl lehet, de a kenyér alapbol maga kalóriatartalmu... tojása beforgatod jol a kenyeret és forró olajban megsütöd...
szerintem bármilyen kenyérbõl lehet, sõt kiflibõl, zsömlébõl is. A kissé szikkadt kenyeret felszeleteled, és felversz tojást sárgájával, fehérjével együtt, kicsit megsózod, és közben olajad melegitesz egy magas falú serpenyõben. beleforgatod a kenyeret a tojásba, hogy mindkét oldalon ellepje és beleteszed a kenyeret a forró olajba, és addig sütöd mind2 oldalát amiig szép aranybarna nem lesz:) én lilahagymával imádom:)
Rozskenyérbõl nem olyan finom.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ mindenkinek. :)
Egy tipp nagyanyáinktól. A felvert tojásokba rakj Vegetát és egy kis tejet, vagy tejszínt. Selymesíti az ízét.:-)
Én így szoktam , kedves kérdezõ, bármilyen kenyér jó hozzá , és , leütöm az 5 tojást , picit sózom , felverem , és 10dkg trapista sajtot reszelek bele , beleforgatom a kenyeret és szép rózsaszínre sütöm , még spenót mellé is kitûnõ , jó étvágyat hozzá.üdv Zsóka

Honnan lehet tudni, hogy egy kenyeret élesztő nélkül készítenek? Mindnehol ezt nyomatják h élesztő nélküli kenyeret kell enni, de a csomagolásra ezt nem írják.

vagy mégis, vmi E bet? árulja el az összetev?knél?

Legjobb válasz: Vagy például a barna kenyereket biztos nem élesztõvel készítik?

A kérdező hozzászólása: Vagy például a barna kenyereket biztos nem élesztõvel készítik?
Ha nem élesztös akkor tuti feltüntetik rajta. ùgy mint amikor nem sima lisztböl készül, pl glutén mentes stb... Ezeket a diétás kenyereknél nézd meg vagy olyan pékségben vegyél ahol diétás kenyeret is csinálnak. Sokan liszt alergiásak, vagy más összetveökre így nem ehetik a normál kenyeret.
Az arab országokban és a forró égövi helyeken nem szoktak élesztõt használni a kenyér készítésénél, mert ott emésztési zavarokat okoz az élesztõ... Nagyon könnyû megismerni az élesztõ-mentes kenyereket, mert ezek laposak, olyan lepényszerû formájuk van (nincs bennük élesztõ, ezért megkelni sem tud a benne levõ liszt!). Nekünk európai embereknek elsõre kicsit furcsa ez a kenyér, meg kell szokni. Egy évig éltem Egyiptomban, elõször nekem is furcsa volt a helyiek élesztõ-mentes kenyere (beledi), de hamar megszoktam, mert egyrészt ott csak az európaiak boltjaiban kapható élesztõs kenyér, másrészt magam is rájöttem, hogy azon az éghajlaton folyamatosan fáj a hasam és puffadt vagyok az élesztõs kenyértõl! Én már sokszor sütöttem otthon kenyeret a gázsütõben, nem nehéz mûvelet, élesztõ-mentes kenyeret is tudsz készíteni otthon! (Liszt, víz, pici só kell hozzá, én még tennék bele 1-2 evõkanálnyi olíva olajat is.) Lepényeket formázva közepes lángon süsd meg a sütõben. (Afrikában és Indiában forró köveken sütik ki a vékony lepényeket.) Ránézésre is látszik, melyik az élesztõs : magas, levegõbuborékos a kenyér. Az élesztõs kenyér sokkal hamarabb penészedik, mint az élesztõ-mentes! Való igaz, hogy az élesztõ-mentes kenyér sokkal egészségesebb, mint a kelesztett, erjesztett élesztõs!
Az élesztõ nélküli kenyér candida fertõzés esetén ajánlott. Élesztõ nélküli kenyeret csak bioboltban tudsz venni, vagy esetleg nagyobb üzletben, ahol bio- illetve egészséges termékeket is árulnak. Elég drága, és könnyen megpenészedik. :S Egyértelmûen rá van írva, hogy élesztõmentes kenyér, vagy valami hasonló. Illetve erre a célra ajánlott az Abonett és a Hamlet, meg a pászka - de ezek nem rendes kenyerek. Végülis egy darabig lehet õket enni, csak nemigen laksz jól tõlük.
A barna kenyérben is van élesztõ, ha csak nincs ráírva, hogy élesztõmentes!

Fogynom kéne, de szoptatok! Nagyon sokat ettem eddig, mert csak így van épp elegendő tejem. Tudom, hogy kell a szénhidrát, de mit lehet enni pl. kenyér helyett?

Egyéb ötletek? Csak ne csökkenjen a tejem...Sokan írják,hogy gyümölcs,zöldség..egyrészt rohadt drága mindennap beszerezni X kiló gyümit, másrészt ki tudja mennyire egészségesek ezek a mai m? zöldségek,gyümölcsök. Ja, és a zöldségek közül ugye csomót nem lehet enni....Persze azért mindig eszek ilyesmit is, de ezzel nem tudom kiváltani a f? étkezéseket. Persze sokat is iszom.

Legjobb válasz: Graham kenyér,durum tészta,kevesebb édesség-cukor,Abonett kenyér helyett(ebben is van valamennyi szénhidrát,de nem olyan sok)a TESCO-s vátozata feleannyiba kerül és finom is.Én csak ennyit tudok ajánlani.

Graham kenyér, durum tészta, kevesebb édesség-cukor, Abonett kenyér helyett(ebben is van valamennyi szénhidrát, de nem olyan sok)a TESCO-s vátozata feleannyiba kerül és finom is.Én csak ennyit tudok ajánlani.
Én meg azt tudom ajánlani, hogy sétálj sokat, nekem bejött, elkezdtem fogyni (végre!), pedig rendesen eszek, néha-néha sütiket is. Napi 1, 5-2 órákat tologatom a fiacskámat a környéken, eközben õ jókat alszik. Most lesz 6 hónapos. Amúgy mennyi idõs a picid? Mert én 3 hónapos kora óta kb., mikor elmúlt a hasfájása, mindent eszek, és azóta semmi baja. Babot, káposztát, borsót is!
Próbáld meg azt h szénhidrát reggelire és rendes tápláló ebéd. Aztán du ill. este csak fehérje, és vagy zöldség gyümölcs, konkrétam alma és vagy sárgarépa, ezek nem drágák, sajttal, valami felvágottal. Én is már egy csómót fogytam, de minden nap futok is, és 1órát sétálok is a 3hós kisfiammal aki csak anyatejes.Nagyon jó a köménymagos rántott leves, csak fogyok töle a tejem meg jó sok.
Nekem 9 hónapos a babám, de ha puffasztót eszek még mindig fáj a hasa tõle(nehezen tud pukizni és nyûgös), ezért én is el vagyok keseredve a fogyást illetõen.Én is úgy érzem, hogy csak a szénhidrátban gazdag ételek fogyasztásakor van rendesen tejem.Más is így van ezzel?Hát szerintem is a séta a legjobb megoldás.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!! De aranyosak vagytok... De futni???? Hát, nekem akkor tuti elmenne a tejem....mindenesetre a csokikat már lecsökkentettem... :)
Igen minden nap futok, de én sportoló vagyok, terhesen is futottam. De mégis hiztam kicsit több mint 20kg-t.Most már csak 5-7 kg van, kb rajtam, persze 50-rõl kezdtem. Tornázhatsz is óvatosan. Nem befolyásolják a tejtermelõdést. Irtam hogyan eszem, sok a tejem. De persze nem vagyunk egyformák. Elméletileg fogyni kéne szoptatás alatt, mert kb. napi 500kalóriát vesz el tõlünk, sokan mégis hiznak. Az mondják a génektõl is függ..sajnos.De ebben az idõszakban a legfontosabb h etessük a babucinkat.Aztán ráérünk fogyokúrázni.

Csirkecomb töltelékét (ami gomba és kukorica lesz) hogyan kell a zsömlével/kenyérrel "összefogatni"?

Kenyérrel vagy zsömlével?

Legjobb válasz: A kenyeret minimális ideig vízben kell áztatni, kell bele 1 tojás, pici piros paprikát is szoktam bele tenni.

A kenyeret minimális ideig vízben kell áztatni, kell bele 1 tojás, pici piros paprikát is szoktam bele tenni.
Így van. Én nem teszek bele pirosparikát, de õrölt köményt, majorannát, és egy kis ételízesítõt só helyett, és petrezselyemzöldet, azt igen. A kenyér, vagy zsemle tök mindegy. Egyaránt jó.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!
gondolom már megcsináltad de én is egy tojást, kicsit vegeta, bors és én jó sok petrezselymet szoktam belerakni mert imádom az ízét! (én az elején egy kevés nagyon apróra vágott hagymát kicsit megfonnyasztok egy kevés margarinon és abba épp hogy beleforgatom a petrust, úgy rakom a többi hozzávalóhoz. Imádom, Isteni finom mind tölteléknek mind magába is ja amúgy én általában kenyérrel csinálom mert ahhoz az a legjobb ami egy kicsit meg van szikkadva és legalább az nem vész kárba
A kérdező hozzászólása: Neeeem, délután fogom készíteni, vacsorára lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!