Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell kazánnal (17 db)

Hogyan kell vegyestüzelésű kazánnal fűteni?

Milyen apró kis praktikák vannak? Hogy f?tsek fával? No és szénnel? Alulról gyújtsam meg, vagy felülr?l? Hogyan szabályozzam a leveg?áramlást? Minden ehhez kapcsolódó dolog érdekelne, ami csak eszetekbe jut!

Legjobb válasz: Szia gondolom szén fa tüzelésre gondolsz? náliunk férjem csinálja és bizony sok könyvet megvett més tanulmányozta, Esõnek arácsra szenet tesz jó erõs kanába való szenet, majd kétoldalt befelés egy egy hasáb vastag fát, erre teszi gyújtust mejd de alatta paír vag csutka is ha van kicsi, gázolajjal Meggyújtani én szoktam mindig fellürõl lefelé, az alsó ajtót nyitva hagyon hogy kapjon oxigént és viz foka érje el a kell õ hõfokot, 60 fok mondjuk akkor teljesen bezárom HA lassabban akarom hogy elégjen hamarabb zárom le de akkor nem lsz olyan meleg és keringetõ sem kapcsol be

Szia gondolom szén fa tüzelésre gondolsz? náliunk férjem csinálja és bizony sok könyvet megvett més tanulmányozta, Esõnek arácsra szenet tesz jó erõs kanába való szenet, majd kétoldalt befelés egy egy hasáb vastag fát, erre teszi gyújtust mejd de alatta paír vag csutka is ha van kicsi, gázolajjal Meggyújtani én szoktam mindig fellürõl lefelé, az alsó ajtót nyitva hagyon hogy kapjon oxigént és viz foka érje el a kell õ hõfokot, 60 fok mondjuk akkor teljesen bezárom HA lassabban akarom hogy elégjen hamarabb zárom le de akkor nem lsz olyan meleg és keringetõ sem kapcsol be

Hogyan kell begyújtani és gazdaságosan fűteni, vegyestüzelésű kazánnal?

Totya vegyestüzelésű kazán, levegőt a vízhőfok szerint automatikusan szabályozza. Nyitott, gravitácós rendszer, a padláson tágulási tartály, maga a kazán a pincében van. A begyújtáshoz nincs jó technikám. Úgymond összevissza rádobálok vékonyat-vastagat, felűről gázolaj segítégével (mely helyett inkább gyújtóst használnék, csak nem tudom honnan és milyet) meggyújtom, ennek megfelelően fél órákat küzdök, mire begyullad. A gazdaságos tüzelés még csak ezután jön, először be kellene tudnom gyújtani. Segítséget, tippeket, ötleteket szívesen elfogadok!

Legjobb válasz: Én még egy-két dologgal kiegészíteném az elõttem szólót. A felülrõl történõ begyújtás gazdaságossab,mivel nagyobb hatásfokkal ég el a tüzelõanyag és kevesebb korom képzõdik. Lehetõleg 50-55 c foknál ne legyen alacsonyabb az elõremenõ víz hõfoka mert így romlik a hatásfok a kevés oxigén és a tökéletlen égés miatt.Viszont 65-70c foknál ne legyen magasabb mert ilyenkor a hõ nagyrésze a kéményen fog távozni.Érdemes gyakran,kb.hetente kikormolni a kazánt,mivel a lerakodott korom hõszigetel és kevesebb hõt vesz át a víz.Ha szénnel fûtessz érdemes konix-ot használni,mivel ez csökkenti a koromlerakódást.De persze a kormolást ilyenkor sem kell elhanyagolni.Nem muszály a gyártó által elõírt mennyiséget használni lehet kevesebbet is,én például a felét adagolom de így is elegendõ.Ennyit tudtam javasolni,remélem segítettem és el is olvastad mivel egy nap késéssel írtam.

Én még egy-két dologgal kiegészíteném az elõttem szólót. A felülrõl történõ begyújtás gazdaságossab, mivel nagyobb hatásfokkal ég el a tüzelõanyag és kevesebb korom képzõdik. Lehetõleg 50-55 c foknál ne legyen alacsonyabb az elõremenõ víz hõfoka mert így romlik a hatásfok a kevés oxigén és a tökéletlen égés miatt.Viszont 65-70c foknál ne legyen magasabb mert ilyenkor a hõ nagyrésze a kéményen fog távozni.Érdemes gyakran, kb.hetente kikormolni a kazánt, mivel a lerakodott korom hõszigetel és kevesebb hõt vesz át a víz.Ha szénnel fûtessz érdemes konix-ot használni, mivel ez csökkenti a koromlerakódást.De persze a kormolást ilyenkor sem kell elhanyagolni.Nem muszály a gyártó által elõírt mennyiséget használni lehet kevesebbet is, én például a felét adagolom de így is elegendõ.Ennyit tudtam javasolni, remélem segítettem és el is olvastad mivel egy nap késéssel írtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Megpróbálok így vagy hasonlóan cselekedni. Egy dologban nem értek egyet, ha jól értem alúlról gyújtod be, én néhány helyen viszont úgy olvastam felûlrõl célszerû, jobb hatásfokú így az égés. Gazdaságos fûtés alatt azt értem, hogy lehetõség szerint ne kátrányosodjon a kémény/kazán, a túl nagy huzat ne vigye ki a meleget a kéményen stb. Ezeket inkább cserépkályha vagy kandallóval való fûtésnél olvastam, de véleményem szerint az én estemben is igaz lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Az általad írt hõfokok nagyjából stimmelnek is. Általában 60 fokos a víz, a huzatszabályzót szeretem mert ha egy picit is csökken a vízhõfok, azonnal "cselekszik". Nincs az a hõingadozás mint a gázkazánnál, 40-75 fok között ingadozik, sõt 30-ig is le szokott menni, a csövek meg a hõtágulástól szép koncertet adnak a lakásban. Szénnel nem szoktam fûteni. A kazánt a koromtól igaz, hogy csak nagyjából, de rendszeresen kitisztítom. Minden választ el szoktam olvasni, minden nap többször fentvagyok az oldalon, 1-2 évvel ezelõtti kérdésemre jött választ is elolvasom, ugyanis az ilyenkor elõrekerül a listában.


Kazánnál a keringetö szivattyúnak hogy kell állnia?

Remélem érthetöen tudok fogalmazni:)

Legjobb válasz: Még egy kérdés: Egy átfolyós legitimatize kiszedtem a höfokszabályzót.és szeretném azt a kazánhoz bekötni hogy ha elér egy bizonyos höfokot leálljon a keringetö.De az érzékelöjét hova kössem,hogy csatlakoztassam?

A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés: Egy átfolyós legitimatize kiszedtem a höfokszabályzót.és szeretném azt a kazánhoz bekötni hogy ha elér egy bizonyos höfokot leálljon a keringetö.De az érzékelöjét hova kössem, hogy csatlakoztassam?
A kérdező hozzászólása: :D legitimatize :D Fogalmam sincs hogy sikerült ezt összehoznom.Valószinü beragadhatott a bilentyüm:D, átfofyós vizmelegitöt szerettem volna írni.
Nyilván a visszatérõbe, az elõremenõ forró víz hamar kinyírná.
A keringetõ szivattyú mindig a visszatérõben van.
Gondolom, szilárd tüzelésû kazánhoz akarod a hõkapcsolót, hogy a már lehûlt vizet ne keringesse. A hõérzékelõt én az elõremenõbe szereltem egy T idom segítségével. Én egy villanybojler hõszabályozóját használtam fel, de "fordított" bekötéssel. Amikor eléri a víz az általam beállított hõfokot, akkor elindítja a szivattyút, és addig jár, míg vissza nem hûl a víz.

Hogyan kell Junkers kazán nyomását feltölteni?

Az a probléma, hogy a nyomása 1bar alatt van és nem tudom hol kell a nyomást növelni. A pontos tipusát nem tudom megmondani. Annyi biztos hogy hideg állapotba kell csinálni. Tudom, hogy valahol lent kell keresni a kazán alján. Csak azt nem, hogyha szebenállok vele jobb vagy bal oldalon és mit kell elfordítani merre. Abszolút nem értek hozzá. Köszönöm.

Legjobb válasz: Ha kombi, akkor jobb oldalt a hideg víz csövön lesz egy pici általában piros csap.

Ha kombi, akkor jobb oldalt a hideg víz csövön lesz egy pici általában piros csap.
A kérdező hozzászólása: Le kell légtelenítenem a rendszert? És ha igen azt hogyan kell? Részletesen ha kérhetném.
Nem kell légteleníteni, kinyitod a szelepet, megvárod amíg a nyomás megemelkedik 1, 5 Bar-ra, elzárod, kész!
A kérdező hozzászólása: Megcsináltam. Kész. Köszi

Szerintetek milyen tehetség kell ahhoz hogy egy vegyes tüzelésű kazán felrobbanjon? Mert az én apám megcsinálta.

Legjobb válasz: Régi kazánnál gond nélkül megtörténik. Vegyetek most olyat, ami hõfok szerint szabályozza a légrést, így ha leáll is a keringés, akkor se robban fel a kazán, mert elalszik a tûz.

Régi kazánnál gond nélkül megtörténik. Vegyetek most olyat, ami hõfok szerint szabályozza a légrést, így ha leáll is a keringés, akkor se robban fel a kazán, mert elalszik a tûz.
1-es . Miért te indítgatód a szivattyút? A szüleimnél már 40-éve autómata vezérelte a vegyes tüzelésû kazán keringetõ szivattyúját.Pár ezer forintból meg lehet csinálni !!! Nagyon egyszerû.
Biztonsági lefujószelep smafu?
Nem kell hozzá nagy tehetség. Ha elfelejteném elindítani a keringtetõ szivattyút, akkor az enyém is felrobbanna.
Nem akarom védeni így látatlanban, de nem biztos, hogy tisztán õ a hibás..ha lett volna mûködõ biztonsági szelep, akkor ez nem fordul elõ.. sajnos hivatásos kazánfûtõk is elkövetnek olykor ilyen hibákat, csak elhallgatják... Nem kell bántani ezért az apukát, tessék egy lefúvót beépíteni...akkor nem történik ilyen...
Nos... egy kazánt elég nehéz felrobbantani. Persze, ha minden biztonsági berendezést (illetve nagy részüket): biztonsági szelep, huzatszabályzó, biztonsági vezeték, hõmérõ, nyomásmérõ, nélkülöz a rendszer, akkor bizony lehetséges. Szerintem az elfagyott fûtési rendszer jelenti a legnagyobb veszélyt. Lehetõleg olyan rendszert kell építeni, a mely teljesen, vagy részében gravitációsan is mûködik, hiszen akkor a keringetõ szivattyú kiesése esetén is részben, vagy egészében mûködik a fûtés.
>8 as, ha egy kazán forralja a vizet, abban egyre nagyobb nyomás keletkezik . -Nem, ha elég vastag a gõzvezeték, akkor a gõz azon keresztül távozik nyomásnövekedés nélkül. >Te valószinû nem éltél meg ilyet, mert nem voltál kazánfûtõ. Még nem láttál kazánt egy helyben táncolni . -Kazánfûtõ az pont voltam (Honvédségnél fél évig), a saját kazánom meg fel is forrt már párszor, de táncolni valóban egyiket se láttam. A hangja elég rettenet (mint a kávéfõzõgépben, mikor habosítja a tejet, csak hangosabban) de ha jól van megcsinálva a rendszer, akkor ettõl nem kell megijedni, mert abból lesz a baj. (Mondjuk hideg vizet önt a kazánra, az meg megreped.)
Úgy érzékelem, hogy sokan már láttak melegvizes kazánt és azt hiszik a legendák valósak! Tehát mint írtam a biztonsági szelep hivatott megakadályozni a kazán "robbanást" ! Az a legritkább esetben megy tönkre, akkor is nem beszorul, hanem folyatja a vizet, nem zár le rendesen, tehát nem lesz tõle robbanásveszélyes a kazán, de cserélni kell a vízveszteség miatt! Persze be sem fagy, mint valaki hallott már ilyet, mert a kazán tetején van! Keringetõsre meg jól írták akkus inverteres megoldás a tökéletes, áramkimaradás esetére, nem egetverõ drágaság!
8 as, ha egy kazán forralja a vizet, abban egyre nagyobb nyomás keletkezik .A meleg vizesbõl forró vizes lesz . Ha kazán ezt nem viseli el , mert nem erre készült, már repül is .Ha valahol a hõtágulás miatt a viz kis mennyiségben eltud távozni, gõzõs kazánunk lesz, ami a leg veszélyesebb. Te valószinû nem éltél meg ilyet, mert nem voltál kazánfûtõ. Még nem láttál kazánt egy helyben táncolni .
Nem a használó, a tervezõ hülyesége kell hozzá. Egy jól kitalált rendszer nem robban fel, legfeljebb forralja a vizet, legrosszabb esetben tönkremegy.
Sajnos egy biztonsági szelep is meghibásodhat. De egy kazánt másképp is fel lehet robbantani .
Nem kell nagy tehetség, nekünk is majdnem robbant télen amikor elmentünk otthonról, az áram elment, keringetõszivattyú leállt, alig tudtuk levinni a hõfokot. Ha fél órával késõbb érünk haza, már felrobbant volna.
Elsõre is le kell tisztázni, hogy zárt vagy nyitott rendszerrõl van-e szó. Mert a nyitottat aztán fûtheted orrba-szájba bármivel, csak azért sem fog felrobbanni...:) Zárt rendszerûnél meg evidens, hogy van biztonsági szelep. Esetleg nem arról volt szó, hogy az égéstérben történt robbanás? Valami felgyülemlett gáz miatt? Mert én még egy biztonsági szeleppel el nem látott nyomás alatt lévõ rendszerrõl sem tudom elképzelni, hogy "felrobbanjon", maximum valahol elreped egy gyengébb csatlakozás vagy hegesztés, esetleg lelöki a légtelenítõ szelepet.
Hogyan tud a gázkéményen a lakásba repülni bármi? Legfeljebb a kazán belsejébe tudna.
Ha társashát , akkor a közös képviselõt! Ha magán , akkor szerelõt ( aki beszerelte , azt praktikus hívni ) ! Garancia erre szerintem nem vonatkozik... De fizetni neked kell ....
Nem repülnek, zuhannak! :D Megülnek a kémény szélén és a gázoktól elkábulnak, leesnek a kürtõbe. Minden évben 8-10 veréb hullát szoktunk kitakarítani a kéménybõl. A lakásba még sose jutottak be, de a cirkóba se...
Marárvédõrács a megoldás... Pár ezer forint: Kéményessel beszélj! http://www.kazanwebshop.hu/TRICOX_MR2_Inox_madarvedo_racs_11..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást.

Hogy mozgatnátok egy 200 kg-os kazánt? A lakásban lesz az egyik alig használt helység átalakítva a kazán számára, viszont be is kell juttatni.

Legjobb válasz: 2-3 férfi megfogja és viszi. Ha kicsik az ajtók, akkor rakjatok alá hevedereket és azt fogjátok. Nekem a páncéltõkés, extra hosszú zongorám elszállították négyen, pedig az jópár mázsa, nem hiszem, hogy a kazánnal gond lesz.

2-3 férfi megfogja és viszi. Ha kicsik az ajtók, akkor rakjatok alá hevedereket és azt fogjátok. Nekem a páncéltõkés, extra hosszú zongorám elszállították négyen, pedig az jópár mázsa, nem hiszem, hogy a kazánnal gond lesz.

Vegyestuzelesu kazánnal tapasztalatok? Kazánt kell vegyünk, tapasztalatunk viszont nincs. Véleménzeket várok vegyestüzelésüekről-melyik márka jó stb. Kivancsi lennek hogy egy vegyestüzelésü kazán, kb 18-23 kw -os, mennyit fogyaszt havonta?

Hany kobmeter fára lehet szamitani?

Legjobb válasz: Totyát, vagy Celsius kazánt ajánlok... A "fogyasztásra" talán valaki majd válaszol, de azért függ a háztól is, a fûtési rendszer milyenségétõl, stb... Remélem azért olyan szakember szereli majd be, aki ért is hozzá :S

Totyát, vagy Celsius kazánt ajánlok... A "fogyasztásra" talán valaki majd válaszol, de azért függ a háztól is, a fûtési rendszer milyenségétõl, stb... Remélem azért olyan szakember szereli majd be, aki ért is hozzá :S
Pellet Kazán: Calor V30 30 Kw-os Lemez Kazán Ferroli Pellet Égõ Fejjel kombinálva fával nekünk ilyen van kicsit drága de megérte mert a gázon havi szinten tudunk spórolni 40ezer ft is és ha veszel még egy puffer tartályt akkor meleg vized is van
márkát nem tudok ajánlani.viszont a teljesítmény függ a lakás méretétõl és a rendszer típusától is, pl ha csak padlófütésed van kisebb is elég mint a csak radiátorosnál, a fa fogyasztás is függõ, kinti hõmérséklet, fa minõsége(puha, kemény), ház szigeteltsége, fütési idõ pl ha több idõt töltesz otthon nyilván hamarabb begyújtasz.
szia! én celsiust ajánlok! http://www.kazanpont.hu/termekek/lemez-kazan-17 Itt van pár

Egy 100m2-es házba hány Kw-os kazán kell, hogy kellőképp fel tudja fűteni a házat?

Most akarunk kazánt venni, mert ami van az kicsinek bizonyul. Egyébként 7 radiátor van a lakásban. Vegyesen nagy és kisebb méret?ek is.

Legjobb válasz: Nekünk 160 m2 a házunk, és 50 kw-os a kazán. Elméletileg ez a duplájára is elég lenne. Tehát nekünk igazából 25 kw-os kellene, akkor nektek kb. 15-20 kw. Remélem nem beszélek hülyeséget. :S

Nekünk 160 m2 a házunk, és 50 kw-os a kazán. Elméletileg ez a duplájára is elég lenne. Tehát nekünk igazából 25 kw-os kellene, akkor nektek kb. 15-20 kw. Remélem nem beszélek hülyeséget. :S
Kb, mennyi az a jó sok pénz? Nálunk a gázkazánt évente jönnek ellenõrizni, de csak pár ezer ft-ot szoktak kérni.
a m2-en kívûl vedd számításba azt is hogy milyen a szigetelés és mekkora légköbmétert kell felfûteni!
A kéményseprõk kijönnek, mûszerrel huzatot mérnek, megnézik, nincs-e gyúlékony anyag a kémény hõterében és utána kérnek jó sok pénzt. Jegyzõkönyvet ne felejtsetek el kérni, ez egy évre érvényes.
Ja, a kéményseprõs engedélyt azt gondolom a bekötés után kell kérni, igaz? Kijönnek, aztán megnézik, hogy jól van-e bekötve.
Egy cipõben járunk, mert én is most akarok kazánt venni pont ugyan ekkora házhoz. Attól is függ egyébként, hogy mikor és mibõl épült a ház, milyen a hõszigetelése. Na meg attól is, hogy fával, vagy szénnel akarsz fûteni. Általában a gyári adatokat szénre adják meg. Fával fûtve kicsit kisebb lesz a teljesítménye. Szerinttem olyan 25kW körüli kazán kéne neked is. Én is olyanokat néztem.
Erre csak a kéményseprõktõl kell engedély.
A kérdező hozzászólása: Nem gáz kazánról van szó, hanem vegyes tüzelésû. Erre is kell engedély?
Miért? Mondta talán, hogy gázkazánról van szó?
De egyébként a kazáncserét úgyis terveztetni meg engedélyeztetni kell, az ezzel megbízott szakember meg pontosan meg fogja tudni mondani, milyen típusú és teljesítményû kazánt érdemes vennetek.
Nekünk 120 m2 a lakás, 3 méter a belmagasság, és 25kw-os kondenzációs kazán van. Tökéletesen kifûti.
En szervizcegnel dolgzom.24-25 kW-os kazn boven elmegy, ajanlom a turbos valtozatot, igaz kicsit dragabb, mint a kemenyes, de nagyon megeri.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!