Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell közben levegőt (11 db)

Hogyan kell helyesen levegőt venni futás közben?

Úgy, hogy ne szúrjon az oldalam!

Legjobb válasz: Orron be, szájon ki.

Orron be, szájon ki.

Hogyan kell szűlés közben levegőt venni?

Nem jártam sz?lés felkészít? tanfolyamra, nem volt rá 15000Ftom, plusz a 15000es utiköltség... és ha le lehet ezt írni hogy számolni valahogy vagy fogalmam sincs, akkor megköszönném.

Legjobb válasz: Szia! Én sem jártam ilyenre, amikor megindult a szülés, egy éjszakás nõvér adott tanácsot, és én úgy csináltam. Az volt a lényege, hogy fájás közben ne a fájdalomra figyeljek, hanem arra, hogy lehetõleg ne kapkodva vegyem a levegõt, orron mélyen be, szájon ki. Azt mondta, hogy csak a légvételre figyeljek, és a babára, ahogy egyre lejjebb halad a szülõcsatornában. Nagyon bevállt nekem :o), mindkettõt így szültem, az elsõvel 2 órát, a másodikkal 1,5-et voltam szülõszobán. Kinyomásnál mélyen belélegzel, és nyomás közben a lábaidat térd alatt fogva húzod (amennyiben fekve szülsz), közben nyomsz, levegõt nem fújsz ki, szemed csukva, szád is. Úgy kell nyomni, mintha extra székrekedésed lenne. Nem arcba, csakis lefele. Vagyis az arcodat ne fújd föl. Szép szülést! :o)

Szia! Én sem jártam ilyenre, amikor megindult a szülés, egy éjszakás nõvér adott tanácsot, és én úgy csináltam. Az volt a lényege, hogy fájás közben ne a fájdalomra figyeljek, hanem arra, hogy lehetõleg ne kapkodva vegyem a levegõt, orron mélyen be, szájon ki. Azt mondta, hogy csak a légvételre figyeljek, és a babára, ahogy egyre lejjebb halad a szülõcsatornában. Nagyon bevállt nekem :o), mindkettõt így szültem, az elsõvel 2 órát, a másodikkal 1, 5-et voltam szülõszobán. Kinyomásnál mélyen belélegzel, és nyomás közben a lábaidat térd alatt fogva húzod (amennyiben fekve szülsz), közben nyomsz, levegõt nem fújsz ki, szemed csukva, szád is. Úgy kell nyomni, mintha extra székrekedésed lenne. Nem arcba, csakis lefele. Vagyis az arcodat ne fújd föl. Szép szülést! :o)
Szia.Én nemtudtam nem figyelni a fájásra.Én 15 órát vajúdtam.Nekem az mondta a szülésznõ, hogy az orron vegyem a levegõt, és a számon fújjam ki mintha egy gyertyát akarnék elfújni.Nem mindig jött össze, de megpróbáltam.A barátnõm pedig azt tanácsolta, hogy dúdoljak zárt szájjal .Valamelyest jó volt.De hidd el nem oszt nem szoroz szerintem .
Szia!Egyetértek az 1.válaszolóval nekem van egy ilyen videokazattám ami alapján lehet gyakorolni, hogyn végy levegöt mikor nyomj stb.Ugyanaz amit az 1.válaszoló írt. Nagyon jó és a válasz is hasznos.Szép és könnyü szülést!
Én sem jártam szülésfelkészítõre .Nekem autómatikussan az a légzés jött amit az elsõ válaszoló írt.A szülésznõ meg ugyis segít !Szép szülést neked!
Szia. Én jártam tanfolyamra (nálunk ingyenes volt!!), és ott tanították azt, amit az elsõ válaszoló írt. Mikor elkezdõdtek a fájásaim, elõször nem csináltam, tisztára bepánikoltam, egyszerûen kifolyt a kezem közül az irányítás, borzasztó volt, aztán elkezdtem a lassú légzést, és akkor már sokkal-sokkal jobb volt. Nekünk úgy tanították, hogy orron be lassan a levegõt, közben számolsz, és a szájon ki még lassabban és egyel többet számolsz. (tehát ha 7-re szívod be, akkor 8-ra engedd ki). Nem tudom, mennyire voltam érthetõ :-) Két nyomás között pedig lehet lihegni, nyomás alatt benttartani.
Amikor jön a fájás az orrodon vedd a levegõt és a szádon fújd ki, szép lassan. Én a gyors levegõvételektõl teljesen elszédültem és elkezdett zsibbadni a karom. :)
Szia!Én se jártam szülésfelkészítõ tanfolyamra nekem a fogadott orvosom a szülés közben mutatta hogyan vegyem a levegõt nagyon sokat segített.
orrodon belégzés, nyomás és nyomással egyidõben szájon át kifújás. Ha a nyomásnak vége, nagy levegõõ, és kifúj, közben nyom pfuuuuuu és jön a fejecskéje, kint van, majd még egy nagy levegõ, nyomás, közben levegõ ki és már repül is ki a kist teste is :) Nekem így volt. Én közben szorítottam a másik szülésznõ kezét és kértem, h sgítsen. De hidd el, ezt érezni fogod, és akkor tudni fogod, h kell venni a levegõt. Na és segítenek is ott, mondják. Nagyon sok boldogságot Neked azokra a percekre, na és persze az azutáni sok sok évre!!! :)

Hogy kell venni futás közben a levegõt? Tanács?

Még csak 2 hete kezdtem el, 2 naponta futok, de nem bírom venni a levegõt normálisan. Már a felénél szúr az oldalam, lüktet a torkom, és szúr a mellkasom is, amikor megállok szabályszerûen kapkodom a levegõt, mint aki megakar fulladni.

Legjobb válasz: Csak nyugodtan. Ahogy jól esik. Lehet az a baj, hogy nagyon rohansz, nem? Több mint 3éve futok rendszeresen, de sose szúrt az oldalam. Ha megtalálod a kényelmes sebességet nem akarsz majd megfulladni. Próbálj egy kicsit lassabban haladni. Aztán ahogy sikerül normálisan levegõt venned, növelheted a sebességet fokozatosan.

Csak nyugodtan. Ahogy jól esik. Lehet az a baj, hogy nagyon rohansz, nem? Több mint 3éve futok rendszeresen, de sose szúrt az oldalam. Ha megtalálod a kényelmes sebességet nem akarsz majd megfulladni. Próbálj egy kicsit lassabban haladni. Aztán ahogy sikerül normálisan levegõt venned, növelheted a sebességet fokozatosan.
Túl gyorsan futsz. 4 lépésen keresztül szívd be a levegõt. Ha így se megy, akkor még lassabban fuss. Ha már jól megy és gyorsítanál, akkor lehet 3 vagy 2 lépésen keresztül beszívni. Am én is kezdõ vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Nem futok gyorsan, normális tempóban, de érdekes, hogy amikor gyorsabban futok akkor ezek a tünetek enyhülnek, de hogy miért azt nem tudom. Nagyon kezdõ vagyok, lehet az a baj.
Én már öt éve futok. Pár maraton és félmaraton van mögöttem. A szervezetednek is meg kell szokni ezt a mozgás formát. Gyerekként, fiataként nekem is gyakran szúrt az oldalam a tesiórai futásoknál. Javaslom, hogy kicsit vegyél vissza a tempóból, esetleg 3 naponta fussál. Ha úgy érzed bele is sétálhatsz. Szerintem pár héten belül el fog múlni a szúrás!

Cigizők! Hogyan kell letüdőzni úgy a cigit, hogy közbe ne jöjjön ki a számból a füst? Nekem mindig kijön amikor levegőt veszek rá.

Legjobb válasz: ugye szívod a cigit, és amikor kiveszed a szádból egybõl rászívsz levegõt..

Ha beszívtad ugye a cigit akkor amikor kiveszed a szádból ne tartogasd bent a füstöt hanem vegyél egybõl egy levegõt! 32/F
ugye szívod a cigit, és amikor kiveszed a szádból egybõl rászívsz levegõt..
Szerintem inkább azon gondolkozz el, hogy hogyan is tudnál leszokni róla, ahelyett, hogy azon agyalsz, hogy tüdõzd le azt a [email protected]! Egyáltalán hány éves vagy?
és ez a legnagyobb gondod?
Az a válaszom, hogy ha cigizel egyrész hülye vagy, de ha még azt sem tudod, hogyan kell cigizni, akkor még hülyébb.
A kérdező hozzászólása: Nem. Egy szóval se mondtam hogy ez a legnagyobb gondom. De örülnék ha a kérdésre adnátok inkább választ.
A kérdező hozzászólása: 24 éves vagyok.
A kérdező hozzászólása: Utolsó két válaszolónak köszönöm! De legjobban az utolsónak! Ment a plusz.
nem hiszem el, hogy 24évesen valaki ilyen hülye legyen, hogy ne jöjjön rá erre magától.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnálom. De nem jöttem rá.
ugyanazt leírtam mint a következõ, de végülis.. az õ válasza biztos hogy jobb..
A kérdező hozzászólása: Igen, de az õ válaszában ott volt a legfontosabb: hogy ne tartsam bent sokáig a füstöt. De neked is ugyanúgy ment a plusz...

Hogy kell gyakorlat közben helyesen venni a levegőt?

http://www.arnoldsport.hu/images/abdominal_3.435.jpg Ilyen géppel hasprésezem ,és sokszor érzem,hogy helytelenül veszem a leveg?t, pláne azóta mióta figyelek is erre.Mikor még reflexszer?en csináltam jobban ment(mármint a helyes leveg? vétel)

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat, van még egy olyan gép amivel így oldalra kell fordulgatni nem próbáltam még ki nem tudom milyen , mit gondoltok róla? (lehet hülyén írtam körbe ,de azis hasprés gép)

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, van még egy olyan gép amivel így oldalra kell fordulgatni nem próbáltam még ki nem tudom milyen , mit gondoltok róla? (lehet hülyén írtam körbe , de azis hasprés gép)
erõkifejtésnél szájon ki, visszafelé orron be.
Jobb mint a felülés.

Hogy kell futás közben megfelelően levegőt venni?

Jövő héten kedden Coopert fogunk futni. 12 perc alatt kell 12-szer körbefutni a focipályát. Eleinte fél kört is nagyon nehezen tettem meg, de most már megy a 4 kört egyszerre, mert mostanában sokat ugrókötelezek itthon, szerintem emiatt javult az eredményem. A baj a légzésemmel van, a lábaim bírnák, de nem tudom, hogy kéne megfelelően levegőt venni, általában szájon be-szájon ki módszer szerint szoktam, de próbálok átszokni az orron be-szájon ki módszerre, de ilyenkor meg nagyon kiszárad a torkom. Mit csináljak?

Legjobb válasz: A cooper hosszutav.Ha 400 meteres a palya akkor az 4800m.Atletikaztam 8 evig,hosszutavon nalam mindig az orron be szajon ki legzes volt a nyero. Nem a szajon be szajon ki modszernel szarad ki a torkod? En nem emlekszek h nalam olysn nagyon kiszaradt vna vagy csak nem emlekszek.

A cooper hosszutav.Ha 400 meteres a palya akkor az 4800m.Atletikaztam 8 evig, hosszutavon nalam mindig az orron be szajon ki legzes volt a nyero. Nem a szajon be szajon ki modszernel szarad ki a torkod? En nem emlekszek h nalam olysn nagyon kiszaradt vna vagy csak nem emlekszek.
Cooper gyenge közép táv. 4800m-t nem fog futni senki. Orron be szájon ki értelmetlen ilyen rövid távon, csak hátráltat a légzésben. Az oxigénfelvétel a lényeg, minél gyorsabban minél kisebb erõkifejtéssel minél több levegõt minél mélyebbre eljuttatni.

Hogyan kell megfelően venni a levegőt éneklés közben?

Mi a megfelel? légvételi technika az éneklés közben és hogy tudnám ezt a technikát megtanulni ?

Legjobb válasz: ha linklesz egy dalt akkor meg tudom mondani h hol vedd de ezt inkább érezni lehet amikor (nem is nagy de) "szünet" van.

ha linklesz egy dalt akkor meg tudom mondani h hol vedd de ezt inkább érezni lehet amikor (nem is nagy de) "szünet" van.
A szádon keresztül vedd a levegõt, és mintha sóhajtanál, egy pillanatig se tartsd bent, rögtön énekeld ki az adott szót.
A kérdező hozzászólása: <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UE6jkbK0jvQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Christine része az , tudom , hogy nem éppen a legkönnyebb de már sokszor énekeltem , csak épp nem megfelelõ technikával ... Köszönök minden segítséget :D
A kérdező hozzászólása: Bocsi nem lett jó a link : http://www.youtube.com/watch?v=UE6jkbK0jvQ

Hogyan kell futás közben helyesen levegőt venni?

Mindig beszúr az oldalam kocogás vagy futás közben,ezt szeretném kiküszöbölni..

Legjobb válasz: Orron beszív, szán kifúj.

Orron beszív, szán kifúj.
Orron be, szájon ki, ahogy elõttem is mondták. És ha nem akarod hogy szúrjon az oldalad fuss többet, és egyre kevésbé fog szúrni, minél edzettebb leszel.
Meg a másik legalábbis nekem ez használ, hogy jó mélyre szívom a levegõt. Durván 3-4 lépés a levegõvétel és ugyan ennyi a kifújás is. Így teljesen ki tud cserélõdni az levegõ a tüdõmbõl. Arra kell figyelni, hogy ne kapkodva lélegezz.

Hogy kell venni a levegőt futás közbe?

van mikor elfáradok de nem akarok leállni és elkezdek a számon levegőt venni ez baj?

Legjobb válasz: elvileg orron be, szádon ki, ha jól emlékszem

elvileg orron be, szádon ki, ha jól emlékszem
Szia, a futáshoz nem elég oxigén, ha csak az orrodon veszed a levegõt, szádon is kell, hogy vegyél. A beszúrások ellen a trükk, hogy mindig pontosan az legyen az ütem belégzésnél, mint kilégzésnél. Van akinek a 2-2 vagy a 3-3 jön be. A lényeg az egyenletesség. Ha bõvebben szeretnéd megtudni ezt nézd meg: http://edzesonline.hu/cikk/245/a_futas_legzo_technikaja Jó sportolást! Hajrá!
ugyan annyi belégzés mint kilégzés egy baromság
Szerintem orron át nem jut be elegendõ levegõ. Maximum, ha 100%-osan egészséges az orrod... Én ilyen téren úgy szoktam, hogy néha orrozok pár lépésnyit, amíg bírom. Nem tudom, ez mennyire véd megfázás ellen, meg mennyire jó taktika, mindenesetre nincs más... Én azt hallottam, hogy kettõ lépésenként be, ki, de szaggatottan. Tehát ki-ki-be-be.

Hogyan kell venni a levegőt xy gyakorlat közben?

pl fekvenyomáskor mikor kell belélegezni és ki lélegezni a leveg?t? De más gyakorlatoknál is érdekel hogy hogy kell!

Legjobb válasz: ja és a gyakorlatokat, legyen az bármi pl súlykinyomásnál hány másodpercig nyomjam ki a súlyt? 3-4? 16/F

A kérdező hozzászólása: ja és a gyakorlatokat, legyen az bármi pl súlykinyomásnál hány másodpercig nyomjam ki a súlyt? 3-4? 16/F
2-4 másodperc megfelelõ kinyomáshoz, visszaengedéshez kb kétszer ennyi legyen az idõ! http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_06_138_helyes_legzes_su.. Ezt a cikket javaslom elolvasni a helyes légzéstechnikáról!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, el olvastam! Olyan borzasztósokat nem tudtam meg, de lehet hogy mert nem igazán értettem! :D :)
A lényeg, hogy ne gondold túl a dolgokat. Lélegezz, az a lényeg, és ne hidd, hogy valami mágikus, mindent tudó módszerrel kell lélegezni! Csak nyugodtan kísérletezz, hogyan jó neked!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!