Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell iskolai (414 db)

C kategoriás jogsinál kell elméleti oktatásban részt vegyek? Vagy elég ha csak vizsgákra megyek be? Mert a gyakorlathoz tudom hogy kell iskola meg minden más.

Legjobb válasz: Keress egy oktatót aki be irat vizsgára és nem is kell venni órát tõlle! szerintem felesleges fent van a neten a program amin vizsgázol begyakorlod és megisvan! (tapasztalatból mondom)

Keress egy oktatót aki be irat vizsgára és nem is kell venni órát tõlle! szerintem felesleges fent van a neten a program amin vizsgázol begyakorlod és megisvan! (tapasztalatból mondom)

Hogyan kell iskolát váltani?

Most 6-os lányomat szeretném másik iskolába íratni, mert elköltöztünk, és a régi elég messze lenne. Milyen papírokat kell kérnem a régi suliból? Nyáron is át tudom íratni, vagy meg kell várnom az augusztus végét, mikor már bent vannak a tanárok az iskolákban?

Legjobb válasz: A régi suliból az úgynevezett kikérõ lapot kell kérned. És nyáron át tudod íratni, engem is nyáron (júliusban) íratott át anyum a másik suliba.

A régi suliból az úgynevezett kikérõ lapot kell kérned. És nyáron át tudod íratni, engem is nyáron (júliusban) íratott át anyum a másik suliba.


Hogyan kell "viselkedni", egy új közösségben? Vagyis, mit kell tenni egy gyereknek, azért, hogy elfogadják, egy új iskolában?

Tavaly kezdtünk egy új iskolát,a lányommal,és a fiammal.

Legjobb válasz: Szia! Én egy 20 éves lány vagyok, aki még nagyon élesen emlékszik arra a problémára, amivel a lányod szembesül. Engem is állandóan kiközösítettek és bántottak, többek között azért mert molett voltam,az anyukám tanítónõ volt az iskolában, és még jól is tanultam. Mikor elballagtam, azt hittem, majd új életet kezdhetek az új közösségben, de rá kellett jönnöm, hogy csak rosszabb lett a helyzet és még inkább elfajultak a dolgok. A gimiben már néha testi sértésig fokozódott a gúnyolódás és a kiközösítés. Gimiben az elvont személyiségem volt az, ami szúrta a többiek szemét ( érdekelt a természetfeletti,az agykontroll,verseket írtam,rajzoltam,sokat olvastam,és jól tanultam...ami ott kirívónak számított) Két évet kellett szenvednem, mire rájöttem,hogy az én hozzáállásommal is baj van. Általában a bántásokra a reakciók sírás,kiáltozás,idegösszeroppanás voltak. És már eleve úgy mentem iskolába minden nap, hogy rettegtem és próbáltam meghúzni magam, észrevétlennek maradni. De épp ez a viselkedés volt az, ami még inkább rám irányította az osztály szószólóinak a figyelmét. Hát változtattam rajta, és elkezdtem mondogatni magamnak, hogy igenis erõs vagyok, és büszkének kell lennem azokra a dolgokra, amik miatt cikiztek, mert ezek értékek! Onnantól kezdve nem hagytam magam...visszaszóltam, megvédtem magam, felemeltem a fejemet, nem hunyászkodtam meg. Ez nehéz dolog, de ha van akaratereje az embernek, akkor sikerül. Csupán el kell hitetned a lányoddal, hogy igenis van mire büszkének lennie és elég erõs ahhoz, hogy megvédje magát. Az én történetem úgy végzõdött, hogy befogadtak. Onnantól kezdve érdekes módon a testalkatom már nem érdekelte õket(persze én is elkedztem másképp öltözködni,addig csak "zsákokban" jártam), az,hogy jól tanulok, nekik is jól jött, mert hozzám jöttek segítségért, a verseim,rajzaim pedig igazi sztárrá tettek, mindig mindenki elsõként akarta látni, olvasni õket, sõt, külön "megrendeléseket" is kaptam a társaimtól. Látod, ilyen sokat számít az, hogy valaki hogyan viszonyul saját magához. A lányodat azért bántják,mert õ sem fogadja el önmagát, nincs elég önbizalma. Ezt próbáld benne megerõsíteni. Ha kell, vidd el valamilyen szakemberhez (nem pszichológushoz,inkább kineziológushoz,vagy egy agykontroll tanfolyamra...nekem ezek is sokat segítettek). De az is jó, ha ilyen témájú könyveket veszel neki. Rengeteg van, ami az embert önelfogadásra és önbizalomra programozza. Figyelj oda rá,hogy otthon se érezze magát elnyomva,hanyagolva sosem...éreznie kell,hogy õ egy érték,egy személyiség. A fiaddal ugyanez a helyzet. Remélem, sikerült segítenem!

Szia! Én egy 20 éves lány vagyok, aki még nagyon élesen emlékszik arra a problémára, amivel a lányod szembesül. Engem is állandóan kiközösítettek és bántottak, többek között azért mert molett voltam, az anyukám tanítónõ volt az iskolában, és még jól is tanultam. Mikor elballagtam, azt hittem, majd új életet kezdhetek az új közösségben, de rá kellett jönnöm, hogy csak rosszabb lett a helyzet és még inkább elfajultak a dolgok. A gimiben már néha testi sértésig fokozódott a gúnyolódás és a kiközösítés. Gimiben az elvont személyiségem volt az, ami szúrta a többiek szemét ( érdekelt a természetfeletti, az agykontroll, verseket írtam, rajzoltam, sokat olvastam, és jól tanultam...ami ott kirívónak számított) Két évet kellett szenvednem, mire rájöttem, hogy az én hozzáállásommal is baj van. Általában a bántásokra a reakciók sírás, kiáltozás, idegösszeroppanás voltak. És már eleve úgy mentem iskolába minden nap, hogy rettegtem és próbáltam meghúzni magam, észrevétlennek maradni. De épp ez a viselkedés volt az, ami még inkább rám irányította az osztály szószólóinak a figyelmét. Hát változtattam rajta, és elkezdtem mondogatni magamnak, hogy igenis erõs vagyok, és büszkének kell lennem azokra a dolgokra, amik miatt cikiztek, mert ezek értékek! Onnantól kezdve nem hagytam magam...visszaszóltam, megvédtem magam, felemeltem a fejemet, nem hunyászkodtam meg. Ez nehéz dolog, de ha van akaratereje az embernek, akkor sikerül. Csupán el kell hitetned a lányoddal, hogy igenis van mire büszkének lennie és elég erõs ahhoz, hogy megvédje magát. Az én történetem úgy végzõdött, hogy befogadtak. Onnantól kezdve érdekes módon a testalkatom már nem érdekelte õket(persze én is elkedztem másképp öltözködni, addig csak "zsákokban" jártam), az, hogy jól tanulok, nekik is jól jött, mert hozzám jöttek segítségért, a verseim, rajzaim pedig igazi sztárrá tettek, mindig mindenki elsõként akarta látni, olvasni õket, sõt, külön "megrendeléseket" is kaptam a társaimtól. Látod, ilyen sokat számít az, hogy valaki hogyan viszonyul saját magához. A lányodat azért bántják, mert õ sem fogadja el önmagát, nincs elég önbizalma. Ezt próbáld benne megerõsíteni. Ha kell, vidd el valamilyen szakemberhez (nem pszichológushoz, inkább kineziológushoz, vagy egy agykontroll tanfolyamra...nekem ezek is sokat segítettek). De az is jó, ha ilyen témájú könyveket veszel neki. Rengeteg van, ami az embert önelfogadásra és önbizalomra programozza. Figyelj oda rá, hogy otthon se érezze magát elnyomva, hanyagolva sosem...éreznie kell, hogy õ egy érték, egy személyiség. A fiaddal ugyanez a helyzet. Remélem, sikerült segítenem!
Én már jópár iskolaváltáson túl vagyok, és az általános szöveg hogy "húzza meg magát az ember" teljesen használhatatlan. Attól függetlenül piszkáltak hogy hozzá se szóltam az illetõkhöz. Szerintem beszélj az osztályfõnökükkel, hogy mi a helyzet, és próbáljatok közösen megoldást találni. Sok szerencsét!

Tudnátok abban segíteni hogy számítástechnikai iskolába 26 év felett lehet e menni? Az nem baj ha fizetni kell, és ha esetleg tudtok egy két helyet.

Legjobb válasz: Felnõttképzés bármikor elkezdhetõ, akár egyetemi/fõiskolai, akár OKJ-s szinten. Ehhez kell egy érettségi. (Ha neked nincs, akkor szakiskolás anyagra építve, esti iskolában 1-2 év alatt elvégezhetõ). Mivel feltételezem, hogy van már szakmád, ezért minden esetben fizetni kell (kb. 2-300eFt -> csillagos ég) Attól függ, hogy mit szeretnél (word/excel, ECDL, Webtervezõ, programozó OKJ, mérnök informatikus B.Sc./M.Sc.), milyen szinten, és hogy jelen pillanatban milyen szinten állsz.

Felnõttképzés bármikor elkezdhetõ, akár egyetemi/fõiskolai, akár OKJ-s szinten. Ehhez kell egy érettségi. (Ha neked nincs, akkor szakiskolás anyagra építve, esti iskolában 1-2 év alatt elvégezhetõ). Mivel feltételezem, hogy van már szakmád, ezért minden esetben fizetni kell (kb. 2-300eFt -> csillagos ég) Attól függ, hogy mit szeretnél (word/excel, ECDL, Webtervezõ, programozó OKJ, mérnök informatikus B.Sc./M.Sc.), milyen szinten, és hogy jelen pillanatban milyen szinten állsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de ilyen lehetséges diplomával is?

Iskolát szeretnék alapítani. Hogyan kell majd hozzákezdeni? Érdemes?

Egyre szembet?n?bb, hogy az emberek nem fordítanak elég figyelmet arra, hogy a gyermekek megismerjék a magyar irodalmat, nyelvet, történelmet, kultúrát, és hogy úgy n?jenek fel, hogy a magyar nemzetiségi öntudatuk, identitásuk biztos alapokon állva kialakuljon. Lennének olyan szül?k, vagy fiatalok, akiket ez érdekelne? És egyáltalán hogyan valósítható ez meg? A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: megint ez a turbómagyar duma. tanítanak az iskolában magyart is meg történelmet is, aki akarja megtanulja aki nem az megbukik. ennyi. gondolod hogy ha te nyitsz egy iskolát akkor majd mindenki jobbikos lesz hirtelen? Egy iskolába max 1200an járnak kb.. értelmesebb dolgot is kitalálhattál volna unalmadban ahelyett, hogy nem létezõ problémák miatt zokogj itt.

megint ez a turbómagyar duma. tanítanak az iskolában magyart is meg történelmet is, aki akarja megtanulja aki nem az megbukik. ennyi. gondolod hogy ha te nyitsz egy iskolát akkor majd mindenki jobbikos lesz hirtelen? Egy iskolába max 1200an járnak kb.. értelmesebb dolgot is kitalálhattál volna unalmadban ahelyett, hogy nem létezõ problémák miatt zokogj itt.
A kérdező hozzászólása: A lényeget kihagytam. Olyan iskolát szeretnék, ahol a fent említett dolgok kiemelt figyelmet kapnak.
OFF Kerstesia, ha lehetne kérdezõt is "pontozni", most megtenném! Annyira jó érzés nyelvtanilag hibátlan kiírást olvasni!!! Kérdésedre sajnos nem tudom a választ, de - annak ellenére, hogy nem Magyarországon élünk -, magam is potenciális érdeklõdõ lennék! :)
Biztosan olyan hasznos dolgokat tanítanál, hogy rovásírás, meg alternatív történelem, a politikai szemléletmódnak megfelelõen. Vicces. Nyiss, hajrás, nem árt ha marha sok pénzed van. Szakértelem és tudományosság nélkül elég hamar annyi lenne a karriernek.
kb az elsõ két mondatodat olvastam el ebbõl a kisregénybõl, annyi elég is volt. XD
A kérdező hozzászólása: Vagy olvasd végig, vagy ne is kezd el! Az elsõ két mondat csak bevezetõ egy logikusan, ésszerûen felépített gondolatmenethez.
igazad van, nem is kellett volna elkezdenem olvasni :DD jobban tettem volna, ha egyáltalán nem is írok ide, az idiótákat úgysem lehet eltántorítani a hülyeségeiktõl.
Én nem folynék bele a vitába, mert egyrészt érzelmi alapon (a kérdezõ oldaláról) nem lehet értelmes vitát indítani, másrészt önmagában abszurd téma. Viszont az elsõ válaszolónak és a kérdezõnek is üzenem, hogy az õ "nyelvtani hibátlanságukon" még igenis volna mit hibátlanabbá tenni - csak hogy ne erre verjék ki turulorientált nagymagyarságukban.
egyéni vállalkozóként pl.
Óraadóként adószámot kell igényelni az apeh-tõl, és kell adóznia. Nagyon megvágják, ha elkapják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Nem egyéni vállalkozó és nem is akar az lenni. Ez az adószám kiváltás ez mit takar? SzJA-t kell utána fizetni és úgy adózik mint más, vagy van valami különlegessége?

Tudtok mondani olyan kódot a sims 2-ben hogy a gyerekeknek nem kell iskolába járniuk?

előre is köszi

Legjobb válasz: Kódot nem tudok, szerintem nincs is, de az insimenator nevû moddal be lehet állítani, hogy adott gyereknek/tininek ne kelljen iskolába járnia. http://www.insimenator.org/index.php/topic,100226.0.html Innen le tudod tölteni, ugyanúgy kell berakni, mint a többi egyedi tartalmat, vagyis a Downloads mappába. Három fájl van, de egyszerre csak egy lehet a Downloads mappában. Én a DEST-et használom, a földre kattintva elõ tudod hozni, Spawn/Insim (azt hiszem), és ott kell megkeresni valami Schoolos szöveget, és beállítani, hogy no school.

Kódot nem tudok, szerintem nincs is, de az insimenator nevû moddal be lehet állítani, hogy adott gyereknek/tininek ne kelljen iskolába járnia. http://www.insimenator.org/index.php/topic, 100226.0.html Innen le tudod tölteni, ugyanúgy kell berakni, mint a többi egyedi tartalmat, vagyis a Downloads mappába. Három fájl van, de egyszerre csak egy lehet a Downloads mappában. Én a DEST-et használom, a földre kattintva elõ tudod hozni, Spawn/Insim (azt hiszem), és ott kell megkeresni valami Schoolos szöveget, és beállítani, hogy no school.
Ez hülyeség járasd suliba ha megvan az EGYETEM kiegészítõ akkor küld Fõiskolára a tini simeket így sokkal jobban találnak jó állásokat és sokkal jobban fognak keresni :D

A gta san andreas-ban? Hogyan kell megcinálni a repülõ iskolát?

az elsõ-nél azt mondja hogy nyomd meg a num+t ez most mit is jelent valaki lemondaná nekem én leptopon játszom ott átálítottam a numerikusokat o.k.l.é betükre azt hogy kell be állitani hogy meg tudnám csinálni elõre is köszönöm.

Legjobb válasz:
A játékon belül állítsd át az összes gombot ami a repüléshez kell hogy minden kézreálljon. -Elõre, Hátra -Fel, Le -Jobbra, Balra (Ami a gép megdöntésével járó kanyarodást jelenti) -Jobbra, Balra (Ennél a kanyarodási lehetõségnél a gép vízszintbe marad és helyben fordul) -Kerekek behúzása Mivel a repülõiskola elsõ feladata a felszállás betanulása így az Elõre, Fel, Le, és Kerekek behúzása gombra lesz szükséged. Én úgy szoktam beállítani. Elõre (fel nyil) Hátra (le nyil) Fel (num 6) Le (num 9) Megdöntéses jobbra (jobb nyil) Megdöntéses balra (bal nyil) Vízszintes jobbra (num 2) Vízszintes balra (Num 1) Kerekek felhúzása (Num +) A gombkombinációk beállítása nembiztos hogy így egyértelmû tehát tököld ki melyik gomb mit csinál a repgéppel s akkor már tudni fogod melyikeket állítsd át amire akarod.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A játékon belül állítsd át az összes gombot ami a repüléshez kell hogy minden kézreálljon. -Elõre, Hátra -Fel, Le -Jobbra, Balra (Ami a gép megdöntésével járó kanyarodást jelenti) -Jobbra, Balra (Ennél a kanyarodási lehetõségnél a gép vízszintbe marad és helyben fordul) -Kerekek behúzása Mivel a repülõiskola elsõ feladata a felszállás betanulása így az Elõre, Fel, Le, és Kerekek behúzása gombra lesz szükséged. Én úgy szoktam beállítani. Elõre (fel nyil) Hátra (le nyil) Fel (num 6) Le (num 9) Megdöntéses jobbra (jobb nyil) Megdöntéses balra (bal nyil) Vízszintes jobbra (num 2) Vízszintes balra (Num 1) Kerekek felhúzása (Num +) A gombkombinációk beállítása nembiztos hogy így egyértelmû tehát tököld ki melyik gomb mit csinál a repgéppel s akkor már tudni fogod melyikeket állítsd át amire akarod.

Az ilyen diákmunkáknál pl www.furgediak.hu regisztrácionál miért kell megadni hogy melyik iskolába járok mert mit akarnak az iskolámmal?

sürgös köszike

Legjobb válasz: annyit tudok , hogy iskolalátogatási papír kell bármiféle iskolaszövetkezetnek ..

annyit tudok , hogy iskolalátogatási papír kell bármiféle iskolaszövetkezetnek ..
Azt akarják, hogy tényleg diák vagy-e. Semmi mást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!