Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell hozzátáplálást (58 db)

Hogy kell elkezdeni a hozzátáplálást?

3 és fél hónapos a fiam, nem hízik eleget (jó formán szinte semmit), pedig eleget eszik napi 600ml. Jövõhéten megyünk a védõnõhöz és az orvoshoz, gondolom a tápszert fogják majd javasolni, de én inkább szeretném a hozzátáplálást elkezdeni a tápszer helyett. Van erre mód? Hogyan kell elkezdeni? Elõször leveket kell adni vagy pépesítve. Néztem már táblázatokat cékla, krumpli, rizs sütõtök stb. lehet enni. Mindegy mivel kezdem? Semmit nem tudok a hozzátáplálásról minden válasznak nagyon örülök!

Legjobb válasz: inkább tászert adj, attól nem elsz baja, viszont az emésztörendszere még nem érett a szilárt táplálékra. AZt ugye tudod hogy a csok étel intolerancia, allergia pont az idö elötti hozzátáplálás miatt alakult ki? Bizonyitott tény hogy amióta kitolták a hozzátáplálás kezdetét azóta kevesebb kisgyermeknél van allergia, intolerancia. A tápszer fontos ha a tejed nem megfelõ (bár azt mondják ilyen nincs) abban van az igazi tápanyag neki, a hozzátáplálás annaál jóval lassabb folyamat hogy tápanyagot nyerjen belöle. Valószinûleg ezeket azért elfogják neked mondnai majd a szakemberek is és remélem ragaszkodni fognak a tápszerhez ha már a tejed nem megfelelõ. Egyébként mióta nem hizik? egyáltalán nem hizik vagy keveset? hány kg most és mennyivel született?

inkább tászert adj, attól nem elsz baja, viszont az emésztörendszere még nem érett a szilárt táplálékra. AZt ugye tudod hogy a csok étel intolerancia, allergia pont az idö elötti hozzátáplálás miatt alakult ki? Bizonyitott tény hogy amióta kitolták a hozzátáplálás kezdetét azóta kevesebb kisgyermeknél van allergia, intolerancia. A tápszer fontos ha a tejed nem megfelõ (bár azt mondják ilyen nincs) abban van az igazi tápanyag neki, a hozzátáplálás annaál jóval lassabb folyamat hogy tápanyagot nyerjen belöle. Valószinûleg ezeket azért elfogják neked mondnai majd a szakemberek is és remélem ragaszkodni fognak a tápszerhez ha már a tejed nem megfelelõ. Egyébként mióta nem hizik? egyáltalán nem hizik vagy keveset? hány kg most és mennyivel született?
csak amgadat stresszeled ezzel a hülye méregetéssel. barátnöm akkor dobta ki a mérleget mikor megmérte szopi elött a picit evett 40 percet visszarakta a mérlegre erre 30g-mal kevesebb volt a baba. ezt megcsinálta kb 3-szor és vágta is ki amérleget. Ennyit a pontosságáról. egy jól fejlödö babát nem kell mérgetni állandóan. A másik ahogy mocorog a mérlegen mutat az mindent.
akkor te is bedöltél a mérleg csapdénak. nyugodtan hajitsd ki föleg igy 3, 5 hónap után. fejlödik, nö, vidém baba akkor nehogy elkezd hozzátáplálni és nehogy elvedd töle a cicit, vannak gyorsabban hizó babaák és vannak lassabban. az lenne a baj egyedül ha fogyna, amig ez nincs addig nincs is gond. Gondolom hallottál már anövekedési ugrásokról is. ezek mind befolyásolják az evésüket, söt még afrontok is. Hidd el nincs semmi baj a babáddal. remélem a cikkeket elolvastad amiben leirják mit okozhatsz vele ha elkezded hozzátáplálni, a te esetedben végképp fölösleges és nagy hiba lenne. Minden jól csinálsz ne rontsd el.
A kérdező hozzászólása: Teljesen jól fejlõdik, napi 1 kakija van (eddig is ennyi volt), pisis pelus van bõven 4 biztosan, de van az 6 is. Semmi problémát nem látok, fejlõdik, fel nyomja magát, gügyög, játékot meg fog szájába teszi, nézi a kezét, figyel stb. stb. Ha nem lenne mérlegünk (amit most már szeretnék kihajítani az ablakon, de sajnos nem megy) akkor semmi panaszom nem lenne, mert amikor eszik akkor rendesen eszik, napról napra ügyesebb. Csak hát 3 hete nem történt változás a súlyában, egyik nap 30g hízik majd következõn 40g fogy, utána 50g hízik, majd 30g fogy....
Tejed van bõven, tehát pótolni nem kell. Fejlõdik jól? Jó kedvû? Tanul új dolgokat? Van elég pisis pelusa? (napi4-6) Ha igen, akkor teljesen egészséges, elég ételhez jut, egyszerûen nem éhes mostanában. Ha esetleg a hossznövekedése megugrott mostanában, vagy hirtelen többet mozog akkor arra elhasználhatta az energiát.
A kérdező hozzászólása: 4000g a születési súlya most 6300-6400g között ugrál, hol 370 hol 420 aztán megint 350 majd 320 majd 400 stb. Ez most már egy jó 3 hete van így. Tejem van azzal nincs baj, de nem mindig akar szopizni amikor kínálom neki a cicit. Amikor éhes eszik rendesen , de ha nem éhes akkor ordít már a szoptatási póztól is, ha próbálom más pózban szoptatni akkor pedig a cici láttán kezd ordítani egyszerûen nem kéri. Napjában 4-5 alkalommal eszik tisztességesen, (100ml-120ml) és +1 , +2 alkalommal csemegézik (30ml-60ml)
Megduplázta már a súlyát? Nagyon sok kicsinek lelassul -vagy akár meg is áll, rövid idõre- a súlygyarapodása duplázás után. A korai, 6 hónapos kor elõtti hozzátáplálás semmiképpen sem tesz jót. Ha eleget eszik amúgy is, akkor az nem megoldás hogy valami másra, de rosszabbra cserélik az ételét, legyen az tápszer vagy szilárd étel. Mikor elég idõs lesz majd a hozzátápláláshoz, akkor naponta 1x meg lehet kínálni valami olyannal, ami ritkán okoz allergiát (pl: fõtt répa, alma, rizs, krumpli, sütõtök stb)és nem veszélyes, (ld: szálka a halban, ). Amikor kész lesz rá, akkor megeszi, erõltetni nem érdemes.
[link]
Itt van pár cikk: [link] [link]
Szerintem még várj vele, pici még. A hozzátáplálástól még ugyse fog egy darabig jollakni. Nem hiszem, hogy tápszereztetni akarják majd, de ha igen, attol se lesz semmi baj. Meg az úgyis csak pótlás lesz szopi után, ha lesz :) Hidd el a korai hozzátáplálással többet ártasz, mint használsz.

Hogy kell bővíteni az egyszeri hozzátáplálást kétszerire?

Lányom 6,5 hós, egy hónapja eszegetünk. El?ször ment az alma, banán, majd jött a krumpli, répa, saláta, sóska, cékla, most a husi. A dokinéni szerint -ezek mennek ebédre-délután jöhetne a gyümi.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a védõnõ, hogy ne akarjam kiváltani a szoptatásokat. Azért hozzátáplálás, hogy elõször meg kell szoptatni, és utána kínálni mással. Így eleinte nem fog túl sokat enni, mert a tejjel valamennyire jól lakik. De a legújabb nézet az, hogy a tej a legjobb, és minél tovább kell szoptatni. Úgyhogy szoptatás után kínáld meg gyümölccsel. Az enyém 7 hónapos, és teljesen változó, hogy cici után még mennyit eszik. Van úgy, hogy 150 grammot, de néha csak pár kanállal.

Nekem azt mondta a védõnõ, hogy ne akarjam kiváltani a szoptatásokat. Azért hozzátáplálás, hogy elõször meg kell szoptatni, és utána kínálni mással. Így eleinte nem fog túl sokat enni, mert a tejjel valamennyire jól lakik. De a legújabb nézet az, hogy a tej a legjobb, és minél tovább kell szoptatni. Úgyhogy szoptatás után kínáld meg gyümölccsel. Az enyém 7 hónapos, és teljesen változó, hogy cici után még mennyit eszik. Van úgy, hogy 150 grammot, de néha csak pár kanállal.

Hogyan kell elkezdeni a pici babák hozzátáplálását?

Azt tudom, legalábbis úgy olvastam, hogy almával, krumplival lehet kezdeni ill. sárgarépával. El?ször csak pár falatot egy alkalommal mondjuk ebédhez. És jól gondolom, hogy mindezt szopi után? De honnan tudod, hogy mennyit szopizzon, hogy még nem legyen tele, de azzal a pár falattal jól lakjon?

Legjobb válasz: Attól függ, mi a célod a hozzátáplálással. Ha nem szeretnél nagyon sokáig szoptatni, hanem fokozatosan ki szeretnéd váltani az étkezéseket, akkor szopi elõtt kell adni egyre nagyobb mennyiségeket. Az evés után mindig megkínálod a cicivel is, aztán ha már eszik annyit, hogy jóllakott, magától el fog fordulni tõle. Elvileg. Ha szeretnél sokáig szoptatni, akkor a szoptatás után, esetleg két alkalom között kínálhatod meg pár falattal. Így nem fogja magát teletömni, csak ismerkedni fog az ízekkel. Persze egy idõ után ennél a módszernél is meg kell fordítani a sorrendet, de ezt elég 1 éves kor után.

Attól függ, mi a célod a hozzátáplálással. Ha nem szeretnél nagyon sokáig szoptatni, hanem fokozatosan ki szeretnéd váltani az étkezéseket, akkor szopi elõtt kell adni egyre nagyobb mennyiségeket. Az evés után mindig megkínálod a cicivel is, aztán ha már eszik annyit, hogy jóllakott, magától el fog fordulni tõle. Elvileg. Ha szeretnél sokáig szoptatni, akkor a szoptatás után, esetleg két alkalom között kínálhatod meg pár falattal. Így nem fogja magát teletömni, csak ismerkedni fog az ízekkel. Persze egy idõ után ennél a módszernél is meg kell fordítani a sorrendet, de ezt elég 1 éves kor után.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen szeretném sokáig szoptatni, ameddig csak lehet...


A Nestlé rizspépet hogyan kell elkésziteni? Elvileg tejjel kell elkeverni, de az én babám tápszeres, szóval nincs. Tehéntejet meg ugyebár tilos még adni. Illetve kezdhetném ezzel a hozzátáplálást? 4, 5 hónapos a kislányom

Legjobb válasz: Én mindig vízzel kevertem el,mert ez is tápszer alapú. Lehet tápszerrel is. A hozzátáplálást én is ilyenkor kezdtem el gyümölcslével ill. gyümölccsel. Késõbb az elkészített rizspéphez kevertem a gyümit. Én csak egyszer vettem ezt a márkát,de úgy emlékszem,hogy 3 féle módon lehet készíteni. Fele víz fele tej, csak víz,gyümölccsel.

Én mindig vízzel kevertem el, mert ez is tápszer alapú. Lehet tápszerrel is. A hozzátáplálást én is ilyenkor kezdtem el gyümölcslével ill. gyümölccsel. Késõbb az elkészített rizspéphez kevertem a gyümit. Én csak egyszer vettem ezt a márkát, de úgy emlékszem, hogy 3 féle módon lehet készíteni. Fele víz fele tej, csak víz, gyümölccsel.
Rizstejjel finom :)
Szia! Szerintem akkor vagy tápszerrel, vagy vízzel keverd ki a rizspépet. Én gyümi és zöldség leveket amiket lehet kapni a sajátkorának megfelelõt próbálgattam elõször, majd 5 hónaposan kezdtem neki adni a pépeket is, mivel a levekbõl tudtam melyik ízlik neki és melyik ami nem, ami ízlett lébõl mondjuk abból megivott kapásból egy egész üveggel, azt már nem annyira fokozatosan vezettem be püré formájában. Nem lett semmi baja, szerencsére ízlik neki egész sok minden. Ami új azt meg még fokozatosan csinálom neki. Boldog babázást kíván majdnem 6 hónapos szintén tápszeres anyuka. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan privátot válaszolok amint tudok.
Tapszerrel csinald neki!
Én gabonapépben vettem olyat, amit tejjel írt elkészíteni. Elõször nem tudtam mire vélni, hisz 4-5 hósan nem kaphat tehéntejet, de tápszerrel csinálom, és ízlik neki. Azt készítsd csak vízzel, amelyikre az van írva. Amelyikre tej, azt tápszerrel, hiszen ezzel helyettesítjük az anyatejet.
Forralt és kihûtött vízzel keverd el. Tejet még ebben a korban nem adhatsz a Babának, tilos!! Kezdhe3ted ezzel a hozzátáplálat elõször csak egy evõkanál fokozatosan emelve ahogy a dobozon van. Adhatsz 1-õ gyümölcsnek almát, õszibarackot(én nyáron feldaraboltam és lefagyasztottam sokat), krumpit csak fõzõlével. Fontos hogy kis mennyiségekkel kezdj az adagot fokozatosan növeld. Krumpit 5 napig kell adni utána 1 hét szünet ha nem akarja megenni fõzhezsz hozzá répát, Jól törd össze és rakj hozzá elég sok fõzõvizet mert elég tömõs.

Hozzátáplálást hogyan kell kezdeni? Illetve milyen korban hóban mi adható és mi nem? 6hós

Legjobb válasz: Én sárgarépával kezdtem azt pároltam és hígítottam anyatejjel ez volt 3 napig, majd köv. 3 nap sütõtök, krumpli, majd a krumplihoz cékla. Húsleves levébe turmixolok répát egy kis májat és csirkemellet ami a levesbe fõtt ezt imádja. Már kapott brokkolit is meg paradicsos krumplit. És már rizst is evett az egészségesebb mint a krumpli. Nekem az almát nem szereti és amiben van alma azt nem is eszi meg. Gyümi közül az õszibarack és a körte jött be neki. Nekem most lesz 7 hós és 2 hónapja kezdtük a hozzátáplálást.

Én sárgarépával kezdtem azt pároltam és hígítottam anyatejjel ez volt 3 napig, majd köv. 3 nap sütõtök, krumpli, majd a krumplihoz cékla. Húsleves levébe turmixolok répát egy kis májat és csirkemellet ami a levesbe fõtt ezt imádja. Már kapott brokkolit is meg paradicsos krumplit. És már rizst is evett az egészségesebb mint a krumpli. Nekem az almát nem szereti és amiben van alma azt nem is eszi meg. Gyümi közül az õszibarack és a körte jött be neki. Nekem most lesz 7 hós és 2 hónapja kezdtük a hozzátáplálást.
Van egy jó táblázatom, írj, akkor csatolva elküldöm. Elsõ általában alma, azt már adhatod, reszelve, vagy csak a levét. Finom pépes kell, hogy legyen minden, darabok nélkül. Pár napig (min három, jobb ha több) növekvõ mennyiségben add, elöször1-2 kanállal. Aztán ha már többet eszik jöhet a barack u.így.

Létezik egyátalán olyan, hogy egy kisbaba soha nem ismeri meg a tápszert? Ugye nem kell mindig tápszerhez nyúlni? Vagy hogyan kell megoldani a hozzátáplálást, h soha ne kelljen neki tápszert adnom?

4 hónapos a babám. Kizárólag anyatejes. 5 hónapos kora után szeretném elkezdeni kóstoltatni ?t gyümölcslevekkel,babavízzel, gyümölccsel,mert jön a nagy nyári meleg, gondoltam, ne mindig a cicimen lógjon, ha szomjas. Viszont olyankor mondjuk elkezd apadni a tej, mert nem szopik annyit. (mondjuk). Akkor automatikusan jön a tápszer pótlásnak? Vagy hogyan kell megoldani, h soha ne kelljen neki tápszert adnom? Nem értem, és a véd?n?m sem érti, h mit szeretnék ezzel igazán kérdezni. Ti értitek ugye?

Legjobb válasz: én értem a kérdést... szerintem, ha tudsz addig szoptatni, míg minden étkezést ki tudsz váltani "rendes" kajával, akkor nem kell tápszer. szerintem,amikor már kiváltottál egy étkezést, akkor fejd le a cicid egy darabig, és akkor nem lesz kevesebb a tejed. egy idõ után úgysem kell annyi tej, ha mást is eszik.

ja és még annyi, hogy a tápszer az ételnek minõsül, nem ivásnak. tehát ha szomjas, akkor vizet adj neki, szerintem
én értem a kérdést... szerintem, ha tudsz addig szoptatni, míg minden étkezést ki tudsz váltani "rendes" kajával, akkor nem kell tápszer. szerintem, amikor már kiváltottál egy étkezést, akkor fejd le a cicid egy darabig, és akkor nem lesz kevesebb a tejed. egy idõ után úgysem kell annyi tej, ha mást is eszik.
A lányom sem ismeri a tápszert!6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, és addigra annyira beállt a taj termelés, hogy észre sem vettük hogy csökkenne a mennyisége!Abban az idõben is a tejed igazodni fog a babádhoz, így a tápszer nem fog kelleni!
Hát õszintén, nem... ha van tejed, miért kellene tápszert adni? Nem hiszem, hogy egy-két hozzáetetéstõl miatt elmenne a tejed. Egyébként nem azt mondják mindenhol, hogy az anyatej mennyisége a gyerek igényeire áll be?
Adj Neki vizet a nyári melegben, nem kell tápszer.Attól, hogy hozzátápit elkezded a fõ eledele az anyatej legyen!Tízóraira adsz gyümit majd megszoptatod.A többi étkezés még anyatej.Ha már fõzelékeztek akkor is folyadékként anyatejet adj!Ha rekkenõ hõség lesz akkor jó a víz!Tápszer nem kell!
én nem vagyok tápszer hívõ, sõt. Viszont ha 1 éves kor elõtt elfogy az anyatej, akkor sajnos kell. Ugyanis növekedni csak a fehérjétõl tud, ami lehet hús, tejtermék, stb, de amig tejet nem ihat, addig a tápszer a legjobb megoldás. De mondom, csak ha nincs már anyatej.
Én egyik gyerekemnek sem adtma soha tápszert. Három hónapig, 4-ig csak szoptak. Akkor kezdtem el almát adni neki keksszel, néha tejbegrízt kapott, inni ánizs vagy köménymagos teát. Késõbb a levesben fõtt zöldséget kapták, vagy külön fõztem nekik rendesen sózva vagy cukrozva, eleinte habarva, késõbb rántva a fõzelékeket. 6 hónapos koruk után pedig már sokszor azt ették, amit mi. 8-9 hónaposan már nem fõztem nekik külön. Mindhárom egészséges, nem allergiás semmire. Kérdezd meg az anyukádat, hogy téges hogyan etett. Vagy szerezd meg dr.Spook Csecsemõgondozás c. könyvét. A tápszerimádók ugyan lehurrognak majd, de én úgy láttam jónak, ha a mesterséges étel helyett természeteset adok nekik. Pénzem sem lett volna a drága tápszerekre.
Kiválthatsz egy étkezést teljesen de ha szomjas akkor szoptasd meg és ne tápszert adj!
A kérdező hozzászólása: TEhát akkor ez azt jelenti, hogy ne teljesen váltsak ki eleinte étkezést gyümölccsel, hanem csupán pl. 1 dl-nyi alma, és utána szopi? Majd fejjem ki ami megmarad? Vagy ne fejjek? és utána minden további étkezés marad anyatej? Majd pár hónap múlva pedig még egy étkezéshez vezessek be zöldséget, fõzeléket, vagy valamit, utána szopi ... és így tovább?És aztán egyszer csak valamelyik étkezés után hagyjam el a szopit?
13 hónapos koráig szoptattam a fiamat, tejet nem kaphat, mert hasmenése van tõle, így maradt a tápszer/tejital legalább 2 éves koráig.
A kérdező hozzászólása: IGen, igen. Látom értettétek a problémámat. és köszönöm szépen a válaszokat, igazán sokat segítettetek.
Én 2 évig szoptattam, mégsem apadt a tejem, mikor a lányom már csak este cicizett!A tejed mindig igazodni fog a babádhoz, és ne félj attól hogy ha 1 evést kiváltasz utána 1 evésnyivel kevesebb tejed lesz!Ne fejd ki fölösleges, amúgy a csak anyatejes babák a kiváltott ebédek után is igénylik a cicit, akármennyire jóllaktak!Megszokásból, és mert sokan nem fogadnak el másik folyadékot!Nálunk pl ez volt!9 hónapos koráig nem ivott mást csak anyatejet, pedig addigra már javában benne voltunk a hozzátáplálásban!
Én is modhatni, hogy tápszer ellenes vagyok, és ha nem akarod, hogy csökkenjen a tejed, akkor mikor mást adsz neki és nem cicizik annyit akkor a maradékokt mindíg fejd, így nem fog kevesebb termelõdni. Lassan 2 éves a fiam és még soha nem evett egy deka tápszert sem. 10 hónapig anyatejet evett, de 6 hósan kezdtem hozzátáplálni, 10 hósan már én választottam el és utánna meg kecsketejet adtam neki az anyatej helyett. Makk egészséges kis vasgyúró.
tehéntej helyett 3 éves korig ajánlják a tápszert. nyilván addig nem szoptatsz, a tej meg kell. egyébként semmi baja nem lesz a tápszertõl, sõt. több minden van benne mint a tehéntejben. hozzátáplálásnak meg pont az a lényege, h elkezd átszoktatni tejrõl ételre. 6-12 hós korig ez kivitelezhetõ. de ha tovább szeretnéd, pl reggel és este mehet a tápszer helyett a szopizás, bár számomra elég visszás amikor 1 év fölött szopizik a gyerek, mert semmi szüksége rá csak pótcselekvés mint a cumi

Hozzátápláláskor hogy kell ügyesen bekanalazni babátok szájába az ételt, ami még mondjuk csak folyadék? Hogy ne folyjon ki a fele?

Mi múlt héten kezdtük. Az én babám sokszor kiveri a kezemb?l a kanalat, meg akarja fogni a kanalat, a fele lé/pép kifolyik, lefolyik a száján, stb.

Legjobb válasz: Ha folyadék v. nagyon folyós az étel amit adsz akkor azt nagyobb luku cumisüvegbõl könnyebb. a kanálon ami megmarad az a püré . igen elõfordult minden . ruhát kell alá tenni és még igy is sokat mosni törölgetni próbáljátok meg a kétkanalas rendszert hogy adsz neki is egy kanalat és amig azzal eljátszik néha bele is talál a szájába Te egy másikkal kanalazod az ételt .

Ha folyadék v. nagyon folyós az étel amit adsz akkor azt nagyobb luku cumisüvegbõl könnyebb. a kanálon ami megmarad az a püré . igen elõfordult minden . ruhát kell alá tenni és még igy is sokat mosni törölgetni próbáljátok meg a kétkanalas rendszert hogy adsz neki is egy kanalat és amig azzal eljátszik néha bele is talál a szájába Te egy másikkal kanalazod az ételt .
hát ez elég idegõrlõ, de iszonyat kosszal jár, míg egy baba megtanul enni normálisan. Én játékot nem adnék neki, max. másik kanalat a kezébe. Ha bürrög, hajolj el, vagy az elõkét hajtsd fel a szájára. Ha folyik az állán végig, akkor letörlöm, igen.
Én elõször csak fél kiskanálnyit adtam egyszerre neki, azt is próbálta oldalra beadni neki, mert, ha elõröl adtam akkor a kis nyelve kilöki automatikusan, de úgy jobban bent maradt. Akkor etettem, amikor tényleg éhes volt és akkor jobban figyeli az ennivalót, nem kalandozik másfelé. Amikor kanalat adtam a kezébe, hogy lefoglalja magát, akkor azt nyomta a szájába és akkor az útban volt. Nekem hamar leszokott az étel utáni nyúlkálásról és most már egyre ügyesebb.

Hogy kell elkezdeni a hozzátáplálást, ha már eljött az ideje, hogy mást is kapjon, mint anyatejet?

Mivel kell kezdeni és mennyivel, hogy kell emelni a "dózist"? :-) Szeretném még sokáig igény szerint szoptatni, de most lecsökkent kicsit a tejem és gondoltam inkámm elkezdjük most, majdnem 5 hónaposan.

Legjobb válasz: Nagyon sokféleképpen lehet. Én most csinálom harmadszor és úgy néz ki még mindíg mûködik a módszer. Ami a következõ: Elõször reszelt alma levét adom a délelõtti evés elõtt. Elsõ nap max 3 kanál, amibõl igen keveset nyel le. Meg kell tanulni kanállal enni. Az adag egyre emelkedik, de nem számolom, csak úgy érzésre. 4-5 nap után az almát csak lereszelem. (Almareszelõn, nem a sima konyhain.) Ha már ez is jól megy, újabb 4-5 nap múlva, akkor jöhet a krumpli, amit alaposan megfõzök és botmixerrel pépesítem. A krumplihoz lehet almát is fõzni. Újabb 4-5 nap múlva már jöhet a répa, amit nem magában adok, hanem a krumplival. Aztán sorban a többi. Kb. két hét, mire a baba megtanul ügyesen enni a kanállal. Szóval türelem!

Nagyon sokféleképpen lehet. Én most csinálom harmadszor és úgy néz ki még mindíg mûködik a módszer. Ami a következõ: Elõször reszelt alma levét adom a délelõtti evés elõtt. Elsõ nap max 3 kanál, amibõl igen keveset nyel le. Meg kell tanulni kanállal enni. Az adag egyre emelkedik, de nem számolom, csak úgy érzésre. 4-5 nap után az almát csak lereszelem. (Almareszelõn, nem a sima konyhain.) Ha már ez is jól megy, újabb 4-5 nap múlva, akkor jöhet a krumpli, amit alaposan megfõzök és botmixerrel pépesítem. A krumplihoz lehet almát is fõzni. Újabb 4-5 nap múlva már jöhet a répa, amit nem magában adok, hanem a krumplival. Aztán sorban a többi. Kb. két hét, mire a baba megtanul ügyesen enni a kanállal. Szóval türelem!
A kérdező hozzászólása: Mennyi tápszert adjak hozzá? Folyékony legyen vagy pépes?
Én is répával akarom kezdeni nem gyümivel és én anyatejjel fogom összekeverni elõször jó hígra, majd egy sûrübbre csinálom, míg végül elmarad a tejcsi.
szerintem törd össze egy kicsit, tedd bele egy turmixgépbe és öntsd fel vagy tejjel vagy akár tápszerrel és dolgozd szét. :)
hát se túl-se túl :) ha érted. látni fogod szerintem. ja és mennyi idõs a picike??? mondjuk ne legyen nagyon de azérrt inkább folyékony... :) ezt nem nagyon tudo megmondani :S
Mi almával kezdtük.én úgy tudom gyümivel kell kezdeni mert azt könyebben tudja emészteni a picur. utána:barack stb piros gyümit nem ajánlják nehezeeben emészthetõ. Aztán ha végig értél akkor jöhet zöldség:sütõtök, srépa stb de nem tom más ezt hogy csinálja? A gyümit meg nem kell sûríteni, csak a zöldségeket majd, azt is burgonyával szoktam .Amig husit nem adsz neki addig tehetsz bele 1v.2 kanál tápszert h.laktatóbb legyen. Bár én mind. étkezés után cicire teszem h.az se apadjon , így tuti jól lakik. Jó fõzöcskézést.
Ja, a répát megfõzöd és a saját levébõl teszel hozzá azzal turmixolod össze.A zöldségek levét hozzá szoktam turmixolni (botmixerrel)mert abban is van egy csomó vitamin, csak arra vigyázz ne fözzed túl mert akkor minden értékes elvész belõle inkább a végén már csak hagyd párolódni. Elõzõ válaszoló.

Hozzátáplálásban segít a védőnő? Fogalmam sincs, hogy kell neki kezdeni. Nekem kell "kutatni", akár a neten, vagy ad a védőnő valami táblázatot, irányelveket, tanácsot?

Az el?z? véd?n?m mindig mondta, hogy 4 hóssan ELKEZDJÜK a hozzátáplálást (tápszeres a kislányom), így azt gondoltam, hogy segít. Viszont ? csak helyettes volt, az újjal még csak 2X találkoztam, ráadásul kezd?. Majd felhívom, csak érdekel másoknál ez hogyan m?ködik:

Legjobb válasz: Nálunk a tápszereseknél ajánlott a 3. hónaptól elkezdeni kóstoltatni, mert ez után a tápszer nagyon puffaszt, minél elõbb váltasz ki egy étkezést annál jobb. Elõször alma, barack, krumpli, sárgarépa.

Nálunk a tápszereseknél ajánlott a 3. hónaptól elkezdeni kóstoltatni, mert ez után a tápszer nagyon puffaszt, minél elõbb váltasz ki egy étkezést annál jobb. Elõször alma, barack, krumpli, sárgarépa.
Szia!Én is most kezdem a hozzátáplálást!Az én védõnõm mindent elmondott!Az nem baj, ha kezdõ a védõnõd, csak kérdezz meg tõle nyugodtan mindent, mert biztos vagyok benne, hogy segíteni fog!Az alma leve, majd a húsa (paszírozva) a legelsõ, amit a tápszer, vagy az anyatej után kaphat a kicsi!Elsõ nap, csak egy-két "kortyocska", aztán naponta picit több és sûrûbb!Pár nap után már jöhet is a következõ gyümölcs!(PL.:Õszibarack):)
Nekem mindig mondta, hogy mikor mit adhatok már a kislányomnak. 1 éves koráig másfél havonta kijött és akkor mondta. De a neten nagyon sok táblázat van, ha a védõnõ nem segít.
A védõnõnek feladata elmondani, h mit mikor kell adni. De így a legideálisabb: 5.5 hónapos koráig semmit, csak AT. Akkor naponta fél babakeksz, vagy 2naponta 1 egész. (Ez a legújabb ajánlás, mert így kevesebb lesz a lisztérzékeny) Majd 6 hónapos korától jöhetnek az õszibarack, alma, répa, meggy, krumpli, sütõtök. Ha tápszeres a kicsi, akkor ezt hamarabb is el lehet kezdeni, 4-6 hó között bármikor. 1 védõnõ
nekem segített, de fõleg a kérdéseim megválaszolásában, magától csak nagy vonalakban mondta. én ezt a 2 oldalt használtam a legtöbbet: http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas/hozzataplalas-tablazat http://www.babakaja.com
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!