Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell hogy (78614 db)

Szeretnék a páromnak egy egyedi szöveggel ellátott sálat kötni, de nem tudom, hogy hogyan kell. Hogyan kell egy saját szöveggel ellátott sálat megkötni?

Legjobb válasz: Szerintem kösd egy sor sima egy forditottal,igy a látható oldala végig sima lesz,majd egy kockás papiron meg tudod tervezni a szöveget,és minden kocka egy szemet jelöl. Az irásnál más színnel köss.

Szerintem kösd egy sor sima egy forditottal, igy a látható oldala végig sima lesz, majd egy kockás papiron meg tudod tervezni a szöveget, és minden kocka egy szemet jelöl. Az irásnál más színnel köss.
A kérdező hozzászólása: De hogyan kell azt megcsinálni az írásnál, hogy úgy nézzen ki ahogy elterveztem? Hogyan kell a más színû fonallal bekapcsolódni a másik fonalhoz?
A kérdező hozzászólása: Hogyan kell a betûket úgy megformálni a kötéskor, hogy olyan kerek alakja legyen a sálban?
én a helyedben sima kötéssel kötném, és utána az elütõ színnel kihímezném kötést utánzó szemekkel. ez minden kötõs könybvben benne van, hogy hogy kell csinálni, könyvtárban meg tudod nézni vagy a neten.
Ahama kötõsulija a neten megtalálod. Sajna telórol vagyok, nem tudom belinkelni. Kerekek is lehetnek a betûk. a körben kötés babaholminál lesz a másik szin bekapcsolása.
A kérdező hozzászólása: Én egy olyan hízésromát keresek amit nem norvégmintás kötöttholmikra lehet hímezni, hanem bármilyen kötéssel (sima fordított) kötött holmikra is, valakinek van valami ötlete?

Vieót akarok készíteni de nem tudom hogy kell, hogy kell ugy videót csinálni hogy képeket rakok bele+zenét?

Legjobb válasz: ehhez a Windows Movie Makert használhatod, sztem boldogulni fogsz vele

ehhez a Windows Movie Makert használhatod, sztem boldogulni fogsz vele
Start---> Futtatás---> és írd be hogy "moviemk" majd ENTER...
Ez a MM2 leírása ugyan, de érdemes is erre frissíteni>>>http://www.microsoft.com/hun/AWE/moviemaker/default.mspx
A kérdező hozzászólása: köszi(L)


Bootolasi beallitasok hogyan kell hogyan kell?

angol nyelvu linux live cd-t hasznalok ezert ilyen az iras.

Legjobb válasz: segitsetek mert csak cd-rol tok internetezni.

A kérdező hozzászólása: segitsetek mert csak cd-rol tok internetezni.
"press any key to boot from cd/dvd" -> amikro ezt kiadja nyomj megy egy gombot! Ha nem megy a BIOS od nemtudja kezelni a windows 7 lemezed boot rekordját!
Elõzõ, az az üzenet maga már a cdrõl van leolvasva, úgyhogy igenis tudja kezelni. Milyen hibaüzenetet kapsz? Vagy egyszerûen csak újraindul?
A kérdező hozzászólása: köszönöm már megvan csak a billenytûzetet nem érzékelte.

Fel volt függesztve a fiókom. Hogy kell hogy mutassa, hogy fent vagyok facen?

nem találnak a cset ablakba,nem lehet rámenni az adatlapomra a keresőbe se vagyok benne...

Legjobb válasz: csak simán belépsz..nekem annyi kellett..:)

csak simán belépsz..nekem annyi kellett..:)
A kérdező hozzászólása: hát engem igy se mutat!

Valaki elmagyarázná hogy kémiábol hogy kell számitási feladatokat megoldani? Pls

Holnap doga de nem tudom és nem értem hogy hogy kell olyanokat számolni hogy standard allapotban 3 mol h2 hány dm3/mol lesz .Ilyenekbol irunk de mobndom fingom noncs h hogy kell megoldani. És légyszi magyaràzzátok már el

Legjobb válasz: Ehhez azt kell tudnod, hogy standard állapotban minden gáz 1 mólja 24,5 dm^3. Tehát ha 3 mol gázod van, akkor annak a térfogata 3*24,5 dm^3 vagyis 73,5 dm^3. És a képlet hozzá: V=Vm*n ahol a Vm a moláris térfogat (és ez a 24,5 dm^3/mol standard állapotban), az n pedig a mól, vagyis ez volt a 3, és a kettõ szorzata a térfogat, ami 73,5 dm^3-re jött ki. De ha meg van adva a gáz térfogata, és az anyagmennyisége a kérdés, akkor "visszafelé" kell számolni, és akkor át kell rendezni a képletet n-re, amit úgy tudunk megtenni, hogy elosztjuk mindkét oldalt Vm-mel, és akkor n=V/Vm. Vagyis jelenlegi példánkban, ha a 73,5 dm^3 lett volna megadva, és az anyagmennyiség lett volna a kérdés, akkor a 73,5 dm^3-t kellett volna elosztani 24,5 dm^3/mol-lal, és akkor kijött volna hogy az anyagmennyiség az 3 mol. Érted?

Ehhez azt kell tudnod, hogy standard állapotban minden gáz 1 mólja 24, 5 dm^3. Tehát ha 3 mol gázod van, akkor annak a térfogata 3*24, 5 dm^3 vagyis 73, 5 dm^3. És a képlet hozzá: V=Vm*n ahol a Vm a moláris térfogat (és ez a 24, 5 dm^3/mol standard állapotban), az n pedig a mól, vagyis ez volt a 3, és a kettõ szorzata a térfogat, ami 73, 5 dm^3-re jött ki. De ha meg van adva a gáz térfogata, és az anyagmennyisége a kérdés, akkor "visszafelé" kell számolni, és akkor át kell rendezni a képletet n-re, amit úgy tudunk megtenni, hogy elosztjuk mindkét oldalt Vm-mel, és akkor n=V/Vm. Vagyis jelenlegi példánkban, ha a 73, 5 dm^3 lett volna megadva, és az anyagmennyiség lett volna a kérdés, akkor a 73, 5 dm^3-t kellett volna elosztani 24, 5 dm^3/mol-lal, és akkor kijött volna hogy az anyagmennyiség az 3 mol. Érted?
A kérdező hozzászólása: Ok és ha nagyon raersz kerlek elmondanad h grammbol molba hogy váltunk? m=22g co2. M= c=12+ 216=44g. Eddig értem de ebböl hogy tudom meg h ez hany. Mol. ? 1mol on 24, 5 dpm3/mol es a feo Ladatban fel mollal szamolunk. Akkor 44g bol hogy lett 0, 5 mol?
Megnézed a moláris tömeget, az egy mol olyan anyagnak a súlya.
A kérdező hozzászólása: 2.válaszoló, nem értelek. Hogy jött ki a 0, 5 mol a 44gramm/molbol?
Elsõ vagyok. Úgy, hogy a szén-dioxid tömege 22 g, és a moláris tömege meg ugye 44 g/mol, és az anyagmennyisége: n=m/M vagyis n=22g/44g/mol=0, 5mol. A 22 az épp a 44 fele, tehát ha elosztom a 22-õt 44-gyel akkor felet kapok. Ezt a képletet is nagyon tudjad ezt az n=m/M-et. n=anyagmennyiség (mól), m=tömeg (grammban), és M=moláris tömeg, amit a periódusos rendszerbõl tudsz összeválogatni, ahogy a CO2-nél is csináltad. És ezt a képletet is 3 féleképpen lehet felírni: n=m/M, m=n*M, M=m/n.
Csak ugye a 3. féle felírást nem szoktuk használni, mert a moláris tömeget (M-et) a periódusos rendszerbõl nézzük ki. A gázok térfogata-anyagmennyisége-moláris térfogat közötti összefüggést is 3-féleképpen lehet felírni, de mivel a standard állapotú moláris térfogatot fejbõl kell tudni (Vm=24, 5 dm^3/mol) ezért itt meg azt a felírást nem szoktuk használni, ahol erre van rendezve az egyenlet. V=Vm*n n=V/Vm Vm=V/n, de ezt nem használjuk, mert ezt amúgy is tudjuk fejbõl, és a másik két mennyiség (V, n) valamelyikét kell kiszámolnunk. Legegyszerûbb, ha a szorzat alakot jegyzed meg, abból könnyû átrendezni a másik kettõre.

Egy kétjegyû szám számjegyeinek aránya 1:3. Ha a számjegyeit felcseréljük, az így kapott szám kétszerese az eredeti számnál 15-tel kisebb lesz, Melyik az eredeti szám? Valaki segítene hogy ezt, hogy kell megcsinálni?

képlet,egyenletet is kéne:)

Legjobb válasz: Tegyük fel, hogy a tizesek helyiértékén van a kisebb, és az egyesek helyiértékén a háromszor nagyobb szám, ekkor: X(3X)=10X+3X=13X (3X)X=10*(3X)+X=31X 2*31X+15=13X 62X+15=13X 49X=-15 X=-15/49 Így hülyeség jött ki, úgyhogy tegyük fel fordítva: a tizesek helyiértékén van a 3-szor nagyobb szám, mint az egyesek helyiértékén: (3X)X=10*(3X)+X=31X X(3X)=10X+3X=13X 2*13X+15=31X 26X+15=31X 15=5X X=3 3X=9 Az eredeti szám tehát a 93-as. Ellenõrzés: 2*39+15=93 78+15=93 93=93 tehát jó. :) Remélem érthetõ voltam, ha igen kérlek pontozz fel. A megoldások elején a X(3X) nem X-szer 3X-et jelent, hanem egy olyan kétjegyû számot, aminek X van a tizesek helyiértékén és 3X az egyesekén, és fordítva (3X)X-nél a tizesek helyiértékén van a háromszor nagyobb szám, és az egyesek helyiértékén a kisebb. És ezt úgy kell egyenletté alakítani, hogy a tizesek helyiértékén lévõt 10-zel kell megszorozni, és hozzá kell adni az egyesek helyiértékén levõ számot (1-gyel szorozva elvleg, mert minden helyiértéken a helyiértéknek megfelelõ számmal kell szorozni, de mivel 1-el szorozva minden szám önmagát adja, így ezzel felesleges bajlódni).

Tegyük fel, hogy a tizesek helyiértékén van a kisebb, és az egyesek helyiértékén a háromszor nagyobb szám, ekkor: X(3X)=10X+3X=13X (3X)X=10*(3X)+X=31X 2*31X+15=13X 62X+15=13X 49X=-15 X=-15/49 Így hülyeség jött ki, úgyhogy tegyük fel fordítva: a tizesek helyiértékén van a 3-szor nagyobb szám, mint az egyesek helyiértékén: (3X)X=10*(3X)+X=31X X(3X)=10X+3X=13X 2*13X+15=31X 26X+15=31X 15=5X X=3 3X=9 Az eredeti szám tehát a 93-as. Ellenõrzés: 2*39+15=93 78+15=93 93=93 tehát jó. :) Remélem érthetõ voltam, ha igen kérlek pontozz fel. A megoldások elején a X(3X) nem X-szer 3X-et jelent, hanem egy olyan kétjegyû számot, aminek X van a tizesek helyiértékén és 3X az egyesekén, és fordítva (3X)X-nél a tizesek helyiértékén van a háromszor nagyobb szám, és az egyesek helyiértékén a kisebb. És ezt úgy kell egyenletté alakítani, hogy a tizesek helyiértékén lévõt 10-zel kell megszorozni, és hozzá kell adni az egyesek helyiértékén levõ számot (1-gyel szorozva elvleg, mert minden helyiértéken a helyiértéknek megfelelõ számmal kell szorozni, de mivel 1-el szorozva minden szám önmagát adja, így ezzel felesleges bajlódni).
T| E 3x| x => 31x x|3x => 13x 13x*2+15 = 31x, amibõl x = 3 A két szám 93 és 39 => 39 * 2 + 15 = 93 :-)
A kérdező hozzászólása: köszii mindkettõtöknek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!