Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell használni a bimbóvédőt (3 db)

Hogyan kell használni a bimbóvédőt? Jó a mellemre, de szopizás közben lejön róla és a kislányom arcára hajlik. Mit csináljak hogy a mellemen maradjon?

Legjobb válasz: Miért dobná el? Nem kell ijesztgetni, mert gondolom, nem viccbõl használná a kérdezõ! Igen, fogni kell, de idõvel megszokod és könnyebb lesz. Nõvérem kizárólag bimbóvédõvel szoptatott és simán ment egy évig. Akkor is csak azért maradt abba, mert tudatosan elválasztotta a kisfiát. Szóval simán lehet vele sokáig szoptatni.

Miért dobná el? Nem kell ijesztgetni, mert gondolom, nem viccbõl használná a kérdezõ! Igen, fogni kell, de idõvel megszokod és könnyebb lesz. Nõvérem kizárólag bimbóvédõvel szoptatott és simán ment egy évig. Akkor is csak azért maradt abba, mert tudatosan elválasztotta a kisfiát. Szóval simán lehet vele sokáig szoptatni.
Vigyázz vele, mert cumizavart okozhat és csökkenhet miatta a tejmennyiség is.
Én is ugyan így jártam.Aztán rájöttem, hogy szopi alatt szorosan, légmentesen a cicire kell szorítani/tartani úgy, hogy ne jusson alá levegõ, mert különben az lesz, mint nálatok is van.Az elején "macerásnak" tûnik, de idõ után teljesen megszokod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A nedvesítés bevált :) amúgy meg nagyon ritkán használom, heti 2-3 alkalommal, akkor is csak azért mert már nagyon fáj a bimbóm. Remélem minnél tovább tudok szoptatni.
Én is használtam, be kell nedvesíteni, hogy tapadjon...még hogy szárazan....jó, hogy csúszkál.... Én úgy használtam, hogy csak az elsõ pár percben volt rajtam, amikor már kicuppantotta, akkor levettem, így pár hét múlva el tudtuk hagyni. Próbáld így, akkor nem fogtok hozzászokni és ha már nem érzékeny a mellbimbód, akor hagyd el teljesen. Én kb 5 hétig használtam így, már elmúlt 4 hónapos a kisfiam és szoptatok. Ha csak lapos mellbimbó miatt használod, nem azért mert sebes, akkor próbáld meg kézi fejõvel kicsit "kihúzni", hogy be tudja kapni. (A bimbókiemelõ 8000 forint....) Ha sebes, nekem bevált az anyatejes bekenés és szabadon hagyás+Medela Purelan krém (ezt nem kell lemosni) vagy a Garmastan.
nekem muszáj használni, kb. nincs mellbimbóm. nekem pont a benedvesítés jött be, úgy nem mocorog el annyira. de mikor bekapja a Baba, szorítsd oda a melledhez a szárnyait, hogy tapadjon. 9 hónapja szoptatok vele, remélem még egy darabig lesz is elég tej :)
szerintem is próbáld meg anélkül. 1.babámmal én is használtam, mert nem tudta bekapni a mellem. aztán 4 hónapos korára annyi gondot okozott, hogy majdnem feladtam a szoptatást. szoptatási tanácsadó segítségével sikerült leszoktatni róla. 2.babámmal is úgy éreztem, hogy muszáj lenne használni, de csak azért sem vettem elõ. gondoltam, hogy ha éhes, csak fog szopizni. és tényleg, addig ügyesekedett, míg szépen könnyítés nélkül szopizik.
Ja, dobd el... Arra is figyelj, hogy a melled és a bimbóvédõ is teljesen száraz legyen!
Dobd el!
Nekem sima tesco-s van, de nekem is hajlik, mivel szilikon. Ha tömör lenne nem is lenne kényelmes. Én bevizezem mielõtt felrakom a mellemre, néha nekem is lejön, mert a baba hasa fáj, így mozog, de akkor újra felrakom. Ez van, de én elégedett vagyok vele, mert enélkül nem tudna szopni.

Hogyan kell használni a bimbóvédőt?

Anélkül csillagokat látok a fájdalomtól, de a kisbabám nem fogadja el a bimbóvéd?t. Van valami trükk, hogy rajtam maradjon és ? elfogadja?

Legjobb válasz: Sztem vannak olyan helyzetek amikor az lll segítõ se tud mit tenni. Pld egy befel forduló mellbimbóval....talán-talán hónapok alatt esetleg tud változnia a bimbó forma...na, de addig??? gyakoroljatok!!!! miert faj a melled? sebes? kitartás és hajrááá

Sztem vannak olyan helyzetek amikor az lll segítõ se tud mit tenni. Pld egy befel forduló mellbimbóval....talán-talán hónapok alatt esetleg tud változnia a bimbó forma...na, de addig??? gyakoroljatok!!!! miert faj a melled? sebes? kitartás és hajrááá
A kérdező hozzászólása: Hát épp ezt nem tudom, miért fáj. Nem csomós, nem sebes. És 5 hét után nem hiszem, hogy rosszul teszem mellre.
Ha helyesen teszed mellre, nem kell védõ, nem is tesz jót, ügyes a babád:) ) Vannak szoptatási szakértõk, biztos segítenek. LLL oldalon és az nlcafé oldalon is.

Hogyan kell jól használni a bimbóvédőt ha azzal tudok csak szoptatni? Hogynan kell higiénikusan használni és mik a használat jó lépései? ( én bénázm sokat)

Legjobb válasz: szia.ha rám hallgatsz akkor csak addig rakd fel amig ki nem emelkedik a mellbimbod szopizás kõzben mert hamar abba hagyja majd a cicizést a baba...nem kell mindig azt használni csak az elején.ez csak egy kis segitség.ferttlenitsd le minden használat után.forro vizben fõzd ki.nem lesz baja-.

szia.ha rám hallgatsz akkor csak addig rakd fel amig ki nem emelkedik a mellbimbod szopizás kõzben mert hamar abba hagyja majd a cicizést a baba...nem kell mindig azt használni csak az elején.ez csak egy kis segitség.ferttlenitsd le minden használat után.forro vizben fõzd ki.nem lesz baja-.
Szia! Én is azt használom, mert sajnos muszáj. Anyyira befele fordul a mellbimbóm, hogy a baba nem tudja kiszívni! Elõször furcsa volt neki, de megszokta és nagyon ügyesen eszik vele és gyönyörûen gyarapszik a súlya! Egyszerûen tedd fel a mellbimbódra, én elõtte mindíg cseppentek rá egy csepp tejet, hogy a baba megérezze az illatát, (ha már azt a mûanyag nyavaját kel szívni szegénykémnek) és hagyom hogy jól rászívja! Szopi után mindíg jól lemosom és fertõtlenítõben aztatom legalább fél órát és utána megint mosás! Ne aggódj, én is sokat bénáztam, sõt még sírtam is az elején, mert nehéz volt, de légy kitartó, ha tényleg csak azzal tudsz szoptatni és a babának is hagyj idõt! Belejöttök! Sok sikert!
Hali!Ne aggódj, nem szokik le a cicirõl, csak épp bimbóvédõ nélkül nem nagyon fog kelleni neki. Az én kicsim 5 hós és mindig azzal szopiztattam, már 3 hósan kb próbáltam leszoktatni róla, de nem lehetett. Azóta is azzal eszik és nem fogadja el a cumisüveget se, imád szopizni, bimbóvédõvel. :)
Az enyém is imád bimbóvédõvel szopizni és nem akar egyeltalán leszokni róla. Imád cicizni annak ellenére h már volt h többször etete meg férjem cumisüvegbõl mert el kellett mennem itthonról. Sztem butaság h ilyenek miatt leszokik a cicirõl...
Én egy nap 1* vagy 2* sterilizálom reggel este és használat elõtt és után forrovizzel alapossan lemosom, nincs baja vagyis eddig nem volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!