Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell használni (3057 db)

Mi az a szélcső és hogyan kell használni?

Olvastam a kérdések között és érdekelne mert hasfájós a babám.

Legjobb válasz: Kérdés: A szélcsõ használatáról szeretnék tájékozódni: - Ajánlott vagy nem? Miért igen, miért nem? - Hogyan kell helyesen használni (szélgörcsök esetén)? - Milyen gyakran lehet használni? - Használat után kell-e fertõtleníteni (ha igen, hogyan)? - Mi a szakemberek véleménye a szélcsõ használatáról? Válasz: Én otthoni használatra szélcsövet két esetben ajánlok. Egyrészt ki lehet váltani vele a hõmérõt, amikor a csecsemõ nagyon nehezen, vagy ritkán ürít székletet. Ez puhább, kíméletesebb, mint a kemény hõmérõ. Ebben az esetben azt ajánljuk, hogy a szülõk a második nap délutánján próbálják meg a szélcsövet kb. 1.5-2.0 cm-re felhelyezni, és kissé mozgatni, ezzel székelési ingert keltve. Ha ez nem segít, másnap reggel újra próbálják, ha ez is eredménytelen, akkor már kúpot (glicerin) kell használni. Persze még ideálisabb, ha kamillateával, széklethajtó gyümölcslével oldjuk meg a székrekedést. Másrészt meg lehet próbálni a babáknál hasi görcsök, hasfájás esetén is. Azonban hatékonyabb, és jobb megoldás a megfelelõ görcsoldó cseppek használata, a baba pocakjának alapos masszírozása. Nem minden hasfájás oka a fokozott gázképzõdés, ezekben az esetekben a szélcsõ hatástalan. Én otthoni használat esetén nem szeretem, ha a szülõ a szélcsövet magasra helyezi, bár ezt nem is nagyon teszik. Használat elõtt a szélcsõ végét szükséges babaolajjal, popsi kenõccsel bekenni, a baba lábait felemelni, hasa felé hajlítani, és a szélcsövet kb. 2-3 cm-re felhelyezni. Otthon magasabbra ne! Ezután lehet kicsit forgatni. A használat gyakorisága nem korlátozott. Használat után elegendõ szappanos vízzel elmosni, amennyiben csak egy gyereknél használják. Még egyszer hangsúlyozom, inkább ajánljuk az anyatej táplálást, a puffasztó ételektõl mentes menüt a puffadós csecsemõknek, ill. a görcsoldó folyadékok használatát, mint a szélcsövet. Dr. Gömöri Ágnes

Kérdés: A szélcsõ használatáról szeretnék tájékozódni: - Ajánlott vagy nem? Miért igen, miért nem? - Hogyan kell helyesen használni (szélgörcsök esetén)? - Milyen gyakran lehet használni? - Használat után kell-e fertõtleníteni (ha igen, hogyan)? - Mi a szakemberek véleménye a szélcsõ használatáról? Válasz: Én otthoni használatra szélcsövet két esetben ajánlok. Egyrészt ki lehet váltani vele a hõmérõt, amikor a csecsemõ nagyon nehezen, vagy ritkán ürít székletet. Ez puhább, kíméletesebb, mint a kemény hõmérõ. Ebben az esetben azt ajánljuk, hogy a szülõk a második nap délutánján próbálják meg a szélcsövet kb. 1.5-2.0 cm-re felhelyezni, és kissé mozgatni, ezzel székelési ingert keltve. Ha ez nem segít, másnap reggel újra próbálják, ha ez is eredménytelen, akkor már kúpot (glicerin) kell használni. Persze még ideálisabb, ha kamillateával, széklethajtó gyümölcslével oldjuk meg a székrekedést. Másrészt meg lehet próbálni a babáknál hasi görcsök, hasfájás esetén is. Azonban hatékonyabb, és jobb megoldás a megfelelõ görcsoldó cseppek használata, a baba pocakjának alapos masszírozása. Nem minden hasfájás oka a fokozott gázképzõdés, ezekben az esetekben a szélcsõ hatástalan. Én otthoni használat esetén nem szeretem, ha a szülõ a szélcsövet magasra helyezi, bár ezt nem is nagyon teszik. Használat elõtt a szélcsõ végét szükséges babaolajjal, popsi kenõccsel bekenni, a baba lábait felemelni, hasa felé hajlítani, és a szélcsövet kb. 2-3 cm-re felhelyezni. Otthon magasabbra ne! Ezután lehet kicsit forgatni. A használat gyakorisága nem korlátozott. Használat után elegendõ szappanos vízzel elmosni, amennyiben csak egy gyereknél használják. Még egyszer hangsúlyozom, inkább ajánljuk az anyatej táplálást, a puffasztó ételektõl mentes menüt a puffadós csecsemõknek, ill. a görcsoldó folyadékok használatát, mint a szélcsövet. Dr. Gömöri Ágnes
Vékony szilikon, vagy gumi csõ. Gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni. Ugyanazt a célt szolgálja, mint amikor lázmérõvel segítesz kakilni a babának. A segédeszköz boltban kérdezz rá nyugodtan, elmondanak mindent! Remélem, segít majd! Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Doktornõ! Köszönöm a széleskörû tájékoztatást! Egy Anyuka

Hogyan kell használni a ricinusolajat?

Növeszteni szeretném a hajamat, és hallottam, hogy ez az olaj elvileg segít... Ezek érdekelnének:

Legjobb válasz:
Szia. Gyógyszertárban kapható, 250-40 Ft közötti az ára kb. Száraz hajra felkened bõven amennyit szeretnél rá, ezt mondjuk érzed is hogy mennyi kell rá szerinted, majd folpack-ot tekersz a hajadra aztán hogy meleget biztosíts még egy törölközõt is csavarhatsz a fejedre és hagyod egy éjszakát vagy 4-5 órát állni, hogy beszívja a hajad. Minden héten legalább 1x -2x használod szerintem az jó lesz. (Én heti egyszer szoktam , és segít.) - Elsõsorban hasmenésre szokták adni, de mint írtad hajnõvesztõ hatása is remek, illetve szemöldökre is jó. Hogyan legyek jó nõ? címû mûsorban már Takács Nóra bemutatta hogyan kell használni. Itt a videó róla : [link] Ha nem sikerülne valami oknál fogva megnyitni akkor, írd be a google-ba, hogy Hogyan legyek jó nõ? Ricinus . Fényessé és puhábbá is teszi a hajat. Én szeretem használni, sokat nõtt tõle a hajam. Türelem is kell hozzá :) Sok sikert.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia. Gyógyszertárban kapható, 250-40 Ft közötti az ára kb. Száraz hajra felkened bõven amennyit szeretnél rá, ezt mondjuk érzed is hogy mennyi kell rá szerinted, majd folpack-ot tekersz a hajadra aztán hogy meleget biztosíts még egy törölközõt is csavarhatsz a fejedre és hagyod egy éjszakát vagy 4-5 órát állni, hogy beszívja a hajad. Minden héten legalább 1x -2x használod szerintem az jó lesz. (Én heti egyszer szoktam , és segít.) - Elsõsorban hasmenésre szokták adni, de mint írtad hajnõvesztõ hatása is remek, illetve szemöldökre is jó. Hogyan legyek jó nõ? címû mûsorban már Takács Nóra bemutatta hogyan kell használni. Itt a videó róla : [link] Ha nem sikerülne valami oknál fogva megnyitni akkor, írd be a google-ba, hogy Hogyan legyek jó nõ? Ricinus . Fényessé és puhábbá is teszi a hajat. Én szeretem használni, sokat nõtt tõle a hajam. Türelem is kell hozzá :) Sok sikert.
Kár, hogy komolyabban senki nem néz utána. A ricinusnak semmiféle hajnövesztõ hatása nincs, viszont ha hajtövekre olajat kensz és órákig egy fóliába tekerve párolod, akkor ne csodálkozz ha kihullik reggelre a hajad csomókban, mert az olaj eltömíti a pórusokat, amivel inkább csak ártasz a hajnövekedésnek is, mivel a hajhagymák nem tudnak megfelelõen mûködni. A hajra nagyon jó az argán olaj, esetleg finomítatlan kókuszolaj. De csak hajhosszra, hajvégekre kend fel egy órára. Az eredmény puha, szép haj, nem fog töredezni, ezért hamarabb megnõ.
:) Rá se ránts.
A kérdező hozzászólása: hát persze:) logikus, csak én "logikátlan" vagyok:D
:) :D Igen mindenhova tegyél belõle, ezt utána a normál samponoddal amit használsz mosd ki az adott órák után/ éjszaka után. Nem lesz tõle zsíros a hajad mivel végül lemosod a hajadról amit nem tudott magába szívni :)
A kérdező hozzászólása: jaa, hogy az az:D Amúgy megnéztem a videót, és 1 kérdésem még lenne. Hogy az egész hajra (hajtövekre) is kell tenni? mert a videoban az van... csak mert nem lesz zsíros a hajam?
Rugalmas és tapadó élelmiszer csomagolásra használt átlátszó, vékony, frissen tartó mûanyagfólia, Tehát amibe bele szokás csomagolni a szendvicset, vagy egyéb dolgokat. [link] [link]
A kérdező hozzászólása: bocsi, véletlenül elküldtem. szóval mi az a folpack?
A kérdező hozzászólása: ok, köszi:) mindenképp kipróbálom. És még valami! mi az a
Bocsi # 250- 400 Ft körüli az ára.
A kérdező hozzászólása: oke, persze, de ink hallgatok a tobbiekre, mert ok mar probaltak es sikerult nekik. am azota voltam a fodraszomnal, es mondta h jo az olaj..

Hogy kell használni a hajpakolást?

Lehet buta kérdésnek t?nik,de kaptam ajándékba egy avonos hajpakolást. A kérdesem az lenne,hogy el?ször samponnal mossam meg a hajam,és utána tegyem rá a pakolást,vagy el?ször simán vízzel mossam meg,úgy rá a pakolást és utána samponnal mossam ki??El?re is nagyon köszi!

Legjobb válasz: Melyik fajta hajpakolás? Amúgy a hátuljára rá szokott lenni írva, hogy kell használni. Ha az olajos hajpakolás, akkor azt felmelegítve benedvesített hajra kell tenni és csak utána megmosni, a többi fajtát meg samponozás után kell használni és leöblíteni. De van már olyan fajta is köztük, amit nem kell leöblíteni. A hajtövekre semmiképpen ne tedd, mert bezsírosodik tõle a haj.

Melyik fajta hajpakolás? Amúgy a hátuljára rá szokott lenni írva, hogy kell használni. Ha az olajos hajpakolás, akkor azt felmelegítve benedvesített hajra kell tenni és csak utána megmosni, a többi fajtát meg samponozás után kell használni és leöblíteni. De van már olyan fajta is köztük, amit nem kell leöblíteni. A hajtövekre semmiképpen ne tedd, mert bezsírosodik tõle a haj.
A kérdező hozzászólása: Olajos.Igen, de nincs a hátulján, csak egy üvegcsébe kaptam.Amúgy Avonos. Köszönöm a választ!
Szívesen. A hátulján levõ papírt fel kell hajtani, és ott van rajta, h 1percre kell meleg vízbe tenni aztán nedves hajra rátenni és egy perc után kiöblíteni, majd samponozni:D


Miért vesznek olyanok iPhone-t akiknek gőzük sincs, hogy kell használni és miért itt és nem egy szakmai oldalon próbálnak segítséget kérni? És miért nem ismerik a google-t?

Legjobb válasz: Kérdezõ, nézted te már az Androidos kérdéseket? :D Egyébként aki ilyet csinál az meg is érdemli. Egyrészt az iPhone direkt úgy van teljesen megcsinálva hogy egy papucsállatka értelmi szintjével megegyezõ ember is tudja használni, csak a józan paraszti észt kell használni. Másrészt meg nem igaz hogy nem böki ki a szemét a használati utasítás (de minimum egy quick start guide" Sajnos már én is futottam bele olyan kérdésbe hogy "hol kell belerakni a sim kártyát?"

Kérdezõ, nézted te már az Androidos kérdéseket? :D Egyébként aki ilyet csinál az meg is érdemli. Egyrészt az iPhone direkt úgy van teljesen megcsinálva hogy egy papucsállatka értelmi szintjével megegyezõ ember is tudja használni, csak a józan paraszti észt kell használni. Másrészt meg nem igaz hogy nem böki ki a szemét a használati utasítás (de minimum egy quick start guide" Sajnos már én is futottam bele olyan kérdésbe hogy "hol kell belerakni a sim kártyát?"
Addig míg valakinek nem volt kezében iPhone addig nem is tudhatja hogy kell használni, azért itt kérnek segítséget mert egyszerûbb átláthatóbb mint valamilyen fórum, ismerik a google-t csak nincs kedvük keresgélni
Nem csak az iPhone-osok bénák, az Androidosok is. Ugye Android-dal sokkal több mindent meg lehet csinálni, mint iOS-en, tehát a használata nagyobb tudást igényelne (alap használatra mondjuk elég ugyanaz a tudás is), de hidd el, hogy a nem tudom hányszáz millió Androidos felhasználónak is max a 10%-a tudja, hogy egyáltalán mi is az a root.
A gugli használata némi agymunkával jár. Jól kell beírni a kérdést és utána még ott van az a gond, hogy a sok találat közül melyikre nyomjon a szegény tudatlan. Nem egyszerûbb itt beírni egyszer?

Valaki légyszi elmondaná hogy hogyan kell használni a backtrack 5-öt?

Legjobb válasz: De jó, hogy az ide tartozó hozzászólást is törlik már... Amúgy nálad minden bizonnyal okosabb, mivel nem kérdezek ekkora marhaságokat. De megint csak ismételni tudom, az EGY TELJES OPERÁCIÓS RENDSZER, nincs olyan leírás, hogy hogyan kell használni, benne van többféle program, a különbözõ dolgokra más és más módszer/alkalmazás/megoldás van.... Mint már említettem, nem neked való, amíg ilyet kérdezel, hogy hogyan kell használni.

De jó, hogy az ide tartozó hozzászólást is törlik már... Amúgy nálad minden bizonnyal okosabb, mivel nem kérdezek ekkora marhaságokat. De megint csak ismételni tudom, az EGY TELJES OPERÁCIÓS RENDSZER, nincs olyan leírás, hogy hogyan kell használni, benne van többféle program, a különbözõ dolgokra más és más módszer/alkalmazás/megoldás van.... Mint már említettem, nem neked való, amíg ilyet kérdezel, hogy hogyan kell használni.
A kérdező hozzászólása: jaj mert te annyira nagyon okos vagy
az elöttem lévõnek igaza van nagy tudást igényel de sosem késõ elkezdeni a tanulást hackelésre lehet használni wifi jelszavak vissza fejtésére facebook feltörésre ftp szerverekére illetve weboldalakéra és még nagyon sok mindenre az elsö kiadása óta ismerem a live cd-t és auditoort is de hidd el nagyon nehéz kezelni de sok sikert neked https://www.youtube.com/watch?v=6Fl0aJ5AQ9E&feature=fvst üi Csak tesztelésre ajánlom mivel egyéb cselekedet bûntetõ eljárást von maga után gondolom ezzel tisztába vagy!
"facebook feltörésre" Na erre pont nem és a többire sem nagyon, csak megfelelõ szakértelemmel. De szerintem ez a válasz itt, egy hónapokkal ezelõtti kérdéshez kicsit fölösleges volt.
Akkor valószínüleg nem tesztelted mert pontosan jó a facebookra gmailra wifire bluetooth ra ftp szerverekre szóval elhiheted nekem hisz alapoktól vágom már a brackot had ne részletezzem a tudását ennyi hiába régi a kérdés válasz mindig jól jön a kérdezõnek
Hidd el, pontosan tudom mirõl beszélek. Brute force és szótár alapú támadás kiesett, mert a facebook elég hamar letilt és amúgy is ezek baromi átlátszó dolgok. Wifin keresztüli sniffeléssel pedig HTTPS-bõl nem hámozol ki kódolatlan jelszót. (Igen, a facebook login is https-en át megy, ha be van kapcsolva a biztonságos kapcsolat, ha nincs.) Egyetlen megoldás lehet a man in the middel, de ugye itt tanúsítványt kell hamisítani, ami annyira nem könnyû dolog és a júzernek a böngészõje valószínûleg óriási piros feliratot fog kidobni, hogy gáz van. (Persze vannak hülyék akik kérdés nélkül rányomnak, hogy nem gond, ebben az esetben lehet CSAK lopni jelszót.) Szóval tök jó, hogy ismered magát a rendszer, de azért más dolgokkal sem ártana tisztában lenni. (Vagy nem kéne hülyeséget írni, mert egy "facebook feltörés" mint írtam, csak elég szélsõséges esetekben megy közvetlenül.) A wifi egy kicsit más tészta. Wep-et nevetségesen könnyû törni, WPA-t is ha a WPS be van kapcsolva, könnyen lehet brute forcolni a PIN kódot, de egy rendes WPA2-t, megfelelõ jelszóval szintén nem túl esélyes, hogy sikerül. FTP szerverekre lehet brute forcolni, de talán elõnyösebb metasploittal egy exploitot bepróbálni, hátha. Vagy ha azonos hálózaton vagy, akkor lehet próbálni sniffelni és várni, míg valaki be nem lép. Mivel az FTP önmagában egy titkosítatlan protokoll, gyönyörûen kiolvasható a jelszó a forgalomból.
Látom nagyon vágod a témát de nem irtam volna ha nem probáltam volna egyiket sem wifit is és facet is egyaránt a facet ugy gondoltam hogy nem feltöri hanem kicsalja az áldozattol a jelszót probáld ki érdemes http://www.youtube.com/results?search_query=backtrack+5+face..
Jó, az itt levideózott cucc pusztán egy kamu oldal, ez tényleg csak a nagyon idióta usereknél mûködik. (Ehhez ráadásul nem kell mondjuk ez a rendszer, csak egy szerver és HTML ismeret egy minimális PHP ismerettel.) Ez azért nagyon messze van a feltöréstõl, ráadásul tényleg hülye felhasználó kell hozzá.
Illetve ennek is lehet haszna, de csak akkor ha mondjuk sikerül a célpont hálózatához hozzáférni és mondjuk átvenni a router szerepét (jó játék az ARP mérgezés). Eztán már kicsit hatékonyabb, ha át lehet irányítani a facebook.com-ra menõ kérést transzparens módon a helyi szerveren lévõ kamu oldalra. Csak 1 kérdés után pedig újra tovább kell irányítani, különben gyanús lesz.

Vásároltam egy szauna övet. Hogyan kell használni és mennyi ideig, valamint előtte a bőrt kezelni kell?

Legjobb válasz: Nem adtak hozzá használati utasítást?!... 8-o Amúgy meg nagyon egyszerû : tiszta bõrre kell felcsatolni nem túl szorosan (elõtte semmivel ne kend e a bõröd). A hõfokszabályzón beállítod a kellemesen meleg, nem túl forró hõfokot. Kb. 15-20 percig kell használni, utána a legtöbb szaunaöv automatikusan kikapcsol. Naponta max. 2x javasolt használni! Tegyél magad alá egy vastag frottír törülközõt, mert izzadni fogsz tõle (lehet, nem az elsõ alkalom után, de néhány kezelés után mindenképp). A szaunázás alatt nem javasolják a folyadék pótlást, csak utána.

Nem adtak hozzá használati utasítást?!... 8-o Amúgy meg nagyon egyszerû : tiszta bõrre kell felcsatolni nem túl szorosan (elõtte semmivel ne kend e a bõröd). A hõfokszabályzón beállítod a kellemesen meleg, nem túl forró hõfokot. Kb. 15-20 percig kell használni, utána a legtöbb szaunaöv automatikusan kikapcsol. Naponta max. 2x javasolt használni! Tegyél magad alá egy vastag frottír törülközõt, mert izzadni fogsz tõle (lehet, nem az elsõ alkalom után, de néhány kezelés után mindenképp). A szaunázás alatt nem javasolják a folyadék pótlást, csak utána.
Jobbkezedbe lazán megfogod, balkedezeddel még lazábban kinyitod a kukát és közben a lassan, határozott mozdulatokal belehelyezed. Miért adsz ki pént ilyen kamu vackokra? Menj futni, többet ér és olcsobb is.
A kérdező hozzászólása: Nem az kérdeztem, hogy milyen mozdulattal dobjam ki, hanem az volt a kérdésem, hogy hogyan kell használni!A férjemnek balesete volt és sajnos Õ már nemigen fog futni, de az étvágya jó és nagyon sokat hízott!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindent megpróbálok, mert egy örökmozgó volt a baleset elõtt!

League of legends ben veszek a Morgan karinak kardokat, de nem tom hogy kell hasznalni, segitenétek mivel kell hasznalni?

pls segitsetek

Legjobb válasz: Ezen jót nevettem :D Hiába veszel meg egy kardot valamelyik hõsnek attol nem azt fogja használni, csak a tulajdonságai nõnek meg pl: többet sebzel. Morgananak meg ne vegyél kardokat neki varázsló cuccok kellenek.

Ezen jót nevettem :D Hiába veszel meg egy kardot valamelyik hõsnek attol nem azt fogja használni, csak a tulajdonságai nõnek meg pl: többet sebzel. Morgananak meg ne vegyél kardokat neki varázsló cuccok kellenek.
A kérdező hozzászólása: ja :D akkor irja pls le vki hogy melyik karinak van kardja meg ij , mimi a nevûk, pls :D
Most mind a 100 karakternek írjuk le? Morgananak Ability poweres cuccok kellenek mert varázsló. Nézz buildeket inenn: http://mobafire.com
Yi-nek vehetsz amennyi kardot akarsz. Itt van néhány cucc ami jó neki: Berserker's Cipõ, 2*Phantom Dancer, Infinity Edge, Bloodthirster, Black Cleaver. Igaz ha ezeket veszed akkor papír leszel esetles az utolsót lecsrélheted egy Frozen Malletre.
ha elfeedelt yi-nek ilyen cuccai vannak csinálhatsz bármit mert nem éred meg a lategamet vagy ha igen backdoorba ledönti a tornyokat mint szart fõleg kisebb leveleken.
AD Morgana....vicces..:D

Hogy kell használni ezeket a németben? Hogyan ismerem fel ezeket?

Amikor az alany esetb?l lesz, részes, tárgy, birtokos. Hogy kell ezekre rákérdezni? Die Kinder sind in dem Kindergarten. Például ebben a mondatban miért lett dem? Segítsetek!!

Legjobb válasz: nem voltál az. ezt a tárgyas meg részes esetet széles mosollyal megtanítják az embernek, aztán meg rászakad a káosz, mert a dolog jellemzõen nem így mûködik. a továbbiakban a tárgyas legyen az alma a részes meg a körte, mert így legalább a szavak nem zavarnak bele a dologba. naszóval vannak a határozók, mint in, an, auf, mit és még egy halom. Ezeknek részben van önálló jelentésük, részeben az ige jelentését egészítik ki. Ez így még sötét, de igyekszem megvilágítani. Kezdjük az önálló jelentésükkel. legyen mondjuk az in. Az in önálló an vagy azt jelenti, hogy -ban, -ben (pl. iskolában) vagy azt, hogy -ba, -be (pl. iskolába megyek), hogy éppen megyik jelentése van érvényben azt az utána következõ szó ragozása árulja el. Ha irány, azaz jelen esetben -ba, -be, akkor az utána következõ szót alma szerint kell ragozni, ha hely, azaz -ban, -ben, akkor meg körte szerint ragozandó a következõ szó. Ezért lesz a kérdésben dem, mert az körte szerinti ragozás, a mondat pedig azt mondja, hogy az óvodáBAN. (a Kindergarten a der, ami almában den, körtében pedig dem) ez volt a dolog egyszerûbb része. A trükkös rész akkor következik, amikor a határózóknak látszólag semmi értelmük nincsen. Ebben az esetben az igét egészítik ki. A példa legyen a warten (várni, most használjuk ezt a jelentését, mert jelenthet mást is) ige. A szótárakban általában kétféle módon szerepel. Vagy úgy, hogy "warten auf+A" vagy úgy, hogy "warten auf etwas/jemanden" Az "A" az "akkusativ", ami nálunk az alma, ezt fejezi ki a "etwas/jemanden" is. Ezt jelenti, hogy ha azt akarod mondani, hogy vársz valakire, akkor azt úgy kell használni, hogy warten, utána az auf és utána amire/akire vársz az alma szerint ragozva. Ha "D" állna ott akkor az a körte. Ebben nem kell keresni logikát, minden igének megvannak a maga kötelezõen használandó vonzatai, ezt így kell mondani és kész. Ezeket sajnos meg kell tanulni. Az elején, aztán ha már ráérzel, akkor jönni fog magától.

nem voltál az. ezt a tárgyas meg részes esetet széles mosollyal megtanítják az embernek, aztán meg rászakad a káosz, mert a dolog jellemzõen nem így mûködik. a továbbiakban a tárgyas legyen az alma a részes meg a körte, mert így legalább a szavak nem zavarnak bele a dologba. naszóval vannak a határozók, mint in, an, auf, mit és még egy halom. Ezeknek részben van önálló jelentésük, részeben az ige jelentését egészítik ki. Ez így még sötét, de igyekszem megvilágítani. Kezdjük az önálló jelentésükkel. legyen mondjuk az in. Az in önálló an vagy azt jelenti, hogy -ban, -ben (pl. iskolában) vagy azt, hogy -ba, -be (pl. iskolába megyek), hogy éppen megyik jelentése van érvényben azt az utána következõ szó ragozása árulja el. Ha irány, azaz jelen esetben -ba, -be, akkor az utána következõ szót alma szerint kell ragozni, ha hely, azaz -ban, -ben, akkor meg körte szerint ragozandó a következõ szó. Ezért lesz a kérdésben dem, mert az körte szerinti ragozás, a mondat pedig azt mondja, hogy az óvodáBAN. (a Kindergarten a der, ami almában den, körtében pedig dem) ez volt a dolog egyszerûbb része. A trükkös rész akkor következik, amikor a határózóknak látszólag semmi értelmük nincsen. Ebben az esetben az igét egészítik ki. A példa legyen a warten (várni, most használjuk ezt a jelentését, mert jelenthet mást is) ige. A szótárakban általában kétféle módon szerepel. Vagy úgy, hogy "warten auf+A" vagy úgy, hogy "warten auf etwas/jemanden" Az "A" az "akkusativ", ami nálunk az alma, ezt fejezi ki a "etwas/jemanden" is. Ezt jelenti, hogy ha azt akarod mondani, hogy vársz valakire, akkor azt úgy kell használni, hogy warten, utána az auf és utána amire/akire vársz az alma szerint ragozva. Ha "D" állna ott akkor az a körte. Ebben nem kell keresni logikát, minden igének megvannak a maga kötelezõen használandó vonzatai, ezt így kell mondani és kész. Ezeket sajnos meg kell tanulni. Az elején, aztán ha már ráérzel, akkor jönni fog magától.
könnyítõ szójáték: Hová AKasztod a holDat? Hová kérdésre akkusatív, hol kérdésre Datív.:)

Hogy kell feltölteni egy autó akkumulátorát? Hogy kell használni az akkumulátor töltőt? Mennyi ideig bírja egy átlag akkumulátor?

Járó motornál rá lehet dugni töltésre vagy csak utána indítsam be? És ha másik autoról akarom bebikázni hogy a generátor töltsön?Elég kevés tudásom van ilyen téren, szeretnék minél többet tudni az akksi m?ködésér?l hogy ha bármi van hozzá tudjak nyúlni, illetve nem árt amúgy sem ha tudok ilyesmiket! Mit érdemes magamnál tartani kocsiban ha valami közbejön az úton? Akkumulátor tölt?re érdemes beruházni?

Legjobb válasz: Az akkumulátortöltõt csak álló motornál szabad használni, akkor is úgy, hogy a pozitív sarut leveszed. Néhány órát töltöd, aztán ismét el tudsz indulni. Bikázás: a segítõ autó motorja jár. Pozitív pólus a pozitív pólushoz, a segítõ autó negatív pólusa a kisegítendõ autó motorterének egy fémes részéhez (nem a negatív pólushoz!). Pár perc után meg kell próbálni az indítást. Néhány további perc eltelte után az összes lehetséges elektromos fogyasztót (pl. ködfényszórók, fûthetõ szélvédõ, stb.) be kell kapcsolni, és úgy, az elõzõvel ellentétes sorrendben szétkötni a vezetékeket. A kisegített autónak utána jó sokat kell járnia, hogy biztosan el tudjon indulni legközelebb is. Probléma akkor valószínûbb, (hacsak nincs valami, ami leszívja az akkumulátort), ha az akkumulátor elmúlt 5 éves. Az akkumulátor állapotának ellenõrzése: Az autót (maximum 1-2 nap, de semmiképp nem több) állás után megpróbálod elindítani, lehetõleg a kuplung lenyomása nélkül, úgy, hogy közben az utastérlámpa világít. Ha közben a lámpa fénye nagyon elhalványul, az azt jelenti, hogy az akkumulátor gyenge, és okozhat problémákat a közeljövõben.

Az akkumulátortöltõt csak álló motornál szabad használni, akkor is úgy, hogy a pozitív sarut leveszed. Néhány órát töltöd, aztán ismét el tudsz indulni. Bikázás: a segítõ autó motorja jár. Pozitív pólus a pozitív pólushoz, a segítõ autó negatív pólusa a kisegítendõ autó motorterének egy fémes részéhez (nem a negatív pólushoz!). Pár perc után meg kell próbálni az indítást. Néhány további perc eltelte után az összes lehetséges elektromos fogyasztót (pl. ködfényszórók, fûthetõ szélvédõ, stb.) be kell kapcsolni, és úgy, az elõzõvel ellentétes sorrendben szétkötni a vezetékeket. A kisegített autónak utána jó sokat kell járnia, hogy biztosan el tudjon indulni legközelebb is. Probléma akkor valószínûbb, (hacsak nincs valami, ami leszívja az akkumulátort), ha az akkumulátor elmúlt 5 éves. Az akkumulátor állapotának ellenõrzése: Az autót (maximum 1-2 nap, de semmiképp nem több) állás után megpróbálod elindítani, lehetõleg a kuplung lenyomása nélkül, úgy, hogy közben az utastérlámpa világít. Ha közben a lámpa fénye nagyon elhalványul, az azt jelenti, hogy az akkumulátor gyenge, és okozhat problémákat a közeljövõben.
A kérdező hozzászólása: Néhány kérdésem van: (bocs hogy nem értem teljesen õket) Álló motor= nincs beindítva? Pozitív sarut levenni mit jelent a gyakorlatban? A töltõnek csak a negatív felét kell használni? Fémes rész? bárhova a motortérben ahol fémet látok? Nem az akksihoz kell?
Álló motor = nincs beindítva. Az akkumulátorról leveszed a pozitív sarut, majd mind a két pólusra ráteszed a töltõ megfelelõ pólusát. Fémes rész: elöl keresztben van egy fém rúd, (nem hengeres, de jobb nevet nem tudok neki adni), olyan színû, mint az autó karosszériája. Ehhez kell csiptetni. Valami oka van, hogy nem magához az akkumulátorhoz, de így hirtelen nem tudom biztosra, hülyeséget meg nem akarok írni.

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mire való a AutoCut (by hdtv) és hogy hogy kell használni?

Legjobb válasz: Azt sem tudod mire való de használni azt már akarod mi? :D Egyébként az nfo-ban benne van hogy hogyan kell használni és mire való. Csak kicsit elõbb körül kellene nézni ugye ugye.

Azt sem tudod mire való de használni azt már akarod mi? :D Egyébként az nfo-ban benne van hogy hogyan kell használni és mire való. Csak kicsit elõbb körül kellene nézni ugye ugye.
A kérdező hozzászólása: kösz a semmit :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!