Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell halat (160 db)

Hogyan kell halat tartani?

Elnézést a csacska kérdésért, de még sosem volt halam. A fiam nagyon szereti a halacskákat, de hát még kicsi, így nagyjából rám fog maradni minden "meló" vele, ? meg majd nézi :)

Legjobb válasz: Mivel ti még kezdök vagytok szerintem elég egy kb 25 literes akvárium, ebbe vegyél gupikat ( nem igényes hal nagyon szapora ) meg mollyt, elöször, vegyél mindenképp levegöztetöt, meg vizszüröt, növénykete is amit majd a halas ficko ajánl neked, rakjál felé neon csöt, tehát akvárium lefedve ( ki ne ugorjanak a halak, mert képesek rá )afelé neoncsö megvilágitást, azt lehet venni kompletten is, cserélni a vizet attol függ hogy áll be a növényzet-fény stb...te is látni fogod, addig mindig kirakod más vizbe a halakat, ( ez a viz állott legyen mert hömérséklet különbségre bajuk eshet ), ha megveszed a legelsö halat, akkor is elötte nap megcsinálod az akváriumba a vizet, zacskostol belerakod, majd 1.2 ora mulva átengedheted. Sok sikert!

Mivel ti még kezdök vagytok szerintem elég egy kb 25 literes akvárium, ebbe vegyél gupikat ( nem igényes hal nagyon szapora ) meg mollyt, elöször, vegyél mindenképp levegöztetöt, meg vizszüröt, növénykete is amit majd a halas ficko ajánl neked, rakjál felé neon csöt, tehát akvárium lefedve ( ki ne ugorjanak a halak, mert képesek rá )afelé neoncsö megvilágitást, azt lehet venni kompletten is, cserélni a vizet attol függ hogy áll be a növényzet-fény stb...te is látni fogod, addig mindig kirakod más vizbe a halakat, ( ez a viz állott legyen mert hömérséklet különbségre bajuk eshet ), ha megveszed a legelsö halat, akkor is elötte nap megcsinálod az akváriumba a vizet, zacskostol belerakod, majd 1.2 ora mulva átengedheted. Sok sikert!
Ezt nem lehet néhány sorban elmondani, olvass könyveket és akkor minden megtudsz.
Az elsõ válaszoló ajánlotta a guppit. Ez egy elevenszülõ hal. A hím halak a szép, színesek, a nõstények átlagosak. Nagyon sok pici hal lenne, szerintem csak hímeket vegyél. Neonhal. Akkor néznek ki jól, ha sok van belõle. :) Viszont vitorláshalat semmiképpen. Nagyon kényes.
http://halak.extra.hu/index.html http://www.hazikedvencek.hu/halak/f_azok_a.php http://zooworlderd.mlap.hu/?m=3125373 http://www.attiland.hu/?q=node/51 http://www.aquaristic.org/a-diszhalak-biologiaja-tartasa-es-.. A legáltalánosabb akváriumi halfajták a guppi, a neonhal, a zebradánió, házmester harcsa (azt hiszem, algaevõ harcsának is hívják, ha nem így van, javítsatok ki!), páncélos harcsa, vitorláshal, mollik... Nálunk úgy volt, hogy míg az akváriumot tisztítottuk, addig átraktuk õket egy másik, kisebb akváriumba (erre a célra jó egy nagyobb dunsztosüveg is). A többi kérdésedre megtalálod a linkelt oldalakon a válaszokat!
vízbe :)
A kérdező hozzászólása: Köszike :) Remélem nem lesz bajuk, úgy féltem szegénykéket magamtól. De remélem jól megleszünk mindannyian együtt :D
amiket leírtak azok igazak és egyet értek vele mivel még kezdõ akvariszta vagy szerintem olvass el könyveket és abból szinte mindent megtudsz én még aranyhalat is ajánlom (elég buta állat)de szép éss 5 másodpercen bellül elfelejt mindent és igénytelen csak a vizet kell tisztítani
milyen halaid vannak?
van egy ötletem nem a szürö a hiba hagyd a szürot a fracba az nem akadályozza .szóval cseréld le a vizet tisztits át a vizet ha kész vagy rédezd be vissza hagyd igy és vagyél egy kicsi akváriumot és rakj bele egy xifo nostényt mikor már nagy a hasa ás rakj olyan köveket le hogy be tudjon esni egy kis csavar de a nagy hal ne tudjon oda menni és várj
hát végül is 1 pár (egy hím és egy nõstény) guráminak jó vagy akár úgy is lehet hogy egy hím betta és 3-4 nõstény betta de vagy ez vagy az szal bagy a gurámik vagy a betták én inkább a gurámit választanám de rád bízom de ahogy most van úgy nagyon nem jó a szûrésrõl nem beszéltél az miylen ?
A kérdező hozzászólása: Mien javaslatotok van akkor csak mijen halakat tartsak szaporitani.
A kérdező hozzászólása: Nem veszek ujat ahogy kidoglik.
ezek a halak nem valóak ebbe az akváriumba nem csodálom hogy nem tudod õket szaporítani ahogy kivettem a kérdésbõl ahogy kidöglik egy hal veszel újat nem véletlen halnak meg nézd meg mekkora aki kell hozzájuk http://diszhal.info/Gymnocorymbus_ternetzi.php http://diszhal.info/Xiphophorus_helleri.php http://diszhal.info/Poecilia_sphenops.php http://diszhal.info/Pterophyllum_scalare.php
A kérdező hozzászólása: 65L
mekkora az akváriumod itt a gyakorin csak aki vagy aksinak mondjuk :)
A kérdező hozzászólása: Ki mekkora?
mekkora aki, milyen szûrõ?
A kérdező hozzászólása: Scalar, Molly, Xifo, Guppy, Tetra tiger, Colisa
szerintem xifot és endlerguppy-t/guppy meg platti halat tarts

Hogyan kell halat párolni tejben?

Tengeri fehérhúsú halat szeretnék a szokásos paprikás-lisztes rántás helyett másként elkészíteni, de a két soros recept első mondatánál leragadtam, hogy "párold meg tejben a halat". :S Remélem, valaki tud segíteni.

Legjobb válasz: Szerintem elirták . pácolás lehet .. Fokhagymás tejbe kell, beáztatni ,majd utána szárazra törölni ,és úgy kisütni. Én be szoktam pácolni: olaj,zuzott fokhagyma chilli pehely ,citromlé,-ezeket összekeverem és 3-4 órára beteszem a páclébe,a halat aztán lecsepegtettem,annyira,hogy kevés olaj maradjon rajta ,és forró serpenyöben mind két oldalát pirosra sütöm..

Szerintem elirták . pácolás lehet .. Fokhagymás tejbe kell, beáztatni , majd utána szárazra törölni , és úgy kisütni. Én be szoktam pácolni: olaj, zuzott fokhagyma chilli pehely , citromlé, -ezeket összekeverem és 3-4 órára beteszem a páclébe, a halat aztán lecsepegtettem, annyira, hogy kevés olaj maradjon rajta , és forró serpenyöben mind két oldalát pirosra sütöm..


Hogyan kell halakat szaporitani?

ha szeretnék halakat szaporítani akkor minimum hány literes akvit vegyek?ja és abba miket vegyek? ja és az ikrákkal mit kell csinálni és akkor ha megvannak az ikrák akkor vissza rakjam a szül?ket?(nem gömb akváriumot akarok venni mert azt már nagyon nem lehet és a halaknak se jó)

Legjobb válasz: köszönöm. légyszi adj meg oldalakat mert nem találok. vannak halaim és már most imádom õket. egyszerûen annyira jó õõket nézni.

A kérdező hozzászólása: köszönöm. légyszi adj meg oldalakat mert nem találok. vannak halaim és már most imádom õket. egyszerûen annyira jó õõket nézni.
Bocsi, elírtam. Úgy írják a nevet, hogy Zsilinszky. :)
Elõször olvass, meg legyenek tapasztalataid, majd utána ráér a tenyésztés. :)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi szerinted ezt a könyvet lehet venni az alexandrába?
Van egy könyv, a címe: Horn-Zsilinszki - Akvarisztika. Nagyon jó, én itt kezdtem az akvarisztikát. Leírja a különdözõ díszhalfajok jellemzõit, tartását, szaporítását, meg minden ilyesmit. Ha ezt elolvasod, szerintem már nem kell sokat keresgélned utána.
A kérdező hozzászólása: köszii.
A neont felejtsd el, a szaporítása nem kezdõnek való móka. Szükséged lesz egy 100 literes akváriumra, abban tarthatsz 10-12 plattit. A plattik elevenszülõk, nem kell ikrákkal bajlódni. Ha dús a növényzet, akkor semmit nem kell tenned, szaporodnak maguktól. A kicsik egy részét megeszik a szülõk, ha ezt el akarod kerülni, akkor vegyél egy ivadékhálót.
A kérdező hozzászólása: plattikat. vagy neonokat.
Milyen halakat szeretnél szaporítani? Nincs univerzális módszer, minden fajnak mások az igényei.
http://www.akvarista.hu -> regisztrálsz és elolvasod a fõoldalon lévõ 5 ebbok-ot, meg átböngészed az egész oldalt. http://www.diszhal.info -> halak, növények, gerinctelenek felsorolva, igényeik, betegségek felsorolása és kezelése stb...
A kérdező hozzászólása: köszönöm.:)
Menj be egy könyves boltba, és vedd meg az elsõ kezed ügyébe akadó, szimpatikusnak látszó könyvet. :) Egy akvárium elindításához képest nem nagy költség.
A kérdező hozzászólása: baj?
na egy újabb szaporító
A kérdező hozzászólása: köszi

Sütőzacskóban hogyan kell halat sütni?

Be kell olajozni a zacskót? Megszurkálni? Eddig még sosem használtam süt?zacskót. A halat már fokhagymás tejbe raktam, holnap szeretném sütni.

Legjobb válasz: Elvileg nem kell zsiradékot tenni a zacsiba, de 1-2 kanál olajtól nem lesz baja. Igen, meg kell szurkálni tûvel a zacskót, hogy pici lyukak legyenek rajta.

Elvileg nem kell zsiradékot tenni a zacsiba, de 1-2 kanál olajtól nem lesz baja. Igen, meg kell szurkálni tûvel a zacskót, hogy pici lyukak legyenek rajta.

Windows Live Movie Maker-ben hogyan kell halkra venni a zenét?

A video után betápláltam a zenét, de nagyon er?s. Szeretném halkabbra beállitani, mert elnyomja a riporter szövegelését.

Legjobb válasz: http://explore.live.com/windows-live-movie-maker-audio-editi..

A kérdező hozzászólása: Köszike, sikerült!

Hogy kell halakat fényképezni?

Valami tipp, hogy le tudjam fényképezni a neonokat?

Legjobb válasz: ne ijeszd meg

ne ijeszd meg
Fáziseltéréses AF minél erõsebb megvilágítás állvány kioldózsínór nélkül esélytelen. Kis kontraszérzékelõs AF-ú zsebgép erre nem alkalmas.
Még egy jó géppel is nehéz. Egyébként magas iso, plusz fény ha lehet, esetleg vaku, bár az nem jó mert akkor az üveg becsillanhat, és rövid záridõ.
Én a szupermakró felbontásban szoktam fényképezni. Az akvárium világítás bekapcsolva, vaku ki és mindenhol besötétítek hogy az üveg ne csillanjon be, és közvetlen az üveg elött van a gép 1cmre kb és úgy csinálok szupermakróval vagy 10 képet, a 10képbõl úgy 4lesz nagyon jó, és elvárásaimnak megfelelõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megpróbálom!

Flexibilis csemperagasztóval történő burkolás/javítás esetén a rabitz-hálót ill. dreibit-hálót (nem tudom hogy ezeket helyesen hogy kell írni) a felületre kell valahogy beletapasztani simítás után? Vagy hogy is van ez?

Legjobb válasz: a rabitz háló a vakolatba kell rakni, a dry-vit hálót pedig a hõszigetelõ rendszerhez ágyazzák a ragasztóba bele. Burkoláshoz ezek az anyagok nem kellenek. Ha pedig hõszigetelsz azt NE csemperagasztóval tedd, mert a ragasztó lúgos kémhatású , és megeszi a dry-vit hálót.

a rabitz háló a vakolatba kell rakni, a dry-vit hálót pedig a hõszigetelõ rendszerhez ágyazzák a ragasztóba bele. Burkoláshoz ezek az anyagok nem kellenek. Ha pedig hõszigetelsz azt NE csemperagasztóval tedd, mert a ragasztó lúgos kémhatású , és megeszi a dry-vit hálót.
Sztem elõször a hálót kell feltenni majd úgy a masszát rásimítani, én így láttam a házak hõszigetelésénél, ebbõl merítettem most. Az egyébként is marhaság hogy amit elsimít vki azt utána össze gányolja.

Hogyan kell jól halat sütni? !

Párszor már próbálkoztam, fagyasztott filét szoktam venni volt hogy fagyosan de volt hogy teljesen kiolvasztva tettem süt?be de minden esetben csak nagyon sok levet eresztett és abban f?tt :S Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Mint már írták, ott követed el a hibát, hogy vizesen akarod sütni.A halat ki kell olvasztani,le kell sózni és meg kell várni amíg lecsöpög róla a víz.Én még egy kicsit meg is nyomkodom ill felitatom a nedvességet szalvétával.Jót tesz a halnak, ha egy éjszakát kevés sós tejben ázik ( ezt is le kell majd szárítani ).Én a paprikás lisztbe egy kevés borsot és köményt is teszek, valamint citromlevet öntök a frissen sült,még forró halra.Tehát az a lényeg, hogy ne vizesen panírozd, vagy forgasd a lisztbe.

Mint már írták, ott követed el a hibát, hogy vizesen akarod sütni.A halat ki kell olvasztani, le kell sózni és meg kell várni amíg lecsöpög róla a víz.Én még egy kicsit meg is nyomkodom ill felitatom a nedvességet szalvétával.Jót tesz a halnak, ha egy éjszakát kevés sós tejben ázik ( ezt is le kell majd szárítani ).Én a paprikás lisztbe egy kevés borsot és köményt is teszek, valamint citromlevet öntök a frissen sült, még forró halra.Tehát az a lényeg, hogy ne vizesen panírozd, vagy forgasd a lisztbe.
kiolvasztani, lesózni, lecsöpögtetni...utána lehet panírozni, vagy paprikás lisztbe forgatni és bõ és FORRÓ olajban ki kell sütni
A paprikás liszben megforgatva és kisütve nagyon finom én is tudom ajánlani!!;)
A kérdező hozzászólása: na úgy is próbáltam már nem csak sütõben de valamiért leázott róla a paprikás liszt az olajba :S sütõs megoldást tudnátok esetleg? :)
Én úgy csináltam a fagyasztott heck-et, hogy ráraktam egy rácsra, a hal tetejére raktam fokhagyma karikákat, és citrom karikákat, aztán be a sütõbe. Nekünk ízlett. De mondjuk lehet kapni hal fûszert is, azt is rászórhatod.
Nálunk ez a favorit: kiolvasztom, papírtörlõvel én ismég felitatom a maradék nedvességet. Halak fûszersóval jól bedörzsölöm és így sütöm meg kevés olajon mindkét oldalát. Nagyon hamar kész, nagyon finom! Van egy rafinériás kész fûszerkeverék is, tejszínes kapros talán... azt is próbáltam, az sütõs. Az sem lett rossz, de az elsõ verzió a család kedvence.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!