Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell gyümölcsöt (81 db)

Hogy kell gyümölcs-chipset készíteni?

Legjobb válasz: Gondolom, aszalt almára vagy hasonlóra gondolsz. Van erre egy gyümölcsaszaló készülék. Mûködése: Az almát (héjastól) vékonyra kell szeletelni (szeletelõvel). Egy rétegben a készülék rácsaira kell helyezni, majd le kell fedni. A készülék meleg levegõt áramoltat a rácsok között (lassú folyamat), és az almaszeletek finom ropogósak lesznek.

Gondolom, aszalt almára vagy hasonlóra gondolsz. Van erre egy gyümölcsaszaló készülék. Mûködése: Az almát (héjastól) vékonyra kell szeletelni (szeletelõvel). Egy rétegben a készülék rácsaira kell helyezni, majd le kell fedni. A készülék meleg levegõt áramoltat a rácsok között (lassú folyamat), és az almaszeletek finom ropogósak lesznek.

Igaz, hogy a gyümölcsöt étgyomorra kell enni mert ha kaja után eszed akkor hízlal és rohad?

Legjobb válasz: Hízalni akkor is hízlal, ha éhgyomorra eszed, pl. tökmindegy hogy ha éhgyomorra nyomsz be 5 banánt ( 1 banán átlagosan 150 kalória, a méretétõl függ. ) vagy pedig tele hasra. Ha pl ötöt megeszel az már 750 kalória, ami több szelet sütinek felel meg, hiába gyümölcs mégis sok benne a gyümölcscukor. Érdemes kerülni a banánt, a szõlõt ill. az aszalt gyümiket. De napi több almát, epret, bogyós gyümit, málnát, dinnyét ilyesmit nyugodtan egyél, ezekben nagyon kevés a cukor! :) Az a része a mondatodnak hogy rothad, az igaz. Ugyanis minden kajának van emésztési ideje. A gyümölcsnek fél óra-1 óra (attól függ hány darab gyümit, vagy mekkora mennyiségben eszed). DE ez elõemésztés: valójában a beleidben emésztõdik meg a gyümölcs, késõbb, csak a gyomor segíti az elõemésztést. A többi kajának több az emésztési ideje: a fehérjének 3-4 óra (az olajos halaknak még több) a szénhidrátnak 2-4 óra (attól függ milyen szénhidrátot eszel, fehér kenyeret, vagy teljes kiõrlésû terméket) a zsírnak is több az emésztési ideje. Vannak kifejezetten nehéz ételek (pl. töltött paprika) utána érzed hogy nyom a gyomrod. Na azért, mert ott rengeteg szénhidrátot keversz zsírral és fehérjével is. Egy töltött paprikát megemészteni nem piskóta... pont azért mert 3 típusú anyag keveredik a gyomrodban: zsír, ch, és fehérje. Nemcsak diéta, de emésztés szempontjából is jobb pl. fehérjét (húst: csmellet, sajtot, halat, tojást pulykamellet stb) enni zöldséggel mert könnyebben emészted mint ha szénhidráttal (krumpli, rizs stb) ennéd. A zöldség az mindennel emésztõdik: szénhidráttal és fehérjével is, ez az egyetlen "anyag" amit a tested hússal és szénhidráttal is képes megemészteni. DE ha pl. eszel egy rizses húst, akkor az kb 3-4 óra alatt bomlik le a gyomrodban míg ha csmellet/húst eszel zöldséggel, nem érzed annyira tele magad, könnyebben emésztesz (meg kalória szempontjából is kevesebb) Szóval ha különbözõ "anyagokat" (zsírt fehérjével, ch-t fehérjével stb) keversz össze a gyomrodban, az emésztési idõ növekszik. Ha te megeszel egy tál csirkemellet rizzsel/zöldséggel (aminek az emésztési ideje 2-4 óra) és utána eszel gyümölcsöt (aminek az elõemésztési ideje fél óra) akkor már fél óra után kész: a gyümivel kész van a gyomrod, megtörtént az elõemésztés, de a csmellet még nem emésztette meg a tested, mert azt megemészteni hosszabb idõ. Az elõemésztett gyümi menne tovább a belekbe: vékonybélbe, vastagbélbe, stb. Itt emésztõdne meg igazán. De nem tud "továbbmenni" mert útját állja a csirkemell a gyomrod alján (hisz azt etted legelõször). Ezért elkezd rothadni (igen ez a helyes kifejezés) a gyomrodban mert nem tud a vékonybélbe továbbjutni... Bocsi a sok szóismétlésért/hibákért :D

Hízalni akkor is hízlal, ha éhgyomorra eszed, pl. tökmindegy hogy ha éhgyomorra nyomsz be 5 banánt ( 1 banán átlagosan 150 kalória, a méretétõl függ. ) vagy pedig tele hasra. Ha pl ötöt megeszel az már 750 kalória, ami több szelet sütinek felel meg, hiába gyümölcs mégis sok benne a gyümölcscukor. Érdemes kerülni a banánt, a szõlõt ill. az aszalt gyümiket. De napi több almát, epret, bogyós gyümit, málnát, dinnyét ilyesmit nyugodtan egyél, ezekben nagyon kevés a cukor! :) Az a része a mondatodnak hogy rothad, az igaz. Ugyanis minden kajának van emésztési ideje. A gyümölcsnek fél óra-1 óra (attól függ hány darab gyümit, vagy mekkora mennyiségben eszed). DE ez elõemésztés: valójában a beleidben emésztõdik meg a gyümölcs, késõbb, csak a gyomor segíti az elõemésztést. A többi kajának több az emésztési ideje: a fehérjének 3-4 óra (az olajos halaknak még több) a szénhidrátnak 2-4 óra (attól függ milyen szénhidrátot eszel, fehér kenyeret, vagy teljes kiõrlésû terméket) a zsírnak is több az emésztési ideje. Vannak kifejezetten nehéz ételek (pl. töltött paprika) utána érzed hogy nyom a gyomrod. Na azért, mert ott rengeteg szénhidrátot keversz zsírral és fehérjével is. Egy töltött paprikát megemészteni nem piskóta... pont azért mert 3 típusú anyag keveredik a gyomrodban: zsír, ch, és fehérje. Nemcsak diéta, de emésztés szempontjából is jobb pl. fehérjét (húst: csmellet, sajtot, halat, tojást pulykamellet stb) enni zöldséggel mert könnyebben emészted mint ha szénhidráttal (krumpli, rizs stb) ennéd. A zöldség az mindennel emésztõdik: szénhidráttal és fehérjével is, ez az egyetlen "anyag" amit a tested hússal és szénhidráttal is képes megemészteni. DE ha pl. eszel egy rizses húst, akkor az kb 3-4 óra alatt bomlik le a gyomrodban míg ha csmellet/húst eszel zöldséggel, nem érzed annyira tele magad, könnyebben emésztesz (meg kalória szempontjából is kevesebb) Szóval ha különbözõ "anyagokat" (zsírt fehérjével, ch-t fehérjével stb) keversz össze a gyomrodban, az emésztési idõ növekszik. Ha te megeszel egy tál csirkemellet rizzsel/zöldséggel (aminek az emésztési ideje 2-4 óra) és utána eszel gyümölcsöt (aminek az elõemésztési ideje fél óra) akkor már fél óra után kész: a gyümivel kész van a gyomrod, megtörtént az elõemésztés, de a csmellet még nem emésztette meg a tested, mert azt megemészteni hosszabb idõ. Az elõemésztett gyümi menne tovább a belekbe: vékonybélbe, vastagbélbe, stb. Itt emésztõdne meg igazán. De nem tud "továbbmenni" mert útját állja a csirkemell a gyomrod alján (hisz azt etted legelõször). Ezért elkezd rothadni (igen ez a helyes kifejezés) a gyomrodban mert nem tud a vékonybélbe továbbjutni... Bocsi a sok szóismétlésért/hibákért :D
#2: A napi több almában több a cukor, mint egy közepes banánban. Sõt, egyetlen alma is képes ezt elérni, persze ahhoz nagy alma kell. Viszont a banán sokkal laktatóbb, mint az alma, éhesen egyértelmû, hogy a banánt választanám s jól tenném. Ha zavarna a magas szénhidrátbevitel (mérsékelten teszui is), a dinnyét kerülném, nem a banánt, mivel a dinnyébõl sokkal több az elégséges adag (ez persze emberfüggõ is), simán lehet kilószámra enni, ami valóban sok cukor. Bár addig nem gond, amíg elégeti az ember.
Még mindíg jobb lehet egy csokipacal, mint egy helyesírási hiba rossz humorral fûszerezve.
jaaaaa. tudom. olyan mint az étcsoki, csak ez nem csoki, hanem gyomor. tehát csokipacal. vagy?
mi az az étgyomor?
Az, hogy hizlal azt nem tudom, de igaz, mert az a bélben emésztõdik, és nem a gyomorban. Így a benne lévõ jó (vitaminok) kárba vész, ha összekeveredik az egyéb gyomortartalommal:)
Ennek, nincsen jelentõsége, hogy mikor fogyasztasz gyümölcsöt.
Nem a hizlalás miatt, de igaz. A hasznos tápanyagtartalma éhgyomorra szívódik fel legjobban. Ha elõtte fõételt eszel, az emésztõrendszer arra "rendezkedik be", így a gyümölcs tápértékének nagy része elvész. (De a cukor az cukor marad, a hizlalásnak ehhez semmi köze.)

Mézes-ágyas pálinkához milyen gyümölcsöket ajánlotok, és pontosan hogy kell csinálni?

Nem sokat tudok róla, télen ittam fügéből + mazsolából készültet, az nagyon jó volt, de nem tudom hogy aszalva kéne beletenni a gyümölcsöt (itt a fügét) vagy nem? És milyen méz kéne bele? Bolti, vagy valami házi? Akác vagy másfajta? Meg ugy olvastam, hogy melegíteni kell a páleszt és a mézet is, hogy ne legyen zavaros. Minden részlet érdekel! (pálinka-méz arány is!)

Legjobb válasz: A pálinkát általában a saját fajta gyümölcsével ágyazzák. Lehet szép friss hibátlan gyümölccsel, vagy ha az nincs akkor aszalttal. Csak az a lényeg hogy tiszta legyen. A mézezésre mindenki mást mond. Én inkább valami nem túl erõs ízû mézzel csinálnám, mondjuk egy jó minõségû vegyessel, vagy egy gyengébb ízû akáccal. Keverés arány ízlés szerint.... A keverésnél a lényeg hogy szinte azonos hõfokon legyen a méz és a pálinka is! !!!Nehogy rárakd a gázra és úgy melegítsd!!! Elég ha szobahõmérsékletû, vagy esetleg ha a radiátorra teszed elõtte, max30C. A lényeg hogy ne legyen 1-2C-nál nagyobb a különbség a két összetevõ között. Aztán finoman adagolod a mézet folyamatosan kevered, rázod, mixeled. Majd ha eléred a kívánt arányt akkor jól összerázod aztán mehet a hûtõbe!!!

A pálinkát általában a saját fajta gyümölcsével ágyazzák. Lehet szép friss hibátlan gyümölccsel, vagy ha az nincs akkor aszalttal. Csak az a lényeg hogy tiszta legyen. A mézezésre mindenki mást mond. Én inkább valami nem túl erõs ízû mézzel csinálnám, mondjuk egy jó minõségû vegyessel, vagy egy gyengébb ízû akáccal. Keverés arány ízlés szerint.... A keverésnél a lényeg hogy szinte azonos hõfokon legyen a méz és a pálinka is! !!!Nehogy rárakd a gázra és úgy melegítsd!!! Elég ha szobahõmérsékletû, vagy esetleg ha a radiátorra teszed elõtte, max30C. A lényeg hogy ne legyen 1-2C-nál nagyobb a különbség a két összetevõ között. Aztán finoman adagolod a mézet folyamatosan kevered, rázod, mixeled. Majd ha eléred a kívánt arányt akkor jól összerázod aztán mehet a hûtõbe!!!


Hogyan kell aszalt gyümölcsöt késziteni? (pl. füge)

Legjobb válasz: Aszalt gyümölcs készítése eggészen egyszerû! Ahogy szüleim csinálják évek óta kis panellakásunkban... :) A gyümölcsöt lehet az szilva alma körte bármi, megtisztitod a magjátol, elvágod cikkekbe, beteszed egy tepsibe õket, na nem egy kupacba, bedugod a sütöbe kis lángon, az ajtót nyitva hagyod kb 5 cmre, és vársz pár órácskát mire készen nem lesz! Aszalt alma, hu de finom ajánlom mindenkinek!!!

Aszalt gyümölcs készítése eggészen egyszerû! Ahogy szüleim csinálják évek óta kis panellakásunkban... :) A gyümölcsöt lehet az szilva alma körte bármi, megtisztitod a magjátol, elvágod cikkekbe, beteszed egy tepsibe õket, na nem egy kupacba, bedugod a sütöbe kis lángon, az ajtót nyitva hagyod kb 5 cmre, és vársz pár órácskát mire készen nem lesz! Aszalt alma, hu de finom ajánlom mindenkinek!!!
Nagyanyam modszere: leszedett gyumolcsot megmosni, felrakni a szekreny tetejere a szobaban regen ujsagpapiron, mai esszel olom mentesseg miatt esetleg papirtorlo kendon. De amig van jo ido, akar a napra is ki lehet tenni a gyumolcsot.

Hogy kell lehet naponta ötször enni? Egy darab gyümölcs evésnek számít?

Tehát úgy értem uzsonna egy gyümölcs és ez ki van pipálva? Minek kell ezt így csinálni?

Legjobb válasz: Nálam igen, így mûködik, hogy tízórai+uzsi az általában gyümölcs. De lehet egy joghurt is például. Szóval nem kell napi 5x rendes kajálást csinálni, fõtt kajával meg ilyenek. Ez az anyagcserének tesz jót, hogy többször eszel kicsit, mindig van valami a gyomrodban, ezáltal éhes se leszel.

Nálam igen, így mûködik, hogy tízórai+uzsi az általában gyümölcs. De lehet egy joghurt is például. Szóval nem kell napi 5x rendes kajálást csinálni, fõtt kajával meg ilyenek. Ez az anyagcserének tesz jót, hogy többször eszel kicsit, mindig van valami a gyomrodban, ezáltal éhes se leszel.

Miért mondják hogy sok gyümölcsöt kell enni?

mivel abba sok a szénhidrát és azt is mondják hogy abbol keveset kell. de ez igy elég ellentmondásos. akkor most sok gyümölcs kell vagy az felejtős? jaa és dinnyéből lehet sokat enni? az ilyenkor olyan jól esik:) köszi előre is a normális válaszokat:)

Legjobb válasz: Az almában van szénhidrát, de van benne rost és sok víz. Egyébként nem kell sok gyümölcsöt enni, a cukor miatt, jobb, ha sok zöldséget eszel.

Az almában van szénhidrát, de van benne rost és sok víz. Egyébként nem kell sok gyümölcsöt enni, a cukor miatt, jobb, ha sok zöldséget eszel.
A gyümölcsben a "sok" szénhidrát nem igazán sok, ezt csak néhány hülye találta ki. Itt van, hogy 100 g gyümölcsben mennyi van, a szénhidrát az utolsó oszlop, g-ban van megadva. (Remélem, a táblázat formája megmarad.) Gyümölcsök: Megnevezés Kcal Fehérje Zsír Szénhidrát Alma 30 0.4 0.4 7 Ananász 51 0.4 0.7 12.0 Avokadó 139 0.9 14.2 0.8 Banán 103 1.3 0.1 24.2 Birsalma 41 0.6 0.9 9.1 Citrom 25 0.4 5.8 2.3 Cseresznye 61 0.8 0.7 14.0 Dió 650 19 57 12 Egres 38 0.6 1.4 8.0 Eper 34 0.4 0.5 7.0 Füge 64 0.0 0.3 15.5 Görögdinnye 29 0.5 0.2 6.5 Grapefruit 35 0.5 1.6 7.2 Kajszibarack 46 0.9 0.6 10.2 Kiwi 55 1.0 0.6 11.3 Körte 50 0.4 0.3 12.0 Málna 28 1.2 0.8 5.4 Mandarin 44 0.7 0.8 9.8 Mangó 56 0.0 0.2 13.4 Meggy 51 0.8 1.4 11.0 Narancs 40 0.6 1.5 8.5 Nektarin 48 0.4 0.5 11.4 õszibarack 40 0.7 0.3 9.0 Papaja 32 0.0 0.1 7.6 Ribizli, (fekete) 47 0.9 2.0 9.5 Ribizli, (vörös) 33 0.6 1.2 7.0 Szamóca 34 0.9 0.6 7.2 Szeder 32 0.8 1.8 6.0 Szilva 57 0.7 0.5 13.1 Szilva, (ringló) 59 0.0 0.8 13.5 Szõlõ 76 0.6 0.5 18.1
Pontosan, ha rost és vitamin kell, arra ott a zöldség is, kevesebb szénhidráttal. De alapvetõen nincs gond a sok gyümölccsel sem, ha amúgy minden szükséges tápanyagot bevisz az ember s nem eszik többet, mint amit felhasznál. Vannak harcos "sok gyümölcsevés"-ellenesek, akik szerint szinte az összes lerakódik zsírként, de az igen érdekes lenne és sokak tapasztalata megy vele szembe :) Én a magam részérõl annyi gyümölcsöt eszem, amennyit kívánok. Ez télen 5-10 deka volt, most érik a cseresznye, úgyhogy több :)
#2: A sok relatív. Szerintem is sok van bennük, fõleg némelyekben, itt van pl. a cseresznye. Megeszem félkilót és máris a limitemnél vagyok. Persze kell nekem ilyen limit vagy ilyen sok cseresznye :P De ha egyszer fogyni akarok és van egy cseresznyefám :D (Mint hedonista, eszem a cseresznyét, amennyi belém fér és meglátom, mi történik. Valószínûleg fogyok, mi mást tennék ilyen szánalmas mennyiségû kalóriából? Bár nem hiszek a kalória mindent vivõ erejében, azért a testem sem tudja függetleníteni magát az energiamegmaradás törvényétõl ;))
Tehát a táblázatól az derül ki, hogy a gyümölcsökben magas a szénhidrátok aránya, mert alig van bennük zsír és fehérje. A súly zömét a viz adja. Viszont a szénhidrát jó része cukor - ezért sokan nem ajánlják, hogy nagy mennyiséget egyél belõle. Egy kevés gyümölcs mindneki szerint jó, mert a cukor egy csomó rosttal kerül be, és nem syívódik fel olyan gyorsan, mint a kockacukor a teádból.
Piounál a pont!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek hálás vagyok a táblázatért is:)
A kérdező hozzászólása: mondjuk én ilyen melegben nem is nagyon kivánok mást.. sok sok dinnyét szoktam enni remélem nem tesz keresztbe a fogyokurámnak..:/
Ha megeszel 1 Kg dinnyét, az 300 kcal, olyan diéta nincs, aminél ez sok lenne. Még ha 4-5 kg-ot eszel egy nap, még az is elég kevés (ha mint írtad, nagyrészt ezt eszed egész nap)

Hogyan kell elkészíteni a gyümölcsöt egy 9 hós babának?

3,5 hónapja eszik zöldséget és gyümölcsöt a babám,kezdetben főztem,majd egy hónap múlva héj nélkül reszelve vagy nyomkodva adtam neki almát,körtét,barackokat,szilvát,dinnyét. 2 hete durva hasmenése lett,és a doki azt mondta,hogy 1 éves koráig a gyümölcsöt forrásban lévő vízben 1 percig főzzem,de ezt nem értem hogy kell,nyomjam le alá???meg eddig ilyet nem nagyon hallottam,minden ismerősöm már adja a nyers gyümit

Legjobb válasz: Én szinte minden gyümölcsöt beteszek a mikróba (zabpehellyel általában és úgy turmixolom) az almát kezdetben én is a gázon vízzel forraltam, utána váltottam a mikróra. Szerintem úgy értette, hogy pici vizet melegítesz, ha már forr beledobod az összevágott gyümit és leszûröd. Én a barackot is azért szeretem kicsit megfõzni ha nem azonnal eszi meg, hogy ne barnuljon be.

Én szinte minden gyümölcsöt beteszek a mikróba (zabpehellyel általában és úgy turmixolom) az almát kezdetben én is a gázon vízzel forraltam, utána váltottam a mikróra. Szerintem úgy értette, hogy pici vizet melegítesz, ha már forr beledobod az összevágott gyümit és leszûröd. Én a barackot is azért szeretem kicsit megfõzni ha nem azonnal eszi meg, hogy ne barnuljon be.
A kérdező hozzászólása: és mennyi ideig hagyjam benne?1-2 perc?
Fõzve kell adni?! Én mindig nyersen adtam minden gyümit, most is úgy kapja.11hós.Nekem azt mondták nyersen kell.
Sosem fõztem én sem.Nem lehet hogy egy adott gyümölcstõl volt hasmenése? Ha igen, akkor azt hagyd el, adj neki mást.Adhatsz neki gesztenyét meggyel, vagy reszelt almát darált kekszel.
Elsõ vagyok. Mivel nagyon sok széklete volt a fiamnak hozzátáplálás kezdetén (és azóta is, kezdetben kb.8-10, most 4-5), nekünk a védõnõ azt javasolta, hogy fõzzem meg a gyümit. Forrástól kb.1 percig, hogy a rostok kissé meglazuljanak, ez persze almánál, kemény körténél lényeges, de egy baracknak, érett körtének, sárgadinnények elég fél perc.
A kérdező hozzászólása: ja, nem a gyümölcstõl volt a hasmenés, láza volt meg hasmenése, azt mondták vírus, de a gyógyszerek nem nagyon hatottak, akkor múlt el mikor kibújt a foga, szóval szerintem attól volt, ezért nem is értem, miért mondta ezt a doki
Én sem fõztem soha a gyümit.Kezdetektõl nyersen kapta a fiam.Ha úgy gondolod, hogy a fogzás miatt volt a hasmenés és nem a nyers gyümölcs miatt, akkor szerintem felesleges bajlódni a fõzéssel, adhatod továbbra is nyersen.
Szerintem se fõzd. Benyelt egy kis bacit, elõfordul, kivédeni nem lehet teljesen. Fõzéssel az összes vitamin tartalma megsemmisül a gyümölcsnek én nyersen adom még sosem volt baja tõle (mindig meghámozva).

Hogy kell megfőzni a zabpelyhet? (gyümölcshöz) Elég felforralni, és amikor már puhának néz ki, levenni?

Legjobb válasz: Milyet használsz? Mert a Müllerben lehet kapni direkt babáknak Kölln típusút, az olyan, mint az ostya. Csak úgy lehet gyümölcshöz adni. Én pont ma próbáltam úgy, hogy forralt vízbe is raktam, és ahhoz adtam a gyümit, de úgy nem volt olyan jó. A sima zabpelyhet szerintem elég leforrázni is, és állni hagyni, hogy jól megszívja magát.

Milyet használsz? Mert a Müllerben lehet kapni direkt babáknak Kölln típusút, az olyan, mint az ostya. Csak úgy lehet gyümölcshöz adni. Én pont ma próbáltam úgy, hogy forralt vízbe is raktam, és ahhoz adtam a gyümit, de úgy nem volt olyan jó. A sima zabpelyhet szerintem elég leforrázni is, és állni hagyni, hogy jól megszívja magát.
Elõzõ vagyok. Máshol is lehet kapni, pl Spar, csak ott kétszer olyan drága! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Vettem DM-ben sima normál de kisszemû zabpelyhet. Aztán felforraltam vizzel, majd hipp-hopp puha lett. És tulajdonképpen ez a kérdés, hogy elég ennyit fõzni? De ha azt irod, elég leforrázni, akkor ez igy jó kell, hogy legyen :)
Elõzõek vagyok:-) Igen, az apróbb szemûnek szerintem elég kell, hogy legyen, ha leforrázva állni hagyod, nem kell fõzni. Majd írsz, hogy ment?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Végülis jónak tûnt, felforraltam a vizzel együtt, de utána már puha is volt :) A bébinek is izlett a gyümölccsel :)

Hogyan kell elkészíteni a tenger gyümölcseit (egyszerűen)?

Nah szóval...vettünk a haverokkal 1 zacsi tenger gyümölcseit és nem tudjuk hogy hogyan kell elkészíteni.Én mikor utoljára ettem akkor azthiszem hogy f?zve ettem de nem tudom hogy hogyan kéne megf?zni.Segítenétek nekem?Köszönöm el?re is!

Legjobb válasz: http://www.nosalty.hu/spagetti_tenger_gyumolcseivel_recept_6.. Ez nagyon szuperül hangzik:D http://juhaszne.blogspot.com/2009/12/fokhagymas-tenger-gyumo.. Ez meg nagyon egyszerû

szerintem vegetás vizben párold kb 20 percig, utána pedig vajban párold tovább. nagyon finom héjas burgonyával vagy párolt zöldséggel!
Nekem sajnos (és a családnak) nagyon nem jött be a tenger gyümölcsei elkészitve fokhagymával, paradicsommal, stb. Szerintem totál nem paszsol a két izvilág. Szóval ezt semmiképp se javaslom...

Hogyan kell elkésziteni a kölest a babáknak? Csak simán megfőzöm és izesitem gyümölccsel? Gluténmentes?

Legjobb válasz: Van kölespép (DM-es), én szoktam gyümölcshöz, joghurthoz keverni. Vagy a Milupa 7 gabonás pépben is van köles.

Van kölespép (DM-es), én szoktam gyümölcshöz, joghurthoz keverni. Vagy a Milupa 7 gabonás pépben is van köles.
a köles gluténmentes elõzõ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!