Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell fogni a babákat (4 db)

Hogyan kell jól fogni a babákat fürdetés közben ( újszülöttet)?

Legjobb válasz: Fektesd az alkarodra úgy, hogy a tarkóját jól támaszd meg. Mindegy, melyik kézzel, amelyik kényelmesebb. Óvatosan engedd bele a vízbe a lábacskáit, lassan, hadd szokja meg. A köldökére vigyázz, ne érje víz. Amúgy csak bátran, nincs az a baba cukorból! :-))

Fektesd az alkarodra úgy, hogy a tarkóját jól támaszd meg. Mindegy, melyik kézzel, amelyik kényelmesebb. Óvatosan engedd bele a vízbe a lábacskáit, lassan, hadd szokja meg. A köldökére vigyázz, ne érje víz. Amúgy csak bátran, nincs az a baba cukorból! :-))
Ajánlom igyelmedbe a babafürdetõ hálót! Szerintem biztonságot ad és szabadságot mindkét kezednek fürdetéskor!
Mi babaformájú szivacsot használunk. Ezt tesszük a kádba. Közel olyan méretü, mint a babánk. Ebben biztonságban érzi magát. Meg nekünk is megkönnyíti a fürdetést.

7 hónapos babám semmit nem eszik meg pürésítve, sem kanállal, csak a darabos kell neki, amit a kezében is meg tud fogni és rágcsálni. Így hogy adjam neki a husit?

2 foga van.

Legjobb válasz: A zöldségeket puhára párolom, feldarabolom, megeszik. De a húst még nem mertem így adni neki. Icipici cafatokra tépkedem, és adogatom a szájába, de egy idõ után venné ki a kezembõl. A gyümölcsökkel vagyok még gondban, mert a banánon és a puhára párolt almán kívül nem tudom, hogy mit adjak neki. Ami puha, meg tudja fogni és elrágni, meg ami most szezonális is.

A kérdező hozzászólása: A zöldségeket puhára párolom, feldarabolom, megeszik. De a húst még nem mertem így adni neki. Icipici cafatokra tépkedem, és adogatom a szájába, de egy idõ után venné ki a kezembõl. A gyümölcsökkel vagyok még gondban, mert a banánon és a puhára párolt almán kívül nem tudom, hogy mit adjak neki. Ami puha, meg tudja fogni és elrágni, meg ami most szezonális is.
A kérdező hozzászólása: *megeszi
A húst is nyugodtan adhatod a kezébe. Megfõzöd mondjuk a csirkemellet, felkockázod, aztán csipegesse! Nekem a lányom volt ilyen, 8 hónaposan jött ki az elsõ foga, de simán tolta a kekszet, kiflivéget.
Az én kisfiam is 7 hónapos.5 hónapos kora óta eszi a darabos ételt.Kiflit, kenyeret, õ mostmár mindent eszik.A húsokat is darabosan, a kekszet, babapiskótát, bármit.Két hete bújt ki az elsõ foga, még csak egy van.
Gyümölcsbõl adhatod neki a barackot (persze olyat, ami elég puha) felkockázva. A többit, ahogy az elõzõek is írták. Azt nem próbáltad esetleg, hogy nem te rakod a szájába az ételt kanállal, hanem az õ kezébe adod a kanalat? Hátha úgy megenne mást is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor most már én is nyugodtan a kezébe fogom adni a husit. :)

Ha az egy éves babám még nem jár, de már ha fogjuk a kezét, akkor nagyon lelkesen lépeget (és nem terhelem, mert már csak azért kell fogni, hogy ne boruljon meg), akkor már vegyek neki igazi cipőt/szandált? Vagy csak akkor kell, ha már magától jár?

Legjobb válasz: Vehetsz neki már most is, így kint is tudtok gyakorolni, lépegetni, sétálgatni, ahol esetleg egyenletlenebb a talaj, mint a lakásban. Így még inkább fejlõdik az egyensúlyérzéke, hamarabb kialakulnak a reflexek a talpacskájában. Mi puha talpú cipõvel kezdtünk, ha kinövi, már veszek neki rendeset.

Vehetsz neki már most is, így kint is tudtok gyakorolni, lépegetni, sétálgatni, ahol esetleg egyenletlenebb a talaj, mint a lakásban. Így még inkább fejlõdik az egyensúlyérzéke, hamarabb kialakulnak a reflexek a talpacskájában. Mi puha talpú cipõvel kezdtünk, ha kinövi, már veszek neki rendeset.
Mi már akor vettünk neki szandit, ami tartja a bokát stb amikor felállt és toyorásni kezdett h a 2 kezünket fogta!Elõször a puha talpút de arra azt mondta a neurológusunk h kicist laza a boka szalagja ezért adjunk rá szandit ami fogja a bokáját! Már a 2. szandiját koptatja rengeteget megy és néha már önállóan is totyorog!
Mi is 1 éves korában vettük az elsõ szandit és 15 hósan kezdett egyedül járni.


Normális hogy szinte egész nap fogni kell a babát?

sziasztok! 5hetes babàm van ès szeretnèm megkèrdezni hogy màs is igy van-e?

Legjobb válasz: Feleségemnek is ez volt a baj. Kiderült hogy gyenge a teje. Ha jól lakik a gyermek, akkor nem 10 perceket alszik. Tehát mivel a teje gyenge volt, nem lakott jól csak megnyugtatta a cici és ezért aludt a karjaiban. Próbáljátok ki a kecsketejet, természetesen hígítva. Tápszert is vettünk, de inkább komáljuk a természetes dolgot és a kecsketej elég hasonló az anyatejhez. Persze beszéljetek orvossal is, de nekünk bevált.

Feleségemnek is ez volt a baj. Kiderült hogy gyenge a teje. Ha jól lakik a gyermek, akkor nem 10 perceket alszik. Tehát mivel a teje gyenge volt, nem lakott jól csak megnyugtatta a cici és ezért aludt a karjaiban. Próbáljátok ki a kecsketejet, természetesen hígítva. Tápszert is vettünk, de inkább komáljuk a természetes dolgot és a kecsketej elég hasonló az anyatejhez. Persze beszéljetek orvossal is, de nekünk bevált.
Ha Neked nem gond, akkor csináld úgy, ahogy eddig. Ahogy nõ, majd egyre ügyesebben szopik, akkor rövidebb idõ alatt nagyobb mennyiséget tud majd megenni. Ha a babád gyarapszik, és szoptatás után fejni is tudtál/tudnál, akkor nem valószínû, hogy kevés a tejed. De ha esetleg tényleg kicsit kevés a tejed, az igény szerinti szoptatással tudod a legjobban szaporítani. 5 hetes babánál még nem baj, hogy nem alakult ki a 3 óránkénti evés.
A kérdező hozzászólása: köszi a linket utolso, dehogy veszem kioktatàsnak, telleg nem vagyok jartas a temaban :) igen ilyen mei-tai kengurunk van, es mèg tèlleg nem tudja tartani benn magàt, de kèsöbb biztos hasznàlni fogom!
én írtam a hordozókendõt, nem tudom, h a kengurut a rendes kengurura írod-e vagy esetleg egy mei-tai típusúra, de én a helyedben utána olvasnék egy kicsit a témának...[link] Félre ne értsd, nem kioktatni akarlak, nekünk is volt kengurunk, de én akkor kezdtem körbejárni picit a témát, mikor láttam, h hogy néz ki a gyerekem kenguruban..:)
A kérdező hozzászólása: szerintem is normàlis hogy ölben akar lenni! persze mindenki màskèpp gondolkodik ebben a tèmakörben. folyton azzal ijesztgetnek hogy majd iskolas koraban is koztunk akar aludni. de nem hinnèm hogy tenyleg igy lenne. de hat ugye mindenki a maga elve alapjan neveli a gyereket es ez igy van jol! köszönöm megegyszer a vàlaszokat!
Én is azon a véleményen vagyok, mint az utolsó válaszoló. Azt írod gyarapszik szépen, akkor biztos nem éhes. Ha éhes lenne, akkor a kezedben is csak sírna. Egyszerûen arról van szó, hogy igényli a testközelséget, a cicit, mert így érzi biztonságban magát :-) Van ám komfortszopi is, ezt csak nyugtatásra, altatásra használják a babák, miután jóllaktak. Hagyj egy kis idõt még neki, meglátod nem lesz ez hónapokig így, még nagyon kis picuri.
Elõzõ vagyok, javítom: nem 8 hónapos korától aludt rendesen éjjel, hanem 8 hetes :)
Kedves Kérdezõ! A saját történetem osztom meg Veled: elsõ babám folyamatosan ölben akart lenni, tápszeres volt, így nem az éhség miatt, jóllakott, majd sírt, hogy vegyem fel. Mindig felvettem, gyakorlatilag 9 hónapos koráig így telt minden nap. Napközben keveset aludt, éjjel viszont nyikkanás nélkül 8 hónapos korától reggelig. 9 hónaposan, ahogy mászni tudott már, fokozatosan, de rövid idõn belül nem igényelte többé az ölben hordozást. Ma egy nagyon határozott, kedves, szelíd, önállóságra törekvõ 3 éves.:) )
És akkor magyarázzátok meg nekem, hogy tápszer nélkül 15-20 éve hogyan nõtt fel egy csecsemõ, ha az anyának nem volt teje? De ha ennyire féltek a kecsketejtõl, akkor vegyél inkább anyatejet neki. azt is lehet kapni.
A kérdező hozzászólása: utolso! igen amugy en is ezen a vèlemenyen vagyok mint te! engem se zavar hogy fogni kell, csak telleg gatol kicsit a napi teendökben, föleg hogy mindjart jon haza az ehes apuka a munkabol :) kengurunk van nekunk is de azt mondtàk hogy mèg pici hozza, kendot meg màr nem akarok venni, megvarom mig "belenö" a kenguruba.
A kérdező hozzászólása: köszi a vàlaszokat! igen a kecsketej elèg bizarrul hangzik, akkor inkàbb tàpszer! ugy szoktam szopiztatni hogy mimdkèt mellemen hagyom egy jo fèl oràt! szerintem az èm babom is lustàcska mert tiz percig hallom làtom ahogy nyel mèg kicsit moho is aztàn utàna igen csak cumizik rajt. probàlom èbresztgetni persze de nem az igazi! mondjuk ma olyat is csinàlt hogy elkezdett rajt nyöszörögni meg huzogatta a làbàt, eddig ilyet nem csinàlt. azt gondoltam azerr mert mar nem jon, de megnyomtam ès jött. a mellszivomat elraktam màr mert nagyon nem szeretem es nem nagyon sikerult soha 40ml- nel tobbet lefejnem, de azt hiszemujra megprobalkozom vele.
én kicsit más véleményen vagyok, mint az elõzõk...szerintem normális, és saját tapasztalatból azt mondom, h igen változni fog magától... nemrég olvastam itt vkinek a válaszát hasonló témában..õ azt írta, h "9hónapon át alig vártad, h a karjaidban tartsd, akkor most, h itt van, tedd is meg, szüksége van rá.." azt írod, ha ölbe veszed, alszik tovább, ha éhes lenne, nem aludna tovább, hidd el...egyszerûen megnyugtatja a közelséged..én azért, h tenni is tudjam a dolgom a nagyobb gyerekkel is, vettem egy hordozókendõt...így mki boldog, baba rajtam, gyerekkel tudok foglalkozni és még a két kezem is szabad..
2 dik vagyok.probáld meg lefejni a tejed.Addig fejd amig teljessen kinem ürül a melled.Ezt próbáld megitatni vele cumisüvegbõl.Ha bealszik a cicin hamar akkor mindig elõtejet kap.A zsírossabb tej késõbb jön ki a melledbõl.Talán probáld igy eteni.
Jajj!!! Nehogy kecsketejet adjál az 5 hetes babádnak!!! Még nagyon picike!!! Elsõ körben mindenképpen a szoptatást kell megfigyelni. Amikor 1 órát cicizik akkor ugyanazon a melleden van? Eszik is, vagy csak cumizik rajta? Mikor bealszik a cicin próbálod felkelteni, vagy csak berakod az ágyába? Mivel azt írod, hogy gyarapszik, így valószínûleg nincs baj. Az, hogy az anyatej "gyenge" vagy "nem elég tápláló".... hogy is mondjam, hogy ne bántsak meg senkit... baromság! Lehet kevés, de akkor nem fejlõdik a baba. Úgyhogy a tápszert felejtsd el egyelõre, a kecsketejjel meg ráérsz majd jóval jóval késõbb ismertetni, mondjuk 1 éves kora körül. :)
Szerintem sem lakik jól. Megmérted már, hogy mennyiket eszik? Fiam is kb 1 órán át szopizott, aztán fél óra alvás, megint cici, megmértem 40-60 ml-t evett, szóval nem lakott jól, tejem lett volna bõven, de õ lusta volt.. Egyébként meg is szokhatta, hogy mindig karban van, próbálgasd melléd tenni, játszol vele, tudja, hogy vele van, de egész nap azért nem kellene tartogatni. Kecske tej egy 5 hetesnek nagyon nem való...
A kérdező hozzászólása: köszi a vàlaszt. igazàbol èn is arra gondoltam hogy nem eleg tàplàlo a tejem, viszont a gyerekdoki azt mondta hogy olyan nincs hogy nem tàplàlo. :( de akkor ez kèsobb csak mèg rosszabb lesz nem? marmint ahogy nö, akkor csak egyre tàplàlobb kellene hogy legyen! igy elkerülhetetlen lesz a tapszer? :/
A kérdező hozzászólása: ès hàny hetesek voltatok mikor kecsketejet kapott? mennyit kapott bellöle ès meddig? a tàpszert èn is csak legvègsö esetben akarom.
Talán a tejedben nincs elég tápanyag.Orvostól kérhetsz tejvizsgálatot.A babának és neked is jó ha tele a poci mert hosszasan tud aludni, nem.kell fel az éhségtõl.Plussz szoktasd rendszerhez.Hogy mikor kap enni, mikor alszik, mikor játszotok, sétáltok stb. Ha hagysz neki idõt az étkezésem között akkor jobb lesz az emésztése. Probald ki azt hogy ha felébred kicsit tovább hagyod éhezni:( talán átáll 3 órás etetésre. Remélem segitettem
Utolsó vagyok. Biztos hogy éhes a babád? Nem lehet hogy a hasa fáj? Ha megbüfizteted, megsimogatod a derekát vagy a hasát, nem nyugszik meg?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!