Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell fogni a (55 db)

Hogy kell fogni a pingpong ütőt?

Nemrég kezdtem el játszani de nem igazán tudom hogy kell fogni az ütőt..

Legjobb válasz: Mint a kanalat.

Mint a kanalat.
A kérdező hozzászólása: Inkabb mint a villat.
sokféleképpen lehet.
Mutató új a nyélre merõlegesen a szofton fekszik, úgy fogod marokra!ezzel a fogással mell magasságban nyújtott karral magad elé tartod , hogy az ütõ élével szembe nézz!Ezzel a fogással leereszted a karod a tested mellé a könyök behajlítva magad elõtt tartva az ütõt!Ez a helyes ütõfogás!

A fuvolában hogyan kell fogni a 4 vonalas H-t?

gyorsan kéne,mert holnap órám van,és elfelejtettem hogyan kell..:S

Legjobb válasz: http://fuvolatanar.com/index.php?pc=static&s=fuvolasuli_foga..

A kérdező hozzászólása: köszii szépen:)

Meddig kell /lehet tölteni a csészébe, bögrébe a teát? Hogyan illik fogni a teáscsészét/bögrét?

Legjobb válasz: Ez mindenhol mas. Europaban legtobb helyen bogrebe isszak es majdnem tele, tehat, hogy nehogy kilonnyenjen. De mi torokorszagban kis teas poharba szoktuk inni, szerintem angliaban is ugy tartja az etikett. A kisebb poharahat a mutato es a nagyujjaddal kell fogni es nem szabad szurcsolni! A bogret meg rendesen, ahogy kezra all!

Ez mindenhol mas. Europaban legtobb helyen bogrebe isszak es majdnem tele, tehat, hogy nehogy kilonnyenjen. De mi torokorszagban kis teas poharba szoktuk inni, szerintem angliaban is ugy tartja az etikett. A kisebb poharahat a mutato es a nagyujjaddal kell fogni es nem szabad szurcsolni! A bogret meg rendesen, ahogy kezra all!


Hogy kell gobelint varrni? Hány szálas fonalból? Szimplán vagy duplán kell fogni? A nagy lyukakba kell beölteni?

Már megvettem a mintát, meg mindent, de valahogy nem akar összejönni...

Legjobb válasz: Nem vagyok nagy szakértõ. Eddig 2,5-et varrtam ki. Én a boltban ahol vettem kérdeztem meg hogy kell,mert egy ismerõsöm sem tudta. A nagy lyukba kell ölteni majd átlósan a másikba Ha jól emlékszem 6szállal kell csinálni(nekem ezt ajánlották) és úgy mondták,hogy 3szálat fogjak meg,hajtsam félbe és úgy legyen hat. Aztán befûzöm a "szálas"végét (tehát nem ahol meg van hajtva) a tûbe és úgy kezdem el,hogy mikor a kép elsõ nagy lyukán húzom át a tût akkor a másik nagyon visszadugva átbújtatni a kis hurkon (ahol hajtva van a szál). Így nem kell csomózni,mert állítólag az az igazi,ha nincs csomó rajta. Remélem érthetõ volt, ennyi a "tudományom"

Nem vagyok nagy szakértõ. Eddig 2, 5-et varrtam ki. Én a boltban ahol vettem kérdeztem meg hogy kell, mert egy ismerõsöm sem tudta. A nagy lyukba kell ölteni majd átlósan a másikba Ha jól emlékszem 6szállal kell csinálni(nekem ezt ajánlották) és úgy mondták, hogy 3szálat fogjak meg, hajtsam félbe és úgy legyen hat. Aztán befûzöm a "szálas"végét (tehát nem ahol meg van hajtva) a tûbe és úgy kezdem el, hogy mikor a kép elsõ nagy lyukán húzom át a tût akkor a másik nagyon visszadugva átbújtatni a kis hurkon (ahol hajtva van a szál). Így nem kell csomózni, mert állítólag az az igazi, ha nincs csomó rajta. Remélem érthetõ volt, ennyi a "tudományom"
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én azért nem kérdeztem a boltban, mert azt hittem, hogy pofon egyszerû az egész (a keresztszemes pl. rögtön ment). Én eddig 6*2 szállal csináltam, és tele van csomóval a hátulja. A minta meg nem akar összejönni, mindig máshol lehet ölteni, mint ahogy a rajz mutatná. Szóval marha ronda. Legközelebb kipróbálom, amit Te írtál, de most már késõ (ha lesz legközelebb)...
Ha a típusát is megadtad volna, már elõrébb lennénk!
Nem elszomorítás képen, de ha egy kicsit sem olvasol utána a wifinek és a routeroknak, akkor mi megfeszülhetünk a tanácsadásban, akkor sem fogod tudni beállítani helyesen.
...fõleg, hogy csak annyit tudunk, hogy TP-Link! De, hogy mi a típusszáma...?
Nekem egyelõre az sem jött le teljesen, hogy meglévõ internetedet szeretnéd-e megosztani a router-rel, vagy egy mástól érkezõ jelet fogni vele, és azt tovább osztani?
Lopni akar, mi mást...? G.
A kérdező hozzászólása: Igen ne haragudjatok kicsit gyorsan akartam kérdezni és nem írtam le a lényeget. Tp link 54m wireless router. Model: tl-wr340gd. Úgy szeretném használni hogy ha elmegyek valahova és van vezeték nélküli net ami nincs lekódolva tudnám e a routerral fogni mivel van rajt antenna nem tudom meg kell e ahhoz osztani vagy simán betudok lépni máséba.
A kérdező hozzászólása: Nem lopni mert nyilvánosan is van már megosztva net pl Net cafe hasonló.
Lehet, hogy itt találsz megoldást: http://ubuntu.hu/node/17053

Miért kell fogni a rádió antennáját ahhoz, hogy tisztán szóljon?

Értelmesebben fogalmazva:

Legjobb válasz: Amíg fogod te is antennaként mûködsz, segíted a vételt. Vagy távol vagy az adótól, vagy gyenge a rádiód, vagy beárnyékol valami. Köss rá egy darab vezetéket, az néha segít.

Amíg fogod te is antennaként mûködsz, segíted a vételt. Vagy távol vagy az adótól, vagy gyenge a rádiód, vagy beárnyékol valami. Köss rá egy darab vezetéket, az néha segít.
Pontosan, te is antenna vagy ilyenkor. Esetleg próbáld meg arrébb rakni a rádiót, lehet a falban is van valamilyen fémes dolog, ami árnyékolja. Ha a szobában van valamilyen nagyobb fém felület, attól is vidd távol, vagy ha nem megy, akkor pont hogy érintsd hozzá.
A kérdező hozzászólása: Kikérem magamnak, én nem vagyok antenna! :) ) Szóval drót? Mekkora? És mihez érhet hozzá? És mindegy mibõl van? Üdv. Ant Enna
A drótok általában fémbõl szoktak lenni, úgyhogy igazából mindegy. De ha nagyon akarod, akkor mondok egyet, vörösréz :D Általában ezek ilyen nagyon véknyak szoktak lenni, majdnem mintegy cérna, könnyen az ujjadra tudod tekerni, és szigetelve is vannak gumis mûanyag anyaggal. A lényeg, hogy a drót belseje, a fém érjen hozzá az antennához. A másik végét én például rátekerném a radiátorra vagy a csövére. Igazából ezt ki kell tapasztalni, annyi minden tudja befolyásolni a hullámok terjedését, hogy nehéz általános szabályokat erre mondani. A WiFis routerek is hasonlóak, egyik embernél prímán beválik egy típus, egész házban jó vétel van, a másiknál meg 2 szobát alig fed le. A drót egy olyan 20-30 centis minimum legyen szerintem, már ha szabadon lóg, de hosszabb, az sem baj, max feltekered a maradékot.
Ja igen, szóval valami nagyobb fém dologhoz kösd, ezért mondtam én a radiátort, de ha egy polcnak a szélén fog jelet, akkor kötheted oda is, hiába van fából. Arra azért készülj fel, hogy a dróttal ugyanaz a játék lesz, mint most az antennával. Amikor elengeded és arrébb mész, akkor szinte tuti, hogy változni fog a jel :D
A kérdező hozzászólása: :) igen erre gondoltam, hogy mondjuk vörösréz, vagy alumíniumdrót... legyen-e mûanyaggal burkolva vagy sem.... vastag legyen vagy hajszálvékony... Akkor majd próbálkozom, köszönet.

Hogyan kell dominálni a bébi szakállas agámám felett? Mert akárhányszor mêg akarom fogni, elfutott, ha meg sikerült akkor meg kiugrik a terembõl. Miért?

Legjobb válasz: A terem helyett kezemet akartam írni... Nekem ez nagyon fontos, mert mindenki feltudja úgy venni a kezébe, hogy nem fut el... :(

A kérdező hozzászólása: A terem helyett kezemet akartam írni... Nekem ez nagyon fontos, mert mindenki feltudja úgy venni a kezébe, hogy nem fut el... :(
Szia! Én nem vagyok nagy hüllõszakértõ , de szerintem mivel még bébi ezért nem szokott meg.Próbáld meg azt , hogy kézbõl adsz neki enni és lassan közelítesz felé.Így lehet hogy megkedvel.Ha nem válik be a válaszom akkor bocsi.:)

Kb. mennyi ido utan kezd magabiztosan jarni ugy hogy nem kell fogni a kezet es allandoan felni hogy hazra esik a kuszobon?

Kislanyom egy hete jar persze ugy mint aki be van rugva.

Legjobb válasz: Ha nem fogod a kezét,akkor hamarabb,mert megtanul egyensúlyozni. Ha elesik az nem baj,mert azt is megkell tanulnia. Ne ott gyakoroljon,ahol nagyon közel van a küszöb. Általában 3-4 nap alatt belejönnek az önálló járásba. A küszöbrõl pedig tanítsd meg hátrafelé lemászni.

Ha nem fogod a kezét, akkor hamarabb, mert megtanul egyensúlyozni. Ha elesik az nem baj, mert azt is megkell tanulnia. Ne ott gyakoroljon, ahol nagyon közel van a küszöb. Általában 3-4 nap alatt belejönnek az önálló járásba. A küszöbrõl pedig tanítsd meg hátrafelé lemászni.
én nem járogattam vele soha görnyedve, max 1-2x . Amúgy teljesen magától csinált és tanult meg mindent. A bútoroknál kapaszkodva indult el, késõbb magától és a küszöbrõl is magától tanult meg óvatosan lelépni. Eleinte inkább átlépte, néha rálépett, aztán fel le róla. De amúgy hátra nem esett rajta, max néha elõre de nem volt jellemzõ. esetleg amikor fogod a kezét közben akkor mindg mondjad neki hogy nagyot kell lépni mert ott a küszöb. Megtanulja hamar. De jobb szerintem ha magától megy, könnyebben megtanul egyensúlyozni.
adjál a kezébe valamit és akkor bisztosaban fog lépkedni

Az orrszívós-porszívó használatakor nekünk a cső végét oda kell fogni a porszívóhoz, nem lehet rácsatlakoztatni. Hogy használjam?

így az egy kezet ugye lefoglal,a másikkal a manó orrát tisztítom,miközben ezerrel kapálózik,és nem tudom hogy fogjam be a szabad orrlyukat hogy helyes legyen a leszívás,és hatásos.

Legjobb válasz: Nekem Csöpi van és annak a csatlakozóját bele lehet dugni a porszívó csõ végébe.A dokitól kérhetsz hurutoldó szirupot.

Nekem Csöpi van és annak a csatlakozóját bele lehet dugni a porszívó csõ végébe.A dokitól kérhetsz hurutoldó szirupot.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, amúgy nekem is csöpi van, de a mi vizes porszívónkba nem lehet bedugni.Akkor ezek szerint így jártam.
Akkor a 2 közé kellene vmi toldócsövet betenni, esetleg kérj kölcsön a rokonoktól 1 sima porszívót erre kis idõre.
Én csak arra szoktam figyelni, hogy ne legyen tömve a porzsák és a szûrõid havonta ki szoktam mosni.De amúgy semmi extra elõkészület nem kell.
A kérdező hozzászólása: Még annyit hogy elég régóta náthás, nehezen múlik, de csak leginkább reggel szörcsög.A dnõ szerint használjam továbbra is a sterimart, és ezt a megoldást, de nem lesz semmi baja, ha ilyen sokáig kell szívogatni? Amúgy semmi más baja nincs .nem lázas, nem köhög.
A kérdező hozzászólása: És a sima porszívónál kell a szûrõvel ilyenkor csinálni valamit, vagy simán szívhatom vele?

Samsung le37b550 lcd tv-m van és szeretnéém tudni hogy dvb-c van benne és hogy kell e STB hozzá hogy digitális adást tudjak nézni meg full hd-st vagy a dvb-c arra van hogy azzal belehessen fogni a digitális adást?

Legjobb válasz: Ha dvb-c van benne akkor lennie kell dvb-t egységnek is. Ugyanis dvb-c az a digitális kábelhálózatok jelét konvertálja, de ezt magyarországon nem tudod használni(csak kábelszolgáltatói stb-al).Dvb-t a földi sugárzású digitális adásokhoz jó azzal külön stb nélkül tudod fogni a digitális adásokat, de csak akkor ha mpeg4-es tömörítést támogatja (mert egyes típusokban külföldi szabványú mpeg2 van)! Tehát ha van DVB-T Mpeg4 dekóder a készülékbe akkor nem kell külön STB.

Ha dvb-c van benne akkor lennie kell dvb-t egységnek is. Ugyanis dvb-c az a digitális kábelhálózatok jelét konvertálja, de ezt magyarországon nem tudod használni(csak kábelszolgáltatói stb-al).Dvb-t a földi sugárzású digitális adásokhoz jó azzal külön stb nélkül tudod fogni a digitális adásokat, de csak akkor ha mpeg4-es tömörítést támogatja (mert egyes típusokban külföldi szabványú mpeg2 van)! Tehát ha van DVB-T Mpeg4 dekóder a készülékbe akkor nem kell külön STB.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!