Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell fogat mosni (26 db)

Fogínysorvadás (már kialakult) ellen mit tehet egy fogorvos, kb. mennyibe kerül a kezelése, és mit tehetek én ellene? Elmex vagy a paradontax fogkrémet használjam? Vitaminok? Helyesen hogyan kell fogat mosni?

Legjobb válasz: A fogorvos azt teheti, hogy leszedi a fogkövet, ha van, mert az nagyon rongálja az ínyt. Aztán alkalmazhat valamiféle kezelést, pl. hialuronsavval, vagy felírhat ilyen tartalmú szájvizet vagy spray-t, pl. ilyen a Gengigel nevû termék. Aztán õ elmondja neked, hogy hogyan kell jól fogat mosni, mert azt megmutatni is kell. Te pedig azt teheted ellene, hogy rendszeresen visszamész mondjuk félévente megnézetni az állapotodat, ilyenkor eltávolíttatod a fogköveket is, és minden nap kétszer fogat mosol. És használj valamilyen szájvizet is, amit a doki javasol. Ha ezeket megcsinálod, igaz, nem fog visszanõni az ínyed, de nem is fog tovább romlani az állapota. És még egy fontos dolog: a dohányzás is nagyon károsítja az ínyt, ha esetleg dohányzol, abba kellene hagynod.

A fogorvos azt teheti, hogy leszedi a fogkövet, ha van, mert az nagyon rongálja az ínyt. Aztán alkalmazhat valamiféle kezelést, pl. hialuronsavval, vagy felírhat ilyen tartalmú szájvizet vagy spray-t, pl. ilyen a Gengigel nevû termék. Aztán õ elmondja neked, hogy hogyan kell jól fogat mosni, mert azt megmutatni is kell. Te pedig azt teheted ellene, hogy rendszeresen visszamész mondjuk félévente megnézetni az állapotodat, ilyenkor eltávolíttatod a fogköveket is, és minden nap kétszer fogat mosol. És használj valamilyen szájvizet is, amit a doki javasol. Ha ezeket megcsinálod, igaz, nem fog visszanõni az ínyed, de nem is fog tovább romlani az állapota. És még egy fontos dolog: a dohányzás is nagyon károsítja az ínyt, ha esetleg dohányzol, abba kellene hagynod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, dohányozni nem dohányzok
én annyit tennék hozzá, hogy nõvéremnek is ez a problémája õ havonta jár fogkõleszedésre.
Fogyassz sok gyümölcsöt, zöldséget, r
...rengeteg C vitamint (Rutascorbin tablettát). Az íny masszízozása is fontos, a legjobb lenne, ha vennél szájzuhany berendezést és napjában minimum 3-szor alkalmaznád.

Szódabikarbónával hogy kell fogat mosni?

Vizes fogkefére tegyek, a kinyomott fogkrémre szórjam vagy a fogaimra? Ti hogy szoktátok, melyik hatásosabb?

Legjobb válasz: Egyébként a használatáról elfelejtettem hogy két módszert szoktak javasolni : Ha por alakban kívánjuk felhasználni a szódabikarbónát, akkor nedvesítsük be a fogkefénket, és mártsuk bele. (Így elegendõ por ragad majd a kefe fejére.) . Elképzelhetõ, hogy az elsõ pár alkalommal egy kicsit égetõ érzés lesz . Ez azonban teljesen normális, és ha naponta 2x alkalmazzuk ezt módszert, akor ehy héten belül enyhülni fog. Sóval és ecettel keverve is használható Ebben az esetben oldjunk fel némi szódabikarbónát egy kis vízben. és adjunk hozzá egy csipet sót, meg egy pár csepp ecetet. Mártsuk fogkefénket ebbe a keverékbe, és mossunk fogat. Miután végeztünk, mossuk meg fogainkat hagyományos fogkrémmel is.

Egyébként a használatáról elfelejtettem hogy két módszert szoktak javasolni : Ha por alakban kívánjuk felhasználni a szódabikarbónát, akkor nedvesítsük be a fogkefénket, és mártsuk bele. (Így elegendõ por ragad majd a kefe fejére.) . Elképzelhetõ, hogy az elsõ pár alkalommal egy kicsit égetõ érzés lesz . Ez azonban teljesen normális, és ha naponta 2x alkalmazzuk ezt módszert, akor ehy héten belül enyhülni fog. Sóval és ecettel keverve is használható Ebben az esetben oldjunk fel némi szódabikarbónát egy kis vízben. és adjunk hozzá egy csipet sót, meg egy pár csepp ecetet. Mártsuk fogkefénket ebbe a keverékbe, és mossunk fogat. Miután végeztünk, mossuk meg fogainkat hagyományos fogkrémmel is.
Az nem marja ki az ínyed?Én ugy tudom hogy nem szabad fogat mosni vele, de ahány ház annyi szokás.Lyukas fogba kell rakni a szódabikarbónát már másodpercig benne hagyni és utána kiöblíteni.Ennyit tudok.
ez egy marhaság, ne próbáld ki, csak leszedi a zománcot a fogadról és utána hetekig érzékeny lesz a hidegre melegre lehet kapni a neten ilyen fogvédõt mint ami a boxolóknak van, meg van hozzá egy speciális folyadék amivel be kell kenni és éjszakára a fogadra húzni.olyan 2 hét alatt hófehér fogakat csinál, de azzal is kicsit érzékeny lett a fogam.7000 forint körül van és kb fél évig tényleg szép fehér.
Arra mindenképpen oda kell figyelni, hogy mivel fogzománcunkról tulajdonképpen lemarja a foltokat, ezért elkerülhetetlenül károsítja a zománcot is. Ettõl érzékeynebbek lesznek a fogak. Így csak idõnként kura szerûen ajánlott használni. Vannak fogkrémek amiben pont ez a hatóanyag azok is jól mûködnek és pontosan kivan mérve mennyi szódabikarbóna kell a fehérítéshez a mindenapi használatsorán. Ezeket lehet rendszeresen is használni.
Nem mar ki semmit, de óvatosan kell vele. Egyébként nem okozol több kárt vele, mint a mérgezett (fluor) hipercsudijó ízû fogkrémeddel. Szerintem inkább használj dentomin natúr (fontos, ne az ízesítettet vedd) fogport (piros-fehér dobozos). A DM-ben lehet kapni. Szódabikarbóna után erre váltottam. Bevizezed a fogkefét, belemártogatod a porba és kezdheted is. Ugyanígy kell használni a szódabikarbónáz is, de azzal csak óvatosan. Inkább a fogpor, hidd el, megéri.
Szia! Nem ajánlatos szódabikarbónával fogat mosni, de félévente egyszer, kétszer én is szoktam, a lényeg, hogy figyelj oda, ne tegyél túl sokat a fogkefédre. Üdv.14/L

Elektromos fogkefével hogyan kell fogat mosni?

A simával körkörösen sikálgatom a küls? felületét itt elöl, oldalt, hátul... A tetejét/alját, szóval a rágófelület részét meg ugye sikálni oda-vissza. Elektromossal ugyanígy? Szóval az forgatja a fejét, vagyis ide-oda mozgatja, rezgeti, akkor is kell körkörösen mozgatni, és ide-oda súrolni, vagy csak lassan végighúzni párszor, és annyi, mert ? úgyis mosogatja ott?

Legjobb válasz: Nagyon lassan, egyenként végighúzni, végigforgatni a fogakon.

Nagyon lassan, egyenként végighúzni, végigforgatni a fogakon.
A kérdező hozzászólása: Oké, szóval akkor ne dörzsizzem körbe-körbe? És egyébként kidörzsöli az ínyem, az baj? El fog múlni?
Ne az ínyed dörzsöld. Körbe lehet forgatni, de ne sikáld és ne nyomd rá erõsen.
Elektromos fogkefét nem szabad húzgálni a fogon. Egyenként rá kell helyezni a fogak felszínére.

Hogy kell fogat mosni ha fogszabályzóm van?

Legjobb válasz: sokkal alaposabban, de egyebkent uugy mintha nem lenne, es vannak direkt fogszabis fogselymek, az Oral-B-nek pl, en olyat hasznaltam.

sokkal alaposabban, de egyebkent uugy mintha nem lenne, es vannak direkt fogszabis fogselymek, az Oral-B-nek pl, en olyat hasznaltam.
unokatestvérem kapott hozzá egy speciális fogkefét ami úgy néz ki mint egy szempillaspirál és avval kell mosni.
Nekem az elektromos fogkefét ajánlották, de én simával mosok fogat, és szerintem az is teljesen jó, és rendesen tisztítja.

HOGYAN és HÁNYSZOR kell fogat mosni? Bõvebben lent.

Fogszabályozós vagyok. Rendesen mostam a fogaimat, mégis itt-ott kilukadtak. Teljesen össze vagyok zavarodva. Hányszor "egészséges" fogat mosni egy nap? Van, hogy 6x is eszem egy nap, de 6x megmosni nem ártalmas?

Legjobb válasz: naponta2-3szor ajánlott, de minden amit leírtál helytálló. Ha ennek ellenére kilyukadtak a fogaid, a technikáddal lehet gond. Amikor legközelebb mész, kérd meg az orvosod, hogy mutassa meg, hogyan kell jól csinálni. Illetve még annyi, hogy a szájvíz használata fogmosás után is sokat segíthet a jó szájhigiénia kialakításában.

naponta2-3szor ajánlott, de minden amit leírtál helytálló. Ha ennek ellenére kilyukadtak a fogaid, a technikáddal lehet gond. Amikor legközelebb mész, kérd meg az orvosod, hogy mutassa meg, hogyan kell jól csinálni. Illetve még annyi, hogy a szájvíz használata fogmosás után is sokat segíthet a jó szájhigiénia kialakításában.
Fogszabályzó esetében nem elégséges a hagyományos fogkefe, hanem plusz kell egy speciális, kisfejû fogszabályzós fogkefe is, amivel be tudsz férni a fogszabályzó sínje alá, és ott is meg tudod tisztítani a fogaidat. Illetve feltétlenül használj fogselymet is, bár sajnos a fogszabályzó sínje miatt azt nem fogod tudni rendesen behúzni az ínyig, ezért nem lesz olyan effektív. A fogszabályzótól eltekintve az esti, legfontosabb szájhigiénés program a következõ: fogmosás, majd fogselyem, azután szájvíz.

Most bújt ki az első foga, máris kell fogat mosni? Hogyan? Mivel? 8 hónapos

Legjobb válasz: Dehogy kell! Hagyd békén azta szegény gyereket, csak felsérted az ínyét a fogkefével! Vegyél steril orvosi gumikesztyût a gyógyótárban és arra rakjál minimális fogport, egy kis sóval keverve aztán az ujjaddal óvatosan dörzsizd meg! Ennyi, nem több! És közben elõre hajtsd a fejét ne hátra mert félrenyelhet, megfulladhat!

Dehogy kell! Hagyd békén azta szegény gyereket, csak felsérted az ínyét a fogkefével! Vegyél steril orvosi gumikesztyût a gyógyótárban és arra rakjál minimális fogport, egy kis sóval keverve aztán az ujjaddal óvatosan dörzsizd meg! Ennyi, nem több! És közben elõre hajtsd a fejét ne hátra mert félrenyelhet, megfulladhat!
Nenedent fogkrém, és van hozzá ujjra húzható, puha szilikon kefe. Én is ezt vadászom most, az enyém is 8hónapos, bár nekünk már 6 fogunk van. :)
Mi vettünk Nüby fogmosó szettet, abban van rendes fogkefe, de két fogíny masszírozó, arra az idõre amikor még csak bújnak elõ a fogak. A kisbabám imádja rágcsálni. http://babyplanet.hu/fogapolas/nuby/nuby-bebi-fogkefe-szett-..
Én vettem a fiamnak Nenedent fogkrémet és neki való fogkefét. Azzal szoktam mosni neki, általában nagyon élvezi, nagyokat röhög hozzá. Van, hogy nem tetszik neki, (ha már fáradtabb, vagy épp egy következõ fog készülõdik), akkor csak odaadom neki és játszik vele. Õ most 11 hónapos, 5 hónapos korában bújt ki az elsõ foga és kb 3 hónapja mosom fogrémmel, addig csak a kefét rágicsálta.
A dm-ben is lehet kapni saját márkás (babylove) fogínymasszírozó szettet. Ebben van kis gumivégû izé, amit rághat, és picike fogkefe, ami nagyon puha sörtéjû, biztos nem sérti az ínyét. A kisfiamnak egyelõre fogkrém nélkül odaadjuk a fogkefét fürdés elõtt, hogy szokja a "rituálét". Most tört át a negyedik fogacska, a többi is növésben, alig van kinn, így nincs igazán értelme a fogkrémnek, de hamarosan az az idõ is eljön.
nem a KELL-en van a hangsúly, hanem ahogy az elõttem írók is jelezték, szokja a rituálét DM saját márkás fogmosószett nálunk is bejött, egy masszírozós, egy gumisörtés és egy rendes sörtés mind ugyanolyan nyéllel, ha eljön az ideje, már ismerni fogja h ez a fogkefe nyele, így néz ki a vége, rendszerint persze rágják és eszik a fogkrémet, de ha minden este bohóckodtok vele, jó eséllyel nem fog rúgkapálni amikor már sok fogacskával bajlódtok majd. Ha meg fáj az ínye, kicsit késõbb elõveszed újra a dolgot.1évesemnél most érik be a rendszeres esti rituálé, kb 2 hónapja "nyüstölöm", 1.fogacska óta, ma már tartotta a száját, eddig elspurizott a kádban:-)
utolsó vagyok, 1. hozzászólónak írnám, hogy nem véletlenül ízesítettek a babafogkrémek, ha valaki sós ujjal meg kõporízû fogporral maszatolna a számban, egy életre elmenne a kedvem a fogmosástól:-))) (ettõl függetlenül nem én húztam le a válaszod)
Én pont ma olvastam errõl, nálunk is lassan aktuális lesz. Érdekes hogy egyik anyuka sem írta, de biztos ahány helyen néz utána az ember annyiféle dolgot írnak. Ott azt írták, hogy elõször csak az ujjunkra húzott gézdarabbal tisztítsuk. Akkor ez hülyeség?

Egy 4 hónapos yorkinak hogyan kell mosni a fogát?

Egy másik kérdésben kérdeztem,h milyen s?rün..Meg is kaptam a válaszokat,csak kíváncsi lennék mégis h kell?:P

Legjobb válasz: Gyerek fogkrém.. wááóóó! Négy hónapos yorkinak nem hiszem, hogy feltétlen kellene. Egyébként sem kell a kutyának mosni a fogát, lehet kapni fogtisztító kaját, veszel belõle, hetente egyszer adsz neki, ezekben vitamin is van és meg is tisztítja a fogát. De, ha nagyon kiváncsi vagy... Állatboltban lehet kapni speciális fogkefét és fogkrémet. A gyerek fogkrémmel és a normális embereknek való fogkrémmel NE MOSD MEG A KUTYA FOGÁT. Ha már csinálni akarod, akkor csináld rendesen. Lehet kapni mindenféle ízû kutyafogkrémet, ez nem bántja a fogzománcot, nem baj, ha lenyeli. Egyébként egy négy hónapos kutyának nem hiszem, hogy létszükséges fogat mosnia. De te tudod. L:)

Gyerek fogkrém.. wááóóó! Négy hónapos yorkinak nem hiszem, hogy feltétlen kellene. Egyébként sem kell a kutyának mosni a fogát, lehet kapni fogtisztító kaját, veszel belõle, hetente egyszer adsz neki, ezekben vitamin is van és meg is tisztítja a fogát. De, ha nagyon kiváncsi vagy... Állatboltban lehet kapni speciális fogkefét és fogkrémet. A gyerek fogkrémmel és a normális embereknek való fogkrémmel NE MOSD MEG A KUTYA FOGÁT. Ha már csinálni akarod, akkor csináld rendesen. Lehet kapni mindenféle ízû kutyafogkrémet, ez nem bántja a fogzománcot, nem baj, ha lenyeli. Egyébként egy négy hónapos kutyának nem hiszem, hogy létszükséges fogat mosnia. De te tudod. L:)
Próbáld meg fogkefével és valamilyen nem túl ízesített(pl. gyerekeknek való) fogkrémmel! Nem biztos, hogy elõször nagyon fog neki tetszeni, de hozzá lehet szoktatni. Puha szõrû kefét használj és a nyelvét, szájpadlását is mosd meg!
A kérdező hozzászólása: És nembaj ha lenyeli a kutyafogkrémet?

Hogy kell helyesen fogat mosni? Annyi variációt hallottam már, nem tudom, hogy melyik a jó.

Most úgy mosom a fogam, hogy az ínyemt?l lefelé/felfelé söprögetek a fogkefével.

Legjobb válasz: Engem fogorvos tanított meg,és néhány hónap után elmúlt a fogínyvérzés. Elõször az ínytõl haladva lefelé (alsó fogsort felfelé) végigmenni az összes fog külsõ, majd belsõ felületén. (Gondolom, ezt hívjátok söprögetésnek, én még nem hallottam így.) Ezután jön a körkörös sikálás. Ne tartson tovább az egész, mint 2 perc, mert ennél hosszabb dörzsizés már károsítja a fogzománcot. Gyümölcsevés után legalább fél óráig nem szabad fogat mosni, mert a gyümölcssavak felpuhítják a zománcot, és ez a hatás kb. fél óra után áll helyre. És a doki szerint lényegtelen a fogkrém márkája, a lényeg a helyes technika.

Engem fogorvos tanított meg, és néhány hónap után elmúlt a fogínyvérzés. Elõször az ínytõl haladva lefelé (alsó fogsort felfelé) végigmenni az összes fog külsõ, majd belsõ felületén. (Gondolom, ezt hívjátok söprögetésnek, én még nem hallottam így.) Ezután jön a körkörös sikálás. Ne tartson tovább az egész, mint 2 perc, mert ennél hosszabb dörzsizés már károsítja a fogzománcot. Gyümölcsevés után legalább fél óráig nem szabad fogat mosni, mert a gyümölcssavak felpuhítják a zománcot, és ez a hatás kb. fél óra után áll helyre. És a doki szerint lényegtelen a fogkrém márkája, a lényeg a helyes technika.
Nekem mindig azt mondták hogy körözve.
Én is söprögetek, kívül-belül, de azért kõrözgetek is az elején, hogy legyen egy kis hab...
A kérdező hozzászólása: Én egy fogorvostól hallottam, hogy nem szabad körkörösen.
Azt hiszem, akkor valamelyikünk fogorvosa téved....Talán össze kéne ereszteni õket :)

Hogyan mossam a kutyám fogát? /hogyan kell mosni a kutyák fogát és mivel?

Legjobb válasz: Lehet kapni kutyának való kefét és fogkrémet. Napi egyszer megfogod a fejét, rányomsz a kefére egy csík krémet és szépen megsikálod a kutya fogait. Az emberi fogkrémmel vigyázni kell. Kutyafogász mondta, hogy a humán fogkrémben szemcsék vannak, ami belemegy a kutya fogai és az ínye közé. Ráadásul az illatuk is jobban irritálja a kutyát.

Lehet kapni mindent..viszont figyelni kell hogy hogyan mosód..nehogy nem szabad közbe kinyitni a száját mert szét rágja a fogkefét..és az ínyére is figyelni kell!!
Lehet kapni kutyának való kefét és fogkrémet. Napi egyszer megfogod a fejét, rányomsz a kefére egy csík krémet és szépen megsikálod a kutya fogait. Az emberi fogkrémmel vigyázni kell. Kutyafogász mondta, hogy a humán fogkrémben szemcsék vannak, ami belemegy a kutya fogai és az ínye közé. Ráadásul az illatuk is jobban irritálja a kutyát.
Miért akarod szerencsétlen állat fogát fogkefével mosni? Nem baba.
Csak sajnos a fogmosás emberi fogkrémmel tényleg káros a kutya fogaira, és ínyére. Én adok nekik száraz kenyeret, és lám, tökéletesen tiszták a fogai! Ui: Elsõ vagyok. :)
Baromság!!!!! Szóval ne nagyon köszöngesd :D
A kérdező hozzászólása: utolsó!köszi
A kérdező hozzászólása: köszi, de itt csak a denta stix-es dolgokat írják én meg olyanre gondoltam, hogy fogkefével, ha lehetne! :)
A kérdező hozzászólása: köszi! :)
Fogsz egy fogkefét és megmosod a fogát. Tádámm.... használhatsz kutyafogkrémet, emberfogkrémet, mentoslosat, gyümiset, mindegy , egyiket se szereti a kutya. De hát ugye nem az van amit a kutya szeretne :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Hogyan kell neki fogat mosni?

1 éves a kislányom!7 foga van!Kell neki ilyenkor még fogat mosni?Ha igen,hogyan?

Legjobb válasz: igen, kell. mi nenedentet használunk az elejétõl, azt nem baj, ha lenyeli. az elején pár hónapig ujjra húzható szilikonfogkefét hazsnáltunk. egyszerûen ráhúzod az ujjadra és megsikálod neki a fogait. vsz az elején rá fog harapni, vagy nem hagyja. aztán majd megszokja. mi kb. 14 hós korától hazsnálunk rendes kisgyerekeknek való fogkefét. volt párszor harc, hogy nem akarja, de mindig én nyertem. most már elég, ha megemlítem a fognyûvõ manókat. :) 2 éves kislány édesanyja

igen, kell. mi nenedentet használunk az elejétõl, azt nem baj, ha lenyeli. az elején pár hónapig ujjra húzható szilikonfogkefét hazsnáltunk. egyszerûen ráhúzod az ujjadra és megsikálod neki a fogait. vsz az elején rá fog harapni, vagy nem hagyja. aztán majd megszokja. mi kb. 14 hós korától hazsnálunk rendes kisgyerekeknek való fogkefét. volt párszor harc, hogy nem akarja, de mindig én nyertem. most már elég, ha megemlítem a fognyûvõ manókat. :) 2 éves kislány édesanyja

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!