Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell fogat (936 db)

Fogínysorvadás (már kialakult) ellen mit tehet egy fogorvos, kb. mennyibe kerül a kezelése, és mit tehetek én ellene? Elmex vagy a paradontax fogkrémet használjam? Vitaminok? Helyesen hogyan kell fogat mosni?

Legjobb válasz: A fogorvos azt teheti, hogy leszedi a fogkövet, ha van, mert az nagyon rongálja az ínyt. Aztán alkalmazhat valamiféle kezelést, pl. hialuronsavval, vagy felírhat ilyen tartalmú szájvizet vagy spray-t, pl. ilyen a Gengigel nevû termék. Aztán õ elmondja neked, hogy hogyan kell jól fogat mosni, mert azt megmutatni is kell. Te pedig azt teheted ellene, hogy rendszeresen visszamész mondjuk félévente megnézetni az állapotodat, ilyenkor eltávolíttatod a fogköveket is, és minden nap kétszer fogat mosol. És használj valamilyen szájvizet is, amit a doki javasol. Ha ezeket megcsinálod, igaz, nem fog visszanõni az ínyed, de nem is fog tovább romlani az állapota. És még egy fontos dolog: a dohányzás is nagyon károsítja az ínyt, ha esetleg dohányzol, abba kellene hagynod.

A fogorvos azt teheti, hogy leszedi a fogkövet, ha van, mert az nagyon rongálja az ínyt. Aztán alkalmazhat valamiféle kezelést, pl. hialuronsavval, vagy felírhat ilyen tartalmú szájvizet vagy spray-t, pl. ilyen a Gengigel nevû termék. Aztán õ elmondja neked, hogy hogyan kell jól fogat mosni, mert azt megmutatni is kell. Te pedig azt teheted ellene, hogy rendszeresen visszamész mondjuk félévente megnézetni az állapotodat, ilyenkor eltávolíttatod a fogköveket is, és minden nap kétszer fogat mosol. És használj valamilyen szájvizet is, amit a doki javasol. Ha ezeket megcsinálod, igaz, nem fog visszanõni az ínyed, de nem is fog tovább romlani az állapota. És még egy fontos dolog: a dohányzás is nagyon károsítja az ínyt, ha esetleg dohányzol, abba kellene hagynod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, dohányozni nem dohányzok
én annyit tennék hozzá, hogy nõvéremnek is ez a problémája õ havonta jár fogkõleszedésre.
Fogyassz sok gyümölcsöt, zöldséget, r
...rengeteg C vitamint (Rutascorbin tablettát). Az íny masszízozása is fontos, a legjobb lenne, ha vennél szájzuhany berendezést és napjában minimum 3-szor alkalmaznád.

Szódabikarbónával hogy kell fogat mosni?

Vizes fogkefére tegyek, a kinyomott fogkrémre szórjam vagy a fogaimra? Ti hogy szoktátok, melyik hatásosabb?

Legjobb válasz: Egyébként a használatáról elfelejtettem hogy két módszert szoktak javasolni : Ha por alakban kívánjuk felhasználni a szódabikarbónát, akkor nedvesítsük be a fogkefénket, és mártsuk bele. (Így elegendõ por ragad majd a kefe fejére.) . Elképzelhetõ, hogy az elsõ pár alkalommal egy kicsit égetõ érzés lesz . Ez azonban teljesen normális, és ha naponta 2x alkalmazzuk ezt módszert, akor ehy héten belül enyhülni fog. Sóval és ecettel keverve is használható Ebben az esetben oldjunk fel némi szódabikarbónát egy kis vízben. és adjunk hozzá egy csipet sót, meg egy pár csepp ecetet. Mártsuk fogkefénket ebbe a keverékbe, és mossunk fogat. Miután végeztünk, mossuk meg fogainkat hagyományos fogkrémmel is.

Egyébként a használatáról elfelejtettem hogy két módszert szoktak javasolni : Ha por alakban kívánjuk felhasználni a szódabikarbónát, akkor nedvesítsük be a fogkefénket, és mártsuk bele. (Így elegendõ por ragad majd a kefe fejére.) . Elképzelhetõ, hogy az elsõ pár alkalommal egy kicsit égetõ érzés lesz . Ez azonban teljesen normális, és ha naponta 2x alkalmazzuk ezt módszert, akor ehy héten belül enyhülni fog. Sóval és ecettel keverve is használható Ebben az esetben oldjunk fel némi szódabikarbónát egy kis vízben. és adjunk hozzá egy csipet sót, meg egy pár csepp ecetet. Mártsuk fogkefénket ebbe a keverékbe, és mossunk fogat. Miután végeztünk, mossuk meg fogainkat hagyományos fogkrémmel is.
Az nem marja ki az ínyed?Én ugy tudom hogy nem szabad fogat mosni vele, de ahány ház annyi szokás.Lyukas fogba kell rakni a szódabikarbónát már másodpercig benne hagyni és utána kiöblíteni.Ennyit tudok.
ez egy marhaság, ne próbáld ki, csak leszedi a zománcot a fogadról és utána hetekig érzékeny lesz a hidegre melegre lehet kapni a neten ilyen fogvédõt mint ami a boxolóknak van, meg van hozzá egy speciális folyadék amivel be kell kenni és éjszakára a fogadra húzni.olyan 2 hét alatt hófehér fogakat csinál, de azzal is kicsit érzékeny lett a fogam.7000 forint körül van és kb fél évig tényleg szép fehér.
Arra mindenképpen oda kell figyelni, hogy mivel fogzománcunkról tulajdonképpen lemarja a foltokat, ezért elkerülhetetlenül károsítja a zománcot is. Ettõl érzékeynebbek lesznek a fogak. Így csak idõnként kura szerûen ajánlott használni. Vannak fogkrémek amiben pont ez a hatóanyag azok is jól mûködnek és pontosan kivan mérve mennyi szódabikarbóna kell a fehérítéshez a mindenapi használatsorán. Ezeket lehet rendszeresen is használni.
Nem mar ki semmit, de óvatosan kell vele. Egyébként nem okozol több kárt vele, mint a mérgezett (fluor) hipercsudijó ízû fogkrémeddel. Szerintem inkább használj dentomin natúr (fontos, ne az ízesítettet vedd) fogport (piros-fehér dobozos). A DM-ben lehet kapni. Szódabikarbóna után erre váltottam. Bevizezed a fogkefét, belemártogatod a porba és kezdheted is. Ugyanígy kell használni a szódabikarbónáz is, de azzal csak óvatosan. Inkább a fogpor, hidd el, megéri.
Szia! Nem ajánlatos szódabikarbónával fogat mosni, de félévente egyszer, kétszer én is szoktam, a lényeg, hogy figyelj oda, ne tegyél túl sokat a fogkefédre. Üdv.14/L

Elektromos fogkefével hogyan kell fogat mosni?

A simával körkörösen sikálgatom a küls? felületét itt elöl, oldalt, hátul... A tetejét/alját, szóval a rágófelület részét meg ugye sikálni oda-vissza. Elektromossal ugyanígy? Szóval az forgatja a fejét, vagyis ide-oda mozgatja, rezgeti, akkor is kell körkörösen mozgatni, és ide-oda súrolni, vagy csak lassan végighúzni párszor, és annyi, mert ? úgyis mosogatja ott?

Legjobb válasz: Nagyon lassan, egyenként végighúzni, végigforgatni a fogakon.

Nagyon lassan, egyenként végighúzni, végigforgatni a fogakon.
A kérdező hozzászólása: Oké, szóval akkor ne dörzsizzem körbe-körbe? És egyébként kidörzsöli az ínyem, az baj? El fog múlni?
Ne az ínyed dörzsöld. Körbe lehet forgatni, de ne sikáld és ne nyomd rá erõsen.
Elektromos fogkefét nem szabad húzgálni a fogon. Egyenként rá kell helyezni a fogak felszínére.


Hogy kell fogat mosni ha fogszabályzóm van?

Legjobb válasz: sokkal alaposabban, de egyebkent uugy mintha nem lenne, es vannak direkt fogszabis fogselymek, az Oral-B-nek pl, en olyat hasznaltam.

sokkal alaposabban, de egyebkent uugy mintha nem lenne, es vannak direkt fogszabis fogselymek, az Oral-B-nek pl, en olyat hasznaltam.
unokatestvérem kapott hozzá egy speciális fogkefét ami úgy néz ki mint egy szempillaspirál és avval kell mosni.
Nekem az elektromos fogkefét ajánlották, de én simával mosok fogat, és szerintem az is teljesen jó, és rendesen tisztítja.

Szülés után, aha megmutatják, hogyan kell mellre tenni a babát, utána sikerülni fog egyedül is? Hogyan van helyesen mellre téve a baba? Mire kell figyelni?

Véd?n?m azt mondta, hogy vigyek a kórházba bimbóvéd?t, mert a rossz szopizástól nagyon be tud gyulladni a mell.Nektek hogyan volt ez,volt rá szükség?

Legjobb válasz: Elsõ babám szültem, 1 hétig voltam kórházban. Én szülés után kb. 1 órán belül már próbáltam egyedül mellre tenni a babám, mert olvastam, hogy minél hamarabb, annál jobb. Azt nem tudom, hogy mennyit sikerült neki szopcsizni, de már nyalogatta, ez biztos. :) Kb. 2 nap alatt bedurrant a mellem. Az egyik mellembõl hamar rájöttem, hogy hogyan kell, a másikkal elég sokat bénáztam. Azt mondta erre az adjunktus néni, hogy ez természetes, mint ahogy a jobb és bal kezünket sem egyformán használjuk. Sokszor kértem segítséget a csecsemõs nõvérektõl, õk mindig jöttek, készségesen segítettek. 1 hét alatt belejöttem, mire hazajöttünk, már mindkét mellbõl szoptattam. Bimbóvédõt nem használtam. Az 1 hét alatt a babám vérhólyagot szívott a mellbimbómra, volt hogy úgy szoptattam, hogy potyogtak a könnyeim a fájdalomtól, nem volt kellemes, de összeszorítottam a fogam és csináltam. Mikor elkezdte szopni inkább akkor fájt, aztán néhány perc elteltével csökkent a fájdalom. A lényeg, hogy minél jobban bekapja a bimbót a baba, lehetõleg a bimbóudvar tûnjön el a szájában (nekem nagy a bimbóudvarom, ha azt mind bekapta volna, valószínûleg a torkáig megy :)). Majd meglátod, hogy ahogy a kis ajkához ér a bimbód, vagy az ujjad, õ ösztönösen nyitja majd nagyra a száját, akkor kell betenni a bimbót. Hidd el, bele fogsz jönni, csak légy pozitív! :D Biztos lesznek kezdeti nehézségek, hiszen nem minden baba szopik egyformán, van amelyik egybõl tudja hogy csinálja, van amelyik ügyetlenkedik, van amelyik sosem fog. Azt tartsd szem elõtt, hogy össze kell hangolódnotok, ami idõbe telik, van akinek kevesebb, van akinek több! Könnyû, gyors szülést és boldog, hosszú szopizást kívánok!!!

Elsõ babám szültem, 1 hétig voltam kórházban. Én szülés után kb. 1 órán belül már próbáltam egyedül mellre tenni a babám, mert olvastam, hogy minél hamarabb, annál jobb. Azt nem tudom, hogy mennyit sikerült neki szopcsizni, de már nyalogatta, ez biztos. :) Kb. 2 nap alatt bedurrant a mellem. Az egyik mellembõl hamar rájöttem, hogy hogyan kell, a másikkal elég sokat bénáztam. Azt mondta erre az adjunktus néni, hogy ez természetes, mint ahogy a jobb és bal kezünket sem egyformán használjuk. Sokszor kértem segítséget a csecsemõs nõvérektõl, õk mindig jöttek, készségesen segítettek. 1 hét alatt belejöttem, mire hazajöttünk, már mindkét mellbõl szoptattam. Bimbóvédõt nem használtam. Az 1 hét alatt a babám vérhólyagot szívott a mellbimbómra, volt hogy úgy szoptattam, hogy potyogtak a könnyeim a fájdalomtól, nem volt kellemes, de összeszorítottam a fogam és csináltam. Mikor elkezdte szopni inkább akkor fájt, aztán néhány perc elteltével csökkent a fájdalom. A lényeg, hogy minél jobban bekapja a bimbót a baba, lehetõleg a bimbóudvar tûnjön el a szájában (nekem nagy a bimbóudvarom, ha azt mind bekapta volna, valószínûleg a torkáig megy :) ). Majd meglátod, hogy ahogy a kis ajkához ér a bimbód, vagy az ujjad, õ ösztönösen nyitja majd nagyra a száját, akkor kell betenni a bimbót. Hidd el, bele fogsz jönni, csak légy pozitív! :D Biztos lesznek kezdeti nehézségek, hiszen nem minden baba szopik egyformán, van amelyik egybõl tudja hogy csinálja, van amelyik ügyetlenkedik, van amelyik sosem fog. Azt tartsd szem elõtt, hogy össze kell hangolódnotok, ami idõbe telik, van akinek kevesebb, van akinek több! Könnyû, gyors szülést és boldog, hosszú szopizást kívánok!!!
Amikor mellre teszed és nagyon fáj, akkor biztos, hogy rosszul van a szájában a bimbó. Ilyenkor ki kell venni és újra próbálni. Ha 38-szor, akkor 38-szor. Érezni fogod majd, ha jól van mellre téve, mert akkor csodálatosan masszírozza a nyelvével a bimbót, és nem fáj. Ha viszont rajtad hagyod, amikor rosszul kapta be, és tûröd a fájdalmat, akkor ezzel a kisebesedést és a szoptatás késõbbi sikerességét kockáztatod. Sok sikert!
Hónap végén 1 éves a fiam, még mindig szoptatom. Sosem használtam bimbóvédõt, állítólag nem jó, csak ha nagyon muszáj. Fájt eleinte amíg a bimbó kicsit megedzõdött, de kibírtuk, utána teljesen fájdalommentes lett. (nekem kb 2 hónap). A mellbimbó alsó holdudvarához kell tenni a baba alsó ajkát, ha a bimbóval megcirógatod a száját, kinyitja, határozottan jó mélyre betolod a mellbimbót, hogy szinte a teljes holdudvar a szájában legyen. Így nem dörzsöli a bimbó hegyét a szájpadlása, mert az hátrébb van. A Pampers csinált róla egy videoösszeállítást, nem tudom, le lehet-e tölteni valahonnan. Van benne egy animáció ami nagyon jól megmutatja. Sok sikert!
És a bibmóvédöd nehogy használd! Ostoba védönöd van, hogy ezt tanácsolta!
Nekem sose fájt a szoptatás! Már az elejétöl kezdve jól kapta be, ezért semmilyen fájdalmam nem volt! Arra figyelj, hogy az egész bimbóudvart is bekapja. És igen, ha érzed, hogy fáj, akkor ki kell venni a szájából és ujara próbálni, addig, amig már nem fáj. Nem is értem, hogy mások miért hagyják, hogy kisebesedjen a bimbó! Normális esetben ez nem következik be, ez rossz szopási technikára utal, amit nem szabadna hagyni! 1 éve szoptatok, csak akkor szokott fájni, amikor néha ráharap a fogaival, de még most se sebes és nem fáj.
A kérdező hozzászólása: Köszike mindegyikõtöknek, remélem sikerül is szopiztatni a picit, és hamar belejövünk:) )
szí=szív
Cirógasd meg a baba szája körül a mellbimbóddal, ki fogja nyitni a száját és határozottan dugd be neki, amíg csak lehet. Minél jobban bekapja, annál jobb. Ha fáj, akkor nem jól kapta be, ha szépen van a szájában és rendesen szí is, azt rögtön érezni fogod a pocidban, mert a termelõdõ oxitocin egyrészt segítí a tej ürülését, másrészt viszont segít összehúzni a méhedet és az picit fájni fog. Ne kezd rögtön bimbóvédõvel és az elején ne szoptass túl sokáig, inkább többször tedd mellre. Én sajnos "okosabb" voltam a szülésznõknél és hiába mondták, hogy így az elején max 10 perc egy cici én még ráhúztam egy kicsit, annyira örültem az egésznek, így már másnap tiszta seb volt a mellem és elõ is kellett venni a bimbóvédõt :( Mondjuk nekem icipici mellbimbóm van, valószínûleg egyébként is ez lett volna belõle.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mendkettõtöknek, sokat segítettetek:)
Talán azért "hagyják mások" , mert nincs olyan tökéletes mellük mint neked és egyébként sem oly tökéletesek mint te. De azért talán így is megérdemlik, hogy szoptassanak, nem?

Egy 4 hónapos yorkinak hogyan kell mosni a fogát?

Egy másik kérdésben kérdeztem,h milyen s?rün..Meg is kaptam a válaszokat,csak kíváncsi lennék mégis h kell?:P

Legjobb válasz: Gyerek fogkrém.. wááóóó! Négy hónapos yorkinak nem hiszem, hogy feltétlen kellene. Egyébként sem kell a kutyának mosni a fogát, lehet kapni fogtisztító kaját, veszel belõle, hetente egyszer adsz neki, ezekben vitamin is van és meg is tisztítja a fogát. De, ha nagyon kiváncsi vagy... Állatboltban lehet kapni speciális fogkefét és fogkrémet. A gyerek fogkrémmel és a normális embereknek való fogkrémmel NE MOSD MEG A KUTYA FOGÁT. Ha már csinálni akarod, akkor csináld rendesen. Lehet kapni mindenféle ízû kutyafogkrémet, ez nem bántja a fogzománcot, nem baj, ha lenyeli. Egyébként egy négy hónapos kutyának nem hiszem, hogy létszükséges fogat mosnia. De te tudod. L:)

Gyerek fogkrém.. wááóóó! Négy hónapos yorkinak nem hiszem, hogy feltétlen kellene. Egyébként sem kell a kutyának mosni a fogát, lehet kapni fogtisztító kaját, veszel belõle, hetente egyszer adsz neki, ezekben vitamin is van és meg is tisztítja a fogát. De, ha nagyon kiváncsi vagy... Állatboltban lehet kapni speciális fogkefét és fogkrémet. A gyerek fogkrémmel és a normális embereknek való fogkrémmel NE MOSD MEG A KUTYA FOGÁT. Ha már csinálni akarod, akkor csináld rendesen. Lehet kapni mindenféle ízû kutyafogkrémet, ez nem bántja a fogzománcot, nem baj, ha lenyeli. Egyébként egy négy hónapos kutyának nem hiszem, hogy létszükséges fogat mosnia. De te tudod. L:)
Próbáld meg fogkefével és valamilyen nem túl ízesített(pl. gyerekeknek való) fogkrémmel! Nem biztos, hogy elõször nagyon fog neki tetszeni, de hozzá lehet szoktatni. Puha szõrû kefét használj és a nyelvét, szájpadlását is mosd meg!
A kérdező hozzászólása: És nembaj ha lenyeli a kutyafogkrémet?

Hogyan mossam a kutyám fogát? /hogyan kell mosni a kutyák fogát és mivel?

Legjobb válasz: Lehet kapni kutyának való kefét és fogkrémet. Napi egyszer megfogod a fejét, rányomsz a kefére egy csík krémet és szépen megsikálod a kutya fogait. Az emberi fogkrémmel vigyázni kell. Kutyafogász mondta, hogy a humán fogkrémben szemcsék vannak, ami belemegy a kutya fogai és az ínye közé. Ráadásul az illatuk is jobban irritálja a kutyát.

Lehet kapni mindent..viszont figyelni kell hogy hogyan mosód..nehogy nem szabad közbe kinyitni a száját mert szét rágja a fogkefét..és az ínyére is figyelni kell!!
Lehet kapni kutyának való kefét és fogkrémet. Napi egyszer megfogod a fejét, rányomsz a kefére egy csík krémet és szépen megsikálod a kutya fogait. Az emberi fogkrémmel vigyázni kell. Kutyafogász mondta, hogy a humán fogkrémben szemcsék vannak, ami belemegy a kutya fogai és az ínye közé. Ráadásul az illatuk is jobban irritálja a kutyát.
Miért akarod szerencsétlen állat fogát fogkefével mosni? Nem baba.
Csak sajnos a fogmosás emberi fogkrémmel tényleg káros a kutya fogaira, és ínyére. Én adok nekik száraz kenyeret, és lám, tökéletesen tiszták a fogai! Ui: Elsõ vagyok. :)
Baromság!!!!! Szóval ne nagyon köszöngesd :D
A kérdező hozzászólása: utolsó!köszi
A kérdező hozzászólása: köszi, de itt csak a denta stix-es dolgokat írják én meg olyanre gondoltam, hogy fogkefével, ha lehetne! :)
A kérdező hozzászólása: köszi! :)
Fogsz egy fogkefét és megmosod a fogát. Tádámm.... használhatsz kutyafogkrémet, emberfogkrémet, mentoslosat, gyümiset, mindegy , egyiket se szereti a kutya. De hát ugye nem az van amit a kutya szeretne :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Hogyan kell igény szerint szoptatni? Honnan fogom tudni, hogy biztos éhes-e?

Én most várom a babámat. Barátn?m kislánya 2 éves. Szoptatott, igény szerint, aminek az lett a vége, hogy a baba már napi szinten kb. 12-szer szopott, igazán soha nem evett jól, ezért 1,5 max. 2 óra múlva éhes volt. Az ördögi kör egyre rosszabb lett. Nem tudott kilépni bel?le, ha nem adott neki sírt, egyszerre viszont kicsit szopott. Most ugyanez a helyzet, rossz ev?, egész nap eszik, mindig pár falatot, rendesen ebédelni még nem láttam. Hogyan kerüljem el ezt a helyzetet?

Legjobb válasz: ne szoptasd meg akárhányszor megnyekken. más baja is lehet az éhségen kívül, pl álmos, fáj a hasa, kakilnia kell, unatkozik, front van, késõbb a foga fáj, stbstb. meg fogod tanulni megkülönböztetni a sírásokat, csak figyelj oda a babádra. nem úgy fog menni mint a mesében, hogy kibújik és elönt az anyai ösztön és rögtön a gyerek fejébe látsz (persze ez sem kizár, de kicsi az esélye :) ) de pár hét alatt ráérzel úgyis. én is igény szerint szoptatok és kb tartja a 3 órákat, néha kevesebbet bír néha többet. persze van, hogy egész nap 2 óránként vagy sûrûbben eszik, ezek a fejlõdési ugrások.

ne szoptasd meg akárhányszor megnyekken. más baja is lehet az éhségen kívül, pl álmos, fáj a hasa, kakilnia kell, unatkozik, front van, késõbb a foga fáj, stbstb. meg fogod tanulni megkülönböztetni a sírásokat, csak figyelj oda a babádra. nem úgy fog menni mint a mesében, hogy kibújik és elönt az anyai ösztön és rögtön a gyerek fejébe látsz (persze ez sem kizár, de kicsi az esélye :) ) de pár hét alatt ráérzel úgyis. én is igény szerint szoptatok és kb tartja a 3 órákat, néha kevesebbet bír néha többet. persze van, hogy egész nap 2 óránként vagy sûrûbben eszik, ezek a fejlõdési ugrások.
Én igény szerint szoptatok. Neki az igény kb. 3 óránként van, tehát, mint a más "normális, berögzött" módon szoptatott babáknál. Nagyritkán van az (fõként a növekedési fázisoknál), hogy hamarabb kér enni. Amikor éhes olyan, mint egy kis madárfióka, tátog a szájacskájával és nyögdécsel. Összetéveszthetetlen.
Teljesen egyetértek. Nyilván nem vasszogorral kell tartani a 3 órát, de azért mindig legyen egy "váza" a napotoknak. Az nálunk a 3 óránkénti szopi volt, minden ehhez igazodott. Persze volt hogy 2 óra múlva, volt hogy 4 óra múlva szopizott, de többnyire tartottuk a 3 órákat. Sztem a késõbbiekben csak így tud egy normál napirend kialakulni. 13 hónapos a kisfiam, még szopizik és tökéletesen beállt napirend van, amire mindig lehet számítani és kiszámítani. Ez neki is, nekünk is jó!

Mikortol kell elkezdeni a fogmosast? Azt olvastam egy cikkben, h amikor kibujik az elso fog. Komolyan? Es, hogyan kell elkezdeni?

Legjobb válasz: szia, az én fiacskámnak 6 hónaposan bújt ki az elsõ két foga, aztán egy éves korára 12 volt már. Mi kb. ekkor kezdtük el. elõbb ujjra húzható szilikon kefével és csak vizzel, fürdés közben. Aztán egy re jobban érdekelte ahogyan mi mossuk a fogunkat, és kb 16-17 hós korától(16 foga van)mossuk reggel és este fogkrémmel, fogkefével. Elõbb én aztán õ is egy kicsit. 20 hós

szia, az én fiacskámnak 6 hónaposan bújt ki az elsõ két foga, aztán egy éves korára 12 volt már. Mi kb. ekkor kezdtük el. elõbb ujjra húzható szilikon kefével és csak vizzel, fürdés közben. Aztán egy re jobban érdekelte ahogyan mi mossuk a fogunkat, és kb 16-17 hós korától(16 foga van)mossuk reggel és este fogkrémmel, fogkefével. Elõbb én aztán õ is egy kicsit. 20 hós
még annyit, hogy a pelenkázón mossuk, majd megyünk mosdani
Szia. 10, 5 hós 4 foggal a fiacskám. Minden este a fürdõkádban "bohóckodunk" a fogkefével. Én is bõszen sikálom a fogam, majd a kezébe adom a saját fogkeféjét, és õ is megmossa az én fogamat. A sajátját még annyira nem engedi, sztem még fájhat a kis ínye. (két hete van fogunk) :) Szóval igazából sok értelme nincs illetve annyi, hogy szokja a fgkefét.
A mi babánknak még nincs foga, de nekünk is azt mondták, hogy rögtön el kell kezdeni, amint kijön 1.
Én ismerõsök apasztalataiból látom, hogy aki hamar kezdte annak jobbal elfogadja a dolgot a gyereke. És talán a foga is jobb. Persze az utóbbiból nem lehet általánosítani.
Gyerekorvosom tanácsára: ha kibújik az elsõ fog teljesen, akkor kell elkezdeni. Elõször vizes gézt tekerni az ujjadra és azzal ledörzsölni a fogát, így megszokja, hogy a szájában turkálsz. Ha már 4 fog teljesen ki van nõve egymás mellett, következhet a fogkefe, szintén csak vizesen. Ha megtanulja kiköpni a fogkrémet, jöhet a fogkrém. Addig elég csak a víz, mert az is leviszi a lepedéket. Kisfiamnak 7 foga van, majdnem 10 hós, fürdéskor megkapja a fogkeféjét, amivel eljátszik, rágcsálja, én meg sikálom neki, így mire megfürdik, megtörölközik, a foga is meg van mosva. Ha mondom neki, hogy "fogmosás", már tátja is a száját régóta.

A szódabikarbóna milyen hatással van a fogra? Fehéríti? Hogy kell használni? Milyen időközönként?

Legjobb válasz: Tisztítja és fehéríti a fogakat. Aki allergiás a fogkrémekre, azoknak ajánlják. Ugyanúgy mint fogkrémmel, reggel és este mosol vele fogat. Használni is úgyanúgy kell: ráteszed a nedves fogkefédre és jól átdörzsölöd vele a fogidat.

Tisztítja és fehéríti a fogakat. Aki allergiás a fogkrémekre, azoknak ajánlják. Ugyanúgy mint fogkrémmel, reggel és este mosol vele fogat. Használni is úgyanúgy kell: ráteszed a nedves fogkefédre és jól átdörzsölöd vele a fogidat.
Nem értek egyet azzal aki elöttem válaszolt. " naponta kell használni, igen nedves fogfefére rá és átdözzsölöd. de a fogak zománcá nagyon károsítja. naponta 2* egyáltalán nem lenne jó ötlet. én másfél évi használtam igyis-ugyis de semmi változás. nagyon jó fehérítõ fogkrémek vannak amik nem károsak, azokat tudnám ajánlani, de a szódabikarbónát is próbáld ki, de semmi épp se naponta fõleg 2*...
gyönyörû szépek lesznek tõle a fogak, de annyira károsítja a zománcot hogy az már durva. nem próbálnám ki senki helyében.
Nekem nagyon szép fehérek szoktak lenni tõle a fogaim, de bõven elég hetente 1-2-szer használni. Állítólag károsítja a fogakat, de szerintem ez csak tévhit. Az én fogaimnak semmi baja tõle pedig már 3 éve így csinálom ...
Fogkrém Csinálj belõle fogkrémet! Keverj össze 1 teáskanál szódabikarbónát ½ teáskanál finomra õrölt tengeri sóval (kevésbé kalandorok kihagyhatják) és adj hozzá 1 csepp borsmenta vagy fodormenta 100%-os tisztaságú illóolajat néhány csepp vizet. Havonta 1-2x használd, mert erõsen oldja a fogkövet és túlzott használata károsíthatja a fogzománcot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!