Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell finomra (105 db)

Hogyan kell finom gofrit készíteni?

Legjobb válasz: Nem azt kérdezte a kérdezõ, hogy hol talál gofri recepteket, hanem hogy HOGYAN kell finomat csinálni!! - Az elsõ és legfontosabb, a jó recept. - A második, hogy rendesen megsüsd, már kezdjen pirulni, mikor kiveszed. Ettõl lesz belül puha, kívül ropogós :) - A harmadik, hogy rácsra tedd, hogy a gõz tudjon távozni belõle - ha egymásra pakolod a gofrikat, akkor gumiszerû lesz, és teljesen elveszti a ropogósságát. - És persze tálald finom pudinggal, dzsemmel, tejszínhabbal :D Nekem ez a recept vált nagyon be: Ropogós goffri: 12,5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 4 tojás, 10 dkg liszt, 2,5 dl tejföl, fél citrom héja A hozzávalókat jól kikeverjük. Kb. 10 db-ot kapunk. Kívül ropogós, belül puha.

Nem azt kérdezte a kérdezõ, hogy hol talál gofri recepteket, hanem hogy HOGYAN kell finomat csinálni!! - Az elsõ és legfontosabb, a jó recept. - A második, hogy rendesen megsüsd, már kezdjen pirulni, mikor kiveszed. Ettõl lesz belül puha, kívül ropogós :) - A harmadik, hogy rácsra tedd, hogy a gõz tudjon távozni belõle - ha egymásra pakolod a gofrikat, akkor gumiszerû lesz, és teljesen elveszti a ropogósságát. - És persze tálald finom pudinggal, dzsemmel, tejszínhabbal :D Nekem ez a recept vált nagyon be: Ropogós goffri: 12, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 4 tojás, 10 dkg liszt, 2, 5 dl tejföl, fél citrom héja A hozzávalókat jól kikeverjük. Kb. 10 db-ot kapunk. Kívül ropogós, belül puha.
Álljál neki és kezd a sárgáját cukorral robotgéppel verni. Kb 5-6 perc után meg fogsz lepõdni, majdnem teljesen kifehéredik. Látom nem vagy gyakorlott a konyhában. :)
Én is sokáig kerestem az igazit... :-) amióta megvan a recept, azóta jól is sikerül a goffrim. A jégbüfésre hasonlít igazán, nekem az a kedvencem. 15 dgk liszt 2 tojás (fehérje-ságrája külön-külön felverve) 2 dl tejszín vagy tej csipet só 2 evõkanál cukor 1 sütõpor A tojássárgát a cukorral majdnem fehéredésig vered, majd a szintén kemény tojásfehérjékkel összedolgozod. Egy tálba liszt, tej, majd bele a tojásos massza. Ezt forró goffrisütõbe teszed és kb. 4-5 percig sütöd, de ez sütõfüggõ. Tényleg isteni lesz! :-) Ja vigyázz, hogy ne túl sok tészta menjen egy adagba, mert a sütõpor egy kicsit feléleszti a tésztát és kifolyhat.
egy gofri sütöben dolgoztam diák koromban. és én tudom a titkát miért nem lesz olyan otthon mit amilyen nálunk volt. két ok az egyik mi kb 30-40 litert állítottunk elö egyszerre, a másik nagyon magas höfoku volt a sütö, kb mint egy vasaló, mert mikor hozzá ért a karunk kapásbol meg égett. mondta a fönököm hogy probálták otthon a receptet szülinapi mennyiségre redukálni és otthoni gépben megcsinálni de nem ment, nagyon rossz lett. viszont németországban lakom most, és itt találtam egy bolti gofri port amit csak tejjel kell összekeverni és mehet az otthoni sütöbe, na az is nagyon fini lesz, de még sem olyan mint ahol dolgoztam.
ezt a majomagyasat én is kipróbálom egyszer
xd
Keverj össze banánt, sót és majomagyat ribiszkeszörppel és áztasd be Bioponba! Majd a napon szárítsd ki jó alaposan!
talán igy akarta irni: A tojásFEHÉRjét a cukorral majdnem fehéredésig vered, /sárgáját cukorral nehéz fehéredésig verni.../ majd a szintén kemény(??) tojássárgájával összedolgozod. Egy tálba liszt, tej, majd bele a tojásos massza. Ezt forró goffrisütõbe teszed és kb. 4-5 percig sütöd, de ez sütõfüggõ. Tényleg isteni lesz! :-) Ja vigyázz, hogy ne túl sok tészta menjen egy adagba, mert a sütõpor egy kicsit feléleszti a tésztát és kifolyhat. szerintem az egy cs. sütöpor sok ehez az alap mennyiséghez.. s akkor nem fog kifolyni.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az ötleteket!
Szia! Elkészítettem, NAGYON finom! Eddig ez a legüberebb! A gyerekek falták . Az tetszik benne, hogy nem kell bele vaj-margarin és így is laza. Mondjuk én tejszínnel csináltam.
Szerintem is finom! Elõször én is hiányoltam a vajat, margarint, de amikor kész lett rájöttem hogy tényleg nem kell bele.Bátran próbáljátok ki! Köszi

Hogyan kell finom abált szalonnát készíteni? És a sertés-fejjel mit kell csinálni, hogyan kell megfőzni?

Most úgy ráéheztem erre a csupa fogyókúrás kajára. Csak nemigazán szeretnék valami pancser-kaját összehozni bel?le. Segítsetek, légyszi!

Legjobb válasz: Kicsit részletesebben a most próbálkozóknak. Abált(abárolt, kövesztett, csécsi, stb) szalonna. Alapanyagnak én formázott,(értsd: a mirigyes , puha részektõl megfosztott) tokát használok, de ha valaki jobban szereti akkor hasa szalonnából is készítheti. A többi hurkaanyaggal együtt (nagyon) puhára fõzöm, de vigyázni kell, hogy ne fõjön szét. Ha külön vízben kényszerülök fõzni, nem átallok tenni a fõzõvízbe sót, és gazdagon fokhagymát sem. Tapasztalatom szerint jobb ízû a többi finom vegyes husival együtt fõzve. A víztõl lecsorgatva, még FORRÓN nagyságtól függõen 5-6 helyen bevágom úgy, hogy a húsréteget teljesen átvágom. Ekkor a szalonna "kinyílik", és fûszerezhetõ. Elõször alaposan megsózom (a bõre felõl is), majd egy kevés forró abáló vízbe elkeverek fokhagymát, õrölt paprikát, kevés borsot,( csípõs paprika opcionálisan), és alkalmas eszközzel,(ecset) alaposan bekenem a forró szalonnát. (A paprikát addig adagolom a forró léhez, amíg jó sûrû palacsinta tészta állagú lesz.) Kihûl, fogyasztható. A paprikás fejet hasonlóan készítem elõ, puhára fõzöm, kicsontozom, a nem belevalókat (szem, belsõ fül, stb) kidobom. Érdemes, (sõt!) átperzselni elõtte, mert a vágóhídon ezt a mûveletet meglehetõsen nagyvonalúan végzik. A kiterített fejet a belseje felõl a fentebb említett mistellával átkenem, (term. sózom), majd egy PVC-csõ segítségével sonkahálóba tuszkolom, mint a húsvéti köt. sonkát. Ha kihûlt, vékonyan (2-3 órát) füstre akasztom, majd takaros ujjnyi másfél ujjnyi "tallérokat" vágva mindkét felét bekenem a paprikás anyaggal, és ízlésesen tálcára rendezem. Megj: füstölõ hiányában természetesen simán fûszerezve is felséges étel, de...

Kicsit részletesebben a most próbálkozóknak. Abált(abárolt, kövesztett, csécsi, stb) szalonna. Alapanyagnak én formázott, (értsd: a mirigyes , puha részektõl megfosztott) tokát használok, de ha valaki jobban szereti akkor hasa szalonnából is készítheti. A többi hurkaanyaggal együtt (nagyon) puhára fõzöm, de vigyázni kell, hogy ne fõjön szét. Ha külön vízben kényszerülök fõzni, nem átallok tenni a fõzõvízbe sót, és gazdagon fokhagymát sem. Tapasztalatom szerint jobb ízû a többi finom vegyes husival együtt fõzve. A víztõl lecsorgatva, még FORRÓN nagyságtól függõen 5-6 helyen bevágom úgy, hogy a húsréteget teljesen átvágom. Ekkor a szalonna "kinyílik", és fûszerezhetõ. Elõször alaposan megsózom (a bõre felõl is), majd egy kevés forró abáló vízbe elkeverek fokhagymát, õrölt paprikát, kevés borsot, ( csípõs paprika opcionálisan), és alkalmas eszközzel, (ecset) alaposan bekenem a forró szalonnát. (A paprikát addig adagolom a forró léhez, amíg jó sûrû palacsinta tészta állagú lesz.) Kihûl, fogyasztható. A paprikás fejet hasonlóan készítem elõ, puhára fõzöm, kicsontozom, a nem belevalókat (szem, belsõ fül, stb) kidobom. Érdemes, (sõt!) átperzselni elõtte, mert a vágóhídon ezt a mûveletet meglehetõsen nagyvonalúan végzik. A kiterített fejet a belseje felõl a fentebb említett mistellával átkenem, (term. sózom), majd egy PVC-csõ segítségével sonkahálóba tuszkolom, mint a húsvéti köt. sonkát. Ha kihûlt, vékonyan (2-3 órát) füstre akasztom, majd takaros ujjnyi másfél ujjnyi "tallérokat" vágva mindkét felét bekenem a paprikás anyaggal, és ízlésesen tálcára rendezem. Megj: füstölõ hiányában természetesen simán fûszerezve is felséges étel, de...
Ha zavar a "pislogó fej" a szemek elõre kivehetõk egy elegáns mozdulattal. (Vegák, állatvédõk, bocs!!)
A kérdező hozzászólása: Köszi, kerültük egymást. Akkor mégis megpróbálom, ha az üzletben kapok egy takaros fejecskét.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Mentek a zöld-pacsik! Szomorú vagyok, mert ezek szerint, ha csak a fej megfõzése után tudom a szemét kidobni, akkor amig fõ, addig kacsingat rám!!! ???? Azért köszi, a szalonnát biztosan meg fogom csinálni, a fejet még meggondolom.
Én császárszalonnát szoktam venni a hentesnél. Bõ vízben teszem fel fõni, erõsen fûszerezve a vizet.Több fûszert kell használni, mint egyébként. Só, szemes bors, babér, kömény, vöröshagyma, fokhagyma kell a vízbe. Ha teszel bele 1-2 db füstölt hús ízesítõ kockát, nem rontja el.Ha már könnyen bele megy a villa, akkor vedd ki az abálólébõl és még langyosan vastagon kend be fokhagymapép, pirospaprika és kevés olaj keverékével.Fogyasztás elõtt nagyon hûtsd ki. A sertésfejet én nem szoktam venni, de régen a szüleim kocsonyába fõzték bele. Aztán lehet belõle készíteni disznósajtot is (ehhez azonban még más hozzávaló is kell)
Google... Indulásnak: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ucCFy3c.. Szerintem találsz ott abált szalonnát is valahol.
A kérdező hozzászólása: A fejjel elsõsorban az a bajom, hogy egyetlen jószágnál sem szeretem, amikor a fazékból visszapislog rám. A tyúknak a fejét sem fõzöm meg éppen ezért. A sertésfejnél a szemét hogyan tudom kikerülni?
Most nem érek rá, de a fejre írok majd este egy jó receptet.
HA már nem tetted bele a fejet a sajtba, akkor sóban tartósítsd, majd füstöld fel. Ha ez megven akkor tedd fel fõni, de vigyázz, hogy a víz épp csak gyöngyözzön. 2-3 óra múlva, ha magától leesik a csontról, akkor jó. Kihûtöd, bekened összetört fokhagymával, paprikával, pici sót még rá, és kész! Ha a szalonnát is mellé tetted az abalébe, akkor dupla élvezet!
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezt nem tudtam. Ment a zöld-pacsi neked is!!!!!

Hogyan kell finom kolbásszal töltött karajt készíteni?

a legels? lépését?l kezdve.

Legjobb válasz: Én veszek egy hosszú keskeny pengéjû kést, amivel egy leresztet csinálok a közepébe, majd másik oldalról is ugyanígy. Aztán belecsavarom a kolbit (héj nélkül!!), besózom, borsozom, vagy lehet sertéssültes,, ill. más finom fûszerrel beszórni. Aztán rá egy tûzálló jénaira, vagy tepsire(mindegy) és légkeveréssel 180fokon sütöm egy-másfél órát, közben párszor megforgatom. Ha szép piros, akkor kész. Még szoktam sütözacskóba is sütni, ilyenkor a zacsit ki kell 1-2 helyen szúrni (különben szétdurran), és óvatosan megforgatni.

Én veszek egy hosszú keskeny pengéjû kést, amivel egy leresztet csinálok a közepébe, majd másik oldalról is ugyanígy. Aztán belecsavarom a kolbit (héj nélkül!!), besózom, borsozom, vagy lehet sertéssültes, , ill. más finom fûszerrel beszórni. Aztán rá egy tûzálló jénaira, vagy tepsire(mindegy) és légkeveréssel 180fokon sütöm egy-másfél órát, közben párszor megforgatom. Ha szép piros, akkor kész. Még szoktam sütözacskóba is sütni, ilyenkor a zacsit ki kell 1-2 helyen szúrni (különben szétdurran), és óvatosan megforgatni.
bocsi, nem leresztet, hanem keresztet csinálok. :-))
Én is hosszú pengéjû késsel, aminek a szélessége két három cm kifúrom. Füstölt parasztkolbászt veszek bele. Leszedem a héját, majd óvatosan csúsztatgatom az alagútban, amig nem látom meg a másik oldalon a végét. Sóval picit bedörzsölöm kívülrõl a húst, illetve ha fûszerkeveréket használsz, akkor az eleve sózott lehet. Be szoktam tekerni körbe baconszalonnával, úgy nem szárad ki. Belerakom jénaiba, öntök alá vizet, hogy félig ellepje, lefóliázom, majd be az elõmelegített sütõbe. Gáztûzhely 3-as fokozatán párolgatom, majd olyan fél óra elteltével leszedem a fóliát, meglocsolgatom a saját levével és 4-5-ös fokozaton piritom tovább, közben idõnként meglocsolva. Amikor kihült, akkor lehet szép vékonyra felszeletelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Hogyan kell finom svédgombát csinálni?

Legjobb válasz: Szia! leírom neked, hogy én hogy szoktam. 4-fõre fél kg gomba szeletelve. egy közepes hagymát, nagyon finomra vágva olajon megdinsztelek. hozzáteszem a szeletelt gombát,sózom, 2 babérlevelet és puhára párolom. ha megpuhult, hozzákeverek egy kis doboz paradicsompürét és belereszelek egy narancs /citrom/ héját. pici cukorral és narancs /citrom/lével állítom be a pikáms ízt.ha kevésnek látom a paradicsomszószt egy kis kecsappal szaporítom.egy kis õrölt borsot is szórók rá. jól kihûtve,a babérlevelek eltávolítása után fogyasztható. üdv.

Szia! leírom neked, hogy én hogy szoktam. 4-fõre fél kg gomba szeletelve. egy közepes hagymát, nagyon finomra vágva olajon megdinsztelek. hozzáteszem a szeletelt gombát, sózom, 2 babérlevelet és puhára párolom. ha megpuhult, hozzákeverek egy kis doboz paradicsompürét és belereszelek egy narancs /citrom/ héját. pici cukorral és narancs /citrom/lével állítom be a pikáms ízt.ha kevésnek látom a paradicsomszószt egy kis kecsappal szaporítom.egy kis õrölt borsot is szórók rá. jól kihûtve, a babérlevelek eltávolítása után fogyasztható. üdv.
A kérdező hozzászólása: köszi!!

Hogyan kell finom gesztenyés sütiket csinálni? /csak a kötelező kérdőjel miatt :D / Szóval finom és bevált gesztenyés süti recepteket szeretnék kérni!

Vagy csak egyszer? gesztenyekrém recepteket is ami piskótába, vagy tortaként is m?ködik. :)

Legjobb válasz: http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=32401514

Hogy kell finom sajtos pogácsát sütni? Szilveszterre szeretném, és olyat amelyikben sok sajt van.

Legjobb válasz: nekem is ez a vajas recept van meg,kicsit macerás a hajtogatás miatt de nagyon finom amikor kész :)) jó étvágyat hozzá

nekem is ez a vajas recept van meg, kicsit macerás a hajtogatás miatt de nagyon finom amikor kész :) ) jó étvágyat hozzá
Király a hajtogatós recept, best lett itthon, második adagból is alig maradt. Kösz az ötletet!
A kérdező hozzászólása: Megcsináltam, de tul finom lett, megettük az egészet, ugyhogy holnapra sütök még egy adagot.
Az utolsó hajtogatás után amikor kiszaggattam, nem kell megkenni tojással?
Köszi akkor megcsinálom rúdnak.
Igen, lehet belõle rúd is, sõt még perec is:D
Bocsi de ezt sajtos rúd ként is el lehet készíteni? Mert én töpörtyûs pogit sütök és már megvettem hozzá mindent, de állati jól hangzik ez a pogi recept.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a tippeket, kicsit tartok a hajtogatóstól, mert még soha nem próbáltam, de egyszer csak el kell kezdeni.Holnap kipróbálom, és ha nem sikerül még mindig lesz idõm másikat sütni, vagy ujrapróbálni.
Köszi.holnap én is kiprobàlom:)
Elsõ vagyok, akármilyen sajt jó, amilyened van, lényeg hogy le tudd reszelni.
a második vagyok, én vegyesen szoktem, trapista+füstölt sajt vegyesen
Milyen sajtokkal a finom? Én is probàlom megcsinàlni majd, de trappista sajtot mifelénk nem lehet kapni:((((((88
Sziasztok! Nekem eddig még soha nem sikerült igazi jó sajtos pogit sütni. Kipróbáltam a fenti receptet és szemem-szám elállt a csodálkozástól. Hát még azoknak, akik kóstolták! Nagyon-nagyon finom lett. Könnyû, réteges, nagyon sajtos, egy gond van vele: hipp-hopp, mire odanéztem, már el is fogyott. Szóval készíthetem a következõ, immár dupla adagot. :) )) Idame

Hogyan kell megcsinálni? Kaptam egy csomó spenótot. Hogyan kell finomra elkészíteni?

Legjobb válasz: Nyami! Imádom, nekem is, nekem is.... Én imádom ezt a verziót: Lefektetsz fûszerezett csirke melleket egy jénaiba, és leöntöm spenót fõzelékkel, és együtt sütöm! De én nem teszek cukrot a spenótba! De natúr fõzeléknek is imádom, meg mindenhogy.. Nyamii

Nyami! Imádom, nekem is, nekem is.... Én imádom ezt a verziót: Lefektetsz fûszerezett csirke melleket egy jénaiba, és leöntöm spenót fõzelékkel, és együtt sütöm! De én nem teszek cukrot a spenótba! De natúr fõzeléknek is imádom, meg mindenhogy.. Nyamii
*... pár percig fõzni..:)
sokszor meg kell mosni, mert homokos, földes lehet, nagyon kellemetlen, ha serceg a fogunk alatt. le kell a szárát tördelni. forró szódabikarbónás (egy késhegynyi)vízben pás percik fõzni, majd leszûrni. vagy deszkán rusztikusabbra vágni, vagy botmixerrel pürésíteni. innéttõl kezdve lehet fõzeléket vagy spenótos-tejszínes tésztát is készíteni belõle, de dobozolva fagyasztható is, ha sok van belõle. a fõzeléket lehet fokhagymás rántással, tejjel felengedve, vagy habarással is készíteni. van , aki áztatott zsemlét is tesz bele. ( anyukám)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, állok is neki, és elkészítem.

Hogyan kell finom rántott palacsintát készíteni?

Legjobb válasz: A kész palacsintát ami gondolom sós mert tölteni szeretnéd valamivel... A betöltött palacsintát lisztbe ,tojásba,és zsemlemorzsába megforgatod . majd bõ olajban kisütöd... Arra vigyázz ,hogy jó szorosan legyenek feltekerve,ha kell tüzd össze õket mert sütés közben kinyilhatnak...

A kész palacsintát ami gondolom sós mert tölteni szeretnéd valamivel... A betöltött palacsintát lisztbe , tojásba, és zsemlemorzsába megforgatod . majd bõ olajban kisütöd... Arra vigyázz , hogy jó szorosan legyenek feltekerve, ha kell tüzd össze õket mert sütés közben kinyilhatnak...

Segítséget szeretnék hogy hogyan kell finom nyári ételeket készíteni! De nem tudom, hogy kell?

nagyon jó lenne ha más recepteket is kipróbálhatnék mint pl:paprikás krunpli.kérlek írjatok ide friss és nagyon fincsi nyári recepteket! köszi

Legjobb válasz: http://www.google.co.uk/#hl=hu&source=hp&q=k%C3%B6nny%C5%B1+.. Itt rengeteget fogsz találni :) Amúgy mi nyáron is sok fõzeléket, salátát, natur sült húst (egyben vagy szeletben sütve) eszünk. Lecsó sokféleképpen, párolt/sült idény-zöldségek nagyon finomak, egyszerûek, táplálóak. A legfontosabb, hogy ne félj kísérletezni!

http://www.google.co.uk/#hl=hu&source=hp&q=k%C3%B6nny%C5%B1+.. Itt rengeteget fogsz találni :) Amúgy mi nyáron is sok fõzeléket, salátát, natur sült húst (egyben vagy szeletben sütve) eszünk. Lecsó sokféleképpen, párolt/sült idény-zöldségek nagyon finomak, egyszerûek, táplálóak. A legfontosabb, hogy ne félj kísérletezni!
nyári töltött káposzta káposzta helyett kelkáposztába töltöd, savanyú káposzta helyett kelkáposztát aprítasz pritaminpaprikát és tejfölös/tejszínes habarást teszel bele
A kérdező hozzászólása: köszi

Grízgombócleves receptre lenne szükségem. Hogy kell finom grízgombócot készíteni?

Próbáltam neten, de csak olyanokat találtam, ahol zacskós grízgombóclevest használnak fel hozzá. Én magam szeretném a grízgombócot is megcsinálni.

Legjobb válasz: Szia!Nagyon egyszerû,bár én is most lestem el a párom anyukájától,eddig zacskósat fõztem mindig.1-2egész tojás kell hozzá,kis só,fûszerezheted petrezselyemmel,és annyi gríz,hogy sûrû legyen.Mielõtt a levesbe tennéd,várj vele kb.10percet,hogy dagadjon a gríz.A legjobb ha olyan "kemény"lesz,hogy vízes kézzel formázni tudd,de kanállal is beledobálhatod.Jó étvágyat!

Szia!Nagyon egyszerû, bár én is most lestem el a párom anyukájától, eddig zacskósat fõztem mindig.1-2egész tojás kell hozzá, kis só, fûszerezheted petrezselyemmel, és annyi gríz, hogy sûrû legyen.Mielõtt a levesbe tennéd, várj vele kb.10percet, hogy dagadjon a gríz.A legjobb ha olyan "kemény"lesz, hogy vízes kézzel formázni tudd, de kanállal is beledobálhatod.Jó étvágyat!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Igen erre gondoltam, köszönöm szépen a segítségeteket, hozzá is látok. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!