Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell felvenni Mi a sorrend (1 db)

Hogyan kell lakáshitelt felvenni? Mi a sorrend?

El?ször kinézem a lakást, és utána igénylek hitelt? És ha addigra eladják a lakást? Vagy fordítva? De akkor honnan tudom, hogy pontosan mennyi pénzre van szükségem? És a félszocpolt is a banknál kell igényelni? Hogy van ez?

Legjobb válasz: A hitelnél már tudnod kell, mire kéred. Cím, a lakás értéke... a hitelösszeg... A bankok tízszeres túlbiztostásra törekednek, és 100%, hogy csak akkor kezdik el egyáltalán az ügyintézést, ha már minden adatot megadtál nekik. Arra viszont számíts, hogy menet közben egyre újabb költségek fognak elõjönni...

A hitelnél már tudnod kell, mire kéred. Cím, a lakás értéke... a hitelösszeg... A bankok tízszeres túlbiztostásra törekednek, és 100%, hogy csak akkor kezdik el egyáltalán az ügyintézést, ha már minden adatot megadtál nekik. Arra viszont számíts, hogy menet közben egyre újabb költségek fognak elõjönni...
naszóval. elsõnek keressetek egy hitelügyintézõt. Legjobb, ha valamelyik nagy ingatlanközvetítõ céghez (otthon cetrum, dunahouse)mentek, nekik jellenzõen van saját hitelügyintézõjük. Beszéltek vele, hogy egyáltalán mire számíthattok. Meg fogja mondani, hogy kb. mennyi hitelet tudtok felvenni és ez mennyibe fog kerülni. Aztán annál a közvetítõnél kerestek lakást. (én nem javasolom, hogy magánembertõl vegyetek, mert olyankor van egy csomó minden, amit magatoknak kell intézni, keresni, fizetni, igaz a közvetítõvel kicsit drágább a lakás, de ha még sosem csináltatok ilyet, akkor biztosabb a közvetítõ) Ha megtatláltátok, akkor akkor a közvetítõ irodájában aláírtok egy vételi szándéknyilatkozatot. Ez egy bizonyos idõre fixálja a lakást, azaz nem fogják eladni, amíg ti intézkedtek. A következõ lépés az ügyvéd. A közvetítõ ezt is tud biztosítani. Aláírjátok a szerzõdést, leteszítek a foglalót és az elõleget. Az ügyvéd bejegyezteti a földhivatalnál széljegyre, hogy ti elindítottatok egy lakásvételt. Az errõl szóló igazolással és a szerzõdéssel lehet menni vissza a hitelügyintézõhöz. Õ elindítja a hitelt. A bank kér értékbecslést. Egy idõ után szól a bank, hogy oké mehettek aláírni a papírokat. Ha ez megvan, akkor némi átfutási idõ és a bank utalja a pénzt az eladónak. Ekkor az ügyvéd a szerzõdés értelmében elintézi a földhivatalnál az átiratást, a bank bejegyzi a jelzáloghitelt, meg közben neketek a hitelpapírt közjegyzõvel hitelesítetni kell. Ha mindez megvan tietek a lakás és kezdhetitek törleszteni a a hitelt. A szocpolt a banknál kell igényelni. Ezt nem tudom, hogy megy, a hitelügyintézõ meg fogja tudni mondani. járulékos költségekre készülni kell. Az ügyvéd, a közjegyzõ, a földhivatal, az értékbecslés mind a ti költségetek. Erre számoljatok 200e forintot ezt ki kell csengetni. Arra is számítsatok, hogy a vétel után illetéket kell fizetni. Egyszercsak fogtok kapni az apehtól levelet, hogy fizessetek illetéket. Ami nem kevés. Alapból 10%, de vannak kedvezmények, ennek utána kell nézni. Lehet kérni rá részletfizetést és lehet kérni csökkentést. Az elöbbit általában adnak, az utóbbit nem mindíg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha hitelkartyara szeretnek felvenni laptopot hogy kell majd vissza fizetnem? Havi szinten lehet ilyen 5000ft?

12

Szeptembertol lesz ingyenes kp felvetel /Erste/ ATM posta kartyaval, illetve a postaor sms?

0

OTP-s szép kártya kérdés?

Az tudom ,hogy az auchanba nem fogadják el itt Miskolcon csak a grill pultnál,de a tescoban elfogadják az van irva.
DEEEEE mit vehetek belőle???? Mindent vagy csak élelmiszert

2

OTP bankszamlarol lehet Paypalra utalni, vagy tobb szamjegyu bankszamla kell?

3

PayPal számláról saját bankszámlára utalás (OTP). Mennyi idő alatt írja jóvá az Otp a PayPalról (Unicredit Bank) érkező összeget?

Tehát van egy PayPal számlám, hitelesített számla (útlevelem és számlakivonatommal igazoltam a szemazonosságom +hozzá van rendelve a bankkártyám és a számlám is) és tegnap kértem a kifizetést saját számlára (withdraw). A Paypal részéről telejsült is még tegnap, mert ma már "completed" a státusz a kifizetéseknél. Kérdésem, hogy mennyi idő kb mire az Otp megkapja a pénzt?

1

Deviza alapú hitelem van, Miskolc-n ügyvéd vagy szakembert hol tudtok?

Svájci frank alapú hitelröl van szó,lakásfelújításra vettük fel.

33

Adott egy házaspár, ahol a feleség felvesz egy kölcsönt, de a férje nevét használja, de a férj nem tud róla és 2 évvel később kap egy felszólító levelet, hogy fizessen! Milyen következménye lehet, ha kiderül a feleség okiratot hamisított?

A férj biztos benne,hogy nem vette fel a kölcsönt és nem írt alá semmit! A feleség ennél a banknál is dolgozott!

12

Miért nem tudok fizetni interneten keresztül OTP-s bankkártyámmal?

A bankkártyám érvényessége szeptemberben lejárt és amióta újat kaptam nem tudok vele neten fizetni. Aktiválva van, pénz is van rajta, több oldalon is próbálkoztam. A bankban azt mondták semmi gond nincs vele, mégsem működik.

1

Az egyösszegű diákhitelt félévente lehet felvenni?

Lehet olyat csinálni, hogy most felveszek 250.000 Ft-ot (ha jól tudom, csak november közepén utalnák át), és következő félévben is 250.000 Ft-ot?

2

Mit takar pontosan az a kifejezés, hogy: jegybanki alapkamat?

Közgáz órára kell, + házi, és sehogy se találok pontos megfogalmazást...de még csak egy körülhatárolható dolgot se!
Kérlek, segítsetek

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!