Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell felvenni Mi a sorrend (1 db)

Hogyan kell lakáshitelt felvenni? Mi a sorrend?

El?ször kinézem a lakást, és utána igénylek hitelt? És ha addigra eladják a lakást? Vagy fordítva? De akkor honnan tudom, hogy pontosan mennyi pénzre van szükségem? És a félszocpolt is a banknál kell igényelni? Hogy van ez?

Legjobb válasz: A hitelnél már tudnod kell, mire kéred. Cím, a lakás értéke... a hitelösszeg... A bankok tízszeres túlbiztostásra törekednek, és 100%, hogy csak akkor kezdik el egyáltalán az ügyintézést, ha már minden adatot megadtál nekik. Arra viszont számíts, hogy menet közben egyre újabb költségek fognak elõjönni...

A hitelnél már tudnod kell, mire kéred. Cím, a lakás értéke... a hitelösszeg... A bankok tízszeres túlbiztostásra törekednek, és 100%, hogy csak akkor kezdik el egyáltalán az ügyintézést, ha már minden adatot megadtál nekik. Arra viszont számíts, hogy menet közben egyre újabb költségek fognak elõjönni...
naszóval. elsõnek keressetek egy hitelügyintézõt. Legjobb, ha valamelyik nagy ingatlanközvetítõ céghez (otthon cetrum, dunahouse)mentek, nekik jellenzõen van saját hitelügyintézõjük. Beszéltek vele, hogy egyáltalán mire számíthattok. Meg fogja mondani, hogy kb. mennyi hitelet tudtok felvenni és ez mennyibe fog kerülni. Aztán annál a közvetítõnél kerestek lakást. (én nem javasolom, hogy magánembertõl vegyetek, mert olyankor van egy csomó minden, amit magatoknak kell intézni, keresni, fizetni, igaz a közvetítõvel kicsit drágább a lakás, de ha még sosem csináltatok ilyet, akkor biztosabb a közvetítõ) Ha megtatláltátok, akkor akkor a közvetítõ irodájában aláírtok egy vételi szándéknyilatkozatot. Ez egy bizonyos idõre fixálja a lakást, azaz nem fogják eladni, amíg ti intézkedtek. A következõ lépés az ügyvéd. A közvetítõ ezt is tud biztosítani. Aláírjátok a szerzõdést, leteszítek a foglalót és az elõleget. Az ügyvéd bejegyezteti a földhivatalnál széljegyre, hogy ti elindítottatok egy lakásvételt. Az errõl szóló igazolással és a szerzõdéssel lehet menni vissza a hitelügyintézõhöz. Õ elindítja a hitelt. A bank kér értékbecslést. Egy idõ után szól a bank, hogy oké mehettek aláírni a papírokat. Ha ez megvan, akkor némi átfutási idõ és a bank utalja a pénzt az eladónak. Ekkor az ügyvéd a szerzõdés értelmében elintézi a földhivatalnál az átiratást, a bank bejegyzi a jelzáloghitelt, meg közben neketek a hitelpapírt közjegyzõvel hitelesítetni kell. Ha mindez megvan tietek a lakás és kezdhetitek törleszteni a a hitelt. A szocpolt a banknál kell igényelni. Ezt nem tudom, hogy megy, a hitelügyintézõ meg fogja tudni mondani. járulékos költségekre készülni kell. Az ügyvéd, a közjegyzõ, a földhivatal, az értékbecslés mind a ti költségetek. Erre számoljatok 200e forintot ezt ki kell csengetni. Arra is számítsatok, hogy a vétel után illetéket kell fizetni. Egyszercsak fogtok kapni az apehtól levelet, hogy fizessetek illetéket. Ami nem kevés. Alapból 10%, de vannak kedvezmények, ennek utána kell nézni. Lehet kérni rá részletfizetést és lehet kérni csökkentést. Az elöbbit általában adnak, az utóbbit nem mindíg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha már ügyvédi felszólító érkezett a közműtartozás miatt, hogy egyben kérik a felhalmozott tartozást, akkor már semmi remény részletfizetésre ha egy nagyobb összeget befizet a család?

Albérlők kicsináltak bennünket ,nem fizették a rezsit és hazudtak ,majd mire nyilvánvaló lett ,hogy hatalmas tartozást halmoztak fel leleptek .
Belattuk fizetnünk kell ,bár az idegösszeomlás szélére kerültünk az ügy miatt ,hozzáteszem ,hogy több százezres albérlettel is elmaradtak.

7

Erste diákszámla vagy Budapest Bank Play Diákszámla?

Íme a 2 bank feltételei:
Bp Bank:

Havidíjmentes számlavezetés1
Egyedi kártyadesign
Díjmentes bankkártyás vásárlás belföldön és külföldön2
Kedvezményes havi 2 db készpénzfelvétel BB ATM-ből vagy ha ilyen nem volt az adott hónapban, akkor 1 db egyéb magyarországi ATM-ből (részben utólagos díjvisszatérítéssel)
Havidíjmentes Internetbank szolgáltatás
Diákhitel igénylési lehetőség
EBKM: 0,00%

Személyes tapasztalatokat, ajánlásokat várok!
20/L Fősulis, nem dolgozó, megtakarítással rendelkező.

2

Ki lehet valahogy szállni a kezességből?

Apum elment kezesnek, de a nő nem fizet és tőlünk akarnak elvonni egy éven keresztül 30 ezret, ezt a pénzt nem fogjuk látni sosem, kérem aki ért hozzá írjon.

12

ERSTE Telebank, limitemelés, hogyan kell?

Ki akarok venni egy nagyobb összeget ehhez emelnem kell a limitet
Felhívom a telebankot,felsorol pár lehetőséget mit kell megnyomi
Megnyomom a 2est,hívás de nem csinál semmit csak várakozik:S

0

Miért veték el az egész fizetésem, vagy mi lehet a probléma?

Tavaly novemberben vetem fel 139 000Ft os Ahitlet, áprilisba elküldek és most szeptemberbe vettek vissza. Ezidáig már 160 000Ft a visszafizetni valóm. Ma megkaptam a fizut, de 1Ft-ott se tudok leveni, mert nincs rá keretem. Nem értem levonták volna az összes pénzt amit kaptam, kb. 1 hónapja csináltunk szerződést hogy vissza fizetem, de ez kicsit túlzás hogy nem azt a 15 000 forintossával vonják.

5

A TBSZ számla ingyenes az államkincstárnál?

Valamint az is érdekel, lehet-e egyszerre normál és TBSZ számlám.

1

Hova érdemes most kis összegű megtakarítást befektetni?

Üdv!

Diák vagyok, és összejött körülbelül 150 ezer forint spórolt pénzem. A következő nyáron szeretnék majd jogosítványt, addig azonban szeretném félretenni ezt a pénzt, lehetőleg úgy, hogy ne csak a perselyben pihenjen. Van értelme ilyen kis összeget rövid távra lekötni bankba? Vagy jövedelmezőbb az állampapír? 6-8 hónapra múlva szeretnék a pénzemhez hozzáférni.

Mit ajánlotok? Melyik a legjobb befektetési forma a fentiek ismeretében?

0

Anyukámnak még 8éve adóstárs lett apu 2 hitelébe, és most anyutól vonják de ô egy forintot nem látott egyikbôl sem! Mit lehet ilyenkor tenni? Ha esetleg anyu nevet változtat akkor is vonnák tôle?

2

OTP autónyeremény. Pénz kiváltása?

Pár hónapja Budapesten kötöttünk az egyik bankban az OTP által autónyeremény betétkönyvet. Most azonban szeretném kiváltani, mert sajnos nagyon rá vagyok szorulva arra az 50ezer forintra. A kérdésem az lenne, hogy vidéken, egy másik Otp bankban is ugyanúgy kiválthatom?

1

Külföldre hogy tudok utalni pénzt, ha ahová utalni szeretném nem elérhető a paypal?

malaysian ringgit-et szeretnék utalni.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!