Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell felvenni Mi a sorrend (1 db)

Hogyan kell lakáshitelt felvenni? Mi a sorrend?

El?ször kinézem a lakást, és utána igénylek hitelt? És ha addigra eladják a lakást? Vagy fordítva? De akkor honnan tudom, hogy pontosan mennyi pénzre van szükségem? És a félszocpolt is a banknál kell igényelni? Hogy van ez?

Legjobb válasz: A hitelnél már tudnod kell, mire kéred. Cím, a lakás értéke... a hitelösszeg... A bankok tízszeres túlbiztostásra törekednek, és 100%, hogy csak akkor kezdik el egyáltalán az ügyintézést, ha már minden adatot megadtál nekik. Arra viszont számíts, hogy menet közben egyre újabb költségek fognak elõjönni...

A hitelnél már tudnod kell, mire kéred. Cím, a lakás értéke... a hitelösszeg... A bankok tízszeres túlbiztostásra törekednek, és 100%, hogy csak akkor kezdik el egyáltalán az ügyintézést, ha már minden adatot megadtál nekik. Arra viszont számíts, hogy menet közben egyre újabb költségek fognak elõjönni...
naszóval. elsõnek keressetek egy hitelügyintézõt. Legjobb, ha valamelyik nagy ingatlanközvetítõ céghez (otthon cetrum, dunahouse)mentek, nekik jellenzõen van saját hitelügyintézõjük. Beszéltek vele, hogy egyáltalán mire számíthattok. Meg fogja mondani, hogy kb. mennyi hitelet tudtok felvenni és ez mennyibe fog kerülni. Aztán annál a közvetítõnél kerestek lakást. (én nem javasolom, hogy magánembertõl vegyetek, mert olyankor van egy csomó minden, amit magatoknak kell intézni, keresni, fizetni, igaz a közvetítõvel kicsit drágább a lakás, de ha még sosem csináltatok ilyet, akkor biztosabb a közvetítõ) Ha megtatláltátok, akkor akkor a közvetítõ irodájában aláírtok egy vételi szándéknyilatkozatot. Ez egy bizonyos idõre fixálja a lakást, azaz nem fogják eladni, amíg ti intézkedtek. A következõ lépés az ügyvéd. A közvetítõ ezt is tud biztosítani. Aláírjátok a szerzõdést, leteszítek a foglalót és az elõleget. Az ügyvéd bejegyezteti a földhivatalnál széljegyre, hogy ti elindítottatok egy lakásvételt. Az errõl szóló igazolással és a szerzõdéssel lehet menni vissza a hitelügyintézõhöz. Õ elindítja a hitelt. A bank kér értékbecslést. Egy idõ után szól a bank, hogy oké mehettek aláírni a papírokat. Ha ez megvan, akkor némi átfutási idõ és a bank utalja a pénzt az eladónak. Ekkor az ügyvéd a szerzõdés értelmében elintézi a földhivatalnál az átiratást, a bank bejegyzi a jelzáloghitelt, meg közben neketek a hitelpapírt közjegyzõvel hitelesítetni kell. Ha mindez megvan tietek a lakás és kezdhetitek törleszteni a a hitelt. A szocpolt a banknál kell igényelni. Ezt nem tudom, hogy megy, a hitelügyintézõ meg fogja tudni mondani. járulékos költségekre készülni kell. Az ügyvéd, a közjegyzõ, a földhivatal, az értékbecslés mind a ti költségetek. Erre számoljatok 200e forintot ezt ki kell csengetni. Arra is számítsatok, hogy a vétel után illetéket kell fizetni. Egyszercsak fogtok kapni az apehtól levelet, hogy fizessetek illetéket. Ami nem kevés. Alapból 10%, de vannak kedvezmények, ennek utána kell nézni. Lehet kérni rá részletfizetést és lehet kérni csökkentést. Az elöbbit általában adnak, az utóbbit nem mindíg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen iratokat/szerződést kell vinnem bankszámla megszüntetéséhez?

A városomban 1 éve megszűnt az Erste Bank, még akkor visszaadtam a bankkártyát, de a számla megszüntetésére már nem volt idejük. Azóta nem is használtam a NetBankot. Most a nyáron jöttek a levelek, hogy -3500 Ft tartozás van rajta, és hogy tegyek rá pénzt. Jövő héten tervezek egyenlíteni, s egyben megszüntetni!

1

Mennyi lesz a diákhitelem 2 év múlva, ha munkanélküli maradok?

A diákhitel törlesztőrészlete 2 év után igazodik a keresethez. De mi van akkor ha két évig nem találok munkát és egyáltalán nincs bevételem?
4-5 hónapja keresek munkát, de már könnyen el tudom képzelni, hogy akár évekig sem lesz, sajnos. :/

6

Mennyi a készpénzátutalás díja?

1200 ft-os szeretnék átutalni. Mennyibe kerül az átutalás díja?

4

Fhb banknál vagyok és szeretnék utalni a PayPal számlámra 2000Ft-ot és ennek mi a menete? Hogyan lehetséges ez?

5

Hogyan lehet ATM-ből feltölteni a bankszámlámat?

Láttam hogy többen is írták hogy ez lehetséges!

1

Az Árpád érmeboltból szeretnék vásárolni azonban náluk nincs utánvétel, ezért átutalással szeretnék vásárolni van ebben valami kockázat?

1

Vasárnap nyitva van valamelyik bank? (Nem ATM)

5

Milyen intézeteknél van lehetőségem Hitelt felvenni?

A Lényeg, hogy egész gyors legyen, és kedvező feltételekkel.
Cofidisnél jártam, de valamiért elutasították, amelyet nem értek miért lehet hiszen nettó 100 felett van a fizetésem bejelentve.

Provident-et nem akarok, sajnos a jelenlegi munkaviszonyom még csak 4 hónap, OTP-nél maximum 2 munkahellyel kell lennie 1 évnek minimum, nekem ez a 2 legutolsó munkahelyem által csak 10 hónap.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2

Előtörleszteni lehet a providentél?

Arra lennék kiváncsi ha kb 3 hónap után akarom kifizetni akor lehet előtörleszteni? Kevesebb kamatot kell akkor rá fizetnem,ugy értem h többi 9havit már nem kell!?

2

Mi a teendő ha letiltottak a netbankból mert sokszor próbálkoztam rossz jelszóval?

Megváltozttam a jelszavamat ahogy kell, de elfelejtettem az újat, és most metiltott a netbank. Mit tudok tenni? Ügyfélszolgálatot kinél hívjam? A banknál vagy a netbankot üzemeltető oldal tulajdonosát?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!