Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell felvenni Mi a sorrend (1 db)

Hogyan kell lakáshitelt felvenni? Mi a sorrend?

El?ször kinézem a lakást, és utána igénylek hitelt? És ha addigra eladják a lakást? Vagy fordítva? De akkor honnan tudom, hogy pontosan mennyi pénzre van szükségem? És a félszocpolt is a banknál kell igényelni? Hogy van ez?

Legjobb válasz: A hitelnél már tudnod kell, mire kéred. Cím, a lakás értéke... a hitelösszeg... A bankok tízszeres túlbiztostásra törekednek, és 100%, hogy csak akkor kezdik el egyáltalán az ügyintézést, ha már minden adatot megadtál nekik. Arra viszont számíts, hogy menet közben egyre újabb költségek fognak elõjönni...

A hitelnél már tudnod kell, mire kéred. Cím, a lakás értéke... a hitelösszeg... A bankok tízszeres túlbiztostásra törekednek, és 100%, hogy csak akkor kezdik el egyáltalán az ügyintézést, ha már minden adatot megadtál nekik. Arra viszont számíts, hogy menet közben egyre újabb költségek fognak elõjönni...
naszóval. elsõnek keressetek egy hitelügyintézõt. Legjobb, ha valamelyik nagy ingatlanközvetítõ céghez (otthon cetrum, dunahouse)mentek, nekik jellenzõen van saját hitelügyintézõjük. Beszéltek vele, hogy egyáltalán mire számíthattok. Meg fogja mondani, hogy kb. mennyi hitelet tudtok felvenni és ez mennyibe fog kerülni. Aztán annál a közvetítõnél kerestek lakást. (én nem javasolom, hogy magánembertõl vegyetek, mert olyankor van egy csomó minden, amit magatoknak kell intézni, keresni, fizetni, igaz a közvetítõvel kicsit drágább a lakás, de ha még sosem csináltatok ilyet, akkor biztosabb a közvetítõ) Ha megtatláltátok, akkor akkor a közvetítõ irodájában aláírtok egy vételi szándéknyilatkozatot. Ez egy bizonyos idõre fixálja a lakást, azaz nem fogják eladni, amíg ti intézkedtek. A következõ lépés az ügyvéd. A közvetítõ ezt is tud biztosítani. Aláírjátok a szerzõdést, leteszítek a foglalót és az elõleget. Az ügyvéd bejegyezteti a földhivatalnál széljegyre, hogy ti elindítottatok egy lakásvételt. Az errõl szóló igazolással és a szerzõdéssel lehet menni vissza a hitelügyintézõhöz. Õ elindítja a hitelt. A bank kér értékbecslést. Egy idõ után szól a bank, hogy oké mehettek aláírni a papírokat. Ha ez megvan, akkor némi átfutási idõ és a bank utalja a pénzt az eladónak. Ekkor az ügyvéd a szerzõdés értelmében elintézi a földhivatalnál az átiratást, a bank bejegyzi a jelzáloghitelt, meg közben neketek a hitelpapírt közjegyzõvel hitelesítetni kell. Ha mindez megvan tietek a lakás és kezdhetitek törleszteni a a hitelt. A szocpolt a banknál kell igényelni. Ezt nem tudom, hogy megy, a hitelügyintézõ meg fogja tudni mondani. járulékos költségekre készülni kell. Az ügyvéd, a közjegyzõ, a földhivatal, az értékbecslés mind a ti költségetek. Erre számoljatok 200e forintot ezt ki kell csengetni. Arra is számítsatok, hogy a vétel után illetéket kell fizetni. Egyszercsak fogtok kapni az apehtól levelet, hogy fizessetek illetéket. Ami nem kevés. Alapból 10%, de vannak kedvezmények, ennek utána kell nézni. Lehet kérni rá részletfizetést és lehet kérni csökkentést. Az elöbbit általában adnak, az utóbbit nem mindíg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol érdemes lekötnöm a pénzem? Kalkulátorokat keresek, többi lent

Jelenleg a Cib-nél vagyok 2,75%-ra kötöttem le, ezelőtt fél évvel 4,5, azelőtt 6% volt, tehát egy év alatt fele akkora lett a kamatozás. Érdemes-e kötvényekbe, részvényekbe fektetni?

Azon is gondolkodtam, hogy egy környező ország bankjába vinném a pénzem, hol tudok utánajárni, milyen kamatozással dolgoznak?

7

Van itt olyan, akinek az AXÁnál van hitele és egy ideje már nem tudja fizetni, tehát bukásra áll? Ha igen, titeket nem kerestek mostanában valamiféle újabb segítő ajánlattal?

Egy ideje nem veszem fel nekik a telefont, mert nem látom értelmét újra és újra elmondani, hogy nem tudom, mi lesz, de fizetni nem tudok. Nemrég felhívtak egy számomra új számról, de nem mondták el, hogy mi az ajánlat, hanem mindenáron találkozni akartak velem. Az az érzésem, hogy a most készülő újabb "segítő-csomag" megelőzését akarják ezzel elérni. Vagyis hogy aláiratnak valami megállapodást és akkor az újabb kormányzati segítséget már nem fogom tudni igénybe venni. Azért gondolom ezt, mert volt már olyan, hogy megállapodtunk vmiben és utána az épp aktuális segítséget már nem tudtam igénybe venni. Nem mintha ez hosszú távon bármin is változtatna, bukom mindenképpen, de kíváncsi lennék, hogy most általában keresik-e meg a bukásra álló adósaikat, vagy tényleg valami személyre szabottat akarnak ajánlani.

1

Hogyan tudok egy amerikai e-bookot megvenni, ha dollárban kell fizetni?

Megszeretnék venni online egy e-bookot, de nem lehet huf-ban fizetni. Ehez milyen számla kell, hogy dollárban is lehessen utalni?

2

Vehetek részletre telefont ha nincs munkám? (diák vagyok)

1

Milyen bankszámlacsomag megfelelő nekem?

150K-forint átlag a jövedelmem,intrenetbankot használom és 1 utalás van a számláról havonta,ami a biztosítás.melyik bank milyen számláját érdemes választanom?

1

Hitel jövedelem igazolás és fedezet nélkül (amit 1év múlva tudok visszafizetni jövedelemigazolással és fedezettel)?

Szabad felhasználású hitelt érdekelne!

jelenleg még nincs állásom (viszont havi fix KISEBB "jövedelmem" van- ösztöndíj) ami mondjuk nem tart sokáig!

Jövő nyáron már lesz fix állásom (nem szezon munka)!
és fedezetem is lesz!

Van olyan Hitel amit jelenleg így feltudnék venni?
Jövő év nyarától a havi törlesztő részleteket tudnám fizetni!

kb 400-500e.Ft-ról lenne szó (amit hamar ki is fizetnék)!

6

Megéri hitelt felvenni, ha külföldre akarok dolgozni menni?

Középfokú nyelvtudásom van és első körben bármilyen munkát elvállalnék Angliában, aztán később megpróbálnék a diplomámmal elhelyezkedni. Viszont sajnos nem tudnék önerőből, hitel nélkül kimenni, mert nem sok pénzem van. Ha kisebb összegű kölcsönt vennék fel, megérné így kimenni?

3

Milyen bankkártyát érdemes csináltatni?

20 éves vagyok és szeretnék egy bankkártyát
csináltatni holnap. Sokan az OTP Juniort
ajánlották, de szeretném hallani a ti
tapasztalataitokat is.

1

Otp-nél van A-hitelem, érdekelne, h ettől még kaphatnék áruhitelt? Ott van a számlám is.

0

Mit tegyek most? Kiverjem a balhét?

a sztori az, júli közepe felé volt egy 70 $-os levonás a kártyámról, szerencsére sikertelenül. erre tettem egy panaszt, amit elfogadtak, jogosnak ítéltek, aug első hetébe jött a levél, így egy új kártyát kellett volna kapjak, azt írták hogy költségmentesen új kártyát gyártanak le éves díj nélkül.
múlthéten nah voltam kideríteni hol a kártyám, miért nem kapok papírt hogy elkészült.
kiderült, hogy elcseszték a megrendelést, a rendszer visszautasította, erről én értesítőt nem kaptam.
akkor egy új kártya került megrendelésre, elvileg költségmentesen, amit nekem ott mondtak.(meg még mit?)
ma látom a számlámon, szembesülök, mivel befizettem rá 10 ezret, hogy 9600 körüli ft van számlámon(sms), hogy mi az ami miatt lement mínuszba, persze 0 ft volt rajta emlékem szerint semmi mínuszos összeg.
mai napon levonásra került egy 300 ft körüli éves kártyadíj...(online néztem meg)

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!