Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell felvenni Mi a (25 db)

Mit jelent egyetemen, hogy kötelezően választható tantárgy, illetve szabadon választható tantárgy? Melyikből mennyit kell felvenni és a kötelezően választhatók közül mi alapján kell választani?

Legjobb válasz: Meg van adva, hogy a képzésed végéig mennyi kreditet kell összeszedni kötelezõ tantárgyakból és köt.vál/szabadon vál. tárgyakból. Hogy az utóbbiakból mennyit kell, azt a tanulmányi osztályon érdeklõdd meg! Amúgy azt választhatod, amelyik érdekel...=) bár pl. az én sulimnál néha kötelezõ tantárgyakat is köt.vál-hatóként írnak ki a neptunban és fel kell venni. Legjobb, ha megkérdezel egy felsõbbévest, esetleg ha van mintaterv, akkor ahhoz tartod magad.

Meg van adva, hogy a képzésed végéig mennyi kreditet kell összeszedni kötelezõ tantárgyakból és köt.vál/szabadon vál. tárgyakból. Hogy az utóbbiakból mennyit kell, azt a tanulmányi osztályon érdeklõdd meg! Amúgy azt választhatod, amelyik érdekel...=) bár pl. az én sulimnál néha kötelezõ tantárgyakat is köt.vál-hatóként írnak ki a neptunban és fel kell venni. Legjobb, ha megkérdezel egy felsõbbévest, esetleg ha van mintaterv, akkor ahhoz tartod magad.
A kötelezõen választható azt jelenti, hogy abból a listából mindenképpen fel kell venned megadott számú (ez egyetemenként, szakonként változik) tárgyat, de hogy pontosan melyiket, azt kiválaszthatod. Mondok egy példát, hogy megértsd. Én angol szakra jártam, ott kötelezõ pl. középkori angol irodalmat tanulni. De azon belül rengetegféle óra van, azt már kiválaszthatod te, hogy Chaucer érdekel, vagy inkább az Artúr királyról szóló legendákkal ismerkednél egy féléven keresztül. Természetesen a szigorlatra úgyis mindent kell tudnod egy bizonyos szinten, de kiválaszthatod, hogy melyikben szeretnél jobban elmélyülni az órákon. A szabadon választható azt jelenti, hogy egyáltalán nem kötelezõ olyat tanulnod, de ha téged az a tantárgy érdekel, akkor azt is felveheted. Ilyenek voltak nálunk pl. az angol zene vagy festészet története.
ezt jobb ha nem képrõl tanulod, hanem látod vkitõl, védõnõtõl v bárkitõl
Ezt a hármat találtam Neked, de az elsõ válaszolónak igaza van, az a tuti, ha látod, hogy kell csinálni. Ne izgulj, menni fog!!!
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen koszonom a faradozasodat.minden jot.
A kórházban a csecsemõsnõvérek megmutatják, vagy ha már otthon vagytok, akkor kérd a védõnõ segítségét. Nekem anyukám mutogatott eleinte pár fogást...

ÁOK-n a szakokat hogy kell felvenni? Az orvosi könyveket hol kell megvásárolni? - minden lehetőség érdekel. Mikor kezdődik a tanítás?

Legjobb válasz: Nekünk neptunon kell majd a tárgyfelvétel menüpontban, de az elsõ félévben az egyetem intézi... Könyveket meg az egyetem saját könyvesboltjában, a bookline.hu-n, meg felsõbbévesektõl lehet venni, ja meg antikváriumban, meg orvosi szakkboltokban. Tanítás szet 5-én kezdõdik.

Nekünk neptunon kell majd a tárgyfelvétel menüpontban, de az elsõ félévben az egyetem intézi... Könyveket meg az egyetem saját könyvesboltjában, a bookline.hu-n, meg felsõbbévesektõl lehet venni, ja meg antikváriumban, meg orvosi szakkboltokban. Tanítás szet 5-én kezdõdik.
Nem mindegy melyik egyetemen... SOTE-s vagyok, nálunk magadnak veszed fel a tárgyakat aszerint, hogy melyik csoportba kerültél (és minden évfolyam más napon veszi fel a kötelezõket, illetve 2.-án a választhatókat). Könyvek: év elején vannak akciók a könyvesboltokban (Medicina, Semmelweis kiadó), illetve meg lehet venni a felsõbbévesek használt könyvét, beiratkozásnál megkapjátok, hogy milyen könyvek kellenek (és a felsõbbévesekkel kiszelektáljátok, hogy mi az ami valóban kell).A szorgalmi idõszak nálunk szept 12-tõl kezdõdik.
Szakokat felvenni? Nem egészen értem. A kurzusokra gondolsz? Mert azokat nálunk etr-ben, de vhol neptun van. Lényeg az, hogy interneten keresztül:D Az orvosi könyveket meg orvosi szakkönyveket áruló boltban lehet megvenni...(Medicina, Semmelweis kiadó boltjai). Persze lehet netrõl is rendelni, vagy használtat venni, könyvtárból kihozni, kölcsönkérni.. Nálunk jövõ hét hétfõn kezdõdik a tanítás.
A kérdező hozzászólása: Kõszönöm!
A kérdező hozzászólása: Sokat segítettetek!


Hogyan kell lakáshitelt felvenni? Mi a sorrend?

El?ször kinézem a lakást, és utána igénylek hitelt? És ha addigra eladják a lakást? Vagy fordítva? De akkor honnan tudom, hogy pontosan mennyi pénzre van szükségem? És a félszocpolt is a banknál kell igényelni? Hogy van ez?

Legjobb válasz: A hitelnél már tudnod kell, mire kéred. Cím, a lakás értéke... a hitelösszeg... A bankok tízszeres túlbiztostásra törekednek, és 100%, hogy csak akkor kezdik el egyáltalán az ügyintézést, ha már minden adatot megadtál nekik. Arra viszont számíts, hogy menet közben egyre újabb költségek fognak elõjönni...

A hitelnél már tudnod kell, mire kéred. Cím, a lakás értéke... a hitelösszeg... A bankok tízszeres túlbiztostásra törekednek, és 100%, hogy csak akkor kezdik el egyáltalán az ügyintézést, ha már minden adatot megadtál nekik. Arra viszont számíts, hogy menet közben egyre újabb költségek fognak elõjönni...
naszóval. elsõnek keressetek egy hitelügyintézõt. Legjobb, ha valamelyik nagy ingatlanközvetítõ céghez (otthon cetrum, dunahouse)mentek, nekik jellenzõen van saját hitelügyintézõjük. Beszéltek vele, hogy egyáltalán mire számíthattok. Meg fogja mondani, hogy kb. mennyi hitelet tudtok felvenni és ez mennyibe fog kerülni. Aztán annál a közvetítõnél kerestek lakást. (én nem javasolom, hogy magánembertõl vegyetek, mert olyankor van egy csomó minden, amit magatoknak kell intézni, keresni, fizetni, igaz a közvetítõvel kicsit drágább a lakás, de ha még sosem csináltatok ilyet, akkor biztosabb a közvetítõ) Ha megtatláltátok, akkor akkor a közvetítõ irodájában aláírtok egy vételi szándéknyilatkozatot. Ez egy bizonyos idõre fixálja a lakást, azaz nem fogják eladni, amíg ti intézkedtek. A következõ lépés az ügyvéd. A közvetítõ ezt is tud biztosítani. Aláírjátok a szerzõdést, leteszítek a foglalót és az elõleget. Az ügyvéd bejegyezteti a földhivatalnál széljegyre, hogy ti elindítottatok egy lakásvételt. Az errõl szóló igazolással és a szerzõdéssel lehet menni vissza a hitelügyintézõhöz. Õ elindítja a hitelt. A bank kér értékbecslést. Egy idõ után szól a bank, hogy oké mehettek aláírni a papírokat. Ha ez megvan, akkor némi átfutási idõ és a bank utalja a pénzt az eladónak. Ekkor az ügyvéd a szerzõdés értelmében elintézi a földhivatalnál az átiratást, a bank bejegyzi a jelzáloghitelt, meg közben neketek a hitelpapírt közjegyzõvel hitelesítetni kell. Ha mindez megvan tietek a lakás és kezdhetitek törleszteni a a hitelt. A szocpolt a banknál kell igényelni. Ezt nem tudom, hogy megy, a hitelügyintézõ meg fogja tudni mondani. járulékos költségekre készülni kell. Az ügyvéd, a közjegyzõ, a földhivatal, az értékbecslés mind a ti költségetek. Erre számoljatok 200e forintot ezt ki kell csengetni. Arra is számítsatok, hogy a vétel után illetéket kell fizetni. Egyszercsak fogtok kapni az apehtól levelet, hogy fizessetek illetéket. Ami nem kevés. Alapból 10%, de vannak kedvezmények, ennek utána kell nézni. Lehet kérni rá részletfizetést és lehet kérni csökkentést. Az elöbbit általában adnak, az utóbbit nem mindíg.

FONTOS nagyapám nagyapja vitéz volt és nagyapám szeretné felvenni a vitézi címet. Ezt hogyan lehet megoldani mi a teendő ilyenkor kiket kell felkeresni ebben az esetben?

Legjobb válasz: Nem kell senkit felkeresni! A vitézi elõnevet csak az viselheti aki kapta a vitéz címet! A leszármazottja nem!

Nem kell senkit felkeresni! A vitézi elõnevet csak az viselheti aki kapta a vitéz címet! A leszármazottja nem!
A vitézi elõnév örökölhetõ. Feltéve, ha nem volt kommunista párttag! Mert az abszolút kizárja.

Pilóta szeretnék lenni. Most kell kiválasztanom a tantárgyakat, hogy mit akarok felvenni érettségire. Mit kell felvennem és milyen szinten?

(ZMNE-be szeretnék majd jelentkezni) akarok majd jelentkezni)

Legjobb válasz: fizika mindenképpen.

fizika mindenképpen.
Emelt szinten érdemes mindent, max ha nem kell érettségizel közép szinten.Én úgy emlékszem mat fiz a követelmény, de nem vagyok benne biztos.
A kérdező hozzászólása: Matekot és fizikát emeltre vettem. Meg a nyelvet. Ha nagyon jól teljesítek, vizsgázhatok. Köszi a segítséget.
Nézd meg a felvi.hu-n, vagy az iskola honlapján, mindig odaírják, hogy mik azok a tárgyak, amikbõl számít, hogy hányasra érettségiztél, és hogy milyen szinten.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Megnéztem az oldalt és nem is olyan vészes, mint hittem. :D
Miért nem Nyíregyházára jelentkezel? http://zeus.nyf.hu/~kmtszweb/
bandázst szoktak feltekerni a kesztyû alá.
a kezedre természetesen :D
A kérdező hozzászólása: :DDD ok köszi
A kérdező hozzászólása: ja meg az hogy a box hoz hány cm-s kell? vagy az mindegy?
a kesztyûket általában unciában mérik de ha jársz edzésre ott pontosan megmondják majd milyent vegyél.
ja bocs nem figyeltem csak írtam. (kicsit szétesett vagyok így estére) nem mindegy a méret sem de igazából ebben is az edzõd tud majd segíteni, meg azért szerintem az sem mindegy mekkora a kezed.

Ha valaki most lesz első éves az egyetemen, akkor honnan tudja meg hogy milyen órákat kell felvenni, s mit jelent a kreditrendszer?

Az egyetem amire bejutottam PTE-ETK egészséggondozás s prevenció

Legjobb válasz: Nálunk van minta tanterv amit érdemes felvenni és követni.(ez minden évre van) de nem kötelezõ, csak jó ha ezt csinálod. Bár nálunk a gólyák alapból megkapják az órarendet, az elaõt

Nálunk van minta tanterv amit érdemes felvenni és követni.(ez minden évre van) de nem kötelezõ, csak jó ha ezt csinálod. Bár nálunk a gólyák alapból megkapják az órarendet, az elaõt
Fogsz kapni levelet az egyetemtõl, amiben ez is le lesz írva. Addig kár ezen agyalni, egyetemfüggõ, hogy az órákat neked kell felvenni vagy felveszik-e neked, és hogy a tanulmányi és vizsga szabályzat (aka. TVSZ) hogyan érhetõ el. Valószínûleg neten, és akkor lesz hozzá link, ahol el tudod olvasni hogy mit jelent 1 kredit.
Olyan funkciós tvt kell venni.
olyan nincs hogy digitális tv , digitális adás vételére képes tv van.ha fel is szeretnéd az adást venni akkor oda kell figyelni hogy melyiket veszed meg , mert amelyik képes a felvételre , olyan is van közte amelyik kódolja a felvételt és csak azon a tévén tudod megnézni amelyiken felvetted az adást
TV kártya ( http://lambdacomputer.hu/termekek/47_tv_tuner/ ), és jó minõségû TV vétel.
Feltölteni a rögzített videofájlt azt meg feltölteni a youtube-ra. De ha minden igaz, max csak 20 perces videot lehet felpakolni, de azt akár HD-ban is!
Van hosszabb is: 2 óra 41 perc pl. http://www.youtube.com/watch?v=ujwjoHI_VHM
A kérdező hozzászólása: légyszi egy kicsit részletesebben mert nem értem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!