Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell felolvasztani a csokoládét (2 db)

Hogyan kell szakszerűen felolvasztani a csokoládét süteményekhez felhasználásra?

Legjobb válasz: A legegyszerûbb mikróban, mert amúgy meg gõz felett kellene, az meg kicsit nehézkes. A lényeg, hogy nagyon kell figyelni a mikrózás közben, nehogy túlhevítsd!

A legegyszerûbb mikróban, mert amúgy meg gõz felett kellene, az meg kicsit nehézkes. A lényeg, hogy nagyon kell figyelni a mikrózás közben, nehogy túlhevítsd!
Ha mikrózod a csokit, akkor olvasztó programon tedd! Ez a biztos és szép fényes lesz ha kevés étolajjal hígítod.
Ha szakszerûségrõl beszélünk, akkor mindenképpen gõz felett kell olvasztani.A víznek nem szabad forrnia, csak gyöngyözni.Az olvasztani kívánt mennyiség 3/4 részét olvaszd meg, többször kevergetve, ha ez felolvadt, tegyél bele kevés étolajat, vedd le a tûzrõl és keverd bele a maradék csokit elolvadásig.Utána használd fel.Igaz, hogy ez egy kicsit lassúbb mint a mikróban, de biztosan nem ég meg a szélén, és nem fog becsomósodni.
jénaiba tördeld apróra a csokit, önts rá kevés vizet...fél percig melegítsd, majd keverd el... Vigyázz, hamar megköt!!
fogsz egy edényt ragsz bele vizet elkezded forralni aztán fogsz egy másik at amibe belerakod apro darabokba a csoki és az a forralt viz fölött elkezded megolvasztani. közben kavargasd nehogy csomos legyen

Mit jelent az, hogy a csokoládét gőz fölött kell felolvasztani?

Legjobb válasz: Felaprítod a csokoládét. Egy edénybe teszel vizet,mikor forr ráteszed a tálkát a csokoládéval és lassan felolvad. Ennyi.

Felaprítod a csokoládét. Egy edénybe teszel vizet, mikor forr ráteszed a tálkát a csokoládéval és lassan felolvad. Ennyi.
És érdemes egy kis vizet is adni a csokihoz, nem kell sokat, csak egy kávéskanálnyit, hogy jobban el tudd keverni amikor olvad a csoki és így biztos nem kap oda.
elõzõ, nem kell ahhoz víz, csak normális minõségû csokoládé - a víztõl csak szarrá csomósodik és keményedik http://csokilap.blogspot.hu/2009/10/csokolade-olvasztasa.html
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így már menni fog!!! :-)
Én a gõzfölött olvasztást csak akkor alkalmazom, ha közben millió mást is csinálok. Amúgy a nélkül a gázon 1 perc alatt megolvad, csak akkor folyamatosan keverni kell és nem szabad az egész csokit megolvasztani, csak kb a háromnegyedét, a többi gázrol levéve gyorsan megkeverve beleolvad. Mindkét esetben teszek a csokihoz 1 táblához kb egy ek. tejszínt vagy tejet.
Szia! Én mikróban olvasztom, sokkal egyszerûbb, és gyorsabb. Törd kockákra, adj hozzá 2 kanál olajat, és párszor vedd ki és kevergesd meg. Kb. 1, 5 perc alatt felolvad! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!