Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell első (797 db)

Hogyan kell első teleszkópot (villát) cserélni?

Csak leveszem a kormányszárat és kijön? Vagy hogy kell a kormánycsapágynál szétszedni? Még nem csináltam ilyet.

Legjobb válasz: Köszi a választ! Hát, így elsõ olvasatra elég bonyolultnak tûnik... aztán lehet hogy ahogy elkezdem szétszedni már egyértelmû lesz, hogy mit hogyan kéne. Ha jól tudom ahead-os a villanyakam. Így néz ki: http://kepfeltoltes.hu/110630/P1020583_www.kepfeltoltes.hu_... http://kepfeltoltes.hu/110630/P1020584_www.kepfeltoltes.hu_...

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Hát, így elsõ olvasatra elég bonyolultnak tûnik... aztán lehet hogy ahogy elkezdem szétszedni már egyértelmû lesz, hogy mit hogyan kéne. Ha jól tudom ahead-os a villanyakam. Így néz ki: http://kepfeltoltes.hu/110630/P1020583_www.kepfeltoltes.hu_... http://kepfeltoltes.hu/110630/P1020584_www.kepfeltoltes.hu_...
Igen az. Itt van egy videó, ezen lehet látni, hogy nagyjából mit kell csinálni. Ezen mikor kiveszi a villanyakat még a golyóskosár is kijön a csapágyból. De ha ez történik akkor sincs semmi gond, értelemszerûen sorban visszaraksz mindent és kész. Annyi lehet még, hogy nem megfelelõ méretû az új villa nyaka. Ha vadi új villa, nagy eséllyel hosszú lesz, akkor vágni kell belõle.
A kérdező hozzászólása: Ez a videó tényleg hasznos. Ez alapján már nem tûnik olyan nagy dolognak. Mindent leveszek a régirõl és ugyan olyan sorrendben visszapakolom a másik villára. Ha hosszú a nyak, akkor csak simán flexxel levágom ugyan akkorára, mint a régi volt? Köszi még egyszer. Pár hét múlva tervezem a "mûtétet". Ha mégis elakadok, majd lehet hogy kérdezek.

Egy WD Elements 1, 5TB külső HDD-t hogyan kell első alkalommal használatba venni?

Kérdezném azért, mert némileg ellentmondásos infokat kaptam err?l. Valaki váltig állítja hogy formázni kell és particionálni érdemes, van aki meg azt mondja, hogy csatlakoztatom egy hátsó USB portba és felismeri magától, semmit nem kell tenni. Formatted NTFS for WinXP, ez van a doboza oldalán.

Legjobb válasz: Rá van írva hogy NTFS módban formattálni kell az XP alatt.Csak akkor lehet bármit ráírni ha formattálva van.

Rá van írva hogy NTFS módban formattálni kell az XP alatt.Csak akkor lehet bármit ráírni ha formattálva van.
Bocs, de a leírás alapján az van ráírva, hogy "Formázott NTFS, Windows Xp-re." Szerintem nem kell vele csinálnod semmit, alapból NTFSre van formázva. Az meg hogy azt írja h For WinXP, nem jelent semmit, Vistán vagy 7-en is jó. Tulajdonképpen azok is azt használják.
Nem muszáj vele csinálnod semmit, ha már meg van formázva. Akkor kell partícionálni, ha azt akarod, hogy ne egyben legyen az egész, hanem kettõ vagy több részre legyen osztva. Megformáznod akkor kellhet, ha valamilyen más fájlrendszert akarsz rá, nem NTFS-t. Például aki linux alatt akarja használni, mert a linux nem írja az NTFS-t, úgy általában. Akkor is újra kell formázni esetleg, ha mondjuk médialejátszóba akarod dugni, ami az NTFS-t nem tudja olvasni. Az enyém mondjuk tudja, de van olyan is, amelyik nem, csak a FAT32-t. De a FAT32-nek meg az a hátránya, hogy 4 gigánál nagyobb fájlt nem lehet rárakni. Márpedig vannak olyan (jellemzõen) HD videók, amik nagyobbak 4 gigánál. Na ekkor is szóba jöhet a partícionálás, hogy csinálsz rajta két partíciót, egy FAT32-t a médialejátszónak és egy NTFS-t a számítógépnek, hogy rá tudd tenni a 4 gigánál nagyobb fájlokat is. De ha csak simán kétfelé akarod osztani, tehát újrapartícionálod, akkor is mindenképpen meg kell formázni. Illetve még egy eshetõség van, de ez kezdõknél nem nagyon szokott felmerülni. Mégpedig az, hogy valószínûleg az alapértelmezett NTFS clusterméretre a 4k-ra lett formázva (4096 bájt). Ha ezt meg akarod változtatni, nagyobbra állítani (pl. 64k-ra), akkor is újra kell formázni. De ha rendszert, windowst is akarsz rárakni, akkor inkább hagyni kell az alapértelmezett 4k-n, mert a windows arról szeret futni. De én például csak nagy fájlokat, filmeket tartok rajta, azoknál van némi értelme 64k-ra formázni, kevésbé töredezik, kevesebb clustert kell neki nyilvántartani, stb. De annyira jelentõs elõnyre azért ezzel nem lehet szert tenni, nyugodtan hagyhatod úgy is, ahogyan van, ha egyébként az neked minden szempontból megfelel.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, az utolsó, igen részletest pedig különösen, igazán hasznos volt.
linuxok írják az NTFS már úgy 2 éve
Igen, tudják, de én amikor utoljára néztem linuxot, akkor is ott volt, hogy ez még kísérleti jellegû, és csak saját felelõsségre használjuk, ami a kezdõket azért elrettentheti. De nyilván nem tudok minden disztróról naprakészen nyilatkozni, hogy melyikben hogy van ez most. Ezért írtam, hogy "úgy általában". A kérdezõnek meg még annyit, hogy talán az maradt ki, hogy ha rendszert is akar rakni a külsõ vinyóra, akkor is érdemes megpartícionálni, hogy a rendszernek külön partíciója legyen, elkülönítve az adatoktól, filmektõl. Így ha újra kell rakni a rendszert, formázni kell, akkor az adatokat nem fenyegeti veszély. Illetve valamilyen szinten a kártevõktõl is védelmet nyújt a másik partíció. De ez magától értetõdõ, azért nem említetttem. :)

Milyen szoli krémet használjak? Barna vagyok, sötét a hajam, erős szőrzetem van, nem érzékeny a bőröm, csak az arcom hajlamos kiszáradni. A gépet bekapcsolják nekem? Vagy nekem kell magamnak? Hogy kell? Elsőnek mennék. : )

Legjobb válasz: Minden szoliban esetenként változik, hogy ki kapcsolja a gépet, a recepciós kintrõl, vagy Te indítod bentrõl, persze elõre beállítájk az idõt. Rengeteg szolikrém van: Ez nagyon jó, bár nem olcsó: http://www.hollandimpex.hu/index.php?mod=tml&tipus=kozm&nid=.. http://szolariumkrem.hu/ De a DM-ben is lehet kapni 1500 Ft körül két komponensû szoli permeteket, nagyon jók azok is és sokáig elég egy flakkonnal. Célnak az is megfelel. A fenti krémeket általában jobb szolikban lehet beszerezni.

Minden szoliban esetenként változik, hogy ki kapcsolja a gépet, a recepciós kintrõl, vagy Te indítod bentrõl, persze elõre beállítájk az idõt. Rengeteg szolikrém van: Ez nagyon jó, bár nem olcsó: http://www.hollandimpex.hu/index.php?mod=tml&tipus=kozm&nid=.. http://szolariumkrem.hu/ De a DM-ben is lehet kapni 1500 Ft körül két komponensû szoli permeteket, nagyon jók azok is és sokáig elég egy flakkonnal. Célnak az is megfelel. A fenti krémeket általában jobb szolikban lehet beszerezni.
Elõzõ válaszolóval egyetértek. Dm-ben kétfázisú olaj.. revolution a neve.
Elsõ vagyok, igen Revolution a neve. Nem jutott eszembe, nagyon jó. Én is használtam.

Hogy kell elsöre megcsókolni egy lányt?

Ne nézzetek hüjének nem arra vagyok kiváncsi hogy hogy kell csokolozni csak arra hogy ha még nem járunk csak ugy találkoztunk ismerkedünk(Randi)és a végén igy.... <---- erre vagyok kiváncsi =]

Legjobb válasz: A szitu adja majd hogy mikor csókold meg!Érezni fogod !

A szitu adja majd hogy mikor csókold meg!Érezni fogod !
Adj egy puszit az arcára! Ezzel a lány is látja, hogy nem nyomulsz, persze, csak akkor csináld ezt, ha a csaj nem ien bevállalós típus. Ha nem bevállalós és midneképp el akarod ijeszteni, akkor rögtön nyelvezd le. (magyarul, nehogy ebbe a hibába ess, mert véget is vethet a dolognak) A lényeg, hogy óvatosan, finoman, mert a nõk lelke rejtély! :)
A kérdező hozzászólása: Bocsi a hejessirásért:)
A kérdező hozzászólása: De igy hogy tehát most itt ülünk a padon és közeledünk vagy mi a *** !
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Hello! Hát, nálam ez mindig érzés alapján mûködött, de ha esetleg egy pár dolgot leírnál a lányról (értem ezalatt mennyire bevállalós vagy éppen félénk típus, illetve a kor is sokat számíthat) akkor talán egy kis támpontot tudok adni. Ha gondolod dobj egy privát mailt.

Hogyan kell elsőre összejönni egy lánnyal?

Teljesen els? találkozás, alig ismerjük egymást.

Legjobb válasz: kõkóla? ha nem, akkor mész tovább és a 3. kérni fog kólát :D

kõkóla? ha nem, akkor mész tovább és a 3. kérni fog kólát :D
Te ne igyál, de õt itasd keményen, de ne feltünõen. A hatás nem fog elmaradni, õ fog rádmászni ;) Én 2 napja boroztam egy lánnyal, megmarkolta a tökömet és a szemembe mondta, hogy kihasználhatom a helyzetem...szerinted kellett kétszer mondani? ;) Mindent bele
Ha mindkét fél szimpatikus egymásnak akkor kialakul a kapcsolat ;) Ha bejön a csaj próbáld éreztetni vele!Érj hozzá többször jó most nem azt mondom hogy fogdosd le meg stb!Fogd meg a kezét kerülj hozzá minél közelebb.A randi alatt ügyelj a jó hangulatra és arra hogy ne legyenek kínos csöndek ;) Remélem sikerrel jársz ;)
A kérdező hozzászólása: tehát poharat felejtsem el, üvegbõl, én keveset igyak, és az se baj, ha marad :) oké, értek mindent :)
Hát figyelj... ez egy elég merész dolog.. én elsõ randin egy szájra puszit kaptam, és kisebb örömsokkom lett.:D Csak azt kéne tudni, hogy a lány mennyire vonzódik hozzád, hogy érzed e azt a jólesõ érzést, amikor vele vagy, és ez oda vissza van e?! Hát szerintem napold el egy másik randira azt a csókot..;) de ahogy érzed:) ezt neked kell tudni :)
Persze!!! ;) Ha úgy látod és ha õ is akarja akkor cupppppp Veszteni nem vesztesz vele semmit!!!Hajrá ;)
fél-fél üveg bor fejenként?? Nekem pár húzás is elég volt arra, hogy szédüljek tõle.. Nem volt rossz kedvem:D De biztos meg KELL inni azt a bort fenékig? xD szerintem, ha a leányzó nem iszákos, és gondolom, hogy nem, akkor neki is elég lesz pár pohárka, véleményem szerint. xD
A kérdező hozzászólása: megcsókolhatom? :D ha alkalmasnak érzem?
Igen, jól mondja az elsõ hozzászóló. A kínos csönd mindent elronthat. Érdeklõdj a lány felõl, család, állatok, hobbi, minden, ami eszedbe jut.:D Na jó, annyira nem minden, de remélem érted.:D Akkor vannak finom érintések. A fogdosás nem nyerõ, elsõ randin kicsit kiábrándító... Ha látod, hogy lehetne köztetek valami, vagy ha annyira jól elbeszélgettek, azért néha finoman érj hozzá, vagy bármi:) :) Ez nálam pl. bejött, és azóta is együtt vagyok a barátommal ^^:) 15/L
A kérdező hozzászólása: ja igen, következõ kérdésnek kéne lennie de fél-fél üveg bortól fejenként milyen hangulatra számítsak?
A kérdező hozzászólása: :D nem, igazából megiszunk ketten egy üveg bort, vasárnap. Nem tudom hol igyuk meg, meg, hogy minek vegyem, hogy ebbe elsõre belement :)
Huh, biztos, h már elsõ alkalommal le akarod itatni?xD Sztem azért pohár az kéne.. Végül is nem a sarki kocsmában söröztök v ilyesmi..érted..

A gyógyszer mentes napokon hogyan kell jelentkeznie a menstruációnak? Törvényszerű, hogy az első napon kell megjönnie?

Gyógyszer alatt is kimaradhat?

Legjobb válasz: Nem, nem törvényszerû, hogy az elsõ gyógyszermentes napon meg kell jönnie. Sõt! Nekem az elsõ hónap szedés után az elsõ gyógyszermentes napon megjött. Utána viszont szép lassan átcsúszott pár napot. Most ott tartunk, és ez már "állandó", hogy csütörtökön szedem be az utolsót és vasárnap reggel-délelõtt befigyel a ferrári. A három hét vérzés viszont elgondolkodtató, lehet tényleg vissza kéne menned a dokihoz. Amúgy ne stresszelj, nem tudom milyen gyógyszert szedsz, de az enyémnek (Lindy20) a tájékoztatójában az volt, hogy a szedés elsõ hónapjaiban kimaradó vérzés nem kóros, és nem feltétlenül jelent "bajt". Ha nem akarsz még tabit váltani irány egy drogéria és vegyél egy tesztet. Azzal biztosra mehetsz.

Nem, nem törvényszerû, hogy az elsõ gyógyszermentes napon meg kell jönnie. Sõt! Nekem az elsõ hónap szedés után az elsõ gyógyszermentes napon megjött. Utána viszont szép lassan átcsúszott pár napot. Most ott tartunk, és ez már "állandó", hogy csütörtökön szedem be az utolsót és vasárnap reggel-délelõtt befigyel a ferrári. A három hét vérzés viszont elgondolkodtató, lehet tényleg vissza kéne menned a dokihoz. Amúgy ne stresszelj, nem tudom milyen gyógyszert szedsz, de az enyémnek (Lindy20) a tájékoztatójában az volt, hogy a szedés elsõ hónapjaiban kimaradó vérzés nem kóros, és nem feltétlenül jelent "bajt". Ha nem akarsz még tabit váltani irány egy drogéria és vegyél egy tesztet. Azzal biztosra mehetsz.
Ha a gyógyszer szedése körül(közbe vagy után) véreztél 3hétig menj el dokihoz mert nem jó a gyógyszered. Én is így jártam a harmonet nevü bogyóval, 3hétig véreztem majd egy fasza kis gyulladást kaptam, 2hónapig kezeltek vele. Amúgy meg nekem ugy jön meg hogy hétfõn veszem be a levélbõl az uccsó szemet és csüt jön meg.
A kérdező hozzászólása: Én Lindynettet szedek. Úgy volt 3 hétig h kis cseppekbe. Meg nem érzek változás, h probléma lenne. De ezzel most megnyugtattál :) Köszi :)
A kérdező hozzászólása: Fentebb írtam. Lindynette20. :) Köszi Még tapasztalat? :)
Szia! Én nem ezt szedem, de az elsõ levélnél én s 2hétig véreztem (utolsó héten csak vérezgettem én is). mivel (pont ezért) csak egy adagot írt fel a doki modntam neki mikor isszamentem és megint csak egy havit írt ki, h ha ez megint elõfordul akkor leváltjuk egy másikra. most kezdtem a második levelet 7napja mensturálok.. kíváncsi vagoyk h ma abbahgyja e..

Hogy kell helyesen kiszamolni, hogy mikor kell megjojjon a menzesz? 28 nap a menzesz elso napjatol v miutan befejezodott a menzesz attol kell szamolni 28 napot?

Legjobb válasz: Nem 28 naposnak kell lennie. 25-35 napos normális, meg kell nézned, neked hány napos a ciklusod, és abból tudod számolni, hogy mikor fog megjönni. Nem értem ezt miért olyan nehéz felfogni a fiataloknak:D Menzeszed elsõ napjától következõ menzesz elsõ napjáig megnézed hány nap telik el. Ha rendszeres a ciklusod, akkor ennyi nappal késõbb fog megjönni a következõ.

Nem 28 naposnak kell lennie. 25-35 napos normális, meg kell nézned, neked hány napos a ciklusod, és abból tudod számolni, hogy mikor fog megjönni. Nem értem ezt miért olyan nehéz felfogni a fiataloknak:D Menzeszed elsõ napjától következõ menzesz elsõ napjáig megnézed hány nap telik el. Ha rendszeres a ciklusod, akkor ennyi nappal késõbb fog megjönni a következõ.

Nekem ma van a 14-dik napom a menzi elso napjatol szamolva, de en nemtudom hogy kell kiszamolni milyen hosszu a ciklusom! Majus 25-diken jott meg utoljara a menzeszem! Most ma van eselyem hogy osszejon a baba?

Legjobb válasz: Ciklusod hossza: Az legutóbbi menzeszed elsõ napjától a következõ menzeszed elsõ napjáig tart. A menstruáció elsõ napjától számított két hét múlva kell próbálkozni (ha megjött Kedden, akkor két hét múlva Kedd környékén). Ha (nem) várt menstruáció nem jön meg (késik), akkro tesztelj reggeli elsõ vizeletbõl, az mutatja a legbiztosabb eredményt! Trükk: Misszionárius póz, aktus közbe rakj kb. a derekad alá egy párnát, hogy megemeljen és aktus után gyertyaállás kb. 20percig, utána nyugodt fekvés. Sok sikert!

Ciklusod hossza: Az legutóbbi menzeszed elsõ napjától a következõ menzeszed elsõ napjáig tart. A menstruáció elsõ napjától számított két hét múlva kell próbálkozni (ha megjött Kedden, akkor két hét múlva Kedd környékén). Ha (nem) várt menstruáció nem jön meg (késik), akkro tesztelj reggeli elsõ vizeletbõl, az mutatja a legbiztosabb eredményt! Trükk: Misszionárius póz, aktus közbe rakj kb. a derekad alá egy párnát, hogy megemeljen és aktus után gyertyaállás kb. 20percig, utána nyugodt fekvés. Sok sikert!
Átlag ciklus hossza? Elsõ válaszoló vagyok.
mindig onnantol számold mikor megön a menzid.most ahogy irtad hogy ez a 14 napod akkor most jol számoltad. addig számold mig meg nem jön a menzi
Általában hány naposak a ciklusaid? cilus 1.napja: amelyik nap megjön és a vége a következõ elsõ napja elõtt. Tehát 1.napod május 25 és az utolsó az lenne, amikor megint megjön, ha megjön.. Nézd meg, hogy ált. hány napos szokott lenni, és az alapján már ki tudod számolgatni, tesztet a késés után pár nappal érdemes csinálni szerintem, akkor már biztosabb eredményt ad.

Használ valaki Dienorette tablettát? Hogyan kell használnom, ha ez lesz az első antikoncepciom? Mikor kell az elsőt beszednem?

Legjobb válasz: Én is ezt szedem, nekem azt mondta az orvos hogy a menstruació elso napjátol kell szednem és az 5. tablettától már véd!

Én is ezt szedem, nekem azt mondta az orvos hogy a menstruació elso napjátol kell szednem és az 5. tablettától már véd!

Hogyan kell hogy viselkedjek az elso randin? 14f

Legjobb válasz: Ne nyomulj NE parázz, csak nyugi :) Ne depizz Mutasd ki, hogy szereted, de csak szolidan Az elsõ randit nem kell túlcsicsázni, ott inkább az legyen a fontos, hogy ne unjátok egymsát, és elkerüljétek a kínos csendet egymás közt. Szerintem ne romantika legyen a legfontosabb elsõnek :) 14éves vagy még, van mit tanulnod az élettõl, meg másoktól. de csak hajrá :)

Ne nyomulj NE parázz, csak nyugi :) Ne depizz Mutasd ki, hogy szereted, de csak szolidan Az elsõ randit nem kell túlcsicsázni, ott inkább az legyen a fontos, hogy ne unjátok egymsát, és elkerüljétek a kínos csendet egymás közt. Szerintem ne romantika legyen a legfontosabb elsõnek :) 14éves vagy még, van mit tanulnod az élettõl, meg másoktól. de csak hajrá :)
A kérdező hozzászólása: nalam a kinos csend meg a depresszio a baj :S ez miatt mar elvesztettem egy csajt...hogy tudom kikerulni ezt? :(
alkoss valami full egyszerû programot, séta, bicajozás, fagyizás.. vagy ha szoktál beszélni a csajjal, akkor ismered nagyjából, hogy milyen témákat szeret, mik érdeklik. B tervként legyen pár témád amit feldobhatsz. Ha sportoltok valamit, akkor nem is kell annyira aggódni a beszélgetés miatt..
Egy dalszövegbõl hadd idézzek: "Ne játszd meg magadat hát az nem megy egy életen át" (Sass Sylvia - Nézz körûl) És van benne valami igazság.
en holnap kell talizak a pasimal akivel a tegnaptol jarok..es nem jartunk es amr akkor csokoloztunk most jarunk es holnap ahogy meglatom egybol lenyalom es amugy mi a marosra megynuk ott nincsnek sokan es romantikus

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!