Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell elemezni Milyen szempontok (3 db)

Hogyan kell verset elemezni? Milyen szempontok alapján?

Az alapokat én is tudom, de ha leelemzek egy verset, és meghallgatom, hogy a tanár hogyan elemezné mindíg valami más jön ki. Nem látom a vers igazi mondani valóját, csak a felszínt. Aki tudna nekem segíteni bármilyen verselemzéssel kapcsolatos témában, annak nagyon megköszönném!

Legjobb válasz: Én elég jól elemzek verset, ezért megpróbálok neked segíteni. Ne a sorokat figyeld! Lásd meg ami mögötte van. Írj a költõrõl bevezetésképpen pár sort, majd térja versre. Az is fontos, hogy összefüggõek legyenek a mondataid, illetve a gazdag szókincs meg a helyes szóhasználat is mind mind téged tükröznek. Figyeld meg hogy a költõ mit akar egy egy metaforával, hasonlattal kifejezni. Lásd meg a lelkiállapotát amit verse tükröz számodra! Fedezd fel az írói képeket és adj teljes képet a versrõl! Hidd el bejön. Csak kapcsolj ki és induljon az elemzés! ;)

Én elég jól elemzek verset, ezért megpróbálok neked segíteni. Ne a sorokat figyeld! Lásd meg ami mögötte van. Írj a költõrõl bevezetésképpen pár sort, majd térja versre. Az is fontos, hogy összefüggõek legyenek a mondataid, illetve a gazdag szókincs meg a helyes szóhasználat is mind mind téged tükröznek. Figyeld meg hogy a költõ mit akar egy egy metaforával, hasonlattal kifejezni. Lásd meg a lelkiállapotát amit verse tükröz számodra! Fedezd fel az írói képeket és adj teljes képet a versrõl! Hidd el bejön. Csak kapcsolj ki és induljon az elemzés! ;)
Nem tudom, milyen szinten akarsz verset elemezni.De egy bizonyos: Egy igazi verselemzõ nem lehet meg stilisztikai ismeretek nélkül. Legelõször is ezt tanuld meg.
Szerintem sok olyat ne írj, ami rohadtul nyilvánvaló, mert azt nem nagyon értékelik. Meg kell látni a mögöttes tartalmat, illetve, hogy nekem mit mond, te mit érzel az olvasása során. A rajztanárom jut eszembe képelemzésdolgozatnál: szempontok: "minden lehetséges" :D
Olvass sok verselemzést az irodalomkönyvben! Rengeteget segít, tudni fogod mire kell odafigyelni, mibõl mit lehet kihozni az elemzés során. Jó, ha tisztában vagy a történelmi háttérrel, a szerzõvel, életével, témáival.
Bevezetés: a költõrõl írj Vers keletkezési körülményei(évszám, ok) Mûfaj Beszédhelyzet Téma SZerkezet, tagolás Költõi képek Stílus Utóélet

Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a napokban irunk egy dolgozatot amiben elemezni kell egy Mikszáth ismeretlen novellát, milyen szempontokat kell figyelembe vennem vagy hogyan rakjam össze?

Legjobb válasz: Itt megtalálod a novellaelemzés szempontjait: http://sztg0600.blog.hu/2010/04/27/a_novellaelemzes_szempont.. Itt pedig találsz egy példát is: http://www.vimizo.com/?p=2453 Mikszáth novella elemzések https://www.google.hu/search?q=Miksz%C3%A1th+novlla+elemz%C3..

Itt megtalálod a novellaelemzés szempontjait: http://sztg0600.blog.hu/2010/04/27/a_novellaelemzes_szempont.. Itt pedig találsz egy példát is: http://www.vimizo.com/?p=2453 Mikszáth novella elemzések https://www.google.hu/search?q=Miksz%C3%A1th+novlla+elemz%C3..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!