Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell egy yorkit (19 db)

Hogy kell egy yorkival bánni? Hányszor sétáltassam? Stb.

Legjobb válasz: UGyanúgy kell vele foglalkozni, mint más kutyákkal. A szõrét naponta fésüld át, mert könnyen becsomósodik. Én naponta 4 alkalommal viszem le (van, hogy 5x, ha nagyon ráérek:). Reggel 6 körül, akkor kb. fél-háromnegyed órát sétálunk. Aztán olyan 12 körül vagy a szüleim, vagy a tesóm, akkor is kb. fél óra séta. Utána amikor hazaérek a munkából 17 órakkor, akkor legalább másfél órát lent vagyok vele, és még olyan 22 óra körül is leviszem, de akkor csak egy negyed órára.

UGyanúgy kell vele foglalkozni, mint más kutyákkal. A szõrét naponta fésüld át, mert könnyen becsomósodik. Én naponta 4 alkalommal viszem le (van, hogy 5x, ha nagyon ráérek:) . Reggel 6 körül, akkor kb. fél-háromnegyed órát sétálunk. Aztán olyan 12 körül vagy a szüleim, vagy a tesóm, akkor is kb. fél óra séta. Utána amikor hazaérek a munkából 17 órakkor, akkor legalább másfél órát lent vagyok vele, és még olyan 22 óra körül is leviszem, de akkor csak egy negyed órára.
Az én yorkiem 12 éves, úgyhogy megtanultam már róluk ezt azt..:) Amit ajánlani tudok, hogy rendszeresen mosd a fogát, mert nagyon hajlamosak a fogkõre és sajnos idõvel elveszíthetik a fogaikat.. ( speciális kutyafogkefe, dental jutifalik) Illetve gondjaik lehetnek az ízületeikkel, úgyhogy ne engedd lépcsõzni! Mivel terrier, elõfordulhat, hogy agresszív a többi kutyával szemben, úgyhogy nem árt hamar összebarátkoztatni más kutyusokkal (kutyasuli, parkok, ismerõsök kutyái). Imádnak sétálni, úgyhogy ha csak 2-3x tudod egy nap levinni, tegyél vele nagy köröket! Szerintem ne nagyon engedd el, mert makacs kutyafajta és nem biztos, hogy azonnal visszajön, veszélyes lehet póráz nélkül sétáltatni! Egyébként nagyon okos jószág, ha sokat foglakozol vele, tanítod, akkor nevelhetõ, viszont ahogy beengeded az ágyadba, többé nem fogod onnan kirakni...:) ))
Ugyanúgy kell vele bánni, mint bármely más kutyával. A yorkie is kutya, nem pedig egy külön faj:D Az én yorkiem napi 3x sétál. Napi 2x eszik. Napi 2x játszunk:) ) /ilyenkor sokat mozog/
Hasonló kérdésem lenne nekem is. A barátom egy hete hazajött egy fél éves Yorkie-val. Okos kutya, de csak azt csinál meg, amit õ akar, a többi esetben látványosan "nem érti". Elegendõ séta mellett is bepisil. Pl éjszaka, hiába volt lent késõ este, lefekvés elõtt. Az ágy mellett van a kosara, de alvás közben nem tudok felügyelni rá. Jó lenne, ha itthon lehetne hagyni legalább néhány órára, de rögtön rombol, bepiszkít, eddig 15 perc a rekord és egy széttépett a szivacs. Ágyról, kanapéról le van tiltva, nem is megy fel. Ha elfordulok, azonnal fent van. Mintha direkt csinálná...
Fiatalon ajánlatos gyakrabban levinni mint napi 3 séta, ha van otthon aki levigye, felnõttként már elég napi 3 séta, de kicsi emésztõrendszere és hólyagja miatt lehetséges hogy akkor is igényli a gyakoribb sétát. 1 éves kora után már etedheted napi egyszer, de ha szeretnéd a napi adagot 2 részre osztva adjad, így 2x fog kakilni egy nap valószínûleg, de nem lesz éhes annyira és nem fog koldulni az asztalnál(ha nem szoktatjátok rá). Amúgy a legfontosabb hogy akármilyen kicsi és aranyos is, neveld, döntsd el mi az amit soha nem fogsz megengedni(asztalnál nem kunyizhat, pl.) és azt következetesen soha ne engedd meg neki, akkor nem lesz gond. Amint a családtagokkal szemben védelmezni akar morgással, odakapással, az elsõ alkalommal tedd a földre, ebbõl megérti hogy ezt nem szeretnéd és nem is fajul el a dolog, amit amúgy már nehezen lehet orvosolni késõbb.
A kérdező hozzászólása: köszi és 8hónapos
Nekem is yorkim van, és õ az elsõ kutyám. Rohadt makacs és akaratos fajta. De hát mit várjunk egy terriertõl? :) Nagyon keményen kell fogni, mert hamar az ember fejére nõ.
Nem külön fajta, de mivel terrier ezért sokkal nehezebb a kezelése mint pl. egy uszkárnak vagy retrievernek. Ha nincs tapasztalatad (és a kérdésed alapján nincs) akkor válassz másik fajtát. És nem rossz szándékkal moondom, de tényleg ne yorkival kezdj, mert cuki külseje ellenére, baromi kemény kéz kell hozzá. Tapasztalatból mondom.
Mennyi idõs?
Az én kutyám ágyhoz van szoktatva, de így is sokszor ott hagy és nem velem alszik sajnos:S Jó kutyával aludni, pici meleg és szõrös:) Szóval tök jó.
Elsõ vagyok. Az én kutyám az ágyamon alszik, de annak idején ezt elszúrtam, ma már jobban örülnék, ha a saját helyén szundizna. Szerintem ne szoktasd az ágyadba, inkább legyen az ágyad mellett az õ kis fekhelye is.
legalabb napi 3x vidd le, nagyjabol minden nap ugyanakkor. ha csak rovid idod van, akkor az egyik seta kiados es hosszu legyen, vagy a reggeli, hogy kibirja delutanig aig hazaersz, vagy az esti hog nyugodtan aludjon :-) allatorvos, rendszeres etetes napi 1x ha felnott kutya, fesules, jatek, sajat kosar parnaval.ha nem fekszik bele, nem jo helyre tetted, oda jo tenni ahol sokat fekszik napkozben v este.
Kettõvel elõttem szólóhoz szólva, mi is tanácstalanok vagyunk, mert szintén kint lét után is képes bepisilni, és jó lenne erre megoldást találni, még csak hét hónapos õ is, de szerintem már érne a szobatisztaság...

Karácsonyra kaptam egy yorkie kiskutyust. Tanácsot szeretnék kérni azoktól akiknek ilyen kutyusa van, hogy mire kell különösen figyelni vele kapcsolatban?

Legjobb válasz: Nos, leírok néhány dolgot, hátha tudok értelmes választ adni, amivel esetleg megkönnyítem a dolgodat :) Etetés: Prémium minõségû táppal, vagy yorkie fajtatáppal, vagy valami kölyöktáppal, mivel még más vitaminok kellenek neki, mint egy felnõtt kutyának, így kölyöktápra van szüksége. A prémium tápot onnan ismered fel, hogy kb 1000 forint/kg. Párat azért felsorolok: Royal Canin, Acana, Orijen, Taste of the Wild, Eukanuba, Happy Dog. Ezekkel a tápokkal csak jót tehetsz a kutyusodnak. Felszerelések: Ami kell, az a póráz, nyakörv, fém tálak itatáshoz és etetéshez is, kutya ürülékfelszedõ zacskók, játékok, labdák stb., rágó marhabõrbõl készült csontok, amiken el tud rágcsálni, fogtisztító jutalomrudak, kutyasampon, kutyafésû. Ezek a legalapvetõbb felszerelések. Napi rendszerességi feladatok: Minden nap legalább 3 alkalommal egy fél órás sétára szüksége van a kutyusnak. Ilyenkor végezze el a dolgát. Minden nap még kapjon 2x enni, mivel még most 4 hónapos körül lehet, kaphat még napi 3x, aztán 5 hónapos korától térjetek át a kétszerire. Minden nap szedd fel az ürülékét, és fésüld meg a kutyát, ápold a szõrét. Cseréld ki a vizes tálkájában a vizet, mindig legyen elõtte friss víz. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de egy Yorkie kutyus sem igényel semmi különleges dolgot, mint a többi kutya. Nála is oda kell figyelni a megfelelõ neveléshez, már most nyugodtan elkezdheted jutalomfalattal tanítgatni, ajánlom a klikkeres tanítást is, nagyon sok hasznodra válhat. Itt találhatsz róla információkat: http://www.klikker.hu Ja, és még egy jó oldal, ahol sok mindent leírnak a Yorkiek nevelésével kapcsolatban: http://www.gyemanthomoki.hu/yorkshire_terrier_tartasa.html Itt az elsõ lépések topicban jó dolgokat olvastam, hasznotokra válhat :)

Nos, leírok néhány dolgot, hátha tudok értelmes választ adni, amivel esetleg megkönnyítem a dolgodat :) Etetés: Prémium minõségû táppal, vagy yorkie fajtatáppal, vagy valami kölyöktáppal, mivel még más vitaminok kellenek neki, mint egy felnõtt kutyának, így kölyöktápra van szüksége. A prémium tápot onnan ismered fel, hogy kb 1000 forint/kg. Párat azért felsorolok: Royal Canin, Acana, Orijen, Taste of the Wild, Eukanuba, Happy Dog. Ezekkel a tápokkal csak jót tehetsz a kutyusodnak. Felszerelések: Ami kell, az a póráz, nyakörv, fém tálak itatáshoz és etetéshez is, kutya ürülékfelszedõ zacskók, játékok, labdák stb., rágó marhabõrbõl készült csontok, amiken el tud rágcsálni, fogtisztító jutalomrudak, kutyasampon, kutyafésû. Ezek a legalapvetõbb felszerelések. Napi rendszerességi feladatok: Minden nap legalább 3 alkalommal egy fél órás sétára szüksége van a kutyusnak. Ilyenkor végezze el a dolgát. Minden nap még kapjon 2x enni, mivel még most 4 hónapos körül lehet, kaphat még napi 3x, aztán 5 hónapos korától térjetek át a kétszerire. Minden nap szedd fel az ürülékét, és fésüld meg a kutyát, ápold a szõrét. Cseréld ki a vizes tálkájában a vizet, mindig legyen elõtte friss víz. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de egy Yorkie kutyus sem igényel semmi különleges dolgot, mint a többi kutya. Nála is oda kell figyelni a megfelelõ neveléshez, már most nyugodtan elkezdheted jutalomfalattal tanítgatni, ajánlom a klikkeres tanítást is, nagyon sok hasznodra válhat. Itt találhatsz róla információkat: http://www.klikker.hu Ja, és még egy jó oldal, ahol sok mindent leírnak a Yorkiek nevelésével kapcsolatban: http://www.gyemanthomoki.hu/yorkshire_terrier_tartasa.html Itt az elsõ lépések topicban jó dolgokat olvastam, hasznotokra válhat :)
Igazából a yorki is ugyanolyan kutya mint a többi! A legfontosabb szerintem, hogy ne óvd még a széltõl is. Hagyd h nagyobb kutyákkal játsszon, ne kapkodd fel állandóan, nem kell külön lényként kezelni. Õ is kutya! Azt sem szabad elfelejteni, h csak napjainkban van ennyire elkényeztetve, ölebnek titulálva. Arra is figyelj, h mivel terrier ezért elõfordulhat h akaratos lesz és még az is elõfordulhat h agresszív lesz. Szerintem ha nem kényezteted el akkor semmi baj nem lesz vele!!!
Például arra, hogy kb. 10-15 évig minden nap, legalább 3-szor, fél-egy órára elvidd sétálni.
Ez engem is érdekelne...
Te is yorkit kaptál karácsonyra?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:)
Talán még annyival kiegésziteném, hogy kozmetikushoz jó lenne már pici kortól hozzászoktatni, a szõrt rendszeresen ki kell huzgálni a fülébõl, mert begyulladhat.
A kérdező hozzászólása: Igen kozmetzkusnál már voltunk!!

Egy yorkit rá lehet szoktatni arra hogy ne keljen mindig hajnalban? Mert nagyon korán kel meg ha valaki felkel a családban kel ő is. Az a baj hogy fizikailag kicsit elfáradtam a sok össze vissza keléstől mert még nem szobatiszta és mennem kell utána.

És miért szeretnek a takaró alatt aludni a yorkik?

Legjobb válasz: Neked yorkid van vagy kutyád? Minden kutyát rá lehet szoktatni mindenre és minden kutyát le lehet szoktatni mindenrõl, ha KUTYAKÉNT kezelik! Ha te csicskaként pattansz a KUTYÁD minden nyafogására, akkor ne is csodálkozz, hogy szépen az alázatos rabszolgájává fog tenni téged! Olvass el egy pár könyvet és vonatkoztass el attól, hogy õ yorki. NEM yorki, hanem KUTYA! Tessék egy jó könyv, ebbõl sok mindenre rájössz, többek közt a problémádra is választ kapsz: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

Neked yorkid van vagy kutyád? Minden kutyát rá lehet szoktatni mindenre és minden kutyát le lehet szoktatni mindenrõl, ha KUTYAKÉNT kezelik! Ha te csicskaként pattansz a KUTYÁD minden nyafogására, akkor ne is csodálkozz, hogy szépen az alázatos rabszolgájává fog tenni téged! Olvass el egy pár könyvet és vonatkoztass el attól, hogy õ yorki. NEM yorki, hanem KUTYA! Tessék egy jó könyv, ebbõl sok mindenre rájössz, többek közt a problémádra is választ kapsz: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kutya reggel ürít. Szokja meg, hogy nem mindig õ van központban
na am nekem is yorkim van. Miért szeretnek takaró alatt aludni jó kérdés...szerintem szeretnek elbújni az enyém is takaró alatt rögtön lefekszik és alszik...:) Hajnali keléssel nekünk is voltak problémáink amikor még nem volt szobatiszta. Most már az így csak néha-néha kell fell fõleg akkor amikor telihold van.
ajándékozd el -.-"
A kérdező hozzászólása: Én szeretem ezt a kutyust nem azért vettem hogy elajándékozzam...csak még szoknom kell hogy korán kelek hozzá.


Egy 4 hónapos yorkinak hogyan kell mosni a fogát?

Egy másik kérdésben kérdeztem,h milyen s?rün..Meg is kaptam a válaszokat,csak kíváncsi lennék mégis h kell?:P

Legjobb válasz: Gyerek fogkrém.. wááóóó! Négy hónapos yorkinak nem hiszem, hogy feltétlen kellene. Egyébként sem kell a kutyának mosni a fogát, lehet kapni fogtisztító kaját, veszel belõle, hetente egyszer adsz neki, ezekben vitamin is van és meg is tisztítja a fogát. De, ha nagyon kiváncsi vagy... Állatboltban lehet kapni speciális fogkefét és fogkrémet. A gyerek fogkrémmel és a normális embereknek való fogkrémmel NE MOSD MEG A KUTYA FOGÁT. Ha már csinálni akarod, akkor csináld rendesen. Lehet kapni mindenféle ízû kutyafogkrémet, ez nem bántja a fogzománcot, nem baj, ha lenyeli. Egyébként egy négy hónapos kutyának nem hiszem, hogy létszükséges fogat mosnia. De te tudod. L:)

Gyerek fogkrém.. wááóóó! Négy hónapos yorkinak nem hiszem, hogy feltétlen kellene. Egyébként sem kell a kutyának mosni a fogát, lehet kapni fogtisztító kaját, veszel belõle, hetente egyszer adsz neki, ezekben vitamin is van és meg is tisztítja a fogát. De, ha nagyon kiváncsi vagy... Állatboltban lehet kapni speciális fogkefét és fogkrémet. A gyerek fogkrémmel és a normális embereknek való fogkrémmel NE MOSD MEG A KUTYA FOGÁT. Ha már csinálni akarod, akkor csináld rendesen. Lehet kapni mindenféle ízû kutyafogkrémet, ez nem bántja a fogzománcot, nem baj, ha lenyeli. Egyébként egy négy hónapos kutyának nem hiszem, hogy létszükséges fogat mosnia. De te tudod. L:)
Próbáld meg fogkefével és valamilyen nem túl ízesített(pl. gyerekeknek való) fogkrémmel! Nem biztos, hogy elõször nagyon fog neki tetszeni, de hozzá lehet szoktatni. Puha szõrû kefét használj és a nyelvét, szájpadlását is mosd meg!
A kérdező hozzászólása: És nembaj ha lenyeli a kutyafogkrémet?

Hogyan kell szepen tisztän tartani egy yorki szöret es hogyan kell eteteni?

kislänyom 9honapos es nagyon ällatbarät!tegnap vettünk egy yorkit aki teljesen körül rajongja!szoba kutyus!mire van szügsege?az interneten kerestem de mindenhol mäs välaszokra leltem!!Kisläny melle megfelelö kutya??A tenyesztö tul sok informäcioval nem lätott el!nem mini es extra mini hanem normälis egeszseges meretü törzskönyves ö es szülei is!:-) minden erdemleges välaszt köszönök!

Legjobb válasz: Én a yorkimat autómosóban szoktam tisztítani, még élvezi is.

Én a yorkimat autómosóban szoktam tisztítani, még élvezi is.
Szia! Elõször is..Szerintem ha egy kutyus jól meg van nevelve, akkor semmi akadálya annak, hogy kisgyerek mellett tartsák. A dolgot a másik oldaláról tekintve viszont tudnod kell, hogy elsõdlegesen nem a 9 hónapos kislányod vetted azt a kutyust (gondolom), hiszen õ még képtelen vele kellõképpen foglalkozni, stb, ezért a feladat rád hárul majd. Az ilyen kis szobakutyusoknak én mindennapos fésülést javasolnék, mivel a yorki is hosszú szõrû és könnyen filcesedhet a bundája. A fogak ápolására vegyél olyan játékokat, amelyeket nyugodtan harapdálhat, de még nem ártanak a tejfogainak, tehát, amik nem túl kemények. (Én például egy madzag szerû játékot vettem anno) Nekem van egy barátnõm, akinek yorkija van, az õ elmondása alapján tudom neked ajánlani, hogy semmiféleképp se kényeztesd el, mert ezek a kutyusok sajnos kis méretük ellenére hajlamosak az agresszióra, hogyha úgy érzik õk a fõnökök (persze ez más kutyáknál is fennáll.) Mivel gondolom még kicsi a kutyád ezért én azt ajánlanám, hogy ne nagyon vidd a kisbabád közelébe, ha éppen ébredés után rátör a hiperaktívkodás, ami kölyköknél gyakran elõfordul, mert ilyenkor esetleg haraphat, ráugorhat a picire, ami nem feltétlen bántó szándékkal történik, de ezt a baba nem tudhatja, ahogy a kutya sem azt, hogy ezzel esetleg fájdalmat okoz. Az ilyen kutyák sok odafigyelést igényelnek, de tanítással, szeretettel nagyon jól taníthatóak! Kívánok neked boldog babás-kutyás életet:)
Ja és igen, bocsi ezt kihagytam. Én mindenképp prémium tápot ajánlanék (személyesen az Acana-t) Ezek közül a tápok közül kiválaszthatod a neki legmegfelelõbbet, mert vannak speciálisan kölykökre kifejlesztett fajták is. Amíg az én kutyám kicsi volt, napi négyszer etettem, gyakorlatilag minden nap ugyanazokban az idõpontokban, de mindig tartsd be az elõírt napi adagot, nehogy meghízzon a kutyus. Amit még pluszban ajánlanék, hogy ne etesd azzal, amit te eszel, fõleg ne akkor, mikor a család eszik, mert ezzel elkerülhetõ az amit az elõbb írtam, hogy azt higgye õ diktál, õ a fõnök!
A kérdező hozzászólása: 4honapos a kutyus, kesgyerek volt melette es szoba tiszta szerencsere!a kislänyom nagyon örül neki de azert probälja a szöret a huzni es jätszani vele, de figyelek räjuk!!!Kislänyom jo baba es a kutyus is meg......!remelem igy is marad!probälom ugy hogy közös tevekenyseg legyen a kutyus fesüles, hogy enni adunk neki es igy toväbb!igy nincs senki elhanyagolva es elvezik!:-) es tanul is a kutyus!azert remelem nem volt rossz välasztäs!de ha esetleg ugy tünik, hogy az lett akkor az az en hibäm es sajnos akkor uj gazdit keresek majd neki!de szeretnem, hogy a csalädunk tagjävä väljon a Kis Yorki!Köszönök minden välaszt bär az auto mosot kicsit bolondos välasznak tartom es brutälisnak!:-) de ahäny häz annyi szokäs!
A yorkik szõrét mindennap ki kell fésülni. Etetni pedig naponta 2szer kell(én így etetem az én yorkimat)és egyszerre kisebb adagot kapjon.

Annyi lenne a keresem hogy akinek yorkija van, azaz mar vannak tapasztalatai az segitsen nekem. Egy yorki tartasa mennyire szivos? Hanyszor kell megfurdetni? Hanyszor vigyem el setaltatni?

Legjobb válasz: Nincs velük több gond mint egy másik terrierrel. Ha odafigyelsz rá, és elõrelátóan neveled tökéletes, ragaszkodó társ. Ha mindent megengedsz neki akkor természetesen a fejedre nõ, mint bármilyen másik kutya. Fürdetni elég havonta egyszer, persze ha séta közben sáros lett a lába akkor itthon a tappancsait meg szoktam mosni. Imádom ezt a fajtát, mindig tudnak valami újat mutatni, sosem lehet õket megunni :) Még 6 évesen is játékra hívja a fiatal kutyusokat :D Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan privát üzenetet és szívesen válaszolok

Nincs velük több gond mint egy másik terrierrel. Ha odafigyelsz rá, és elõrelátóan neveled tökéletes, ragaszkodó társ. Ha mindent megengedsz neki akkor természetesen a fejedre nõ, mint bármilyen másik kutya. Fürdetni elég havonta egyszer, persze ha séta közben sáros lett a lába akkor itthon a tappancsait meg szoktam mosni. Imádom ezt a fajtát, mindig tudnak valami újat mutatni, sosem lehet õket megunni :) Még 6 évesen is játékra hívja a fiatal kutyusokat :D Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan privát üzenetet és szívesen válaszolok
Kérdezõ: a yorki is kutya, ugyanúgy kell nevelni, mint a nagyobb kutyákat! Már csak azért is, mert terrier, mérete ellenére bátor, élénk kis kutya. Az egészséges idegzetû, normálisan nevelt egyedekrõ beszélek persze. Sok örömet hozzá! :) 4. válaszoló: Rakott zölbab?? Éjjel játék?? Nyolchetes kutyának csont??
Birchvölgyi kennel foglalkoznak kínai kopasz kutyákkal is.
furdetni: 1-1, 5honaponta. setalni: napi 3x es hat eleg makacs egy kutyus.:)
A kérdező hozzászólása: 1. Koszi:) 2. Nagyon szepen koszonom. Rendben, majd ma irok:)
A kérdező hozzászólása: Oh ertem. Koszonom szepen:) Makkegeszseges?
4-es vagyok nincs semmi baja tök egészséges :) Utolsó nem tudom mi a problémád mindenki úgy neveli a kutyáját ahogy akarja.A rakott zöldbabban nem volt semmi olyan amit nem ehet.Hajnali fél 3-tól 3-ig a játék na és? utána nem sírt és ma hajnalban sem.A nagy csontot a fogzás miatt kapta nõ hátul a foga ezért mindent megrág, ha ezzel valami bajod van sajnállak :) de nem kell elfelejteni, hogy õ egy kutya!!!
A kérdező hozzászólása: 4es: Es milyen kennelbol vetted?:)
A kérdező hozzászólása: Koszi. Es ott vannak gyerekek?(ember) csak mert nem nagyon birom oket:/ tudom fura kerdes
Ezek a kutyák NEM yorkshire terrierek. Egyik sem..
Hát ezek a kutyák mindenek, csak yorkshire terrierek nem. DE már kiírta, hogy elkeltek a kiskutyák, biztos akadt olyan idióta, aki pénzt dobott ki keverék kutyáért. Ha yorkit akarsz, nem egy keverék, beteges idegroncsot, akkor ne olcsó szaporítóktól vegyél, hanem tenyésztõtõl, törzskönyvvel.
Linkeld be a képet és megmondom h puli-e vagy yorki :)
A kérdező hozzászólása: http://kutyusaink.blogol.hu Csak így tudom!:) Várom a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!:)
szerintem ez nem yorki ... ez valami keverék ... ajánlom inkább a menhelyi kutyákat ...
Jesszusom! Nem hiszem el, hogy van ember, aki erre beveszi, hogy Yorkie!

Szeretnék venni egy yorkit. Van is egy ami érdekel: 4 hetes, 400 g. Nem tetszik még de nem tudom, hogy ilyen idősnek milyennek kell lennie. Ez normális súly? A szőr se, olyan dús még változhat?

Legjobb válasz: Válasz helyett visszakérdezek: hány olyan yorkit láttál, ami négy hetesen tetszett? Apját anyját láttad? Azok tetszenek? Jó eséllyel rájuk hasonlít a kölyök. 6-8 hetes kora körül nézd, ha akkor egészséges, élénk, a fõ fajtajegyeknek megfelel, már nagy baj nem lehet. Mik a fõbb fajtajegyek? Na ezt csak egy korrekt megbízható tenyésztõ mondja el neked, hiszen õ az aki a fajtáról is tud beszélni, nem csak pénzt akar keresni a kölyökkel.

Válasz helyett visszakérdezek: hány olyan yorkit láttál, ami négy hetesen tetszett? Apját anyját láttad? Azok tetszenek? Jó eséllyel rájuk hasonlít a kölyök. 6-8 hetes kora körül nézd, ha akkor egészséges, élénk, a fõ fajtajegyeknek megfelel, már nagy baj nem lehet. Mik a fõbb fajtajegyek? Na ezt csak egy korrekt megbízható tenyésztõ mondja el neked, hiszen õ az aki a fajtáról is tud beszélni, nem csak pénzt akar keresni a kölyökkel.
Ugye tenyésztõnél keresgélsz és nem szaporítónál? Remélem... http://www.olcsokutya.uw.hu
Ha 4 hetesen nem tetszik egy kutyus akkor ne vedd meg. Késõbb is lesznek olyan elvárásaid aminek nem fog megfelelni. Talán érdemes megfontolnod valóban a yorki a neked való fajta?
4 hetesen már nagyobbnak kell lennie a súlyának. de attól függ, milyen yorkiról beszélsz. mini, nagy, extra mini. szerintem csak annnyi a dolgod, hogy nézz más kennelbõl yorkit, ne mondj le róla, mert tündér egy teremtmény!!! imádom!!! igy nézett ki kiskorban: http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kisyorkik/uploads/Kp.. és így nagykorban: http://www.petplanet.co.uk/petplanet/images/breeds/yorkie.jpg
Még csak 4 hetes mit vársz szegénytõl?=) Idõvel szép hosszú szõre lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat Gyõrben van a kutyus én meg Pest közelben. Júliusban lehet elhozni és pont akkor járunk arra. A szülõk törzskönyvezettek van egy honlapjuk is ahol láttam, hogy eredményes vérvonal. Jó árban vannak azért gondoltam, hogy meg merem rizikózni a lefoglalást csak képrõl. Tegnap kellett dönteni és belevágtam. House Quick Giant Mini kenelból.
Nekem szimpatikus a kennel, szerintem jó helyrõl választottál. Egy 4 hetes kiskutya még fog szépülni :)
A kérdező hozzászólása: Küldök én is képet róhttp://inda02.indamail.hu/view_attach.php?part=1.2&rand=7547.. 45 ezer Ft http://inda02.indamail.hu/view_attach.php?part=1.5&rand=5078.. szerintetek ari? Nekem egyre jobban tetszik.
A kérdező hozzászólása: A kutyusod nekem nagyon tetszik! Sokat segít, hogy így elküldted köszönöm

Hogyan kell tartani egy yorkit?

Legjobb válasz: http://www.yorki.hu/ Itt mindent megtalálsz. Üdv.

http://www.yorki.hu/ Itt mindent megtalálsz. Üdv.
A yorki nem egy buta kutya. Ahhoz képest, hogy milyen kicsi egy nagyobb kutyának is neki mer ugrani. E-miatt jól meg kell nevelni. Kis hely is elég neki a lakásban vagy házban. Rendszeresen vinni kell majd kutyakozmetikushoz.
Etetni kell(elég válogatósak), levinni sétálni(õsszel, télen ruhában meg amikor hideg van)fürdetni vagy elvinni kutyakozmetikushoz meg hát sokat kell vele törõdni.
Rengeteget kell vele törõdni!Nevelés nagyon fontos, kaja, doki szintén. Fésülés, kozmetika, 2 hetente fürdés. Ha komolyan érdekel, írj mailt és szívesen válaszolok minden kérdésedre!
télen, tavasszal, õsz végén öltöztetni kell. a szõrét napi szinten fésülni kell. a szemét ha lehetséges szintén napi szinten meg kell tisztítani szemtisztítóval. (az én yorkimnak nagyon könnyes és csipás a szeme) a fül tisztítást én a kozmetikusra hagyom. legalább 2 havonta kozmetikushoz kell vinni. (szerintem ez a 2 hónap pont jó) õszintén én nem is szoktam samponnal fürdetni, mert a kozmetikus alaposan megfürdeti. ha azt látom h ráférne már egy kis fürdetés, vízzel alaposan átmosom. az enyémnek nagyon száraz a bõre ezért nem sûrûn vizezem. a lábát télen megmosom séta után. egyébként a kutyakozmetikustól bátran kérdezz. sõt! szerintem leginkább csak a kutyakozmetikusra hallgass! mi szerencsére egy nagyon jót fogtunk ki.

Hogyan kell etetni egy yorkit?

pl. 8 heteset

Legjobb válasz: Szia! Nekem egy fél éves yorkshire terrierem van, szóval naggyából tudok a kérdéseidre válaszolni! A 8 hetesrõl nem tudok nyilatkozni, mert hozzánk 14 hetesen került, szóval inkább mondom a mostanit. Szóval 6 hónaposan: • Mivel? Õ márkás száraztápot kap, kölyöktápot, prémium minõségût, néha kevertünk hozzá neki konzervet, vagy csirkehusit.. • Hányszor? Mi a féléves kutyusunkat napi kétszer etetjük (reggel és este), szerintem egy 8 hetes kutyust még napi négyszer is kell etetni. • Milyen idõközönként? A miénk ugye napi kétszer kap enni, reggel 7 órakor kap száraztápot, és este 7 órakor pedig konzervvel, vagy husival, maradékkal ugyancsak száraztápot. • Konzerv vagy száraz,vegyesen? Nálunk reggel csak száraztáp van, este pedig vagy vegyesen, vagy a száraztáp kiegészítve maradékkal, husival, zöldségekkel, stb. De mindenképpen a száraztáp a legfontosabb,abban van a legtöbb tápanyag/vitamin. • Melyikbõl többet? A száraztápból. Egyrészt gazdaságosabb is, másrészt sokkal jobb a kutya egészségét nézve :-) A konzerv csak az íze miatt van, hogy még fincsibb legyen :) • Milyen márka? A mi yorkshire terrierünk Royal Canin Yorkshire Terrier Junior-t eszik, de igazából a Mini Junior tápok a legjobbak nekik. Mini Junior több tápfajtából van, azt hiszem Eukanubában is van fajtatáp, mint a Royal Caninben. Nagyon jó minõségû tápok még: Eukanuba, Hill's, Royal Canin, Acana, Orijen, Purina Pro Plan, Happy Dog, Trovet, Taste of the wild, stb. :)

Szia! Nekem egy fél éves yorkshire terrierem van, szóval naggyából tudok a kérdéseidre válaszolni! A 8 hetesrõl nem tudok nyilatkozni, mert hozzánk 14 hetesen került, szóval inkább mondom a mostanit. Szóval 6 hónaposan: • Mivel? Õ márkás száraztápot kap, kölyöktápot, prémium minõségût, néha kevertünk hozzá neki konzervet, vagy csirkehusit.. • Hányszor? Mi a féléves kutyusunkat napi kétszer etetjük (reggel és este), szerintem egy 8 hetes kutyust még napi négyszer is kell etetni. • Milyen idõközönként? A miénk ugye napi kétszer kap enni, reggel 7 órakor kap száraztápot, és este 7 órakor pedig konzervvel, vagy husival, maradékkal ugyancsak száraztápot. • Konzerv vagy száraz, vegyesen? Nálunk reggel csak száraztáp van, este pedig vagy vegyesen, vagy a száraztáp kiegészítve maradékkal, husival, zöldségekkel, stb. De mindenképpen a száraztáp a legfontosabb, abban van a legtöbb tápanyag/vitamin. • Melyikbõl többet? A száraztápból. Egyrészt gazdaságosabb is, másrészt sokkal jobb a kutya egészségét nézve :-) A konzerv csak az íze miatt van, hogy még fincsibb legyen :) • Milyen márka? A mi yorkshire terrierünk Royal Canin Yorkshire Terrier Junior-t eszik, de igazából a Mini Junior tápok a legjobbak nekik. Mini Junior több tápfajtából van, azt hiszem Eukanubában is van fajtatáp, mint a Royal Caninben. Nagyon jó minõségû tápok még: Eukanuba, Hill's, Royal Canin, Acana, Orijen, Purina Pro Plan, Happy Dog, Trovet, Taste of the wild, stb. :)
a hús alkotja a táplálék alapját.az állati eredetû zsír energiaforrásként szolgál.amit negyed óra alatt nem eszik meg azt vegyük el elõle.fontos hogy
A legelsõre ne hallgass, a Pedigree Junior egy nagyon rossz minõségû táp. Tele van ízfokozóval, vitamintartalma, hústartalma egyenlõ a semmivel. Yorkshire terrier-t csak is prémium táppal kell etetni, a pedigree nem való neki!
Nem tudom, milyen állatorvos az, amelyik a Friskies-t ajánlotta, de semmiképpen ne etesse senki azzal a kutyáját. A legjobb "gagyi" táp a Dog Chow, ami nem feltétlenül prémium tápnak számít, még sincs tele szeméttel. A friskies tele van ízfokozókkal, színezékkel, sok E betûs tartósítószerekkel, kb a hústartalma egyenlõ a nullával, tiszta gabona az egész. Semmiképpen sem ajánlom. Egyébként ha meg nem eszi meg a prémium tápot, el kell venni tõle, következõ etetésnél megint ezt csinálni, ha nem eszik. Az én yorkim sem akarta megenni eleinte, de én nem vettem neki semmilyen szart, ez van és kész. A vadonban sincs válogatás semmilyen kutyáknak sem, márpedig a yorki is a farkasból van valamilyen szinten.. 3 napig fintorgott, azóta bármit megeszik amit elé teszek.
Az én yorkim hat hónapos és nem eszi meg a prémium tápot. Az állatorvos azt mondta hogy vegyünk neki friskies-t, és azt tényleg nagyon szereti. Szóval ha olcsóbb tápot akarsz akkor vegyél neki azt de semmi féleképpen se pedigree-t!!
Mivel még nagyon kicsi, így naponta 3szor konzerv pedigree junior vagy mivel kistestü lehet alutasakosat kéneadnod neki..és legyen egy kis tálkában száraztáp napközben is ill friss víz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek. felpontoztalak titeket :) továbbiakat is várnám!
A kérdező hozzászólása: értem...fura, ilyet még nem hallottam...és én ugy tudom hogy a friskies tele van ízfokozókkal meg ilyenek..de az állatorvos biztos jobban tudja...(:


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!