Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell egy kisbabát (23 db)

A 11 napos kisbabám köldökcsonkja három napja leesett, de maradt benne egy kis száraz, véres maradék. Ma reggelre pedig kicsit vérzett is, kicsit mintha megtelt volna és teljesen rá van száradva a kis köldökére. Ez normális? Hogyan kell ezt kezelni?

Legjobb válasz: kis száraz véres maradék az én kisbabámnak is maradt, bár nem vérzett. Én egészen addig kékszeszeztem és hintõporoztam, míg az is le nem kopott. De ha megtelt gennyel, hát nem tudom... én felhívnám a gyermekorvost és megkérdezném

kis száraz véres maradék az én kisbabámnak is maradt, bár nem vérzett. Én egészen addig kékszeszeztem és hintõporoztam, míg az is le nem kopott. De ha megtelt gennyel, hát nem tudom... én felhívnám a gyermekorvost és megkérdezném
Ugyan úgy!Alkohol, és hintõpor amíg be nem gyógyul az is és szép lesz!Ahogy a védõnõm mondaná:Olyan nem lesz mint az én köldököm! :)
Az én fiamnak ugyanilyen volt, a doki azt mondta, ez normális, kezeljem minden pelenkázásnál tovább alkohollal, amíg nem váladékozik már. Cseppents alkoholt a fültisztítóra, és ha pelenkázod, mindig töröld ki, gyorsan elmúlik! Jó babázást! ҝ
Ez normális. Miután leesett a köldökcsont, még utána is csepegtetni kell a köldökbe H-peroxidot napi egyszer, egészen addig, amíg az egy kicsit is pezseg. Majd ha már egyáltalán nem pezseg, akkor lesz jó.
Ez még jó pár nap, mire ez a köldök seb is begyógyul! Ugyan úgy ápold ezt is, mint a csonkot.
Napi 1x-2x csepegtess bele H-peroxidot, majd töröld ki belõle steril gézdarabbal. Ezt csináld addig, amíg kicsit is pezseg. Max egy hét, és tökéletes lesz a babád köldöke.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! Attól ijedtem meg..tudom, hogy butaság..hogy hatha van még valami luk ott bent és hátha belülrõl vérzik. Tudom, hogy képtelenség, de az elsõ babám és persze mindig ilyen hülye horror történetek jutnak eszembe. Kezelni fogom, ahogy írtátok, holnap úgyis megyünk orvoshoz.

1 hetes babának kb. mennyi mennyiség az adagja egy étkezésnél? Első kisbabám és Félek nehogy rosszul etessem és ne gyarapodjon. Hogy kell emelni az adagjukat és mennyi időközönként? Egy aggódó anyuka.

Legjobb válasz: Annyi, amennyit kér. Neked nem kell emelgetned, vagy csökkentened az adagját, egyszerûen csak figyeld a kicsit, és meglátod, mikor mennyit kér:) A fiam 1 hetesen 10-20ml-ket evett alkalmanként, a barátnõm vele egyidõs lánya meg 70-80ml-ket. Mindkettõ normális:) Ha a babád kiegyensúlyozott, látod rajta, hogy evés után elégedett, jól alszik, és van elég pisis pelusa, plusz gyarapszik a súlya, akkor elég neki, bármennyit is eszik:) Ne aggódj, és sok boldogságot!

Annyi, amennyit kér. Neked nem kell emelgetned, vagy csökkentened az adagját, egyszerûen csak figyeld a kicsit, és meglátod, mikor mennyit kér:) A fiam 1 hetesen 10-20ml-ket evett alkalmanként, a barátnõm vele egyidõs lánya meg 70-80ml-ket. Mindkettõ normális:) Ha a babád kiegyensúlyozott, látod rajta, hogy evés után elégedett, jól alszik, és van elég pisis pelusa, plusz gyarapszik a súlya, akkor elég neki, bármennyit is eszik:) Ne aggódj, és sok boldogságot!
Mindenkinek más, a kórházban mellettem fekvõ nõ babája 120 ml-t evett a harmadik naptól kezdve, az én babám 70 ml-t. Ha adagemelésrõl van szó, gondolom tápszereztek, az én lányom is tápszeres, tehát le tudom írni, hogy mikor mennyit evett (de a dobozon ott van az átlag szükséglet): 1. hét 60-70 ml 2. hét 120 ml 3. hét 120 ml 4. hét 150 ml
Nekem a kórházba azt mondták, hogy ahány napos annyi milit a 10.napig utána pedig beáll a 100ml/ alkalom..tehát 1 napos 10 ml 2 napos 20 stb tehát hét naposnak 70 ml nálunk ez be is vált, majd a 10.naptól a második hónap végéig 90-100 ml evett, azután már 130 -160 között attól függõen mennyi étvágya volt.

Hogyan kell szoptatni egy kisbabát?

á teszem az egyik mellemre,amikor végzett kifejem a maradékot,ez eddig meg van.Na de mi van a másikkal?mire újra szopizna a baba addig szét durran??

Legjobb válasz: Nem durran szét.Ha nem bántod,akkor nem termelõdik benne tej. Tehát egyszer az egyik mell,következõ alkalommal a másik.Így 1-2 hét alatt beáll szépen a tested a baba igényeihez,és pont annyi tej fog termelõdni,amennyi kell.

Nem durran szét.Ha nem bántod, akkor nem termelõdik benne tej. Tehát egyszer az egyik mell, következõ alkalommal a másik.Így 1-2 hét alatt beáll szépen a tested a baba igényeihez, és pont annyi tej fog termelõdni, amennyi kell.
Ne fejd ki a maradékot amibõl szopizott, ha kifejed sose áll be a kereslet-kínálat.A másikból csak annyit fejj ki amitõl megkönnyebbülsz, aztán legközelebb abból etesd.Szépen lassan beáll, õ is többet fog szopizni, meg te is annyit termelni amennyire neki szüksége van.
Szia.Én mindig mind a kettõt kifejtem mert sok tejem volt.Míg szívta az egyiket a másik ugyanúgy spriccelt.Én vettem müa.melltaró betétet ami felfogja a csorgó tejet.Azt is lefagyasztottam a lefejt tejjel.
Nekem is rengeteg tejem van, sosem fejek. fejés és szopi közben is termelõdik a tej. Nekem is spriccel, ömlik, mi lenne, ha még fejném is..
A kérdező hozzászólása: én úgy hallottam, ha nem fejed ki be gyullad, ezt a kórházban a csecsemõs nõvérek mondták
Nem igaz, hogy begyullad a nem fejéstõl. Én így tenném: szopik az egyikbõl, ha elengedte, kiürítette, megkínálod a másikkal, ha nem kéri, de az angyon feszül, lefejsz belõle annyit, hogy megkönnyebbüljél, aztán legközelebb azzal kezded, ugyanígy.


Mi kell ahhoz, hogy örökbe fogadjunk egy kisbabát?

Vagy ennek mi a menete?

Legjobb válasz: Itt nézelõdj. Én anno tanultam a menetét, de nagyon hosszú lenne leírni, itt utána tudsz nézni, úgyis ide kell fordulnod és elvégezni az örökbefogadói tanfolyamot. http://www.tegyesz.hu/index.php?option=com_content&task=view..

Itt nézelõdj. Én anno tanultam a menetét, de nagyon hosszú lenne leírni, itt utána tudsz nézni, úgyis ide kell fordulnod és elvégezni az örökbefogadói tanfolyamot. http://www.tegyesz.hu/index.php?option=com_content&task=view..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ja igen, TEGYESZEK vidéken is vannak, ha vidéki vagy, akkor a legközelebbihez kell fordulnod, de ez is rajta van az elõbb belinkelt honlapon! http://www.tegyesz.hu/file/Szakmai_informaciok/Megyei_Tegyes..

Hogy kell "bánni" egy 2 éves kisbabával?

Tudom,kicsit furi a kérdés:)Nemsokára megyünk unokatesómékhoz,és neki van egy 2 éves tündéri kislánya:)Csak az a baj,hogy hiába szeretem nagyon a kisbabákat,gyerekeket,nem tudok velük kommunikálni,egyszer?en nem tudok mit mondani nekik,nem tudom,hogy közeledjek feléjük,én érzem magam hülyén mellette.

Legjobb válasz: Elõször is, egy 2 éves már nagyon nem kisbaba:) A lányom is éppen annyi. Elõször talán õ maga is bizalmatlan lesz, de hamar meg tudnak barátkozni. Esetleg menj be vele a szobájába, kérd hogy mutassa meg a játékait. Vagy vegyetek elõ egy könyvet és nézegessétek. Dicsérd meg a frizuráját, ruháját (az én lányom elég hiú, örül az ilyen elismeréseknek). Ha esetleg tudtok, vigyetek valami apróságot ajándékba, valami játék, könyv. Közösen megnézegetitek, aztán beindul a játék. Sok sikert!

Elõször is, egy 2 éves már nagyon nem kisbaba:) A lányom is éppen annyi. Elõször talán õ maga is bizalmatlan lesz, de hamar meg tudnak barátkozni. Esetleg menj be vele a szobájába, kérd hogy mutassa meg a játékait. Vagy vegyetek elõ egy könyvet és nézegessétek. Dicsérd meg a frizuráját, ruháját (az én lányom elég hiú, örül az ilyen elismeréseknek). Ha esetleg tudtok, vigyetek valami apróságot ajándékba, valami játék, könyv. Közösen megnézegetitek, aztán beindul a játék. Sok sikert!
Szia! Egy két éves már kicsit sem kisbaba. Nem kell vele úgy kommunikálnod mint egy babával, gügyögni fõleg nem kell neki mert akkor a szülei vihetik majd logopédushoz. Vannak olyan gyerekek akik ilyen idõsen még eléggé tartózkodóak az idegenekkel, de vannak olyanok is akik egybõl barátkoznak, mosolygósak. Minden esetre az jó kezdés lesz ha bemutatkozol neki és megkéred, hogy mutassa meg melyik a kedvenc játéka, mit szeret csinálni, van e kedve veled játszani. Aztán ha látod, hogy tetszel neki akkor ülj le vele játszani, nézegessetek képes könyvet, vagy építsetek valamit. A lényeg, hogy ne erõltesd várd meg még egy kicsit feloldódik és akkor próbálkozz.
Barátnõm nagylánya is 2 éves már:) Nem kisbaba már õ (igazából nekem már 1 éves sem az), mi játszani szoktunk hatalmasakat, barbiezunk, babázunk, eperkeshake-re táncolunk, felemelem és forgunk a levegõben, mesét olvasunk, ijesztgetjük egymást, mondókázunk, mókázunk, kacagunk:)

Láttam itt egy kétfejű egytestű kisbabát. Hogy kell őket etetni? 2 száj, 1 gyomor. Hogy érzik az éhséget? Mindkettő éhes?

Legjobb válasz: Itt egy cikk, egy amerikai ikerpárról, sok érdekes dologról írnak: http://www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=23226

Itt egy cikk, egy amerikai ikerpárról, sok érdekes dologról írnak: http://www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=23226
nekem errõl a kajálás másik része jut az eszembe...
egy szál rövid ujjú body elég rá.
Hát ez nagyban függ a lakás melegétöl is. Ha fent van body+rövid nadrág, hogy azért a combjain is legyen, ha izzadna akkor szerintem a lakást kellene hüteni valahogyan. Ha meg fázna akkor egy akarót rá lehet teríteni, vagy egy vékony pelenkát.
Az en harom hetesem egy szal pelusban alszik eppen egy textilpelussal van ugy ahogy betakarva ugyanis meg azt is lerugdossa. 30 fok van a szobájában :S
Én mindig szerettem ha van rajta valami, nagyon szerettem ezeket a lezser fazonú napozókat. Most is ebben van, pedig már 18 hós. Jó szellõs. A bodyt azért nem szerettem mert szinte rátapadt.
Nekem is 8 hetes a csöppöm.én egy rövid ujju badyt, és egy ujjatlan, kantàros napozót adtsm rá.de egyébként én is mindig dilemmàzok ezen. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! még egy kérdés , ugye zokni nélkül legyen ?
Én nem adok rá zoknit nagy melegben. Ha esetleg mégis igényelné, a lába biztos hideg lenne. Lementünk a nagyszülõkhöz, harminc fok volt bent... Úgyhogy csak egy ujjatlan vagy egy rövid ujjú volt rajta, többször lefürdettem naponta csak sima vízzel, az sokat használ.

Még szeretnénk egy kisbabaát, ahoz hogy jogosult legyek ezekre a jutatasokra amit most kapok a gyereknek meg kell szuletnie amig a jelenlegi kisfiam betolti a 2 életévet?

pontosabban ahoz hogy ugyan ezt a jutatásokat kapjam ,mint most meg kell szulnom a kisbabaát amig gyeden vagyok?

Legjobb válasz: Nem tudjuk, hogy most miket kapsz!

Nem tudjuk, hogy most miket kapsz!
Arra gondolsz amit most vezettek be? Ha jól értelemezem, akkor ha szülsz, a pici után kapsz gyed-et, a nagy után gyed-et, ha 2 év alatti, ha 2-3 között van akkor gyest.
Most megsértõdsz? Nem tudsz egy normális kérdést kiírni, nem magyarázod meg mit szeretnél tudni, és még te sértõdsz meg...ilyennek minek kell még egy gyerek
na, akkor egy h-lyével kevesebb... mi köszönjük! :)
A kérdező hozzászólása: Ja a helyesirasert bocsi. de a gyerek a kezembe es igy irni nem egyszeru.de azert koszonom mindenkinek a keves valaszokat, azt hiszem ide se irok tobbe
mi az a kisbabaát? :D kérdezõ, most milyen ellátást kapsz? ezt kérdezik a többiek. mert ha nem árulod el, mi se tudjuk, hogy mi az amit változatlanul kéne kapnod... így válaszolni se lehet
Kérdezõ írd le, hogy milyen juttatásokat kapsz?Csak a pénz miatt akarsz most kisbabát?
Nem csoda, hogy nem tudja értelmezni amit kérdeztek, illetve válaszoltatok, elég megnézni a helyesírását....
nem is azt kérdezte, hogy mennyit kapsz, hanem azt, hogy MILYEN ellátásokat kapsz!!!
Milyen ugyanezeket?
A kérdező hozzászólása: bocsi nem az a lenyeg, hogy mennyit kapok hanem hogy ugyanezeket meg kapnám vagy sem.vagy minimálberbol számolnak
írja hogy gyed-en van. (ha nem így van akkor nem helyes a fogalmazás) Ha a kisfiad 2 éves korában születik a tesó, akkor a kisfiad után 2-3 éves korig Gyes-re leszel jogosult, a pici után pedig csp (ez ugye 2 gyerekre)+egyszeri anyasági+ tgyás/gyed-re késõbb, a kisebb 2 éves kora után meg gyesre+ családi.

Hogy kell kiszámolni, hogy hány gramm az evési szükséglete egy kisbabának?

Van egy képlet, de már elfelejtettem hogy egy nap hány grammot kell szopizni az adott súlyának vagy korának megfelelően.

Legjobb válasz: Én sosem mértem, nem számolgattam. Cicire raktam, annyit szívott, amennyi kellett neki. Ha nyugodt, jókedvû, rendesen fejlõdik, feleslegesen idegesíted magad a méricskéléssel. 3 gyerkõc anyuja

Én sosem mértem, nem számolgattam. Cicire raktam, annyit szívott, amennyi kellett neki. Ha nyugodt, jókedvû, rendesen fejlõdik, feleslegesen idegesíted magad a méricskéléssel. 3 gyerkõc anyuja
Te képletek alapján eszel..? ;) Nem. És õ sem. Csak akkor ajánlom neked, hogy a matekozással foglalkozz, ha valóban okod van rá, pl. nem gyarapszik a babád megfelelõen (vagyis jóval a minimum alatt van), korababa, nagyon sárga/aluszékony, beteg vagy hasonló. Azaz komoly, orvosilag indokolt okod van rá, hogy pontosan figyelemmel kísérd a napi adagjait. - De ha egészséges, akkor ne számolgass, mert bele fogsz kavarodni és félreérted a dolgokat! Nézz csak körül itt a fórumon, hányan futottak bele ebbe a hibába...
súlyx1, 5/evések száma. pl: 7, 5kgx1, 5=11, 25/5=2, 25. Kb: 225 ml/ adag. Az én babám tápszeres, én szoktam számolni a súlyához az adagját amíg kicsi volt. Mert annyit evett amennyit adtam neki, nem jelezte ha sok és persze utána volt sírás. Most 5 hónapos már nem nézem 200 ml körül eszik.
A képlet a tápzeres etetésre vonatkozik, nem a szoptatásra.

Van rá valamilyen "szabály", hogy egy kisbabának mekkorának kell lenni a fejének? A férjem szerint kislányunk feje túl kicsi. A védőnő mindig méri a körfogatot és mondja, hogy rendben van.

Legjobb válasz: semmilyen szabály nincs rá. Inkább túl nagy fej szokott lenni a testhez képest, de ez 90%ban genetikai jellegû fejforma.(apunak, anyunak, valakinek a családban is nagy volt). Nem írtál kort, ugyanis fél éves koruk után igazodik a fej a testhez képest és lekezd arányossá válni ("nagy" fejjel nem tudna pl. felülni)

semmilyen szabály nincs rá. Inkább túl nagy fej szokott lenni a testhez képest, de ez 90%ban genetikai jellegû fejforma.(apunak, anyunak, valakinek a családban is nagy volt). Nem írtál kort, ugyanis fél éves koruk után igazodik a fej a testhez képest és lekezd arányossá válni ("nagy" fejjel nem tudna pl. felülni)
Szia. Nincs rá szabály. :) Súly és hossz is csak hozzávetõlegesen van megadva, és plusz mínusz 2-3 kg belefér egy éves korig is. Mennyi a fejkörfogata, és mennyi idõs? Én az enyémet meg mindig nagynak látom, de valószínûleg azért, mert kis kopasz még... pedig már majdnem egy éves :)
Szia.Én sem tudok szabályt, hogy lenne rá:D De leírom neked a mienket, mert pont most mérték tanácsadáson 4hósan.Fej:40cm, mellkas:42.Viszonyítani így tudsz talán:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
Szabály nincs rá, de van egy norma, amit el kell érnie.Ha gond lenne szólt volna védõnõ, meg a doki.Nekem van olyan ismerõsöm akinek tényleg kicsi a babájának a fejkörfogata, és ez miatt hordják kórházba kivizsgálásra.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, õ mennyi idõs?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!