Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell egy 5 hetes babát, (4 db)

Hogyan kell rászoktatni egy 5 hetes babát, hogy az ágyában aludjon el és ne a cicimen?

Az a gond,hogy már 5 kiló és nagyon nehéz órákig fognom,meg cipelnem,de ha még korai a leszoktatás,akkor inkább szenvedek tovább. Bár úgy érzem néha már neki sem jó,mivel van mikor ömlik a cicimb?l a tej és ha már jól lakott,nem kellene neki több és akkor meg azért lesz ideges,hogy nem tud csak simán cicizni.A cumi sem kell neki. Próbáltam már lerakni,de a sírását csak 5 percig bírtam hallgatni,úgyhogy inkább felvettem. Pedig dúdoltam, énekeltem neki,simogattam stb...

Legjobb válasz: Szia! Nekem hasonló volt a gondom - csak a vállamon volt hajlandó elaludni a fiatalúr. Egyszer elhatároztam magam, betettem a kiságyba és egy ideig hallgattam, ahogy sír. Aztán felvettem, megnyugtattam, majd elõlrõl az egész, és ezzel eljátszottunk egy ideig. Az elején 1-1,5 óra is volt, mire elaludt, de most már magától elalszik, ha lerakom. Egy ideig nézegelõdik, csöndben van, aztán bealszik. Azért ha fáj a pocija, van, h még mindig a vállamon jut el a majdnem alvásig, de a teljes elalvás az ágyában történik.

Szia! Nekem hasonló volt a gondom - csak a vállamon volt hajlandó elaludni a fiatalúr. Egyszer elhatároztam magam, betettem a kiságyba és egy ideig hallgattam, ahogy sír. Aztán felvettem, megnyugtattam, majd elõlrõl az egész, és ezzel eljátszottunk egy ideig. Az elején 1-1, 5 óra is volt, mire elaludt, de most már magától elalszik, ha lerakom. Egy ideig nézegelõdik, csöndben van, aztán bealszik. Azért ha fáj a pocija, van, h még mindig a vállamon jut el a majdnem alvásig, de a teljes elalvás az ágyában történik.
Az én kisfiam is ezt csinálta 2 hónapos koráig. Én mindig fekve szoptattam és ha bealudt elsurrantam mellõle. Nekem így kényelmesebb volt, mert nem kellett ringatni. Most lesz 4 hónapos és már csak este és éjszaka van így. Napközben van szundikendõje, amit odaadok neki amikor látom, hogy álmos és ezzel elalszik. Már a cumit is elfogadja , de csak alváshoz kell neki megnyugtatásképpen. Igaz õ már nagyobb és megtudja fogni a tárgyakat, megjegyezte mit jelent a szundikendõ. A lényeg, hogy nálunk magától szokott le.
Én vagy betenném szopi után aztán "otthagynám", vagy fekve szoptatnék és ha elaludt akkor az ágyon hagynám aludni.Legyen egy koreográfia, abból rájön hogy mi után mi következik, ennek mindig ugyan ugy kell zajlania!Ne aggódj majd szépen kialakul , nem kell feltétlenül kézben altatni a babákat!
Én fekve szoptatok, elalszik, kicsit várok és átrakom az ágyába. Ez napközben és esti szopinál is bevállik. 5 hós a babám , sajnos egyedül nem tud elaludni.
Én babám is 5 hós múlt, még mindig így alszik el. Még nem "kell" tudnia egyedül, majd eljön annak is az ideje. Én is melléfekszem, majd otthagyom, mikor már mélyen alszik, berakom az ágyába.
Én is fekve szoptatok, és ott alszik el a baba-sajna néha igen korán- , de én mindig felveszem böfizni, ami igaz, az alvás miatt sokszor elmarad, de akkor sem hagyom fekve!. A vállamon elalszik, és úgy teszem le. De most szoktatom arra, hogy ha nem alszik el a vállamon, de tudom, hogy álmos, akkor leteszem. Általában nyöszög, de elalszik idõvel. Néha nagyon sír, ilyenkor bemegek, megvígasztalaom, megsimogatom, beszélek hozzá, és megnyugszik. Ha nagyon nem nyugszik meg, akkor felveszem kicsit, és úgy alszik el. Ha ez sem, akkor adok neki megint cicit, és 2 pillanat alatt bealszik. Néha kell neki a szeretgetés, ezt bizonyítja, hogy csak szó szerint 2 pillanatot cuclizik, utána bealszik:-) Tedd le, ha sír vígasztald meg, vedd fel kicsit, és tedd vissza. Sírás lesz eleinte, de megszokja max 2 hét alatt, hogy ilyenkor aludni kell:-)

Hogyan öltöztessem fel az 5 hetes babám a sétához, ha 1 fok, vagy 6-8 fok van? Kell e vastag pléd még vagy elég egy vékonyabb? Szóval ki hogy csinálja?

Legjobb válasz: Bár az én fiam 2 hónapos múlt, ma úgy voltunk kint, hogy overál, azon egy plüss pléd, és arra a mózesnek ez a teteje (nem tudom mi a neve)!

Bár az én fiam 2 hónapos múlt, ma úgy voltunk kint, hogy overál, azon egy plüss pléd, és arra a mózesnek ez a teteje (nem tudom mi a neve)!
Kicsi, babapléd. Én sem húzom fel teljesen, mert adok alá egy vékonyabb kardigánt, és az védi a nyakát! A plédet jól húzd fel, egészen a nyakáig, az biztos nem zavarja. De szerintem nektek még most bõven elég kint 20 perc max. fél óra!
A kérdező hozzászólása: Aha az van nekem is. A pléd az kicsi babapléd vagy rendes nagy méretû pléd? Az overáll zipzárját nem tudom teljesenfelhúzni, mert zavarja, akkor tegyek oda sálat (mondjuk nincs is sálunk)? Kicsit ráparáztam erre a sétára, mert eddig csak az ablakot nyitottam rá, de nem igazán tetszett neki a babakocsiban levés, egyfolytában feszengett :-(
A kérdező hozzászólása: Köszi. Most még csak nyitott ablaknál szoktatom, majd hétvégén megyünk ki, remélem nem esik majd :-)

5 hetes kismama vagyok! Ha hüvelyi fertőzésem van az eljut a babához is? vagy védve van? A baj hogy a doki csak most vette le a kenetet és csak januárban kell vissza mennem hozzá és még nem irt fel semmit sem! Ezért félek egy kicsit

Legjobb válasz: semmi baj. a kezeletlen betegségek jelentenek bajt, azok is ált csak szülés közben. Addig a méhszáj zárva van, fizikai akadályt jelent. A korrekt tenyésztéses mintavétel ideje min 2hét, utána ha kell kapsz adekvát kezelést. Addig kerüld az együttléteket és vidd magaddal a párodat is a dokihoz! Lehet, hogy olyan bakteriális vagy gombás fertõzésed van amikor õt is egyszerre kell kezelni veled. Különben jót pinpongozhattok. Ha kételyed maradt, adok egy nevet (fõnököm) Dr Várkonyi Viktória, bõrklinika STD centrum (Bp), 06208258868. Sok sikert, egy remélhetõleg pár napos kismama

semmi baj. a kezeletlen betegségek jelentenek bajt, azok is ált csak szülés közben. Addig a méhszáj zárva van, fizikai akadályt jelent. A korrekt tenyésztéses mintavétel ideje min 2hét, utána ha kell kapsz adekvát kezelést. Addig kerüld az együttléteket és vidd magaddal a párodat is a dokihoz! Lehet, hogy olyan bakteriális vagy gombás fertõzésed van amikor õt is egyszerre kell kezelni veled. Különben jót pinpongozhattok. Ha kételyed maradt, adok egy nevet (fõnököm) Dr Várkonyi Viktória, bõrklinika STD centrum (Bp), 06208258868. Sok sikert, egy remélhetõleg pár napos kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ, aranyos vagy!szia


szolj az orvodnak, hogy babát vársz, és lehet, hogy kitalál valamit ami sokkal humánosabb ... Minden féle képp hívd fel!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tegnap tudtam meg, hogy terhes vagyok, és rögtön szóltam az urológusomnak is, hogy babát várok. Hétfõn kell mennem, és váltunk más gyógyszerre, ami nem olyan káros!
urológushoz?n em nõgyógyászhoz jársz?
A kérdező hozzászólása: Természetesen nõgyógyászhoz is járok, de mivel gond volt a vizelet eredményemmel, amikor még nemtudtam, hogy terhes vagyok, az urológus barátomhoz fordultam segítségért!
Ne idegeskedj, mindent vagy semmit alapon megy a dolog. Az elsõ 6-10 hétben nincs olyan kapcsolat az anya és a baba közt, termelõdik a hcg és mivel még nincs placenta nem vészes ha gyógyszert szedsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!! Szép babavárást, jó egészséget! :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!