Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell egy 5 (290 db)

Olyan feladatot kaptunk info-ból hogy írnunk kell egy 5 kérdéses dolgozatot kell összeállítanunk amire válaszolnunk kell és a tanár leosztályozza, tudnátok egy pár kérdést írni?

az új info tanárunk elég köcsög :D

Legjobb válasz: Valamilyen téma van kijelölve? Amúgy ez nem szemétség, hanem épp ellenkezõleg, egy baromi rendes húzás. Jobb lenne, ha õ adna fel 5 kérdést az órán amire vagy tudsz válaszolni, vagy nem?

Valamilyen téma van kijelölve? Amúgy ez nem szemétség, hanem épp ellenkezõleg, egy baromi rendes húzás. Jobb lenne, ha õ adna fel 5 kérdést az órán amire vagy tudsz válaszolni, vagy nem?
A kérdező hozzászólása: hát nemttudom, amúgy 10 osztály ( de az elsõ info tanárunkkal szinte nem is csináltunk semmit csak az offic-cal foglakoztunk egész évben még füzetünk se volt )
Hanyadik osztály?Milyen témában?
A kérdező hozzászólása: és nincs megadva téma
A kérdező hozzászólása: szóval akármi lehetne a kérdés csak nem nagyon tudunk ezért kérek segítséget

Kémiai számolásoknál mikor van az hogy ki lehet indulni bármiből és mikor kell számolgatni? Például ennél a feladatnél én elkezdtem számolni közben ki lehetett volna indulni abból hogy az egyik 5 a másik 1 g

Nátrium-hidroxid és nátrium-klorid 5:1 tömegarányú keverékéből 2,50 dm3 oldatot készítünk. A készített oldat pH-ja 12,0. Ar(H) = 1,00, Ar(O) = 16,0, Ar(Na) = 23,0, Ar(Cl) = 35,5 a) Mi a keverék tömeg%-os összetétele?

Legjobb válasz: Gondolom az OLDAT tömegszázalékos összetétele a kérdés. Ahhoz viszont tudni kéne, mennyi az oldott anyag. A pH-ból vissza lehet következtetni, mennyi az OH- koncentrációja, azt vissza lehet számolni tömegszázalékra, bár nem egyszerû, mivel az oldat tömegébe a NaCl is belejátszik. Ha pH 12, akkor a pOH 2, azaz 0,01 mol OH- van egy köbdeciben. Ötödennyi, azaz 0,002 mol kloridion, és 6/5-ször ennyi nátriumion. Ha feltesszük, hogy ezek nulla tárfogatúak (ha-ha, node amúgy azt is elhallgattuk, hogy hány fokos az az oldat, mert a pH hõmérsékletfüggõ - nõ ugye a vízionszorzat...) akkor a tömegüket hozzáadjuk az egy kilóhoz, ez lesz az aránypár teteje. Hogyaszondja, hogy ha Ar(NaOH)*0,01g oldott anyag van 1024*g oldatban akkor X g oldott anyag van 100g oldatban. (*nyilván nem számoltam ki, csak beírtam)

Gondolom az OLDAT tömegszázalékos összetétele a kérdés. Ahhoz viszont tudni kéne, mennyi az oldott anyag. A pH-ból vissza lehet következtetni, mennyi az OH- koncentrációja, azt vissza lehet számolni tömegszázalékra, bár nem egyszerû, mivel az oldat tömegébe a NaCl is belejátszik. Ha pH 12, akkor a pOH 2, azaz 0, 01 mol OH- van egy köbdeciben. Ötödennyi, azaz 0, 002 mol kloridion, és 6/5-ször ennyi nátriumion. Ha feltesszük, hogy ezek nulla tárfogatúak (ha-ha, node amúgy azt is elhallgattuk, hogy hány fokos az az oldat, mert a pH hõmérsékletfüggõ - nõ ugye a vízionszorzat...) akkor a tömegüket hozzáadjuk az egy kilóhoz, ez lesz az aránypár teteje. Hogyaszondja, hogy ha Ar(NaOH)*0, 01g oldott anyag van 1024*g oldatban akkor X g oldott anyag van 100g oldatban. (*nyilván nem számoltam ki, csak beírtam)
Én egy kicsit egyszerûbben gondolom. A pH 12, vagyis a pOH 2, tehát a NaOH koncentráció 0, 01 mol/dm3 2, 5 dm3 oldatban ennek 2, 5 szerese, vagyis 0, 025 mol, ez NaOH esetében 40x 0, 025 =1g, tehát 5 g NaClból és 1g NaOH ból készült az oldat. Remélem a megoldásban is ez van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez van!
Pedig a kérdés - hogy mennyi a keverék tömeg%-os összetétele - ezzel nincs megválaszolva...
A kérdező hozzászólása: De a kérdés megválaszolásához ez a lényeg és innen meg tudom csinálni.
Akkor lécci ide is írd le, hogy hogyan derül ki ebbõl, hogy 100g oldatban hány g oldott anyag van!
Ki kell számolni a két területet majd osztani kell.
Pithagorasszal kiszámolod az átlót, ami az átmérõ is, majd #1 válasz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de még mindig nem tudom hogyan kell...levezetést kérhetnék, vagy valamit?
Nem. Téglalap, kör területét te is ki tudod számolni.


Hogyan kell egy kört 5 egyenlő részre osztani?

Legjobb válasz: 360/5. megkapod hány fok egy rész és meg is vagy már szinte.

360/5. megkapod hány fok egy rész és meg is vagy már szinte.
Szerkeszteni kell a körbe egy ötszöget. Ennyi!
A kérdező hozzászólása: Ha szerkesztek bele egy 5szöget, akkor az egy szabálytalan 5szög lesz, ergo nem 5 egyenlõ részre osztom így a kört. Úgy gondoltam, h nem szögmérõvel kiszámolgatni, hanem mondjuk úgy, mint a szabályos6szöget, h rámérem a körre a sugárhosszát.
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Pentagon.. az ábrához némi magyarázat: felveszel 1 kört. A-t összekötöd O-val. rá merõlegesen ráméred a C pontot 0-ból, ami az OA fele. C-bõl CA távolsággal körívezel-> D pont. Utána pedig DA lesz az ötszöged egy oldalának hossza, szóval ezzel a távolsággal körívezel. Elég pontosan ki lehet szerkeszteni ha ügyes vagy. Üdv
Igen, én vagyok a hülye, mert nem írtam oda, hogy SZABÁLYOS ötszöget kell szerkeszteni. :-)
Gondolom van HDMI a tévén. Akkor ez kell: http://img.diytrade.com/cdimg/1266737/14804300/0/1294282217/..
Kiváló pénzkidobás az ilyen kábel. Ez egyrészt eredetileg is komponens videó átalakító. Másrészt CSAK speciális videokártyákkal mûködnek, amik támogatják a TV kiment opciót, HDMI-n keresztül. Minden máshoz aktív eszközre van szükség.
õõõ az a kábel megy hogyan? a HDMI az digitális, az rca meg analóg O.o
(Az RCA nem feltétlen analóg, lásd digitális hangkimenet) Az a kábel csak adott videokártyákkal mûködik, amik digitális jel mellett képesek analóg videojelet is kiadni. Ezekhez való ez a kábel.
Tudnunk kellene, hogy a tévén milyen kimenetek vannak!

Hogyan kell egy 4, 5 és egy 3 évesnek elmondani, apa többet nem része az életünknek?

Amíg jogilag nem választanak el minket, addig a férjemmel megegyeztünk, hogy minden hétvégén a gyerekekkel lesz(átjön hozzánk-már ide nem haza jön), játssza a szerepét ahogy eddig is tette(több, mint egy éve együtt él valakivel)

Legjobb válasz: Válás után miért ne találkozhatna a kéthetinél sûrûbben a gyerekekkel???

Válás után miért ne találkozhatna a kéthetinél sûrûbben a gyerekekkel???
A kérdező hozzászólása: Találkozhatnak, ha a gyerekek akarnak- sajnos a kicsik néha teli tüdõbõl üvöltik, hogy nem szeretlek, menj el, minek jöttél és ciffrábbakat... Én nem akarom tiltani, ezért mondtam, hogy jöjjön át válásig minden hétvégén, és legyen a gyerekeivel(addig nem viheti magával, magukhoz, mert azzal a nõvel még ne-ennyi legyen elég indokom)
Részben megértelek, de mégsem. "Azzal a nõvel még ne"-pedig több mint egy éve együtt él vele a férjed. Mitõl lesz jobb az a nõ, a válás után, hogy akkor majd mehetnek a gyerekek, jobb lesz akkor ha egy ismeretlen nõhöz mehetnek?
A kérdező hozzászólása: Az, hogy õk együtt élnek egy éve, az az õ dolguk. Amikor nekem szükségem volt rá, akkor õ belémrúgott, és lelépett, egy gyerek-probléma mentes nõért. Aki még szerelmes, és nem csak kötelességbõl bújik ágyba vele, aki nem csak cseléd stb. Ez a mi és az õ dolguk. És nem akarom, hogy már most bármilyen szinten is kapcsolatban legyen a gyerekeimmel, és pont. Ezt nem ragozom tovább. Ha kényelmetlen neki ide jönni, és zavarja, hogy nem lehet a párjával, hát így járt. Engem az zavar, hogy egyszerre két nõt használt, hazajött és játszotta, õ a férjem, ágybabújt velem és a többi... Viselje el ahogy tudja, akarja. Az õ dolga. Engem a gyerekem érdekelnek, nem egy idegen férfi baja, akihez annyi a közöm, hogy a gyerekeimhez a spermát adta...
Az õ kis nyelvükön, egyszerûen fogalmazva el lehet mondani, hogy anya és apa már nem akar együtt élni, és ennek sajnos az az ára, hogy apával már nem fognak tudni annyi idõt tölteni, mint eddig. El kell mondani nekik, hogy õk nem tehetnek az egészrõl, és õket továbbra is mindketten szeretitek, életek végéig. Biztosítsd õket arról, hogy ha hiányzik apa, akkor mellettük leszel, segítesz nekik ezt feldolgozni, vagy pedig felhívjátok apát....Jó lenne, ha mindketten ott lennétek, ha együtt beszélnétek velük. Az õ haragjuk az apjuk iránt nem a te haragod? Hiába nincs vita, õk tökéletesen érzik a te lelkiállapotodat, és azt tükrözik vissza. Megértem persze, hogy nehéz a helyzeted és nehéz nem haragudnod, de a gyerekek felé próbáld azt sugározni, hogy minden rendbe jön, legyél optimista, amennyire tudsz. Így nyugszanak meg a leghamarabb.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A kicsik érzik, hogy valami nincs rendben. Azért haragszanak az apjukra, mert az együtt töltött idõ, finoman fogalmazva sem minõségi. Nem mondom, hogy mintaanya vagyok, és mindent jól csinálok, de a gyerekeim megtanulták mi az a pont, amikor elönt a xr, és üvöltök velük, mert nem azt csinálják, amit kérek. Ez az apjukkal nincs meg, ha kell ha nem, mindenért veszekszik velük, mindenért hevesen reagál, untatja vagy nem is tudom a gyerekezés, a "tipikus" férfi reakció én dolgozom, az nem elég felfogása van... Nemrég a fiam nagyon édesen a sírógörcsöt hozta rám egy mondattal: -Nézd az a két kisgyerek milyen szépen sétál, nem ugrál, kézen fogva csendesen beszélget. -Igen, de az apukájuk is ott van.... Szemrehányás szinten szóváteszi 4, 5!évesen, hogy bezzeg velünk apa nem jár el sehová, nincs velük. A gyerek nem hülye, csak kicsi. Szerda óta, a maguk módján nyugodtabbak, akkor mondtam nekik, igaz hazugság, hogy apa nem tud majd hazajárni, sokat dolgozik, csak hétvégén lesz. Azóta nyugodtan indulnak a reggelek, idõben érünk az oviba, nem rohanunk... Telefon: tegnap 1* hívtam, egy smst küldtem és majd egy órát vártunk arra, hogy felköszöntse telefonon elõször a fiát.
Azt írod, a gyerek nem hülye, csak kicsi. Aztán hogy mondtál nekik valamit, ami nem fedi a valóságot. Csak a figyelmedet szeretném felhívni erre, mert õk érzik, hogy valami itt nem stimmel, és annál bizonytalanabbak, nem érzik biztonságban a kis életüket! A férjeddel kapcsolatban: úgy látom, õ nem való apának sajnos. Ha ennyire nem lehet számítani arra, hogy õ jelen legyen, amennyire tud, akkor jobb, ha ezt szokják meg a gyerekek már most, mint hogy késõbb, de addigra egy csomó csalódás éri õket. Nem tudod õket sajnos teljesen megkímélni:( Állj mellettük, kapjanak tõled rengeteg szeretetet és figyelmet. Legyél õszinte hozzájuk, könnyebb nekik feldolgozni egy nehéz helyzetet, mint hazugság miatt bizonytalanságban élni. Kiránduljatok sokat, játsszatok sokat, ez neked is jót tenne, és elvonod a figyelmüket. Ne üljetek otthon apát várva, kalandozzatok, töltsetek együtt sok vidám órát, keressetek hobbit, mókázzatok.... Nehéz, de neked is nagyon jót tenne. A láthatásban legyen rendszer, ebben igazad van, mert akkor nincs csalódás, nem várják apát hiába, hanem tudni fogják, hogy majd jövõ hét végén jön legközelebb....
Lanfear, nekünk egyidõsek a fiaink, még a babák kategóriába "ismerkedtünk" meg, azóta követem a sorsotokat, már amennyire tudom. õszinte leszek, szerintem a gyerekeidben nem okoz ez törést, fel fogják fogni és könnyen túl lesztek ezen. megmondod, hogy apa már máshol lakik, de majd sokat jön és ha hiányzik nekünk, néha mi is elmehetünk majd hozzá. amiket eddig írták, úgy jön le, hogy eddig se nagyon vett részt az életetekben. emlékszem még évekkel ezelõtt írtad, amikor még jó volt a kapcsolatotok, hogy nagyon sokat megy el haverozni, most meg nõnél él már... sajnálom egyébként, de épp itt az ideje, hogy te is új életet kezdj :)

Hogyan kell egy szabályos sokszög egy belsõ szögét kiszámolni, ha az oldalak száma van meg adva? (Pl: 5)

Legjobb válasz: 180-360/n, ahol n az oldalak száma. Tehát a példában ugye 180-72, vagyis 108 fok.

180-360/n, ahol n az oldalak száma. Tehát a példában ugye 180-72, vagyis 108 fok.
Próbáld ki, úgy könnyebben meg tudod jegyezni. Tudjuk, hogy tetszõleges háromszög belsõ szögeinek összege 180°. Vizsgáljuk a négyszögeket; a négyszöget fel tudjuk bontani 2 háromszögre úgy, hogy a háromszög bármely szöge a négyszög részszöge, ezért tetszõleges négyszög belsõ szögeinek összege 2*180°=360°. Ötszögnél ugyanez a helyzet; azt 3 háromszögre tudjuk felbontani, így a belsõ szögek összege 3*180°=540°. Általánosan: tetszõleges n-oldalú sokszöget fel tudunk bontani n-2 háromszögre, így a belsõ szögek összege 180°*(n-2). Ezt az értéket kell a szabályos sokszög esetén n>2 egyenlõ részre osztani, így az n oldalú szabályos sokszög 1 belsõ szöge 180°*(n-2)/n. Például az 5-szögnél 180°*(5-2)/5=540°/5=180°.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget!!!

1. Mennyi idõ kell egy 5 éves németjuhásznak (vagy bármilyen más kutyának), hogy új gazdához szokjon? 2. Ez a kutya fog bízni valaha úgy az új gazdájában, mint ahogyan a régiben tette? 3. A kora ellenére ez a kutya még tanítható?

Legjobb válasz: 1-2 hónap alatt hozzászokik teljesen az új környezetéhez Bízhat igen, akár még jobban is. Bõven tanítható még :) Egy kutyát élete végéig lehet tanítani.

1-2 hónap alatt hozzászokik teljesen az új környezetéhez Bízhat igen, akár még jobban is. Bõven tanítható még :) Egy kutyát élete végéig lehet tanítani.
nálunk hét éves kutyaként jött hozzám, tanítható, 1-1.5 hónap kellett, mire tökéletesen elfogadott és bízott bennem:) (az enyém egy bántalmazott kutyus volt)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megszeretnék venni egy olyan kutyust amelyikkel a gazdája nem törõdik túl sokat és ezért kérdeztem.

Hogyan kell egy bootolható DVD-re kiirni mondjuk 5 Windows XP-t es kesziteni egy listat hogy azt instalald amelyiket akarod?

Szoval van 4-5 fajta wimdows xp, pl egyik 32 bit, masik 64, egyik magyar, masik andol, masik SATA tamogatasu... Es nem szeretnem 5 kulombozo CD-re kiirni, hanem egy DVD-re, es kesziteni egy listat, amelybol bootolaskor ki tudom választani hogy most mit akarok instalalni. Nagyjabol ugy mint a Hirens Boot CD-nel. Ha tudtok valami programokat vagy oldalakat ahol meg lehet ezt tudni kérlek segitsetek. Elöre is köszönöm!

Legjobb válasz: YUMI-val talán menni fog, próbáld meg.

YUMI-val talán menni fog, próbáld meg.
A kérdező hozzászólása: A YUMI jo lenne csak az ragaszkodik az USB-hez. Nekem valami olyasmi kellene ami ISO-ba irja ki, es konnyu hasznalni. Probaltam EasyBoot-al de nem tudom hogy lehet tobb windowsot felrkani. Egy jo leiras is megfelelne.

Hogyan kell egy háromszög magasságát kiszámítani? PL:a=5 cm b=8 cm c=12 cm. T=a*ma/2 és kéne a magasság

Legjobb válasz: berajzolod a magasságot , kapsz ott egy 90fokos szöget, és pitagorasz tétellel már ki is lehet számolni!

berajzolod a magasságot , kapsz ott egy 90fokos szöget, és pitagorasz tétellel már ki is lehet számolni!
http://kepfeltoltes.hu/110222/251739523N_vtelen_www.kepfelto.. innen: 12^2=2, 5^2+ma^2 144=6, 25+ma^2 137.75=ma^2 11, 7366=ma (5*11, 7366)/2=T T=29, 3415 cm^2
Mi a szösz... a magasság csak akkor felezi az alapot, ha egyenlõ szárú háromszöged van! De itt minden oldal különbözõ, tehát legalább egy koszinusztétel kell.
Hali!Nach, a legegyszerubb modszer a Heron-keplettel valo muvelet.Wikipediara ha beirod, akkor ki fogja dobni :D Ennek a lenyege az, hogy a kepleten az S betu a felkeruletet jelzi, majd a matematikai muveletek utan ki fog jonni a terulete a haromszognek.A fenti adatoknal neked meg van adva, hogy a=5cm, es ismered a teruletet.Kvazi ki tudod fejezni a kepletbol a magassagot :D Sok sikert, szia!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!