Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell egy (13254 db)

S. O. S. Igaza van Apámnak abban, hogy kell egy diploma?

24 éves koromra sikerült meggy?znie,hogy jelentkezzek továbbtanulásra,fizeti.Évek óta unszolt.6 éve érettségiztem,majd letettem egy szakmát és inkább dolgoztam.Ha egy évben csak pár alkalommal találkoztunk,akkor is mindig ezzel jött. Most itt vagyok els? vizsgaid?szakomban és háborúznak az érzéseim... Totálisan kivagyok lelkileg. Hálásnak kéne lennem,hogy feln?tt létemre is így támogat,pedig évek óta külön életem van.De mégsem vagyok az,illetve tisztelem becsülöm amiért tényleg bármikor ha tanulásról volt szó,anyagilag Õ ott volt (pl.:jogsi!),de ez az egész f?iskola úgy érzem Engem most hátráltat. Fel kellett mondanom az aktuális munkahelyemen is,mert összeegyeztethetetlen volt és azóta csak hébe-hóba diákmunkázom.Lehet,hogy pár év múlva úgy döntöttem volna diplomát szeretnék,de nem most.Nem is az az életcélom,hogy diplomás legyek,persze elférne,de nem látom nagy értelmét,mint ahogyan tulajdonképpen Mindenki a családban.Azt hiszik evvel arany életem lesz. Nekem vannak terveim,céljaim,amiket évek óta tervezgetek.Már nem írom le,mert nem szeretném nagyon hosszúra ezt az érzelmi kavalkádot amiben vagyok.Lényeg,hogy a céljaim megvalósításához nem nagyon lesz szükségem diplomára. Emberek! Kinek van "igaza"? Mit tanácsoltok? Köszönöm.

Legjobb válasz: Nem igaz, hogy minden esetben kell egy diploma! Mert sokan kitörölhetik vele a hátsófelüket. Kell egy végzettség, ami legyen egy olyan, amivel az ember el tud helyezkedni és tud dolgozni, amivel keresi a pénzt és el tudja tartani akár magát, ha egyedül van, akár a családját, ha családos. Neked egy mind megvolt. És most csak azért dobd fel, hogy legyen egy diplomád, amivel lehet nem is tudsz elhelyezkedni. Ha van egy jó diplomád, amivel el tudsz helyezkedni, hiány van belõle és többet keresel, akkor nagyon jó, ha vagy, de ha az a diploma nem ilyen, akkor nem igaz, hogy kell. Én a helyedben dolgoznék és nem diplomáznék, hisz a saját keresetedbõl leszel a magad ura, nem máséból. Ha a munka mellett tudnád gond nélkül csinálni a diplomát, akkor oké, jó, ha van, de így nem jó megoldás szerintem.

Nem igaz, hogy minden esetben kell egy diploma! Mert sokan kitörölhetik vele a hátsófelüket. Kell egy végzettség, ami legyen egy olyan, amivel az ember el tud helyezkedni és tud dolgozni, amivel keresi a pénzt és el tudja tartani akár magát, ha egyedül van, akár a családját, ha családos. Neked egy mind megvolt. És most csak azért dobd fel, hogy legyen egy diplomád, amivel lehet nem is tudsz elhelyezkedni. Ha van egy jó diplomád, amivel el tudsz helyezkedni, hiány van belõle és többet keresel, akkor nagyon jó, ha vagy, de ha az a diploma nem ilyen, akkor nem igaz, hogy kell. Én a helyedben dolgoznék és nem diplomáznék, hisz a saját keresetedbõl leszel a magad ura, nem máséból. Ha a munka mellett tudnád gond nélkül csinálni a diplomát, akkor oké, jó, ha van, de így nem jó megoldás szerintem.
Olvasd vissza a kérdésedet! 24 évesen egy nagy gyerek vagy, akit az apja irányít, mi hiába írunk ide bármit neked, úgyis azt teszed majd, amit apád akar. Ha majd felnõsz, nem is lesz szükséged arra, hogy ismét kiírd, mert tudni fogod, mit tegyél.
Miért nem mentél levelezõsre ha volt már munkát? Az mellett simán tudnál dolgozni és tanulni. Szerintem igaza van, hosszútávon igen is csak tanulással lehet valamit elérni.
Milyen szakra jársz?
Az érzelmi kavalkádot te alakítottad ki, sose lesz jó életed olyan munkával amit utálsz. Az , hogy felmondtad a munkahelyed egy olyan világban ahol a diplomások 80%-a wc papírnak használja az okmányát nagy hülyeségre vall. Te nem vagy önálló, csak szeretnéd ezt hinni.
Igaza, de csak akkor, ha okos ember vagy. ha nem, akkor kiválóan elég egy kiváló szakma is, amit kiválóan mûvelsz. Emberként semmivel sem leszel kevesebb annál, aki diplomákat gyûjtöget, holott sem képessége, sem esze, sem motivációja nincsen az okosság útjára.
24 évesen apád irányítja az életedet. Kihasználja hogy mennyit segített, ezzel manipulál. Nem mondom hogy nem a jó szándék vezérli, de egy biztos ez nem a te döntésed. Tudom hogy nem akarod megsérteni, de ez a te életed, neked kell élned úgy ahogy te szeretnéd. Ha dolgozni akarsz dolgozz ennyi!
Kérdezõ, most szedd össze minden szedet. Az elsõ válaszolót (miszerint gyerek vagy, akit az apja csicskáztat) FELEJTSD el! Válassz olyan iskolát, mait szívesen megcsinálnál, amivel szívesen foglalkozol és örülj annak, hogy apukád fizeti a sulit. Igen igaza van. Majd meglátod, az életben majd megtapasztalod. Ha kicsit mozogsz a világban és nem egy gyárban vagy eldugva, majd rájössz, hogy apukádnak igaza van. Nekem is ilyen apám volt (sajnos már nem él) és áldom érte.
Nincs erõm végig olvasni az egészet, de hogyha most van lehetõséged diplomát szerezni, akkor mindenképp vágj bele. Hátrányt nem fog okozni, hogy van.
Manapság egyre több szak diplomája szól arról, hogy 3-3, 5, akár 5, 5 évet tanulsz azért, hogy aztán egy percet se dolgozz a szakmádban, hanem hónapok alatt kapj valami szakirányú végzettséget nem igénylõ, minimálbéres, esetleg mellé még megalázó sz*rt. Ha sikerül is szakmában dolgoznod, akkor is valami megalázó, felvállalhatatlan sz*r bért kapsz, amibõl kb. lehetetlenség családot építeni. Ezzel szemben sok szakmáról hallani, hogy el lehet helyezkedni, és kereshetsz 150-200-at is vele. Diplomákból csak az IGAZI mérnöki jó; meg az orvosi, de elõször õk is megalázó fizut kapnak (gondoljunk a rezidensekre ugye). Sok helyre siralmasan alacsony teljesítménnyel is be lehet kerüli. Egyre több az egyetem, fõiskola, így az alacsony színvonalúak is, ahol minden bulimániás senkiházit is átrugdosnak, max. neki pótZH-znia meg UV-znia kell egyszer-kétszer, de kettessel átmegy. Tömegesen indítanak hangzatos, megtévesztõ nevû kamuszakokat, csak, hogy legyen elég jelentkezõ a karra és legyen kit tanítani. Mit tanulsz egyébként?
De mit tanulsz? Vagy leírtad, csak nem vettem észre?
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, de ez teljesen lényegtelen a kérdés szempontjából. Nem is akarom, hogy ebbe az irányba menjen el az egész, mert nem az alapján mentem tovább, hogy jól keressek vele, hanem az alapján mit tanulnék szívesen.Mégsem tanulok szívesen, mert az Életem most más periódusban van, amit már bõvebben kifejtettem. Ennyi a lényeg. Nekem már van/volt ötletem a kérdés kiírásakor is, de azért kíváncsi vagyok más mit javasol. Köszi.
Nem kell a múlton vergõdni. Most már elkezdted, akkor ez van. Ha folyton azon filózol jó döntés volt-e, meg kinek van igaza, akkor tényleg semmi értelme az egésznek. Azon már, hogy hogyan kerültél oda nem tudsz változtatni, csak azon ami ez után következik. Neked kell eldönteni, hogy be akarod-e fejezni vagy sem.
Szerintem: a diploma egy lehetõség. Leegyszerûsítve diplomával vállalhatsz diplomát nem igénylõ munkát, fordítva viszont ez nem mûködik. Mindenképpen növeli a munkaerõpiaci értéked egy diploma, ami lehet, hogy nem is most fog számítani, hanem ha netán elveszíted a munkád: nagyobb eséllyel, hamarabb találsz újat.
Szerintem nincs igaza. Csak a saját családomból kiindulva: anyámnak 2 diplomája van, azon a területen dolgozik, de nem keres túl jól, pedig szívét-lelkét beleadja a munkába. A húgomnak is van diplomája, de eddig egyetlen olyan munkahelyet se talált, ahol ez elõny lenne, vagy bármi köze lenne végzettségéhez. Én félbehagytam az egyetemet, és nem bántam meg, inkább csak azt, hogy elkezdtem. A férjem se diplomás, de elég jól keresünk (bár most GYESen vagyok), és nem érezném magam többnek diplomával a zsebemben. Rájöttem, hogy az a mûvelõdési terület, ami minket érdekel (néprajz, történelem, irodalom) remekül elérhetõ különbözõ szakkönyvekbõl, de ha diplománk lenne belõle, eléggé nehézkes lenne az állástalálás meg a megélhetés, így inkább hobbi szinten foglalkozunk vele, a pénzt nem diplomás melóval keressük.
végzettséged
Szerintem sosem árt, ha van egy magasabb végzettséget, de csak olyan szakra jelentkezz, ami tényleg érdekel.
És egyéni tanrend mellett azért nem olyan borzalmas. Akkor tényleg hagyd abba.
A kérdező hozzászólása: 3-as!Levelezõs voltam, de nem lehetett összeegyeztetni, a Munkáltatóm nem preferálta! Ezek után Rektortól kérvényeztem nappalis jogviszonyt-egyéni tanrenddel és így vállalhattam diákmunkát.
A kérdező hozzászólása: 14 éves korom óta nem lakom otthon. Nekem soha nem mondta/mondhatta meg senki, hogy mit csináljak, nem is bírom elviselni, (egyedül a Páromtól, de ez más tészta) nyilván ezért is vagyok most ilyen frusztrált, mert nem az Én ötletem volt a továbbtanulás! Apunak ez a rábeszélés 6 évébe telt, mint írtam is.Végül a saját döntésem volt, hogy beadom a derekam, választottam egy olyan szakot, ami érdekel és úgy voltam vele, semmi hátrányom nem adódhat ebbõl.Eddig a vizsgáim fele megvan jó eredménnyel.Tehát az eszemmel és önállóságommal nincs probléma.
hízelgõ hogy én vagyok az utolsó válaszadó... :$

Hogyan kell egy lánnyal megismerkedni? 16/F

légyszi komoly válaszokat írjatok ha kérhetem

Legjobb válasz: Bemész a diszkóba, kikérsz a pultnál három feles pálinkát, és lehúzod mindet egymás után. Aztán a melletted lévõ csajra jól rálehelsz, így: "Szhhhija". Utána mondod a következõt: voltál már szomorú fûzfa alatt vígan seggbebaszva? Ezután a csaj beléd fog szeretni, de csak egy feltétellel. A hajánál fogva be kell rángatnod a vécébe, le kell neki verni két pofont könyékkel, gatya le, és kezdd el kúrni. De nem ám akárhogy! Pucsítania kell, és hátulról kell tolnod. De nem ám akárhogy! Úgy kell pucsítania, hogy hátra van kötve a keze, és az arcának pont afölött a vécé fölött kell lennie, amibe elõtte beleszartál, és nem húztad le. Szemezzen szépen a szarral! Aztán amikor elélveztél, gyorsan gáncsold ki a csajt, essen bele fejjel a vécébe, majd nyomd bele a fejét még jobban, és húzd le a vizet! Közbe toljad még, nem baj, hogy már elmentél! Akár lankadt farokkal is, de toljad! Markolj a hajába, emeld ki a fejét, és mosolyogj rá. Õ fogja elkérni a számod!

Bemész a diszkóba, kikérsz a pultnál három feles pálinkát, és lehúzod mindet egymás után. Aztán a melletted lévõ csajra jól rálehelsz, így: "Szhhhija". Utána mondod a következõt: voltál már szomorú fûzfa alatt vígan seggbebaszva? Ezután a csaj beléd fog szeretni, de csak egy feltétellel. A hajánál fogva be kell rángatnod a vécébe, le kell neki verni két pofont könyékkel, gatya le, és kezdd el kúrni. De nem ám akárhogy! Pucsítania kell, és hátulról kell tolnod. De nem ám akárhogy! Úgy kell pucsítania, hogy hátra van kötve a keze, és az arcának pont afölött a vécé fölött kell lennie, amibe elõtte beleszartál, és nem húztad le. Szemezzen szépen a szarral! Aztán amikor elélveztél, gyorsan gáncsold ki a csajt, essen bele fejjel a vécébe, majd nyomd bele a fejét még jobban, és húzd le a vizet! Közbe toljad még, nem baj, hogy már elmentél! Akár lankadt farokkal is, de toljad! Markolj a hajába, emeld ki a fejét, és mosolyogj rá. Õ fogja elkérni a számod!
elkezdesz vele beszélgetni
A maiakkal elég nehéz. Õk döntik el, hogy akarnak-e veled ismerkedni.
dede! beszélgess vele. ha nem akar veled haverkodni, akkor ugyse ír vissza(a bunkók) de van amelyik igen. nos..a mai lányok imádják a páwákat, ez kétségtelen. de elõfordulnak olyanok is, akik szívesen haverkodnak, de félõ h kihasználnak. Menj, bulizz a haverokkal, csípj fel 1-2 csajt . De írd meg h mi volt( ha elmész)
Vegyél egy páwát és járkálj vele az utcán.
#5 XDDDY
Nagyon fontos, hogy hallgasd meg õket! Ha nem is érdekel amit mond legalább csinálj úgy! Próbálj valami közös témát találni, vagy kérdezgesd, hogy mi érdekli. ;)
ha helyesvagy mondhatsz fût fát akkor is nyert ügyedvan ha ronda vagy meg sehogy /mai gondolkodás....(y)
#5 XDDDDDD Ez állati nagy! :DDD "Voltál már szomorú füzfa alatt vígan..." XDDDDDD

Hogyan kell egy kisebb, PC-s stratégiai játék tervezéséhez hozzáfogni?

(Én egy RTS félére gondoltam,nem egy csúcs grafikával,úgy 30 féle egységgel,kezdetleges épületekkel.)

Legjobb válasz: Na nézzük, milyen részei vannak egy RTS-nek. Kell a grafika, ez alapesetben két réteget jelent: a terep és a rajta lévõ cuccok. Képek kicsapása a képernyõre, nem gond. Kell a játéknak egy játéklogika, mi mit csinálhat mivel. Kell egy kezelõfelület mindennek. Kell kétféle AI: egy ami az alapdolgokat intézi (útvonalkeresés, az egységek alapvetõ önálló mûködése), és egy stratégiai, ami az ellenfél lesz. Na, ezeket mind-mind egymástól nagyjából függetlenül meg lehet írni. Esetleg hangok még.

Na nézzük, milyen részei vannak egy RTS-nek. Kell a grafika, ez alapesetben két réteget jelent: a terep és a rajta lévõ cuccok. Képek kicsapása a képernyõre, nem gond. Kell a játéknak egy játéklogika, mi mit csinálhat mivel. Kell egy kezelõfelület mindennek. Kell kétféle AI: egy ami az alapdolgokat intézi (útvonalkeresés, az egységek alapvetõ önálló mûködése), és egy stratégiai, ami az ellenfél lesz. Na, ezeket mind-mind egymástól nagyjából függetlenül meg lehet írni. Esetleg hangok még.
g++, notepad++, paint(.net).
Írj egy privátot, ha van részletes elképzelésed, segítek megcsinálni.
A kérdező hozzászólása: És milyen programot ajánlanál hozzá???
A kérdező hozzászólása: Kedves Valaki, aki privátot kért! 2 órával ezelõtt küldtem méltatnál válaszra?
Én írtam választ, de nem várhatod el, hogy mindig netközelben legyek, és arra figyeljek, hogy írtál-e nekem. Most itt is megkérdezem, amit privátban: Tudsz programpzni, tehát segítség kell, vagy nem tudsz, és azt akarod, hogy én csináljam meg az egész játékot helyetted?
A kérdező hozzászólása: Nem azt akarom és írtam választ


Hogyan kell egy vezetéket blankolni?

Kérlek, aki ért hozzá, írja le nekem lépésr?l-lépésre (n? vagyok).A PC-vel szeretném összekötni a TV kábelt, hogy lehessen TV-r?l felvételt készíteni a számítógéppel. Amikor betetettem a videokártyát, elmondták, hogy vegyek hozzá vezetéket és kössem össze. Nem tudom, miért gondolták, hogy ez egy laikusnak egyszer?. Nekem nem az. Segítsetek, kérlek!

Legjobb válasz: Ahhoz hogy tv-rõl tudj felvenni valamit, ahhoz nem elég egy videókártya. Egy tv-tuner is kell hozzá, amibe megy a koax kábel (az a fehér), fel kell tenni a gépre egy programot és ha nem ütközik a dolog hozzáférési problémába (pl.: T-Home tv-bõl akarsz felvenni, de ahhoz tartozik elõfizetõi kártya de a gép, hogy kezelni tudja külön kártyaolvasóra lesz szükség) akkor tudsz felvenni. A tv-tuner is többfajta lehet attól függõen hogya a földfelszíni analóg vagy digitális, kábeltévé vagy mûhold jelét akarod venni. A koax kábelt így kell blankolni (a csatlakozó neve: F csatlakozó): http://www.dipol.com.pl/pict/b4023+++.jpg Ha úgy gondoltad, hogy a tv-bõl kijövõ jelet ami scart, hdmi vagy rca kimeneten jön akarod felvenni, akkor ahhoz már nem értek.

Ahhoz hogy tv-rõl tudj felvenni valamit, ahhoz nem elég egy videókártya. Egy tv-tuner is kell hozzá, amibe megy a koax kábel (az a fehér), fel kell tenni a gépre egy programot és ha nem ütközik a dolog hozzáférési problémába (pl.: T-Home tv-bõl akarsz felvenni, de ahhoz tartozik elõfizetõi kártya de a gép, hogy kezelni tudja külön kártyaolvasóra lesz szükség) akkor tudsz felvenni. A tv-tuner is többfajta lehet attól függõen hogya a földfelszíni analóg vagy digitális, kábeltévé vagy mûhold jelét akarod venni. A koax kábelt így kell blankolni (a csatlakozó neve: F csatlakozó): http://www.dipol.com.pl/pict/b4023+++.jpg Ha úgy gondoltad, hogy a tv-bõl kijövõ jelet ami scart, hdmi vagy rca kimeneten jön akarod felvenni, akkor ahhoz már nem értek.
Itt nemcsak blankolásról van szó ami azt jelenti hogy lehúzni a szigetelést a vezetékrõl egy darabon.Melyik TV kábelt akarod a PC-vel összekötni? A koaxot vagy a composit kimenetet? Nem olyan egyszerû ez hogy csak úgy meg lehet csinálni aki nem ért ezekhez.
Elsõ vagyok, az utolsó válaszra reagálnék: A 6-8 ezres kategóriát saját tapasztalat alapján nem ajánlom. Lehet vele tv-t nézni, de sok a gond vele. A felvétel índítása után kb 20 másodperc mulva megfagyott az egész felvevõ program. Többet is próbáltam. Ha mûholdas a tv, a jelet nem lehet csak simán kettéosztani, mivel az adás jöhet horizontálisan és vertikálisan is. És ha más-mást akarnak nézni a tv-n és a számítógépen, igen csak nagy zavar lesz.
Én meg erre reagálnék. Én 20e-ért vettem tv-tuner kártyát és használhatatlan. Legalábbis a gyári szoftver, amit adtak vele. Letöltöttem ennek az újabb verzióját és más programokat is, de egyikkel sem mûködik. Legjobb esetben is csak kép van, hang nincs. Úgyhogy jó pár óra szenvedés és mérgelõdés után szépen visszatettem a tuner a dobozába és azóta is ott pihen a polcon. Csak hát szobadísznek kicsit drága volt. :(
Szevasztok! Mint jeleztem, szinte semmi információ nincs a válaszhoz, úgyhogy néhány dolgot feltételezve adtam információt, hogy mégis "mondjak" valamit, amibõl a kérdezõ, ha érti, már tud, ha mást nem kérdezni Tv-kártya: tudom, nyûgös dolog, de nekem egy WinFast Expert2000 van itt 4 éve, használható, sõt, bele van kötve az SVideo bemenetére egy mûholdvevõ is, meg egy elosztott kábel TV jele a normál bemenetére. Hibátlanul vesz fel 1, 5 órás mûsort. Gondom nem volt vele, de nyilván kell hozzá egy minimál konfig.. Volt nekem sokkal drágább is, nem tudtam normális munkára bírni, elajándékoztam. Üdv: StMiklos
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítõ szándékot!

Hogyan kell egy filmklubot, mint szabadidős tevékenységet megszervezni, szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek?

Szociális asszisztensnek tanulok. Ez lesz az egyik szakdolgozatom!

Legjobb válasz: Az elõttem szólónak sokmindenben igaza van. Elõször azt kell magadban tisztáznod, hogy mirõl szeretnél írni, s miért. MI a célja a dolgozatodnak, hová szeretnél eljutni, miért tartod fontos problémának? (itt lehet írni egy kicsit a választott korcsoportról, miért õket választottad, miért a filmet stb.) Ha a fejedben össze állt az, amit majd a bevezetésben leírsz, akkor kezdheted összeállítani a tartalomjegyzéket. Én írnék a fiatalok korcsoportokra bontásáról, szórakozási lehetõségeirõl, szokásairól, érdeklõdési köreikrõl. (iskolában és iskolán kívüli lehetõségek) A film befolyásoló erejérõl, a helyes filmválasztásról, miket kell figyelembe venni a film kiválasztásánál (életkori sajátosságok, legyen valami célja a filmnézésnek pl: utána megbeszélitek, erkölcsi tartalma van, nem csak úgy nézünk filmet, hanem mindennek van valami célja, olyan filmet válasszunk, amit értenek, valamilyen tananyaghoz kapcsolódik, vagy az õ problémáikat dolgozza fel, van tanulsága, ugyanakkor szórakoztató) Például én egyszer az egyik iskolás csoportommal (7-8.osztály) azért, hogy jobban megértsék a nagyböjt lényegé, hogy lássák, hogy mit jelent az, amikor valaki hirdeti, hogy a torkosság bûn, de közben õ pont ugyanazt a hibát követi el, megnéztük a Csokoládé címû filmet. Utána pedig errõl beszélgettünk. Nyilván itt le lehet írni, hogy milyen egyéb technikai feltételeket kell leszervezni (projektor, film, terem, sötétítés), hogyan hirdetnéd meg, hogyan ösztönöznéd, hogy jöjjenek el. Ha szociálisan hátrányos helyzetûek, akkor esetleg lehet olyan filmet keresni, ami a gazdag - szegény ellentétére épül, a tisztességesség, az ételrõl, a nélkülözésrõl, vagy pont a fényûzésrõl. S errõl is lehet beszélgetni. (Most pl.: eszembe jutott az Álmomban már láttalak c. film, ami pont arról szól, hogy a szobalány, csak szobalány.) Most ennyi jutott eszembe, de remélem tudtam segíteni.

Az elõttem szólónak sokmindenben igaza van. Elõször azt kell magadban tisztáznod, hogy mirõl szeretnél írni, s miért. MI a célja a dolgozatodnak, hová szeretnél eljutni, miért tartod fontos problémának? (itt lehet írni egy kicsit a választott korcsoportról, miért õket választottad, miért a filmet stb.) Ha a fejedben össze állt az, amit majd a bevezetésben leírsz, akkor kezdheted összeállítani a tartalomjegyzéket. Én írnék a fiatalok korcsoportokra bontásáról, szórakozási lehetõségeirõl, szokásairól, érdeklõdési köreikrõl. (iskolában és iskolán kívüli lehetõségek) A film befolyásoló erejérõl, a helyes filmválasztásról, miket kell figyelembe venni a film kiválasztásánál (életkori sajátosságok, legyen valami célja a filmnézésnek pl: utána megbeszélitek, erkölcsi tartalma van, nem csak úgy nézünk filmet, hanem mindennek van valami célja, olyan filmet válasszunk, amit értenek, valamilyen tananyaghoz kapcsolódik, vagy az õ problémáikat dolgozza fel, van tanulsága, ugyanakkor szórakoztató) Például én egyszer az egyik iskolás csoportommal (7-8.osztály) azért, hogy jobban megértsék a nagyböjt lényegé, hogy lássák, hogy mit jelent az, amikor valaki hirdeti, hogy a torkosság bûn, de közben õ pont ugyanazt a hibát követi el, megnéztük a Csokoládé címû filmet. Utána pedig errõl beszélgettünk. Nyilván itt le lehet írni, hogy milyen egyéb technikai feltételeket kell leszervezni (projektor, film, terem, sötétítés), hogyan hirdetnéd meg, hogyan ösztönöznéd, hogy jöjjenek el. Ha szociálisan hátrányos helyzetûek, akkor esetleg lehet olyan filmet keresni, ami a gazdag - szegény ellentétére épül, a tisztességesség, az ételrõl, a nélkülözésrõl, vagy pont a fényûzésrõl. S errõl is lehet beszélgetni. (Most pl.: eszembe jutott az Álmomban már láttalak c. film, ami pont arról szól, hogy a szobalány, csak szobalány.) Most ennyi jutott eszembe, de remélem tudtam segíteni.

Hogyan kell egy ujonan indulo valalkozas projektjet megtervezni, elkesziteni? Es miket kell bele foglalni?

Egy uj valakozas projektjerol van szo , amelyet tervezetbe vettem h elinditok par honapon belul. A Bank csak akkor ad kolcsont ha van projektem is. A kerdes pedig az h hogyan keszitsem el ? kinezet, vazlatos vagy szoveges , miket kell belefoglalni... stb.. Koszonom szepen elore is a segitsegeteket!

Legjobb válasz: Egy olyan üzleti tervet/projekttervet kell letenni a bank asztalára, amely: 1. Feddhetetlen és számszakilag rendben van. 2. Fenntartható és fejleszthetõ 3. Piacra lépése reális, piacon maradása biztosítható 4. Nem standard (vagy standard esetén hangsúlyozni olyat, ami eltérõ). 5. A terv humánerõforrás-igénye kielégíthetõ, szakemberek állnak rendelkezésre a megvalósításban. Kb. ezek a pontok amikre figyelni kell. A lényeg: a bank egy olyan tervet kapjon, amit ÉLETKÉPESNEK lát. Az nem számít, hogy ez milyen "megjelenítésben" van. [Persze, számít, ha egy közel átlagos projektötletet kell megvalósítani, de ha az idõutazáshoz szükséges eszközt akarnád lefinanszíroztatni, akkor a kézzel írt macskakaparás is hitelképessé tenne :P]

Egy olyan üzleti tervet/projekttervet kell letenni a bank asztalára, amely: 1. Feddhetetlen és számszakilag rendben van. 2. Fenntartható és fejleszthetõ 3. Piacra lépése reális, piacon maradása biztosítható 4. Nem standard (vagy standard esetén hangsúlyozni olyat, ami eltérõ). 5. A terv humánerõforrás-igénye kielégíthetõ, szakemberek állnak rendelkezésre a megvalósításban. Kb. ezek a pontok amikre figyelni kell. A lényeg: a bank egy olyan tervet kapjon, amit ÉLETKÉPESNEK lát. Az nem számít, hogy ez milyen "megjelenítésben" van. [Persze, számít, ha egy közel átlagos projektötletet kell megvalósítani, de ha az idõutazáshoz szükséges eszközt akarnád lefinanszíroztatni, akkor a kézzel írt macskakaparás is hitelképessé tenne :P]
A kérdező hozzászólása: aha , ertem ! kosz szepen h elmagyaraztad ;) amugy nem az igogepet akarom megepiteni :) ) megtennem de fogalmam sincs h h kezdjek neki :) ))
A kérdező hozzászólása: amugy anyit szeretnek megkerdezni h egybefuggo szoveg alapjan kell elkeszitsem a projektet? avagy vonalkakkal vazlatosan ?

Hogyan kell egy ismeretlen periódikus jel összetevõit megkeresni? - Fourier analízis

Ha mi magunk rakjuk össze szinuszos és koszinuszos összetevõkbõl a jelünket (legyen mondjuk egy négyszögjel) akkor ismerjük a felharmónikusok amplitudóját és frekvenciáját. Így egyszerû egy frekvencia spektrum diagram rajzolása. Viszont ha egy ismeretlen periódikus jel összetevõi ismeretlenek, akkor hogyan kaphatjuk meg a jel (szinuszos) összetevõit, hogyan ábrázolhatom a frekvenciákat egy spektrumdiagramon. Sejtésem szerint itt lép be a képbe a Fourier analízis, de egy kicsit fogalom zavaros vagyok már. Remélem valaki tud rendet teremteni a fejemben, a témával kapcsolatban.

Legjobb válasz: Ehhez a periodikus függvényt egy végtelen dimenziós tér vektorának kell tekinteni, aminek a bázisvektorai a sinkx és a coskx függvények (k egész). A komponenseket úgy kapjuk meg, hogy a függvényt skalárisan megszorozzuk ezekkel a bázisfüggvényekkel (ahogyan a normál térben egy vektor összetevõit úgy kapjuk, hogy skalárisan szorozzuk a bázisvektorokkal). Csak ebben a térben a szorzás egy bonyolultabb dolgot jelent: a függvény és a bázisfüggvény szorzatát még integrálni is kell a periódus intervallumán (majd még elosztani pi-vel). Folytonos függvényeknél ez úgy módosul, hogy a bázisvektorok nem csak diszkrét k-jú sinkx és coskx függvények, hanem a frekvencia folytonos eloszlású lesz, tehát minden sin(omega*x) és cos(omega*x) bázisvektor, és az omega folytonos. Ilyenkor már a függvény sem egy egyszerû összegként áll elõ, hanem egy omega szerinti integrálként, és a spektruma folytonos.

Ehhez a periodikus függvényt egy végtelen dimenziós tér vektorának kell tekinteni, aminek a bázisvektorai a sinkx és a coskx függvények (k egész). A komponenseket úgy kapjuk meg, hogy a függvényt skalárisan megszorozzuk ezekkel a bázisfüggvényekkel (ahogyan a normál térben egy vektor összetevõit úgy kapjuk, hogy skalárisan szorozzuk a bázisvektorokkal). Csak ebben a térben a szorzás egy bonyolultabb dolgot jelent: a függvény és a bázisfüggvény szorzatát még integrálni is kell a periódus intervallumán (majd még elosztani pi-vel). Folytonos függvényeknél ez úgy módosul, hogy a bázisvektorok nem csak diszkrét k-jú sinkx és coskx függvények, hanem a frekvencia folytonos eloszlású lesz, tehát minden sin(omega*x) és cos(omega*x) bázisvektor, és az omega folytonos. Ilyenkor már a függvény sem egy egyszerû összegként áll elõ, hanem egy omega szerinti integrálként, és a spektruma folytonos.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezt átrágom!

Szögfüggvények. Hogyan kell? egy nyeregtetős ház alapja olyan téglalap, amelynek két oldala 15 és 30 m hosszú. Az északi és a déli oldalon a tető síkja a vízszintessel egyaránt 45°-os szöget zár be.

Mekkora a padlástér legnagyobb magassága , ha a padlástérnek a keresztmetszete egy olyan egyenlő szárú háromszög, amelynek alapja 15m?

Legjobb válasz: Ebben a feladatban az a nehéz, hogy megadtak egy csomó adatot, amire nincs szükség. Rá kell jönni, hogy mire van szükség. Ha a háromszög alapja 15m, akkor az, hogy a téglalap másik oldala 30m, nem kell. Szóal csak arról a metszetrõl van szó, ami a keskenyebbik oldalról nézve látszik. Szóval az egyenlõ szárú háromszög alapja 15, a szárai pedig 45 fokos szögben mennek. A magassága kell. Rajzold fel ezt a háromszöget, rajzold be a magasságát (ami ugye felezi az alapot) meg az egyik oldalon alul a sæöget (45°). A magasság és az alap felének a hányadosa lesz egyenlõ valamilyen szögfügvénnyel. Rá fogsz jönni...

Ebben a feladatban az a nehéz, hogy megadtak egy csomó adatot, amire nincs szükség. Rá kell jönni, hogy mire van szükség. Ha a háromszög alapja 15m, akkor az, hogy a téglalap másik oldala 30m, nem kell. Szóal csak arról a metszetrõl van szó, ami a keskenyebbik oldalról nézve látszik. Szóval az egyenlõ szárú háromszög alapja 15, a szárai pedig 45 fokos szögben mennek. A magassága kell. Rajzold fel ezt a háromszöget, rajzold be a magasságát (ami ugye felezi az alapot) meg az egyik oldalon alul a sæöget (45°). A magasság és az alap felének a hányadosa lesz egyenlõ valamilyen szögfügvénnyel. Rá fogsz jönni...
A kérdező hozzászólása: köszönöm, sikerült rájönnöm. :)

Hogyan kell egy csomagot feladni postán?

Elhiszem, hogy hülyének néztek a kérdésem miatt, de még soha nem csináltam ilyet. Egy pólót szeretnék elküldeni. El?ször is hogyan csomagoljam? Milyen bélyeget kell rá venni? Milyen címszavat keressek a postán (tudjátok, hogy melyik ablakhoz menjek)? Mennyibe kerül kb. az egész csomagküldés? Szüleimet azért nem kérdezem meg, mert ajándék lenne. El?re is köszönöm. L/15

Legjobb válasz: Ha össze tudod hajtani picire, akkor levélként is feladhatod, úgy sokkal olcsóbb. Tedd be egy nagyobb borítékba; akármilyen púpos is lesz, 2 kg alatt fel kell venniük levélként (adtam már fel olyan borítékot, amit alig tudtam lezárni, úgy megtömtem, és szó nélkül elfogadták). Lemérik, a tömege alapján meghatározzák az árat. http://posta.hu/static/internet/download/Tarifatabla_2012080.. Ha biztosra akarsz menni, felárért kérheted, hogy ajánlott és/vagy elsõbbségi küldemény legyen, ekkor ki kell töltened mellé egy kis ûrlapot (ez annyiból jó, hogy lesz bizonyítékod arra, hogy feladtad, ha esetleg útközben elveszne). Bélyeget nem kell ráragasztanod, ilyenkor pecsételnek helyette a borítékra.

Ha össze tudod hajtani picire, akkor levélként is feladhatod, úgy sokkal olcsóbb. Tedd be egy nagyobb borítékba; akármilyen púpos is lesz, 2 kg alatt fel kell venniük levélként (adtam már fel olyan borítékot, amit alig tudtam lezárni, úgy megtömtem, és szó nélkül elfogadták). Lemérik, a tömege alapján meghatározzák az árat. http://posta.hu/static/internet/download/Tarifatabla_2012080.. Ha biztosra akarsz menni, felárért kérheted, hogy ajánlott és/vagy elsõbbségi küldemény legyen, ekkor ki kell töltened mellé egy kis ûrlapot (ez annyiból jó, hogy lesz bizonyítékod arra, hogy feladtad, ha esetleg útközben elveszne). Bélyeget nem kell ráragasztanod, ilyenkor pecsételnek helyette a borítékra.
De ha borítékba teszed, akkor elõtte jó vastag nejlonba is tedd bele, és ragaszd le! Hogy ha kiszakad, ne sérüljön... De vannak olyan buborékos borítékok, belül gyárilag van nejlon, és ügyesen leragasztható... Abban a legjobb feladni.

Hogyan kell egy iPad-ot beüzemelni, hogy tudjak iStorból alkalmazásokat letölteni? Kell valami regisztráció, de hol kell azt megcsinálni? Help!

hogy kell ezt a regisztrációt elvégezni? Ha összekötöm az iPadot a laptoppal, ott kell valamit csinálni? Bocs de még sosem volt Apple eszközöm és fogalmam sincs mit kell csinálni hogy ez az izé m?ködjön! köszi!

Legjobb válasz: Ilyen f*szságot, hogy google a barátod. Ez ilyen divat lett mi? MI a bánatnak van az oldal akkor? Na mindegy... Két lehetõséged van. Vagy asztali géprõl iTunesbõl regisztrálsz, vagy egybõl az ipadról. Apple ID amire szükséged van. Bele mész az appstoreba és megpróbálsz letölteni egy alkalmazást, ekkor megkapod a regisztráció lehetõségét. Szükséged lesz bankkártyára is, de ha nem akarsz fizetõs appokat letölteni vagy nem akarod megadni a kártya adataidat akkor egy ingyenes app letöltésével próbáld a regisztrációt mert csak ekkor lesz olyan lehetõség hogy kártya nélkül regelhess. Ha valami nem tiszta akkor privátban küldj egy msn vagy skype elérhetõséget és segítek. Google a barátod. Pf...

Ilyen f*szságot, hogy google a barátod. Ez ilyen divat lett mi? MI a bánatnak van az oldal akkor? Na mindegy... Két lehetõséged van. Vagy asztali géprõl iTunesbõl regisztrálsz, vagy egybõl az ipadról. Apple ID amire szükséged van. Bele mész az appstoreba és megpróbálsz letölteni egy alkalmazást, ekkor megkapod a regisztráció lehetõségét. Szükséged lesz bankkártyára is, de ha nem akarsz fizetõs appokat letölteni vagy nem akarod megadni a kártya adataidat akkor egy ingyenes app letöltésével próbáld a regisztrációt mert csak ekkor lesz olyan lehetõség hogy kártya nélkül regelhess. Ha valami nem tiszta akkor privátban küldj egy msn vagy skype elérhetõséget és segítek. Google a barátod. Pf...
google a barátod :) apple id-t kell csinálnod.
i-Stort nem ismerem, de az Apple Store végigvezet a regisztráción, amikor elõször próbálod meg használni.
Na ez is ilyen blabla szöveg. Istoret nem ismerem. Nem egyértelmû hogy mire gondolt??
Nem vagyok gondolatolvasó. De ha te az vagy, akkor mire gondolt?
10 emberbõl 1, rajtad kívül mindenki tudja hogy az appstore ra gondolt...
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget 79%-os válaszoló, rendes vagy! Megoldottam, sikerült a regisztráció. Hozzá kell szokni, hogy ebben az országban divat bunkónak lenni. annyi IQ-juk sincs az embereknek, hogy rájönnének hogy õk a gyökerek. nahhh mindegyis :)
A kérdező hozzászólása: ja, már azóta felmentél 80%-ra! kösz még1x
Nincs mit :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!