Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell csomagot feladni (22 db)

Hogyan kell csomagot feladni postán?

Még soha nem adtam fel csomagot postán, így nem tudom, hogy hogyan működik ez. Hogyan, mibe kell becsomagolni a tárgyat (pl. könyvek, oldaltáska)? Ha a vevő készpénzben fizeti ki a tárgyat, akkor hogyan kell feladni, hogy biztosan megkapjam a pénzt, utánvétellel? Vagy inkább utalással intézzem a dolgot? Illetve hogyan lehet arra kötelezni a vevőt, h vegye át a postai csomagot, és ne engem terheljen a postai költség? Illetve ajánlottal adjam fel?

Legjobb válasz: Ha elõre utalással történik a dolog, akkor a tárgy árát biztosan megkapom. És a postaköltséget majd az átvételkor. Ez akkor a legjobb?

A kérdező hozzászólása: Ha elõre utalással történik a dolog, akkor a tárgy árát biztosan megkapom. És a postaköltséget majd az átvételkor. Ez akkor a legjobb?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! minden világos

Hogy kell utánvéttel feladni egy kb.3 kg-os csomagot? Mennyibe fog kerülni nekem?

A címzettel abban állapodtunk meg , hogy 6500 ft-ot fizet. (ebben benne van az utánvétes feladás) Biztosan megkapom a pénzem?

Legjobb válasz: Biztos, mert erre a postai feladóvevény a garancia, ugyanis a címzettnek addig nem adják oda a csomagot amíg ki nem fizeti az utánvét összegét. A jelenlegi díjszabásokat pedig a posta honlapján megtalálod. Van kalkulátor ahova beírod a csomag paramétereit és kiadja, hogy mennyi a kézbesítési díj.

Biztos, mert erre a postai feladóvevény a garancia, ugyanis a címzettnek addig nem adják oda a csomagot amíg ki nem fizeti az utánvét összegét. A jelenlegi díjszabásokat pedig a posta honlapján megtalálod. Van kalkulátor ahova beírod a csomag paramétereit és kiadja, hogy mennyi a kézbesítési díj.
A kérdező hozzászólása: Nálam nem akar mûködni a posta kalkulátora:( Ezért kérdeztem itt!
Amúgy 1890 Ft az utánvétes (üzleti, idõgarantált) csomag díja 30kg-ig.

Hogy kell postán utánvétel standard csomagot feladni?

Szeretnék feladni postán utánvétel standard csomagot + törékeny, az érdekelne, hogy ennek a postaköltsége mennyi lenne, illetve a menetét hogy hogy csináljam.

Legjobb válasz: én tavaly sok utánvételes csomagot adtam fel kell hozzá egy rózsaszín papírka, amire felírod a címzettet ha utánvételes 1770Ft a sima, ha törékeny akkor még +320Ft odamész az ablakhoz, megmondod hogy csomagot szeretnél feladni és odaadja a papírt a nõci, megmondja miket kell kitöltened rajta(kb 5 perc)

én tavaly sok utánvételes csomagot adtam fel kell hozzá egy rózsaszín papírka, amire felírod a címzettet ha utánvételes 1770Ft a sima, ha törékeny akkor még +320Ft odamész az ablakhoz, megmondod hogy csomagot szeretnél feladni és odaadja a papírt a nõci, megmondja miket kell kitöltened rajta(kb 5 perc)
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm szépen, ment a zöld kéz! :) Még ennyi lenne a kérdésem, hogy postaköltséget is rá kell számolni az utánvételi árra, vagy azt a posta automatikusan rászámolna nekem?
Automatikusan nem számolja fel. Azt feladásnál jelezned kell, hogy az alap utánvételi összeghez adja hozzá a feladási költséget is, amit aztán a papírra kell írni.


Ha a postán akarok feladni egy csomagot az hogyan működik? Dobozban van, azt még itthon nekem kell becsomagolni, vagy elmegyek a postára és mondom, hogy azt szeretném feladni, és ők becsomagolják?

Vagy mibe kell csomagolni egy dobozt? és hol tudok venni ilyen csomagoló anyagot?Postán? Még sosem adtam fel csomagot.Segítsetek!Köszi.

Legjobb válasz: Különbözõ méretû dobozokat lehet kapni a postán is. Olcsóbban megúszod, ha szét nézel otthon hátha találsz megfelelõ dobozt, vagy kis boltok is szoktak adni. A posta szabályozása úgy szól, hogy a tartalom jellegének megfelelõen kell csomagolni. Ha a tartalom nem tölti ki teljesen a dobozt akkor az üres részeket töltsd ki újságpapírral és nem árt belülre sem egy cím másolat. Leragasztod és megcímzed a dobozt. Ha a súlya nem több mint két kilogramm és valós értéke csak 3-4.000,- Ft akkor ajánlott levélként is feladhatod, akkor is ha csomag alakú. Ha a tartalom törékeny illetve értékesebb akkor csak csomagként és a valós érték feltüntetésével add fel.

Különbözõ méretû dobozokat lehet kapni a postán is. Olcsóbban megúszod, ha szét nézel otthon hátha találsz megfelelõ dobozt, vagy kis boltok is szoktak adni. A posta szabályozása úgy szól, hogy a tartalom jellegének megfelelõen kell csomagolni. Ha a tartalom nem tölti ki teljesen a dobozt akkor az üres részeket töltsd ki újságpapírral és nem árt belülre sem egy cím másolat. Leragasztod és megcímzed a dobozt. Ha a súlya nem több mint két kilogramm és valós értéke csak 3-4.000, - Ft akkor ajánlott levélként is feladhatod, akkor is ha csomag alakú. Ha a tartalom törékeny illetve értékesebb akkor csak csomagként és a valós érték feltüntetésével add fel.
és körül kell kötni zsinórral. A postán csomagfeladó szelvényt kell kérni, és kitölteni. Lehet zsákba, kosárba ilyenekbe is csomagolni, az drágább.

Hogy kell a postán standard csomagot feladni?

Becsomagoltam egy kartondobozba. Erre kell ragasztani valamit? Ki kell tölteni valamilyen papírt?

Legjobb válasz: jónapot kívánok csomagot szeretnék feladni

jónapot kívánok csomagot szeretnék feladni
A postán kapsz szállítólevelet, azt kell kitöltened, és azt fogják ráragasztani.Esetleg a dobozra is érdemes a címzést ráírnod, biztos, ami biztos.

Hogyan kell feladni egy csomagot a postán?

Egy cipõt szeretnék dobozban Be kell csomagolnom? Hogy írjam rá a nevem és a címzettet?

Legjobb válasz: Nem kell feltétlen csomagként feladni, levélként is lehet ugyanúgy dobozban, ha nincs összesen 2 kg. Itt a díjszabás: [link] Ha a dobozon van hely írni, akkor nem kell feltétlen becsomagolni, de leragasztani mindenképpen, jó alaposan. Címzett a jobb alsó részre, mintha levelet címeznél: Gipsz Jakab Karakószörcsög Alma utca 3. 1234 Feladó ugyanilyen formátumban a bal felsõ sarokba.

Nem kell feltétlen csomagként feladni, levélként is lehet ugyanúgy dobozban, ha nincs összesen 2 kg. Itt a díjszabás: [link] Ha a dobozon van hely írni, akkor nem kell feltétlen becsomagolni, de leragasztani mindenképpen, jó alaposan. Címzett a jobb alsó részre, mintha levelet címeznél: Gipsz Jakab Karakószörcsög Alma utca 3. 1234 Feladó ugyanilyen formátumban a bal felsõ sarokba.
Beteszed a cipõt egy dobozba. Általában be szokták még csomagolni a dobozt valamilyen papírba de ha nem akkor alaposan ragaszd körbe széles szalag ragasztóval többször is, hogy véletlenül se nyíljon ki. Ugyan úgy címzed meg, mint egy borítékot. A doboz tetejére bal felsõ sarok: Feladó: Cím: Irányítószám: Jobb alsó sarok: Címzett: Cím: Irányítószám: Ez a legjellemzõbb elrendezés de írhatod bárhová csak el legyen különülve a feladó és a címzett és legyen egyértelmû melyik-melyik és pontos, jól olvasható. A postán odamész a csomag feladáshoz ott adnak egy papírt, amit értelemszerûen kitöltesz /segítenek ha kell/ és megmérik a csomag súlyát. Az ár a súlytól is függ.
Nyilván nem árt papírba becsomagolni meg átkötni, hogy ne tudjon kiesni belõle semmi-
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

Hogy kell utánvételes csomagot feladni?

Fel szeretnék adni egy csomagot, de ennek mi a menete? Ha a vevõ kifizeti az utánvét árát, akkor nekem feladáskor kell valamit fizetnem? És ha megérkezik a pénz, akkor kapok mellé papírt, látni fogják, mi volt az, amit feladtam?

Legjobb válasz: Utánvétes csomagnál bele kell kalkulálnod a feladás költségét is a csomagra irt árba mert azt majd neked kell kifizetned a postán.Vagyis pl 1000ftos árunál nem 1000ftot irsz rá hanem 1000ft+feladás költségét.Mert akkor fogod visszakapni a vevödtõl a postaköltséget is ami te a postán feladáskor kifizettél.Mit akarsz elpostázni utánvéttel?

Utánvétes csomagnál bele kell kalkulálnod a feladás költségét is a csomagra irt árba mert azt majd neked kell kifizetned a postán.Vagyis pl 1000ftos árunál nem 1000ftot irsz rá hanem 1000ft+feladás költségét.Mert akkor fogod visszakapni a vevödtõl a postaköltséget is ami te a postán feladáskor kifizettél.Mit akarsz elpostázni utánvéttel?
A kérdező hozzászólása: Hááát elég nagy csomag...csomó dvd. És nekem kell becsomagolnom?
Hát persze, senki sem fogja helyetted...
A kérdező hozzászólása: És hogyan adjam fel a csomagot, hogy biztosan megkapja a vevõ? (úgy olvastam, hogy valami ajánlott izét kell kérnem...) És mit kell csinálnom, hogy a pénzem NE házhoz hozzák, hanem én mehessekbe érte a postára?

Segítene nekem valaki hogy kell feladni egy csomagot a postán?

Már kb 10 éve nem csináltam ilyen és hirtelen nem tudom hogy a becsomagolt dobozomon bal felső sarokba kell írni a feladó adatait és jobb alsó sarokba a címzet adatait vagy fordítva? vagy csak jobb felső és bal felső helyre kell írni?? egy 2 gb nál kisebb csomagot szeretnék feladni hogy lehet ezt a legolcsóbban? Mert mintha megszünk volna a postai standard vagy mi?!..

Legjobb válasz: 2 gb-t ne postán küldj, interneten olcsóbb (gondolom kg akart lenni). Egyébként címzés, ugyanaz mint a borítéknál: http://www.hhrf.org/ungbereg/pic/boritek-level-cimzes.jpg Azt nem tudom, hogy mi a legolcsóbb mód neve, levélként ez biztos nem fog elmenni, de ha nem kérsz semmi különlegeset akkor úgyis a legolcsóbb módon fogják feladni. A postai díjszabásban persze minden benne van: http://www.posta.hu/static/internet/download/2013_tarifatabl..

2 gb-t ne postán küldj, interneten olcsóbb (gondolom kg akart lenni). Egyébként címzés, ugyanaz mint a borítéknál: http://www.hhrf.org/ungbereg/pic/boritek-level-cimzes.jpg Azt nem tudom, hogy mi a legolcsóbb mód neve, levélként ez biztos nem fog elmenni, de ha nem kérsz semmi különlegeset akkor úgyis a legolcsóbb módon fogják feladni. A postai díjszabásban persze minden benne van: http://www.posta.hu/static/internet/download/2013_tarifatabl..
A kérdező hozzászólása: igen kg ot akartam írni xd csak informatikusként megszokás ez a mértékegység .. Azon gondolkozok hogy levélként elsõbbségivel 1360 FT vagy egyetemes csomagszolgáltatással (sose hallottam még róla eddig standard volt) 1250 FT ajánlottan..
2 kg-ig levélként is elmegy.

Hogyan kell postán csomagot feladni utánvéttel?

Egy pár cip?t szeretnék feladni. Mennyibe kerülne a postaköltség, és kell valami papírt kitölteni?

Legjobb válasz: bemész a postára a becsomagolt cipõvel, és megmondod, hogy EZT SZERETNÉM FELADNI UTÁNVÉTELLEL.

bemész a postára a becsomagolt cipõvel, és megmondod, hogy EZT SZERETNÉM FELADNI UTÁNVÉTELLEL.

Postán hogy kell feladni egy csomagot?

Kb egy fél cipős doboz nagyságú (gondolok itt arra hogy hogyan csomagoljam be? postán lehet-e venni csomagoló papírt ?)vatera miatt van erre szükségem.

Legjobb válasz: Postán nem tudsz csomagolópapirt venni,anélkül viszont nem tudod feladni!

Postán nem tudsz csomagolópapirt venni, anélkül viszont nem tudod feladni!
Nyugodtan becsomagolhatod akár újságpapírba is, nem gond. Viszont ha csak egy fél cipõsdoboznyi méretû, és nincs 2 kg, akkor levélként is feladhatod. Úgy sokkal olcsóbb lehet, pláne ha nem utánvételes. Ragasztasz rá egy fehér papírt, amire a címzést tudod írni. Ha kérdésed van még, segítek szívesen!
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm a válaszokat !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!