Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell csomagot (166 db)

Hogyan kell csomagot postázni?

Az unokatestvéremmel csomagot szeretnénk egymásnak küldeni,de nem tudom hogy kell.Kérlek ne hülyézzetek le emiatt!

Legjobb válasz: Köszönöm a moderátoroknak, hogy a kérdésre teljes mértékben válaszadó oldal linkjét kitörölték. Kédezõ! Írd be a gugliba: "hogyan kell Csomagot feladni belföldön" Az elõ találat lesz.

Köszönöm a moderátoroknak, hogy a kérdésre teljes mértékben válaszadó oldal linkjét kitörölték. Kédezõ! Írd be a gugliba: "hogyan kell Csomagot feladni belföldön" Az elõ találat lesz.

Hogyan kell csomagot küldeni?

Azt tudom hogy postán keresztül de hogy hogyan kell arra lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: a csomagoláson feltünteted a feladót-címzettet aztán kitöltöd a feladóvevényt megmérik a csomagot mert a súly függvényében fizetsz tehát nem kell féltéglával kibélelni a (feltehetõen nagyméretû)papírdobozt,fizetsz és távozol. http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://postakoltseg.uw.hu..

a csomagoláson feltünteted a feladót-címzettet aztán kitöltöd a feladóvevényt megmérik a csomagot mert a súly függvényében fizetsz tehát nem kell féltéglával kibélelni a (feltehetõen nagyméretû)papírdobozt, fizetsz és távozol. http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://postakoltseg.uw.hu..

Hogyan kell csomagot átvenni UPS-en keresztül?

Most küldött el valaki nekem Amerikából egy csomagot az UPS-en keresztül, e-mailen megírta a "tracking code"-ot, de nem tudom, hogy kell átvenni, mivel még nem csináltam. Esetleg valaki tudna segíteni? :S

Legjobb válasz: Majd megerkezik magyarorszagra. Kapsz egy vamolos papirt hogy azt ki kell toltened. Aztan elvamoljak. Utana egy furgonnal kihozza a futar. A honlapjukon sztem fel tudsz a kovetesnel iratkozni mailre es akkor e-mailen kapod h kell nyilatkozatot tenned es az talan meg rovidit is rajta vmit. Nekem dhlnel igy volt anno. Es ezeke a cegek eleg egy kaptafara mukodnek.

Majd megerkezik magyarorszagra. Kapsz egy vamolos papirt hogy azt ki kell toltened. Aztan elvamoljak. Utana egy furgonnal kihozza a futar. A honlapjukon sztem fel tudsz a kovetesnel iratkozni mailre es akkor e-mailen kapod h kell nyilatkozatot tenned es az talan meg rovidit is rajta vmit. Nekem dhlnel igy volt anno. Es ezeke a cegek eleg egy kaptafara mukodnek.
A kérdező hozzászólása: Csak az a gond, hogy elküldtem nekik a kódot és ezt írták vissza e-mailben: Üzenetében sajnos nem találtunk érvényes UPS fuvarlevélszámot. :/ Pedig csak érvényesnek kell lennie, ezt küldte nekem a feladó...
Ird le ide a kovetesi szamot! ( nem tudok vele semmi rosszat csinalni ha attol felnek atvetelhez kell a cimzett szemelyie) Egyebkent nem leheg hogy USPS-szel kuldte? Egy S de total mas rendszer.


Törökországból Magyarországra hogy kell csomagot küldeni?

Van egy ismerõsöm és Törökországból szeretne nekem ajándékot küldeni.Miket kell a csomagon vagy feladásnál feltüntetni?

Hogyan kell csomagot feladni postán?

Még soha nem adtam fel csomagot postán, így nem tudom, hogy hogyan működik ez. Hogyan, mibe kell becsomagolni a tárgyat (pl. könyvek, oldaltáska)? Ha a vevő készpénzben fizeti ki a tárgyat, akkor hogyan kell feladni, hogy biztosan megkapjam a pénzt, utánvétellel? Vagy inkább utalással intézzem a dolgot? Illetve hogyan lehet arra kötelezni a vevőt, h vegye át a postai csomagot, és ne engem terheljen a postai költség? Illetve ajánlottal adjam fel?

Legjobb válasz: Ha elõre utalással történik a dolog, akkor a tárgy árát biztosan megkapom. És a postaköltséget majd az átvételkor. Ez akkor a legjobb?

A kérdező hozzászólása: Ha elõre utalással történik a dolog, akkor a tárgy árát biztosan megkapom. És a postaköltséget majd az átvételkor. Ez akkor a legjobb?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! minden világos
A mini csomag csatornái is beletartoznak a közepes csomagba ( mindig csak a plussz csatornákat sorolják fel a csomagokban)
A kérdező hozzászólása: Akkor jól gondoltam, köszönöm szépen a választ.
igen beletartoznak a mini csomag csatornái is.de például a digi+ csomag csatornáiért már 3000 ft-ot kell fizetni, igaz ezért már adnak 5 újabb csatornát is.

Hogy kell postán utánvétel standard csomagot feladni?

Szeretnék feladni postán utánvétel standard csomagot + törékeny, az érdekelne, hogy ennek a postaköltsége mennyi lenne, illetve a menetét hogy hogy csináljam.

Legjobb válasz: én tavaly sok utánvételes csomagot adtam fel kell hozzá egy rózsaszín papírka, amire felírod a címzettet ha utánvételes 1770Ft a sima, ha törékeny akkor még +320Ft odamész az ablakhoz, megmondod hogy csomagot szeretnél feladni és odaadja a papírt a nõci, megmondja miket kell kitöltened rajta(kb 5 perc)

én tavaly sok utánvételes csomagot adtam fel kell hozzá egy rózsaszín papírka, amire felírod a címzettet ha utánvételes 1770Ft a sima, ha törékeny akkor még +320Ft odamész az ablakhoz, megmondod hogy csomagot szeretnél feladni és odaadja a papírt a nõci, megmondja miket kell kitöltened rajta(kb 5 perc)
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm szépen, ment a zöld kéz! :) Még ennyi lenne a kérdésem, hogy postaköltséget is rá kell számolni az utánvételi árra, vagy azt a posta automatikusan rászámolna nekem?
Automatikusan nem számolja fel. Azt feladásnál jelezned kell, hogy az alap utánvételi összeghez adja hozzá a feladási költséget is, amit aztán a papírra kell írni.

Honkongból akarok csomagot, rendelni nem tudom, hogy kell e vámot fizetni, több terméknél is láttam már ezt a szöveget?

A kérdés adott International Buyers Please Note:

Legjobb válasz: igen, a csomag után vámot kell fizetni az aktuális magyar jogszabályok alapján, további info: www.vam.gov.hu konkrét kérdéseket itt tehetsz fel: http://www.vaminfo.hu/Forum/details/postai-csomag-vamkezelese

igen, a csomag után vámot kell fizetni az aktuális magyar jogszabályok alapján, további info: http://www.vam.gov.hu konkrét kérdéseket itt tehetsz fel: http://www.vaminfo.hu/Forum/details/postai-csomag-vamkezelese
A kérdező hozzászólása: De úgy OTP-set hogy nincs hozzá kártya csak egy virtuális számla mint a paypal
Igen, lehet OTP-s számlát a paypalhoz csatolni...nekem is OTP-s van hozzá csatolva.:)
A kérdező hozzászólása: Még annyit hogy otp-s virtuális számlát lehet hozzácsatolni paypalhez?
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! :D
6000 ft alatt biztos hogy nem vámolják.
A kérdező hozzászólása: Azt kifelejtettem, hogy nem feltétlenül honkongból, hanem e-bayrõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én egy-két ezer forint értékben rendelnék maximum 5. erre is kell vámot fizetni?
Vám csak nagy összegeknél van.
Hát én ezt nem értem. Én eddig mindig mindenhol annyit fizettem, amennyi az összeg + posta. Mindig megkapom, és nem volt még plusz vám, vagy bármi más.

Ha van egy repulojegyem miamiba es parizsban at kell szallnom, akkor az azt jelenti, hogy ott ujra be kell chekolnom vagy csak a security cheken kell atmenne ujra? Azt tudom, hogy a csomagok mennek vegig.

Legjobb válasz: Csak átraknak bennteket egy másik csarnokba, nem kell újra bechekolni, csak átszállni a másik gépre persze beszállókártyával, a csomagokat, pedig automatikus átirányítják.

Csak átraknak bennteket egy másik csarnokba, nem kell újra bechekolni, csak átszállni a másik gépre persze beszállókártyával, a csomagokat, pedig automatikus átirányítják.
Becheckolni csak akkor kell ha ket foglalasi szamod van (hat karakter). Ez csak akkor fordul elo ha kifejezetten igy veszed (pl. ket kulon helyen) ergo igen valoszinutlen hogy ilyened lenne. Ha egy helyen vettel egy Budapest-X utvonalra jegyet akkor vegig feladjak a csomagod. Ezt minden alkalommal mondjak is, es az elso checkinnel megkapod a beszallokartyakat vegig. A biztonsagi ellenorzest viszont lehet hogy nem uszod meg, tipikusan terminalvaltaskor szokott elokerulni a tema. Nagy ugy...
Még is igyekezni kell és gyorsan kapcsolni, mert egyik ismerõsömnek sikerült Párizsban lekésnie a tovább induló gépét. Érdemes utána járni a dolgoknak, megnézni a repülõtér alaprajzát, a menetrendet, és megtanulni szaladni. :) Az õ gépe csak félórát késett, még is rosszul jártak. Szerencsére a késés miatt felengedték õket a következõ gépre.

Ha rendelek internetről valamit, és én azt szeretném hogy a csomag ne házhoz, hanem a postára jöjjön, akkor címnek a postának a címét kell megadni?

És megérkezik a csomag a postára.Bemegyek érte.És mit kell mondanom?

Legjobb válasz: Csomagot nem lehet postán maradóra kérni csak ajánlott levelet (max. 2 kiló).Tehát ha ajl. levelet akarsz postára kérni így kell címeztetni: saját neved posta neve "postán maradó" postahivatal saját irányítószáma de nem minden posta kézbesít:menj be oda ahova kérni akarod és megmondják hogy lehet-e és megadják az irányítószámot is.Amikor megérkezik nem fogsz értesítõt kapni (mivel nem tudják a címedet),neked kell érdeklõdni megérkezett-e már.Csak a címzett veheti fel igazolvánnyal.

Csomagot nem lehet postán maradóra kérni csak ajánlott levelet (max. 2 kiló).Tehát ha ajl. levelet akarsz postára kérni így kell címeztetni: saját neved posta neve "postán maradó" postahivatal saját irányítószáma de nem minden posta kézbesít:menj be oda ahova kérni akarod és megmondják hogy lehet-e és megadják az irányítószámot is.Amikor megérkezik nem fogsz értesítõt kapni (mivel nem tudják a címedet), neked kell érdeklõdni megérkezett-e már.Csak a címzett veheti fel igazolvánnyal.
lehet csomagot is postán maradóra kérni. mivel "mindent az ügyfél érdekében" címszóval sokesetben célszerûbb ha postán maradóra kéri az ügyfél, akkor is pl. ha a címzett tudja elõre hogy nem lesz otthon senki, aki átvehetné a csomagot, a szomszédokban nem bízik, vagy a szomszéd nem akar belefolyni a dolgokba, ezekkel már mind találkoztam. postás vagyok különben, csomagokat is szoktam kézbesíteni.
Gondolom az elõzõ válaszoló kézbesítõ.Mivel minden csomagot házhoz kell szállítania a postának (EU szabályozás) ezért a felvevõk nem vehetnek fel postán maradóra címzett csomagot!Kivéve természetesen a nagyfeladókat (pl. Avon) akikkel külön szerzõdést kötött a posta az általuk feladott csomagok postán történõ kérbesítésérõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!