Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell csiráztatni (17 db)

Hogyan kell csíráztatni? és mi csírázik ki a leghamarabb? Elég ha nedves vattába teszem bele, és kicsírázik?

Legjobb válasz: Bioboltban vegyél csíráztatni valómagot.Rá van írva mindre, hogy kell. Van, amit be kell áztatni pár órára- egy éjszakára (ált. a nagyobb szemûeket), van, amit elég átmosni. Utána mûanyag szövésû szitába vagy csíráztató edénybe kell tenni (a nagyobb szemûeket egyszerûen befõttes üvegben is szoktam csíráztatni). Lényeg, h reggel és este langyos vízzel mosd át, különben tönkremegy, bepenészedik. Mikor kész, papírtörlõn szoktam az utolsó átmosás vizét leitatni, aztán mûa. dobozban megy a hûtõbe. Hamar elfogy. ;) Retek,brokkoli, mustár, vöröskáposzta, voroshagyma- ulyenket ettünk eddig, most zsázsa és tönkölybúza van készülõben. (a zsázsa jó papírtörlõn/ vattán- de ennek a zöldjét kell levágni, az "alja" ottmarad. Ezt napi 1-2x meg szoktam spriccel mi vízzel, míg szépen kinõ. Jó munkát!

Bioboltban vegyél csíráztatni valómagot.Rá van írva mindre, hogy kell. Van, amit be kell áztatni pár órára- egy éjszakára (ált. a nagyobb szemûeket), van, amit elég átmosni. Utána mûanyag szövésû szitába vagy csíráztató edénybe kell tenni (a nagyobb szemûeket egyszerûen befõttes üvegben is szoktam csíráztatni). Lényeg, h reggel és este langyos vízzel mosd át, különben tönkremegy, bepenészedik. Mikor kész, papírtörlõn szoktam az utolsó átmosás vizét leitatni, aztán mûa. dobozban megy a hûtõbe. Hamar elfogy. ;) Retek, brokkoli, mustár, vöröskáposzta, voroshagyma- ulyenket ettünk eddig, most zsázsa és tönkölybúza van készülõben. (a zsázsa jó papírtörlõn/ vattán- de ennek a zöldjét kell levágni, az "alja" ottmarad. Ezt napi 1-2x meg szoktam spriccel mi vízzel, míg szépen kinõ. Jó munkát!
Bab, búza hamar csírázik.Ha van cicád a búzát imádni fogja.

Hogyan kell csíráztatni?

Gyumolcsok magjait lehet?

Legjobb válasz: Én elultettem a boltbam vett citrom magját es.kinõtt. Nem túl mélyre, mindig nyirkos földben kell tartani.

Én elultettem a boltbam vett citrom magját es.kinõtt. Nem túl mélyre, mindig nyirkos földben kell tartani.
Lehet, de nem mindet érdemes. Ha citromot ültetsz, nõ belõle egy vadcitrom, aminek kb. 10 év múlva lesz silány, kicsi termése. Nem véletlenül oltják, és nem magról szaporítják a legtöbb gyümölcsöt.
A kérdező hozzászólása: koszonom

Kaptam szelídgesztenye magokat. Hogyan kell csíráztatni őket, mit igényelnek, mennyi idő alatt csíráznak ki?

Legjobb válasz: Jobb lett volna, ha már kicsírázott, illetve meggyökeresedett pici fácskát kapsz... Így nem biztos, hogy sikerül. De azt csinálnám, hogy pár órára vízben áztatnám, hgoy megszívja magát, aztán a hegyes végénél óvatosan bevágnám a külsõ burkot, hogy könnyebben kijöjjön a csíra majd, utána meg pár centi mélyre kitenném a puha földbe, és hagynám magától alakulni, mint amikor a fa mellette esik le és kinõ....

Jobb lett volna, ha már kicsírázott, illetve meggyökeresedett pici fácskát kapsz... Így nem biztos, hogy sikerül. De azt csinálnám, hogy pár órára vízben áztatnám, hgoy megszívja magát, aztán a hegyes végénél óvatosan bevágnám a külsõ burkot, hogy könnyebben kijöjjön a csíra majd, utána meg pár centi mélyre kitenném a puha földbe, és hagynám magától alakulni, mint amikor a fa mellette esik le és kinõ....


Hogyan kell csíráztatni búzát, árpát stb ha nincs csíráztatóm?

Legjobb válasz: Fogsz egy kistálat bele víz párnapig csíráztatod és ennyi. üres margarinos doboz ezekbe simán lehet.

Fogsz egy kistálat bele víz párnapig csíráztatod és ennyi. üres margarinos doboz ezekbe simán lehet.
A kérdező hozzászólása: És a vizet kell cserélni? nem fog beposhadni?
Mi anno annak idején így tanultuk. Kell -egy kis tálka - egy kis vatta A vattába tedd bele amit csíráztatni akarsz.Takard be vele. A tálkába tegyél vizet, és ebbe tedd bele a vattát hogy át igya a víz. Pár napig hagy benne, idõnként vattát tapogasd meg hogy vizes- e még. Ha kezd száradni akkor önteni kell kis vizet hozzá. Ha nagyon nedves akkor nem kell rá még víz..

Mikulásvirágot hogy kell csíráztatni?

Van mikulásvirágunk és lelett tépve bel?le és vizbe van rakva , azt szeretném kérdezni hogy kikell neki gyökerezni vagy ledugod földbe és magától hajt?

Datolya magot hogy kell csíráztatni?

eáztattam elültettem,locsolom, de nem akar kinőni.

Almamagot szeretnék elültetni, (vagy valamilyen más magot) a kérdésem hogy ezt kell csíráztatni vagy valami? és mennyi ideig?

Legjobb válasz: Általános virágföldbe dugd be kb. egy magnyi mélyre és tartsd nedvesen a földet. Érdemes több magot is elvetni, hogy nagyobb legyen az esélyed. Legfeljebb, ha több is kihajt, késõbb különültetheted õket. Nem tudom, hogy fog-e teremni, ennek kertészetben kell utánaérdeklõdni, lehet, hogy mindenképpen oltani kell késõbb. Sok sikert!

Általános virágföldbe dugd be kb. egy magnyi mélyre és tartsd nedvesen a földet. Érdemes több magot is elvetni, hogy nagyobb legyen az esélyed. Legfeljebb, ha több is kihajt, késõbb különültetheted õket. Nem tudom, hogy fog-e teremni, ennek kertészetben kell utánaérdeklõdni, lehet, hogy mindenképpen oltani kell késõbb. Sok sikert!
na sikerült? :D
A kérdező hozzászólása: köszi:) ) kipróbálom:D

Hogyan kell diót ültetni magról? Csak kiültetem vagy kell csíráztatni is?

Egy oldalon azt olvastam, hogy nyirkos homok között kell csíráztatni.

Legjobb válasz: Nyirkos. laza talajban. Az általad olvasott oldal nyilván azért a homokot javasolja, mert az laza. Feltételezem, hogy valamilyen elõnevelõ edénybe akarod rakni, mert akkor könnyebb észlelni az eredményt. Ha nincs kéznél homok, a TESCO olcsó virágföldje kiválóan alkalmas a csíráztatásra. Megjegyzés: igazán gondoskodó emberke vagy, ha már most gondoskodsz arról, hogy a dédunokáidnak legyen diójuk. Ugyanis van egy mondás, miszerint az ember a diófát nem magának, hanem az unokáinak ülteti. Ha magról ülteted, a dédunokáid fognak szüretelni.

Nyirkos. laza talajban. Az általad olvasott oldal nyilván azért a homokot javasolja, mert az laza. Feltételezem, hogy valamilyen elõnevelõ edénybe akarod rakni, mert akkor könnyebb észlelni az eredményt. Ha nincs kéznél homok, a TESCO olcsó virágföldje kiválóan alkalmas a csíráztatásra. Megjegyzés: igazán gondoskodó emberke vagy, ha már most gondoskodsz arról, hogy a dédunokáidnak legyen diójuk. Ugyanis van egy mondás, miszerint az ember a diófát nem magának, hanem az unokáinak ülteti. Ha magról ülteted, a dédunokáid fognak szüretelni.
A kérdező hozzászólása: Ez a mondás téves. A dió 6-15 év után termõre fordul. Nézz utána a neten. Mellesleg van dióm, ami a fa alatt kelt ki és már terem, pedig nem vagyok nagyon idõs. Csak azt nem én keltettem de ugyanaz, magról kelt. A bolti csemeték pedig 3-4 év alatt termõre fordulnak.
a varjú kipottyantotta a kertünkbe véletlen azóta 3 szép 1 méter magas fiatal diófánk van
A mai remek hibrid fajták már 3-4 év alatt termõre fordulnak, a régebbi 10-15 évvel szemben. Magról is szaporítható (az enyém nemrég bújt ki sima virágföldben, nagy cserépben) elõcsíráztatás nélkül, viszont magról csak kb. 23% esélyed van rá, hogy ugyanolyan remek termése lesz. Ezért szokták a diócsemetéket oltani, akkor biztos az eredmény, magról csak 10-15 év múlva tudod meg, hogy sikerült-e. Szóval ajánlom keress fel inkább egy faiskolát ha biztosra akarsz menni. Egyébként nagyon hasznos növény, fõleg a levele, de használják a belsõ hártyáját rák ellen is, fõleg a gyökeréért pedig fizetnek is az asztalosok. :-)

Hogyan kell magvakat csiráztatni?

Nekem bepenészedett a mag.

Legjobb válasz: Szellõs helyre tedd. És mondjuk nedves homokra, fûrészporra. Nem kell hogy álljon rajta a víz.

Szellõs helyre tedd. És mondjuk nedves homokra, fûrészporra. Nem kell hogy álljon rajta a víz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Lyukas aljú edénybe tedd a magokat, és naponta kétszer öblítsd le vagy áztasd be rövid ideig. Ne legyen lefedve, és ne álljon vízben. Lehet kapni csíráztató tálakat. Nekem egy 4 emeletes van, aminek három tálkája lyukacsos, egy pedig nem, ezt kell legalulra tenni. Igaz, az emeletes csíráztatás nekem nem jött be, mert a közbülsõ tálban lévõ magok bepenészedtek. Azóta külön teszem õket. Korábban egy habtálcát lyukasztgattam ki vékony kötõtûvel, ez is bevált.

Hogy kell a meggymagot csíráztatni? Illetve az almamag is érdekelne.

Legjobb válasz: tavasszal tettem az alma magot a földbe. kihajtott. aztán kiderült hogy jobb egy olványt venni ha a termésre van szüksége az embernek.

tavasszal tettem az alma magot a földbe. kihajtott. aztán kiderült hogy jobb egy olványt venni ha a termésre van szüksége az embernek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!