Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell befizetni (92 db)

Mit jelent az e-számla? És hogyan kell befizetni?

Legjobb válasz: "Mit jelent az e-számla?" E-mailben, vagy egy weboldalon belépve kapod meg a számlát, nem küldik ki postán, papíron. Persze ha kell papír alapon, akkor egyszerûen kinyomtatod. "És hogyan kell befizetni?" Ugyanúgy, mint más számlákat, kivéve, hogy így csekket biztosan nem kapsz, tehát csak az elektronikus fizetés marad: átutalás, csoports beszedés (inkasszó), bankkártyás befizetés, esetleg Paypal, attól függõen, hogy az adott szolgáltatónál melyik érhetõ el.

"Mit jelent az e-számla?" E-mailben, vagy egy weboldalon belépve kapod meg a számlát, nem küldik ki postán, papíron. Persze ha kell papír alapon, akkor egyszerûen kinyomtatod. "És hogyan kell befizetni?" Ugyanúgy, mint más számlákat, kivéve, hogy így csekket biztosan nem kapsz, tehát csak az elektronikus fizetés marad: átutalás, csoports beszedés (inkasszó), bankkártyás befizetés, esetleg Paypal, attól függõen, hogy az adott szolgáltatónál melyik érhetõ el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :)

Hogy kell befizetni a 9 ezer Ft jelentkezési díjat?

Egyetemre való jelentkezésre gondolok. Neten akarom kitölteni, de a pénzt h fizessem be? és hova?

Legjobb válasz: A jelentkezésnél csekkes fizetési lehetõséget választod, és majd a kiküldött csekket kell befizetni( én így csináltam), de lehet utalást is választani, amelyik neked szimpatikusabb.

A jelentkezésnél csekkes fizetési lehetõséget választod, és majd a kiküldött csekket kell befizetni( én így csináltam), de lehet utalást is választani, amelyik neked szimpatikusabb.
kb. áprilisban fog megjönni visszakérdezhetek? igaz, hogy idén csak 5 helyet lehet jelölni?
A kérdező hozzászólása: aztnemtom, de a 9 ezerbe 3 hely van benne

Hol találom meg a Vaterán azt a részt, ahol arról kapok infót, hogy hogyan kell befizetnem a kirótt díjat?

A regisztrációnál meg kellett adni a fizetési formát, és én csekket adtam meg, és azt nem tudom, hogy honnan kell megszerezni a csekket, vagy hogy hogyan kell kitölteni

Legjobb válasz: Idézem: ,,Készpénzbefizetéssel lehetek teljes jogú? Csak a regisztrációnál megadott bankszámláról lehet átutalni az összeget, csekken személyesen nem lehet befizetni azt. " http://www.vatera.hu/segitseg/biztonsagi_regisztracio/keszpe..

Idézem: , , Készpénzbefizetéssel lehetek teljes jogú? Csak a regisztrációnál megadott bankszámláról lehet átutalni az összeget, csekken személyesen nem lehet befizetni azt. " http://www.vatera.hu/segitseg/biztonsagi_regisztracio/keszpe..
A kérdező hozzászólása: amikor én regiztem, akkor még lehetett kérni csekkes díjfizetést.
Lehet csekkes fizetést kérni, de így 300ft+ a csekk. Egyébként postán kiküldik. Vatera-személyes-számlázás-számlázási információk-Itt nézd meg, h jól írtad-e be az adatokat. Ha jók az adatok, és nem kaptad meg a csekket legfelül nyomj rá a segítség feliratra, bal oldalon információk, majd kapcsolatfelvétel. Itt írd meg nekik, h nem kaptál csekket.


Nagyon fontos kérdés! A TB-t ilyen esetben hogy kell befizetnem?

Már egy ideje magam után fizetem a TB-m, de nemrég próbanap címen voltam valahol ahol arra a 3 napra bejelentettek, (egyszerűsített munkaszerződés)! Akkor ezek után most a havi TB-met hogy kell fizetnem? Egész havit fizessek vagy vegyem ki ezt a 3 bejelentett napomat?

Legjobb válasz: Az egészségügyi szolgáltatási járulék 2012-ben 6390 Ft/hó, 213 Ft/nap. Amikor bejelentett jogviszonyban vagy akár 3 napot is, akkor a munkáltató fizeti a tb-t, így neked törthavit kell fizetni, vond le az adott hónap napjaiból a 3 napot és azt szorozd meg 213 Ft-tal, annyit kell abban a hónapban fizetni csekken.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék 2012-ben 6390 Ft/hó, 213 Ft/nap. Amikor bejelentett jogviszonyban vagy akár 3 napot is, akkor a munkáltató fizeti a tb-t, így neked törthavit kell fizetni, vond le az adott hónap napjaiból a 3 napot és azt szorozd meg 213 Ft-tal, annyit kell abban a hónapban fizetni csekken.
A teljes hónapot ki kell fizetned. Akkor kellene levonnod azt a 3 napot, ha "rendes" munkaszerzõdéssel lettél volna foglalkoztatva és vontak volna a béredbõl egészségbiztosítási járulékot. Az egyszerûsített foglalkoztatással nem jön létre biztosítási jogviszony, a TBdet nem rendezi. Ugyanúgy kell fizetned ezekre a napokra is, mintha nem dolgoztál volna. http://www.fvm.gov.hu/doc/upload/200912/2009_clii_tv.pdf 11.§
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó! Én is így gondoltam.. csak nem voltam benne biztos. :(

Navval készítettem a bevallásom, kis fizetnivalóm van. Hogyan kell befizetni?

Legjobb válasz: [link] Keresd ki hogy milyen adót kell fizetned, Személyi jöv. adó, vagy EHO vagy valami járulék stb. stb. fizetheted - utalással a saját számládról, csak ne feledd a közlemény rovatba bevésni az adóazonosító számodat (10 jegyû szám, 8-assal kezdõdik) - bemehetsz az ügyfélszolgálatra és ott kártyával kifizetheted - az ügyfélszolgálaton kérsz csekket és akkor postán

[link] Keresd ki hogy milyen adót kell fizetned, Személyi jöv. adó, vagy EHO vagy valami járulék stb. stb. fizetheted - utalással a saját számládról, csak ne feledd a közlemény rovatba bevésni az adóazonosító számodat (10 jegyû szám, 8-assal kezdõdik) - bemehetsz az ügyfélszolgálatra és ott kártyával kifizetheted - az ügyfélszolgálaton kérsz csekket és akkor postán

Vaterán ha eladok valamit az után az adód hogy kell befizetnem, bemegyek valahova, vagy postán vagy hogyan?

30.000 Ft alatt A leütési érték 6%-a 30.001 Ft és 100.000 Ft között 1.800 Ft plusz a 30.000 Ft fölötti rész 4%-a 100.001 Ft és 200.000 Ft között 4.600 Ft plusz a 100.000 Ft fölötti rész 1,5%-a 200.000 Ft-nál nagyobb leütési érték esetén 6.100 Ft plusz a 200.000 Ft fölötti rész 1%-a

Legjobb válasz: Ezek az adatok a "Sikeres értékesítés utáni jutalékok (BRUTTÓ), melyet az eladó fizet" menüpont alatt vannak feltüntetve, ugye ezek az adókról szólnak, nem pedig arról, hogy a vaterának mennyit kell fizetnem?

A kérdező hozzászólása: Ezek az adatok a "Sikeres értékesítés utáni jutalékok (BRUTTÓ), melyet az eladó fizet" menüpont alatt vannak feltüntetve, ugye ezek az adókról szólnak, nem pedig arról, hogy a vaterának mennyit kell fizetnem?
Nem, ezeket a Vaterának fizeted.
A kérdező hozzászólása: Ez remek... És az adót hogy tudom befizetni az államnak ezek mellett? :S
Az adóbevalláson kell bevallani majd jövõre, és azzal együtt megfizetni átutalással, vagy sárga csekken, amit az APEH ad. Ha nem üzletszerûen adsz el, akkor 200000 Ft jövedelemig adómentes.
Évi 600.000 Ft bevételtõl vagy adóköteles, amit az év végi adóbevallásodban kellene feltüntetned és befizetned. Elméletileg maximum havi 49.999 Ft adómentes jövedelmed lehet Vaterás ingóság-értékesítésbõl, ha semmi mással nem foglalkozol.

Vateránál hogyan kell befizetni a termékdíjat, meg mi az, hogy regisztrációkor át kell utalni 100 Ft-ot a vatera bankszámlájára? ,

Legjobb válasz: Az átutalás csak arra szolgál, hogy megbizonyosodjanak nem kamu számlaszámot írtál be! Késõbb levonják a jutalékból. A jutalékfizetés többféleképpen lehet, és csekket szoktam kérni.

Az átutalás csak arra szolgál, hogy megbizonyosodjanak nem kamu számlaszámot írtál be! Késõbb levonják a jutalékból. A jutalékfizetés többféleképpen lehet, és csekket szoktam kérni.

Az adóbevallással még fizetendő adót (10.544Ft esetemben) hogyan kell befizetni?

Legjobb válasz: Bankszámláról utalhatod: Jogosult neve NAV SZJA beszedési számla Jogosult száma: 10032000 - 06056353 Közlemény rovatba: saját 10 jegyû (leginkább) 8-assal kezdõdõ adóazonosító számodat írd be, különben nem fogják tudni, kinek a javára könyveljék el! Ha utalni nem tudsz, akkor bemégy a legközelebbi NAV kirendeltségre és kérsz csekket. De ha már ott jársz: viheted oda is leadni a bevallásodat, és nem kell a postán sorbanállnod. Ha van bank-kártyád, akkor azzal ott is tudsz fizetni, ebben az esetben a pénzmozgás utáni költség a NAV-ot terheli.

Bankszámláról utalhatod: Jogosult neve NAV SZJA beszedési számla Jogosult száma: 10032000 - 06056353 Közlemény rovatba: saját 10 jegyû (leginkább) 8-assal kezdõdõ adóazonosító számodat írd be, különben nem fogják tudni, kinek a javára könyveljék el! Ha utalni nem tudsz, akkor bemégy a legközelebbi NAV kirendeltségre és kérsz csekket. De ha már ott jársz: viheted oda is leadni a bevallásodat, és nem kell a postán sorbanállnod. Ha van bank-kártyád, akkor azzal ott is tudsz fizetni, ebben az esetben a pénzmozgás utáni költség a NAV-ot terheli.

Hogy kell befizetni a NAV. -nak a háztartási munka utáni regisztrációs díjat?

Nincs bankkártyám.

Legjobb válasz: szerintem a postán kérdezd meg, de lehet a nav-tól kell kérned ilyen célra kiállított csekket

szerintem a postán kérdezd meg, de lehet a nav-tól kell kérned ilyen célra kiállított csekket
Ha csak bankkártyád nincs, de van bankszámlád, akkor átutalhatod a pénzt. Ha bankszámlád sincs, akkor a NAVtól kell kérned csekket a befizetéshez. Vagy személyesen, vagy a honlapjukon megtalálható csekk igénylõ kitöltésével ügyfélkapun, vagy postán keresztül beküldve.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!