Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell babáknak (1254 db)

Hogyan kell babot ültetni?

Ilyen babot szeretnék ültetni bentre egy kis cserépbe.

Legjobb válasz: vegyél a boltba babot.ültesd el egy napos földes helyre a kertedben úgy hogy 3 centiméter föld legyen a bab felett.ültetéskor öntözd meg jól, majd 2 naponta öntözd ha nincs esõ.csak ennyi a dolgod.pár hét mulva már eheted a babod

vegyél a boltba babot.ültesd el egy napos földes helyre a kertedben úgy hogy 3 centiméter föld legyen a bab felett.ültetéskor öntözd meg jól, majd 2 naponta öntözd ha nincs esõ.csak ennyi a dolgod.pár hét mulva már eheted a babod

Hogy kell babát kitörölni a stardollon?

Ha valakinek is van babája a stardollon akinek ruhákat vesz stb.,az irja le,hogy hogy töröljem ki,hogy csinállhassak újat

Legjobb válasz: Ba.szki azt hittem, hogy ez ilyen baba szimulátor, ahol ki kell törölni a seggét XDDD

Ba.szki azt hittem, hogy ez ilyen baba szimulátor, ahol ki kell törölni a seggét XDDD
A kérdező hozzászólása: hehehe nem
Végül sikerült? SEgíts, mert én is törölni akarom!! (a karaktert, nem a seggétXD)
A Help menüben lehet megtalálnoi a választ, ha nem találod akkor írj a moderátornak.

Jókai bablevest szeretnék csinálni hogy magyaráznátok el egy kezdőnek mit hogyan kell? Bab csülök nincs beáztatva a receptek pedig elég bonyolultak. Légysziii valaki a férjemet akarom meglepni!

Legjobb válasz: Helyesbítés: a forró rántást csakis hidegvízzel lehet csomómentesre keverni... A hideg tejfölt,habarást szokás apránként a meleg étel levével elkeverni, az a hõkiegyenlítés. Egy kisebb kézi habverõ,mindkét esetben hasznos lehet a keverésnél.

Helyesbítés: a forró rántást csakis hidegvízzel lehet csomómentesre keverni... A hideg tejfölt, habarást szokás apránként a meleg étel levével elkeverni, az a hõkiegyenlítés. Egy kisebb kézi habverõ, mindkét esetben hasznos lehet a keverésnél.
valóban rövid az idõ, ebbõl csak vacsora lehet. a babot addig is áztatni, a csülköt lehet fõzni. estefele lehet összállítani a levest, a zöldséget is csak akkor beletenni, ha a bab legalább félpuha. Egy csipet szódabikarbóna segíti a bab puhulását. Remélem, azért valahogy sikerül az a meglepi:) )
Hidd el, hogy nekem is csomómentes a levesem, pedig mindig így szoktam csinálni! =o)
Hát áztatás nélkül nehéz lesz, de nem lehetetlen. Ebédre szeretnéd? Mert délre ez már nem lesz kész, akkor hozzá se kezdj! Mosd meg a babot és tedd fel fõni. Alaposan mosd meg a húst is, azt is tedd fel fõni. Én külön szoktam, mivel nem egyszerre puhul meg a kettõ. Ezután vársz, vársz, vársz és ha vártál még, akkor megnézheted, hogy hogy áll a bab, ha félkész állapotban van, akkor hozzáteheted a zöldségeket (krumpli, fokhagyma, vöröshagyma, zöldség, répa) és tovább fõzöd. Nézd meg a húst is, hogy meg van-e puhulva. Vigyázz mert a hús hamarabb megfõ, mint a bab, így azt hamarabb el kell zárnod, vagy késõbb feltenned fõni(mivel azt mondtad kezdõ vagy, ezért írtam, hogy rakd fel egyszerre, hogy ne a húsra kelljen várni). Ha a bab úgy áll, hogy éppen nincs még megfõve, akkor öntsd hozzá a húshoz és a levéhez. Ez fontos, hogy a hús levét nehogy kiöntsd, mert ott vannak benne a finom ízek. Ekkor megvárod, hogy felforrjon és ekkor készítesz bele rántást, ami annyit tesz, hogy zsírom felfuttatsz némi lisztet, habzásig, majd leveszed a tûzrõl és fõszerpaprikát raksz hozzá, ezt úgy rakod a levesbe, hogy a rántáshoz kanalazol némi forró levet és kavargatod (hõkiegyenlítés) és ezt 3-4x megismétled, így nem lesz csomós a levesben a rántás. Ha ez megvan, akkor fõzöd még egy kicsit és beleszaggatod a galuskát, ami nálam a nokedli tésztából készül. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült, de ezt nem lehet röviden elmondani... Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: fokhagymát ne a rántásba? és hány gerezdet?
Ne sajnáld azt a kis fáradságot a csülök felvágásával. sokkal gusztusosabb, ha a levesben darabokban van már, vagy egy tálon szeletelve kínálod mellé, de ez is kivételes eset, mert együtt szokták tálalni, legalábbis szerintem.
Ha neked úgy jobb, akkor nem, csak nem túl higiénikus. Viszont akkor ne hagyd a levesben, hanem tedd ki egy külön tányérra.
A kérdező hozzászólása: mármint egészben hagyom és mindenki vág majd magának...
A kérdező hozzászólása: ha nem vágom fel a csülköt a végén az nem túl nagy baj?
Én nem a rántásba szoktam rakni, hanem a babhoz, de nem rossz úgy sem. Ez attól függ, hogy mennyi babod van... Én általában két-három gerezdet szoktam belerakni egy csomag babba.


Édes burgonyát hogyan kell babának adni és mekkora baba eheti?

Úgy kell csinálni mint a sütőtököt vagy mint a krumplit? 5,5 hónapos baba kaphat már, aki már 4 hete eszik és kiváltottunk már egy étkezést? Vagy várjunk még vele?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem, a fiamnak kb 7 hónapos korában adtam, illetve anyósom készítette el neki...hajában fõtt meg, ha jól emlékszem, és fõtt répával, plusz egy kis fõtt csirkemellel lett megbolondítva...Fiamnak nagyon ízlett, bár õ minden zöldségfélét szívesen evett. Szerintem nyugodtan kipróbálhatod.

Ha jól emlékszem, a fiamnak kb 7 hónapos korában adtam, illetve anyósom készítette el neki...hajában fõtt meg, ha jól emlékszem, és fõtt répával, plusz egy kis fõtt csirkemellel lett megbolondítva...Fiamnak nagyon ízlett, bár õ minden zöldségfélét szívesen evett. Szerintem nyugodtan kipróbálhatod.
Most látom, hogy még 5, 5 hónapos a babád...szóval a csirkemellet még szerintem hanyagolni kellene. De répával adható véleményem szerint. Itt egy hozzátáplálási táblázat, ez hasznos lehet: http://www.milubaba.hu/files/hozzataplalasi_tablazat.pdf
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítségedet! :)

Hogyan kell babot csíráztatni?

Legjobb válasz: A legjobb, ha vites vattát tezsel egy kis tálba/cserépbe, és abba teszed a babszemeket.

A legjobb, ha vites vattát tezsel egy kis tálba/cserépbe, és abba teszed a babszemeket.
Ha a mag még csírázóképes, akkor a külsõ feltételeket kell biztosítani. Ezek: 1. nedvesség 2. levegõ 3. fény 4. megfelelõ hõmérséklet Most én egy kistányérba vattát, vagy papírtörlõt tennék, megnedvesíteném, és egy vastag törölközõt nyolcrét alá-hajtva a fûtõtestre tenném (ne fûtse közvetlenül a fûtõtest, de melegben legyen), és hogy a fényt biztosítsam, mindennek az ablak közelében kéne lennie. Az elpárolgó vizet mindig pótolnám.
A babszemet nedves helyre teszed és nedvesen tartod (nedves papírzsebkendõk közé)... 3-4 nap múlva kicsírázik.
bocs, elírtam : vizes vattát
Nézni is kell, és naponta újból benedvesíteni, de nem annyira, hogy ellepje, mert akkor megfulladhat. Ha már 3-4 cm-re kinõtt, lehet ültetni.

Hogyan kell babanak a kolest elkesziteni?

Legjobb válasz: Vegyél kölespépet, DM-ben is van, saját termék.

Vegyél kölespépet, DM-ben is van, saját termék.

Hogyan kell babáknak a paradicsomos krumlit elkészíteni? Lehet paradicsomlével?

fel kell higítani a paradicsom levet??egybe kell fözni a krukmplival??

Legjobb válasz: Ha paradicsomlével csinálod, akkor megfõzõd a krumplit, ha kész ráöntöd a paradicsom levet, turmixolod és kész. Én a Kecskeméti paradicsomlevét használtam, abban nincs tartósítószer, nem hígitottam. De pont ma azt fõztem én is, viszont rendes paradicsomból. Én a krumpli fõzõvizébe teszek pici sót, ha majdnem puha rádobom a paradicsim húsát héj és mag nélkül, ha az is puha fõzõlével együtt turmixolom.

Ha paradicsomlével csinálod, akkor megfõzõd a krumplit, ha kész ráöntöd a paradicsom levet, turmixolod és kész. Én a Kecskeméti paradicsomlevét használtam, abban nincs tartósítószer, nem hígitottam. De pont ma azt fõztem én is, viszont rendes paradicsomból. Én a krumpli fõzõvizébe teszek pici sót, ha majdnem puha rádobom a paradicsim húsát héj és mag nélkül, ha az is puha fõzõlével együtt turmixolom.
Igen, ez az egyszerûsített verzió. Én mondjuk meg szoktam fõzni a paradicsomot is, de ha erre nincs idõ (mert tényleg elég macerás), akkor a megfõtt krumplira öntöm rá a paradicsom levét (nem szoktam higítani, hiszen a rendes paradicsomot se higítom), és úgy turmixolom le.

Szülés után, aha megmutatják, hogyan kell mellre tenni a babát, utána sikerülni fog egyedül is? Hogyan van helyesen mellre téve a baba? Mire kell figyelni?

Véd?n?m azt mondta, hogy vigyek a kórházba bimbóvéd?t, mert a rossz szopizástól nagyon be tud gyulladni a mell.Nektek hogyan volt ez,volt rá szükség?

Legjobb válasz: Elsõ babám szültem, 1 hétig voltam kórházban. Én szülés után kb. 1 órán belül már próbáltam egyedül mellre tenni a babám, mert olvastam, hogy minél hamarabb, annál jobb. Azt nem tudom, hogy mennyit sikerült neki szopcsizni, de már nyalogatta, ez biztos. :) Kb. 2 nap alatt bedurrant a mellem. Az egyik mellembõl hamar rájöttem, hogy hogyan kell, a másikkal elég sokat bénáztam. Azt mondta erre az adjunktus néni, hogy ez természetes, mint ahogy a jobb és bal kezünket sem egyformán használjuk. Sokszor kértem segítséget a csecsemõs nõvérektõl, õk mindig jöttek, készségesen segítettek. 1 hét alatt belejöttem, mire hazajöttünk, már mindkét mellbõl szoptattam. Bimbóvédõt nem használtam. Az 1 hét alatt a babám vérhólyagot szívott a mellbimbómra, volt hogy úgy szoptattam, hogy potyogtak a könnyeim a fájdalomtól, nem volt kellemes, de összeszorítottam a fogam és csináltam. Mikor elkezdte szopni inkább akkor fájt, aztán néhány perc elteltével csökkent a fájdalom. A lényeg, hogy minél jobban bekapja a bimbót a baba, lehetõleg a bimbóudvar tûnjön el a szájában (nekem nagy a bimbóudvarom, ha azt mind bekapta volna, valószínûleg a torkáig megy :)). Majd meglátod, hogy ahogy a kis ajkához ér a bimbód, vagy az ujjad, õ ösztönösen nyitja majd nagyra a száját, akkor kell betenni a bimbót. Hidd el, bele fogsz jönni, csak légy pozitív! :D Biztos lesznek kezdeti nehézségek, hiszen nem minden baba szopik egyformán, van amelyik egybõl tudja hogy csinálja, van amelyik ügyetlenkedik, van amelyik sosem fog. Azt tartsd szem elõtt, hogy össze kell hangolódnotok, ami idõbe telik, van akinek kevesebb, van akinek több! Könnyû, gyors szülést és boldog, hosszú szopizást kívánok!!!

Elsõ babám szültem, 1 hétig voltam kórházban. Én szülés után kb. 1 órán belül már próbáltam egyedül mellre tenni a babám, mert olvastam, hogy minél hamarabb, annál jobb. Azt nem tudom, hogy mennyit sikerült neki szopcsizni, de már nyalogatta, ez biztos. :) Kb. 2 nap alatt bedurrant a mellem. Az egyik mellembõl hamar rájöttem, hogy hogyan kell, a másikkal elég sokat bénáztam. Azt mondta erre az adjunktus néni, hogy ez természetes, mint ahogy a jobb és bal kezünket sem egyformán használjuk. Sokszor kértem segítséget a csecsemõs nõvérektõl, õk mindig jöttek, készségesen segítettek. 1 hét alatt belejöttem, mire hazajöttünk, már mindkét mellbõl szoptattam. Bimbóvédõt nem használtam. Az 1 hét alatt a babám vérhólyagot szívott a mellbimbómra, volt hogy úgy szoptattam, hogy potyogtak a könnyeim a fájdalomtól, nem volt kellemes, de összeszorítottam a fogam és csináltam. Mikor elkezdte szopni inkább akkor fájt, aztán néhány perc elteltével csökkent a fájdalom. A lényeg, hogy minél jobban bekapja a bimbót a baba, lehetõleg a bimbóudvar tûnjön el a szájában (nekem nagy a bimbóudvarom, ha azt mind bekapta volna, valószínûleg a torkáig megy :) ). Majd meglátod, hogy ahogy a kis ajkához ér a bimbód, vagy az ujjad, õ ösztönösen nyitja majd nagyra a száját, akkor kell betenni a bimbót. Hidd el, bele fogsz jönni, csak légy pozitív! :D Biztos lesznek kezdeti nehézségek, hiszen nem minden baba szopik egyformán, van amelyik egybõl tudja hogy csinálja, van amelyik ügyetlenkedik, van amelyik sosem fog. Azt tartsd szem elõtt, hogy össze kell hangolódnotok, ami idõbe telik, van akinek kevesebb, van akinek több! Könnyû, gyors szülést és boldog, hosszú szopizást kívánok!!!
Amikor mellre teszed és nagyon fáj, akkor biztos, hogy rosszul van a szájában a bimbó. Ilyenkor ki kell venni és újra próbálni. Ha 38-szor, akkor 38-szor. Érezni fogod majd, ha jól van mellre téve, mert akkor csodálatosan masszírozza a nyelvével a bimbót, és nem fáj. Ha viszont rajtad hagyod, amikor rosszul kapta be, és tûröd a fájdalmat, akkor ezzel a kisebesedést és a szoptatás késõbbi sikerességét kockáztatod. Sok sikert!
Hónap végén 1 éves a fiam, még mindig szoptatom. Sosem használtam bimbóvédõt, állítólag nem jó, csak ha nagyon muszáj. Fájt eleinte amíg a bimbó kicsit megedzõdött, de kibírtuk, utána teljesen fájdalommentes lett. (nekem kb 2 hónap). A mellbimbó alsó holdudvarához kell tenni a baba alsó ajkát, ha a bimbóval megcirógatod a száját, kinyitja, határozottan jó mélyre betolod a mellbimbót, hogy szinte a teljes holdudvar a szájában legyen. Így nem dörzsöli a bimbó hegyét a szájpadlása, mert az hátrébb van. A Pampers csinált róla egy videoösszeállítást, nem tudom, le lehet-e tölteni valahonnan. Van benne egy animáció ami nagyon jól megmutatja. Sok sikert!
És a bibmóvédöd nehogy használd! Ostoba védönöd van, hogy ezt tanácsolta!
Nekem sose fájt a szoptatás! Már az elejétöl kezdve jól kapta be, ezért semmilyen fájdalmam nem volt! Arra figyelj, hogy az egész bimbóudvart is bekapja. És igen, ha érzed, hogy fáj, akkor ki kell venni a szájából és ujara próbálni, addig, amig már nem fáj. Nem is értem, hogy mások miért hagyják, hogy kisebesedjen a bimbó! Normális esetben ez nem következik be, ez rossz szopási technikára utal, amit nem szabadna hagyni! 1 éve szoptatok, csak akkor szokott fájni, amikor néha ráharap a fogaival, de még most se sebes és nem fáj.
A kérdező hozzászólása: Köszike mindegyikõtöknek, remélem sikerül is szopiztatni a picit, és hamar belejövünk:) )
szí=szív
Cirógasd meg a baba szája körül a mellbimbóddal, ki fogja nyitni a száját és határozottan dugd be neki, amíg csak lehet. Minél jobban bekapja, annál jobb. Ha fáj, akkor nem jól kapta be, ha szépen van a szájában és rendesen szí is, azt rögtön érezni fogod a pocidban, mert a termelõdõ oxitocin egyrészt segítí a tej ürülését, másrészt viszont segít összehúzni a méhedet és az picit fájni fog. Ne kezd rögtön bimbóvédõvel és az elején ne szoptass túl sokáig, inkább többször tedd mellre. Én sajnos "okosabb" voltam a szülésznõknél és hiába mondták, hogy így az elején max 10 perc egy cici én még ráhúztam egy kicsit, annyira örültem az egésznek, így már másnap tiszta seb volt a mellem és elõ is kellett venni a bimbóvédõt :( Mondjuk nekem icipici mellbimbóm van, valószínûleg egyébként is ez lett volna belõle.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi mendkettõtöknek, sokat segítettetek:)
Talán azért "hagyják mások" , mert nincs olyan tökéletes mellük mint neked és egyébként sem oly tökéletesek mint te. De azért talán így is megérdemlik, hogy szoptassanak, nem?

Ha már rántással, vagy habarással föznék a babámnak azt hogy kell? meilyen ételhez csinálhatok pl. rántást? Zöldségpürék, hus, hogyan? Elég kezdö vagyok

Legjobb válasz: Attól függ, milyen idõs a babád. A hozzátáplálás kezdetén csak rizzsel vagy krumplival kell sûríteni, késõbb el lehet kezdeni rántással vagy habarással csinálni a fõzeléket (attól függõen, hogy milyen fõezlékrõl van szó. Tehát ahogy a felnõtteknek csinálnád. Csak tejet ne tegyél még bele neki, 1 éves korig - ezt helyettesítsd tejföllel vagy natúr joghurttal)Én innen szedtem sok infót, hogyan kell fõzni nagyobb babára: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Babakon.. itt van tipp arra is, hogyan készítsük el ugyanazt a fõzeléket a babának és magunknak.

Attól függ, milyen idõs a babád. A hozzátáplálás kezdetén csak rizzsel vagy krumplival kell sûríteni, késõbb el lehet kezdeni rántással vagy habarással csinálni a fõzeléket (attól függõen, hogy milyen fõezlékrõl van szó. Tehát ahogy a felnõtteknek csinálnád. Csak tejet ne tegyél még bele neki, 1 éves korig - ezt helyettesítsd tejföllel vagy natúr joghurttal)Én innen szedtem sok infót, hogyan kell fõzni nagyobb babára: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Babakon.. itt van tipp arra is, hogyan készítsük el ugyanazt a fõzeléket a babának és magunknak.

Hogy kell melegiteni az anyatejet? Akik fejik es cumisuvegbol adjak a tejet hogy melegititek meg? Meddig lehet hutoben tarolni? Mikor kell lefagyasztani? Mennyit kell adni egyszerre egy 2hetes babanak?

Legjobb válasz: Mikróban tilos. Én ha ilyet csináltam, mindig a cumisüveget állítottam bele forró vízbe, és addig hagytam benne, amíg a kívánt hõmérsékletet el nem éri. (De jóval nagyobb babával, talán elõször 4 hónaposan, amikor el kellett valahova mennem, ahova nem vittem a babát, és hagytam neki tejet otthon) Megkérdezhetem, hogy a két hetes babád miért nem cicibõl kapja?

Mikróban tilos. Én ha ilyet csináltam, mindig a cumisüveget állítottam bele forró vízbe, és addig hagytam benne, amíg a kívánt hõmérsékletet el nem éri. (De jóval nagyobb babával, talán elõször 4 hónaposan, amikor el kellett valahova mennem, ahova nem vittem a babát, és hagytam neki tejet otthon) Megkérdezhetem, hogy a két hetes babád miért nem cicibõl kapja?
És hogy mennyit? Ez jó kérdés, amennyit kér. Ki kell próbálnod, hogy mennyit szopizik kb. ez nagyon változó lehet. Saccra 10-100 ml között, egy ilyen picinél, de ez tényleg függ a súlyától is stb. És persze ilyen picinek nem mindig az éhség miatt szopiznak, hanem hogy kielégüljön a szopó tevékenységük, vagy mert mamaközelre vágynak... elsõ
A kérdező hozzászólása: cicibõl szopizik!!! csak olvastam hogy sokan lefejik és cumisüvegbõl adják a tejet ha el kell menniük valahova. én is ezt szeretném pl ha el kell menni valahova vizsgálatra ami messzebb van.jobb mintha tápszert vinnék. rendelõben pedig nem szeretnék szoptatni...
A kérdező hozzászólása: miért nem lehet mikrózni?
Kimennek az anyatejbõl pont azok a tápanyagok, amitõl anyatej az anyatej! :)
Én szoptattam amíg lehetett, közben fejtem mint egy nem normális, szép mennyiség összegyûlt a fagyasztóban, kis joghurtos poharakban raktam el lefóliázva. Mikor szükség volt rá, akkor fólia le, cumisüvegmelegítõbe be, olyan volt, hogy lehetett állítani a hõmérsékletet. A pohárkának a széle pont megtartotta, így nem kellett félnem, hogy elsüllyed. A fagyasztást úgy csináltam, hogy ha rögtön összegyûlt egy pohárnyi, azt tettem is el, késõbb, amikor már csak keveseket tudtam fejni egyszerre, akkor reggeltõl estig gyûjtögettem, addig a sima hûtõben volt, aztán lefekvés elõtt be a fagyóba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!