Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell az orvost Amikor (34 db)

Hogyan hívják azt az orvost amikor el törik valamid, és be kell gipszelni?

Legjobb válasz: Sebész, de lehet, hogy a traumatológusra gondolsz?

Sebész, de lehet, hogy a traumatológusra gondolsz?
traumatológus (baleseti sebész) csinálja, megröntgeneztet, diagnosztizálja a törést, és elrendeli a megfelelõ gipszelést (esetleg mûtétet, ha nagyon kell), amit többnyire már a mûtõs segédek végeznek, de lehet, hogy a doki.
Mármint nem a mûtétet végzik a mûtõs segédek, hanem a gipszelést mifelénk, bocs, ha félreérthetõ volt:)
szia! Itt az ortopédus végzi ambulánsan. Ha nem kell mûteni, akkor sürgõsségin csinálnak röntgent, és utána gipszelik rögtön.

Hogyan kell felfogadni az orvost? Amikor elküldött uh-ra(mert nálunk az elsőt nem ő csinálja), kérdeztem, ha megvannak az eredmények mehetek e hozzá vissza, azt mondta, menjek nyugodtan.

És pénzt is neki adtam, és magától rendelt vissza 12. heti uh-ra. Akkor most már ? fogadott orvosom, vagy még külön meg kell kérni? Ha igen, mit mondjak neki?

Legjobb válasz: Pl: elvállalná a terhesgondozásomat és a szülésemet? De szerintem így már õ a dokid, fõleg ha ez magánrendelõ volt. Gratula a babához! :o)

Pl: elvállalná a terhesgondozásomat és a szülésemet? De szerintem így már õ a dokid, fõleg ha ez magánrendelõ volt. Gratula a babához! :o)
Egyszerûen meg kell kérdezni hogy mennyiért vállalja a szülést.Abból már eggyértelmû hogy a terhesgondozásra is hozzá fogsz járni.De ha ez magánrendelõ volt, akkor már szerintem eggyértelmû a dolog, hiszen hozzá mentél...De ha már konkrétan a szülésre rákérdezel, akkor 2 legyet ütsz 1 csapásra.Megtudod pontosan mennyiért vállalja, és fel is fogadod egyben..Én legalábbis mindkétszer így csináltam.

Mikor kell szólni az orvosnak hogy szeretném ha ő foglalakozna velem a terhesség alatt? És amikor megkérem akkor illik pénzt adni neki?

Legjobb válasz: Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama

Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama


Mennyibe kerul drogtesztet vegeztetni? A masik fontos kerdesem hogy amikor pisilnem kell a poharkaba akkor nezi az orvos vagy nover ahogy pisilek? Megoldhato hogy mas pisijet kemcsobe rejtve a gatyambol attoltsem?

Legjobb válasz: Orvosa válogatja szerintem. Például doppingteszteken biztos nem tudsz trükközni. Szerintem az orvos felírhatja a tesztet, és akkor ingyenes. De mire fel a nagy trükközés?

Orvosa válogatja szerintem. Például doppingteszteken biztos nem tudsz trükközni. Szerintem az orvos felírhatja a tesztet, és akkor ingyenes. De mire fel a nagy trükközés?
A kérdező hozzászólása: Speed es ecstasyt fogyasztottam par napja. Szulok eszrevettek rajtam masnap, en tagadtam ok visznek drogtesztre..
Miért kell letagadni? Ha voltál olyan "kemény", hogy bevetted, vállald is fel.

Hogy is van ez az orvosin? Ugye 6 év tanulás+2 év rezidensképzés. A rez. Képzés egyetemhez kötött, vagy csak "jelentkezni" kell egy kórháznál, ami akár lehet külföldön is?

Legjobb válasz: Nem. 6 év orvosi, és x év szakképzés, aminek az elsõ két éve (pontosabban 26 hónapja) a rezindensképzés. A szakképzés az 3-6 év. Plusz akár ráépített szakképzés... A kórházak hirdetnek meg rezidensi helyeket, azokra lehet jelentkezni.

Nem. 6 év orvosi, és x év szakképzés, aminek az elsõ két éve (pontosabban 26 hónapja) a rezindensképzés. A szakképzés az 3-6 év. Plusz akár ráépített szakképzés... A kórházak hirdetnek meg rezidensi helyeket, azokra lehet jelentkezni.
es a rezidenskepzes szerzodeshez kotott? szoval olyat lehet csinalni hogy idokozben mashol folytatom?
Tüdõgyulladás .De gondolom, enyhébb fajta.
A kérdező hozzászólása: Nincs lázam, nem fáj a hátam és a mellkasom se csak köhögök.

Mit jelent a laza csípő? Még nem biztos hogy az van a babámnak de amikor született utána ezt mondta az orvos és ultrahangar kell mennünk majd novemberben. Akkor ne is nagyon tornásztassam?

Legjobb válasz: A laza csípõ egy kicsit rosszabb mint a kötött. Igen, nem szabad tornáztatni. Ha elég bátor vagy megnézheted, úgy hogy, a 2. 3. ujjadat a kis popóira teszed oldalt kívülrõl, a hüvelykujjaidat meg a comcsont fejecsére, belül a hajlatban. Egy ici picit megmozgatod a két ujjadat hátul elõre felé, és éerzni fogod hogy mennyire van benne a comcsont feje a vápában. Nagyon picit kell csak csinálni, nehogy kiugorjon. Hasra sem javasolt tenni, pont-e miatt, inkább oldalt vagy háton altasd. Egyébként amúgy is kötöttebbé válik a babák csípõje amig nem tanulnak meg rendesen mozogni, mászni, szóval ne aggódj, biztosan nem lesz semmi baj veletek sem. Gyógytornász anyuka

A laza csípõ egy kicsit rosszabb mint a kötött. Igen, nem szabad tornáztatni. Ha elég bátor vagy megnézheted, úgy hogy, a 2. 3. ujjadat a kis popóira teszed oldalt kívülrõl, a hüvelykujjaidat meg a comcsont fejecsére, belül a hajlatban. Egy ici picit megmozgatod a két ujjadat hátul elõre felé, és éerzni fogod hogy mennyire van benne a comcsont feje a vápában. Nagyon picit kell csak csinálni, nehogy kiugorjon. Hasra sem javasolt tenni, pont-e miatt, inkább oldalt vagy háton altasd. Egyébként amúgy is kötöttebbé válik a babák csípõje amig nem tanulnak meg rendesen mozogni, mászni, szóval ne aggódj, biztosan nem lesz semmi baj veletek sem. Gyógytornász anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszi. Én inkább nem vizgálgatnám. Igazából most picit megijedtem, a torna miatt.Annyit szoktunkhogy biciklizünk meg a két lábát a hasához emelem, ami a kaki miatt viszont nagyon jó.Akkor most ártottam neki? És ha valóban laza azzal mit csinálnak?
Szió! A doki terpeszpelenkát nem javasolt? Az én lányomnak fejletlen volt a csípõmagja, és az ortopéd orvos a betétes rugit javasoltam, mivel a terpesztartás serkenti a csontmag fejlõdését. Az elõttem szóló biztos, hogy szakszerûbben el tudja magyarázni, hogy miért. A lényeg, hogy használ a dolog, mert 4 hét alat kifejlõdött a csípõmag. Ja, és a terpeszpelus nem hagyja, hogy "kicsússzon" a helyérõl a csípõje, fixen tartja azt. http://www.babanet.hu/termek/terpeszpelenka/terpeszpelenka.htm - mi ezt a fajta terpesz pelust haszáltuk. Ja, és egyáltalán nem viselte meg a lányomat a rugi viselése. Jó babázást! Zita (23 hetes baba anyukája)
A kérdező hozzászólása: Szia. nem javasoltak semmit mert csak novemberben megyünk uhra.Gondolom ha van valami akkor azt ott mondani fogják.Eddig csak a kórházban mondták ezt mielõtt hazajöttünk volna.

Amikor először nézik meg, hogy milyen fogszabályzó kell akkor a többi vizsgálaton is ugyan az az orvos lesz mint aki először megnézte?

Legjobb válasz: Általános fogorvos csak beutalót adhat fogszabályzásra, az összes többit a fogszabályzós szakorvos csinálja. Persze az általános (vagy gyermek) fogorvosnak is tudnia kell hogy milyen készülékre lehet szükséged, de a típust végsõsoron a fogszabályzáson döntik el, illetve készítik el.

Általános fogorvos csak beutalót adhat fogszabályzásra, az összes többit a fogszabályzós szakorvos csinálja. Persze az általános (vagy gyermek) fogorvosnak is tudnia kell hogy milyen készülékre lehet szükséged, de a típust végsõsoron a fogszabályzáson döntik el, illetve készítik el.
ja és a késõbbiekben az aktiválást (a készülék csiszolása, ívcsere...) is a fogszabályzáson csinálják.
A kérdező hozzászólása: Igen, de már voltam szakorvosnál. De aki ott nézett õ lesz végig az orvosom?
Persz hogy õ, kimás lenne?
A kérdező hozzászólása: Hát egy másik ott dolgozó orvos :D de akkor jó. :)
Egy beteggel csak egy fogszabályzós fogorvos foglalkozik, õ tudja hogy milyen volt az eredeti állapot, hogy milyen technikát tervez be stb. Nem szokás átengedni a beteget más orvosnak, mert például honnan tudná a másik hogy milyen röntgent csináltak eddig nálad, mi volt pontosan az eredeti diagnózis... Sok orvos attól is hülyét kap, ha valaki más hozzányúl az eszközeihez, fogóihoz.
Ami még elõfordulhat hogy az adott orvos rezidense (tanítványa) lát el, de akkor is ott van személyesen az eredeti fogorvos.
A kérdező hozzászólása: EZ AAAAZ!:D

Minecraft hoz értő ember segitségét várnám aki tudja hogyan kell pénzt be tenni orvost kovácsot stb. boltokat. Jah és még azt hogy Crackel Minecraftba hogyan kell másik skint tenni amit mások is látna?

"GOOGLE" válaszokat nem szeretnék meglátni mivel már kerestem éjt nappallá téve.

Legjobb válasz: Jah Online Serverre szeretném ezeket köszi a választ elõre is

A kérdező hozzászólása: Jah Online Serverre szeretném ezeket köszi a választ elõre is
játszál magyar minecraftal http://hu-minecraft.net/index.php?oldal=szerverlista itt lehet skint berakni a skint pedig onnan hogy beirod google-be ho skindex és ott lesz egy csomó utána a magyar minecraftba a profil menüpnt és kinézet feltöltés (a többi magától értetödik
orvos? kovács? ha már a magyar kliensnél járunk, letöltöd a szervert és pluginnak berakod a Citisens plugin! (Citizensrõl részletesebben itt: http://forums.bukkit.org/threads/fun-citizens-v1-2-human-npc.. )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!