Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell az orvost Amikor (36 db)

Hogyan hívják azt az orvost amikor el törik valamid, és be kell gipszelni?

Legjobb válasz: Sebész, de lehet, hogy a traumatológusra gondolsz?

Sebész, de lehet, hogy a traumatológusra gondolsz?
traumatológus (baleseti sebész) csinálja, megröntgeneztet, diagnosztizálja a törést, és elrendeli a megfelelõ gipszelést (esetleg mûtétet, ha nagyon kell), amit többnyire már a mûtõs segédek végeznek, de lehet, hogy a doki.
Mármint nem a mûtétet végzik a mûtõs segédek, hanem a gipszelést mifelénk, bocs, ha félreérthetõ volt:)
szia! Itt az ortopédus végzi ambulánsan. Ha nem kell mûteni, akkor sürgõsségin csinálnak röntgent, és utána gipszelik rögtön.

Hogyan kell felfogadni az orvost? Amikor elküldött uh-ra(mert nálunk az elsőt nem ő csinálja), kérdeztem, ha megvannak az eredmények mehetek e hozzá vissza, azt mondta, menjek nyugodtan.

És pénzt is neki adtam, és magától rendelt vissza 12. heti uh-ra. Akkor most már ? fogadott orvosom, vagy még külön meg kell kérni? Ha igen, mit mondjak neki?

Legjobb válasz: Pl: elvállalná a terhesgondozásomat és a szülésemet? De szerintem így már õ a dokid, fõleg ha ez magánrendelõ volt. Gratula a babához! :o)

Pl: elvállalná a terhesgondozásomat és a szülésemet? De szerintem így már õ a dokid, fõleg ha ez magánrendelõ volt. Gratula a babához! :o)
Egyszerûen meg kell kérdezni hogy mennyiért vállalja a szülést.Abból már eggyértelmû hogy a terhesgondozásra is hozzá fogsz járni.De ha ez magánrendelõ volt, akkor már szerintem eggyértelmû a dolog, hiszen hozzá mentél...De ha már konkrétan a szülésre rákérdezel, akkor 2 legyet ütsz 1 csapásra.Megtudod pontosan mennyiért vállalja, és fel is fogadod egyben..Én legalábbis mindkétszer így csináltam.

Sztreptokokuszom van vagy szafilokokuszom nemtudom de ezekre kapható olyan gyógyszer a patikába amit nem kell, hogy az orvos kiírjon?

A tesóm volt dokinál és vettek törletet a torkából.

Legjobb válasz: Ha neked is az van, akkor jobb lenne, ha elmennél orvoshoz, mert erre lehet, hogy antibiotikum kell, azt viszont nem kapsz recept nélkül. Egyedül egy szopogató tabletta van, ami antibiotikumot is tartalmaz, és recept nélkül kapható, ez az: [link] Ez viszont nem biztos, hogy rendbehoz.

Ha neked is az van, akkor jobb lenne, ha elmennél orvoshoz, mert erre lehet, hogy antibiotikum kell, azt viszont nem kapsz recept nélkül. Egyedül egy szopogató tabletta van, ami antibiotikumot is tartalmaz, és recept nélkül kapható, ez az: [link] Ez viszont nem biztos, hogy rendbehoz.
nem, ezekhez mindneképp orvosi ajánlás kell, ez nem játék....
A kérdező hozzászólása: A tünetek alapján a strepto vagy a másik lehet nekem? Mi lesz ha nem megyek el dokihoz mert szégyellem magam elõtte mert én egy senki vagyok.
A kérdező hozzászólása: És ez meggyógyíthat? Propoliszt.
Ezek baktériumok, nem vírusok. Gondolom Streptococcus és Staphylococcus akart lenni amit írtál. Ezek többfélék is lehetnek (alcsoportok vannak: pl. Srteptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus stb stb). Az általad írt antibiotikum penicillin származék, általában mindkét baktériumtörzsre jó amit írtál. Csak akkor menj el orvoshoz, ha rosszabbul leszel: jobban fáj a torkod, köhögsz, lázasodsz. Addig iszogass langyos teát propolisszal. Vény nélkül nem lehet hozzájutni az antibiotikumokhoz.

Mikor kell szólni az orvosnak hogy szeretném ha ő foglalakozna velem a terhesség alatt? És amikor megkérem akkor illik pénzt adni neki?

Legjobb válasz: Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama

Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama

Mennyibe kerul drogtesztet vegeztetni? A masik fontos kerdesem hogy amikor pisilnem kell a poharkaba akkor nezi az orvos vagy nover ahogy pisilek? Megoldhato hogy mas pisijet kemcsobe rejtve a gatyambol attoltsem?

Legjobb válasz: Orvosa válogatja szerintem. Például doppingteszteken biztos nem tudsz trükközni. Szerintem az orvos felírhatja a tesztet, és akkor ingyenes. De mire fel a nagy trükközés?

Orvosa válogatja szerintem. Például doppingteszteken biztos nem tudsz trükközni. Szerintem az orvos felírhatja a tesztet, és akkor ingyenes. De mire fel a nagy trükközés?
A kérdező hozzászólása: Speed es ecstasyt fogyasztottam par napja. Szulok eszrevettek rajtam masnap, en tagadtam ok visznek drogtesztre..
Miért kell letagadni? Ha voltál olyan "kemény", hogy bevetted, vállald is fel.

Hogy is van ez az orvosin? Ugye 6 év tanulás+2 év rezidensképzés. A rez. Képzés egyetemhez kötött, vagy csak "jelentkezni" kell egy kórháznál, ami akár lehet külföldön is?

Legjobb válasz: Nem. 6 év orvosi, és x év szakképzés, aminek az elsõ két éve (pontosabban 26 hónapja) a rezindensképzés. A szakképzés az 3-6 év. Plusz akár ráépített szakképzés... A kórházak hirdetnek meg rezidensi helyeket, azokra lehet jelentkezni.

Nem. 6 év orvosi, és x év szakképzés, aminek az elsõ két éve (pontosabban 26 hónapja) a rezindensképzés. A szakképzés az 3-6 év. Plusz akár ráépített szakképzés... A kórházak hirdetnek meg rezidensi helyeket, azokra lehet jelentkezni.
es a rezidenskepzes szerzodeshez kotott? szoval olyat lehet csinalni hogy idokozben mashol folytatom?
Tüdõgyulladás .De gondolom, enyhébb fajta.
A kérdező hozzászólása: Nincs lázam, nem fáj a hátam és a mellkasom se csak köhögök.

Mit jelent a laza csípő? Még nem biztos hogy az van a babámnak de amikor született utána ezt mondta az orvos és ultrahangar kell mennünk majd novemberben. Akkor ne is nagyon tornásztassam?

Legjobb válasz: A laza csípõ egy kicsit rosszabb mint a kötött. Igen, nem szabad tornáztatni. Ha elég bátor vagy megnézheted, úgy hogy, a 2. 3. ujjadat a kis popóira teszed oldalt kívülrõl, a hüvelykujjaidat meg a comcsont fejecsére, belül a hajlatban. Egy ici picit megmozgatod a két ujjadat hátul elõre felé, és éerzni fogod hogy mennyire van benne a comcsont feje a vápában. Nagyon picit kell csak csinálni, nehogy kiugorjon. Hasra sem javasolt tenni, pont-e miatt, inkább oldalt vagy háton altasd. Egyébként amúgy is kötöttebbé válik a babák csípõje amig nem tanulnak meg rendesen mozogni, mászni, szóval ne aggódj, biztosan nem lesz semmi baj veletek sem. Gyógytornász anyuka

A laza csípõ egy kicsit rosszabb mint a kötött. Igen, nem szabad tornáztatni. Ha elég bátor vagy megnézheted, úgy hogy, a 2. 3. ujjadat a kis popóira teszed oldalt kívülrõl, a hüvelykujjaidat meg a comcsont fejecsére, belül a hajlatban. Egy ici picit megmozgatod a két ujjadat hátul elõre felé, és éerzni fogod hogy mennyire van benne a comcsont feje a vápában. Nagyon picit kell csak csinálni, nehogy kiugorjon. Hasra sem javasolt tenni, pont-e miatt, inkább oldalt vagy háton altasd. Egyébként amúgy is kötöttebbé válik a babák csípõje amig nem tanulnak meg rendesen mozogni, mászni, szóval ne aggódj, biztosan nem lesz semmi baj veletek sem. Gyógytornász anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszi. Én inkább nem vizgálgatnám. Igazából most picit megijedtem, a torna miatt.Annyit szoktunkhogy biciklizünk meg a két lábát a hasához emelem, ami a kaki miatt viszont nagyon jó.Akkor most ártottam neki? És ha valóban laza azzal mit csinálnak?
Szió! A doki terpeszpelenkát nem javasolt? Az én lányomnak fejletlen volt a csípõmagja, és az ortopéd orvos a betétes rugit javasoltam, mivel a terpesztartás serkenti a csontmag fejlõdését. Az elõttem szóló biztos, hogy szakszerûbben el tudja magyarázni, hogy miért. A lényeg, hogy használ a dolog, mert 4 hét alat kifejlõdött a csípõmag. Ja, és a terpeszpelus nem hagyja, hogy "kicsússzon" a helyérõl a csípõje, fixen tartja azt. http://www.babanet.hu/termek/terpeszpelenka/terpeszpelenka.htm - mi ezt a fajta terpesz pelust haszáltuk. Ja, és egyáltalán nem viselte meg a lányomat a rugi viselése. Jó babázást! Zita (23 hetes baba anyukája)
A kérdező hozzászólása: Szia. nem javasoltak semmit mert csak novemberben megyünk uhra.Gondolom ha van valami akkor azt ott mondani fogják.Eddig csak a kórházban mondták ezt mielõtt hazajöttünk volna.

Amikor megkérdezi az orvos, hogy mikor volt az utolsó menstruáció, akkor a legutolsó vérzéses napot kell mondani vagy a legutóbbi menstruáció első napját?

Legjobb válasz: Tõlem úgy kérdezte az asszisztens nõ, hogy az utolsó menstruáció elsõ napja mikor volt? Szóval szerintem az elsõ nap kell. Nekem azért rágták ennyire a számba, mert elõször voltam, és az idegességtõl még a lakcímemet sem tudtam hirtelen mondani. De ha csak simán csak azt kérdezi, hogy mikor volt az utolsó menstruáció, akkor mond azt, hogy pl.: szeptember 2-7, aztán akkor õ eldönti, hogy melyik infóra van szüksége.

Tõlem úgy kérdezte az asszisztens nõ, hogy az utolsó menstruáció elsõ napja mikor volt? Szóval szerintem az elsõ nap kell. Nekem azért rágták ennyire a számba, mert elõször voltam, és az idegességtõl még a lakcímemet sem tudtam hirtelen mondani. De ha csak simán csak azt kérdezi, hogy mikor volt az utolsó menstruáció, akkor mond azt, hogy pl.: szeptember 2-7, aztán akkor õ eldönti, hogy melyik infóra van szüksége.
A legutóbbi menstruáció elsõ napját. Ezért jó, ha mindig megjelölöd a naptáradban, mert így azt is látod, milyen hosszúak a ciklusaid.
legutóbbi menstruáció elsõ napját
Mindig az utolsó menstruációd elsõ napját kérdezi ilyenkor az orvos!
utóbi mensi elsõ napja kell, nem a ciklus, mint az elsõ írta

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!