Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell az orvost (435 db)

Milyen diploma szükséges ahhoz hogy valaki orvos jogász legyen? Mindenképpen kell az orvosi diploma vagy elég csak a jogász?

Legjobb válasz: Így ahogy mondta elõbb orvosi aztán jogi diploma. Szóval mindkettõ kell.

Így ahogy mondta elõbb orvosi aztán jogi diploma. Szóval mindkettõ kell.
Szerintem lehet, jogász diploma után kiegészítõ szakirányú képzés kell, szerintem van egészségügyi szakjogász. Nézd meg pl. DE vagy ME-ÁJK oldalon, ott mintha láttam volna ilyesmit. De neki is le kell szakvizsgázni, aztán pl. ügyvédként eü. pereket vállalhat. Nagyon kevés van ezekbõl Mo-on, az emberek félnek az orvosokat beperelni, pedig rengeteg mûhiba van. Állítólag nem lehet bizonyítani, vagy nehéz, de szerintem ez csak duma.

Mi kell ahhoz hogy felvegyenek az orvosi egyetemre?

Milyen tantárgyakakból kell kimagaslóan teljesíteni, és milyen adottságok kellenek hozzá?

Legjobb válasz: "kémiát minek kell tudni?" Már bocs, de ez is hasonló szintû kérdés, mint az hogy lehet-e valaki orvos úgy hogy nem birja a vért...

"kémiát minek kell tudni?" Már bocs, de ez is hasonló szintû kérdés, mint az hogy lehet-e valaki orvos úgy hogy nem birja a vért...
Másik megközelítés: Minek kell megtanulni mindent történelembõl, ha csak a 2. világháború érdekel? Azért, mert az elõzõ korok eseményeinek ismerete nélkül csak az tudod, hogy mi történt a háborúban, azt nem, hogy miért. Az orvoslást sem lehet a mûtõasztalnál kezdeni, meg kell tanulni, hogyan épül fel a szervezet, mi zajlik a testünkben és miért, mivel és hogyan befolyásolható a mûködés és még sorolhatnám, de szerintem te se gondoltad komolyan a kérdést...
Biológia és kémia kell hozzá. Felvételizni kell két emelt szintûbõl (az említett kettõ javasol). Sokat kell tanulni, és annyit keres egy orvos, amennyi a fizetsége.
A kérdező hozzászólása: ja és kb mennyit keres egy jó orvos?
Biológia és kémia vagyfizika emelt szintû érettségi, nagyon jó eredménnyel. Plusz elszántság, kitartás, állóképesség, jó memória és még sorolhatnám. És természetesen ez nem csak egy munka, hanem életcél, hivatás. Csak azért nem érdemes orvosira jelentkezni, hogy a késõbbiekben milliomos legyél, mert a jelenlegi helyzetben, ilyen fizetés mellett lehetetlen. Persze külföldön nagyobb eséllyel kap valaki jól fizetõ állást, csak a 12 milliót is vissza kell fizetni... Jut eszembe: olvastam már itt olyan kérdést is, hogy ha valaki nem bírja a vér látványát, lehet -e még orvos... Azt hiszem a válasz erre egyértelmû, remélem neked van egy kis önkritikád.
A kérdező hozzászólása: kémiát minek kell tudni?
tegyél le az orvosiról:) Én nem azt mondom, hogy a pénz nem szól bele a karrierválasztásba, de... orvosinál ez olyan, mint amikor kutyavásárlásnál felhívsz egy rangos tenyészetet, és az az elsõ kérdésed, hogy mennyi pénzbe fáj egy kölyök. Nem kultiválják:) Egyébként nem éri meg. Vannak szakmák, amelyek sokkal jobban fizetnek, és sokkal kevesebb szenvedés az áruk. Keress ilyet. Amúgy minek a kémia? Elsõ szemeszterben orvosi kémia, másodiktól biokémia, harmadiktól orvosi élettan. Kémia, kémia, kémia :) Én emelteztem belõle, de még így sem egyszerûbb. itt jegyezném meg, hogy szerény véleményem szerint ajánlottabb kémiából érettségizni, mivel egy alapos kémiai háttér inkább megkönnyíti az életedet orvosin, mint a fizikai. Az orvosi fizika nem túl nehéz, jól tanítják és úgyis tele van olyan dologgal, amirõl itt hallasz elõször (a többit meg gyorsan át lehet futni középiskolai könyvekben). Kémia súlyosabb. Elsõéves orvostanhallgató.

Miért érezzük azt, hogy fizetnünk kell az orvosnak, pedig lehet, hogy nincs is ott a szülés elejétől a végéig? Vagy miért "kell" egyáltalán fizetni, hiszen a fizetésemen kívül én sem kapok az ügyfelektől semmit pluszba (nem is várom el).

Legjobb válasz: Jó a kérdés! Engem is zavar a dolog.Fõleg, ha kiszámolod az 1 hónap alatt zsebbe kapott pénzt...durva. Pedig még fel is esküdtek a gyógyításra. Ami nagyon tetszik. azt hallottam hogy a Tapolcai kórházba(lombikkal is foglalkoznak) aláíratnak egy nyilatkozatot a beteggel, hogy nem ad pénz és, hogy az orvosok nem kérnek és nem is várják el a hálapénz,és hogy anélkül is lelkiismeretesen ellátják a beteget stb. Jó lenne, ha máshol is így mûködne.

Jó a kérdés! Engem is zavar a dolog.Fõleg, ha kiszámolod az 1 hónap alatt zsebbe kapott pénzt...durva. Pedig még fel is esküdtek a gyógyításra. Ami nagyon tetszik. azt hallottam hogy a Tapolcai kórházba(lombikkal is foglalkoznak) aláíratnak egy nyilatkozatot a beteggel, hogy nem ad pénz és, hogy az orvosok nem kérnek és nem is várják el a hálapénz, és hogy anélkül is lelkiismeretesen ellátják a beteget stb. Jó lenne, ha máshol is így mûködne.
Elsõnek: és mikor többtízezret kifizet a kismama, aztán mégsem a várt ellátást kaja? Pl. nem megy be a fogadott orvos, vagy le sem tojja, stb. Mert ilyeneket is hallani! Akkor pedig felesleges pénzkidobás volt.
Jav: kaja=kapja
Elsõ vagyok, én megbiztam a fizetett dokimban, de igen, ilyen is van, hogy elõre kér pénzt, és nem megy be. Az enyém szerencsére nem ilyen volt, és utólag kérte, mondta, hogy elõbb látnia kell, hogy minden rendben van.
10:55 vagyok 11:10-nek: Sajnálom! De sajnos sokszor a fizetés ellenére is megtörténik a baj. Én azt hiszem, hogy szerencse kérdése. Sajnos. Egyébként szerintem problémamentes szülésnél a szülésznõnek van sokkal nagyobb szerepe, tehát érdemesebb õt felfogadni.
Én inkább fizetek, mert a többi dokitol egyenesen rettegek!
Én úgy tapasztaltam, hogy sok orvos elvárja a hálapénzt. Az elõre adott "foglalkozz velem" pénznek nagyon ellene vagyok, mert többször hallani, hogy zsebre rakja a doki a pénzt, és [email protected] rád. Az utólagos hálapénznek is ellene vagyok, de vannak esetek, amikor az ember úgy érzi, hogy a háláját ilyen módon szeretné kifejezni. Én ügyeletesnél szültem császárral, és ez az orvos többet foglalkozott velem a mûtét alatt és a bent töltött napok alatt is, mint azokkal, akiknek fogadott orvosuk volt. Ezért adtam pénzt varratszedéskor.
Én nem érzem, nem is fizetek. :)
Én azért éreztem úgy, hogy fizetnem kell, mert nem egy példát olvastam, hogy az ügyeletes orvosok és nõvérek hogyan nem látták el a szülõ kismamát, nem azt a szolgáltatást kapta, amit amúgy az orvosi etika diktálna. A gond az, hogy én egyedül nem csinálhatok forradalmat, azaz nem akartam a saját szülés élményemet és a baba elsõ óráit azzal elrontani, hogy esetleg egy lelkiismeretlen orvost kapunk. Kivételek vannak persze, de olyan, mint az orosz rulett, az utólagos panasszal meg nem sokra megyek. Egyetértek amúgy veled, a fizetésért dolgozni kell, ezért kapjuk, a minõség biztositása pedig az illetõ fõnökének a felelõssége lenne, aki szintén a fizetéséért kellene, hogy dolgozzon, nem a csúszópénzekért.
10:55-ösnek. Én is így gondolkoztam, meg is lett a baj... A kérdésre válaszolva, azért mert ha nem fizetünk akkor nem bíztos, hogy azt az ellátást kapjuk ami járna. Hiába a Hippokratészi eskü... Alig van orvos aki betartja...
Szia! Nálam két aranyszabály van: a nõgyógyászomhoz, fogorvosomhoz tíz körömmel ragaszkodom. Egyik sem maszek, mind a kettõ sztk-s, de még ha a halálomon vagyok, akkor sem megyek máshoz. Nagy nehezen találtam meg mindkettõt, nem eresztem õket :) Én azért éreztem úgy, hogy "kell", mert elég problémás volt az elsõ terhességem, nagyon nem akartam az elejétõl a végéig az ügyeletesnek elmesélni, hogy mi is van, volt a terhesség alatt. Ugyanis hiába a kiskönyv, meg a marha nagy adminisztráció, a kutya nem nézte meg se a kiskönyvet, se az abba át nem vezetett leleteket. És miért is kérném ingyen, hogy bekocogjon, ha eljön az idõ a szülésre? Nem az én hálapénzembõl fog magának csilivili palotát venni, de ettõl függetlenül majdnem az elsõ perctõl az utolsó utáni percig velem volt.
A kérdező hozzászólása: Ezt a tapolcai dolgot még nem is hallottam, de szimpatikus kezdeményezés. Legjobb barátnõmnek fogadott orvosa volt, aki nem ment be a szülésre, ezért a szülésznõnek adtak pénzt. Nem hiszitek el, de a szülés utáni napon bement a doki, és nem célozgatott, hanem megkérdezte, hogy hol a pénz. Én ezen teljesen kiakadtam...

Ha sebész szeretnék lenni. Hány pont kell körülbelül, hogy felvegyenek az orvosi egyetemre?

Legjobb válasz: Ha nem sebész akarsz lenni, hanem egyéb orvos akkor is ugyanannyi kell:) amúgy attól függ melyik egyetemre, SOTE tavaly 434 volt, a többi meg 418 körül, azt hiszem.

Ha nem sebész akarsz lenni, hanem egyéb orvos akkor is ugyanannyi kell:) amúgy attól függ melyik egyetemre, SOTE tavaly 434 volt, a többi meg 418 körül, azt hiszem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. (:

Hogy működik az orvos választás? Mikor illik fizetni? Mikor kell fel kérni, hogy legyen az orvosom? Nálatok hogy volt? Minden tapasztalat érdekel.

A dokimnak nincs magán rendelése, végtelenül rendes aranyos kedves, ezért választottam őt. Az a hír járja, hogy nem egy pénz éhes fajta. De én még is szeretnék neki pénzt adni mert hát még is csak így működik ez. 12 hetes vagyok, sokat voltam már nála (5-6 alkalom) milyen időnként illik neki pénzt adni? Hány hetesen kell felkérni, hogy legyen az orvosom? Hogy kell rákérdezni, hogy mennyi a tarifája?

Legjobb válasz: Nálunk ez elég érdekes volt, egy ismerõs ajánlotta a dokit, elmentünk hozzá, megvizsgált, megállapította a terhességet, majd a vizsgálatok végén a párom nekiszegezte a kérdést: Jogász a végzettségem, úgyhogy ha valami bajuk esik, akkor a gatyáját leperelem! Vállalja? A dokim meg simán igent mondott. Azóta már kettõt szültem nála, mindig nagyon rendes volt velem, velünk, és azóta is mindig hozzá járok.

Nálunk ez elég érdekes volt, egy ismerõs ajánlotta a dokit, elmentünk hozzá, megvizsgált, megállapította a terhességet, majd a vizsgálatok végén a párom nekiszegezte a kérdést: Jogász a végzettségem, úgyhogy ha valami bajuk esik, akkor a gatyáját leperelem! Vállalja? A dokim meg simán igent mondott. Azóta már kettõt szültem nála, mindig nagyon rendes volt velem, velünk, és azóta is mindig hozzá járok.
Nekünk az elejétõl egyértelmû volt, hogy õ az orvosom. Megadta a magán telefonszámát, bármikor hívhattam, amikor 29 hetesen bekerültem visszatartásra, minden nap bejött hozzám megnézni, és én is automatikusan azt diktáltam be a felvételnél, hogy õ az orvosom. Konkrétan nem beszéltünk róla, de amikor közeledett a szülés idõpontja, akkor az egyik vizsgálat után megkérdeztem tõle teendõket, hogy mi hogyan lesz, ha beindul a szülés, és megkérdeztem, hogy õt mikor értesítsem, mert természetesen szeretnénk, ha bent lenne. Õ azt mondta, hogy majd ha a szülõszobán is úgy gondolom, akkor értesítik majd a kórházból, mert volt már olyan, hogy a kismama utolsó pillanatban meggondolta magát. Így is lett, bementünk szülni, és amikor az ügyeletes látta, hogy ebbõl tényleg szülés lesz, pár óra van hátra, akkor behívták õt is. Amikor hazamentünk a kórházból, akkor fizettünk neki.
Mondd el neki még most az elején, hogy szeretnéd, ha õ "vinni végig" a terhességedet és szeretnéd ezt meghonorálni neki, mi a módja ennek. Lehet, hogy nem fog pontos összeget mondani, de szerintem akkor is minden alkalommal "illik" valamennyit adni neki. Nyilván, ha nincs magánrendelése és nem ott fogad, akkor nem kell nagyon túlzásba vinni. A szülést meg elõtte beszéld meg vele. Nekem pl. magánorvosom van és csak a 37. héten beszéltünk konkrétumokról, többek között a tiszteletdíj mértékérõl is:)

Ilyen esetben táppénzre kell, hogy vegyen az orvos, vagy megtagadhatja?

Három napja úgy jártam be dolgozni, hogy délután és éjszaka hőemelkedésem, alacsonyabb lázam volt, de a lázcsillapító átmenetileg használt, így reggelre úgy ahogy jobban lettem. De az általános fáradtság-érzetem nem múlik. Mostanra ez hányással is társul, előtte a napokban már a hányásig köhögtem. Csak nálunk hetente 1x van orvos, azért nem tudtam menni rendelésre. Ha holnap (pénteki napokon van rendelés) nem megyek be dolgozni, hanem elmegyek az orvoshoz, és elmondom, hogy mi van, de akkor éppen nincs lázam - meghetehi, hogy nem vesz táppénzre, mondván, nincs láz, irány dolgozni? NEM vagyok lógós fajta...de szokása, hogy éppen ott lázat mér a rendelőben, és az alapján dönt. Mit tegyek? Most ne legyen az, hogy "Menj át másik orvoshoz." mert rajtam az éppen most nem segít. A válaszokat előre is köszi.

Legjobb válasz: Ha kétségei vannak az orvosnak, akkor további vizsgálatokra küld, de láztól függetlenül õ meg tudja állapítani, hogy van-e valami bajod. Meghallgat, megnézi a torkod és már tudja is hogy mi a betegséged.

Ha kétségei vannak az orvosnak, akkor további vizsgálatokra küld, de láztól függetlenül õ meg tudja állapítani, hogy van-e valami bajod. Meghallgat, megnézi a torkod és már tudja is hogy mi a betegséged.
remélem elmentél orvoshoz azóta. ha épp nem vagy lázas, attól a doki még megállapíthat olyan tüneteket, a mi igazol Téged, h tényleg nem kamuzol. És ha elmeséled neki, h mi a baj, biztos kiír.
A kérdező hozzászólása: Elmentem. Írt fel gyógyszert, hogy szedjem a hétvégén, és szükség esetén menjek vissza hétfõn. Ha akkor is beteg vagyok, táppénzre vesz... Érdekes...

Tegnap volt egy kis barnás nyákom. (Hirtelen azt hittem, hogy menstruálok.) Az orvos szerint minden rendben, de mégis ágynyugalomra ítélt. Hat hetes terhes vagyok. Tényleg ilyen komolyan kell ezt venni?

Legjobb válasz: Szia! Én is 6 hetes vagyok és nekem ma volt egy kis barna folyásom. Az orvost nem kérdeztem, de szerintem még nincsenek erõs görcsök vagy nem lesz vérzés addig remélem nincs baj. És lehet, hogy a pihenés nem árt, mert nekem is gondolom annak hatására jelentkezett ez ma, hogy csomószor föl-lemásztam 3 emeletet.

Szia! Én is 6 hetes vagyok és nekem ma volt egy kis barna folyásom. Az orvost nem kérdeztem, de szerintem még nincsenek erõs görcsök vagy nem lesz vérzés addig remélem nincs baj. És lehet, hogy a pihenés nem árt, mert nekem is gondolom annak hatására jelentkezett ez ma, hogy csomószor föl-lemásztam 3 emeletet.
Az orvos biztosan jót akar és szerintem abból még sohasem volt baj, ha valaki pihizett néhány napig.Abból viszont sokkal több gond származhat, ha nem tartod be az utasításait. Õ a te és a babád egészségét tartja szem elõtt.Szerintem higgy neki!
Én a 8.hétig vérezgettem. Minden rendbe volt. Ne gondolj a legrosszabra.Ilyenkor még soknak van így.Ha görcsölsz és erõsen vérzel, az más.
Én is pontosan tegnap ijedtem meg ugyanettõl a dologtól , én 9 hetes terhes vagyok. Megvárom a hétvégét amit végig fogok pihenni és ha hétfõre sem múlik el akkor azt hiszem elmegyek és megbeszélem a dolgot egy orvossal.Amúgy eddig inkább sárgás folyásom volt , az is szinte minden nap, de a kenet eredményem rendben volt.
Szia! Az igaz, hogy sokmindenkinek van így és nem lesz belõle baj. DE! Mindenképp fogadd meg az orvasod tanácsát! Jó ha tudod, hogy korai vetélésnek is lehet ez a jele. De sokminden mástól is elõfordulhat. Sajnos Én kétszer vetéltem, az egyik napokig tartó barnázással kezdõdött..., és nagyon bánt, hogy nem vettem komolyan! Talán akkor másként alakul.( A másik erõs görcsökkel) Most 9. hetes vagyok, és nekem is volt az 5-6 hétben barnázás. Rögtön hívtam a Dokit, mert nagyon medijjedtem. Nekem is pihenést javasolt és progeszteron tartalmú gyógyszert. Segített!!! Most minden rendben, a picike majdnem 3 cm:-) Biztosan nálad is minden rendben van, csak azért írtam le történetemet, hogy komolyan vedd, amit az orvosod mond!!! Gratulálok a babádhoz! És vigyázz RÁ!
Én 7 hetesen spontán vetéléssel veszítettem el a babámat. Kis barnázással kezdõdött, én azonnal elmentem a dokihoz, aki masgzatvédõ tablettát adott és táppénzre küldött. A vérzés nem lett erõsebb, egész nap feküdtem, ezért nem is gondoltam semmi rosszra (az orvosom is azt mondta, hoyg ez a barnázás nagyon kis mennyiség). Mégis megtörtént egy pillanat alatt... Szóval ha ilyesmit észlelsz magadon, vedd nagyon komolyan: menj el a dokidhoz, illetve pihenj! Sok szerencsét és boldog babavárást!

12 hetesen voltam akkor még hüvelyi uh-n. 17hetesen megyek ujra. Hasi uh lesz, de van hogy megvizsgál az orvos? Le kell majd vetközni?

Legjobb válasz: Csak a hasadat kell szabaddá tenned! Engem akkor nem vizsgáltak meg csak a 20 héttõl nézték a méhszájam állapotát! De gondolom ez is mindenhol másképp van!

Csak a hasadat kell szabaddá tenned! Engem akkor nem vizsgáltak meg csak a 20 héttõl nézték a méhszájam állapotát! De gondolom ez is mindenhol másképp van!
Nekem már a legelejétõl vizsgálta a méhszáj állapotát. Én végülis örülök neki, hiszen így tudom, hogy minden rendben van. 22 hetes kismama
Engem is mindig megvizsgál a doki (méhszáj zártságát nézi), az elejétõl kezdve! Üdv, 32 hetes mam.
Az én dokim azt mondta akkor végzi a méhszáj vizsgálatát ha megmozdul a baba.Ne félj, én se szeretek levetkõzni, sõt!De a dokiknak ez természetes, mindennap több nõt néznek meg.Most csak hasi uh lesz, nem kell vetkõzni.

T. Doktor Úr ! 1 hete késik a menstruációm, a tüneteim megvannak de mégse jön meg valamiért. Az lenne a kérdésem, hogy a túl sok stressz okozhatja-e ezeket a dolgokat, és hogy kell-e orvoshoz fordulnom, mert máskor is előfordult már, hogy később jelentkez

T. Doktor Úr ! 1 hete késik a menstruációm, a tüneteim megvannak de mégse jön meg valamiért. Az lenne a kérdésem, hogy a túl sok stressz okozhatja-e ezeket a dolgokat, és hogy kell-e orvoshoz fordulnom, mert máskor is előfordult már, hogy később jelentkezett a menstruációm. Előre is köszönöm. Gabi.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Először érdemes végezni egy terhességi tesztet. Amennyiben az negatív, egyelőre várakozhat egy darabig. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Először érdemes végezni egy terhességi tesztet. Amennyiben az negatív, egyelőre várakozhat egy darabig. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

T. Doktor Úr ! 1 hete késik a menstruációm, a tüneteim megvannak de mégse jön meg valamiért. Az lenne a kérdésem, hogy a túl sok stressz okozhatja-e ezeket a dolgokat, és hogy kell-e orvoshoz fordulnom, mert máskor is előfordult már, hogy később jelentkez

T. Doktor Úr ! 1 hete késik a menstruációm, a tüneteim megvannak de mégse jön meg valamiért. Az lenne a kérdésem, hogy a túl sok stressz okozhatja-e ezeket a dolgokat, és hogy kell-e orvoshoz fordulnom, mert máskor is előfordult már, hogy később jelentkezett a menstruációm. Előre is köszönöm. Gabi.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Először érdemes végezni egy terhességi tesztet. Amennyiben az negatív, egyelőre várakozhat egy darabig. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Először érdemes végezni egy terhességi tesztet. Amennyiben az negatív, egyelőre várakozhat egy darabig. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!