Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell az excelt (44 db)

Hogyan kell az Excelben másik munkalapról adatot áthozni?

Több munkalap adatait szeretném összesíteni a főoldalon, és minden munkalapról egy-egy cella értékét kellene a főoldalra áthozni. Tudtam régebben, de egyszerűen nem jut eszembe.

Legjobb válasz: Szia. Beirod = majd rákattintasz arra a munkalapra, ahonnan az adat kell, ott pedig a cellára, majd enter és kész. Ilyen lesz a "képlet" : =Munkalapnév!C8 Sok sikert. Üdv.

Szia. Beirod = majd rákattintasz arra a munkalapra, ahonnan az adat kell, ott pedig a cellára, majd enter és kész. Ilyen lesz a "képlet" : =Munkalapnév!C8 Sok sikert. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Tényleg, köszi szépen!!

Hogyan kell az Excelben az összes elrejtett sort felfedni?

Excel 2003-at használok, és van egy kb 40 ezer sorból álló táblázatom, amikben vannak elrejtett soraim. Hogyan tudom ezeket megkeresni vagy esetleg van-e olyan parancs,amivel az összes rejtett sort egyszerre fel lehet fedni?

Legjobb válasz: Google 10. találat: Sorok, oszlopok elrejtése, felfedése: (Ha valamely adatok nem publikusak, vagy alkalmazhatjuk abból a célból is, hogy két távoli adatot közelebb lássunk egymáshoz.) Formátum /sor vagy oszlop menüpontjában (felfedés elõtt jelöljük ki az elrejtettet közrefogó cellákat).

Google 10. találat: Sorok, oszlopok elrejtése, felfedése: (Ha valamely adatok nem publikusak, vagy alkalmazhatjuk abból a célból is, hogy két távoli adatot közelebb lássunk egymáshoz.) Formátum /sor vagy oszlop menüpontjában (felfedés elõtt jelöljük ki az elrejtettet közrefogó cellákat).

Hogyan kell az Excelben (2007) úgy formázni a számot, hogy 31047 helyett, annyi írjon csak ki, hogy 31 (szóval ezres nagyság rendben legyen)?

Legjobb válasz: Ha 31,047-re gondolsz hogy hogy lehet 31-re kerekíteni akkor -Cellaformázás-szám- tizedesjegyeket 0-ra csökkented

Ha 31, 047-re gondolsz hogy hogy lehet 31-re kerekíteni akkor -Cellaformázás-szám- tizedesjegyeket 0-ra csökkented
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy itt a szám 31047 és nincs tizedesvesszõ.Azt kellene elérnem, hogy csak annyit írjon ki, hogy 31(ezer).Úgy emlékszem, hogy valamit osztottunk 1000-el, de nem fogadja el a képletet, csak akkor ha minden cellában eljátszom ezt, ami elég neccel mert 300 van összesen:)
az int, kerek, csonk függvények valamelyikével babrálj vmit, a neten rajta van, hogy mikre jók, nem keresem meg (le kell szedned az utolsó 3 számjegyet)
ha elosztod 1000-rel, akkor ugye beírod ezt: =a1/1000 na, ahova ezt beírtad, 1 kattintással kattints rá a cellára a jobb alsó sarkában a cellának van egy kis pötty, azt le kell húzni mind a 300 cellára ez után lesz 31, 047 ez után kijelölöd az összeset és ahol beállítod, hogy hány tizedesjegyet írjon ki, értelemszerûen leszeded
A kérdező hozzászólása: Utolsó nagyon köszönöm!Azért nem volt csak jó, mert nem az írtam be, hogy L4, hanem a számot, és így nem tudtam végighúzni:D Mindig ilyen apróságokon bukok el:(


Én nem értem mit szeretnél. Mit nyisson meg?
A kérdező hozzászólása: tehát úgy szeretném, mint a neten mikor ráklikkelsz egy képre akkor kinagyítja, és a másik ráklikkre bezárja!
De mit nagyit ki? A képletet? Ilyen lehetõség nincs az Excel-ben, legalábbis a 2003-as verzióig, amit én ismerek.
A kérdező hozzászólása: KÉPET amit beillesztek a cellába!
A kérdező hozzászólása: találtam olyat, hogy megjegyzés beszúrása! Ez kéne nekem de csak szöveget lehet én meg képet szeretnék!
Jah, hogy képet és nem képletet! Rosszul olvastam... Excel-en belül ezt szerintem nem lehet megcsinálni, viszont azt meg lehet csinálni, hogy a képet feltöltöd a netre, mondjuk a kepfeltoltes.hu -ra és ennek a linkjét hiperhivatkozásként beszúrod az Excel-be a képhez. Ekkor ha a képre kattintasz, akkor a böngészõben meg fog nyílni a feltöltött kép.
Sõt, nem is kell a netre feltölteni, a hiperhivatkozásnál ki lehet választani a fájlt is, és ugyanúgy a böngészõben nyitja meg.
én nem értek a programozáshoz, de az excelben van lehetõség scripteket írni. Ott meg lehet csinálni.
Szia. Ha azt szeretnéd, hogy a cellában mint megjegyzés elõugorjon a következõt kell tenned: 1. Megjegyzés beszúrása (nem kell semmit beírni) 2. Megyjegyzés keretének kijelülése 3. Megjegyzés formázása 4. Színek vonalak --> legördíted --> Kitöltési effektusok --> Kép (jobb szél felsõ mezõkból) --> majd kép kiválasztása. 5. Méretre formázás Remélem segített

Hogy kell az Excelben sablont készíteni?

Válaszokért is előre köszönöm!

Hogy kell az excelben megváltoztatni a felső sorban lévő számokat betűr? Ugyanis nekem számok vannak betűk helyett?

Legjobb válasz: Oszlopnevek átírását értem,azon belûk is a vízszintes felsõ oszlopra gondolok.

A kérdező hozzászólása: Oszlopnevek átírását értem, azon belûk is a vízszintes felsõ oszlopra gondolok.
Szerintem fkeres függvénnyel de fogalmam sincs

Hogyan kell az excelbe idővel műveletet végezni?

Azt szeretném kiszmolni például beírom ezeket az értékeket 3:45 + 3:35 és kiadja eredményül: 7:20.

Legjobb válasz: köszönöm szépen! mûködik.

A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! mûködik.
formátum, cellák, vagy jobb katt, cellaformázás - ilyesmit keress, ott találsz olyan nformátumot a cellára, hogy idõ, onnan pedig elvileg mûködnie kellene a dolognak
Az érettségi 21-én volt :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat Még nem vagyok 18:D

Excelben hogyan kell azt, hogy mondjuk egy táblázat oszlopában egy bizonyos érték, vagy bizonyos határok közti értékek celláját mondjuk piros színûre módosítsuk?

Legjobb válasz: Excel 2007 vagy újabb: ------ Kezdõlap (lapfül) --> Stílusok (csoport) --> Feltételes formázás (gomb)

Excel 2007 vagy újabb: ------ Kezdõlap (lapfül) --> Stílusok (csoport) --> Feltételes formázás (gomb)
A kérdező hozzászólása: Köszi, ment a zöld!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!