Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell az anyagot (56 db)

Hogyan kell az oldott anyag tömegét kiszámolni? (KÉMIA)

Ha tudjuk az oldat tömegét és a tömegszázalékot hogyan kell kiszámolni az oldott anyag tömegét

Legjobb válasz: nem vagyok kémiás a tömegszázalék=(oldott anyag tömege/oldat tömege)*100 [link]

nem vagyok kémiás a tömegszázalék=(oldott anyag tömege/oldat tömege)*100 [link]
tömegszázalék=(oldott anyag tömege/az oldat tömege )*100 vagy ha tudod az oldat tömegét, legyen 100 g, tudod, hogy 20m%os, akkor egyrész látszik, hogy 20 g oldott anyag van benne, vagy az összefüggést felírva 20=m(oldott anyag)/100g * 100 m(oldott anyag)=20g
A kérdező hozzászólása: De én nem a tömegszázalékra vagyok kiváncsi!!!
2. válaszoló vagyok én arra válaszoltam (meg az elsõ is, csak kis logikádnak kellene lennie)

Szerintetek körülbelül mennyi idő kell anatómia szigorlatra, hogy megtanuljam az anyagot?

Már 1 hete tanulok, nem valami intenzíven, mert már az el?z? két szigorlat lefárasztott, de kíváncsi lennék, hogy mennyi id? kellene rá. Még van 2 hetem, és az 1/3át tanulmányoztam át.Igaz sok rész csak ismétlés, de eszméletlen nagy az anyag és nagyon félek. Esetleg ha van valamilyen jó tippetek, hogy osszam be rendesen az id?t, és hogy könnyebb tanulni, szívesen fogadok tippeket! El?re is köszönöm a válaszokat! :)

Legjobb válasz: Gondolom orvosi egyetemrõl beszélünk. Mivel a szigorlati készülés nagyrészt ismétlés, és már az 1/3 részét átnézted, 2 hét múlva nyugodtan elmehetsz szigorlatozni. Megcsináltad az élettant, biokémiát, menni fog ugyanígy az anat is. Miért rontanád el az augusztusod tanulással? Ügyesen!

Gondolom orvosi egyetemrõl beszélünk. Mivel a szigorlati készülés nagyrészt ismétlés, és már az 1/3 részét átnézted, 2 hét múlva nyugodtan elmehetsz szigorlatozni. Megcsináltad az élettant, biokémiát, menni fog ugyanígy az anat is. Miért rontanád el az augusztusod tanulással? Ügyesen!

Hogyan kell az ilyesfajta matekfeladatot megoldani (kb.8. osztályos anyag)?

Ismétlés, csak sajnos nem emlékszem, meg nem is vagyok matekzseni... Most nem az én házimat fogom lediktálni, elég, ha a logikájára rájövök. Pl. van egy ilyen feladat: A kertben a nagymamám 2 óra alatt ülteti el az epret, a nagypapám 1 óra alatt. Mennyi idő alatt végeznének az eperültetéssel, ha együtt dolgoznának? (Köszönöm! :] )

Legjobb válasz: 1 óra alatt nagymama 1/2 nagyapa 1/1 részt csinál meg. X óra alatt x/2 x/1 Közösen: x/2+x=1 (mivel egy kertet csinálnak meg) x+2x=2 3x=2 x=2/3 Azaz közösen 2/3 óra alatt végeznek.

1 óra alatt nagymama 1/2 nagyapa 1/1 részt csinál meg. X óra alatt x/2 x/1 Közösen: x/2+x=1 (mivel egy kertet csinálnak meg) x+2x=2 3x=2 x=2/3 Azaz közösen 2/3 óra alatt végeznek.
A kérdező hozzászólása: Köszi, már értem! :)


A viszkoz anyagot hogyan lehet befesteni? Az anyagra az van irva, hogy csak 30 fokban moshato, de ha be akarom festeni, akkor min 60 fokban kell mosnom. Mi tortenhet az anyaggal? Osszemegy?

Legjobb válasz: A viszkoz nem megy össze.A ruhafestékre meg biztosan rá van írva hogy milyen anyagot lehet vele festeni.Ha lehet viszkózt is,hát kétlem hogy nagyobb hõfokon kéne mosni!:) Szerintem 40fokon elég mosni,de a viszkóznak ha nem színes és nincs benne gumiszál(az anyagában)akkor szerintem 60fokon is moshatod.Ha színes,akkor ne!

A viszkoz nem megy össze.A ruhafestékre meg biztosan rá van írva hogy milyen anyagot lehet vele festeni.Ha lehet viszkózt is, hát kétlem hogy nagyobb hõfokon kéne mosni!:) Szerintem 40fokon elég mosni, de a viszkóznak ha nem színes és nincs benne gumiszál(az anyagában)akkor szerintem 60fokon is moshatod.Ha színes, akkor ne!

Ha egy oldatnak megvan adva az oldott anyag mennyisége, oldószer mennyisége, oldott anyag sűrűsége és moláris tömege, akkor hogyan kell kiszámolni az anyagmennyiség koncentrációt?

[oldott anyag anyagmennyisége]/[oldat térfogata] vagy [oldott anyag anyagmennyisége]/[oldószer térfogata] ?? Ha az el?bbi, akkor össze kellene adni az oldott anyag és az oldószer térfogatát h megkapjuk az oldat térfogatát?

Legjobb válasz: Ismert: m(oa) m(osz) Rho(oa) M(oa) Az anyagmennyiség-koncentrációhoz szükséges az oldat térfogata, így arra következtetek, hogy a megadott sûrûség nem az oldott anyagé, hanem az odaté. c=n(oa)/V n=m(oa)/M(oa) V=m(oldat)/Rho(oldat)=[m(oa)+m(osz)]/Rho(oldat) Behelyettesítve: c=n(oa)/V=[m(oa)/M(oa)]/[{m(oa)+m(osz)}/Rho(oldat)]=m(oa)*Rh o(oldat)/[M(oa)*{m(oa)+m(osz)}]

Ismert: m(oa) m(osz) Rho(oa) M(oa) Az anyagmennyiség-koncentrációhoz szükséges az oldat térfogata, így arra következtetek, hogy a megadott sûrûség nem az oldott anyagé, hanem az odaté. c=n(oa)/V n=m(oa)/M(oa) V=m(oldat)/Rho(oldat)=[m(oa)+m(osz)]/Rho(oldat) Behelyettesítve: c=n(oa)/V=[m(oa)/M(oa)]/[{m(oa)+m(osz)}/Rho(oldat)]=m(oa)*Rho(oldat)/[M(oa)*{m(oa)+m(osz)}]
A kérdező hozzászólása: Felesleges volt ezzel pazarolnod az idõdet. Elég lett volna ha egyszerûen válaszolsz a kérdésemre. Nem konkrét feladatról van szó, hanem egyszerûen nem tudom, hogy a koncentráció kiszámításánál az oldott anyag mennyiségét mivel osztjuk el: a, Az oldat térfogatával (ha ezzel, akkor a sûrûség alapján ki kéne számolni az oldott anyag térfogatát és hozzáadni a oldószertérfogatához??) b, Az oldószer térfogatával
A kérdező hozzászólása: Légyszives ha benézel még ide, akkor egy "a" v "b" választ szeretnék, mert amit elõzõleg válaszoltál nem tudom kibogozni.
Koncentráció: oldott anyag anyagmenyisége/oldat térfogata. Nagyon híg oldatok esetén megjátszható az oldat térfogata=oldószer térfogata is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Vettem vasalható ruhafoltot. De nem tudom hogy kivülre vagy belülre kell. Úgy írja hogy takarja le a foltot egy száraz vékony kendővel. Nyomja a vasalót 25 mp-ig a felületre. Ezután fordítsa ki az anyagot és ismételje meg. Csinált már valaki ilyet?

Legjobb válasz: Ha díszítésre vetted akkor kívülre kell, ha nem akarod hogy látszódjon mert szakadást vagy hibát akarsz eltüntetni akkor belülre. Igen érdemes megvasalni mindkét oldalon, vigyázz hogy az anyag amire vasalod bírja-e a hõt. és mindig takard le kendõvel vagy sütõpapírral is jó,mielõtt vasalod.

Ha díszítésre vetted akkor kívülre kell, ha nem akarod hogy látszódjon mert szakadást vagy hibát akarsz eltüntetni akkor belülre. Igen érdemes megvasalni mindkét oldalon, vigyázz hogy az anyag amire vasalod bírja-e a hõt. és mindig takard le kendõvel vagy sütõpapírral is jó, mielõtt vasalod.

Hogyan folyik egy Kresz óra? Mit csináltok? A tanár leadja az anyagot és közben órán felszólítgat emberkéket? Vagy csak ledarálja az anyagot és csak jegyzetelni kell?

Legjobb válasz: nálunk úgy volt, hogy kivetített képeket és közben magyarázta, hogy mit kell tenni, és nem szólított fel csak a rendõri karjelzéseknél mindenkit kikérdezett

nálunk úgy volt, hogy kivetített képeket és közben magyarázta, hogy mit kell tenni, és nem szólított fel csak a rendõri karjelzéseknél mindenkit kikérdezett
én egyedül jártam csak én voltam meg az oktató és szóltam ha nem értettem valamit
A kérdező hozzászólása: Egyedül? :O Hova jártál?
Amikor én jártam én is vagy egyedül, vagy ketten hárman voltunk (mondjuk ez már majdnem 10 éve volt), akkor otthon tanultunk elõre és amit nem értettünk azt megkérdeztük a tanártól, meg õ is kérdezgetett, hogy lássa tudjuk-e.
Ha többen vagytok, akkor beültök az elõadásra, õ pedig elmondja az aznapi anyagot, lehet kérdezni, nálunk nem kérdezett senkit, az iskola adott lehetõséget KRESZ teszt kitöltésére, elmagyarázták hogyan mennek a dolgok a vizsgán, aztán tartottunk egy elõ-vizsgát. Persze kell jegyzetelni pl. a keresztezõdésekben kinek van elsõbbsége ha nincs tábla meg ilyesmi, de nem vészes.
Kivetíti az anyagot (a programot meg is kaptuk). Az anyag részekre van osztva, minden téma végén vannak összefoglaló kérdések. Továbbá biztosítanak lehetõséget a teszt számítógépes gyakorlásra. 21/N
20:19-es vagyok még. Hatan vagyunk a csoportban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!:)
elõzõ vok. Még annyit, hogy ez sokkal lazább mint egy iskolai tanóra. Itt nem feszülten ülsz hogy jaj felelés lesz, mert az egészet te akarod, és minden érted van, a cél hogy átmenj a vizsgán és tudd is alkalmazni a szabályokat, hiszen késõbb akár az életed is múlhat rajta.... (vagy másoké) Általában laza légkör, jobb esetben sok nevetéssel, mert az oktató poénkodik, feldobja kicsit az órát. A nagyon alapfogalmakat (1-2. óra) általában csak végigdarálja mert végig kell mondania, de mindenkinek tök egyértelmû. Pl.: mi az út, padka, stb.... Az érdekes rész ezután jön, amikor a közlekedési szabályokat meséli.

Ágyneműhuzatot szeretnék varrni a picinek. Vettem anyagot, direkt babaágyneműnek valót, és ezeket vízben át kell öblíteni elvileg. Ezután az anyag elég kemény lett, mit tehetnék hogy jó puha legyen?

Így olyan mint valami durva karton anyag. :( Így nem takarom be vele a babót.

Legjobb válasz: többször ki kell mosni h puha legyen meg vasalni....én kb 3-4 szer mostam már s mindig nem puha de én takarom vele...

többször ki kell mosni h puha legyen meg vasalni....én kb 3-4 szer mostam már s mindig nem puha de én takarom vele...
A kérdező hozzászólása: És mosógépben vagy kézzel? Hány fokon milyen mosóporral?

Mi ez az új razzia a gázszolgáltatóknál, hogy a mûanyag nyílászárókra külön szellõzõnyílást kell fúrni?

Járják itt a várost a gázos kollégák, jönnek, dolgoznak, de nem látom értelmét. Itt a lakótelepen, amióta felhúzták az összes panelházat, soha nem volt egy baleset sem, de mindenféle lyukakat fúrnak az ablakokra, mondvacsinált ürügyekkel. Nos, én nem engedtem senkinek, hogy furkáljanak, ellenben a gáz szolgáltatásának lekapcsolásával, gázóra leszerelésével, valamint mindenféle rám terhelhetõ költséggel fenyegetõztek a jómunkásemberek, ha nem hagyom magam "bedõlni". Na már most hõszigetelés magasabb hatásfokára törekedésérõl beszélünk már hosszú évek óta, és akkor jönnek 2013 év végén, hogy lyukat kell fúrni, mert rossz a légszállítás a lakásban, egy nagy sz_rt rossz, nem akarom részletezni, de soha sem volt gázszag a lakásban. Eddig nem volt probléma, ám eddig is voltak balesetek, sõt ezek után is lesznek. Kedves gyékázók, ti hogy oldjátok meg eme "gázos" ügyeiteket?

Legjobb válasz: Mindenki szigetel õrülten. Mert az pénzmegtakarítást jelent. Viszont arra nem gondolnak, hogy egy totál leszigetelt lakásban nincs semmi levegõ csere, még egy milligrammnyi sem. Nem ok nélkül panaszkodnak sokan a penészedésre. Az okosok akkor követtek el hibát, amikor nem határozták meg a mûanyag nyílászárók feltételeit. Így ezerféle termék kapható. Akinek van szellõzõ nyílás rajta, annak nem fúrnak lyukakat rá.

Mindenki szigetel õrülten. Mert az pénzmegtakarítást jelent. Viszont arra nem gondolnak, hogy egy totál leszigetelt lakásban nincs semmi levegõ csere, még egy milligrammnyi sem. Nem ok nélkül panaszkodnak sokan a penészedésre. Az okosok akkor követtek el hibát, amikor nem határozták meg a mûanyag nyílászárók feltételeit. Így ezerféle termék kapható. Akinek van szellõzõ nyílás rajta, annak nem fúrnak lyukakat rá.
A jobb mûanyag ablakoknál van beépített szellõzõ rés.
"Na már most hõszigetelés magasabb hatásfokára törekedésérõl beszélünk már hosszú évek óta, és akkor jönnek 2013 év végén, hogy lyukat kell fúrni, mert rossz a légszállítás a lakásban, egy nagy sz_rt rossz, nem akarom részletezni, de soha sem volt gázszag a lakásban. " A hõszigetelés az gyakorlatilag levegõszigetelés. A baj pedig nem is a gázszaggal van, mert azt megérzed. Viszont a gáz az széndioxiddá, rosszabb esetben szénmonoxiddá ég el. Baj akkor van, ha ez nem szellõzik ki rendesen. "eddig is voltak balesetek, sõt ezek után is lesznek. " Ha csak EGY életet megmentenek ezzel, akkor már megérte.
Ha panelban laknék, simán leválnék a gázellátásról. Villany sütõ, villanybojler, elektromos fûtõtest. Kapják be..:)
A kérdező hozzászólása: Ja még annyival kiegészíteném, hogy a lakásban az összes belsõ nyílászáró is már össze van furkálva. Az ajtókon fönt egy nyílás, lent egy nyílás, és még ez is kevés (nekik).
Nálunk eleve van a mûanyag ablakkereten szellõzõrés
"#5! Te a gázszolgáltatoknál vagy a kéménysepröknél dolgozol és véded a mundér becsületét?" Tanultam ezt-azt, nem csak melegedõnek használtam az iskolát.
Azért elárulnád azt, hogy mi volt az az egy kérdés, amit feltettek (és te mit válaszoltál rá..)?
#5! Te a gázszolgáltatoknál vagy a kéménysepröknél dolgozol és véded a mundér becsületét? Ujabban ez a két szervezet kezd pontosan ilyen indokokkal nagyon megfellebbezhetetlen hivatal lenni (nem szolgáltato. HIVATAL!!) Valamiért jelzik, hogy jönnek, legyél otthon egész nap, mert különben ilyen meg olyan rendeletek alapján megbirságolnak, aztán megérkrznek, egy papiron egy rubrikát kitöltenek bemondásod alapján, és kész. Telefonon is el lehetett volna intézni 1 perc alatt.
Egyébként ez már jó pár éve kötelezõ, csak eddig nem ellenõrizték. Rokonok lakásában már 5 évvel ezelõtt sem lehetett lyuk nélkül felszerelni az új ablakokat, igaz, ott gázzal fûtenek. Most kiterjesztették a panelekre is, és ellenõrzik is, de nem új találmány. És igen, magukat védik a gázszolgáltatók.
Így védik a seggüket a gázszolgáltatók. Te is védenéd a sajátodat ha forint százmilliókról (perköltség) lenne szó.
Kis zsebpénz a dolgozóknak ! A kéményseprõ mondta nekem az építkezésen , amióta járnak ellenõrizni újra annyit keres naponta mint 5 éve . Napi 50 ezer megvan tisztán !!! Csak a gagyi aerkót kel megrendelni , meg egy fúrógép kell hozzá és dõl a lé , aki nem velük csináltatja nem írják alá a Papirt , , , rosszabb esetben az egész háznak , de akkor a közös képviselõ fizet .. Zsebbe ....

Hogyan kell értelmezni az alábbi mondatot? "A kizárólag üzemi célt szolgáló tárgyi eszközök, nem anyagi javak beszerzésére, előállítására fordított kiadás a felmerülés évében elszámolható, ha az a 100 ezer forintot nem haladja meg. "

Kiadnám az ingatlanom, adózva. Ha új háztartási gépet/bútort veszek bele, azt leírhatom a lakbér bevételemből?

Legjobb válasz: Igen. Írd bele a szerzõdésbe, hogy bútorozva és x,y háztartási gépekkel adod ki az ingatlant. "Kizárólag üzemi célt szolgálnak azok a tárgyi eszközök és nem anyagi javak, amelyeket a magánszemély önálló tevékenységével (tevékenységeivel) kapcsolatban használ, azokat más célra részben sem használja és üzleti nyilvántartásai ezt egyértelmûen alátámasztják."

Igen. Írd bele a szerzõdésbe, hogy bútorozva és x, y háztartási gépekkel adod ki az ingatlant. "Kizárólag üzemi célt szolgálnak azok a tárgyi eszközök és nem anyagi javak, amelyeket a magánszemély önálló tevékenységével (tevékenységeivel) kapcsolatban használ, azokat más célra részben sem használja és üzleti nyilvántartásai ezt egyértelmûen alátámasztják."
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, sajnos így direktbe nem írtuk bele, hogy bútorozott a lakás, de az szerepel a szerzõdésben, bármi bútor/tárgy eltünik a lakásból, a kaució összege felel érte. Remélem ez is elég bizonyíték a NAV-nak, hogy bútorozott az ingatlan.
Azért egy leltári ívet ugye összeállítottatok?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!